Sanning och konsekvens

- Om jag enligt de regler som varit i riksdagen är berättigad till den här garantin, då är man dum om man går ut och jobbar och söker jobb, säger före detta riksdagsledamoten Maud Ekendahl (m), som får ut 33 665 kronor i månaden, till Insider.

Miljöförvaltningens chef Gunnar Söderholm har höjt sin lön med tio procent i år. Han kvitterar varje månad ut 85 000 kronor mot tidigare 77 065 kronor. Samtidigt ligger ett tungt sparkrav över förvaltningen på Fleminggatan i Stockholm. Verksamheten ska halveras på två år och anställda har fått lämna sina tjänster.

Men nu har S:t Görans diakoner fått sina misstankar bekräftade. En utslagen kvinna med stora tandproblem fick avslag på tandvårdskostnader av socialen. I avslaget skriver socialsekreteraren att "hon kan tillgodose sitt behov av tandvård genom att ansöka om fondmedel hos församlingen".

De här tre klippen ur artiklarna tillsammans visar, menar jag, på moderat politik.
Två principer är tydliga
1. Satsa på dig själv
2. Rusta ner (eller sälj) det gemensamma (offentliga) systemet.

Det är ett gap mellan retoriken om lata, fuskande, medborgare och verkligheten. Att jag valde exemplet med miljöförvaltningen är för att du skall fundera över dåliga kontroller av kötthantering i t.ex. ICA och de fina ord som nu kommer från alliansregeringen om miljö. Vi ser redan konsekvenserna av moderat politik. Så visst är Reinfeldts regering framgångsrik att genomföra sin politik.......


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Creeper Politik bloggar BlogRankers.com Topplista Favoritlistan.se Blogglista.se Bloggar.Topplista.se
Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign
Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign!

BloggRegistret.se