Livs-medel ett drivmedel

En 55-årig Ica-handlare från Umeå dömdes på fredagen till villkorlig dom och dagsböter för försök till bedrägeri.
Men det handlar inte om köttfärs. I stället försökte han lura till sig 160 000 kronor i EU-bidrag. EU bedriver en gemensam jordbrukspolitik, med en gemensam inre marknad med högre priser än världsmarknaden. Denna politik slukar i runda tal 45 procent av EU:s totala budget.

Det har varit en hel del tråkiga nyheter från ICA senaste tiden. Nu kommer det en nyhet om att ICA återkallar 100 ton äpplen, odlade med förbjudna bekämpningsmedel, från butikerna.

Ica inleder nu en intern utredning och har stoppat alla inköp från den skånske odlaren. Odlaren själv skyller på sin personal. - En av mina anställda har använt ämnen som han inte borde, säger mannen till Kvällsposten.
Jo visst är det en anställd som använt kemikalierna- Han har säker gått och köpt dem för egna pengar....

Thomas drack en halv liter Coca-Cola. Några timmar senare fördes han svårt sjuk till akuten.

Nu misstänker polisen att det var dödligt gift i flaskan.

På intensiven gjordes blodprover och läkaren konstaterade att Thomas förgiftats av etylenglykol, som finns i bland annat kylarvätska.

- Vi var i kontakt med polisen i förra veckan och då gav de oss beskedet att det inte kan ha hänt i tillverkning, säger Peter Bodor informationschef på Coca-Cola.
 
Undrar vad det är för företag som levererar livsmedel till Statoil...kan det vara stackars ICA igen.....
Svenska Statoil är ett Sveriges största företag av försäljning av fastfood produkter och andra livsmedel. "Med våra cirka 500 stationer som dagligen säljer exempelvis hamburgare, korv, smörgåsar och sallader måste vi hela tiden hålla en hög nivå på vår livsmedelshygien."

Ja livsmedel..... DEN GLOBALA EKONOMIN RÖR SIG SNABBT och matindustrin är inget undantag. Det gör att den multinationella kartan ständigt förändras när bolag köps och säljs. Det är också vanligt att familjeägda företag av skattetekniska skäl, eller andra, ägs som stiftelser i länder där de inte i huvudsak är verksamma. Det gäller till exempel Spendrups (Liechtenstein) & Pågens (Holland).  Här är ett urval av stora välkända märken och företag på den svenska marknaden. Storleken på företagen kan variera, men gemensamt för dem är att de har stora marknadsandelar i flera länder.

Så det kanske är dags att lyfta blicken från just ICA, men det var bara en liten tanke så här i Juletider

Hittade en liten tanke från Lund om Fair Trade, kanske kan de kommunala inköpen till skolor, åldreboenden osv göra något för att ställa krav på marknaden.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Creeper Politik bloggar BlogRankers.com Topplista Favoritlistan.se Blogglista.se Bloggar.Topplista.se
Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign
Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign!

BloggRegistret.se