Julefrid på olika sätt

Är du folkpartist? I så fall tillhör du julens stora förlorare . Det är en småborgerlig vana att ge bort en massa julklappar. Man har stålar och full möjlighet att konsumera. Folkpartister gillar helt enkelt att fira jul som de gör i "Fanny och Alexander",  Egentligen har DN-artikeln aenaste novembermätningen som utgångspunkt. Men kul vinkling...
Så här ser siffrorna ut för samtliga partier, med novembersiffran inom parentes:
Moderaterna 20,8 (21,9), folkpartiet 5,2 (7,6), centerpartiet 4,7 (5,4), kristdemokraterna 4,0 (3,6), socialdemokraterna 47,1 (46,3, vänsterpartiet 5,2 (5,2), miljpartiet 6,3 (5,5), sverigedemokraterna 3,3 (2,8), övriga partier 3,3 (1,6).

Konsumtionen ökar - men vi blir inte lyckligare. Varför fortsätter vi ändå att konsumera allt mer? Svenska forskare ifrågasätter behov och konsumtionsmönster i Formas nya bok "Konsumera mera - dyrköpt lycka".
Nej det är ett stressande och resande för att hinna med. Hinna med vadå - Livet kanske..
Flyg är ett otyg och det leder visst till våld också..Ilska och tumult bröt ut på Sturups flygplats utanför Malmö efter att en flygning till den polska staden Katowice ställdes in natten till fredagen.

Men alla har det inte så fett och då blir det välgörenhetsorganisationerna som får träda in. Fyrtio familjer får en låda med matvaror för tusen kronor i julklapp av Levande Familjer. - Vi stöter på familjer som har det riktigt jobbigt, som hamnar mellan stolarna, säger Lasse Nylén, som tillsammans med sin fru Marie leder arbetet.

Som ett brev på posten kommer kritiken av välgörenhetsorganisationerna. I Sverige är det inte förbjudet att tigga pengar, konstaterar Eva Birath, kanslichef på Stiftelsen för insamlingskontroll, SFI. Det är klart det alltid finns skurkar som hittar en affärsmöjlighet på andras bekostnad

För de unga grabbarna som trodde de kunde lura sexköpare blev det torsk. Det verkar vara ont om torskar både i havet och på land....Jag avslutar med julespriten. Vad vore sillen utan nubbe...kvar i havet troligen:)

Kristina Axen Olin jobbade för mycket. Sa ja till allt. Hoppade över maten, men tog ett par glas vin till natten - för att kunna somna. - Jag kommer aldrig att ta alkohol eller droger för att få ihop mitt livspussel. Jag avstår helt, säger hon.

Jag hade en gammal skolfröken som skulle försöka lära mig stava. Hon lyckades inget vidare men en sak kommer jag ihåg. ...Alltid stavas alltid med två l, och man skall aldrig säga aldrig...

Men har du inte hittat någon rolig julklapp än så fnns det en sida som har det mesta för konsumtionsfreeken

Men en Grön Jul och ett varmare 2008 får vi...så flyg, handla och sup nu är det jul igen....lite musik..


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Creeper Politik bloggar BlogRankers.com Topplista Favoritlistan.se Blogglista.se Bloggar.Topplista.se
Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign
Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign!

BloggRegistret.se