Sydamerika och valfrihet

Folkpartiet i nacka kallar Chavez en diktator. 
Så här skriver folkpartiet: Det var synd, eftersom ju längre tiden går, och ju mer diktatorisk han blir, desto större risk att hans fall blir våldsamt.

Vad är då vår nuvarande regering som inte har något folkligt stöd kvar. Skärpning folkpartiet var lite varsam om ordet demokrati och fria val. Ni kritiserar Chavez som i folkval vill ändra grundlagen.

Svenska folket får inte ens möjligheten och friheten  att rösta när ni nu sääljer ut Sverige och bildar en ny stat (eufördraget). Vi får en president och utrikesminister från något annat land.

Det Chavez och andra sydamerikanska ledare håller på med är att"slänga ut" makthavare från Europa och USA som allt för länge skott sig på de Sydamerikanska folken. Demokrati är tydligen bra så länge folket i olika länder röstar som folkpartiet vill.....

Samma maktspråk låter nu om Ryssland. Skit i och kritisera andra länder och se till att demokratin och yttrandefriheten fungera i Sverige.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Bra jörn. Man ska först sopa utanför sin dörr.

2007-12-03 @ 00:30:24
Postat av: Quezcotl

Bra jämförelse Björn...

...

...

Hallå?!

2007-12-03 @ 01:34:34
Postat av: noctivagus

Men herre gud människa. Låter på dig som du inte anser att varken stalin, Mao eller Hitler heller var diktatorer eller????
Att Chavez var på väg att ändra grundlagen så han skulle kunna sitta ilvstid är demokratiskt tycker du?

2007-12-03 @ 07:03:26
Postat av: Lennart Nilsson

Vi har inte kallat Hugo Chàvez för diktator, däremot skulle ett Ja i folkomröstningen inskränka demokratin. Redan nu använder regeringen maktmedel mot oppositionella media. Att folkte sa Nej var en seger för demokratin. Att sen blanda in frågan om vi ska rösta om det nya EU-fördraget eller inte är bara löjligt.

2007-12-03 @ 07:22:32
URL: http://fpnacka.blogspot.com
Postat av: Björn Wadström

noctivagus Du kanske missat att vi har en kung på livstid i vårt eget land. Dessutom ärvs landet inom familjen...ja..ja så kan det vara när man jmf...

2007-12-03 @ 07:32:34
Postat av: Lennart Nilsson

Att utse statschef i sänghalmen är självklart inte heller särskilt demokratiskt... Men det får man ju åtminstone skriva utan att hamna i finkan.

2007-12-03 @ 07:37:08
URL: http://fpnacka.blogspot.com
Postat av: Bo

Ja just det den svenska nomenklaturan hatar folkomröstningar,nej dom är bara avundsjuka , på en människa som har USA:s alla pengar mot sig+nästan hela media i sitt hemland ,(det du Putin), som ljuger om honom , så lurar dom inte folket,bara vissa politiker i "diktaturen" Sverige ,där man bara får tycka på ett sätt annars blir man utstött av media och kulturmaffian.En som tappat tron på "våran" demokrati.

2007-12-03 @ 07:45:31
Postat av: Christer E Zegarra

Bra sagt Björn. Skönt att det är fler som är oroliga för hur vår EGET land fungerar. Det är lätt att stå i skiten och peka på annat.

2007-12-03 @ 07:54:14
Postat av: Åke Lôfgren

DET var en bra liknelse. Har du fler såna. Kungen,
som har ett minimun av demokratiska rättigheter, färre än du och jag faktiskt, mot Chaves som håller på att förvandla en demokrati till en diktatur. Jag lägger mig flat i beundran för din (intelektuella kapasitet.
Fast vad kan man vänta sig.

2007-12-03 @ 08:15:17
Postat av: Mattias

Statsministern i Sverige får ju sitta på livstid. Eftersom det blev nej i folkomröstningen innebär det att Sverige har en mer inskränkt demokrati

2007-12-03 @ 08:54:44
Postat av: Henrik Lindberg

@Björn; Men vår kung är ju bara en slags överbetald PR konsult. Alla andra i Sverige har ju rätt till fri försörjning, så varför inte han? Din jämförelse känns dessutom ganska irrelevant med tanke på att han inte har något som helst att säga till om.

2007-12-03 @ 09:06:21
Postat av: Danskboende_svensk

Men käre Björn, du kan väl ändå inte mena att du jämför vår kung med en politisk ledare? Det är helt olika saker. Vår kung har t ex inte mer makt än dig eller mig att förändra Sverige. Han har en röst i svenska val, jag har en röst i svenska val. I motsättning har Chavez makt att förändra Venezuela, och med godkännande av ny författning öppnades möjligheter för honom att undertrycka sitt folk á la Sovietunionen anno 1950. Däremot ska Chavez ha en eloge för att låta denna fråga gå till folkomröstning, och inte som många andra "ledare" ta beslut ensidigt eller inom den slutna krets som kallas Riksdagen.

Och det var inte enbart förslag om obegränsad regeringstid som man röstade om, det röstades bl a även ja eller nej, för eller emot, rätten för regeringen att införa mediacensur vid undantagstillstånd och andra liknande inskräkningar av yttrandefriheten och möjlighet för opposition.


Att du sen jämför situationen med nuvarande svenska regeringen blir lite platt med tanke på att tidigare svenska regeringar har styrt nästan konstant sedan 1950-talet med ett röststöd från ca 1/3 av befolkningen. Sista punkten: För det första säljer inte regeringen ut Sverige på något som helst sätt, och för det andra fick alla chansen att rösta om Sveriges framtida kurs förra hösten, då de borgerliga vann. Så att säga att du och jag inte fick påverka politiken som förs nu är 100% fel.

Ha en bra dag!

2007-12-03 @ 09:55:46
Postat av: D. Sosa

Till NOCTIVAGUS.

Ok att Chavez är en kontroversiell ledare men att jämföra honom med stalin, mao eller hitler är väl att ta i? Detta säger en del om dina historiska kunskaper och vilken synsätt du har på Venezuelanskt politik. Jag tänker rätta dig i ett avseende. Han skulle INTE väljas på livstid. Utan hade möjlighet att kuna väljas om efter rättvissa val!

2007-12-03 @ 10:31:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Creeper Politik bloggar BlogRankers.com Topplista Favoritlistan.se Blogglista.se Bloggar.Topplista.se
Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign
Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign!

BloggRegistret.se