Fritt om det väntade och det oväntade

Överåklagare Christer van der Kwast har beslutat att lägga ner förundersökningarna mot TV4 reportern Anders Pihlblad och Ulrica Schenström, statsminister Fredrik Reinfeldts före detta statssekreterare.

Hon har inte fattat några beslut eller vidtagit någon faktisk tjänsteåtgärd under restaurangbesöket, skriver åklagaren

Det var väl väntat...och en liten lustighet är att skälet att lägga ner var att det inte kom något tsunamilarm den här gången. Det var ju bra att inget beslut fattades av Schenström..det hade kanske inte varit så lyckat med en onykter beslutsfattare. kvarstår gör synen på arbete och alkohol. Reinfelt borde ta sig en funderare om han inte skulle kräva nykterhet vid jour och tjänstgöring...det blir lite konstiga signaler ut till arbetlivet....för det är väl ingen skillnad på folk och folk eller....

Det var oväntat att ... Valjakkalas ansökan bifölls av såväl Högsta domstolen som Brottspåföljdsverket. Fängelsechefen berättar att Juha Valjakkala varit skötsam och noggrant följt sin vårdplan. Han har regelbundet träffat en psykolog och bearbetat sina problem.

Det ställer frågan om vård och straff samt skydd på sin spets. Att en person avtjänat sitt straff och därmed är välkommen åter är nog alla överens om.

Vården framförallt den psykologiska och psykiatriska har nog alla en ganska låg tilltro till. Det här betyder att den avgörande frågan om skyddet för andra i samhället kommer i bakgrunden. Individens rätt att få en ny möjlighet i relation till rädslan och skräcken för andra, hur skall ett samhälle hantera den frågan.

Jag har inget bra svar förutom att vi måste börja se över vården så att den grundar sig på vetenskap och inte tyckande. Ingen har väl undgått att se hur olika rättsutlåtanden ger helt motstridiga resultat.
Jag förstår inte hur vi accepterar detta år efter år..när skall tyckiatrin granskas..Först då vi har en psykiatri att lita på kan vi börja diskutera en human kriminalvård.

Men vi får väl hoppas att den unge mannen får en ny start i sitt Liv. Historien går tyvärr aldrig att skriva om även om vi önskar det ibland..



Kommentarer
Postat av: Herc

Självklart skall ett sådant här monster låsas in för alltid. I usa vet man hur man behandlar dessa avarter på människor.

2007-12-03 @ 22:37:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Creeper Politik bloggar BlogRankers.com Topplista Favoritlistan.se Blogglista.se Bloggar.Topplista.se
Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign
Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign!

BloggRegistret.se