Fri

Svenska kyrkans medlemmar minskade år 2006 för fjortonde året i rad.

Den nya ateismen brukar marknadsföra sig som förnuftets förespråkare. Men om tankar och logik bara "uppkommer", vilken anledning har vi då att lita till vårt eget tänkande? Den frågan ställer Stefan Gustavsson, direktor vid Credoakademin och generalsekreterare i Svenska Evangeliska Alliansen. Men han betonar också att ateismen utmanar kyrkorna, som i viss mån bör ägna sig åt självkritik för att man abdikerat från det intellektuella samtalet.

Torsdag är sista dagen att gå ur kyrkan för i år.

Upp till 90 000 civila har flytt men det var är inte medlemmar i Svenska kyrkan..bara somalier som drabbas av kriget......Över hundra buddhistmunkar i centrala Burma demonstrerade i dag igen - den första aktionen av detta slag sedan protestvågen i landet brutalt krossades av militärjuntan för drygt en månad sedan...det var inte medlemmar i svenska kyrkan det var budister....

Så kanske skulle även svenska kyrkan börja intressera sig lite mer för människan, planeten, naturen och djuren...

Människans funderingar kring Livet lär inte upphöra för att svenska kyrkan är på väg att upphöra.....men finns det några hållbara värderingar i böckerna så borde väl dessa kunna diskuteras.......

Jag kom ihåg när jag en dag meddelade prästen att jag lämnar kyrkan....vi diskuterade kyrkans sociala engagemang osv...men när vi kom fram till att jag konstaterat att det inte finns någon skapare...så....ja då stämde inte mallen att tala efter längre.......Det är nog det Stefan Gustavsson pekar på...Jag menar att oavsett ateism eller någon tro eller vetenskap så borde alla vara öppna att diskutera värderingar.....så öppna svenska kyrkan så kommer det nog några besökare...

Fritt att räkna till 100

Ur dagens mailhög....Inte vet jag om det är rätt räknat..men ett lite kul perspektiv blir det...

Om hela världen reducerades till en by med 100 innevånare och alla proportioner bibehölls så bestod byn av:

57 asiater

21 européer

14 amerikaner (från Nord- och Sydamerika)

8 afrikaner

*

52 kvinnor

48 män

*

70 ickekristna

30 kristna

*

89 heterosexuella

11 homosexuella

*

6 personer skulle inneha och nyttja 59% av alla gemensamma tillgångar, och de 6 personerna kom från USA.

*

80 hade otillräckliga boendeförhållanden.

70 var analfabeter.

*

50 var undernärda, 1 döende, 2 föddes och 1 hade en PC

1 och bara en hade en akademisk examen.


Fri från tiden - timeout

Å en slank hon hit å en slank hon dit å en slank hon ner i diket ...

Timeout och så var frågan löst för grabbarna igen eller...Reinfeldt var dock tydlig på en sak - han har fortsatt förtroende för sin statssekreterare..........

Vad betyder förtroende...Förtroende, eller snarare parlamentariskt förtroende, är en förutsättning för att en regering skall kunna verka i en parlamentarisk demokrati. Det finns två typer av parlamentariskt förtroende, positivt och negativt. Negativt parlamentariskt förtroende innebär att parlamentet har förtroende för regeringen så länge inte en majoritet av parlamentets ledamöter saknar förtroende, vilket är fallet i till exempel Sverige. Positivt parlamentariskt förtroende innebär att en majoritet i parlamentet måste uttala sitt stöd för regeringen för att parlamentariskt förtroende skall gälla.


Fritt om ryssgas och en onykter regering

Regeringen kräver nu en annan sträckning av gasledningen genom Östersjön än den som planeras. Miljökonsekvensbeskrivningen bör innehålla redovisningar av sådana alternativa huvudsträckningar i Östersjön", säger Andreas Carlgren i pressmeddelandet

- Ryssland vill inte dra ledningen på land eftersom de då inte kan använda gasen som ett säkerhetspolitiskt vapen. Nu går Andreas Carlgren lydigt i Rysslands ledband. När baltstaterna och Polen vill att man undersöker en gasledning på land borde regeringen stödja detta, säger Peter Eriksson.

Miljöpartiet vill att Sverige säger nej till den rysk-tyska gasledningen utanför Gotland. I morse sade miljöministern Andreas Carlgren att han vill att bolaget bakom den planerade gasledningen mellan Ryssland och Tyskland ska undersöka andra dragningar under Östersjön. Däremot begär han inte att en dragning på land undersöks.

Ulrica Messing, socialdemokratisk ordförande i riksdagens förvarsutskott, varnade på tisdagens DN Debatt för att gasledningen - och den underhållsplattform som ska placeras utanför Gotska Sandön - kan bli "mycket problematisk för svenska försvarsintressen".

Enligt Messing använder Ryssland redan i dag liknande anläggningar på andra ställen i världen för att skaffa sig underrättelser om andra länder. På samma sätt skulle gasledningen genom svensk ekonomisk zon ge ryssarna möjlighet att avslöja svenska försvarsangelägenheter.

Mikael Odenberg säger till DN att han fullt ut håller med Ulrica Messing:

Men jag har något svagt minne av moderatkonflikter. Har inte Odenberg fått ...
Försvarsminister Mikael Odenberg (m) avgår och lämnar även riksdagen. De hårda besparningarna uppgav odenberg som anledning under den presskonferens han höll på onsdagseftermiddagen. Hur var det med Carl..Carl Bildt ägde optioner värda omkring 5 miljoner kronor i Vostok Nafta när beslutet fattades. Vostok Naftas största tillgång är aktier i ryska Gazprom och Carl Bildt har suttit i Vostok Naftas styrelse. Men något jäv var det aldrig frågan om, hävdade Carl Bildt.

Men någonting är det som inte stämmer när Andreas Carlgren slingrar sig igen....Kan vi lita på Reinfeldt´s bedömningar.......

Statsminister Fredrik Reinfeldts besök i Östersund i dag kom mest att handla om Schenström-affären. Men frågan om huruvida Ulrica Schenström hade jour eller inte förblev dock obesvarad.  Vem som ansvarar för den nationella krisberedskapen svarar vi inte på, var Reinfeldts besked till medieuppbådet.

Reinfeldt var dock tydlig på en sak - han har fortsatt förtroende för sin statssekreterare.

Nu heter lösningen Time-Out för en kvinna på krogen som "bara" jobbade med krisberedskap......men faktum kvarstår..... kan vi lita på Reinfeldt och regeringens bedömingar och försäkringar...och vad spelar Bildt för spel.....jag börja bli lite tveksam till om grabbarna har koll på det som sker...kanske en Time-Out när det gäller ryssgasen......kanske en Time-Out för hela regeringen......


Fritt från Tom Andersson

Jag såg ett inlägg som jag publiserar en kopia på.

Rasbiologi på vårdcentralen?

Jag var med min dotter på allergimottagningen viskan förra veckan. Det var dags för allergitest och spirometri för att kartlägga hennes astmatiska problem. När det var dags för spirometri testet matades alla relevanta värden in, det var vikt, längd ålder. Ihop med dessa värden var sen ras även tvunget att anges. "Caucasian" var det som matades in alltså vit. Jag trodde inte att sjukvården gjorde såna här registreringar och jag förstår inte till vilket syfte. Men faktum är att i min dotters journal står det nu att hon är vit. Jag undrar om det finns mer system i sjukvården som registrerar "ras"...

Det här är en fråga jag skulle vilja ha ett svar på...är det som Tom skriver och varför gör Landstinget det..


Fritt om Gröna freden

Palmer kanske kan vara bra att klättra upp i  när vattnet börjar stiga. Aktivisterna från Gröna freden klättrar på husfasader med en viss framgång:)

De tre Greenpeace-aktivister som hängt på fasaden till OKQ8:s huvudkontor vid Norrtull fick ge sig. Polisen fick dem att klättra ner. Tisdag förmiddag bad polisen Greenpeace lämna fasaden till OKQ8:s huvudkontor vid Norrtull i Stockholm, och de tre demonstranter tog sig ner. Men miljöorganisationen fortsätter att motarbeta palmolja i diesel.

OKQ8 kommer inte att använda palmolja i sin nya diesel - det beslutet fattades på tisdagskvällen. Tidigare den dagen hade polisen förmått tre medlemmar i Greenpeace att avsluta sin protest mot palmoljan - på bensinbolagets fasad.

- Med dagens beslut har OKQ8 visat att de tar miljöfrågorna på allvar. Nu är det upp till politikerna att stänga dörren för falska lösningar på klimatproblematiken. Ett viktigt steg är att subventionerna till palmolja som drivmedel måste avskaffas, säger Anders Hellberg, talesperson i palmoljefrågor.

Ja visst nu är det bara politikerna...centerpartiet vet vi redan hur de hanterar miljörfågan..läs om de olagliga transporterna på Greenpeace hemsida. Jag har skrivit en hel del om centern och kärnkraft t.ex den här

Idag tog miljöminister Anderas Carlgren bladet från munnen i en hastigt tillkallad presskonferens om kärnavfallstransporten. Carlgren försökte under presskonferensen bortförklara protesterna mot den omstridda transporten som inte bara kommit från Greenpeace utan även från de norska och isländska miljöministrarna. Carlgren hävdade att kritiken mot beslutet att skicka det svenska kärnavfallet till Sellafield var felaktig. Samtidigt har ministern konsekvent vägrat att ställa upp på en debatt med Greenpeace i både radio och tv. Carlgrens bortförklaringar förändrar inte det faktum att den här transporten är olaglig, oetisk och helt illojalt mot våra nordiska grannländer med vilka Sverige tidigare försökt stoppa Sellafields utsläpp av radioaktiva ämnen i havet. 

Fritt om arbete och alkohol

Vem har sagt att hon var onykter?" har statsminister Fredrik Reinfeldt undrat när han fått frågor om sin statssekreterares krogbesök förra veckan.

Med hänvisning till sekretessen har Fredrik Reinfeldt inte velat berätta ifall Schenström hade jouransvar för krisberedskapen den aktuella kvällen.

Var statssekreterare Ulrica Schenström i stånd att klara landets krisberedskap när hon var på krogen med TV 4-journalisten? Efter att först ha vägrat berättar nu journalisten att Schenström var klart alkoholpåverkad.

Den som har ansvaret för krisberedskapen i regeringskansliet ska inte sitta och dricka vin på krogen.

Med alkoholdryck menas enligt svensk lag en dryck som innehåller mer än 2,25 volymprocent alkohol (etanol). Alkoholdrycker delas in i spritdrycker, vin, starköl och öl.

Med arbete menas ....ja nu börjar jag förstå det här med arbetarparti....och varför det talas så mycket om stureplan ...är det på krogen det politiska arbetet utförs?

Tragiskt är väl det enda ordet...både för att en person råkar ut för media och nu massa bloggar....egentligen är det nog för många nykterister i riksdagen för att den skall vara representativ för befolkningen.....men det borde gå att hitta en vikarie om någon vill gå på krogen........så hur var det Fredrik vem hade ansvar för krisberedskapen???

Sekretess för rikets säkerhet...en fråga jag ställer mig är om riket är regeringen eller folket....vi har sett sekretessen användas tidigare när det gällde flodvågen...vi har sett regeringen sluta avtal med eu utan folket....moderat syn på riket verkar inte innefatta folket.....men hon kanske var nykter och kanske hade Fredik eller någon annan ansvaret.....fortsättning följer :(

Fritt om mammor

Språkförskolan ger stöd till barn med grava språkstörningar. Den drivs som ett projekt av Nyköpings kommun och landstinget. Vid årsskiftet slutar dock logopeden på förskolan och landstinget har tidigare sagt att det då tänker dra sig ur projektet.
Men när en mamma till ett av barnen på förskolan ställde politikerna mot väggen under allmänhetens frågestund på tisdagen blev beskedet ett annat. Logopeden kommer att ersättas, i alla fall under nästa år.

Bra mamman.....tänk om alla föräldrar kunde ställa krav på att vi fick ett ordentligt fungerande barnsjukhus också...tänk om alla föräldrar kunde ställa krav på att barn med neurohandikapp fick tillgång till utredningsresurser...tänk om det fanns mer mammor...(även i politiken)........

Fritt om damm i Irak

USA varnar nu för att Mosuldammen kan brista om ingenting görs åt dess strukturella problem. Om dammen brister kommer den översvämma den närliggande staden Mosul och miljontals människor kommer mista livet...

En kollaps vil oversvømme store deler av Iraks to største byer, Bagdad og Mosul, ifølge nye opplysninger fra U.S. Army Corps of Engineers.

Den här nyheten visar på at vi har mycket att göra i det civila samhället......vatten en livsnödvändighet....tänk om vi kunde lägga alla militära resurser på att bygga upp istället...........

Fritt om Stora journalistpriset

Idag offentliggjordes vilka som är nominerade till Stora journalistpriset 2007.

Min egen favorit:
 
Janne Josefsson och Lars-Göran Svensson, "Uppdrag granskning", SVT, för programmet "Historien om Louise"

Se inslaget här

Fritt om dagen

Blir "kristna väljare" en soff-liggargrupp i nästa val? Troende, av olika religiösa tillhörigheter, torde bli allt mer vilsna i politiken, i alla fall de som känt sig hemma i det borgerliga blocket. En del skulle nog uttrycka det som att de blivit svikna.

Artikeln är lite intressant dels att den tar upp moderatstämman och att Borg förlorade spelet:)
men framförallt visar den på inskränkthet.

Kristna väljare...skulle inte kristna väljare bry sig om den vanliga vänster-högerstriden om staten eller kapitalet skall äga eller fördela...

Kristna väljare är väl människor som alla andra och bryr sig lika mycket om miljön, klimatförändringar och barnens framtid som alla andra icke kristna väljare. 

Kanske är det istället så att frågan egentligen handlar om huruvida religionen har i politiken att göra. Är det så bra när den politiska och religösa makten innehas av samma person...inte vet jag men ett demokratiskt politiskt system klarar sig nog bra utan religösa ledare. 

Samtalen från och till Gud för de som tror på en skapare kanske skall ske i andra byggnader än det jordiska styret av ett land...  För tydlighetens skull så låt var och en ha sin egen tro, men skilj tro från staten... 

Det skrivs mycket om att politiska bloggar är en flopp...frågan som kan diskuteras är om inte religösa partier är en flopp.
 

Fri att välja eller valmöjlighet

Den kommunala hemtjänsten i Nacka läggs ner. Den kostar för mycket, enligt en splittrad borgerlig majoritet. Hädanefter kommer hemtjänsten att utföras av ett 40-tal privata företag

- Det här är ett beslut av ideologisk innebörd, som vi motsätter oss. Man respekterar inte det val av kommunal hemtjänst som 400 pensionärer har gjort, och det här minskar valfriheten, dundrar kommunalrådet Stefan Saläng (fp), som också tycker att det ekonomiska underlaget är undermåligt.

Att beslutet skulle var ideologiskt är ett argument som kommunstyrelsens ordförande Erik Langby (m), tar med ro.

Vad jag förstår är det här privatisering och inget annat. Ok att det fortfarande finansieras av det offentliga systemet via skatt...men eftersom moderaterna vill ta bort skatten så närmar vi oss nu att var och en får skaffa sig sin egen omsorg....efter plånbok.

Offentlig verksamhet måste finansiera löner till Erik Langby och hans förvaltningar. Det behöver inte det privata alternativet. Nu får de en hel del att göra skattemyndigheten när de skall kontrollera alla hushållsnära bolag...

Offentligt eller privat....ge nu akt på de privata alternativen...varefter äts de små företagen upp av större privata bolag....vi kommer att få en ny monpolsituation...men den är ju privat....som äldre är du inte längre fri..fri at välja offentlig kommunal service...


Fritt om andvända

285889-15285889-16285889-17


Många klagar på min stavning så här har ni att fundera på.
På google ger en sökning på andvända detta: Resultat 1 - 10 av ungefär 44 300 vid sökning efter andvända.

Så nu frågar jag er alla språkletare..ursäkta språkvetare heter det inte använda.

Fritt om vind och sol

Malmö. I fredags blev det sista av de 48 vindkraftverken på Lillgrund klart för start. Trots att Lillgrund är världens tredje största havsbaserade vindkraftpark så är elproduktionen bara en droppe i havet

Det som krävs är att alla svenska kommuner börjar ta ansvar i sin planering för "småskalig" elproduktion.

Även enstaka vindkraftverk och olika lösningar med solenergi är droppar i havet som Dn skrev. Men många snå bäckar blir en å och till slut ett hav för at använda bildspråk.

Jag kommer att återkomma med mer lokala nyheter om vind och solenergin.

Det finns ett antal viktiga dokument vi inte får glömma. Jag länkar dem från dn´s klimatsida.

FN:s klimatrapport del 1
FN:s klimatrapport del 2
FN:s klimatrapport del 3
Kyotoprotokollet
Sternrapporten: sammanfattning

Fritt nyhetsflöde

Längst ner på sidan hittar du löpande nyheter från DN.
Om du klickar på nyheter så får du de flesta andra nyheter i Sverige från nyhetsportalen.
Lätt att hålla dig uppdaterad om du använder den länken.

Tidningsmannen Bertil Torekull: Ledarsidorna är en publicistisk blindtarm och dess skribenter ett introvert etablissemang som överlevt sig självt. Ledarsidornas uppdrag har erövrats av andra mer vitala opinionsbildare på tidningarna. Systemet med anonyma ledare blir därmed alltmer komiskt. Dagens ledarskribenter i de stora bladen utgörs av ett introvert etablissemang som överlevt sig självt.

Det är nog så att när många har tillgång till information så är det många som kan kommentera, men nog är den politiske ledarskribenten viktig. En förutsättning är nog att det är journalister med fördjupad kunskap.
Ytliga kommentarer lär nog helt övertas av bloggen. Det blir som när man handlar på Coop..plocka och betala själv och kassörskan blir överflödig på sikt.... Däremot så kan jag inte förstå resonemanget att den politiska bloggen blev en flopp...Om politik är att utbyta tankar och framförallt värderingar före beslut så måste väl detta enorma tyckande som bloggen innebär vara en fördjupning av den politiska processen...

Kanske skulle en fundering kring vad som är politik eller inte vara en bra konstruktiv debatt...

Fri kalldusch från KD

Bara några veckor innan valet försäkrade Göran Hägglund och Fredrik Reinfeldt att alliansen inte skulle ändra uppskovsreglerna för reavinstskatten. Men i dag lämnar regeringen in sin proposition som medför en kraftig kalldusch för tusentals familjer.

- Vi måste få plus och minus att gå ihop, säger Göran Hägglund till Sveriges Radio.

Inte gäller det bostadsbyggandet.  Det kommer att byggas för få nya bostäder de närmaste åren. Det visar en färsk prognos som Trä- och Möbelindustriförbundet (TMF) låtit göra. Unga och alla som vill bo i hyresrätt kommer att drabbas hårdast.

Ja inte är det vädret han talar om heller.... för miljöfrågan har de visst glömt helt pojkarna Göran & Fredrik

Ökad risk för översvämningar, jordskred - och pulkabackar utan snö. Även årets vinterväder blir extremt, visar en brittisk prognos. - Det här är ytterligare en varningsklocka, säger tv-meteorologen Pär Holmgren till Expressen.

Fria serier

SvD.se publicerar nya serier varje dag. Här kan du läsa Baby Blues, Bizarro, Grimmy, Morrgan, Tonys galenskaper, Träsket, Zits och SvD:s egen Berglin. Klicka på serien för att läsa tidigare strippar.

Jag kommer ihåg de serietidningar jag läste som lite 25 öre kostade de. Det kuriga var att de alltid avslutades med fortsättning följer i nästa nummer? När ett kapitel tog slut så var det alltid i mitten på tidninge så man hann börja läsa en ny innan fortsättning följer nästa nummer......

Men så fanns ju.... Kalle Anka & C:o är Sveriges äldsta ännu utkommande serietidning. Tidningen utges idag veckovis av Egmont Kärnan. Första numret utkom i september 1948 och kostade då 60 öre

Jag skall väl inte låta gnällig och säga att det var bättre förr, men nog tycker jag teckningarna har blivit mer utslätade än förr....kanske är det för att marknaden är mer global så att bilderna skall passa överallt.....hur som haver kul med serier

Fria matrecept

Vet du inte vad du ska laga till middag?

Det här var en god sida

I DN:s databas finns över 4.500 smarriga recept.

Fritt om moderaterna

"Ja vi är det nya miljöpartiet. Vi moderater ogillar monopol och så även i politiken. Inget parti ska få ha monopol på ordet miljö. Lika lite som vi en gång lät ett annat parti äga begreppet arbete."

Lars Lindblad i sitt anförande 26/10/07

Med tanke på att oppositionspartierna har ett fortsatt stort försprång framför regeringsalliansen i väljaropinionen. Samt att Moderaterna får sitt lägsta resultat på tre år, enligt Synovates oktobermätning. så kanske det kan vara en klok strategi :-)

Så lite lästips om nu Lars menar allvar. informationen är helt gratis.

Undrar just vad ordet moderat betyder...Moderat adj., något som har en rimlig omfattning eller är måttfullt. Moderata prisförändringar. Även måttfullt konservativa då ofta i politiskt sammanhang.


Fritt om EU

"Som ledamot i EU-parlamentet kan jag utöva större politiskt inflytande än som minister i regeringen eller som medlem av riks- dagen." Med detta argument förklarade häromåret den konservative finske politikern Alexander Stubb varför han föredrar EU-parlamentet.

Jag har bara en enda fråga och det är varför inte Svenska folket är fria att rösta om det vill ingå i Eustaten eller ej. Eu utan folket kan aldrig bli något lyckat projekt.

Vad är det som gör att svenska folket inte får friheten att rösta om eufördraget.....Låt oss rösta!

Fritt om avgudar

Den ska vara vit. Marmorliknande. Och lika hög som en normalhög man. Nu ska en stor Jesus-staty byggas i Västerås. Byggmaterial: vita legobitar som samlats in från allmänheten.

Jag har för mig att den där mannen jesus sa något om präster och månglare i templet, men låt dem leka med lego......låten barnen komma till mig sa väl johannes :-)

Fritt från Sydamerika

Enligt de första vallokalsundersökningarna från presidentvalet i Argentina fick storfavoriten Cristina Fernandez de Kirchner 42-46 procent av rösterna. Det krävs 40 procent av rösterna för att vinna redan i första omgången. Argentina vaknar nog på måndagen upp med sin första, och Sydamerikas andra, folkvalda kvinnliga president


I Sverige är det mest ungtuppar som spelar på opinionerna och I våras reste statsminister Fredrik Reinfeldt runt och träffade kvinnor som arbetar i offentlig sektor...menär det inte ett riktigt gubbvälde i svensk politik...
..ja eller vi har ju Mona (s), Maria (mp), och Maud (c) så kanske är det kvinnorna Fredrik är rädd för när han nu försöker bli mittenspelare :) 

Fritt från Sjöbo

Socialen utreder färre fall av barn som far illa..Även antalet anmälningar minskar kraftigt
Anmälningar och utredningar rörande barn och ungdomar som far illa minskar stort i Sjöbo kommun.

Vi får hoppas att det inte är Vetlandamodellen...ni kommer ihåg när anmälningar inte togs emot och när utredningar ej öppnades på mottagna anmälningar...

Men kanske har Sjöbo hittat något nytt arbetssätt.....

Fritt om ljus

Nu skriver forskarna om brist på mörker..Ljusförorenade. Mörker är för de flesta ett ord med dyster klang. Men det finns där och ingår i dygnets, årets och livets dynamik - på gott och på ont. Idagsidans nya serie handlar om mörkrets goda sidor. Astronomen Tom Callen (bilden) tycker att vi ska bejaka mörkret och sluta förorena natten med mängder av konstgjort ljus. .


.......hoppsan det verkar som förberedelse till att släcka ner..är oljan slut redan :-)

...........äh jag tror på profeten Keith och hans lärjungar Stones Shine A Light ... ha en bra natt :)

Klicka för att stänga bilden

Fritt om sex

Först lite om Fremskrittspartiet..Han var full och stod med penisen i ena handen och en öl i den andra.

När en partikamrat la ut mobilfilmen med den nakna sanningen på internet blev det ramaskri. Inte vet jag hur det partiet ser på framskritt...verkar vara lite märklig i alla fall...

Herrarna däremot verkar ha vaknat i samma säng och det var väl på tiden att de sluta hyckla. Sex av riksdagen sju partier är därmed för en förändrad äktenskapslagstiftning. Kvar står kristdemokraterna som vill behålla den ordning som nu gäller.  Moderaterna kysser varandra på krogen och ett djävla surr blev det på prästerskapet talesman igen. Hur skall de ha det får en moderat inte krama någon?

Kanske vill de ha det så här? Redan om några år kommer människan kunna ha sex med en robot.

Och om 50 år kommer det vara möjligt att gifta sig med en robot. Det hävdar nederländska forskare.

Politiska bloggar en flopp skriver Dn. Jag funderar på vad motsatsen skulle vara att alla satt och lusläste Carl Bilds blogg? Det verkar som om sexnoveller 32000 klick är lite roligare än Carl....

Forskare och media de pladdrar men Keith och grabbarna vet vad det handlar om .avslutar med Britney som tagit upp en gammal kär sång om tillfredställelse :-)


Fritt om Afarer

Innan vi och andra europeiska länder började förtrycka och utnytja Afrika och befolkningen på den kontinenten så leve människorna i mindre samhällen och stammar och klaner. Det är nog ganska likt hur det såg ut i det som senare blev konungariket Sverige.

Nar europerna delade upp "tillgångarna" så blev gränserna raka. Någon militärer och statschefer satt med en linjal och drog raka strek på kartan. Strecken skar tvär över urålderliga gränser. Det här är nog en av många orsaker till nuvarande konfliker mellan olika afrikanska stater.

Jag tänkte jag skulle skriva lite om en befolkningsgrupp som kallar sig afarer. De flesta av er känner väl till granländerna till Etiopien, t.ex Somalia och Somaliland.
 
Karta över Etiopien.
I Etiopien lever cirka 70 olika etniska grupper. Dessa kan indelas i två huvudgrupper: de som talar semitiska språk och de som talar kushitiska språk. Historiskt sett så är det Amaharerna och Tigreanerna som dominerat landet. Andra stora grupper är Oromo, Afarer och Somalier.

Afar

Afar regionen är till skillnad från Oromo en av de fattigaste och minst utvecklade i landet. Afarerna är ett nomadiskt folk. En avgörande, utlösande faktor för ALFs tidiga militära kamp var den process av förstatligande av land som ägde rum när Dergen tog makten i mitten av 1970-talet. Detta gick helt emot Afarernas traditionella syn på mark och ägandeskap. Följaktligen tog de till vapen i försvar av sitt sätt att leva.

Även om ALF deltog i valen 1992 så blev besvikelsen över den nya regimen allt större i Afar regionen. Två frågor utgjorde de huvudsakliga stötestenarna. Den första var Eritreas självständighet. Moderna gränsdragningar hade redan innan 1993 gjort att Afarerna var uppdelade på två länder: Etiopien och Djibouti. Många Afarer bor även i Eritrea och när landet blev självständigt blev de nomadiska Afarerna begränsade av ännu en - enligt dem - artificiell gräns.

Den andra stötestenen var, precis som i fallet med OLF, en besvikelse över hur den nya konstitutionen implementerades i allmänhet och bildandet av stödpartier i synnerhet. Även om ALF inte tog upp vapen igen, ledde detta missnöje till att en ny rebellgrupp bildades: Afarernas revolutionära demokratiska enhetsfront (ARDUF).

För oss musikälskare Afar version of Nagma
Vad han sjunger om har jag inte en aning om det men låter vackert och kanske lite väl poppigt men ..jag tänker oftast på på Bob Marley när Etiopien kommer på tal...så två små sånger .Is This Love och såklart
Africa Unite 


Fritt från Israel och...

ElBaradei sade i en intervju för CNN att varken Israel eller USA har lagt fram några som helst bevis för att den syriska anläggning som Israel bombade i förra månaden hade något med kärnteknik att göra.

- Det tycker jag är bedrövligt, för vi har ett system att om länder har information om att ett land arbetar med ett nukleärrelaterat program, så ska de vända sig till oss. Vi har befogenheten att börja utreda det, sade IAEA-chefen.

- Att bomba först och fråga sedan, det tycker jag undergräver systemet och ger inte svar på några misstankar, för det är vi som är det internationella samfundets ögon och öron.

Det är självklart svårt att veta vad som är vad när USA och Israel bombar. Jag minns mycket väl skälen USA hade till att invadera i Irak. Vad jag vet hittade de inte minsta lilla radioaktivt spår.....

Handlar inte dessa konflikter om något annat. Att säkra oljeleveranser är nog en 100%-igt korrekt gissning när det gäller Usa´s närvaro i området. Israel började skära ned på bränsleleveranserna till Gazaremsan på söndagen som straff för palestinska raketattacker.

Isralel är ett mycket mer komplext område. Dels har vi historien med förintelsen och hur Staten Israel kom till. Vi har nog alla hoppats på att det skulle kunna bli en försoning mellan Israel och Palestina.

Sedan är det religionen och eftersom jag är ateist har jag svårt att förstå fanatismen till religionen. Vad är det för Gudar de har hela bunten som säger åt människorna att döda varandra..eller är de så självklart  som att befolkning är lurade av prästerskapet... Ingen verkar våga ifrågasätta att det inte finns någon gud som talar till ledarna....eller om ledarna säger att gud har sagt...det är svårt att veta när präster är inblandade...

Hur är det med Påven och co då...jesus är väl mer försonlig..Påven har saligförklarade på söndagen 498 katoliker som avrättades under det spanska inbördeskriget, uppger BBC News. Det skedde på Petersplatsen i Rom och aldrig någonsin har så många saligförklarats vid ett och samma tillfälle.

Flertalet av offren - nästan bara präster - dödades i början av inbördeskriget av soldater som knutna till vänsterregeringen.

Saligförklaringen har fått kritik för att den ensidigt tar parti för offer från den ena sidan i kriget. Men Vatikanen hävdar att det inte handlar om ett ställningstagande utan om försoning.

Katolska kyrkan var nära lierad med general Francisco Francos styrkor, som vann kriget 1939.


Det ständiga dödandet i måste få ett slut. Det krävs så lite för att så stora värdsprocesser sätter igång at ingen längre kan kontrollera situationen.....

Tusentals människor uppges vara på flykt i norra Pakistan inför en befarad kraftmätning mellan säkerhetsstyrkor och en lokal islamistisk, talibanliknande väpnad rörelse.

Turkiska armén sade sig på söndagen ha dödat 20 kurdiska gerillamän i en stor militäroperation där 8 000 man ingick. Det framgick inte om regeringssidan lidit förluster...


Avslutar med min vanliga favoritmelodi börja använd hjärnan.....


Fritt från kommunfullmäktige

Det snackas för mycket strunt i kommunfullmäktige. Det tycker kf:s ordförande som vill begränsa debatten genom att rensa bland interpellationerna. Maria Gardfjell (mp) tycker att ordningen är odemokratisk.

Att debatterna varit långa beror inte på våra interpellationer, utan på att majoriteten vägrat svara på våra frågor.

Debatterna i Uppsalas kommunfullmäktige, kf, är för långa och rör ofta ämnen som kommunen inte får besluta om. Det menar kf:s ordförande Lars Bäcklund (m).

Hm......han ser ju lite ålderstigen ut på bilden i Unt..men inte kan det var orsaken att han vill hem och sova...de brukar ju ha rätt bra betalt dessa herrar.

Fritt om miljö

Jag har försökt följa moderatmötet för att se om Fredrik och Co hade några framtidsvisoner. Grön tröja hade visst Fredrik på sig men inte uppfattade jag några nya miljömål eller något moderat framtidstänkande.

Det här är allvarligt när Sveriges näst största parti inte tar vår gemensamma framtid på allvar. Varför är det så svårt för ett parti som moderaterna att formulera en miljöpolitik?

Min fundering är om det inte är så att partiets grund är tron på tillväxt. Ok då borde moderaterna formulera en grön kapitalism åtminstånde. Varför inte fånga uttrycket att det går att tjäna pengar på miljön. Vad jag förstår så är det ungefär den vägen usa´s politiker väljer.

Lite orolig blir jag när moderaterna mest verkar vara intresserade av att försöka täcka "hela spelplanen". Att välfärdsfrågorna dyker upp är inte så konstigt för hur skall Fredrik annars kunna möta Mona.

När det gäller miljö uppfattade jag att moderaterna ändrar mål när det gäller bensinskatten men det var väl mest en anpassning och ingen vision.... Moderaterna säger nej till svensk uranbrytning men det vet vi redan är populistiskt eftersom EU kommer att kunna kräva uranbrytning om Eustaten anser att det behövs energi..

Jag tittade istället in på Birgers blogg för att se om han hade några kloka tankar. Ell litet klipp om det Schlaug skriver Det krävs två ben för att klara klimatfrågan: ny teknik och ny etik. Det förstnämnda borde inte vara något reellt problem, det är bara att styra investeringar och skatter - men det är ett politiskt problem. Det sistnämnda är mycket svårare - för det är lättare att tala om att ta ansvar, än att ta det. Jag vet, jag också. Hotet är stort, och hoppat att i tid förändra så att vi slipper de värsta följderna av klimatförändringarna är små. Målkonflikerna är många. Det största hotet är att låtsas att de inte finns. Och det är politiker, näringsliv och fackföreningar mycket duktiga på. Hoppet finns. Men det krävs modiga politiker, modiga opinionsbildare. Ett annat hopp är att klimatforskarna har fel. Men det hoppet minskar dag för dag.

Jag tror det är en rätt klok analys. Teknik lär nog mänskligheten ordna men etik.....Vi kan inte längre ha arbetslinje, tillväxt, religös tro, tro på staten eller kapitalet eller iberala övergripande målformuleringar....Varför skall det vara så svårt..så svårt  att förstå att vi har bara den här planeten att leva på...när fattar alla politiker att det går inte att blunda för miljöfrågan längre.....Det är väl lätt att tro att jag talar i någont slags egensyfte och det gör jag...mina barn och barnbarn skall ha någonstans att leva.

I år tog jordens resurser slut 6:e oktober...vi lever på kredit.....men vem är kreditgivaren för ansvarslös politik? Jo dina barn och barnbarn.....ja självklart drabbas alla djur och hela naturen men det begär jag inte du skall engagera dig i. Se till att ditt parti oavsett vilken färg det har blir ett miljöparti först och främst...det handlar om vår gemensamma överlevnad... 

Fritt om fotboll

Grattis Göteborg!

Direkt när slutsignalen ljöd rusade många av de drygt 40.000 åskådarna in på Ullevis gräs. Guldjublet visste inga gränser. Det tog elva år. Men i eftermiddag höll Blåvitts nerver hela vägen.

Jag brukar inte kommentera idrott men när jag ser bilder på glada spelare som motbild till alla bråk som omger arenorna kan jag inte låt bli. En sådan här dag när ett lag står som segrare så tänker jag på alla knattelag och alla ledare som varje dag år ut och år in jobbar med sitt lag. Fotbollen måste nog vara en av våra störst folkrörelser eller hur?

Nu hoppas jag att ett annat Blåvitt lag kan tuffa igång. När jag växte upp så var det såklart IFK Norrköping...men det lär väl dröja innan de kommer upp i Göteborgs klass..

Att nöta i serien i 11 år och sedan nå målet är värt att lyfta på hatten för.

Grattis!


Fritt om hundarMänniskan är ett djur som ibland verkar ha tappat kontakten med verkligheten. I södra Sverige håller människor på och försöker slå ihäl varandra för att bevisa vem som är klokast

Rasister, nazister, patrioter och nationalister eller vad de för dagen nu kallar sig beteer sig som om de befann sig på en lägre utvecklingsnivå än hundar. 

Är det inte dax att dessa grupper får börja betala för den förstörelse de ställer till med. Klotter på väggar kostar miljoner, polisbevakning kostar miljoner, sjukvård kostar miljoner. Det är modernt att tala om terrorister i andra sammanhang. Oftast är väl terrorister grupper som hotar USA´s intressen. Men är det inte så att dessa grupper hotar Sveriges och alla svenskars intressen. Vi har yttrandefrihet, mötesfrihet, föreningsfrihet och andra friheter för att människor skall kunna föra ett samtal med varandra. 99.99% av alla svenskar börjar bli riktigt trötta på dessa våldsverkare. Demokratin förutsätter att alla har möjlighet att vara med. Men vad gör vi när en del människor nedvärderar, hotar och hatar och slår ihjäl varandra?

Inte vet jag vad det är för skador de drabbats av. Inte kan det var näringsbrist som rasister, nazister, patrioter och nationalister eller vad de för dagen kallar sig, drabbats av. De har väl både fått gratis skolmat och numer socialbidrag och sjukvård på vår bekostnad. Det är när man ser eller läser hur de beteer sig som i varje fall jag börjar fundera på vart mina skattepengar tar vägen. Har de inget jobb eftersom de kan resa runt och bråka?

Några som däremot lider av näringsbrist är vildhundar. Det finns en organisation som heter dogchance och du kommer dit om du klickar på bilden ovan.

Dra in bidragen till våldsverkarna och låt dem börja ta ansvar för vad de ställer till med. De miljoner vi då spar kan vi sända till dogchance så gör de bättre nytta. Dessutom tror jag hundarna dessutom uppskattar att de får en möjlighet till mat och sjukvård. 


  

 


Fritt om stölder och en Grön framtid

Det måste vara ett uttryck på fattigdom att inte ha några egna symboler.

Nyköpings kommunvapen och gripen är ingen nazistisk eller nationalistisk eller patriotiskk symbol om vi nu skall tala om
verklighet och sanning. Detsamma gäller Svenska flaggan.


Först springer ungdomarna omkring och klistrar staden full med dekaler och sprayar väggarna med http://www.info14.se/
Sedan bussar man in en mångd andra organisationer och kallar sig Nyköpings NationalisterI vanliga fall så talar vi i Sverige om varumärken och de är skyddade för missbruk i andra syften.
Varför kan inte info14 skaffa sig något eget istället för att stjäla? Jag tror inte info14 uppskattar att deras webadress i Sverige tagits av svinstian. Men vi har yttrandefrihet i Sverige och den skall vi alla värna om så här har du den riktiga länken till info14 så kan du själv läsa hur de själva beskriver verkligheten.


Sanning och verklighet är två ord som många tar i sin mun. vad jag förstår så finns det bara en verklighet. Var och en av oss uppfattar den olika av det enkla skälet att vi alla är olika.

Sveriges historia under kriget är som i många andra europeiska länder inte helt utredd. En fråga jag blir fundersam över när jag ser olika nationella, patriotiska, nazistiska eller rasistiska organisationer och även partier  är varför de ständigt byter namn.

Jag hittade en sida på nätet som räknade upp mängder av personer och organisationer från krigstiden. Moderate Kommunalrådet i Nyköping gick efter extrembråken ut med berättelsen om sin far. Det är nog just det som många behöver göra. Prata om den historia Sverige har, prata om verkligheten. På nätet finns nedanstående lista över kända nazistsympatisörer under kriget. Jag länkar dit så kan du väl läsa även detta.

National Socialism and Fascism
Diverse arkiv
Diverse valresultat
Diverse publikationer
Diverse organisationer
Presentation av namnlistorna
Dagsposten
Gymniska Förbundet
Hjälpkommittén för Tysklands Barn
Kyrkliga Folkpartiet
Marsklubben
Nationalsocialistiska Arbetarepartiet
Nationalsocialistiska Blocket
Riksföreningen Sverige-Tyskland
Samfundet Manhem
Svensk Opposition
Svensk Socialistisk Samling
Svensk-Tyska Föreningen
Svenska Antisemitiska Föreningen
Svenska Nationalsocialistiska Partiet
Svenska Socialistiska Partiet
Sveriges Nationella Förbund
Tidningen Nationen
Svenska frivilliga i Waffen-SS 1
Svenska frivilliga i Waffen-SS 2

Det finns alltid några som säger att man inte skall prata om nazismen. Sälvklart skall vi göra det. Vi skall också tala om kommunismen. Vi skall tala om de krig som pågår nu i Världen där oskyldiga människor dödas. Vi skall tala om både Hitlers och Stalins folkmord.

Yttrandefriheten innebär att vi alla kan säga våra åsikter och tankar.För den som vill läsa vad Miljöpartiet anser om rasism och främlingsfientligehet och många  fler frågor så går du till www.mp.se

Information på olika språk

Här finns avdelningar med information på fler språk än svenska.

Albanska
Albanska (Shqip)»


Arabiska
Arabiska»


Engelska
English»
The Green Party of Sweden (Miljöpartiet de Gröna) has a unique position in Swedish politics. In 1988, we were the first new party in more than 70 years to enter the Swedish parliament. Now we are a key political force at the local, regional, national and European level.


Finska
Finska / Suomeksi»


Franska
Franska (Francais)»
Kurdiska
Nordkurdiska (Kurmandji)»


Persiska
Persiska»Romani»


Samiska
Samiska (Sápmi)»


SKB
SKB (Serbiska, Kroatiska, Bosniska)»


Somaliska
Somaliska»


Spanska
Spanska (Español)»


Kurdiska
Sydkurdiska (Sorani)»


Tigrinska
Tigrinska (Tigrinja)»Tornedalsfinska»


Turkiska
Turkiska»


Tyska
Tyska»

Fritt om syn & hjärnaTittar du på bilden så kan du börja fundera över om det du ser är det du ser. Räkna prickarna och är de svarta eller vita eller kanske grå...ha en trevlig kväll och resten läser du i expressen.

Fritt om bloggportalen

"För du muspekaren över bloggnamnet visas inledningen till bloggens presentation på Bloggportalen. På så sätt får du ett hum om bloggen och vem som ligger bakom den redan innan du besöker den.
Klickar du på bloggnamnet kommer du till en utförligare presentation av både bloggen och bloggaren på bloggportalen. För att läsa själva blogginlägget klickar du på rubriken och kommer då direkt till inlägget.
Eftersom aftonbladet nu länkar bloggar och använder bloggportalen tänkte jag det vore på sin plats att se vilka nyheter som diskuterades mest nu en lördagskväll?
Bottennotering för m i DN-mätning
Facebook äger uppgifter om användare

"Stureplan är en rå och kall köttmarknad"
"Som ideologisk vakthund har Muf blivit irrelevant"
Det var vad jag förstår ganska aktuella nyheter i dagspressen och ofta DN som är i focus.

Intressant.se hittar man mer bloggartiklar som är skrivna lite utanför det aktuella mediabruset.

Men sammanfattningsvis så är bloggportalen tillsammans med intressant.se två bra platser att se vad som rör sig just nu på svenska bloggar.

Båda platserna är väl värda ett besök om du inte varit där redan.


Fritt om hat eller liv

Hatet hotar demokratin  I sverigedemokraternas medlemstidning SD-kuriren uppmanar chefredaktören i senaste numret till kamp mot islam.
Kriminaliteten hotar demokratin.
35-åringen har haft en ledande roll för Nationell ungdom, vars medlemmar under 90-talet förknippades med mord och andra våldsdåd i Stockholmstrakten. Som utgivare av tidningen Folktribunen dömdes 35-åringen år 2000 till fängelse för hets mot folkgrupp
40-åringen har varit ledare inom Nordiska rikspartiet. På 90-talet dömdes han till fängelse för en grov misshandel som hade föregåtts av nazistiska slagord.
41-åringen har företrätt sverigedemokraterna i en kommun på västkusten och är straffad för bland annat vapenbrott och olaga innehav av explosiv vara.

När jag ser tidningsartiklar som ovan så undrar jag vad det är som gör att människor kan tro på nazism som politisk lösning. Vad är det som gör att att en människa hatar......Vad är det för fel på kärlek till andra människor.

I vår lokaltidning skriver de om människor som kallar sig nationalister   Även här skriver tidningen om kriminalitet.
Jag har inget bra svar på var hatet kommer ifrån....tidningen skriver också om den bruna historia vi Svenskar ännu inte gjort upp med. Det brukar alltid dyka upp kommentarer om att kommunister är värre eller liknande. För människor som älskar spelar det ingen roll varifrån hat, hot och våld kommer..Hitler eller Stalin båda skapade en statsapparat som ledde till människors död. Någon frihet eller kärlek kom det inte ut som resultat.

Kommer hatet från historien , är det barnen till krigets föräldrar som hatar..ja inte vet jag. På wikipedia finns en länk till "listade nationalsocialister" under krigsåren. Kommunalrådet i vår stad gick i dagarna ut i pressen och berättade om sin far som stödde nazismen  "Jan Carle växte upp under andra världskriget och påverkades av efterkrigstidens avslöjanden om Hitlers judeutrotning och Stalins massmord. - De brott mot mänskligheten som utfördes av nazister och kommunister gör det självklart för mig att vara engagerad mot dessa våldstendenser," säger Jan Carle

Så åter till början av mitt inlägg...varför sådant bråk om religioner. Själv är jag ateist men det har inget med andra människor att göra. Varje människa har väl rätt att tro på en Gud och dessutom på vilken Gud de vill.

Vad är det som gör att en människa kan sätta sig över andra människor och säga att han/hon är bättre än en annan människa?

Yttrandefrihet har vi och tänker olika gör vi men att nedvärdera andra eller att kränka eller hota andra vad är det för mening med det. Våld och död är väl inget att sträva efter eller att försöka bygga ett samhälle på.


Det som kunde vara intressant att diskutera för alla tror jag att nationalism kan vara. Men diskussionen blir rätt meningslös om samtalet är osakligt. Ni kan t.ex. läsa de kommentarer som kom in när jag skrev om kurder..Vad jag kan förstå så handlar mycket av de upprörda diskussionerna om huruvida Kurderna har rätt till en egen stat eller ej. Det är vad jag förstår nationalism. I Sverige och Norden borde väl motsavarande diskussion först handla om Sveriges ursprungsbefolkning och dess rätt till en egen Nation. Den samiska Staten skulle då omfatta rätt stora delar av nuvarande Sverige. Men tyvärr handla sällan diskussionerna om nationalism utan om ett allmänt hat mot främlingar och dessutom rätt mycket av rasim.

En aspekt på nationalism är att de mindre staterna i världen verkar gå mot större sammanslutningar typ EU. Vad betyder det..är det så att eftersom världen blivit så global och ekonomi och handel passerar alla gränser att nationalstaten på sikt kommer att försvinna? Är det bra eller dåligt?

Men oavsett vad vi har för åsikter i frågan om nationalism är nog alla överens om att yttrandefrihet och demokrati är den fungerande samhällsordningen....hat, hot och våld...vem tjänar på det...vad vill vi lämna för värld till våra barn?
Sverige som är mitt land har haft förmånen att leva i fred i många år och vi har som jag anser lyckats bygga ett relativt bra välstånd för alla...alla barn får sjukvård, utbildning osv. Visst finns det i Sverige som i alla samhällen orättvisor och en del människor som inte är lyckliga eller mår bra....jag tror inte att hat, hot och våld ger människor bättre välstånd och hälsa. Så varför inte lägga energin på att bygga landet...

Nu har jag inte rest runt hela jorden men nog har jag sett vad svält och riktig fattigdom är. Eftersom jag politiskt är grön så ser jag också de orättvisor som skapas genom att vi som en del i 20% av jordens befolkning förbrukar 80% av jordens resurser. De globala miljöfrågorna borde vi alla kunna samlas kring. Torka, bränder. översvämningar..en del påstår att det inte är berende av klimatförändringarna...hur länge skall människan blunda?Har människan ingen planet att leva på så spelar det ingen roll vilka diskussioner människan har om var länders gränser skall vara eller vilka gudar vi tillber.....Vi är alla människor på en planet...........

Det är rätt spännande att se moderaterna formulera sig i Gävle. "Det räcker inte med en kvinnokvot, nu vill moderaternas partisekreterare också reservera en viss andel höga poster för invandrare. De "nya moderaterna" talar mindre om individer och mer om grupper som är "strukturellt utanför".
Moderata ungdomsförbundets internationella sekreterare kräver folkomröstning om EU:s nya fördrag. Hon anser också att partiet tystar de EU-kritiska rösterna.

Frågor om Sverige som fritt land eller Sverige som en del i EUstaten är viktig. Eftersom moderaterna är Sveriges näst största parti så är ovanstående frågor givetvis intressanta men jag själv är nog mest intresserad över hur moderaterna till slut formulerar sig kring Miljöfrågorna.Det parti som inte formulerar en hållbar miljöpolitik lär inte få något folkligt stöd framöver...än har vi lite tid


Fritt om skolan

Lärarna måste ägna mer tid åt eleverna än vad de gör i dag. Det anser stadsrevisionen som granskat tio högstadieskolor i Stockholm.

Den här frågan är enkel. I tidigare besparingar av skolan tog man bort allt admistrativt stöd till rektorer. Allt psykosocialt stöd till elever och deras familjer togs bort. Allt särskilt stöd till elever med särskilda behov togs bort.

Kvar blir en lärare som skall vara pedagog - skolledare-kurator-skolsköterska-läkare samt speciallärare.

In med fler vuxna med olika kompetenser i skolan. Låt lärarna få vara pedagoger igen!

Att säga att lärarna idag inte ägnar tid åt eleverna är ett hån mot hela lärarkåren.

Fri att stanna

Vad är det alla bråkar om tycks älgen tänka....ingen ide att gå ut iskogen och bli skjuten av någon jägare....jag stannar nog här tills jag blir ren :-)

Fritt om bostadsmarknaden

Nu börja fler och fler signaler komma om att luften går ur bubblan. Jag har skrivit fler gånger i detta ämne under hösten. Är du ung eller behöver låna mycket köp inte nu hyr en bostad.....


Fritt om FNdagen 24 oktober

Titta på den här filmsnutten från USA.
 
När du nästa gång möter ett förenklat politiskt budskap...skaffa dig mer kunskap så du ser nyanser perspektiv och färger...

Idag 24 oktober är det FNDAGEN

Förenta Nationernas generalförsamling antog och kungjorde den 10 december 1948 en allmän förklaring om de mänskliga rättigheterna.

Omedelbart efter denna historiska händelse uppmanade generalförsamlingen alla medlemsstater att offentliggöra förklaringens text och att "göra den spridd, känd, läst och förstådd framför allt i skolor och andra undervisningsinstitutioner utan hänsyn till olika länders eller regioners politiska förhållanden".

FN:S ALLMÄNNA FÖRKLARING OM DE MÄNSKLIGA RÄTTIGHETERNA:

Eftersom erkännandet av det inneboende värdet hos alla som tillhör människosläktet och av deras lika och obestridliga rättigheter är grundvalen för frihet, rättvisa och fred i världen,

Eftersom ringaktning och förakt för de mänskliga rättigheterna har lett till barbariska gärningar som har upprört mänsklighetens samvete, och då skapandet av en värld där människorna åtnjuter yttrandefrihet, trosfrihet och frihet från fruktan och nöd har tillkännagivits som folkens högsta strävan,

Eftersom det är väsentligt för att människorna inte som en sista utväg skall tvingas att tillgripa uppror mot tyranni och förtryck att de mänskliga rättigheterna skyddas genom rättsstatens principer,

Eftersom det är väsentligt att främja utvecklingen av vänskapliga förbindelser mellan nationerna,

Eftersom Förenta nationernas folk i stadgan åter har bekräftat sin tro på de grundläggande mänskliga rättigheterna, den enskilda människans värdighet och värde samt mäns och kvinnors lika rättigheter och har beslutat att främja sociala framsteg och bättre levnadsvillkor under större frihet,

Eftersom medlemsstaterna har åtagit sig att i samverkan med Förenta nationerna säkerställa en allmän och faktisk respekt för och efterlevnad av de mänskliga rättigheterna och de grundläggande friheterna,

Eftersom en gemensam uppfattning om innebörden av dessa rättigheter och friheter är av största betydelse för att uppfylla detta åtagande,

tillkännager generalförsamlingen denna allmänna förklaring om de mänskliga rättigheterna som en gemensam norm för alla folk och nationer i syfte att alla människor och samhällsorgan med denna förklaring i ständig åtanke skall sträva efter att genom undervisning och utbildning främja respekten för dessa rättigheter och friheter samt genom progressiva åtgärder, både nationellt och internationellt, se till att de erkänns och tillämpas allmänt och effektivt både bland folken i medlemsstaterna och bland folken i områden som står under deras jurisdiktion.

Artikel 1
Alla människor är födda fria och lika i värde och rättigheter. De har utrustats med förnuft och samvete och bör handla gentemot varandra i en anda av gemenskap.

Artikel 2
Var och en är berättigad till alla de rättigheter och friheter som uttalas i denna förklaring utan åtskillnad av något slag, såsom på grund av ras, hudfärg, kön, språk, religion, politisk eller annan uppfattning, nationellt eller socialt ursprung, egendom, börd eller ställning i övrigt. Ingen åtskillnad får heller göras på grund av den politiska, rättsliga eller internationella status som råder i det land eller det område som en person tillhör, vare sig detta land eller område är oberoende, står under förvaltarskap, är icke-självstyrande eller är underkastat någon annan begränsning av sin suveränitet.

Fortsättning se länk


Det fria ordet

Nu har främlingsfientlighet och rasism blivit en fråga som engagerar många. Inte för att svenskar är främlingsfientliga eller rasister utan för att ett gammalt välbekant tryne dykt upp igen. Den här gången är det inte judar som står i första rummet som hatobjekt i Sverige utan flyktingar och invandrare.....

Visst finns det partier som Nationaldemokrater och Sverigedemokrater som bygger hela sin ideologi på hat. Det är väl ingen som inte förstår budskapet hur inlindat och ompacketerat det än är. Visst skall vi försvara föreningsrätten och yttrandefriheten men det börjar bli dax att tala klartext om vad dessa partier står för.

Det var inte så länge sedan Europa ödelades för att hatet fick härja fritt. Sverige har nog inte riktigt gjort upp med historien än...men historien går aldrig att dölja...det finns fortfarande många som kan vittna om vad som hände...
 
SN har börjat skriva om nazism och främlingsfientlighet och det är bra. Det fria ordet och yttrandefriheten är demokratins vapen mot okunskap och verklighetsförvanskning.

I Sverige stödde 10 000-tals människor ur de högre samhällsskikten aktivt eller passivt nazisterna i Tyskland. SN publicerar på torsdagen listor över sörmländska partimedlemmar och sympatisörer från Nyköping, Oxelösund, Gnesta, Vagnhärad.

Som på 30-talet finns det idag människor som använder nedvärdering, förtal, hot och våld för att tysta det fria ordet...det paradoxala är att dessa människor hävdar yttrandefriheten att få framföra sina åsikter...låt oss då alla tala..på alla platser vi möter främlingfientlighet och rasism....låt aldrig fördommar och hat stå oemotsagda...det behöver inte vara på torget du höjer din stämma...utan  i skolan...på jobbet...i snabbköpet eller var du hör och ser hatet.

Demokrati är en ganska skör samhällsordning. Den kräver medborgarnas aktiva medverkan. Luta dig inte tillbaka och tro att någon annan försvarar demokratin och yttrandefriheten....börja tala idag....imorgon kan det var du som hatas och hotas och då finns det någon som talar för dig....svårare än så är det inte!

Idag den 24 oktober är det FNDAGEN så jag avslutar med några rader från de mänskliga rättigheterna..

Förenta Nationernas generalförsamling antog och kungjorde den 10 december 1948 en allmän förklaring om de mänskliga rättigheterna.

Omedelbart efter denna historiska händelse uppmanade generalförsamlingen alla medlemsstater att offentliggöra förklaringens text och att "göra den spridd, känd, läst och förstådd framför allt i skolor och andra undervisningsinstitutioner utan hänsyn till olika länders eller regioners politiska förhållanden".

FN:S ALLMÄNNA FÖRKLARING OM DE MÄNSKLIGA RÄTTIGHETERNA:

Eftersom erkännandet av det inneboende värdet hos alla som tillhör människosläktet och av deras lika och obestridliga rättigheter är grundvalen för frihet, rättvisa och fred i världen,

Eftersom ringaktning och förakt för de mänskliga rättigheterna har lett till barbariska gärningar som har upprört mänsklighetens samvete, och då skapandet av en värld där människorna åtnjuter yttrandefrihet, trosfrihet och frihet från fruktan och nöd har tillkännagivits som folkens högsta strävan,

Eftersom det är väsentligt för att människorna inte som en sista utväg skall tvingas att tillgripa uppror mot tyranni och förtryck att de mänskliga rättigheterna skyddas genom rättsstatens principer,

Eftersom det är väsentligt att främja utvecklingen av vänskapliga förbindelser mellan nationerna,

Eftersom Förenta nationernas folk i stadgan åter har bekräftat sin tro på de grundläggande mänskliga rättigheterna, den enskilda människans värdighet och värde samt mäns och kvinnors lika rättigheter och har beslutat att främja sociala framsteg och bättre levnadsvillkor under större frihet,

Eftersom medlemsstaterna har åtagit sig att i samverkan med Förenta nationerna säkerställa en allmän och faktisk respekt för och efterlevnad av de mänskliga rättigheterna och de grundläggande friheterna,

Eftersom en gemensam uppfattning om innebörden av dessa rättigheter och friheter är av största betydelse för att uppfylla detta åtagande,

tillkännager generalförsamlingen denna allmänna förklaring om de mänskliga rättigheterna som en gemensam norm för alla folk och nationer i syfte att alla människor och samhällsorgan med denna förklaring i ständig åtanke skall sträva efter att genom undervisning och utbildning främja respekten för dessa rättigheter och friheter samt genom progressiva åtgärder, både nationellt och internationellt, se till att de erkänns och tillämpas allmänt och effektivt både bland folken i medlemsstaterna och bland folken i områden som står under deras jurisdiktion.

Artikel 1
Alla människor är födda fria och lika i värde och rättigheter. De har utrustats med förnuft och samvete och bör handla gentemot varandra i en anda av gemenskap.

Artikel 2
Var och en är berättigad till alla de rättigheter och friheter som uttalas i denna förklaring utan åtskillnad av något slag, såsom på grund av ras, hudfärg, kön, språk, religion, politisk eller annan uppfattning, nationellt eller socialt ursprung, egendom, börd eller ställning i övrigt. Ingen åtskillnad får heller göras på grund av den politiska, rättsliga eller internationella status som råder i det land eller det område som en person tillhör, vare sig detta land eller område är oberoende, står under förvaltarskap, är icke-självstyrande eller är underkastat någon annan begränsning av sin suveränitet.


Fortsättningen har du i en länk

Yttrandefrihet i media,politik och tunnelbana

Det finns mycket i Eu som vi nu skall tvångsansluts till. I Italien vill regeringen begränsa rätten att blogga på internet. Friheten och yttrandefriheten verkar vara satt på åskådarbänken i den nya Eustaten.

I Sverige har vi en helt oberoende press......eller..... TV 4:s politiske reporter Anders Pihlblad festade med statsminister Fredrik Reinfeldts närmaste medarbetare. I morgon åker han till Gävle för att bevaka moderaternas partistämma. ...men va fan kärlek vid första pendraget skall vi väl inte klaga på :-)...

Vi får hoppas att de två tutturduvorna gifter sig och får barn...för så skall det ju vara i det nya Sverige....det känns lite som när socialstyrelsen rekommenderar sex....skivor bröd om dagen eller hur det nu var...

Den nyhet idag som jag blir mest fundersam över är den debatt som pågår mellan Rom och Jerusalem..eller hur jag nu skall förklara debatten......diskussionen går väl ut på att det inte är att dyrka Gud om man tillber Jesus...
Det blir ganska snurriga diskussioner när olika personer skall diskutera vad som står i böcker som andra skrivit...

För visst måste det väl ändå vara så att det är en människa som skrivit alla våra "heliga böcker"....Det är helt ok att människor ägnar sitt liv til att diskutera vad som egentligen står i texterna....det jag alltid blir bekymrad över är när sedan dessa människor börjar slå ihjäl varandra för att de läst rätt....

.....men som jag tänker det måste varit dåtidens bloggare som formulerade texterna........

Så i det perspektivet kanske Italiens regering har rätt....om ingen skriver något mer så slipper vi religionskrig och halvperversa annonskampanjer i tunnelbanan...och framförallt så kan det gulliga politiker/journalist paret få kramas i lugn och ro......men nää yttrandefriheten..är nog värd att bevaras men kanske skall vi fundera lite källkritiskt.....så vem var den där personen dikterade de religösa skrifterna eller tidningsartiklar eller annonskampanjer.....

Förresten så blir det märkligt med mamma-pappa-barn när det gäller grabben Jesus....Josef var ju inte med vad jag lärde mig en gång i tiden.....Så om det nu var fader gud så är väl Jesus ett adoptivbarn....undrar just hur de gjorde faderskapsutredningar på den tiden?

Fritt om usamiljön

Miljö är där du bor och lever och älskar. Usa har gigantiska problem framför sig. Ekonomiskt har Usa börjat spela ut sin roll som ekonomisk motor i världsekonomin. Vi ser det t.ex. i ekonomiska termer med sjunkande värde på dollarn.

En viktig faktor till den här utvecklingen är att Usa inte har ett fungerande socialt internt system. Enkla frågor som pension, sjukförsäkringar, arbetslöshetsersättningar är till stora delar privatiserade.
Ett exempel kan vara ett ålderdomligt stålverk som är miljöförstörande och olönsamt. I Sverige anpassar sig företagen och staten tar ett stort ansvar för omställningen. I Usa med olika regler och lagar i delstaterna har inte staten den funktionen.
I exemplet med stålverket så skulle en nedläggning av ett företag innebära att de anställda blev utan arbetslöshetsersättning, sjukersättning och pension eftersom det är knutet till det enskilda företaget.

För regeringen och givetvis presidenten innebär det ett politiskt självmord att inte skydda olönsam, ineffektiv och miljöförstörande verksamhet. Usa har arbetat efter ett antal principer för att skydda sin marknad. Dels vägrar Usa konsekvent att ingå överstatliga överenskommelser...(inte ens barnkonventionen).....Usa upprättar olika handelshinder....och en av de viktigaste frågorna är att detta varit möjligt med "gratis energi"....Oljan är central för Usa´s ekonomi.....

Usa är oerhört ineffektiv vilket vi sett efter orkaner och vi ser det nu i samband med bränder...Det man på löpsedlar kallar nationell katastrof är egentligen bara förnamnet...Kina har i princip redan passerat usa som ekonomisk stormakt och motor för världsekonomin....

Jag hävdar ofta att Usa´s deltagande i konflikter inte handlar om försvar av demokratin eller friheten som vi ofta tillskriver Usa´s deltagande. Jag hävdar att det är en ren överlevnadsfråga för Usa att hämta hem "gratis olja".

Mitt perspektiv är givetvis ingen sanning utan just ett perspektiv. Vad Usa gör i Irak och det fruktansvärda som riskerar att hända är oljeberoende..inget annat.

Jag skrev tidigare om Kurder och det blev en minst sagt hätsk debatt bloggen
Vad betyder rubriken i DN "Washington lovade på måndagen Turkiet hjälp att bekämpa PKK-gerillan. Med löftet försöker USA förmå Turkiet att avstå från att slå till mot kurdiska rebellfästen i norra Irak. Vad är det för intresse Usa har i frågan?....Jag hävdar att Usa bara är ute efter tillräcklig stabilitet för att hämta hem olja ur regionen........

Det finns människor som bor lever och älskar i den miljö som i tidningarna framstår något avlägset...vi måste alla protestera där vi kan mot ytterligare dödande och ödeläggande....

Det finns en bok presenterad på aftonbladet kultur..läs den..ett perspektiv på dödandet.....

En desertörs bekännelse
är det mest naket uppriktiga jag hittills har läst om detta krig. Key döljer inte sina egna övergrepp, även om han tror att han aldrig dödade någon utförde han livrädd och i utmattningstillstånd flera svåra fall av misshandel av civila.

Det man hela tiden misstänkte under Abu Ghraib-skandalen, att dessa bilder bara var toppen av ett isberg, har Joshua Key nu visat fram svart på vitt för världen.

Eller med författarens egna ord:

"... alltsammans gjorde det frestande att stjäla, en baggis att misshandla och enkelt att döda. Vi var amerikaner i Irak och vi kunde göra precis vad vi ville."

Han avslutar sin skakande och makalöst uppriktiga bok: "En ursäkt är jag skyldig, och endast en: till Iraks folk."

Nasir Shamma, känd irakisk musiker, ska dra i gång en insamling till stöd för flyktingar från Irak.
Jag vet inget om Nasir men det verkar som musik är det enda språk alla förstår.......

Jag avslutar med                    det räcker nu                 sång till Friheten 


Yttrandefrihet hos en socialdemokrat i Myrdals ögon

Opinionsundersökningen som presenterade i DN visar en socialdemokrati i uppåtgående. Opinionsundersökningar i sig kan man diskutera värdet av. Börsen funderar ju på att avskaffa kvartalsrapporter

Det kanske är så att dessa ständiga rapporter kanske inte fyller något vettigt syfte....politiker är ju valda en mandatperiod oavsett hur en intervjuundersökning ser ut.......ett börsbolag driver också en verksamhet som går upp och ner......så att mäta förväntningar...vad har det för värde och vad betyder det att vi tillmäter dem så stor betydelse?

Att socialdemokraterna förlorade valet vet vi däremot. Socialdemokraterna är nog inte riktigt klara med sin egen analys än men min är ganska enkel och självklar. Socialdemokraterna förvandlades under Göran Perssons ledning till ett toppstyrt parti där folkrörelsens och rörelsen bland folk inte tilläts påverka politiken. Socialdemokraterna omgavs av en bild, rätt eller fel, som icke kommunicerande och icke lyssnande.....

SVD presenterar Göran Perssons bok med inledningen "Göran Persson spelade högt i regeringsfrågan före valet. "Först efter valfiaskot har partiet nu börjat acceptera tanken på att dela makten." Om det här skall ses som en ny öppenhet eller inte är svårt att spekulera i. Är det bara maktfrågan som är intressant och inte att ta in andra tankar och värderingar så har nog inget hänt än.......

Givetvis blir en fråga som yttrandefriheten aktuell om min slutsats är riktig. När ett statsbärande regeringsparti har svårigheter internt med yttrandefriheten så påverkar det samhället.....Ur det perspektivet är det givetvis viktigt att fundera över hur nuvarande moderata samlingspartiet har det med den interna yttrandefriheten....det lär vi få se prov på när moderaterna nu samlas.....

Jan Myrdal skriver på aftonbladet Kultur om yttrandefriheten...och det är läsvärt.

Björn Sundin
heter en trettiosjuårig socialdemokrat i Örebro (så partitrogen att partiets symbol är logotyp på hans hemsida) som anses ha en politisk bana upp mot höjderna utstakad för sig.

Före det val i fjol efter vilket miljöpartiet övergav samarbetet med socialdemokraterna och därmed tvingade ut partiet i opposition, var han ordförande i kultur- och medborgarnämnden. Nu är han kanslichef för socialdemokraternas oppositionskansli i Örebro. Om nästa val går som opinionsmätningarna antyder blir han sannolikt kulturchef i Örebro.

Då ingrep Björn Sundin som inte sett utställningen. Han gjorde det i lokalradio och lokal tv och lokalpress och på sin blogg. Han hävdade att "konstnärer och författare med extrema åsikter" som Gun Kessle och Jan Myrdal inte borde tillåtas förekomma i "skattefinansierade lokaler".

Därmed passerade denne socialdemokratiske funktionär en principiell gräns. Att han i andra sammanhang skrivit om mig som galning tillhör normal svensk debattkultur. Men han förmår inte inse skillnaden mellan det och att kräva vad tyskarna kallar Berufsverbot, yrkesförbud.


Fritt om mc

Aftonbladet har en intressant artikel om Biekerriders for Jesus

För ett par år sedan gjorde fotografen Magnus Westerborn, som släpptes in i denna mycket slutna krets, en bok om Christian Crusaders, Bikeriders for Jesus, och nu visas en stor fotoutställning med samma namn på Dalslands konstmuseum i Upperud. Det är fantastiska bilder av en subkultur i samhällets marginal, där mycket är sig likt från andra bikergrupper: tatueringar, aversion mot rakhyvlar, kroppar som verkar uppfödda på junkfood. Skillnaden är att här kan neonkors spegla sig i bensintankarna och Jesus finns med i allt, från dekaler på skinnjackorna till en Jesusbild på tändningsnyckeln.

I Sverige har vi vad jag vet inte Bikerriders for Jesus etablerade. Det som tidningarna mest skrivit om är de tre mest kända organisationerna. Allt för ofta beskrivs mc-organisationer som kriminella....
Tyvärr har detta gjort att just mc och att åka hoj tillsammans har fått ett felaktigt rykte. Det finns mängder av mc-intresserade människor som åker allt från rena veteraner till surrande japaner.....

Kanske kan jesus på hoj ge en ny väckelserörelse...Ärkebiskop Anders Wejryd bjuder in till en multireligiös klimatkonferens i Uppsala i slutet av november 2008 Undrar just hur en miljövänlig hoj kan se ut....finns en prototyp i Nyköping...den har lite utvecklingsarbete kvar men kul ide.

Fri aftonbladsblogg

Jippi...nu kommer även Aftonbladet smygande med att släppa in bloggen...men vi är inte riktigt där än..

Smygpremiär för blogglänkar på Aftonbladets artiklar

Jippi säger jag för yttrandefriheten....ju mer media som öppnar sina kanaler..ju mer möjlighet finns det för var och en att uttrycka en egen tanke....en blogg  kan inte ersätta tidningsmedias rapportering men ger bloggen en möjlighet  att komplettera artiklar....

Det finns också en del fria, icke etablerade  journalister som börjat använda bloggen för att skriva...jag tror vi kommer att få se fler framöver......

Hoppas nu att aftonbladet genomför detta helt ut.......som jag skrivit tidigare ser jag också fram emot att alla lokaltidningar öppnar upp så vi även får en lokal debatt i samhället.....

Friheten att bli tvångsansluten

Fler stormar väntar Sven Otto Littorin. Planerna på en obligatorisk arbetslöshetsförsäkring för alla löntagare har mötts av högljudda protester från både höger och vänster. Ansvarig minister ger svar på tal:

- Har du en bil och ska köra den måste du ha en trafikförsäkring. Har du jobb och lön ska du ha en arbetslöshetsförsäkring.

När regeringen tillträdde stod runt 700000 av de omkring 4,6 miljoner personerna i arbetskraften utanför a-kassan. Sedan dess har ytterligare 300000 medlemmar hoppat av. "Dumt", enligt Sven Otto Littorin.

- Många har inte mer än grundskyddet i arbetslöshetsförsäkringen, och kommer att få det väldigt besvärligt om de blir arbetslösa.

Jag klippte ovanstående från SVD. Det är främst två saker jag funderar över....Moderaterna jämför tydligen en bil och ett arbete. Nu klarnar det nya arbetarpartiet....bilpartiet betyder det såklart.... Det förklarar också centerns enda miljösatsning...rabatt på nya bilar.....rabatt på arbetskraft tror jag visst det var moderaterna föreslår med bidrag och sänkta skatter till arbetsgivarna.

Det är intressant att moderaterna väljer tvångsanslutning. Något som redan socialdemokraterna upphört med...
Sen tycker Sven-otto att människor som väljer själva är dumma...det är till att vara frihetsälskande nuförtiden när moderaterna är det statsbärande partiet......orden..vad betyder ord egentligen frihet hos en moderat...

Friheten att rösta om EUstaten får ju inte svenska folket av moderaterna...men fria att bli tvångsanslutan i något moderat försäkringsbolag har vi friheten att bli eller blev det fel nu?

Jag har så svårt när de ständigt ändrar betydelsen av orden......men skall bli intressant och se vad de kokar ihop för soppa moderaterna nu när de skall samlas ......vi får väl hoppas att det blir en grön soppa...


Fritt hummande om -ister

Nu tycker alltså Sveriges Radio att tiden är mogen för det ateistiska förbundet Humanisterna att inta morgonandaktsscenen. Detta veckoslut har Humanisterna ordförande Christer Sturmark tagit tillfället i akt att berätta om att Gud inte finns. Vilket trams....vad håller de på med "humanisterna"....

Jag kanske skall förklara hur jag tänker: Det finns 1 universum och 1 verklighet. Det finns ingen skapare.

Naturvetenskap och humanism är bara två sidor av samma mynt, den dualistiska verklighet vi "upplever" och skapat våra begrepp från.

Om du själv tänker så upptäcker du att du ofta tänker rätt- fel, + -, ond-god osv i all oändlighet......det är som om språket är uppbyggt av dualism eller motsatser....
...nu får jag väl några språkvetare på halsen :-)

Humanismen är ingen förklaring till vårt universum eller vår verklighet. Att ställa humanism mot religion är dessutom helt korkat.....Tvärtom är min kritik mot humanismen just att den bygger på religion i stora delar.

Det kan säkert finnas många sätt att förstå, beskriva,förklara, undersöka osv verkligheten

Ateist betyder bara det enkla att vårt universum och verklighet inte förutsätter någon skapare. Det är inget att predika om...för mig blir det bara fånigt att ägna radiopredikningar till det temat.

Människan är fri, varje människa är annorlunda....det är ...vad jag menar utgångspunkten för den humanism som är värd att undersökas......det finns underbara böcker, konstverk, musik, känslor, upplevelser...ja våra sinnens underbara resa i verkligheten....

Naturvetenskapen har gått bet på att hitta några naturlagar och det är nog inte svårare än att den naturvetenskapliga metoden fångar inte in med-vetandet i sin modell......
Det görs en del framsteg när det gäller att förstå hur vårt nervsystem och hjärna fungerar men svaret om med-vetande lär nog fly undan så länge forskare lever i en dualistisk begreppsvärld...sorry.

Så vill den där Sturmark kalla sig ateist och humanist så är det väl ok....mycket - ist blir det men inte begriper han mer av verkligheten för det........Jag menar att han är ute och cyklar...alltså en cyklist

Fritt om vapenvila

Kurdistans arbetarparti (PKK) säger sig vara redo för en vapenvila om Turkiet upphör med sina attacker mot rebellerna och överger tankarna på en militär offensiv in i Irak. Erbjudandet framförs enligt nyhetsbyrån AFP via gerillans internetsajt.

Jag skrev tidigare på min blogg om krigsrisken under rubriken "Fritt fram för Kriget igen".. Jag hoppas nu att alla ledare kan sätta sig ner och samtala och förhindra ytterligare dödande.

Det här ställer krav på ledarskapet att lugna ner situationen. Kommentarerna till mitt tidigare inlägg var stundtals rätt hätska så situationen är inte lättlöst...men den måste lösas.

Fritt om USA-val av Fidel

"Våra val är motsatsen till de som hålls i USA", skriver den sedan förra året sjukanmälde diktatorn i sin kolumn i statsorganet Granma. "Där måste du för det första vara väldigt rik" för att kandidera, "du behöver hundratals miljoner som kommer direkt ifrån de stora (företags)monopolens kassakistor" för att "hjärntvätta" väljarna.
Dessutom, påpekar Castro, "kan en kandidat vinna med en minoritet av rösterna" - ett nålstick mot George W Bush, som valdes till president för sju år sedan trots att Al Gore hade fått fler röster.

Inte för att Cuba är en demokrati av högre mått...men nog fan har han rätt gubben....retsam som vanligt...

Fritt om SVD

SVD väljer en mjukare framtoning av SD........oj oj vilken aningslös journalistik....eller är det ledigt på högerkanten?

Fri att ha en man

Tänk dig att ha en man i .....X...... som Bildt
Snart tre år efter tsunamin verkar Bildt ännu inte beredd att släppa ut Danielsson från kylskåpet - trots att han har full lön. - Om han är en av mina medarbetare vet jag inte, säger Carl Bildt

Vad håller de på med pojkarna var det inte det som sker i vår omvärld de hade betalt för att arbeta med..

Fri att våga vägra

VVS...Våga Vägra Stureplan skriver hemmabloggaren....En bra slogan.....

VVH...Våga Vägra Hat

VVV...Våga Vägra Våld


Skall det vara så svårt att fatta...Du är Fri....Våga Vägra .........

Fritt fram för Kriget igen

Nu verkar det som om vi har ett nytt krig på gång. Turkiet anser sig ha rätt att invadera grannlandet Irak. Men det är ju fler än turkiet som tagit sig den friheten??

Turkarnas tidigare folkmord skall vi inte glömma inte heller Saddams folkmord.

Det är det  kuriska folket som alltid kommer i kläm och mördas vad är  "motivet" den här gången.....olja?


Kurder
är ett folk som huvudsakligen lever i Kurdistan, ett landområde i västra Asien som delas mellan Turkiet, Irak, Iran och Syrien, samt i Armenien.

Kurderna har levt i området i några tusen år. Sumerna omnämnde dem som Karda 3000 f.Kr. Det finns omkring 35 miljoner kurder, uppdelade i ett antal länder. Under de senaste hundra åren har kurdiska uppror avlöst varandra, av vilka de flesta blivit förhindrade av Turkiet, Iran, Irak och Syrien.

Bild:Flag of Kurdistan.svg

Den turkiska militären mobiliserar just nu för ett eventuellt angrepp i Södra Kurdistan (kurdiska regionen i norra Irak). En turkisk invasion riskerar att skapa ett inferno där civilbefolkningen kommer att drabbas mycket hårt.

Men du klarsynte det finns något annat som förenar Turkiet och USA i deras frihetskamp för "demokrati" . Det svarta guldet...västvärldens beroende av oljan...inte är du väl beroende lille vän?

Det svarta guldet är kanske inte lika vackert som guldet i ett smycke men giftigt och farligt för hela världfreden..

 Hur var det nu med EU skulle det vara en fredsorganisation..dax att visa lite muskler då Bildt...vi litar på EU..

Tänk två gånger kära ledare i Turkiet och USA.......vem vet hur det kan sluta.....hur många barn och kvinnor skall ni döda den här gången?

Fritt om "de nya...

De Nya moderaterna skall nu bli de För-Nyade Moderaterna....hoppsan...vad betyder nu detta tro...
Kan det betyda att de skall bli som före de blev nya...eller betyder det att de blivit för nya...ja de skall i alla fall bli intressant att se vad sveriges alternativa arbetarparti lyckas prestera i form av enig och oenighet...

Det har var alldeles för mycket om nazism och nationalism i media så nu ser vi fram emot vad Moderaterna lyckas formulera,,,,,,kanske kan det komma något vettigt om miljö och klimatförändringarna...vi är nog många som förväntar oss att Sveriges näst största parti tar upp miljöfrågan....vill partiledningen ha tips så varsågoda ideerna är gratis....

Det finns ju bara en framtid och en planet.....

Fritt om objektsyn

Det pågår ett antal intressanta debatter i bloggvärlden.

Stureplan är en rå och kall köttmarknad skriver dn. Det skulle kunna vara förklaringen till att det nya liberala partiet centern är så positiva till Stureplan. Kanske tror partiet att bönderna kan sälja mer kött om alla går på Vimal Kovac´s krogar.

Ebba von Sydow beskriver nog ett fenomen som vi kan kalla objektsyn. Nu är ju hennes tidning ett utmärkt exempel på just objektsyn. gott om bloggar på samma tema finns Engla Lolita Kenza

Vad är det då för fel på mode och att göra sig vacker och attraktiv? Egentligen inget problem alls..många andra däggdjur har en färgrann hane för att locka till sig uppmärksamheten både från honan och eventuella fiender. 
Den mer naturfärgade honan kan gömma sig och ta hand om deras avkomma.
Men människan är ju ett lite annat däggdjur. Människan står vid en bardisk på Stureplan och där kanske det kan vara ändamålsenligt med lite köpt tingeltangel..för att locka till sig hanen..

Problemet uppstår för de människor som i denna värld upptäcker att de inte är någon. Det är bara ett tomt skal som omger en ännu större tomhet.......människan inte bara betraktas som ett objekt utan har tom tagit till sig omväldsbilden till den grad att hon blivit ett objekt. Ibland är det dessutom någon i avsaknad om detta enkla faktum att människan inte är ett objekt, som tror att de har rätt att utöva våld.....

Ett alternativ till att se på en annan människa är att inse att hon är ett subjekt som du själv. Det är skulle jag vilja påstå omöjligt att definiera ett subjekt......det gör subjektet självt....om hon nu fattar att hon är en fri varelse...trots marknadskrafter.....Kanske skulle inte händelser som våld uppstå om alla förstod vad just det att människan är fri betyder......

Det här kan leda fram till en fundering på  vad är    en människa utan tingeltangel och bardisken att hålla sig i......

Det pågår en diskussion om förhållandet vetenskap och religion....en bra början är väl att låta alla barn få en möjlighet att bekanta sig med den samlade kunskap mänskligheten producerat till idag...nej inte ens det klarar vi av utan fortfarande är det fritt fram för sekter att förstöra barns liv med sagor och myter...vi hade kommit en bit på väg om nu Björklund varit mindre intresserade av sin egen maktposition än barnens framtid ....

Jag skriver ofta om människor och organisationer som uttrycker ett hat mot andra för att själva bli någon... dessa människor definierar sig negativt och gärna som grupp. Det finns gott om exempel och att tillhöra en fotbollsklubb kan vara ett exempel. Det vanligaste är nog att försöka göra en konstruktion där någon definierar sig som inte invandrare och sedan hatar alla invandrare.......Blogge Bloggelito skriver lite om kristnazism

Så frågan kvarstår käre vän vad är du när uniformen trillat av dig.........en tomhylsa?

Men....säger nu alla flickor och kvinnor intresserade av mode....jag klär mig inte i uni-form utan jag har helt unika kläder, handväska och smink....godmorgon och välkommen till världen..

.....eller till den riktiga världen där vi i västvärlden som är 20 % av jordens befolkning konsumerar 80% av jordens resurser...

Vem bryr sig...och inte hänger frågorna i det här inlägget ihop...eller är det inte svårare egentligen.....


Fritt från Nyköping

Det är väl trist att man skall behöva stå på torget och frysa.

Men vad skall man göra när hatet försöker få fäste i vår trevliga stad. Vi vuxna demokratiskt politisk engagerade människor bestämde oss för att vara på torget för att se och lära.

Några Nyköpingsungdomar med stöd av hitresta nazister hade en laglig demonstration. De lyckades väl skrapa ihop ett 40-tal människor. Några är samma personer som dyker upp i stad efter stad. Den här gången kallade de sig för Nyköpings fria nationalister...byta namn en gång i timmen verkar vara en metod :-)

Nyköpingsungdomarna var desto fler minst 200 skrek "inga nazister på våra gator". I det här ungdomsgänget som valde att spela fotboll under parollen torget är till för alla så fanns även syndikalister och afaungdomar representerade. Det fanns även i detta ungdomsgäng några personer som var hitresta.

Men eftersom jag var där hela tiden kan jag lätt konstatera vilka ungdomar som är från Nyköping och vilka som inte var det.

Ja och så står man där som vuxen och undrar hur de hatiska ungdomarna har det hemma och i sina liv. Det är inte utan att jag kan tycka lite synd om några ungdomar jag känner igen som står där krampaktigt och håller i en svensk flagga och hatar......det är ett lite bakvänt sätt att få någon uppmärksamhet i livet....men kan man inte hitta någon egen identitet så får man väl skaffa den genom att hata andra...

Polisen som börjat lära sig strategin som de yrkesmässiga våldsverkarna lägger upp gjorde ett mycket bra arbete. När några av nazisterna försökte skapa en våldsituation så reagerade polisen blixtsnabbt och på 3o sekunder var torget tömt på bråkstakar.

När jag åkte hemåt satt ett gäng molokna vid kiosken utan för psykiatrin och käkade en korv omgiven av bevakande poliser.... Alla experter på området säger att vi inte skall ge ungdomar med rasistiska åsikter uppmärksamhet...men är det kanske så enkelt som att dessa ungdomar som slåss och demonstrerar just saknat uppmärksamhet hela sitt liv....

Dn dramatiserar lite men de skall väl sälja en tidning antar jag....Nu var jag som sagt där hela tiden och det skall bli intressant hur detta spektakel tas upp på olika...media sidor...Jag kanske återkommer med det i ett senare inlägg.

Vad är det då rasister, nazister eller s.k. patrioter eller s.k. nationalister... hatar....ja det kan nog variera över tid..men oftast är det invandrare och det finns ju två partier Nationaldemokrater och  Sverigedemokraterna som formulerar det lite mer sofistikerat....men käre svensk låt dig inte luras av nätstrumpor och slips....det handlar bara om hat...hat...och åter hat.....

Avslutar med en vacker melodi till alla hatiska ungdomar och vuxna...


Fritt om expressen

Jag tänkte jag skulle skriva något om Sverigedemokraternas sammankomst för att spetsa till invandrafientligheten i kommunerna. Av en "slump" passar nazistorganisationerna på att manifestera samma dag.

Alla som säger sig veta påstår att om man kallar sverigedemokrater för nazister så kommer människor att uppfatta sverigedemokraterna som ett vanligt parti typ ny demokrati. Det skiter jag i en naist är en nazist även om han talar vackert och har slips. Hatet mot andra, hatet mot det annorlunda, hatet ....är det som förenar dessa krafter...

När jag tittade på senaste nytt i Expressen se nedan så blir jag rätt förundrad vad det är för bilder som media sprider. Det måste väl ha hänt något vackert på den här planeten som går att beskriva som nyhet. Vad är det för skit vi matas med dagligen. Shit in shit out..............


Knark med tarmbakterier  sprids i Norrköping (11:11) Fem av flickorna om  sina möten med hiv-mannen (10:40) Han lockade sina sexoffer  med likör (10:41) Mamma hade ruttna barnlik  i källaren (10:32) Fyra personer skadade  i trafikolycka (10:43) 23-årig kvinna häktad  misstänkt för våldtäkt mot barn (11:49)

Fritt Joakim Thåström

Ebba Grön och staten och kapitalet är det nog ingen som missat. TXTR är en bok jag kommer att läsa. SVD skriver.  "Scenkarisma hade däremot Thåström, ett alldeles eget gitarrtugg och en röst som lodade något; man behövde inte komma från en Stockholmsförort för att kunna ana sina egna drag där, i ett stadslandskap som hyste både krafter som ville få en att sluta tänka och en friktion man måste in i. Och texterna mognade. Framförallt frilades undan för undan en sorts sårbarhet; det är den som gett Thåströms artistskap nerv och det är den jag letar efter, och ställvis finner, i boken."

Stina Dabrowski intervjuar och det kan väl vara kul att höra Joakin. Men Imperiet - Guld och döda skogar får vara en lite lugnare låt från den tiden. 800 grader, det är väl så här de flesta sett Joakim.

Imperiet & Hoola Bandoola Band - Fred får väl knyta ihop rötterna lite. Ja och så är det den där lite senare produktionen...Fan Fan Fan en liveversion...och hela Thåström är just liv. Det skall bli spännande att läsa boken

Fritt om heliga allianser

En ohelig allians är på väg att skapas i EU-frågan. Vänsterpartiet, miljöpartiet, junilistan och EU-kritiker inom socialdemokraterna upprepar sitt krav från 2005 om att svenska folket ska få folkomrösta om det nya EU-fördraget.

Men nu sällar sig folkpartiets EU-parlamentariker, Olle Schmidt, till gruppen. Han går därmed i clinch med sin partikamrat Cecilia Malmström, och regeringen, som säger nej till en folkomröstning.

- Det finns en rädsla för att folk röstar fel. Det är ett väldigt dåligt argument, förklarar han.

Det är märkligt att svenska folket inte ges friheten att besluta...folk kan ju rösta fel.....EU utan folket var ett äldre blogginlägg jag läst...visst är rubriken talande EU utan folket..

Eftersom svenska folket inte ges friheten att välja om vi vill ingå i en ny stat vilket det egentligen är frågan om så får vi väl hoppas på Polen.......


Fritt om sambandet fred och miljö

En av de avgörande frågorna när jag personligen valde att gå med i Miljöpartiet var den mycket tydliga kopplingen partiet gjort mellan fred och miljö. Jag brukar ofta säga att Miljöpartiet är en fredsrörelse.

När Nobels fredspris tilldelades FN:s klimatpanel och Al Gore så blev jag ganska imponerad över att sambandet blev tydligt för ganska många människor. I debatten efter beskedet om fredspriset har det förekommit en hel del kommentarer som är kritiska. Det kanske inte är så lätt för alla att se samband och det är bara att respektera.

DN är en tidning som enligt min menining tagit sitt ansvar och behandlar klimatfrågan seriöst. Idag finns en artikel som tar upp frågan fred-miljö. Klimatförändringarna kommer att få stora konsekvenser för världens säkerhetspolitik. Risken ökar för regionala konflikter och interna oroligheter i de värst utsatta länderna. Det framgår av en ny rapport från Försvarets forskningsinstitut, FOI.

Fritt om bostäder igen

Jag upprepar igen och igen...håll i dina pengar och skudsätt dig inte nu för köp av en bostad. Hyr en bostad tills bubblan har spruckit och marknaden tillfrisknat..
Storbritannien och andra europeiska länder som Spanien och Nederländerna kan stå på tur efter USA och få se ett kraftigt fall i huspriserna. Det varnar IMF för i sin rapport om den globala ekonomin.
Investmentbanken Morgan Stanley pekar i en analys ut Sverige tillsammans med bland annat Danmark, Storbritannien och Spanien som de länder i Europa som har det största spekulativa inslaget i det senaste decenniets kraftiga prisökningar på bostäder.

Alliansens politik har varit kraftigt pådrivande i den bubbla som vi närmar oss.....Det finns många faktorer som påverkar marknaden som jag skrivit tidigare och de hoppar jag över  i detta inlägg.

Bankkrisen är det vi måste håll ögonen på just nu. Det kan bli mycket allvarligt för hela ekonomin om några banker i världen gör konkurs. Banker lånar nämligen ut och garanterar varandra för större krediter. Det kan liknas vid ett korthus och är känsligt. Det kanske inte sker lika blixtsnabba förändringa som på en aktiebörs...men nästan..

Se till att du planerar ditt boende. Köp inte bostad just nu för att du tror på en relativt snabb försäljningsvinst. När luften går ur marknaden försvinner köparna över natten. Hittar du däremot ditt drömboende och tänker bo länge så kanske priserna klättar upp igen på en fem - tioårs period. Men är du ung och kanske kommer att byta bostad för att bilda familj eller flytta till annan ort. HYR din lägenhet.

Fri att skaffa dig en blogg Maud

Under gårdagens partiledardebatt uttryckte Maud Olofsson sitt gillande över den fällande domen mot Stureplansprofilerna.

- I dag är jag personligen glad över den dom som fälldes i går. Kanske kan vi någon gång få ordning på det våld som i dag riktas mot landets kvinnor, sa Maud Olofsson.

Men uttalandet kan vara ett brott mot grundlagen. Eftersom Olofsson är minister får hon inte ägna sig åt ministerstyre. Det innebär att personliga omdömen om domar inte är lämpliga menar flera experter.

- Det är olämpligt att politiker börjar sätta betyg på domslut, säger Ulf Bjereld, professor i statsvetenskap till tidningen Metro.

Kan inte Maud skaffa sig en blogg och försöka sköta regeringsuppdraget istället för att pladdra i Riksdagen.

Yttrandefrihet och domstolar har vi i Sverige..låt inte Maud försöka torpedera den delen av vårt samhälle också....finns det ingen annan företrädare i centerrörelsen som kan styra bort partiet från Stureplan....


Fritt att tolka

Det skandinaviska opinionsföretaget Sentio Research har för den här mätningen intervjuat 1.883 personer under perioden 1-15 oktober
Så här siffrorna ut för respektive parti, med septembernoteringen inom parentes: Moderaterna 21,7 (21,4), folkpartiet 6,5 (7,4), centerpartiet 6,0 (5,2), kristdemokraterna 4,1 (3,6), socialdemokraterna 45,2 (45,0), vänsterpartiet 6,3 (5,9), miljöpartiet 6,0 (5,7) sverigedemokraterna 2,8 (3,7), övriga 1,4 (2,1).

Jag vet inte om det är meningsfullt att överhuvudtaget kommentera alla dessa undersökningar som sker. Det är ändå i allmänna val som svenska folket avgör vilken regering de vill ha.

Men jag har en fundering om hur miljöfrågorna påverkar våra val. Centerpartiet har haft en utmärkt position genom att sitta i regeringen och dessutom innehaft den tunga posten som miljöminister. Att väldigt många människor är bekymmrade inför klimatförändringarna är det nog ingen tvekan om. Centerpartiet borde från sin position ha lyckats med en kraftig uppgång om de varit trovärdiga i miljöfrågan. Kan det vara så illa att centerpartiet under sken av att driva miljöfrågor har gjort människor uppgivna med sina missriktade beslut....

Folkpartiet borde i och med byte av partiledare ha plockat konservativa väljare från moderaterna. När så inte sker utan folkpartiet fortsätter sin kräftgång så ligger de nog sämmre till än vad KD syntes göra... Förhoppningsvis kan KD bli det kristna alternativet och samla sig så att SD inte lyckas splittra KD vilket är deras strategi.

Socialdemokraterna är bara att gratulera till byte av partiledare. 


.  

Fritt The Beatles

The Beatles - Sgt. Peppers Lonely Hearts Club Band.......All You Need Is Love .....Here comes the sun...

Ja tiden den går.............................. men musiken den består....Come Together

Avsluta med en liten sång från George till alla religösa läsare

Lite längre historisk blues & rock perspektiv på Beatles så hamnar vi på samma ställe som Stones....hos ett antal gitarister där Chuck Berry får illustrera vår färgranna musik.....


Fritt om vad är Politik

Det här kom farande förbi på mailen...den var skitrolig...det finns i alla fall  5% som inte  utmålas som skurkar och banditer.........så  Lev Livet Leende.. trots försöken till begreppsförvirring i debatten. Så vad är då politik..... 


Pappa vad är politik för något sa den lille pojken?

Pappan svarade:
- Jo, jag ska förklara för dig. Det år så här. När jag kommer hem med lönen då är jag KAPITALISM. Din mamma som bestämmer här hemma är REGERINGEN. Din farfar som ser till att allt är på sin plats här och att allt fungerar är FACKFÖRENINGEN. Barnvakten som vi har hon är ARBETARKLASSEN, och alla har vi samma mål, att du och din lille bror ska ha det bra, för att du är FOLKET och din lille bror är FRAMTIDEN.

Förstår du nu?
- Nej, inte riktigt, svarar pojken, men jag ska sova på saken.

På natten blir han väckt av sin skrikande lille bror som har bajsat på sig.

Då går han till föräldrarnas sovrum för att väcka dem men där finns bara mamma och det går inte att väcka henne, hon sover för djupt.
Då går han till barnvaktens rum och där finns pappa som just håller på att ha sex med barnvakten. Då får han se att farfar står ute och och nyfiket tittar in genom fönstret och alla är så upptagna av varandra att ingen ens märker pojkens närvaro. Han går då tillbaka till sitt rum och somnar om.

På morgonen vid frukosten säger pojken.
- Pappa jag vet nu vad politik är för något. Det är så här:
KAPITALISMEN utnyttjar ARBETARKLASSEN, FACKFÖRENINGEN tittar på oberörd, REGERINGEN föredrar att sova, FOLKET är totalt ignorerat och FRAMTIDEN, jo, den ligger i skiten.

Fria allians-affärer med militärdiktaturer

Tortyr, övergrepp och försvinnanden - det svenska utrikesdepartementet ger en mörk bild av tillståndet för de mänskliga rättigheterna i Thailand i sin senaste rapport. Och någon förbättring har inte skett sedan rapporten kom, säger UD till SvD.se. Men utrikesminister Carl Bildt anser att det trots detta är fritt fram för Sverige att exportera Jas 39 Gripen till landet. Carl har jag skrvit om tidigare

Läser mer om moderaternas och folkpartiets lokalpolitik i Landskrona. M-Fp-Sd vilket gäng...Var är nu sveriges kristna i hatets tid. Att använda Djävulen syns i detaljerna är väl ett rätt tufft bildspråk. Det sa i alla fall socialdemokraternas partiledare Mona Sahlin, när hon inledde partiledardebatten i riksdagen på onsdagen.

Det mest bekymmersamma just nu är nog att turkiet har avsikter att invadera Irak. Det är väl kurderna som far illa som vanligt. Är det inte dax att kurderna får en egen stat? Men en sak som vi alla skall vara observanta på är att invasion sker bara om USA säger ja.
Är detta en del i Buchs djävulska plan? Nu när Al Gore upprepar att han inte vill bli preident i USA så får väl världen vänta på freden....

Det var bara massa dysterheter men människan får det hon väljer och nu har du valt sveriges ledning...detsamma gäller för amerikanerna....människan är fri...kanske inte i en miltärdiktatur men det är ju inte du som gör affärer med en militärdiktatur...det gör ju de du valt...demokratin har sinna finesser i att individen kan slippa ansvar.....undrar hur många människor som kommer att dö av våra svensktillverkade vapen......ja fy fan vad ni ställer till med...

Avslutar med vad miljöpartiet skriver om dy - lik - a ffärer


Mp: Diktaturer ska inte ha svenska vapen

Miljöpartiets ledamot i Försvarsutskottet, Peter Rådberg, är kritisk till Utrikesminister Carl Bildts uttalande att den borgerliga regeringen välkomnar Jas- affären med Thailand.
- Det är ofattbart att Carl Bildt och den borgerliga regeringen kan acceptera en sån här affär när t o m USA har en lagstiftning som omöjliggör försäljning av vapen till militärdiktaturer som den thailändska, säger Peter Rådberg.
- Det vore ett hån mot våra regler för vapenexport om den här affären går igenom. För mig står det klart att det inte är förenligt med gällande regler att sälja Jas 39 Gripen till militärdiktaturen Thailand. Det pågår dessutom en väpnad konflikt i södra Thailand, säger Peter Rådberg.
- När nu Carl Bildt pratar sig varm om den här vapenaffären visar det att han värnar mer om de svenska ekonomiska intressena och sysselsättningen i Sverige än om de säkerhetspolitiska konsekvenserna en sådan här affär kan innebära, säger Peter Rådberg.


Har de nu inte stängt av musiken så får du en vacker sång att sova på..Fritt om skattesänkningshöjningen

Hur var det nu skulle inte eller sänktes inte skatten...fast avgifter kan ju höjas det är ju ingen skatt...snacka om begreppsförvirring i tankesmedjorna hos Borg...han är femimist..kul grej..och nu skall svenska flaggan få stjärnor...nää det är inte frågan om att Eu skall bli en stat  eller hur var det nu med skattesänkningshöjningen..

Bodström skall bli författare ja vränga på ord är de bra på Herrarna. Skrev igår om hur han skolministern lyckades skapa en riktigt bra förvirring kring religösa friskolor......

Spelar det någon roll om politiker och lärare i skolan glider på begreppen.....

Fritt om ekonomi

100 miljarder försvann på någon timme i Ericssons börsvärde...
Hm... Fusk, fel och misstag. Det är orsakerna till att den svenska statskassan går miste om 133 miljarder kronor i skatteintäkter varje år.

SVD raljerar..Ett, två och tre är enkelt. Så långt lär sig barn räkna själva. Men när man kommer en bit bortanför fem krävs att man hamrar in siffrorna. Evolutionen har inte direkt prioriterat människans förståelse för nummer, om man jämför med till exempel språkförståelse. Riktigt stora tal är näst intill omöjliga att begripa.

Men nu rullar det in stålar igen till oss ...vapen...vapen...vapen   undrar vad vapnen skall användas till...fred?

Det känns som om någon talar med kluven tunga...

Stefan Sundström får avsluta

Fritt från Alesia

Det har skrivits en del om ssu och deras fester...nu hittade jag en sida på intressant  av Alesia som skriver om muf och sprit till minderåriga......

"Jag tror inte att det är en nyhet för någon av er att MUF lockar medlemmar med löften om spritfester, som ju är ett återkommande inslag i verksamheten. Det MUF antagligen inte räknar med är att medlemmar lägger ut bilder och detaljerade beskrivningar från dessa fester. Jag undrar vad vår kära statsminister säger om att hans ungdomsförbund bjuder 14 åringar på sprit?"

En riktigt muffig sida för finsmakarna ..Säg gräddlikör - och en del rynkar på näsan. Medan andra tjoar lyckligt.

Inte skall vi moralisera men va fan...är det supa ungarna skall lära sig i de politiska ungdomsförbunden...det kan de väl redan..

.........................eller är det den gamla vanliga...barn gör inte som du säger utan som du gör.............

Fritt om HD och Sveriges framsida

Helsingborgs Dagblad öppnar upp för bloggen. Det är i och för sig Twingly som gör att det blir möjligt. Men en intressant sida är just Sveriges framsida. Det har varit så oerhört fixerat vid Stureplan och Stockholm i media. Om några år är södra Sverige ekonomiskt centrum i det här landet. Helsingborg-Göteborg-Malmö-Köpenhamn betyder stor befolkning.
Att en tidning öppnar upp för bloggen betyder ju också att människor börjar läsa det som står i tidningen. Jag har t.ex. aldrig läst Dagen innan de öppnade upp sin webbtidning med religöst budskap. IDG gjorde tidigt samma erfarenhet med sin data it information. Fler dagstidningar bjuder in bloggare

Förhoppningvis kommer vi inom något år få se funktionen i alla media. Jag är övertygad om att det här blir en revolution för det fria ordet. Yttrandefriheten som är det jag egentligen skriver om hela tiden, mår bra av om varje individ i det här avlånga landet ges möjlighet att framföra sina tankar. Det kan givetvis bli lite besvärligt för de som är vana att sprida information i kampanjform...visst kommer vi alla bloggare att gå på tankesmedjornas trick även i framtiden. men jag när en förhoppning om att bloggare är kloka människor som inte alltid simmar i stimm...

Den lokala demokratin och debatten kommer att blomma när lokala media öppnar dörren. Hur länge tror ni det dröjer innan någon kommun eller någon myndighet öppnar upp för bloggen och medborgarkommentarer....

Eller anlägger någon moteld under den falska beteckningen skydda individen...öppenhet är nog den vägen vi skall gå...för käre vän människan är fri.

Fritt om Stureplan eller kampanj för dummies

Vad fan är Stureplan egentligen.....Centrum av storstaden kanske..men vad står begreppet för...

Stureplan.se en webbsida som miljontals andra med bloggar som överallt annars...ändå har stureplan blivet ett begrepp...Stureplans tio snyggaste "Detta har inget med personlighet eller karaktär att göra. Stureplan listar de tio snyggaste från veckan som gått".

Är det individualismen som firar....nej då ser jag mer en bonde på landet som stark individualist...det är nog mer marknadsekonomins perverterade sida...köp något skit och häng på dig så du blir någon...så något sjukt är det när individualismen som på Stureplan bara visar upp en tomhet med en köpt yta....

Respekten för varje individ verkar helt ha försvunnit...nu är kränkningar, mobbing, hot eller våld vardag.

När sedan våldet handlar om sex så blir det jätteintressant för stockholmsjournalisterna...Varför just detta våld är så mediaomtalad kan man fråga sig...visst samma bevisning och olika utslag i två instanser är kanske inte det vanliga....men att inte förstå att det finns andra människor än en själv och att ett nej är ett nej kanske är det som begreppet Stureplan innehåller..De båda så kallade Stureplansprofilerna, 21 respektive 25 år gamla, dömdes på tisdagen till fyra års fängelse av Svea hovrätt. Det blev kaos i rätten i dag när journalisterna hämtade ut domen.

Stockholms och Sveriges ledande nöjeskoncern breddar sitt imperium. Som ny delägare och med ett nyskrivet managementavtal tar Stureplansgruppen över driften av klassiska Tott hotell i Åre
Grunden i konceptet är att upplåta lägenheter med bostadsrätt och paketera dessa med uthyrningsmöjligheter. Kort sagt hyr bostadsrättsinnehavaren ut lägenheten till driftsbolaget, mot en provision, varefter de ingår i en traditionell hotellverksamhet.
Kring krogarna i stockholm har vi läst mycket om narkotika, våld..svarta pengar osv men det är väl inte så särskilt intressant.

Första gången jag hörde begreppet var inte med några skumma krogar eller överklasssnoffsiga modetramsare eller urflippade kokainknarkande jäntor.. utan det var när centerpartiet började presentera sig som hemmahörande på Stureplan. Först trodde jag att det handlade om att väljarna på landet tagit slut och att Maud letade ny valboskap.

Sedan började jag förså budskapet nej till all form av solidaritet..men det gäller att blåsa medborgarna genom begreppskampanjer.... Slopa barnbidraget för hög­inkomsttagare. Det föreslår Christer Mellstrand, ordförande i Stureplanscentern, som nu firar ettårsjubileum. Christer Mellstrand gillar Stureplan: nattlivet, Humlegården, ­Hedengrens bokhandel.

-Stureplan är navet i Stockholm. Där kan man få lite allt möjligt.
Han är ordförande för ettårs­jubilerande Stureplanscentern, "Sveriges kanske hetaste parti­avdelning". Det första året har gått över förväntan. Maud hon hänger på hon...

Men leken kan ta ett snabbt slut när korthusen rasar....

Nu börjar begreppet Stureplan klarna för dig eller hur.......kampanj för dummies och den riktar sig till dig...

Fritt direkt från USA a la Sverige

Kom ett mail med en bild som visar stämningen inför Presidentvalet. Men fullt så enkelt är det nog inte...
det som kommer att avgöra USA´s nästa val är nog hur latinamerikaner och sydamerikaner uppfattar landet.
Föråldrade system för invandring, bostäder, sjukvård och socialvård blir nog avgörande.....Amerikanerna kommer nog att rösta på den som kan presentera ett system som vi hade...innan Reinfeldt...och självklart vill amerikanerna ha hem sina söner till hembyn igen.....det blir nog mycket latinorytmer framöver i USA kan jag tänka......och så blir det nog i Sverige också...miljöhoten hänger över oss alla men den nedmontering av svensk välfärd som  nu sker kommer att visa sig vid valet.....det är väl dags att börja träna på lite sydamerkanska rytmer...här är en kär liten melodi igen.

Gore

Fri från centerns hyckleri

Jag hoppas att svenska forskare på nytt ska kunna bli världsledande när gäller det här viktiga området, säger forskningsminister Lars Leijonborg (fp) till Rapport. Centerpartiet och Maud applåderar och pekar finger år sina blåsta väljare.....Forskningsminister Lars Leijonborg det känns som han avlyssnat något lobbyföretag igen....Men Centerpartiet..uj uj....Vart tog den stora miljösatsningen vägen var det mer kärnkraft och rabatt på bilinköp....

En gammal visdom från

Dakotaindianerna, som

förts vidare från generation

till generation, säger att om

man märker att man rider

på en död häst, är den bästa

strategin oftast att kliva av.


I moderna organisationer

kan man se strategier, som t ex:

Sätta samman flera döda

hästar i ett fyrspann för att

öka dragförmågan.


Fri från dödshot

Stockholms stad kan komma att säga ja till sprutbyte för narkomaner redan på torsdag. Miljöpartiet tvingar fram ett ställningstagande genom att ha med ett konkret förslag när fullmäktige ska besluta om stadens budget.


Jag har skrivit om detta tidigare under dubbelmoralens frihet och lite andra inlägg. Det är väl märkligt att Sverige inte har råd att hjälpa människor som hamnat i ett narkotikaberoende. Miljöpartiet har en ståndpunkt i frågan som jag kan tycka är ok.
Det saknas i och för sig ett riktigt kraftigt ställningstagande för behandlingar med metadon, subutex osv. Svärigheten att vetenskapligt bevisa att behandlingarn fungerar hänger dels samman med usel uppföljning från samhället och stora brister i det övriga sociala stödet....Det är ett fruktansvärt moraliserande inom narkomanvårdspolitiken...............Men är du intresserad kan du läsa vad Miljöpariet anser om:

Narkotikapolitik

Människor som blir drogberoende skadas, tvingas in i kriminalitet och berövas sin värdighet. Det är en lång kamp att bli fri från ett drogberoende. Individer skadas, ibland för livet.

Familjer och inte minst barn far illa. Samhället har också stora kostnader för illegal verksamhet, kostnader inom kriminalvården, sjukvården, behandlingssektorn, bortfall av skatteintäkter etc.

För att minska risken att unga börjar med droger är ett förebyggande arbete viktigt. Barn behöver kontakt med vuxna som de litar på. Ungdomsmottagningar, skola, fritidsverksamheter och särskilda projekt är viktiga

Vi vill ha aktiva och intensiva åtgärder mot tillgängligheten. Polis och tull måste ha tillräckligt med resurser. Vi vill ha aktiva åtgärder direkt mot missbrukarna - uppsökare som inte ger upp. Socialtjänsten behöver ha tillräckligt med resurser för att bedriva motivationsarbete.

Det måste vara enkelt att få tillgång till behandling snabbt och under tillräckligt lång tid. Insatser även för anhöriga är viktiga. Eftervård, med bostad, arbete/annan sysselsättning och personligt stöd måste erbjudas varje person efter behandlingen. Stödet måste vara uthålligt.

Frivilligorganisationer gör ett viktigt arbete. Det gäller både behandlingsinsatser och personligt stöd.

Vi är principiellt emot tanken om "harm reduction", dvs att om man inte kommer åt kärnan till missbruket kan man i vart fall minska skadeverkningarna. Vi ser en risk att samhället slutar att arbeta offensivt med en sådan politik. Samtidigt är ett faktum att hindren för att få kvalificerad hjälp i dag är för höga på många håll, vilket gör att insatser måste göras parallellt. Vi anser därför att t ex program med sprututbyte, metadon, subutex mm ska kunna finnas. Parallellt med sprututbyte ska motivationsarbete och möjlighet till behandling finnas. Metadon, subutex mm måste kombineras med personligt utformade behandlingsinsatser och stöd.

Fritt att syna Björklunds bluff

Ja då har nyheten kablats ut över landet att undervisningen skall bygga på vetenskap och följa läroplanen. Bra då är det väl lungt nu från sekter som med våra gemensamma medel bedriver religös proaganda...

Kan det vara så att det var viktigare att rädda Alliansens regeringsmakt än att en att lösa frågan. När folkpartiet och kristdemokraterna står samtidigt och ler mot kameran i en fråga de är djupt oense så är det dags att syna bluffen.

Den kristna skapelseberättelsen kan inte presentera som ett likvärdigt teoretiskt alternativ till evolutionsläran. Ett sådant regelverket har gällt hela tiden. Redan i dag gäller läroplanen för den som bedriver skola. Vad är då det nya som det varit så mycket media om?

Björklund har fått backa från kravet på att den som driver en skola skall godkännas..alltså är det fortfarande fritt fram för sekter. inte vet jag om någon i det här landet har tilltro till statens kontrollåtgärder. Hur är det med möjlighet till insyn för skolverket i en sekt? Det brukar väl ta så där 3-4 år att stänga en galen skola.... många barn hinner fara illa under den tiden. Böter för skolor som bryter mot lagen..skrattretande.

Problem i religiösa friskolor har uppmärksammats mycket de senaste åren. Integrationsminister Nyamko Sabuni (fp) har velat förbjuda religiösa friskolor helt och hållet, och så sent som i förra månaden kallade socialdemokraternas partisekreterare Marita Ulvskog dem för "barnfängelser".
Störst uppmärksamhet har Plymouthbrödernas skola i Småland fått.
Skolverket ville inte ge sekten tillstånd, men ett beslut i länsrätten gav Plymouthbröderna rätt att starta undervisningen inför höstterminen.
- Vi borde ha gjort något åt lagen tidigare, men alliansen kom inte överens inför valet. Det är tyvärr sanningen, säger Jan Björklund.

Att Björklund slingrar sig nu är väl väntat då han företräder partiet utan några bestämda åsikter om någonting...men handlingskraftigt skall det framstå som. Alliansen (makten) framför kunskapen och barnen får bli eftermälet...

Folkpartiet har stora svårigheter att få ihop sin ideologi. Folkpartiet vill inte ha någon stat utan låta individen välja. När nu olika sekter (företag) hävdar att de och föräldrarna har rätt att bestämma över vilken sanning som skall ingå i barnens socialisering får vetenskapen stå tillbaka.....och folkpartiets ideologi står där lika tom och innehållslös som vanligt...men alliansen håller ju ihop och Fredrik kan fortsätta och sälja ut statens tillgångar..vilket är huvudprojektet eller hur.....

Fritt Celine Dion och lite Bee Gees

Celine Dion kommer till Sverige för en konsert i Globen i Stockholm den 7 juni nästa år. Det är första gången på elva år som den kanadensiska världsstjärnan spelar på våra breddgrader.

Céline Dion - ibland stavas namnet Celine Dion - född 30 mars 1968 i Charlemagne, Quebec i Kanada, är en popsångerska.

Céline Dion är en av världens största artister. En av hennes största hits är My Heart Will Go On från filmen Titanic.My heart will go on är en självklarhet, All By Myself också..Celine hon har producerat mycket bra material. En stor artist..I Can't Help Falling In Love  då tänker man på Elvis så varför inte Celine Dion and Elvis Presley

Schlaug den store Elvisälskaren skriver lite kul om Elvis eller Tommy för dig som kommer ihåg den tiden.

Avslutar med Immortality, Celine Dion and The Bee Gees.......

Kanske skulle tillägga att Bee Gees var no1 under discoperioden Stayin Alive är dansant ....How Deep is your Love är min egen favorit

Fri att sörja en vän

Fanny

På söndagkvällen försvann en kär vän under mer än 13 år
Farväl
Fanny
That's How Strong My Love Is

Fritt om bloggare i Nyköping

Jag såg en blogg från Nyköping av en man som heter Björn Åslund. Den tyckte jag var läsvärd och framförallt blir jag glad över fler bloggare i byn så att säga.

Förhoppningsvis kan bloggandet utvecklas till att diskutera lokala företeelser och inte bara stora världshändelser. men läs Björns Blogg

Fritt Frederick Forsyth

En rätt spännande författare Frederick Forsyth

Frederick Forsyth, född 25 augusti 1938 i Ashford, Kent, är en brittisk författare, främst känd för thrillerromaner, varav flera filmatiserats.

Som nittonåring blev han en av de yngsta piloterna någonsin i Royal Air Force, där han tjänstgjorde fram till 1958. Sedan blev han reporter och har arbetat för Reuters och BBC. Han bevakade bl.a kriget i Biafra och skrev en bok om det; The Biafra Story.

Forsyth fick sitt genombrott med Schakalen (The Day of the Jackal, 1970, filmatiserad 1973 och 1997).

Den franske legosoldaten Bob Denard, som slogs i otaliga krig har dött. Han var förebilden för hjälten i Frederick Forsyths Krigshundarna. 

Så till alla soldater levande och döda  Donovans Universal Soldier eller samma sång med Buffy Sainte-Marie


Fritt att tänka nytt inom Kristdemokraterna

Anders Wijkman vill att partiet lägger om kursen för sin miljöpolitik för att locka till sig fler väljare.

-  Kristdemokraterna hade förut ett väldigt aktivt miljöprogram. Det har man inte prioriterat på rätt sätt. Man måste tänka om vad gäller tillväxtbegreppet.

Det var nog klokt tänkt...välkommen upp på banan igen Kristdemokraterna....


Fritt om bostadsmarknaden

Sannolikt har ägaren redan provat budgivning utan att få det pris han eller hon förväntat sig. Än har inte priserna - åtminstone inte i den officiella statistiken - definitivt vänt ned, men mäklarna medger att det på sina håll kan gå trögt med försäljningarna. Det kommer färre spekulanter på visningarna och det tar längre tid att få till ett avslut.

Vem får Svarte Petter när detta korthus rasar samman. Jag har skrivit det flera gånger...akta dig för att skuldsätta dig i en bostad om du drömmer om att bli rik....raset kommer...det går fort när det händer och fallet på bostadsrätter kan bli upp till 50% den här gången... Då är det inte kul om du behöver flytta.........

Fortfarande ligger produktionskostnaderna skyhögt, räntan låg, brist på marknaden och den ekonomiska framtidstro hög....när en av variablerna ändras så går proppen ur.......

Fritt om rattfylla

Den tjeckiske bilföraren hade inte klarat alkoholkontrollen när han körde av färjan Amorella i Åbos hamn.
Så när han fick se poliskontrollen en bit fram tvärvände han och körde mot färjan igen.
Olyckligtvis missade han rampen och körde rakt ner i hamnbassängen.

Lite svettig blev han väl men inte är det mindre blött i havet. 

Går det att använda uttrycket ur askan i elden.... om vatten. 

Alkohol och bilkörning verkar inte vara någon klok kombination.........

Fritt om Stefan Olsson

Stefan Olsson skrev ett inlägg "Ateism är inskränkthet". Det var nog det mest korkade inlägg jag läst på länge.


Hoppas Stefan läser mitt inlägg "Med-vetande 2" så kanske han kan ha en lite mer ödmjuk hållning till människor som inte väljer att tro på någon skapare.

Det finns egentligen inget värre än människor som hävdar att det finns en skapare. Den sanningen som de troende på skapare hävdar är inskränkt om något. Dessutom ser vi historiskt vilket elände det skapat och skapar på jorden när dessa inskränkta predikanter förgör varandra för sin egen sannings skull. 

Att någon har en tro är upp till varje individ...det är en del i människans sökande efter mening. Men låt varje människa söka sin mening och pracka inte på oss religion där någon människa ges rätten att tala för denne av människan skapade guden.

Ateism betyder för mig endast ett konstaterande att det inte finns någon skapare...men jag står lika förvirrad inför universum som Stefan Olsson och andra förespråkare för någon av Herrarna. Ateism leder till äkta kärlek till människan-djuren-naturen.

Människan är fri och en del av naturen försök och tänk den tanken om bara för några sekunder innan du faller in i den trygga sagans värld igen. Men jag vill betona att jag har en mycket hög respekt för den människa som har en religös uppfattning och ägnar sig själv åt den utan att hota andra med sin himmel och helvete. Lev som du lär om du är troende så har vi människor inget problem till samexistens och en trygg boplats för alla människor.

Är det sådant här skit som Stefan förespråkar..Chefen för förskolorna i Filipstads kommun har hotats till livet sedan hon stoppat dagisbarnens besök i kyrkan. Hoten har lämnats till hennes mobiltelefon.

Religiösa inslag i skolundervisning ska totalförbjudas. Det har alliansens partiledare kommit överens om

Eller ännu värre när religösa ledare får kontroll över regeringsmakten i ett land. Då blir det mycket allvarligare.

Ödmjukhet Stefan Olsson är en bra början......,,


Fritt om Arrhenius-Miljöpartier-Gore

Nu blir jag trött på allt trams i bloggar och nyheter om huruvida Al Gore har rätt ellet fel.

För 100 år sedan lärde oss Svante Arrhenius det som nu sker i form av växthuseffekt.
I 25 år har Miljörörelsen dansat samba och hojtat för att väcka uppmärksamhet på det som sker med vår Planet.
Al Gore får inte något vetenskapligt pris..han får priset för att han fått dig och världens ledare att fatta det Svante sa för 100 år sedan.


Från Wikipedia


Svante Arrhenius
, född 19 februari 1859, död 2 oktober 1927, var en svensk fysiker och kemist. Han var professor i fysik vid Stockholms högskola 1895-1905 och den förste svenska nobelpristagaren i kemi 1903. Han brukar tillsammans med Ostwald och van't Hoff räknas som den fysikaliska kemins grundare.

Arrhenius disputerade den 26 maj 1884 vid Uppsala universitet, där han bland annat framlade grundtankarna om den elektrolytiska dissasociationsteorin, vilken ersatte Faradays felaktiga beskrivning på reaktionen mellan två materiefaser. Till en början bedömdes avhandlingen som undermålig och inte av den kvalitet som var nödvändig för att bli docent. Sedermera, med Ostwalds hjälp uppdagades Arrhenius skarpsinnighet och originalitet, och han utnämndes till docent i fysikalisk kemi i Uppsala. Senare fortsatte han sitt arbete och utnämndes till professor vid Stockholms högskola.

Det var Arrhenius som först upptäckte växthuseffekten år 1896, det vill sägs kolsyrans förmåga att stänga inne värmestrålning. På detta sätt förklarade han sin teori om växlingen mellan istider och varma perioder beroende på växlingar i atmosfärens kolsyrahalt.

Arrhenius var även populärvetenskaplig författare och skrev Världarnas utveckling (1906), Människan inför världsgåtan (1907), Smittkoppar och deras bekämpande (1913), Stjärnornas öden (1915) samt Kemien och det moderna livet (1919).


Fri att dra slutsats

Mellan oktober förra året och oktober i år undersökte webbövervakningsföretaget Pingdom de svenska riksdagspartiernas hemsidor. Resultatet visar att miljöpartiet har störst tillgänglighet och moderaterna sämst.

Och vad säger då detta...ingenting men jag tyckte det var en rolig nyhet....inte skall du dra slutsatsen av detta att miljöpartiet är mer tillgängligt än moderaterna......för så är det ju inte, folkrörelsen moderaterna..jobbar helt ideelt även mellan valen...ja inte vat jag vad det här inlägget handlar om gör du?

Näää nu skall vi inte hacka mer...... På forumet Flashback har en grupp hackare gjort ett uttalande om att de gjort ett angrepp mot webbforumet Ayyildiz.org.

Flashback är platsen du inte skall besöka där står det sådant du inte får läsa :-) 
Men gör ett besök och läs lite andra vinklingar typ..... 

"Den svenskägda tidningen Metro i New York har vägrat att publicera två betalda annonser som kritiserar den amerikanska presidenten George W. Bush.
Annonsen som Metro i New York vägrar publicera bär rubriken: "Vem är det verkliga kärnvapenhotet" och visar en bild på Bushs ansikte i ett atombombsmoln. Det är organisationen "The world can't wait" som står bakom annonsen." 

Bandidos JO-anmäler polisen
En medlem i motorcykelklubben Bandidos i Helsingborg har anmält polisen till Justitieombudsmannen, JO. Han anser att motorcykelklubben återkommande trakasserats av polisen.

Vid ett tillfälle cirklade en piketpatrull runt klubbhuset flera gånger. Bandidosmedlemmen kände sig provocerad och gjorde en obscen gest mot piketbussen. En polisman rusade då ut och ryckte i klubbhusets dörr, och anmälaren anser att polismannen därmed gjorde sig skyldig till tjänstefel genom att försöka ta sig in i lokalen utan beslut om husrannsakan.

Den andra anmälan gäller en händelse den 11 juli i år då poliserna gjorde en husrannsakan i klubbhuset efter misstankar om narkotikabrott utan att hitta något åtalbart. Bandidosmedlemmen anser att husrannsakan måste föregås av starka misstankar om brott och att några sådana inte förelegat. Vidare skriver han till JO att det känns som om all rättsäkerhet upphört, och att de flesta av Bandidosmedlemmarna har både arbete och familj.

Fri stavning

Till mitt inläägg Fri att dömma USA fick jag en gullig ko-men-tar...

Postat av: Lars

...inte ens kan du stava till Busch..."This is not good".

2007-okt-14 @ 14:45

Dä väl manga sam stafar fel.

Men det är nog värre med de som letar fel :-)

Så till er alla från oss alla låt inte rädslan för kritik från besserviser och svensklärare hindra er från att skriva och yttrycka er åsikt...

Dä gå bra endå :-)

Fria lokala tankar om hur det "Gore"

Jag är känner mig djupt hedrad över att ha fått Nobels fredspris", säger Gore i ett uttalande.
"Men denna utmärkelse är så mycket mer meningsfull eftersom jag har äran att dela priset med IPCC, världens mest framträdande vetenskapliga grupp, vars medlemmar outtröttligt och osjälviskt i många år arbetat för att förbättra vår förståelse för klimatkrisen", hette det vidare i Gores pressuttalande.

Jag har ju redan skrivit om fredspriset och Gore men jag fick en fundering över om jag kan hitta något lokalt här i Nyköping kring Gore.

Ja på Mp´s lokala hemsida finns det såklart  :-)
"Redaktören uppmärksammar Nyköpings Kommuns hemsida för en positiv grön nyhet.
"Miljöfilm ska väcka miljömedvetandet. Hållbarhetsrådet delar ut filmen En obekväm sanning till politiker och kommunens ledningslag.
I samband med Världsmiljödagen 5 juni tar Nyköpings kommun ett nytt grepp för att väcka miljömedvetandet bland politiker och tjänstemän. Det nybildade Hållbarhetsrådet delar ut Al Gores film En obekväm sanning till politikerna i kommunstyrelsen, nämndordföranden och Hållbarhetsrådet samt till tjänstemännen i ledningslaget.
- På det här sättet vill vi sprida information om aktuella miljöfrågor, berättar Leif Larsson, ordförande i Hållbarhetsrådet. Leif Larsson hoppas nu att tjänstemän och politiker ska titta på filmen och sedan låna ut den till medarbetare och kollegor."

Ett exempel på lokala blogg i Nyköping  

I Lokaltidningen finns givetvis en artikel och debatten bland de vanliga lokaldebattörerna pågår...

Men sker det något konkret..jag hittade det här å Nyköping Kommuns hemsida

Så när du nu tagit dig så här långt i läsandet så passa på och bekanta dig med Nyköping.
Nyköping ligger vid kusten en timme söder om Stockholm. Närheten till Europas storstäder via Stockholm Skavsta flygplats, skärgården och det sörmländska kulturlandskapet gör Nyköping till en attraktiv boplats.

Fritt om kategoriserat boende

En undersökning som Sveriges Radios program Kaliber har gjort visar att i var sjunde kommun har miljökontoren noterat att det finns bostäder för gästarbetare som de inte anser vara godtagbara.
- Vi har fått ett kategoriserat boende här med den utländska arbetskraften. Vi har vridit klockan tillbaka hundra år i tiden, säger Hans Nilsson, miljöinspektör i Höganäs i Skåne, till Kaliber.
Det var sedan en utländsk arbetare dog i en husvagn i Höganäs i vintras, som miljö- och hälsoskyddsförvaltningen där började undersöka boendena.

Jag lir lite irriterad över hur frågan behandlas i media. Är det kategoriboende som är problemet?
Äldre bor på ålderdomshem osv....

De mest segregerade områdena i Sverige är typ Östermalm, Danderyd Djursholm...där bor bara (nästan) vita rika Svenskar....

Är inte problemet fattigdom..dvs. ekonomiska och sociala förutsättningar....

Det sker nu i Sverige en kraftig omfördelning av resurser från fattig till rik...Villor byggs i segregerade väl avskilda områden för den vita befolkning som gynnas av nuvarande politik.....

Har du själv gått på myten om skattesänkning? Momsen du betalar är statens viktigaste skatt och du betallar samma skatt oavsett inkomst.....Kommunalskatten som är nästa stora skatt sänks inte...du är blåst käre svensk.....Visst är det bra att Miljökontoren slår larm...men snacka om isberg. Det nya arbetarpartiets politik börjar ge resultat...men kanske inte som du hade tänkt dig..eller...

Den andra mycket viktiga och allvarliga processen som centerpartiet-kristdemokraterna-folkpartiet-moderaterna är ansvariga för är den accelererande avfolkningen av landbyggd och regioner i Sverige.
Expressen tar upp frågan om befolkningsomflyttning inom Sverige..den kommer jag att återkomma till i senare inlägg.....Hur var det nu alla skall med...vartdå?

Till Stureplan och Bryssel...börjar bli dax för nyval i Sverige, bluffen börjar avslöjas...

Fritt om opinionsmätning

SvD/Sifos oktobermätning är dyster läsning för de borgerliga även om inga förändringar är statistiskt säkra jämfört med september. Aftonbladet skriver, Expressen skriver DN skriver...

Ingen och det är allvarligt...presentera hela resultatet....varför...Är det så att svensk media inte verkar för att presentera kunskap om verkligheten. Egentligen är en opinionsmätning ointressant, en om man nu gör sig besväret att göra en undersökning och skriva artiklar om den...varför undanhålla medborgarna källan...

Den enda tidning som presentera siffrorna till läsaren är Dagen. Så här fördelar sig siffrorna för varje parti enligt dagen i Sifos oktobermätning: V: 4,3 (-0,4), s: 42,8 (+0,4), mp: 6,2 (+0,3), c: 7,2 (+0,9), fp: 8,4 (+0,6), m: 22,7 (-0,3), kd : 3,9 (-0,9).

Jag såg nu att DN kompletterat sin artikel vilket är hedrande........men i sak kvarstår min fundering om varför media presenterar vinklade artiklar som inte ger läsaren möjlighet att se hela materialet som en artikel är grundad på.

Blir inte media en mytspridare istället för en faktaspridare...det är en fara för yttrandefrihet och demokrati...

Med-vetande 2

Antaganden om universum. Vi har inget annat val än att göra ett antagande om universum. Jag har lika lite som du något svar på denna stora fråga som detta begrepp innebär. Vi kan bara välja att enas om en utgångspunkt. Min första utgångspunkt är att det finns 1 universum.  Min andra utgångspunkt är att detta universum inte har skapats och det har ingen början eller slut. Universum kan framträda för oss på de mest skiftande sätt. Var och en kan sägas ha ett eget universum och människans samlade kunskap kan sägas ge vårt universum. Dessa olika universum är samma universum då det finns 1 universum.   Detta antagande att allt är ett är inget nytt. Redan de joniska naturfilosoferna och hela vår västerländska vetenskap bygger på denna princip. Vetenskapen har lärt oss hur det vi ser som helt olika ändå hänger samman. Diogenes från Apollonia formulerade: ?Allt som är, kommer genom omvandling av ett och detsamma och är ett och detsamma?. Det är många människor som utvecklat denna tanke till kunskap.  Den andra utgångspunkten är att detta universum inte har skapats och det har ingen början eller slut.  Antagandet har ingen början och inget slut har sin grund i att vi inte kan se någon början. Människan som varelse är i likhet med en myra mycket liten och ovetande. Vi kan inte på någon grund hävda att det tredimensionella universum vi upplever och lever i är giltigt för universum. Kvarstår antagandet att det finns 1 universum.  Det andra antagande utesluter vad jag kan förstå religionen. Religionen har en skapare och en början vilket det inte finns något skäl att förutsätta. Dessa antaganden får som konsekvens att många obesvarade frågor inte finner något svar idag. Jag personligen lever dock hellre med en fråga än i ett mystiskt universum.  I vissa outhärdliga stunder i livet är det tryggt att ha en Gud att söka svar hos. Jag har full förståelse för de människor som väljer att tro på en början och en skapare. Svårigheten med ett antagande om en Gud visar sig när människors olika Gudar som alla gör anspråk på att just deras tro gäller möts.   

En av de mer fördunklande religiösa antagandet är att vi har en själ och att Guds skapat oss till Jordens Herrar. Detta antagande är enligt mig i grunden ett hot mot vår existens. En betydligt ljusare bild blir det om vi försöker förklara och förstå oss själva, Myran och övriga arter här på Jorden.

 Fantasin* är en av de underbara egenskaper vi människor har. Vi  skapar de mest fantastiska universum. Ibland kan det vara så att denna fantasi är användbar. Fantasin strukturerar om våra hur vi upplever och någon gång då och då ser vi att denna nya bild ger en bättre förklaring och förståelse. Religionen och mysticismen är för mig när fantasin inte har utsatts för den nödvändiga verklighetsprövningen.

Fritt ord till Sveriges alla Socialnämndsledamöter

Till socialnämnderna i Sverge väller det in information i form av anmälningar, rapporter och ansökningar.

Jag påstår att ingen av er politiker, oavsett färg, har någon kontroll på det som sker!

Det är en enorm skillnad mellan det som kommer in till socialnämnden och det som socialnämnden öppnar en utredning i.

Med början från nu fokusera på den skillnaden. Ta reda på varför det inte öppnades en utredning. Fråga ner på individnivå.

Ni kära socialnämndspolitiker stirrar er idag blinda på budgeten och förbrukningen av budget. Ni har ingen kontroll på det som inte utförs. Frågor på detta så är det bara att sända ett mail.

Om ni inte gör detta är det ni kära socialnämndspolitiker som är ansvariga och det kostar både lidande och skattekronor.

Fri att dömma USA

Kritiken från USA:s militära led mot Irakkriget blir alltmer skoningslös. När Ricardo Sanchez, USA:s förre befälhavare i Irak, nu beskriver kriget som "en mardröm utan slut i sikte" kan det politiska genomslaget bli stort.

Jag skrev naiv som jag är en liten hälsning på knackig engelska till Bush 2003-03-19 23:01
Dear Mr President
This is not good.
I think you made a big misstake.
There are only loosers in war.
I´m one of a peaceloving people in Sweden.
Make Love Not War.
Björn Wadström

Men problemet med ledare som Buch är att de lyssnar inte på röster från jordens folk....inte ens sitt eget folk lyssnar han på...men du kan njuta av en sång på amerikanskaspråket........

Fri från en fimpad moderat

Marie Lennerljung i Ängelholm (m) har avgått läser jag på en blogg kanske var det en gammal nyhet för alla utom mig...men skönt ett fimpande stolpskott mindre.....  fan va arg jag bir...finns det fler moderater som hon?

Fredspriset

Nobels fredspris går till USA:s förre vicepresident och miljökämpen Al Gore och FN:s klimatpanel IPCC.
Al Gore kallade den globala uppvärmningen "den farligaste och svåraste utmaningen vi ställts inför - men också den största möjligheten vi har att göra förändringar i vår livsföring som vi skulle gjort av andra skäl i vilket fall som helst".

Expressen skriver Aftonbladet skriver....t.o.m Dagen skriver IDG hittar en vinkling om att Al Gore ingår i det dataföretag företag Gates inte äger :-)

Mp gratulerar och
efterlyser nu skarpa och konkreta politiska beslut.
"- Grattis till Al Gore och norska Nobelkommittén som vågar ta det här steget och inser att klimatförändringarna är en ödesfråga. Al Gore har betytt mycket för att få igång debatten och öka medvetenheten kring vår tids viktigaste politiska fråga.
- I morgon lördag drar Miljöpartiet på våra kommundagar i Göteborg igång en stor rikstäckande klimatkampanj och som bland annat ska leda till ett nytt maktskifte i valet 2010. Vi tror att fler och fler väljare har klimat och miljö som en viktig valfråga. Kunskapen finns om vad som behövs göras, nu måste vi politiker genomföra skarpa och konkreta åtgärder.
Miljöpartiets klimatpolitik finns på www.mp.se/klimat"


Det har dykt upp två typer av kritiska kommentarer, dels de som säger att "Al Gore har fel"
och den andra typen av kommentarer är mer ufoliknande som "vad har fredspriset med milö att göra".

Till det första påståendet så kan jag bara säga, självklart har han fel. Vetenskapens rön som Al Gore så skickligt sammanställt är aldrig helt överenstämmande med Verkligheten. Men vetenskapen, och det är den Al Gors sammanställning grundar sig på, representerar det mänskligheten vet idag. Sen dyker det alltid upp lite annorlunda teorier och ett ocha annat kommatecken på fel plats ...men det är väl helt ok.

Det andra påståendet bygger mer på okunskap och kanske konservativ ideeologi att aldrig visa sammanhang. Miljörörelsen är en fredsröselse och för alla som engagerar sig är det en självklarhet att miljörörelsen är en fredsrörelse. Krig förutsätter något att kriga om och något att kriga med. Det människor krigar om är naturens tillgångar och vapenindustrin skapar förutsättningarna. Privata armeer som blackwater uppstår inte av en slump.
SVT TextTv och Dn ger idag  en ny skrämmande information..."Blackwater har stoppat utredning"                                   

Jag såg just englimt på tv om svält och barn....jag får rysningar när jag ser barnsoldater döda för in överlevnad...vem förser dem med vapen?

Det viktigaste fenomenet och det tycker jag att alla borde höja på ögonbynen åt och klia sig i skallen inför....
Al Gore en Amerikan som egentligen vann valet över Bush är i dessa USA-hatartider välkommen överallt.

Det spelar ingen roll vilken religion som härskar i länder han besöker. Det spela ingen roll omd det är en kommunistisk eller kapiatalistisk stat han besöker.....Planeten Jordens framtid bryter alla gränser.....och som jag så grön jag nu är ser det så är just mänsklighetens gemensamma framtid det enda tema vi människor på planeten just nu kan förena oss kring.........

Skälet är självklart...det spelar ingen roll vilken gud du tror på eller om staten eller kapitalet "äger" jorden......ser vi till att livsförutsättningarna förändras i den accelererande takt vi gjort kan vi hamna i den situationen att livsförutsättningarna för hela arten människa upphör.

Jag har skrivit en del om Gore tidigare ...såklart...i inläget nedan från augusti..kan du lyssna på Al Gore som amerikansk politiker talande om kriget..inslaget är på 9 minuter..men ta dig den tiden...

I SVD står det om att sammanbrottet av CIA var nära. Är det inte Buch som bröt samman för länge sedan.
Al Gore är mest känd av de flesta som föreläsare om miljöförstöring och klimathotet. Ta dig 9 minuter och lyssna på det här inslaget så är ansvarsfrågan lite tydligare.
Den kristna extremhögern under Bush´s ledning har varit en katastrof för demokratins utveckling  i världen och framför allt tilltron till USA. Så att peka ut CIA som icke fungerande är snömos.
Vi får hoppas att amerikas folk väljer en bättre ledare nästa val så de kan ta hem sina pojkar från slagfälten. Grabbarna gör bättre nytta som jordbrukare där hemma.
SvD länkade inte de här inlägget, måste vara fel på SvD´s server :-)

En sista lite humoristisk historia är att engelska bookmakers börjar bli svettiga....de gav 100 ggr pengarna på att Al Gore inte vinner trippel...Oskar...Fredspris..och Presidentvalet...

Från SVT.TextTV
Gore skrämmer vadhållningsbolag    
Dagens besked att Al Gore får Nobels
fredspris gör att de brittiska      
vadhållningsbolagen svettas.         
                               
Flera bolag har tidigare satt upp ett
vad om 100 gånger insatsen om Gore  
vinner en Oscar, får fredspriset och
segrar i amerikanska presidentvalet. 


 
                                     

Fritt Zappa

Frank Zappas hemsida lite säljinriktad men här är en bra sida Frank Zappa´s Musical Language

Frank Zappa skrev och producerade all sin musik själv. Hans kanske mest kända låt är "Bobby Brown" som släpptes på skivan Sheik Yerbouti från 1979, vilken enligt sägnen skrevs eftersom musikbolaget anklagade honom för att inte kunna skriva "låtar som säljer". Tilläggas bör kanske att just "Bobby Brown" är ett av de minst uppskattade verken bland hans fans. Zappa fick 1988 flera Grammy- nomineringar och vann "Bästa instrumentala rockframträdande" för sitt instrumentala album Jazz from Hell.

Att försöka beskriva Zappa i ord är ett omöjligt projekt...men till dig som inte bekantat dig med Zappa och hans musik..du har mycket kvar att leva för..

Några glimtar Frank Zappa - Live - Montana en liten låt till grabbarna...och till gitarrfreeken men missa inte Frank Zappa när du undersöker musikhistorien...en man värd att undersöka....han sa nog ofta det han tänkte..

Orm-fritt

Efter en skallerorm med två huvuden får nu en djurpark i USA nytillskott.

I torsdags drog de bort skynket från ett akvarium med en nyfödd tvehövdad pytonorm - som bor granne med en sexbent sköldpadda..

Jag satt just och funderad på politiska partier och slötittade i tidningarna. Hoppas ingen tar illa upp, men helt ärligt, när jag såg den här bilden på den nyfödde pytonormen tänkte jag direkt på Carl Bildt och Fredrik Reinfeldt. Två ansikten helt olika men i samma kropp.

Det måste väl bli lite manöverproblem på den slingrande vägen eller....

Jag kom att tänka på Lill Lindfors...nu skall jag berätta om en liten mask..om en liten mask som heter max....ni som kan texten vet hur den slutar...ni andra får njuta av Lill


Fritt om Bill Wyman

En Stonesälskare har alltid med Brian Jones och givetvis Bill Wyman i sitt hjärta

Bills hemsida är ine så mycket att hurra för än. Men det är lite typiskt för Bill. Lite diskret står han där i bakgrunden.


Wikipedia skriver en del för dig som vill läsa på lite. Bill Wyman, eg. William George Perks, född 24 oktober 1936 i Lewisham i sydöstra London, England, Storbritannien, är brittisk musiker och basist, mest känd som medlem i rockgruppen The Rolling Stones.

För mig så är just Charlie och Bill i kombination med Keith det mest unika med Stones...de byggde tillsamman upp en basrytm eller bakgrund till den övriga musiken som är oöverträffad......

Men nu några inslag med Bill i focus

Bill Wyman, Charlie Watts and Ian Stewart with Alexis Korner

Flickor flickor gillar Bill  je suis un rockstar

Lite tankar om vad är en musiker från Bill och Charlie...."jag är ingen musiker...jag spelar musik..."

En skön låt från förr med hela bandet

Fritt att byta politik

Det pratas och det pratas och det är nog bra. Men vi behöver handla nu. Det går inte att  åka tåg eller spårvagn om det inte finns några tåg och spårvagnar.

Alla vi medborgare som vill påverka klimatförändringarna är hänvisade till den struktur som är uppbyggd. Varje individ vet att det är vansinne att förflyta 1 ton metall för att transportera 1 liter mjölk från köpcentret,

Bygg ut järnväg och kollektivtrafik nu......

Tyvärr har alliansen som huvudinriktning att privatisera och lägger all sin politiska energi på dessa frågor......vi måste nog byta regering i Sverige för att få politiska beslut.

Det finns nog bara ett sätt att få lite eld i baken på Sveriges etablisemang och det är att Miljöpartiet blir större.
 Gå med i Miljöpartiet. Det kostar 50 kronor första året..ungefär vad ett paket cigg kostar...........

Visst är det viktigt för alla politiska partier att de för röster i olika demokratiska val...men det räcker inte....när ett parti sedan skall besluta sig för vad partiet anser i olika frågor så tillfrågas partimedlemmar inte väljarna....var med och påverka hela vägen.......Läs Miljöpartiets partiprogam så kan du se om det stämmer med dina värderingar i olika frågor.

Bloggens frihetsbegränsningar

Det finns en fråga jag har börjat fundera över och det är s.k. bloggportaler. En del av dem har också rankinglistor över mest lästa den senaste dagen eller veckan. Det här underlättar givetvis för en läsare att hitta sitt intresseområde och samtidigt kan de som bloggar nå sin läsekrets.

Det jag funderar en hel del över är de ämnen eller strukturer som bloggaren leds eller tvingas in i. Det kanske inte är så besvärligt för någon som skriver om sex eller mode eller musik. Men om man som jag försöker i olika sammanhang hitta en tråd där olika ämnen hänger samman så blir det besvärligt. jag skall väl säga att jag inte ser mig som någon skicklig skribent, men jag tränar ;-)...

Så om man som jag skriver med utgångspunkt från en del om nyheter, miljö, politik, religion, filosofi, ekonomi, juridik, musik, socialt arbete samhällsarbete där det övergripande temat egentligen är yttrandefrihet så tycker jag att olika bloggportalers strukturer blir ett bekymmer.....Al Gore och fredspriset är ett bra exempel på en "nyhet" som givetvis handlar om miljö, politik men även om en vetenskaplig diskussion som gränsar till filosofi. Och det går också att fundera äver hur USA och resten av världen påverkas ekonomiskt av klimatförändringar...osv...

Den tragiska historien om pojkarna som torterade en 55 årig man till döds...vad är det för kategori...ett tema är ju nazismen och nationalismen som får konsekvenser i samhället. Ett annat tema som är lika relevant är en filosofisk fundering över hur vi ser på andra människor. Hot & våld eller vad gör polisen osv...vad är kostnaderna för våldet......hur arbetar samhället med att stödja brottsoffer...osv....

Bloggtoppens lista nedan kan få utgöra ett exempel. Är det möjligt att beskriva eller sortera in vår enda verklighet i 19 fack..och vad betyder det när vi gör det....

 • Data/IT
 • Ekonomi
 • Film/Tv
 • Filosofi/Religion
 • Fotobloggar
 • Företagsbloggar
 • Humor
 • Kultur
 • Litteratur
 • Mat
 • Mode
 • Musik
 • Nöjen
 • Personligt
 • Politik
 • Resor
 • Sex & Samlevnad
 • Sport
 • Vetenskap

 • Det finns givetvis mängder av portaler i Sverige och övriga världen. Så när läsaren skall hitta något intressant finns det lite enkla vägar för läsaren att hitta sina tema och skribenten att nå sina läsare. Bloggportalen är ett exempel på en portal som löst kategorierna på lite annorlunda sätt. Men min frågeställning kvarstår.

  Är det t.o.m. så att portalernas kategorier på lång sikt begränsar det fria ordet och yttrandefriheten just genom sin struktur. kan det vara så att snuttifierandet som tidningsvärlden allt mer hamnat i drabbar även bloggen...finns det något alternativ...


  Fritt fram i moderaterna

  När Olof Palme mördades 1986 firade M-politikern Marie Lennerljung i Ängelholm med cigarr. Det avslöjade hon i ett inlägg på ett nätforum förra veckan, enligt Helsingborgs Dagblad.

  Fy fan vilket stolpskott...var hittar moderaterna sina representanter....är det så här moderater egentligen är???

  Lyssna på en stor politiker hoppas att Carl och Fredik kan ta lite lärdom så vi slipper fimpade överklassdamer utan verklighetsförankring...........

  Fri att fundera över siffror

  De drygt fyra miljoner som nu hotas av flytt bor enligt Nya Kina i nordöstra och sydvästra Chongqing. Närmare detaljer om folkförflyttningen gavs inte, men Chongqings vice borgmästare Yu Yuanmu uppgavs ha sagt att befolkningstillväxten i området hotar miljön.
  Miljövänner har länge kritiserat det gigantiska projektet. Bland annat har de sagt att det slam som ansamlas bakom dammen kommer att orsaka jorderosion och att själva den 60 mil långa reservoaren kan bli en kloak full av avfall och industriutsläpp som sträcker sig ända fram till Chongqing.

  Brytningen av järnmalm i Kirunas malmberg Kiirunavaara har skapat så omfattande sprickor att stora delar av staden måste flyttas.

  1,5 miljoner armenier dödades i Osmanska riket
  Turkiet har kallat hem sin USA-ambassadör för konsultationer som en reaktion på att representanthusets utrikesutskott uttalat att Turkiet utsatte armenier för folkmord 1915.
  Den armeniska diasporan runt om i världen, liksom några parlament i väst och många västerländska historiker, är i stort sett eniga om att omkring 1,5 miljoner armenier mördades i ett folkmord som beordrades av ledare i det osmanska riket - händelser som i efterhand har beskrivits som 1900-talets första folkmord. Att dessa blodiga skeenden för snart hundra år sedan följdes av tystnad påstås Hitler ha lärt sig av, när han planerade Förintelsen mot judarna i Europa.

  Vad har dessa saker med varandra att göra. Det jag skulle vilja fästa uppmärksamheten på är att när storskaliga system i form av stater eller företag finns så blir det giganstisk siffror över människor som far illa på vår planet.

   Ser vi framåt i människans utveckling här på planeten jorden så finns det all anledning att på allvar börja diskutera vad människan håller på med....det finns nog alternativ men de måste bygga mer på lokala samhällen jmf med hur vi organiserar samhällen idag.....

  Avslutningsvis en liten siffra på 20.000.......det är nog så många barn och ungdommar som är fosterhemsplacerade just nu i Sverige....betyder väl att 40.000 föräldrar inte har sina barn och ungdommar hos sig och att minst 40.000 andra vuxna avlönas av oss.....det är stora siffror...

  Fri från allt

  Det finns anledning att vara vaksam mot det som är främmande och annorlunda, sa min vän globetrottern. Men det finns också anledning att vara vaksam mot sina egna fördomar.

  Det lilla klippet är hämtat från SVD så du kan ju läsa artikeln om du vill, men det öppnar upp fär en frågeställning jag anser viktig. Om man som jag "vet" att det inte finns någon skapare dvs Gud så brukar det kallas atesist. Vad är då alternativet att förklara Verkligheten?

  Vetenskapen är det enda vi har att hålla oss i och den ger inte svar utan ständigt nya frågor.....ok den ger oss begrepp så vi kan orientera och kommunicera i Verkligheten.

  Vetenskapen säger oss hur Verkligheten fungerar...frågan Varför? .. är nästan omöjlig att ställa...det är här som religionen fyller tomrummet...eller hur....

  Om man nu inte kan acceptera religionen som förklaring får jag väl leva med ett stort frågetecken.....för mig är det helt ok......jag kan uttrycka det som att det finns ingen börja och inget slut.......

  ...........men om det då inte finns religionens varför och ont eller gott osv hur hittar vi då något regelverk...

  Humanismen är för mig inget svar. Lite tillspetsat så är Naturvetenskap och Humanism en del i den dualistiska villfarelsen vi lever i..álltså är humanismen en del av vetenskapen på ett sätt. De två perspektiven har helt olika sätt att undersöka och dokumentera Verkligheten men det är ointressant egentligen....När jag säger att humanismen på ett sätt är vetenskap så ligger det i den meningen att humanismen också är något annat. Humanismen är som jag ser det ur ett perspektiv också en religion...

  Min och det är nog det enda sättet att hantera frågan är att först konstatera att människan är fri och en del av natuern och att de regler, normer,  värderingar och lagar vi måste ha om vi vill leva i fred ...skapas som överenskommelser mellan människor på svajig grund...

  Att hitta dessa överenskommelser är inte enkelt eftersom alla människor är annorlunda...jag har tidigare flera gånger lagt ut en bild över folks värderingar och den bilden har sin plats här också.

  Överenskommelserna mänskligheten gör måste göras i något statsövergripande organ och för mig finns bara FN som alternativ. Mänskliga rättigheterna är ett exempel på en sådan överenskommelse. Det finns ett men som vi måste lägga till och det är att de överenskommelser vi gör måste, på något sätt, vara i linje med hur Universum fungerar. Eller om vi ser det lite mer lokalt om människans överenskommelser strider för mycket mot Planeten Jordens egna processer så dör vi......

  Ja det var lite tankar på kvällskvisten och du får gärna kommentera om du tycker det verkar snurrigt eller delar mina tankar med något klargörande tillägg.....

  Wy..man   ... livet är som en Grön flod... 

  Visst är det något magiskt nästan relgöst :-) med musik........

  Fritt om Carl

  Utrikesminister Carl Bildts namn dras nu in turerna kring det skandalomsusade amerikanska säkerhetsföretaget Blackwaters härjningar i Irak.
  Bildts och hans sällskap sa nej till officiellt irakiskt skydd när de besökte Bagdad i början av september.
  Irakiska källor påstår nu att den svenska delegationen i stället anlitade Blackwaters tjänster.

  Annars borde väl Carl kunnat ber vännen i vita huset om hjälp..men grabbarna vill ju inte vara i Irak länge...
  USA:s marinkår trycker på för att flytta sina styrkor från Irak ...
  Planen kräver dock en omfattande ommöblering och kommer att ge marinkåren en dominant ställning i Afghanistan i ett krig som har ett bredare stöd hos allmänheten än Irakkriget, skriver tidningen.

  Ja dessa marknadskrig vad skall vi göra åt dem egentligen. Vapenindustrin vill självklart sälja sina vapen och arbetaren på vapenindustrierna vill ju ha ett jobb för att försörja familjen....

  Det är också en gyllende marknad för privata företag som Blackwaters.(tysk länk) Blackwaters(engelsk länk)  Jag tycker det vore märkligt om en moderat som Carl använde sig av staten för skydd när han nu kan köpa sin egen arme....men vänta nu var det du och jag som betalade....har du något ansvar käre skattebetalare....

  Anta den FN-resolution om ett globalt moratorium mot avrättningar som läggs fram i generalförsamlingen nu i höst. Det uppmanade en rad människorättsorganisationer i går, när Internationella dagen mot dödsstraff firades.
  - Resolutionen kan moraliskt bli väldigt viktig, även om den inte blir juridiskt bindande, säger Eleonore Morel på Kristna aktionsgruppen för avskaffande av tortyr, Acat.

  När får vi höra världens religösa ledare samfällt ta strid mot vapenindustrin....frihet vad är det vänner...

  Nu skall jag inte bara skriva om Carl och hans misstro till staten...Nu är det ju Fredrik som är ledaren sorry Carl...här kommer allas vår Fredrik med sin bild av staten.... privatisera mera ....ibland hamnar man då som Carl på djupt svart vatten..lite info från USA om Blackwater   och lite annat titta på den här

  Jag sammanfattar har du något ansvar......

  Fritt att kommentera

  Jag fick en kommentar till inlägget En fri Kyrka

  Postat av: Theodor

  Det blir inte spännande här på kommentarerna när du först vill gokänna alla kommentarer du får in. Våga lite mer!

  2007-okt-11 @ 13:14

  Jag håller med Theodor men det som gäller för en blogg är att bloggaren själv är ansvarig för att innehållet i det som publicerar följer lagar och förordningar.

  Det finns bloggare som både har det som yrke och de som av olika anledningar inte har ett vanligt lönearbete och då kan man låta publicera alla kommentarer. För skulle det då dyka upp någon kränkande puckokommentar kan man ta bort den. Jag har inte den möjligheten att ägna mig åt min blogg. Så det blir kvällar och helger som blir bloggtid. Därför har jag och många andra den spärren inlagd att kommentaren måste godkännas. Tyvärr kan det innebära att det dröjer  innan kommentaren kommer ut på nätet.
  Än så länge har jag inte behövt använda "censur" och skulle det inträffa att det kommer någon kommentar som är "omöjlig" att publicera så skulle jag nog försöka göra det i form av ett inlägg.

  Det här är en rätt intressant fråga när det gäller just yttrandefrihet samt tryckfrihet. Jag tror jag sagt det tidigare att varje människa är fri och att frihet egentligen är en inskränkning. Frihet är som jag ser det de ramar vi är överens om att befinna oss inom.

  Jag brukar ta exempel från hyreslagen för att illustrera. Jag vill spela Rolling Stones dygnet runt :-) men jag accepterar att stänga av högtalarna kring 22 varför...jag är väl fri att göra vad jag vill....poängen är att då är grannen fri att göra det också och jag vill inte höra martin stenmark hela natten....
  ..ursäkta flickor...

  Japp... det var det och Theodor, tack för kommentaren och här är en länk till Theodor

  Fritt madonna

  Madonnas nya kontakt är sammanlagt värt 120 miljoner kronor, drygt trekvarts miljard kronor. Live Nation ska distribuera stjärnans tre kommande album, men får också rättigheterna till Madonnas namn och varumärke.

  Vogue är kanske ingen riktig höjdare men Express Yourself är ok..Like A Virgin då börjar det röra sig i de gamla discobenen...tjejer kan och hon är nog värd varenda krona. Vilken produktion hon lyckats med på kort tid..helt otroligt....

  Fria ordvrängare

  En intressant artikel i SVD fångade mitt intresse..Juristerna i lagrådet kritiserar regeringens språkbruk i förslaget om avskaffa den statliga fastighetsskatten. Regeringen kan inte hävda att fastighetsskatten slopas. Den nya "fastighetsavgiften" är också en skatt, enligt lagrådet som anser att regeringens förslag innehåller dimridåer.

  Är det så...att skattesänkarpartiet egentligen inte sänker skatter...dvs intäkter till det offentliga utan bara omfördelar skatterna och kallar skatt för avgift.....tänkvärda ord lagrådet kommer med....näää så kan det väl ändå inte vara....fast jag har nog funderat en stund på begreppsförvirringen kring  vad är arbetarparti....tänk vad ord kan betyda mycket

  Fritt om diskriminering

  Det här läser jag på nationaldemokraternas hemsida. ND är ett uttalat nazistiskt parti vad jag förstår.

  SD Ängelholm ångrar invandringsbeslut
  Publicerad: 2007-09-02 09:58

  ÄNGELHOLM Sverigedemokraterna i Ängelholm oroade nyligen många av sina väljare efter att ha röstat igenom ett förslag att ta emot tio stycken så kallade ensamkommande "flyktingbarn" till kommunen. Partiets lokalavdelning skriver nu på sin hemsida att de ångrar sitt beslut och vill be om ursäkt.

      I partiets invandringspolitiska program som antogs våren 2007 går att läsa: "Tills dess att en sverigedemokratisk invandringspolitik implementerats på riksnivå skall partiets representanter i landets kommunfullmäktigeförsamlingar motsätta sig kommunala avtal angående integrationsmottagning."

      Patrik Ohlsson, ordförande för lokalavdelningen, menar att man trott att beslutet inte skulle bryta mot partilinjen. Efter att ha upptäckt att detta var ett misstag skriver han
  "Vi ber om ursäkt för detta och konstaterar att vi brustit i vårt beslutsfattande. Med den kännedom vi borde haft, skulle vi istället yrkat avslag på kommunstyrelsens förslag i sin helhet, inkl. Spi's tillägg."

  (SD) Sverigedemokraterna säger sig vara ett kristet nationalistiskt parti vad jag förstår.....

  Dn skriver en artikel som du bör läsa
  Nedsättande rasistiska glåpord, både från chefen och arbetskamraterna. Det var vardag för en man anställd vid ett av Härryda kommuns gruppboenden. Nu stäms kommunen av DO.
    "Hudfärgsspecifik rasism". Så benämner Ombudsmannen mot etnisk diskriminering, DO, de återkommande trakasserier och kränkande tillmälen en man anställd i Härryda kommun fått utstå.

  Värderingen att vissa människor är godare eller bättre än andra människor behöver diskuteras.....
  Man kan när man diskuterar frågorna ha en mängd olika perspektiv. Hat leder till våld är ett perspektiv. När det gäller diskriminering har jag en ganska klar uppfatning som väl överenstämmer med Miljöpartiets...


  Miljöpartiets punkter för att minska diskriminering.

  - Alla människor är och förblir alltid lika mycket värda. För att så skall vara fallet måste alla människor behandla varandra med respekt, utan fördomar, utan hat och våld.

  - Ett samhälle där människor diskrimineras, det vill säga behandlas sämre bara för sin hudfärg, kön, sin sexuella läggning eller identitet, funktionshinder eller ålder, är ett samhälle där människor lika värde är på undantag, där människor kränks, förnedras och behandlas sämre än sina medmänniskor. Vi kan och kommer aldrig att acceptera ett sådant samhälle.

  - Vi är övertygade om att ett effektivt arbete mot diskriminering av människor leder till att sociala problem, brottslighet och människors utanförskap minskar. Då växer tilltron till medmänniskor och samhället omkring.

  - För att motverka diskriminering vill vi bland annat följande.

  - Inför en gemensam antidiskrimineringslagstiftning. Idag kan samma persons diskriminering bedömas enligt flera lagar. Detta är byråkratiskt, dyrt och komplicerat.

  - Det skall vara förbjudet att diskriminera personer på grund av deras ålder.

  - Transpersoner skall omfattas av skyddet mot hets mot folkgrupp och skall omfattas av samma diskrimineringsskydd som andra.

  - Funktionshindrades tillgänglighet måste behandlas som en diskrimineringsfråga.

  - Det skall finnas en myndighet som arbetar med antidiskrimineringsfrågor och de olika ombudsmännen skall bedrivs sin verksamhet skiljt från detta.

  - Stat, kommun och landsting måste bedriva ett aktivt antidiskrimineringsarbete, bland annat genom antidiskrimineringsklausuler i sin upphandling, vid fördelning av bidrag eller vid anlitande av samarbetspartners.

  - Lokalt antidiskrimineringsarbete skall stödjas. Detta kan ske genom stöd till antidiskrimineringsbyråer, antirasistiska eller antihomofobiska organisationer men även till organisationer som arbetar för mänskliga fri- och rättigheter eller motsvarande.

  - Överför alla religiöst präglade nationella helgdagar till en form av ledighetspott,
  alternativt införandet av religionsneutrala helgdagar, så att ledighet inte blir beroende av religiös tillhörighet.

  - Inget hets mot folkgrupp skall få accepteras, oavsett om det sker i kyrkan, på internet, via tidning eller på torget. Brottet hets mot folkgrupp måste därför skärpas så att hets blir förbjudet.

  - Vi anser att positiv särbehandling och kvotering kan vara medel att nå ett samhälle där grupptillhörigheten inte spelar någon roll.

  - Enskildas och företags aktiva antidiskrimineringsarbete måste skärpas och antidiskriminerinsombudsmännen ges reella medel att utöva tillsyn, över att så sker.

  - Alla fördomar om personer eller grupper som utövar sin religion måste bekämpas. Detta gäller särskilt islamofobi och antisemitism.

  Fritt att turnera

  Än en gång gav sig alliansledarna ut på turné, men den här gången var den begränsad till en dag. För skolminister Jan Björklund var det första gången han reste med sällskapet i egenskap av partiledare.
  Visserligen flög han, Fredrik Reinfeldt, Maud Olofsson och Göran Hägglund till Malmö. Men väl framme åkte de, följdriktigt i klimatförändringsdebattens tider, biogasbuss.

  Det är viktigt att ge bilder till folket om enighet.

  Undrar just om det var alliansledarna som var på bild...eller var det deras stand in...ja man kan ju aldrig riktigt veta...tycker mig inte känna igen Mauds min på bilden i SVD..

  Aftonbladet tar upp en viktig fråga till debatt..

  De segregerade och diskriminerade i Sverige har förlorat ett år med den nya regeringen och den nya integrationsministern Nyamko Sabuni.

  Krav ställs som vanligt på invandrade och deras barn. Men inte på dem som diskriminerar.

  Vad hjälper det de boende i Rosengård att vi har en minister med invandrarbakgrund när regeringen inte vågar ställa krav på dem som diskriminerar?

  Ministern vill eller vågar inte inleda arbetet med en nedmontering av maktens diskriminerande strukturer.
  Här kan ni se på turne(r) som heter duga.....

  Fritt pris från Norge

  Al Gore, FN:s klimatpanel och inuitledaren Sheila Watt-Cloutier, som slog larm om de smältande isarna i Arktis, är tre heta kandidater till årets fredspris. Miljö- och klimatfrågan väntas stå i fokus när pristagaren presenteras på fredag. Polskan Irene Sendler som räddade 2 500 judiska barn ur Warszawas getto under andra världskriget är väl också en kandidat att uppmärksamma i desa nationalistiska tider.


  Jag skrev något kort om fredspriset tidigare ...och jag skrev i ett ännu äldre inlägg.."1988 fick jag och alla andra i Förenta Nationernas Fredsbevarande Styrkor Alfred Nobels Fredspris.  Tänk vilken paradox det är att få ett pris instiftat av en kruttillverkare för att man bär vapen. "

  Det vore rätt intressant om frågan om fred fick ett fokus på miljö. Det skulle vara att sätta in fredsbegreppet i sitt rätta sammanhang.....för vad är det som orsakar krig. handlar det inte oftast i grunden om kamp om naturtillgångar ....Al Gore som exempel har dessutom lyckats passera olika kulturella och politiska gränser när han talat om miljö..... 

  En fri kyrka?

  Det är obegripligt att statsministern visar en så uppenbar brist på historisk känsla och förståelse för vad Svenska kyrkan har gjort och står för i vårt land när han säger att han är redo att klippa alla politiska band med den. Så skriver dagen

  I den här frågan handlar det nog inte om brist på historisk känsla utan kunskap om historien. Dagen kunde t.ex. lyfta fram hur katolska kyrkan agerade under militärjuntan i Argentina. Vad hade då kyrkan för krafter..

  En katolsk präst har dömts till livstids fängelse för mord, kidnappning och tortyr under militärdiktaturen i Argentina. Detta är historiskt. Rättvisa har skipats 30 år efteråt, och kyrkan var delaktig, säger Tati Almeida, en "Mödrarna på Plaza de Mayo" som kämpar för sina försvunna barn.
  Den 69-årige von Wernich, i prästkrage och skottsäker väst, tog emot domen med knäppta händer och uttryckslöst ansikte. Dessförinnan hade han anklagat tortyroffren för att vara besatta av djävulen och vittna falskt.

  Nu skall inte jag lasta tro och kyrka för alla historiska händelser. men i Sverige har vi skilt kyrka och stat och det är demokratiskt riktigt. Framförallt borde detta vara bra för Kyrkan som äntligen kan bli fri..eller...
  En församling är egentligen som vilken förening som helst. Självklart skall vi inte ha tvångsanslutning till några föreningar och lika självklart är det föreningens medlemmar som skall utse sina styrelser.

  Det finns en betydligt viktigare fråga att diskutera och det är hur kyrkan har fått sin jordiska egendom. Det är nog lite tidigt att ta upp det samtalet..men nog finns det ett och annat och diskutera även där.......

  En fråga som jag har och hoppas någon kristen läsare kan svara på....Är inte guds kärleksbudskap starkare än att kyrkan och dess företrädare kan motstå en militärdiktatur som i Argentina....hur var det i Nazityskland..hur agerade kyrkans då. Det är inget påstående utan en fråga?

  Fri att le....va

  Ja.... idag har det varit en märklig dag. Miljöpartiet sätter igång en debatt om något som kommer att hända 2010...men framförhållning är alltid bra....vänstern kanske kan lämna Komunismen. Varken komunism som Stalin, eller nazism som Hitler eller fachism som Musulino...eller alla dessa fundamentalistiska -ismer...är något ett modernt samhäller med fria individer behöver. De historiska spåren förskräcker. Men personligen så kan jag inte se att ett vänsterparti utan komunisttankar skulle vara så svårt att samarbeta med....miljöfrågorna och vår planet kan inte vänta hur länge som helst.....

  Jag har inte skrivit så mycket om bostadsmarknaden än fast jag har ganska mycket att berätta. En stor fråga har varit att moderaterna och folkpartiet har velat sälja hela allmännyttan i Sverige. Det är ju egentligens Fridriks projekt att sälja ut våra gemensamma tillgångar till reapris..men det tar vi en annan gång. Staten lär få spara...
  Försäljningen har motiverats endast av ideologiska skäl och så kan en förnuftig ledning inte hantera fastighetsfrågor. Ett hus brukar stå minst 50 år på samma plats oftast längre....fastigheter är inget för säljkåta kortsiktiga politiker att leka med.


  Det som är allvarligt är att moderaterna och folkpartiet inte ser till att förutsättningarna för egna hem, bostadsrätt och hyresrätt är likvärdiga. Idag är det ekonomiskt omöjligt om man har något ekonomiskt förstånd att nyproducera en hyresfastighet. Här vill vi se Borg komma med lite vettiga tankar...


  Bostadsmarknaden i Sverige är på väg mot ett haveri....underhållskostnaderna på befintliga hyreslägenheter både hos privata fastighetsägare och allmännyttan...stiger mer än de hyreshöjningar som är ekonomiskt möjliga för hyresgästerna.
  När det gäller egna hem och bostadsrätter produceras de i rätt hög takt och människor sätter sig i miljonlån...byggkostnaderna är orimliga...byggföretagen täljer guld och lämnar över ansvaret till den nye villa eller bostadsrättsinnehavaren....Kvar sitter du som ägare med höga lån och i tron att du kommer att bli rik när du säljer..........tro ja.....Räntan kommer att stiga..banken kan när som helst säga upp ditt lån....och det mardrömslika för dig kan inträffa att du tvingas sälja för en betydligt lägre summa än du köpt.........har du ovanpå en svajig lånebild byggt alltför nära vattnet....så kan havsutsikten bli som för fisken i akvariet....så tänk dig för innan du belånar dig och inbilla dig inte att det i verkligheten finns några klipp att göra...någon måste alltid betala och det lär bli du....Jag läser just om en båt med kemikalier som kolliderat med en fiskebåt..vi får hoppas fiskarna klarar sig...verkar som om kemikaliebåten inte skadats denna gång...men det framtida  vattnets kvalite där du bygger kan vara bra att fundera över....

  Miljöpartiet skriver om  Bostad

  Vi vill ha en aktiv bostadspolitik där bostadsbrist byggs bort och fördelning av bostäder sker med sociala utgångspunkter. Alla ska ha rätt till ett boende. Det är därför viktigt att man bygger fler bostäder för att alla ska kunna ha ett bra boende.
  Samtidigt vill vi se till så att man bygger på ett ekologiskt hållbart sätt och att bostäderna blir energieffektiva.
  Vi vill underlätta för invånarna i kommunen och de som har stort behov av att finna bostad. Hyresrätter ska i huvudsak fördelas av kommunala bostadsförmedlingar.
  Idag är efterfrågan stor på billiga smålägenheter. Boendet och uthyrningen av rum ska inte beskattas, men väl bostädernas miljöbelastning och vinst vid försäljning.
  Segregation i bostadsområden skapar ett tydligt utanförskap. Vi vill förändra detta genom färre ensidigt byggda bostadsmiljöer och fler varierande bostadsområden med olika slags hustyper och upplåtelseformer.
  Det är viktigt med bostadsområden som präglas av hög grad av självförvaltning och god tillgång till såväl naturmiljöer och fritidsaktiviteter.

  Hyresgästföreningens syn tog jag upp i ett  inlägg tidigare

  Moderaterna kör så långt det går och sedan helt om...en ganska intressant politik han har den gode Fredrik...Nu börjar moderateran få det lite hett under fötterna eller kansk börjar de förstå vad de håller på och ställa till med. Årets pudel måste jag nog säga att Fredrik och Co bjöd på idag...det skall bli mycket intressant att diskutera lite med lokala moderater framöver....men klart det uppskattas att utförsäljningstramset och marknadstramset börjar bli lite mer verklighetsförankrat....eller är det så att det är verkligheten som var lite större än inne i tankesmedjorna...

  Moderaterna skriver nu i förslaget till nytt handlingsprogram:
  "Hyresrätten passar många människor och ger en rörligare bostadsmarknad. Det är betydelsefullt inte minst för att underlätta för arbetstagare att snabbt kunna skaffa bostad om arbetstillfällen uppstår i andra delar av landet. Ett fungerande bruksvärdessystem är ett viktigt skydd för hyresgästerna mot oskäliga hyreshöjningar".

  Vill någon se skribenten på bild när han är politiker...och plockar sina blommor för ett bra tag sedan......kanske skulle vi uppvakta Fredrik med lite blommor....bara Borg nu fixar den kommande krisen......


  Fri matematik

  Jag kom att tänka på en gång i tiden när vi skrev siffror på våra skor och jackor för att i hemlighet tala om vilken tjej vi var kära i.....

  A=1
  B=2
  C=3
  D=4
  E=5
  F=6
  G=7
  H=8

  18= Adolf Hitler,  osv jag skall inte trötta er med barnens lek....eller är det bara lek finns det några äldre herrar i bakgrunden...jodå det finns det men jag skall inte trötta er med dessa sorgsamma figurer idag.....nationalism vad är det och varför uppstår den nationalist låter bättre än nazist...lite mer neutralt så där...man kan ju nästan tänka på vår vackra natur och maskrosor och blåsippor och blåklint....

  Om vi börjar matematiklektionen med att Hitler = Förintelsen så är nog alla med utom....

  Hitler hade lite fiender som judar och homosexuella och handikappade ja ni vet..alla vet utom...
  Huvudnumret Hitler hade med att judarna styrde världen har i Sverige fått en märklig kombination där Svenska Nazister hatar judar och militanta grupper från Islam hatar judar...hm...men nazister hatar väl Islam... skit detsamma...så om du glade svensk hatar invandrare och så självklart hatar du alla dessa konstiga religioner muhammed osv... så då blir du nazist och förenas med militanta Islamister för att hata judar...nä vänta nu hur var det nu...nääää..... säger du väl jag är ingen nazist jag är bara patriot eller nationalist..tom en kristen sådan så det så...Vänta nu matematik och logik ..det finns ingen när det gäller nazism....

  Så i dessa Nazi och främlingsfientliga och nationalistiska tider har vår lilla kärleksfulla hemliga lek med tjejens namn stulits....
  ......Nu tycker jag kära vänner att vi börja ta tillbaka vad  de försöker stjäla. Svenska flaggan är ingen symbol för varken nazister eller nationalister...inte heller vår historia från vikingatiden tillhör  dessa nazister och nationalister...

  Avslutar med Bach och sov gott.....


  Fritt fram för bävrarna

  - Det är anmärkningsvärt att man beter sig på det här sättet. Självklart vill våra läsare chatta med Maud Olofsson och inte med en pressekreterare. På redaktionen är vi minst sagt förvånade över att ha blivit lurade på det här sättet, säger Kalle Jungkvist, chefredaktör för aftonbladet.se,

  Jo... vi är nog många som är förvånade över stureplanscentern....häromdagen var det transport av putoniuim och idag är Maud inte ens Maud för den som pratar med henne...Varför vill Maud att vi alla skall bli bävrar....hittade en bäverfilm som kanske kan göra oss mer kloka på vad hon menar.... helt obegriplgt....

  Jag trodde aldrig att jag skulle använda Tage Danielssons text för att illustrera ett centerparti men förlåt Tage och snurra nu inte i din grav...men den har aldrig varit mer passande än idag...när det nästan är sannolikt att det osannolika sker....

  Sannolikhet va, det betyder väl nåt som är likt sanningen. Men riktigt lika sant som sanning är det inte om det är sannolikt.

  Nu har vi tydligen inte råd med några riktiga sanningar längre, utan vi får nöja oss med sannolikhetskalkyler. Det är synd det fördom håller lägre kvalitet än sanningar. Dom är inte lika pålitliga.

  Dom blir till exempel väldigt olika före och efter. Jag menar före Harrisburg så var det ju ytterst osannolikt att det som hände i Harrisburg skulle hända, men så fort det hade hänt blev det plötsligt så hundraprocentigt sannolikt så att det var nästan sant att det hade hänt. Men bara nästan sant. Det är det som är så konstigt. Det är som om man menar att det som hände i Harrsiburg var   så otroligt osannolikt så egentligen så har det nog inte hänt.


  Fri soul

  Idag är en bra dag så nu kör vi lite soulfavoriter... I Will Always Love You.....

  Lite grabbar efter den vackra låten...Otis Redding my girl får väl inleda I've been loving you...är en rysare (Sittin' On) The Dock of the Bay lite bakåtlutad ......men får väl avsluta med lite tempo..

  ...................ja ja som vanligt hamnar jag hos mitt eget soulband no1  That´s how strong my love is

  Fritt att utreda Vetlandametoden

  Igen och igen och igen...en socialtjänst som inte tar emot signaler och anmälningar från samhällets medborgare...den kallas Vetlandametoden och är nästan som ett varumärke Vetlandametoden®

  Den är enkel...öppna ingen utredning....så finns inte ärendet....alltså inga kostnader...för den som tänker i kortsiktiga budgettermer....Jag har skrivit massor om detta och kommer att fortsätta tjata och tjata och tjata ända tills det kommer en lagstiftning typ Lex Maria som ger socialarbetarna skyldighet och rättighet att anmäla sin egen organisation........För det är väl ingen som är så korkad att den tror att en kommunal socialförvaltning saknar möjligheter att starta en utredning....Föregående


  Fritt Supremes

  En del dagar är bättre än andra och bra dagar är det soul som gäller....njut av
  Diana Ross- I Will Survive  och The Supremes - You're Nobody 'till Somebody Loves You

  Lite hits med kvinnorna i yngre ålder
  The Supremes - Hits Medley

  Och såklart mognar de
  Diana Ross & The Supremes Number Ones

  Så jag avslutat med en liten sång inför framtiden..
  Someday we be together

  Fritt om framtidsfrågor

  Peter Eriksson får rubriker attack på vänsterpartiet i DN och Mp väljer bort v i valallians 2010 . Miljöpartiet samlas snart i Göteborg för att diskutera många kommunala och landstingsfrågor. I helgen samlas landets miljöpartister till kommun- och landstingsdagar i Göteborg. Då går också startskottet för de grönas klimatkampanj. Peter Eriksson sammanfattar budskapet: för att klara klimatmålen räcker det inte att svenskarna byter till lågenergilampor och tar tåget istället för bilen. Det krävs politiska beslut. Det handlar om en gigantisk omställning, ungefär som när vi tog oss från jordbrukssamhälle till industrisamhälle.

  Politik är som jag ser det är framförallt att samtala om värderingar och viktiga framtidsfrågor så vi får så breda demokratiska beslutsunderlag som möjligt för alla medborgare. Var miljöpartiet i sin helhet står inför valet 2010 tror jag är lite tidigt att sia om. Men Peter är bra på att väcka frågor för samtal.

  Vardagen på kommunal nivå kan se lite annorlunda ut. En fråga som är intressant här i Nyköping där Miljöpartiet bildat Nyköpingsalliansen med de fyra borgerliga partierna är om det överhuvudtaget är möjligt. Vi jobbar dagligen i olika frågor och än så länge har äktenskapet hållit.

  Peter Eriksson pekar på en fråga som jag anar är rätt spridd i partiet och det är att Miljöpartiet inte skall fungera som stödorganisation åt något block. Får Miljöpartiet i demokratiska val de mandat som krävs för att skapa en demokratisk  maktbas så skall partiets förtroendevalda också ingå i det dagliga politiska arbetet. Så stödröstandets tid på olika färdiga beslut borde vara historia...men när det gäller politik så vet man aldrig ;-)

  Fria och freda fredspriset

  När jag läser "Islam står för fred och ingen som tar livet av oskyldiga är troende. Det säger den amerikanske presidenten George Bush i en intervju med den arabiska tv-kanalen Al Arabiya." så undrar jag om fan blivit frälst på gamla dar.

  En aning far fram att gubben vill ha nobels fredspris innan han blir jord...men oddsen verkar inte vara så höga trots avbön.Vadslagningen på internet om vem som ska få de Nobelpris för i år som ännu inte delats ut är i full gång. USA:s president George W Bush som fredspristagare ger 300 gånger pengarna.

  Kanske skulle fredspriset gå till Evo Morales i Bolivia för att han slängt ut Bush och försöker återföra landet till befolkningen igen...

  LA HIGUERA. Det är på dagen 40 år sedan Ernesto "Che" Guevara avrättades i den lilla bolivianska byn La Higuera. Hit har hundratals vallfärdat för att delta i minnesceremonierna, och för att höra lokalbefolkningens vittnesmål om vad som hände den där dagen, den 9 oktober 1967.

  Bolivias huvudstad La Paz betyder fredens stad...BoliviaViva Bolivia

  Fritt om verkligheten

  Båda var nöjda och tyckte att de fick fram sin politik när statsminister Fredrik Reinfeldt och socialdemokraternas ledare Mona Sahlin möttes i direktsänd tv-debatt på söndagskvällen.

  Plånboksfrågor...vart tog miljöfrågorna vägen?

  Vart tog frågor om vår landsbyggd vägen?

  Vart tog frågorna........vägen....

  Verklighetens frågor.....

  Statsminister Fredrik Reinfeldt oroas idag över tonårsvåldet, både som statsminister och förälder, efter dödsmisshandeln på Kungsholmen i Stockholm. Det signalerar ju att det brister i syn på människans värde, säger han. Var kommer den syn..bristen ifrån.........

  Fotboll var något jag spelade på parkeringsplatsen med grannpojkarna och grannflickorna..i alla åldrar..
  Vi hade ingen domare..hur är det nu...nu beter sig tom politiskt engagerade ungdomar så här

  Idrotten är alltmer elitinriktad och publiken rycks med...

  Därför bröt domaren Markus Strömbergsson matchen mellan Hammarby och Helsingborg i en kvart.
  - Det är bedrövligt, det finns inget försvar till att det kastas in saker, säger Hammarbys vd Henrik Appelqvist till TT.

  Alla får inte tillhöra liten och är hemlös..

  En hotfull man fick Carl Bildts livvakter att kalla på polis på måndagsmorgonen. Men någon fara för utrikesministern var det inte - enligt polisen var det en hemlös person som uppträdde stökigt.

  Socialtjänsten ja vad har hänt med den...det hade vi ingen aaaning om

  Socialtjänsten kände inte till att mopedgänget i flera månader trakasserade familjen i Rödeby. Men polisen hävdar att de haft kontakt med socialtjänsten innan ...

  Är det inte dax att ni kära socialdemodrater lämnar ert gemensamma tugg om arbete och tillväxt och börjar funder över vilket pris medborgarna får betala för elitsatsningar och utanförskap......lite musik Arrau spelar Beethoven

  Fritt om centern, pudlar och bävrar

  Centerpartiet har tagit initiativ till en ny, liberal tankesmedja,  med tyngdpunkt på entreprenörskap, moderna liberala värderingar och hållbar utveckling. Jag som i min naivitet trodde att det fanns en bonderörelse som tänkte i partiet. Men bondförnuft räcker inte när Maud skall ragga nya storstadsbor på Stureplan till sin drömtron..

  Det här är sista gången Sverige skeppar avfall till upparbetning i Sellafield, sade Andreas Carlgren på en presskonferens i dag. Kan vi lita på dig Andreas eller

  Vi får se sista gången till Sellafield har jag hört dig säga.....en sång till dig från Björn

  Jag återkommer just till anläggningen vi sänder vårt plutonium till..men lite gammalt om Sellafield
  Så inte är det någon ny fråga...

  Jag och många är tacksam för att Andreas till slut uttalar sig. Vi är många som väntat på miljöministern. Studera TV inslaget när han gör en pudel eller det kanske är en bäver enligt den nya liberal(center)modellen

  Lite från aftonbladet som har vaknat sent om sider. Det är kanske inte miljöhänsyn utan möjlighet att kritisera alliansen som är syftet. Socialdemokratins syn på kärnkraft och avfallsproblematiken har bara handlat om billig energi till storindustrin. Men vem vet arbetarrörelsen kanske börjar vakna....

  Jag förstår mig inte på centerpartiet...först lämnade de eu..nu kärnkraften...de håller på att lämna landsbyggden för bäversmedjor vid Stureplan...Jag vet inte vad som är allvarligast...att halva Sverige nu avfolkas och centraliseras till storregioner är det därifrån ordet center kommer....

  Eftersom centerpartiets miljöpolitik inskränkt sig till att lämna rabatt vid bilköp och tala om att de är ett bäverparti. Det var nog t.o.m. så att alla svenskar skulle vara bävrar enligt Maud. Jag fattar inte...bäverparti? vad är det hon menar? Bäver låter väl miljö så nu kommer lite info om vad är en bäver.

  Wikipedia om Bävrar (Castoridae) är en amfibisk däggdjursfamilj i ordningen gnagare som blott innehåller ett enda släkte Castor. Bävrar bygger fördämningar och blir i genomsnitt cirka 15 år gamla.

  Fritt att diskutera hyror

  Jag fick ett mail av en vän aldeles nyss. Jag tyckte det var av allmänintresse Sverige runt så varsågoda och läs och diskutera............ja jag vet att det är partsinlaga från Hyresgästföreningen och att förhandlingarna just pågår men läsvärt.....

  Renovering för miljarder - du betalar

  Det var staten som byggde husen. Nu får hyresgästerna stå för notan. Hem & Hyra granskar underhållsbehovet i miljonprogrammet.

  Text: Thomas Jartsell Eva-Maria Fasth Foto: Kristina Sahlén


  En miljon bostäder. Var fjärde svensk bor i dag i ett hus som byggdes under miljonprogrammet.

  Hem & Hyras granskning visar att det kommer att kosta 47 miljarder kronor att rusta upp miljonprogrammet för de 50 största bostadsbolagen i Sabo, de allmännyttiga bostadsföretagens organisation (se tabellen).


  Och det är du, hyresgästen, som riskerar att stå för notan.

  - För våra hyresgäster kommer det att betyda 25 till 30 procentiga hyreshöjningar, säger Ulf Dohnhammar, vd för Upplands Väsbys kommunala bostadsbolag, Väsbyhem.


  För en hyresgäst i en trea på 75 kvadrat betyder det en hyreshöjning på drygt 2 000 kronor i månaden. Hälften av Väsbyhems 8 000 lägenheter hör till miljonprogrammet. De kommande 20 åren ska samtliga rustas upp för 500 000 kronor per lägenhet. Total- kostnaden beräknas till två miljarder, enligt Ulf Dohnhammar.


  Stammar, elledningar och ventilation, allt måste bytas ut i husen från 1965-75.

  Och situationen är akut. Avloppsledningar håller i högst 30 till 50 år, enligt statliga Boverket. De första miljonprogramhusen byggdes för 42 år sedan.


  Om åtta år är det för sent. Lägg till nya kök, badrum och fönster och du har ett underhållsberg högre än ett sjuvåningshus i Rosengård.

  Drygt hälften av de 50 bostadsbolagen måste lägga ner miljarder de kommande tio åren. Störst är behoven i Stockholmsområdet, men även bolag i mindre städer som Borlänge och Halmstad står inför stora utmaningar.


  Snittkostnaden bland bolagen ligger på 940 miljoner kronor.

  Miljonprogrammet byggdes med statliga bidrag. Från flera håll ställs nu krav på att staten återigen bör ta ett ekonomiskt ansvar för fastigheterna, något som avfärdats av regeringen.


  Att underhålla husen är fastighetsägarens ansvar, enligt ansvarig minister Mats Odell.

  Barbro Engman är ordförande i Hyresgästföreningen. Hon tycker att det är skamligt av bostadsbolagen att finansiera renoveringarna med höjda hyror. De borde ha avsatt pengar för renoveringarna, anser Barbro Engman. I stället har hyran som hyresgästerna betalt genom åren betalats ut till kommunerna i form av vinst, förklarar hon.


  - Det är sjukt. Kommunerna ställer höga avkastningskrav på bolagen samtidigt som de ser att fastigheterna förfaller. Så gör inte en seriös fastighetsägare, säger Barbro Engman och förklarar att Hyresgästföreningen kommer att ta strid mot hyreshöjningarna.

  Husen i Husby rasar ihop

  Hyresgästen Hooman Anvari är trött på förfallet.


  Titta så det ser ut. Hyresvärden Svenska Bostäder är säkert medveten om det här, men ingenting händer.


  Hooman Anvari, 37, pekar uppgivet mot det stora gapet i loftgangen ovanför oss. En stor bit av betongen har lossnat och sprickorna sprider sig likt ådror utmed fasaden.

  - Folk känner sig mindre värda när deras bostadsområde ser ut så här, säger han.


  Vi befinner oss i Husby, ett av Stockholms otaliga miljonprogramsområden. Husen byggdes i början på 1970-talet och har inte renoverats sedan dess. Hooman Anvari flyttade till Husby för tio år sedan och har med egna ögon sett hur fastigheterna förfallit. I dag är husen slitna och i stort behov av renovering. Tak, isolering, stammar och loftgångar måste rustas upp, men frågan är vem som ska betala?


  Politikerna i Stockholm har uppmanat hyresgästerna i Husby att ombilda sina hyresrätter till bostadsrätter.

  Men det skulle inte lösa något, enligt Hooman Anvari. Då skulle de boende först tvingas ta lån för att köpa sina lägenheter och sedan ännu ett lån för att renovera dem, förklarar han. Han hoppas i stället att kommunen, staten och bostadsbolagen skjuter till extra pengar och rustar upp husen.

  Och det måste göras snart, innan missförhållandena blir för stora och vreden tar över, anser Hooman Anvari.

  - I Frankrike har de haft kravaller i förorterna. Om ingenting görs får vi snart något liknande här, säger han.


  Hooman Anvari och de andra hyresgästerna i Husby lär dock få vänta. Det finns ännu inget startdatum för renoveringarna meddelar hyresvärden Svenska Bostäder.

    

  Hooman Anvari

  Ålder: 37.

  Bor: I Husby.

  Gör: Studerar vid Uppsala universitet, är ordförande i Husby Unite, områdets intresseorganisation.


  Så gjorde vi beräkningarna


  Siffrorna bygger på uppgifter från bolagen om renoveringsbehoven de kommande tio åren. l de fall bolagen inte har kunnat göra en uppskattning - de är markerade med en asterisk - har vi med hjälp av siffror från Sabo beräknat kostnaderna. Enligt Sabo kostar det 5 000 kronor per kvadratmeter att renovera miljonprogrammet.


  Borlänge, Stora Tunabyggen                     1,1 miljarder

  Boras, AB Bostäder                                 1 miljard

  Botkyrka, Botkyrkabyggen 4 miljarder

  Eskilstuna, KFAB                                     175 miljoner

  Falun, Kopparstaden                                210 miljoner

  Gotland, Godandshem                              250 miljoner

  Gävle, Gavlegårdama                                1,56 miljarder

  Göteborg, Familjebostäder  2 miljarder*

  Göteborg, Bostadsbolaget                        1,5 miljarder

  Göteborg, Poseidon                                  2 miljarder

  Halmstad, HFAB                                      1 miljard

  Helsingborg, Helsingborgsh.                      480 miljoner

  Hudiksvall, Hudiksvallsbost.                      200 miljoner

  Järfälla, Järfällabygdens hus 1 miljard

  Jönköping, vätterhem                                300 miljoner

  Kalmar, Kalmarhem                                 200 miljoner

  Karlskrona, Kariskronahem                      37,5 miljoner

  Karlstad. Karlstad Bostads AB                400 miljoner

  Kristianstad, ABK                                    222 miljoner

  Landskrona, Landskronahem                    165 miljoner

  Linköping, Stängästaden                           1,3 miljarder*

  Luleå, Lulebo                                           2,3 miljarder*

  Lund.LKF                                                1,2 miljarder

  Malmö, MKB                                          1,44 miljarder

  Motala, Plåten                                          225 miljoner

  Mölndal, Förbo                                        500 miljoner

  Norrköping, Hyresbostäder                      1,12 miljarder

  Nyköping, Nyköpingshem  400 miljoner

  Piteå, Pitebo                       200 miljoner

  Sandviken, Sandvikenhus                         753 miljoner *

  Sigtuna, Sigtunahem                                 1 miljard

  Skellefteå, Skebo                                     146 miljoner

  Sollentuna, Sollentunahem   477 miljoner*

  Stockholm, Familjebostäder                     75 miljoner

  Stockholm, Stockholmshem                     2,18 miljarder

  Stockholm, Svenska Bost.  5 miljarder

  Sundbyberg, Förvaltaren                          1,26 miljarder*

  Sundsvall, Mitthem                                   300 miljoner

  Södertälje, Telgebostäder   1,5 miljarder

  Trollhättan, Eldar                                      150 miljoner

  Uddevalla, Uddevallahem   267 miljoner

  Umeå, Bostaden AB                                360 miljoner

  Upplands Väsby                                      1 miljard

  Uppsala, Uppsalahem                              315 miljoner*

  Varberg, Varbergs Bostads AB                400 miljoner

  Västerås, Mimer                                      1,75 miljarder*

  Växjö, Hyresbostäder                              455 miljoner

  Växjö, Växjöhem                                     800 miljoner

  Örebro, Öbo                                           2,2 miljarder*

  Östersund, Östersundsb.                          150 miljoner


  Fritt att fundera

  Undrar just varför Che dyker upp i DN idag  ...sega i nyhetsflödet på DN ;-)
  Läs vad jag skrivit tidigare...

  Bolivia

  Tillägg 071008...ja och så hängde SDV på..med ett bildspel utan text media är underbart..hand i hand....

  Fritt om Schlaug

  Så för att överleva bör man jobba till minst 65 år. Politiska åtgärder måste sättas in så vi inte blir fria från lönearbete. Fri tid dödar.

  Birger Schlaug är nog nätets absolut vassaste blogare. Han har alltid roliga formuleringar kring dagsaktuella händelser. Det är en blogg som jag starkt rekomenderar. Den höjer sig över bruset och har en klar ton.

  Så till Birger och alla andra Elvis Presley - Jailhouse Rock

  Så nu gör jag som det nya arbetarpartiet vill...går och sover så jag kan jobba imorgon och bidra till att göda BNP och en och annan människa som lever på att vi andra arbetar........

  Ähh vi tar Elvis Presley - In The Ghetto också....

  Fritt om rasade servrar

  Tusentals svenska hemsidor attackeras av turkiska hackare. Natten till lördag raderades nästan 4 000 hemsidor. I vissa fall lämnar hackarna även ett politiskt budskap.

  IDG skriver Under helgen genomfördes ytterligare angrepp mot webbplatser på svenska webbhotell. Adressen till nästan 4 000 sidor pekades om.

  Jag säger som Björn
  Hur kommenterar du attackerna?
  - Det är ganska löjeväckande att hackarna inte har någon aning om svenska företag och att de ger sig på en man i Malmö som säljer vinylskivor.

  Men lite irritered blir jag när min länk till Blogginfo försvann. Men grabbarna fixa snart till det.

  "Igår morse blev webbhotellet Proinet hackat av okända grupper som lyckades radera stora mängder data. Enligt uppgift är uppemot 1600 svenska hemsidor raderade. Efter två dagar är problemen fortfarande inte lösta och många kan inte nå sina sidor på det aktuella webbhotellet.

  BloggInfo ligger på Proinet, varför denna inte gått att komma åt under dessa dagar. Jag har dock själv backuper på allt material, både design och tillagda bloggar varför allt kommer kunna återställas så snart jag återigen har tillgång till mitt konto på Proinet.

  Det hela är extra beklagligt då bloggar som registrerar sig på BloggInfo hot-linkar den lilla BloggInfoikonen direkt från blogginfo.se, då denna sida ligger nere dyker ingen ikon upp. Istället presenteras alt-texten. Hoppas alla ni som registrerat er hos BloggInfo har överseende med detta!"  Värre verkar det vara hos Bloggtoplist som fortfarande skriver .."Blog Toplist har varit utsatt för ett hacker attentat som drabbade hela webbhotellet där sidan låg. Vi jobbar just nu med att återställa datan så sidan kan komma igång igen. "

  Avslutar kvällen med lite meningsfullheter om hackspett. Wikipedia skriver Det finns över 380 arter av hackspettar och de finns över stora delar av jorden med undantag av områden som saknar skog. Det häckar dock inga arter i Australien, Nya Zeeland, Nya Guinea, Madagaskar och inte heller på några av Stilla havets öar.

  Naturskyddsföreningen skriver t.ex. om Vitryggig hackspett
  Den vitryggiga hackspetten är är akut hotad i Sverige. Sedan 1990 driver Svenska Naturskyddsföreningen ett projekt för att rädda den. Hackspettens långa trumningar hörs allt mer sällan. Idag finns det endast ett (!) säkert häckande par kvar i Sverige. Problemet handlar inte bara om att fågelarten utplånas utan också dess livsmiljö, gamla skogar med många lövträd.

  Jag rundar av med lite lokala nyheter från Nyköping om tåg. Jag såg en bild på en gammal sosseledare som är orolig för att tåget inte kommer  ja ja...hur skulle det var om fler läste de grönas budgetförslag...då skulle vi få många tåg...kanske en och annan fågel skulle överleva och behovet att hacka skulle minska på vår planet...

  Fritt om Engla´s showroom

  Här är dagens inlägg från Engla´s showroom en av Sveriges mest lästa bloggar.


  Feelgood

  2007-okt-07 @ 11:41 Gårdagkvällen blev kanonmysig! Precis vad jag behövde och orkade med. The Holiday var en riktig feelgood-rulle så tillsammans med massa godis, chili-och cashewnötter och x antal glas LOKA citron blev kvällen perfekt. Idag mår jag mycket bättre och vi ska snart ut på en familjepromenad!

  Trevlig söndag!

  Jag är bara förundrad över hur 100000 kan hitta någon mening i att läsa detta. Finns det någon som kan förklara.

  Trevlig söndag och måndag önskar Björn

  Fritt om ledarbloggen

  Jag satt en stund efter debatten som Mona vann över Fredrik och tittade på inlägg som kom. Helt plötsligt så fylldes skärmen av blogginlägg från SVD. En sak är klar och det är att journalisterna jobbar hårt för att sätta dagordningen hos oss bloggoffer. Men kolla rssflödet från svdbloggarna ett inlägg var fjärde minut. Uj uj vilken maskin

  Sedan kommer vi vanliga bloggare och hänger på deras inlägg.....journalistiken är skakad...helt klart...

  Fri skola

  Dagen skriver om friskolan...det finns en dröm hos några fundamentalister att få lära ut skapelseberättelsen istället för Darwin.

  Vad som är oroande med detta är att det går hand i hand med den ideologiska privatiseringsnojan...resultatet blir som på alla marknader där det råder överproduktion....konkurser och nedläggningar....

  Men nu är det våra barn vi leker monopol med...barn kan inte vänta...det är en mycket farlig lek folkpartiet och moderaterna leker.....

  Fri debatt

  Mona - Fredrik det var en helt annan debatt än Göran - Fredrik....kommentarer lär det flöda av i media
  Expressen
  SVD 
  DN
  Aftonbladet

  Men en helt fri grön värdering av de två ledarnas debatt. Mona vann stort.....Fredrik lät lite som papegoja från före valet....

  Tyvärr uppstår ett problem när arbetarpartierna talar med varandra och det är att den viktigaste framtidfrågan klimat och miljö dränks av plånboksfrågor.

  Fri evakuering

  Myndigheter i sydöstra Kina har evakuerat mer än en miljon människor i väntan på att den våldsamma orkan som redan skördat dödsoffer i Taiwan ska nå det kinesiska fastlandet under söndagen.

  Lite långt bort för att du skall bry dig eller hur....skulle vara annorlunda om du såg att hela Stockholm fick evakueras. Kineserna jobbar hårt för att rädda liv

  Jorden har slutat att räcka till. På lördagen inträffade "Overshoot Day" - den dag då människorna konsumerat upp sin årsranson. Tråkigt nog är det nästan tre månader kvar av året.

  Lite svårt att fatta för dig eller hur....du lånar just nu av dina barn...och du har ingen möjlighet att betala åter....eller tror du att vi kan göra som i Kina...flytta på oss ............................... till en annan planet eller?

  WWF 

  Världsnaturfonden WWF i korthet

  WWF, World Wide Fund for Nature, är en helt oberoende och partipolitiskt obunden naturvårdsorganisation som bildades 1961.
  Syftet med verksamheten är att bedriva naturvårdsarbete där akuta eller långsiktiga åtgärder är nödvändiga för att bevara utrotningshotade växt- och djurarter eller hela naturtyper.

  WWF bedriver ett mycket aktivt naturvårdsarbete
  i fält men också bakom skrivbord, i laboratorier,
  i maktens korridorer och vid de internationella förhandlingsborden. WWF arbetar idag i närmare 100 länder. Verksamheten finansieras till största delen med gåvor från allmänheten. Med sina närmare fem miljoner supportrar runt om i världen är WWF världens största ideella naturvårds-organisation.

  Fortsättning Vetlandametoden

  Socialtjänsten kände inte till att mopedgänget i flera månader trakasserade familjen i Rödeby. Samtidigt anser polisen att de haft kontakt med socialtjänsten innan dödskjutningen i fredags natt.........Aftonbladet skriver om mångåriga.......

  Fy fan va trött jag blir............på det ständiga "det hade vi ingen aning om" från socialtjänsten....
  Vetlanda får ursäkta att ni får stå som urtyp på problematiken inom sveriges socialtjänst.....Föregående

  Fritt om mobbing

  Jag har skrivit om fenomenet mobbing på skolor och arbetsliv. Vi har läst om Göran Persson som lite föraktfullt lär ut härskartekniker för en bra penning. Jag har fångat några våldsartiklar i dagens nyhetsflöde som får vara en illustration till våldet.

  Det finns ett klart och tydligt samband mellan kär-lek och våld som jag skall försöka förklara enkelt...
  När människor ägnar sig åt kär-lek så finns det ett intresse av att försöka förstå och lära känna den andra människan.

  När makt som i Göran Perssons fall eller alkohol som i många vardagssituationer finns med, upphör lyssnandet och intresset för den andre. Så steget fån kär-lek, lyssnade, respekt, ödmjukhet har en glidande skala som passerar förlöjligande, nedvärderande, tystnaden till våldet och död.

  Vi kan förstå hur konfliktet mellan religioner eller om makten över naturtillgångar kan leda till våld och död mellan nationer.
  Det är ingen skillnad i problematiken om vi lyfter ner den på individ eller gruppnivå. Det är dax för en ordentlig folkrörese mot mobbing på alla plan i Sverige.

  Vi behöver fundera var och en om det är något vi kan göra hemma, i skolan, på jobbet för att förändra....har du själv snackat skit eller nedvärderat någon den senaste veckan....har du reagerat på någon annan som du ser gör det......har du givit ditt stöd till någon som är utsatt eller deltar du med din tystnad i mobbingen.....
  ........eller har du så fullt av självförrakt att du inte tror att du kan ge kärlek...
  .....exemplen från media förskräcker....


  När jag ser rubriker om en far som tappar besinningen eller hur en flock av ungdommar dödar en annan ungdom.
  En 50-årig man anhölls på lördagsmorgonen i Rödeby misstänkt för mord och mordförsök. Han ringde själv till polisen under natten och berättade att han skjutit två pojkar.
  Familjen hade polisanmält gänget fyra gånger under det senaste året. Enligt polisen ska deras bil ha blivit utsatt för skadegörelse, gänget hade försökt ta sonens moped och de ska även ha trakasserat familjen vid ett antal tillfällen.

  Eller
  De fem pojkar, födda 1991, som sitter anhållna är nu misstänkta för mord.
  Pojken dödförklarades på eftermiddagen. Han konstaterades hjärndöd av läkarna.
  Den brutala misshandeln inträffade utanför en festlokal på Kungsholmen i Stockholm natten mot lördagen. 16-åringen fick ta emot både sparkar och slag, riktade främst mot överkroppen och huvudet.

  Eller
  Tiotals 16-17 år gamla pojkar hamnade i slagsmål i Västra Frölunda i Göteborg under natten mot söndagen. En av dem fick ett knivhugg och fördes i ambulans till sjukhus.


  Jag avsluta detta lite trista inlägg med en liten melodi....Vad bryr sig kärleken

  Yttrandefrihet vadå....

  Demokrati förutsätter yttrandefrihet och är grundlagsskyddat idag..men så behöver det inte vara det imorgon.

  Svensk journalistik eller press har sedan jag föddes gått mot en alltmer lika form. En del kallar det proffesion- alism och det är nog en riktig definition. Samtidigt har vare publikation inom sig blivit mer pluralistisk. En moderat tidning idag tar upp även vad en vänsterorganisation säger och tvärt om.
  Det skulle vid en första anblick betyda att vi har en större yttrandefrihet idag än när jag föddes på 1950-talet men..
  Den enskilde journalistens yrke har förändrats. Det finns idag inte så många aktiva undersökande och förklarande journalister kvar i kåren, varför...
  Den tid en journalist idag ha att skriva en artikel är mycket begränsad. Nyhetsflödet är enormt i globaliseringen och Internets tidevarv. Journalisten är hänvisad till det nyhetsbyråerna släpper fram och gör själva bara en liten kommenterade värdering till den redan färdiga nyheten. Nyheter sätts inte längre i något sammanhang och lite tillspetsat journalisten är död

  Då dyker det upp ett nytt fenomen där enskilda människor börjar beskriva verkligheten i form av webbsidor och nu framförallt som dagböcker eller blogg som det kommit att heta.

  Nu har du hamnat på Björn Wadströms blogg. Hur kom du hit egentligen. Det finns en liten kort beskrivning på syftet med bloggen. Det här är nog ett läsvärt inlägg om yttrandefrihet.
  Blogginfo skriver om den här bloggen. Här skriver Björn Wadström om yttrandefrihet. Texterna är intressanta och relaterar oftast till något dagsaktuellt i media. Björn skriver med stor inlevelse och vi finner en mängd länkar till relevanta källor.


  Jag har försökt förstå mig på vad som sker när det gäller bloggskrivande. Det första jag slås av är den enorma floran. Det finns just nu två mycket dominerande tema och det är sex och mode.
  Stureplan.se med bloggen "fuck you right back" har sådär 150.000 besök på en vecka. Tjuvlyssnat.se är en annan välbesökt webbsida som kallar sig blogg. Den handlar om ingenting.
  Modebloggar däremot är ett intressant fenomen. Engla´s showroom har ca 125.000 besök på en vecka. Varför tycker jag att modebloggen är intressant..jo den tar egentligen upp feminismen ur det motsatta perspektivet. Feminismen lyfter fram att kvinnor är förtryckta. Bara för att någon är född till hon så får hon lägre lön och mindre makt i samhället. Det är en korrekt beskrivning av verkligheten vad jag förstår. De militanta kvinnorörelser vi har riktar in sig på dessa maktfrågor samt våld mot kvinnor och pornografin. Det är märkligt att ingen diskuterar varför flickor och kvinnor ägnar så mycket uppmärksamhet till sitt skal. Att vara någon är tyvärr ofta lika med vilka kläder som sitter på kroppen. Bakom kläderna är vi alla nakna och vad blir det då kvar av identiteten? Det här kommer jag att skriva något mer om under hösten....

  Det finns ett intressant fenomen kring Internet och sex. Sexindustrin var mycket tidigt ute och kolonialiserade Internet. Bra teknik och snygg grafik. Men här finns också Luther med som marknadskraft. Det är trots den sexuella revolution som skett fortfarande något spännande och förbjudet. Det jag blir lite beklämd av är när unga flickor viker ut sitt eget personliga sexliv bara för att synas eller vara någon.

  Musikindustrin och spelindustrin var också tidigt ute på Internet men har nog överraskats över hur ett virtuellt nätverk fungerar. Här finns förutom rena politiska faschisttendenser det största hotet mot en fungerande yttrandefrihet. Debatten göms bakom att det handlar om att konstnärerna skall få ersättning för sitt arbete. Verkligheten är att musikindustrin eller om du vill musikkapitalisterna..de som lever på andras arbete ser sig hotade. Så upp till kamp kära vänner mer musik på nätet.

  Åter till pressen och ex-pressen och Afton-bladet. Dessa tidningar har för att sälja kommit att publicera sådant som fanns i veckopressen när jag växte upp. Jag tar fram ett antal rubriker ur dessa tidningar för att illustrera. Magnus Uggla kan vara högaktuell för "Let's dance". Vårmodet 2008 är skoälskarens våta dröm. Pamela Anderson har gift sig för tredje gången.

  Det är rekordmånga bidrag till nästa års schlager: 3 434.  I kväll är det premiär för "Ranking the stars" i Kanal 5 - programmet där tio svenska kändiskvinnor rankar sig själva och varandra.
  Malenas guide till ett bättre sexliv

  Den här typen av artiklar är vad vi vill köpa och slöläser till. Mycket av svensk bloggande följer den trenden...skriv något skit så att det provocerar och ger läsare. Alex Schulman är ett namn som dök upp från ingenstans men som nu diskuteras villt.

  Het bloggare gör en kungspudel  Alex Schulman, kallad Kung av elak, stängde sin blogg i måndags. Bloggaren Alex Schulman stänger ned sin blogg. "Bloggen har blivit ett monster och jag orkar inte ta hand om det längre",  Det var för ett år sedan som Alex Schulman började skriva om sig själv och sitt liv för internetsajten Stureplan.se, och för fem månader sedan flyttade hans dagbok till Aftonbladet.se.


  Stureplan är något jag förknippar med centerpartiets nya look men stureplan handlar säkert om nonsens och yta som är viktigt för att vi skall fortsätta vara passiva konsumenter...

  Det politiska budskapet finns i media när DN skriver S vill begränsa flyktingars borätt Birger Schlaug som jag tycker är en av de bättre skribenterna bland bloggar följer upp Så börjar då marchen till valrörelsen. Så för politisk debatt fungerar bloggen.

  Religion och filosofi har också sin plats på nätet. Dagen har satsat stort för att komma med det kristna budskapet. Artiklar om kreationism i SVD för stort utrymme bland olika bloggar

  Bloggar om bloggar blir givetvis nästa fenomen, dvs att tidningarna kommer att minska sin betydelse som nyhetsförmedlare och journalisterna som samhällsdebattörer. Det här får vara ett exempel på den typen av blogg
  Vem läser din blogg? Vem skriver du för? är ett annat exempel.

  Det är inte helt enklet att hitta i detta mediabrus och att lära sig förstå ord som portal, ping, rss osv...men visst är bloggen ett mycket intressant fenomen och jag kan inte låta bli att fundera över vad det egentligen betyder för yttrandefriheten och hur vår kommunkation ser ut om 10 år......

  ....är det bara yta då eller har journalisten, författaren och vetenskapsmannen hittat ut då så vi får mer av fördjupning och kunskapsspridande.....

  Jag vill avsluta detta inlägg med en länk till ett jag skrivit tidigare frihet från media är ljuv musik


  Fri att kritisera

  Fartyget Atlantic Osprey är nu på väg med svenskt kärnbränsle ombord mot upparbetningsanläggningen Sellafield i Storbritannien. Miljöministrarna i Norge och Island riktar samtidigt hård kritik mot miljöminister Andreas Carlgren.
  Greenpeace har visat hur lätt det är att ta sig ombord på transporternatrots att Sveriges elitpolis Nationella insatsstyrkan lägger alla sina resurser på att förhindra Greenpeace. Vad tror du skulle hända med plutoniumtransporten om det hade varit en organisation som ville skada.....

  Politiskt har frågan om avfallshantering hanskats av Centerpartiet ett mycket märkligt sätt. Jag har skrivit lite tidigare som du kan läsa dig bakåt i. Men framförallt hur ser hanteringen ut när den kommer i land vid Sellafield?

  Vi lär få anledning att återkomma i frågan.....både om Sellafield och vår egen framtida energiproduktion...


  Fritt att stiga ombord

  Greenpeace igen  Föregående ....  :-)

  Fri

  Sång till friheten ..........Född fri vackert Björn ........Det är märkligt hur musiken lever långt efter sångaren...

  Fritt från kyrka i politiken

  Statsminister Fredrik Reinfeldt vill klippa alla politiska band med Svenska kyrkan. Frågan kan givetvis se ur olika perspektiv.  Statsministern lämnade Svenska kyrkan när han fyllde 18 och har därför aldrig har röstat i ett kyrkoval. 

  Att det skall sitta massa politiker med märklig ideologiska förtecken i ledningen för en religös förening blir det på sikt absurt. När t.ex. SD säger sig vara ett kristet parti bara för att få plats på den politiska arenan så är det begripligt att kyrkan hellre själva utser sin ledning. Så det borde inte vara så svårt för vår stadsminister att få stöd för den frågan både i sitt eget parti men även bland övriga partier.

  Ett annat perspektiv är lite mer komplext och det är när religösa ledare tar plats i våra demokratiska samhällsorgan. Det är inget problem i sig för en religös människa lever som alla andra i samhället. Det som är bekymmersamt är när den religösa och den politiska makten blir ett i en stat. En demokrati bygger på maktfördelning mellan lagstiftande och dömmande makt. Den ekonomiska makten jag har några ord på en av mina hemsidor i form av text från "Demokratins väktare" av Professor Lennart Lundquist
  Demokrati som begrepp är i högsta grad aktuellt och jag lär återkomma till just demokratifrågan.

  Dagen skriver även om skatteprivilegier för kyrkans folk. Kyrkan söker inte makt, den har inte anspråk på privilegier och söker inte nå ekonomiska eller sociala fördelar, sade påven när han gav kreditiv till Italiens nya ambassadör vid den heliga stolen.
  Svenska potiker verkar däremot vilja ha skatteprivilegier :-). Lennart Sacrédeus (kd) från Mora drog av 43.789 kronor. När skattegranskarna frågade om avdragen rättade han sig omedelbart. Ända ned till 770 kronor.

  Nu skall jag inte vara orättvis mot just KD utan det är nog lika illa bland övriga partier. Det som är lite märkligt är att yrkespolitiker liksom tappar markkontakt svävar iväg. Det är klart att just nu när det uppdagats hur KD sköter utförsäljningen av vår gemensamma egendom är det lätt att ana ugglor... vilken färg har ugglan tro?

  Det fanns egentligen bara en organisation i Sverige som öppet sa nej till nazityskland och det var syndikalisterna. När nu tidningarna slarvar med begreppen finns det skäl att lyfta fram organisationen

  Jag avslutar för ikväll med en mättande positiv process. Marknaden för ekologiska livsmedel är större än någonsin. Efterfrågan på vissa livsmedel är så stor att det råder brist på dem. I takt med tillväxten väljer allt fler att köpa sin ekologiska mat genom internetleverantörer. 


  De Grönas budget

  Jag hittade en rätt bra sida om de Grönas budgetförslag. Annars finns återställaren, Socialdemokraterna vill höja skatten. Man kan bli lite trött på sifferpratet men enkelt förklarat

  I miljöpartiets budgetmotion prioriteras tre områden:

  - En klimatpolitik som gör att vi klarar klimatmålen

  - En fördelningspolitik som leder till att de ekonomiskt sämst ställda får det bättre

  - En företagarpolitik som underlättar för småföretag att växa och utvecklas

  Fri Gröna Freden

  Greenpeace fortsätter, trodde centerpartiet att någon nöjde sig med att det var ett tjänstemannabeslut att förändra Sveriges politik.

  Shit in shit out är en bra enkel beskrivning på teknologin. Sverige måste ta hand om vår egen skit. När plutoniumet kommer fram väntar befolkning på land....

  Media var oerhört tyst om Sveriges förändrade syn på avfallshanteringen. Jag har skrivit en hel del i olika sammanhang läs.
  Friheten att snabbt glömma - Centerpartiet 
  Fri politisk analys
  Klimatförändringar budgetproblem


  Nu är det tid att vår "Miljö"-minister förklarar sig. Skyll inte på tjänstemännen och det hade jag ingen aning om är lite för sent att säga.

  Gå till gröna fredens hemsida
  Fri tuggupplevelse

  Men hur kommer det sig att det låter så ljudligt inne i munnen? Jo, munljuden fortplantas genom tand- och käkben. Alltså, ljudvågorna från vårt ätande når oss inte först och främst från munnen genom örat (även om en del ljud går den vägen), utan direkt - online skulle man kunna säga - genom benledning, som det kallas.

  Det här är ett gamalt känt faktum att vi hör två vägar. Via öronen och via kroppens ben...men det är ändå en artikel som är läsvärd. Den kopplar också direkt till mitt förra inlägg om med-vetande...Tugg..tugg..

  Fri från kreationism och religion

  Kreationism är ett begrepp som behöver diskuteras.

  Wikipedia har en bra start i att förstå bereppet kreationism
  Kreationism
  är en samling av religiösa eller metafysiska åskådningar som inte godtar den rådande vetenskapliga beskrivningen av livets utveckling, och istället förespråkar former av övernaturlig design[1], oftast utförd av någon gudomlig skapare. Vissa kreationistiska inriktningar godtar inte heller den vetenskapliga förklaringen till universums och jordens uppkomst. Kreationism var ursprungligen föreställningen att världen och/eller livet är skapat av en eller flera gudom(ar). Med kreationism förstås idag sällan denna filosofiska eller religiösa föreställning, som inte ersätter vetenskapliga utsagor inom fysik eller biologi. Idag betyder kreationism snarare religiös bokstavstro gällande skapelsen, i detta fall ställd som motsats till vetenskapen.

  Vetenskaplig kreationism (eng. creation science) eller skapelselära är ett försök att göra en vetenskaplig teori utifrån kristendomens (eller andra religioners) skapelseberättelse.

  Jag har en tredje utgångspunkt. Jag menar att vetenskapen inte historiskt gjort sig fri från tron på en skapare. Humanismen är lätt att se att den i olika teorier vilar på trosuppfattningar som ofta är kristen religion. Naturvetenskapen som både i form och språk strävar efter den objektiva formen är inte lika lätt att härleda till religion eller trosuppfattning. Strävan efter att finna naturlagar behöver inte vara kopplat till en statisk skapelse men kan vara det. Nu är inte jag naturvetare så frågan behöver analyseras av naturvetenskapen själv.

  Vad är det jag säger. Jo det finns ingen skapare. Det finns ingen Gud. Samtidigt ifrågasätter jag vetenskapen. För mig är det just vetenskap att ifrågasätta de tidigare svar vi fått. Men vi måste alltså skaffa oss kunskap om de rådande teorierna inom vetenskapen. Vetenskapen är alltså så nära verklighetsbeskrivningen vi idag kan komma, men den beskriver inte verkligheten. Det finns en viktig skillnad mellan att vi är överens om att det finns 1 Verklighet och att vi var och en lever i vår egen upplevda Verklighet.

  Jag hävdar mycket bestämt att alla observationer, begrepp och tankar vi har är beroende av vårt eget med-vetande.
  jag hävdar lika bestämt att vi idag inte har någon teori om med-vetande som det verkligen är.

  Eftersom alla människor och våra hjärnor är annorlunda eller olika så är det näst intill omöjligt att kommunicera och att få en gemensam verklighetsuppfattning. Det vi har att tillgå är enkla språk som matematik och kemiska väldefinierade begrepp som grund. Men människans språk är inte bara väldefinierade begrepp. Det är här humansimen har något att tillföra. Ett enkelt exempel. Hur vet du att någon är glad?

  Naurvetenskapen och humanismen har ännu inte lyckats förklara vårt med-vetande. Vi har ett gigantiskt problem och det är att ta oss förbi dualismen. Om vi nu är överens om att det finns 1 Verklighet så tål det att fundera på varför Verkligheten alltid beskrivs i dualistiska termer..+ - god ond rätt fel sant falskt subjektiv objektiv..........

  Vi har ingen själ så vad är det då som gör att du och jag uppfattar oss själva. Innan vi har en vetenskapligt grundad teori är vi dömda till att befinna oss i i trons värld. Naturvetenskapen och Humanismen beskriver den enda Verkighet som existerar....så länge naturvetenskapen utesluter människans eget med-vetande i sitt begreppsbyggande kommer tron och religionen att härska.

  Om vi lyfter upp frågan på ett politiskt plan så är det inte svårt att förstå hur olika folk i sin egen tro kan ta sig rätten att förtrycka andra folk. Jag skriver ofta om USA´s våld mot resten av Världen i min blogg. Det har inget med de amerikanska medborgarna att göra utan den förhärskande kristna fundamentalismen som är utmärkande för USA. Utvecklingen har varit mycket skrämmande i USA ett antal år...jag skall inte spekulera i hur det skett..men helt klart är att i USA har det länge pågått ett internt krig mellan vetenskap och religion där religionen hittils gått segrande ur striden. Det är fördande för vår planet om vi flyttar utbildningen av våra barn tillbaka till mental stenålder.Det finns mycket att ifrågasätta hos Darwin, Einstein, Freud m.fl. Min kritik inriktar sig på att de inte lyckats göra sig helt fria från religionen.....men kom inte dragande med en Bibel som förklaring...då kan vi lika gärna välja våra gamla Gudar Tor och Oden....

  Men vill vi att våra barn skall växa upp i sagans förljugna värld eller ges en möjlighet att uppleva Verkligheten exakt så skrämmande och vacker som den är...tänk vad som händer när alla människor förstår den mycket enkla meningen. Jag är fri. Då kan vi på riktigt börja diskutera vad frihet är.

  Inte gjorde den här texten någon klokare.....  men avslutar med text & melodi
  Det finns en mycket vacker melodi jag ofta lyfter fram lyssna ordentligt på texten.....


  Fritt rullande

  Rolling Stones har jag skrivt en del om. För många i min generation var de rullande stenarna inte bara musik. Sex drugs and rock & roll är ett sätt att beskriva bluesbandet. För det är blues de spelar. Stones var med just i det stora generationsupprorert mot aktoriteter och förlegade strukturer i samhället. Även unga människor var just människor. Individer som hade en egen röst. Med tiden har det blivit lite lugnar med upproret rån Stones. Mick är adlad..vilket skämt eller visar det just på hur sjuk strukturen i samhället var. Pengar blir det i en marknadsekonomi för den som har något att sälja. De är värda varenda krona.... Rolling Stones senaste världsturné har satt nytt världsrekord. Ingen tidigare turné har dragit in lika mycket pengar som veteranrockarnas tvååriga "Bigger bang"-resa. Läs mina tidigare inlägg t.ex Stones muisk är frihet eller varför inte med fokus på Keith och friheten så kan du lyssna på någon låt....väntar med spänning på Stones nästa platta

  Friheten att snabbt glömma - Centerpartiet

  Röda tröjor för Burmas munkar skriker löpsedlarna. Det är en oerhörd aktivitet och så blir det tystare igen.
  Vad är det som gör att vi inte fördjupar oss i en fråga och framförallt gör något åt grundorsakerna.
  Vi ser flyktingströmmar från olika krigshärdar...hur har vi det med vårt eget ansvar? Det blir tyst i debatten när vi börjar prata om företagens affärer och framförallt militärindustrins affärer med inblandade länder. Hur ser Sveriges affärer ut med Burma...har du funderat på det.....

  Centerledaren Maud Olofsson har tappat kontakten med gräsrötterna. Partiledningen backar upp reformer som gör livet på landsbygden omöjligt. Och hon lyssnar hellre till unga ideologer med yuppie-framtoning än till partiets traditionella kärnväljare. Mjöllken har blivit Stureplan framför bönderna på landsbygden. Timbromodellen har också inneburit att Maud olofsson gett sig på arbetsrätten och givit upp kärnkraftsmotståndet.  Det är egentligen inte så konstigt att Maud "glömmer" vad hon representerar. Stategin för tillväxt bland hennes "röstboskap" kräver nya grupper.
  Då kanske det är värt att svika landsbyggden för maktens boningar. Men jag tror att Maud glömmer bort att bondeförbundets rätter är det som ger partiet näring. Miljöpartiet som sett en naturlig samarbetspartner i centerrörselsen står alltmer ensam i viktiga frågor som rör vår planet, människan, djuren och naturen.Det finns nog ingen livskraft vid Stureplan att hämta för dig Maud. Det känns lite tomt utan centern vid Studsviks brygga
  Titta på Karl-Peter Maud det finns attraktionskraft hos svinbonden. Det är lätt att glömma, frågan är bara varför någon glömmer..........

  Sverige håller på och avfolkas igen...storegionerna växer så det knakar....var är centern. I Bryssel?


  Fri att stämma Vetlanda-metoden

  Vetlanda kommun krävs på 1,5 miljoner kronor i skadestånd av "Louise" via hennes juridiska ombud. Det framkommer i ett brev från kommunens försäkringsbolag som skickats till ekonomikontoret. Men försäkringsbolaget uppmanar kommunen att säga nej, och nu kan det bli tal om en rättslig process.

  Vi får hoppas att det blir en rättslig process och att fokus riktas på Vetlandametoden®.
  NästaFöregående

  Vad handlar ärendet Louise om egentligen först den viktiga paragrafen 11 Kap Socialtjänstlagen

  11 kap. Handläggning av ärenden
  1 § Socialnämnden skall utan dröjsmål inleda utredning av vad
  som genom ansökan eller på annat sätt har kommit till nämndens
  kännedom och som kan föranleda någon åtgärd av nämnden.

  Vad som har kommit fram vid utredning och som har betydelse för
  ett ärendes avgörande skall tillvaratas på ett betryggande
  sätt.

  Det finns fler lagar som Vetlanda och andra kommuner medvetet kringgår genom att införa en s.k. förhandsbedömning innan ärende får öppnas. Det påstår jag finns en systematik i detta i Sveriges kommuner som bara har en enda orsak. Att undvika kostnader. Jag hoppas och många med mig att det kostar Vetlanda 1,5 miljoner så att det inte längre blir ekonomiskt lönsamt för kommuner att ej inleda utredning.
  Vi behöver en lagstiftning typ Lex Sara även inom Socialtjänsten. Socialarbetarna måste få både skyldighet och rätt att anmäla sin egen organisation när de yrkesmässigt ser att människor far illa.

  Jag har tagit upp lite korta lagtexter så att alla skall förstå att Vetlandametoden® inte uppstår i något oklart rättsrum. Socialnämnder och socialförvaltningar vet vad som gäller...läs på du också!

  Förvaltningslagen beskriver handläggningen av förvaltningsärenden genom att slå fast sådana regler som i princip ska tillämpas hos alla myndigheter.

   FvL 7 § Varje ärende där någon enskild är part skall handläggas så
  enkelt, snabbt och billigt som möjligt utan att säkerheten
  eftersätts. Vid handläggningen skall myndigheten beakta
  möjligheten att själv inhämta upplysningar och yttranden från
  andra myndigheter, om sådana behövs. Myndigheten skall sträva
  efter att uttrycka sig lättbegripligt. Även på andra sätt skall
  myndigheten underlätta för den enskilde att ha med den att
  göra.

  Socialtjänstlagen

  2 kap. Kommunens ansvar

  1 § Varje kommun svarar för socialtjänsten inom sitt område.

  2 § Kommunen har det yttersta ansvaret för att de som vistas i
  kommunen får det stöd och den hjälp som de behöver.

  3 kap. Socialnämndens uppgifter

  1 § Till socialnämndens uppgifter hör att

  - göra sig väl förtrogen med levnadsförhållandena i kommunen,

  3 § Insatser inom socialtjänsten skall vara av god kvalitet.

  För utförande av socialnämndens uppgifter skall det finnas
  personal med lämplig utbildning och erfarenhet.

  Kvaliteten i verksamheten skall systematiskt och fortlöpande
  utvecklas och säkras.

  5 kap. Särskilda bestämmelser för olika grupper

  Barn och unga

  1 § Socialnämnden skall

  - verka för att barn och ungdom växer upp under trygga och goda
  förhållanden,

  - i nära samarbete med hemmen främja en allsidig
  personlighetsutveckling och en gynnsam fysisk och social
  utveckling hos barn och ungdom,

  - med särskild uppmärksamhet följa utvecklingen hos barn och
  ungdom som har visat tecken till en ogynnsam utveckling,

  - aktivt arbeta för att förebygga och motverka missbruk bland
  barn och ungdom av alkoholhaltiga drycker, andra
  berusningsmedel eller beroendeframkallande medel samt
  dopningsmedel,

  - i nära samarbete med hemmen sörja för att barn och ungdom som
  riskerar att utvecklas ogynnsamt får det skydd och stöd som de
  behöver och, om hänsynen till den unges bästa motiverar det,
  vård och fostran utanför det egna hemmet,

  - i sin omsorg om barn och ungdom tillgodose det särskilda
  behov av stöd och hjälp som kan finnas sedan ett mål eller
  ärende om vårdnad, boende, umgänge eller adoption har avgjorts.

  1 a § Socialnämnden skall i frågor som rör barn som far illa
  eller riskerar att fara illa samverka med samhällsorgan,
  organisationer och andra som berörs. I fråga om utlämnande av
  uppgifter gäller de begränsningar som följer av 15 kap. denna
  lag och av sekretesslagen (1980:100). Nämnden skall aktivt
  verka för att samverkan kommer till stånd. Lag (2003:407)...

  Fri politisk analys

  Mats Odell tvingads släppa sin rådgivare Karin Forseke och det spär på motgångarna för kristdemokraterna. Senaste opinionsmätningen från Temo visade en statistiskt säkerställd nedgång.  Problemet är nog inte Kristdemokratiskt. Partiet har ett starkt kristet varumärke och kommer att överleva om det gör upp med de bruna strömningarna i partiet och fokuserar på kärleksbudskapet.

  Fi verkar vara borta från den politiska arenan och Gudrun ges negativ press. Det är ett generellt problem att politiker tappar fotfäste och utnyttjar de ekonomiska förutsättningarna till bristningsgränsen. Här behöver samtliga partier städa upp. Göran Perssons aggerande med hög ersättning samtidigt som inkomsterna trillar in i det egna företaget är inte unikt. Vi behöver ändra systemet så att politik aldrig blir ett yrke eller en karriär. Därmed inte sagt att politiker behöver sakna kunskap om det ansvarsområde de fått makten över.
  Förtroendet för folkvalda politiker är inte högt och det i sig är en fara för demokratin.

  En något häftig svängning till brunt blir det om jag tar upp SSU´s framfart. Det finns mycket skit att reda ut både vad det gäller redovisning av medlemmar och arbetet att lyfta fram konstuktiva ungdommar.

  Moderaterna förlorade idag valet 2010 genom att Reinfeldt gjorde sitt första riktigt stora politiska misstag. Troligen spricker regeringen nu innan valet. När Reinfeldt går in och försvarar oegentligheterna i fondbolaget för att stötta Odell så faller all trovärdighet.

  Det är ingen som har svårt för att förstå att målet för moderaterna är ett samhälle utan stat där det fria kapitalet styr. Det är en moderat värdering partiet gått till val på. Men när den utförsäljningen smittas av att regeringen försöker överlåta våra gemensamma tillgångar till vänner tappar Rainfeldt den mittenposition han lyckats uppnå. Det finns en kraftig högerflygel i partiet som Reinfeldt får problem med vartefter opinionssiffrorna kommer att sjunka.

  Reinfeldt har satsat mycket på att framställa svenska folket som lata och fuskare och klarat av att angripa a-kassan och sjukförsäkringen. Det här har gett luft till de bruna partierna som passar på att skylla allt på Sveriges solidariska flykting och biståndspolitik. När borgerlighetens pigdebatt nu realiseras som hushållnära tjänster kommer resultatet. Det visar sig att de privata företagen ägnar sig åt oegentligheter och skattebrott.
  Sammantaget ger det här en mycket klar bild. Orden börjar omsättas i politik och då håller det inte.

  Myten om att arbetsöheten sjunker p.g.a. moderat politik kommer att falla vartefter den ekonomiska krisen i världen kommer närmare Sverige....Vi har ett mycket bra exempel i USA som stannat i sin ekonomiska utveckling. Det har varit omöjligt med politiska förslag som inneburit nedläggning av miljöförstörande och oekonomisk produktion. Det har varit politiskt omöjligt för att USA har ett privat system där sjukförsäkringen och arbetslöshetsförsäkringen och pensionen för den enskilde är knuten till en enskild kapitalägare. När det omoderna stålverket gör konkurs hamnar alla somjobbar eller jobbat där rakt ut på gatan och är hänvisad till kyrkans godhjärtade gåvor i form av matpaket. Huset, bilen och TVn försvinner i den amerikanska mardrömmen.

  Utrikespolitiken är mycket dåligt skött av de nya moderaterna. Carl Bildt är följd av händelser genom sina egna ekonomiska affärer som i vanliga fall skulle betraktats som jäv. Bildt behåller sin position genom högerflygelns stöd och sitt hundlika förhållande till USA. Svängningen från alliansfrihet mot Nato och EUarme hänger samman med upprättandet av Eu-stat genom det nya EU-fördraget. Hur poliker kan vara så korkade att de kör över ett helt folk genom att frånta folket friheten och folkets rätt att rösta är obegripligt.

  Här aggerar de nya Moderaterna för det nya Europa med förvissningen av att Socialdemokraterna kommer att gå i ledband in i EUstaten. Men jag skulle inte vara alltför förvånad om det kommer en kraftig reaktion inom socialdemokratin när människor börjar första vart de letts. Vem vet vad Mona tänker idag?

  Centerpartiet slutligen som i mitt perspektiv tidigare ändå framstått som ett moderat mittenparti med lite anor att förvalta från bondeförbundet har fått en märklig blå nyans. När centerpartiet ger sig ut och säger att rika familjer inte skall ha barnbidrag kan det vid första anblicken låta nästan rött. Men egentligen säger centerpartiet att de inte längre vill ha någon solidarisk finansiering och fördelning i våra socialförsäkringssystem. Hade det varit en moderat som kommit med förslaget vore det begripligt men centern vart är de på väg....

  De röda och de blå partierna är överens om en viktig fråga och det är att allt är beroende av tillväxt. Skillnaden är egentligen att de röda partierna tror att lösningen är att en stark stat äger och fördelar tillväxten. De blå partierna tror att lösningen är ett starkt eget kapital som individen själv förfogar över.

  Att tillväxtmyten hålls vid liv är inte så konstigt eftersom det är grunden för  vänster och höger ideologierna. Det är heller inte så märkligt att det Gröna alternativet, "vägen rakt fram" är en fråga för Miljöpartiet ensamt. 
  Kanske finns det några människor som fortfarande tror på ständig tillväxt. Jorden tål inte tillväxtideologierna längre. Vi närmar oss en gräns där vår överlevnad som människor sätts på spel. Miljöpartiet och de Gröna alternativen jorden runt har ett gigantiskt arbete framför sig i att förklara hur mänskligheten skall behålla en hög levnadsstandard. 

  De Gröna partierna har ett trovärdighetsproblem. Eftersom de Gröna partierna uppstått ur en stark folkrörelse har partierna inte klätt sig i slips och blus utan framstår som spretiga.
  Att göra budgetfråga av vår miljö som är det moderata alternativet är skrämmande. Att göra en ekonomisk kalkyl som visar att skogsnäringen och kraftbolagen tjänar på klimatförändringen kanske är ok. Men att samma andtag hantera alla kommande översvämningar och människor som kommer att få lämna sina egna hem som att budgeten då blir i balans....ja då finns bara ett konstaterande att göra: Ekonomismen den nya läran har tagit över...så mycket slips och knäppblus kommer aldrig miljöpartiet att uppnå.

  Under några val framöver kommer miljöpartiet självklart att försöka hitta allianser över blockgränser. Det är inte så svårt för ett Grönt parti som inte låst fast sig i förhållandet mellan stat och individ. Pragmatisk kanske är ett bra ord. Det som är bra för planeten, människorna, djuren och växterna är möjlig politik.

  Det finns ett gigantiskt problem som tillväxtmyten skapar och det är centralisering. Idag växer några kommuner men det allvarlga problemet i ekvationen är att halva Sverige håller på att avfolkas. Vad händer när tillväxtpolitiken får fullt genomslag via EUstaten. Hur skall människor få tillgång till affärer, social servce osv.. Kanske hoppas tillväxtparterna på att människor skall gå till självhushåll i någon ny form av Gröna Vågenrörelse....eller skiter tillväxtpartierna i sitt eget folk. Sveriges befolkning.

  Det finns också ett parti som kallar sig det osynliga partiet. Det partiet har jag alldrig fått riktigt kläm på vad det står för. I svenska val brukar också KalleAnkapartiet få några röster. Det är väl de som tappat tilltron till partier men ändå har humorn kvar. Övriga brukar ligga på sofflocket...........  

  Ja så ungefär blir mina tankar en regnig tisdagskväll i Nyköping...Greenpeace behöver stöd eller gillar du Plutonium.på och sen i havet............

  Fri att mobba i Uppsala eller

  En principiellt mycket viktig rättegång hålls i Uppsala i morgon. Då prövas den nya lagen mot mobbning och kränkningar i skolan för första gången, rapporterar Ekoredaktionen. Uppsala kommun vägrar att betala 25 000 kronor.  Läs mer på Dagen.se

  Läs mer om mobbing på barnombudsmannens hemsida.

  eller arbetsmiljöverket..Att motverka mobbing är egentligen ganska enkelt, om man verkligen vill göra det. Mobbing på arbetsplatsen är numera förbjuden i lag. Arbetarskyddsstyrelsen har utfärdat en föreskrift (ASF 1993:17 mot "kränkande särbehandling"), som i detalj anger vad som åtminstone krävs av motåtgärder.

  .ja det finns mycket att säga media tar upp mobbing TV4 skrev 15 maj Ny lag följs inte Mobbing blir allt vanligare i den svenska skolan och anmälningarna strömmar in till skolverket. Den 1 april kom en ny lag som skärper kraven på skolorna och ger barn och elever ett lagligt skydd mot mobbing.

  En bra sida är Leymann´s för den som vill läsa på mer om mobbing.

  Ja du som går i skolan kan läsa mer om lagar som bestämmer hur det skall vara i skolan. Läs t.ex. skolagen eller läs det jag skrivit tidigare om lagstiftning är politik.

  Acceptera aldrig att någon mobbar dig...aldrig!!!! Tala med kompisar-föräldrar-arbetskamrater-chefer om du blir utsatt av någon.

  Vi får hoppas media följer upp den aktuella rättegången Uppsala Nya Tidning föler upp mobbing kring vuxna
  Trakasserier och mobbning har under många år varit vardag för anställda på Hjärnfondens kansli i Uppsala, med åtta anställda. Fler än 15 personer har slutat på sju år


  Så de bevakar säkert hur det går för eleven i skolan..........

  Fri dusch

  TÖRE. Inger Nilsson-Andersson, 47, har drabbats av svår cancer och är sedan en månad sängliggande i hemmet i Töre.  Men Kalix kommun har vägrat att handikappsanpassa hemmet - fram till nu.
  - Jag har knappt duschat eller varit utomhus på en månad. Det har känts ovärdigt, säger Inger Nilsson-Andersson till Expressen.se.

  Hur var det nu med SoL..en.......lite mer om lagar...
  2 kap. 
  Kommunens ansvar
  1 § Varje kommun svarar för socialtjänsten inom sitt område.
  2 § Kommunen har det yttersta ansvaret för att de som vistas i kommunen 
  får det stöd och den hjälp som de behöver.

  Klimatförändringar budgetproblem

  Klimatförändringarna verkar vara ett budgetproblem för alliansen.....ja ja moder jord kan vi inte prata omkull..
  Vet du om att Moder Jord roterar i ca 800 km/tim och far runt Solen i en hastighet av 100000 km/tim...Ljuset nu är redan nyss...det lämnade solen för ca 8 minuter sedan.....Men var lugn kära medborgare lita på regeringens utredare..........

  Lokaltidning Södemanlands Nyheter raporterar
  Han tillverkade de omdiskuterade bränslestavarna
  Henry Hedman, 76, Bergshammar, deltog i tillverkningen av bränslestavarna som snart skickas från Studsvik till den omdebatterade anläggningen Sellafield i England.
  Polis, bland annat från nationella insatsstyrkan, och kustbevakning inns på plats med en stor styrka för att säkerställa att den kontroversiella transporten till Sellafield i England ska kunna genomföras som planerat.

  Peter den alltid närvarande fotografen är med och rapporterar men det är glest från de stora drakarna...deras journalister förbereder sig väl för melodifestivalen eller något annat viktigt :-)

  Greenpeace samlar sig nu och diskuterar nästa steg. - Vi stannar och fortsätter protestera. Vi ger oss inte av. Vi tror definitivt att det finns en möjlighet att förändra det här beslutet, nu får vi se hur vi går vidare, säger Isakson.

  Fritt flytande kärnavfall.. plutonium...utanför Nyköping (läs tidigare inlägg)

  Ja det är väl ingen som bryr sig innan det är för sent......Nu tänker väl någon att klimatförändringar och Plutonium inte hör samman....eller är det exakt vad det gör....vårt sätt att hantera vår mor...

  Plutonium .....
  Dr. Bill Wattenburg US Nuclear Attack

  Vem bryr sig........

  Fritt Radiohead

  Creep minns jag som något som stack ut och bandet alternativa :-) marknadsföring... Den 10 oktober lägger Radiohead upp sitt nya album "In rainbows" på nätet för nedladdning. Spekulanter kommer själva att kunna sätta priset på plattan....ja ja... avslutar med Idioteque


  Wikipedia skriver
  Radiohead
  är en brittisk musikgrupp bildad i Oxford 1989. Radiohead brukar placeras som ett band inom den alternativa rocken, men på senare år med allt fler elektroniska inslag. Gruppen består av Thom Yorke (vokalist, gitarr och keyboard), Ed O'Brien (gitarr, vokalist), Jonny Greenwood (gitarr och elektroniska instrument), hans bror Colin Greenwood (bas), och Phil Selway (trummor).

  Fritt Eric Clapton

  Brittiska tidningar har frossat i gitarrlegenden Eric Claptons nyutkomna självbiografi i helgen.
  Eric är för stor att beskrivas. Men vi är många som har en "relation" till Eric´s musik.
  Eric är blues. Här tillsammans med min egen bluesgud Keith och så Chuck. Men den mellodi som sitter inpräntad i min hjärna är Layla. Den DJ som inte hade med sig den vinylen till Bankiren i Nyköping var inte mycket värd. Den låten är det många har minnen till...en och annan dansade till Cocain. Den andra sidan av relationer är att skiljas och Eric´s sång efter sorgen vid sonens bortgång är vacker.

  Avslutar med en lite "raspig" Eric & Keith m.fl. och så Tina...vilket drag....

  Fria tankar om väder

  För några år sedan intog börsnytt och aktietabeller TV.

  Har ni märkt att vädergubbarna i press och TV får mer framskjuten plats. Imorgon Måndag regnar det nog igen...

  Kan det möjligen vara ett stilla uppvaknande om klimatförändringarna vi ser.........islossning kanske vore ett relevant ord för det som sker..

  RSS 2.0
  Creeper Politik bloggar BlogRankers.com Topplista Favoritlistan.se Bloggar.Topplista.se
  Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign
  Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign!

  BloggRegistret.se