Fredspriset

Nobels fredspris går till USA:s förre vicepresident och miljökämpen Al Gore och FN:s klimatpanel IPCC.
Al Gore kallade den globala uppvärmningen "den farligaste och svåraste utmaningen vi ställts inför - men också den största möjligheten vi har att göra förändringar i vår livsföring som vi skulle gjort av andra skäl i vilket fall som helst".

Expressen skriver Aftonbladet skriver....t.o.m Dagen skriver IDG hittar en vinkling om att Al Gore ingår i det dataföretag företag Gates inte äger :-)

Mp gratulerar och
efterlyser nu skarpa och konkreta politiska beslut.
"- Grattis till Al Gore och norska Nobelkommittén som vågar ta det här steget och inser att klimatförändringarna är en ödesfråga. Al Gore har betytt mycket för att få igång debatten och öka medvetenheten kring vår tids viktigaste politiska fråga.
- I morgon lördag drar Miljöpartiet på våra kommundagar i Göteborg igång en stor rikstäckande klimatkampanj och som bland annat ska leda till ett nytt maktskifte i valet 2010. Vi tror att fler och fler väljare har klimat och miljö som en viktig valfråga. Kunskapen finns om vad som behövs göras, nu måste vi politiker genomföra skarpa och konkreta åtgärder.
Miljöpartiets klimatpolitik finns på www.mp.se/klimat"


Det har dykt upp två typer av kritiska kommentarer, dels de som säger att "Al Gore har fel"
och den andra typen av kommentarer är mer ufoliknande som "vad har fredspriset med milö att göra".

Till det första påståendet så kan jag bara säga, självklart har han fel. Vetenskapens rön som Al Gore så skickligt sammanställt är aldrig helt överenstämmande med Verkligheten. Men vetenskapen, och det är den Al Gors sammanställning grundar sig på, representerar det mänskligheten vet idag. Sen dyker det alltid upp lite annorlunda teorier och ett ocha annat kommatecken på fel plats ...men det är väl helt ok.

Det andra påståendet bygger mer på okunskap och kanske konservativ ideeologi att aldrig visa sammanhang. Miljörörelsen är en fredsröselse och för alla som engagerar sig är det en självklarhet att miljörörelsen är en fredsrörelse. Krig förutsätter något att kriga om och något att kriga med. Det människor krigar om är naturens tillgångar och vapenindustrin skapar förutsättningarna. Privata armeer som blackwater uppstår inte av en slump.
SVT TextTv och Dn ger idag  en ny skrämmande information..."Blackwater har stoppat utredning"                                   

Jag såg just englimt på tv om svält och barn....jag får rysningar när jag ser barnsoldater döda för in överlevnad...vem förser dem med vapen?

Det viktigaste fenomenet och det tycker jag att alla borde höja på ögonbynen åt och klia sig i skallen inför....
Al Gore en Amerikan som egentligen vann valet över Bush är i dessa USA-hatartider välkommen överallt.

Det spelar ingen roll vilken religion som härskar i länder han besöker. Det spela ingen roll omd det är en kommunistisk eller kapiatalistisk stat han besöker.....Planeten Jordens framtid bryter alla gränser.....och som jag så grön jag nu är ser det så är just mänsklighetens gemensamma framtid det enda tema vi människor på planeten just nu kan förena oss kring.........

Skälet är självklart...det spelar ingen roll vilken gud du tror på eller om staten eller kapitalet "äger" jorden......ser vi till att livsförutsättningarna förändras i den accelererande takt vi gjort kan vi hamna i den situationen att livsförutsättningarna för hela arten människa upphör.

Jag har skrivit en del om Gore tidigare ...såklart...i inläget nedan från augusti..kan du lyssna på Al Gore som amerikansk politiker talande om kriget..inslaget är på 9 minuter..men ta dig den tiden...

I SVD står det om att sammanbrottet av CIA var nära. Är det inte Buch som bröt samman för länge sedan.
Al Gore är mest känd av de flesta som föreläsare om miljöförstöring och klimathotet. Ta dig 9 minuter och lyssna på det här inslaget så är ansvarsfrågan lite tydligare.
Den kristna extremhögern under Bush´s ledning har varit en katastrof för demokratins utveckling  i världen och framför allt tilltron till USA. Så att peka ut CIA som icke fungerande är snömos.
Vi får hoppas att amerikas folk väljer en bättre ledare nästa val så de kan ta hem sina pojkar från slagfälten. Grabbarna gör bättre nytta som jordbrukare där hemma.
SvD länkade inte de här inlägget, måste vara fel på SvD´s server :-)

En sista lite humoristisk historia är att engelska bookmakers börjar bli svettiga....de gav 100 ggr pengarna på att Al Gore inte vinner trippel...Oskar...Fredspris..och Presidentvalet...

Från SVT.TextTV
Gore skrämmer vadhållningsbolag    
Dagens besked att Al Gore får Nobels
fredspris gör att de brittiska      
vadhållningsbolagen svettas.         
                               
Flera bolag har tidigare satt upp ett
vad om 100 gånger insatsen om Gore  
vinner en Oscar, får fredspriset och
segrar i amerikanska presidentvalet. 


 
                                     

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Creeper Politik bloggar BlogRankers.com Topplista Favoritlistan.se Blogglista.se Bloggar.Topplista.se
Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign
Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign!

BloggRegistret.se