Fri att kritisera

Fartyget Atlantic Osprey är nu på väg med svenskt kärnbränsle ombord mot upparbetningsanläggningen Sellafield i Storbritannien. Miljöministrarna i Norge och Island riktar samtidigt hård kritik mot miljöminister Andreas Carlgren.
Greenpeace har visat hur lätt det är att ta sig ombord på transporternatrots att Sveriges elitpolis Nationella insatsstyrkan lägger alla sina resurser på att förhindra Greenpeace. Vad tror du skulle hända med plutoniumtransporten om det hade varit en organisation som ville skada.....

Politiskt har frågan om avfallshantering hanskats av Centerpartiet ett mycket märkligt sätt. Jag har skrivit lite tidigare som du kan läsa dig bakåt i. Men framförallt hur ser hanteringen ut när den kommer i land vid Sellafield?

Vi lär få anledning att återkomma i frågan.....både om Sellafield och vår egen framtida energiproduktion...


Kommentarer
Postat av: Calle

Så Greenpeace vill inte skada? Gång på gång bryter man mot lagar för ett eget mål. Man bryr sig inte om de av oss alla gemensamt uppsatta lagarna, man tror sig vara bättre än andra uppenbarligen. Bura in ligisterna, säger jag.
Att Norge med sin oljeindustri och Island med sin valfångst och allt vad det är, har mage att kritisera Sverige för att vi använder vårt kärnbränsle mer effektivt, blir dessutom mest barockt. Istället för att skicka ner bränslet i slutförvaret på en gång när det är byggt, så kan man nu nyttja det längre och utvinna mer energi. Det borde väl snarare uppmuntras om man tar miljöfrågan på allvar. Men varken Norge, Island eller Greenpeace har väl något intresse av detta, får jag förmoda.

2007-10-07 @ 14:30:27
Postat av: jonatan

Om du hadde sett dom lådorna kärnavfall transporteras i så hadde du nog varit lugnare. Man har bland annat kört på dom med godståg och kastat dom från flera meters höjd ner på stålspikar för att se till att dom klarar sig. Jag är nog mer oroloig för alla dom olje-pråmar som seglar runt.

2007-10-07 @ 15:51:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Creeper Politik bloggar BlogRankers.com Topplista Favoritlistan.se Blogglista.se Bloggar.Topplista.se
Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign
Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign!

BloggRegistret.se