Monoline insurance companies

Just när man börjat få grepp om subprime-eländet kommer nästa finansiella modeord. "Det lär framkalla rysningar - inte bara bland språkvårdare", skriver Dagens Industri.

Monoline insurance companies", eller kort och gott "monolines", är försäkringsbolag som enligt amerikansk lag enbart får ägna sig åt återfösäkring av obligationslån. Motsatsen är "multilines" - alltså traditionella försäkringsbolag

Ok vad betyder nu detta. USA är på väg in i en ekonomisk kris..det är som ett korthus. När kreditmarknaden för bostäder havererade så fick det pumpas in  miljarder för att hålla ner räntan mellan banker. Det är ett återförsäkringssystem kan man enkelt säga.

Nu kommer nog nästa problematik..obligationslånen...det ekonomiska systemet är oerhört känsligt. Ekonomin är global och transaktionerna går på nanosekunder....

När investerare börjar hålla i kapitalet och när konsumenterna inte handlar..så går det fort.....man kanske inte skall vara så bekymmrad i juletider..- Man är dum om man går ut och jobbar, säger Maud Ekendahl (m) till TV 3:s Insider.....men ni andra som är lite realister var lite försiktig med att ta lån... eller gör som andra spara :)

Lite reprismusik från blå tåget till de röda
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Creeper Politik bloggar BlogRankers.com Topplista Favoritlistan.se Blogglista.se Bloggar.Topplista.se
Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign
Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign!

BloggRegistret.se