Fritt om LAN & WoW

Dreamhack är det största LAN-partyt i världen (förkortning av Local Area Network och betyder alltså i detta sammanhang att massor av datorer kopplas ihop i samma nätverk). Det anordnas två gånger om året, men det är vintertillställningen som drar mest besökare.

Jag kommer ihåg när vi började med att försöka få några datorer att "prata med varandra". De yngsta då är rätt duktiga yrkesmän nu och servar oss i vardagen. på jobben och hemma, överallt finns datanätverk. Det är helt otroligt hur t.ex. internet utvecklats.

Jag träffade en numer uppvuxen ungdom som skulle sätta sig och testa dataspel några månader. Lönen var lite dålig 40.000:-/mån :) Det här vill jag ställa i relation till alla konsevativa bakåtsträvare som förklarar allt nytt som sjukt.

Du kan läsa ett inlägg jag skrivit på SVT om att dataspelande kan aldrig bli en sjukdom. Det finns en debatt där också för den som vill delta. När jag skriver det här fanns ca 70 inlägg där så frågan engagerar.

Stan dräller av ungar som slåss och bråkar, Men har du märkt att det är mindre ungdommar på stan. Det som har lite mellan öronen och satsar på framtiden sitter nog vid sin dator istället. Så det är inte bara vi bloggare som gillar kommunikation. Jag tror nog att just datorn kommer att skapa en mer global gemenskap mellan människor. Det är nog lättare att hitta en kompis på nätet än full på krogen....

Spela på och skruva gärna isär burken (och sätt ihop den) å du förstår dig på maskinen.

Den här bilden kommer jag att återkomma till ett antal gånger. Den blir överförd på människa och samhälle ett fruktansvärt instument för makthavare. De onormala människorna är de ute i kanterna.Det finns bara ett mycket stort utropstecken! För att bygga en fördelning och gruppering krävs en variabel att sortera in människorna i.
Rasister är väl tydligast när de sorterar efter färg. Den normala är självklart som den som uttalar sig. Vi kan välja vilken variabet som helst och sortera efter. Tänk på det nästa gång du läser något om hur en "grupp är". Jag påstår mycket enkelt att människan är fri, att alla människor är annorlunda och att vi löser detta genom yttrandefriheten.

Så fundera över dina egna fördommar om hur hemlösa-missbrukare-direktörer är.....
Normalfördelningen

Normalfördelningen är inom matematiken (i synnerhet sannolikhetsteori och statistik) den absolut viktigaste fördelningen. En normalfördelad variabel antar ofta värden som ligger nära medelvärdet och mycket sällan värden som har stor avvikelse. Därför ser normalfördelningen ut som en kulle eller en klocka och internationellt används ofta beteckningen bell curve.

Normalfördelningen är statistikens absolut viktigaste fördelning. Detta hänger samman med ett matematiskt resultat som kallas centrala gränsvärdessatsen. Resultatet innebär att summan av ett stort antal oberoende slumpmässiga variabler är ungefär normalfördelad under vissa allmänna förutsättningar, oavsett vilken fördelning dessa variabler hade från början. Detta får till följd att normalfördelningen dyker upp på massor av ställen i naturen och samhället och mängder med skeenden kan med stor noggrannhet beskrivas av normalfördelningen.


Kommentarer
Postat av: Kalle

Låt dem slåss med varandra + ge dem ingen vård = win/win situation?

2007-12-02 @ 03:09:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Creeper Politik bloggar BlogRankers.com Topplista Favoritlistan.se Blogglista.se Bloggar.Topplista.se
Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign
Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign!

BloggRegistret.se