Fritt att syna Björklunds bluff

Ja då har nyheten kablats ut över landet att undervisningen skall bygga på vetenskap och följa läroplanen. Bra då är det väl lungt nu från sekter som med våra gemensamma medel bedriver religös proaganda...

Kan det vara så att det var viktigare att rädda Alliansens regeringsmakt än att en att lösa frågan. När folkpartiet och kristdemokraterna står samtidigt och ler mot kameran i en fråga de är djupt oense så är det dags att syna bluffen.

Den kristna skapelseberättelsen kan inte presentera som ett likvärdigt teoretiskt alternativ till evolutionsläran. Ett sådant regelverket har gällt hela tiden. Redan i dag gäller läroplanen för den som bedriver skola. Vad är då det nya som det varit så mycket media om?

Björklund har fått backa från kravet på att den som driver en skola skall godkännas..alltså är det fortfarande fritt fram för sekter. inte vet jag om någon i det här landet har tilltro till statens kontrollåtgärder. Hur är det med möjlighet till insyn för skolverket i en sekt? Det brukar väl ta så där 3-4 år att stänga en galen skola.... många barn hinner fara illa under den tiden. Böter för skolor som bryter mot lagen..skrattretande.

Problem i religiösa friskolor har uppmärksammats mycket de senaste åren. Integrationsminister Nyamko Sabuni (fp) har velat förbjuda religiösa friskolor helt och hållet, och så sent som i förra månaden kallade socialdemokraternas partisekreterare Marita Ulvskog dem för "barnfängelser".
Störst uppmärksamhet har Plymouthbrödernas skola i Småland fått.
Skolverket ville inte ge sekten tillstånd, men ett beslut i länsrätten gav Plymouthbröderna rätt att starta undervisningen inför höstterminen.
- Vi borde ha gjort något åt lagen tidigare, men alliansen kom inte överens inför valet. Det är tyvärr sanningen, säger Jan Björklund.

Att Björklund slingrar sig nu är väl väntat då han företräder partiet utan några bestämda åsikter om någonting...men handlingskraftigt skall det framstå som. Alliansen (makten) framför kunskapen och barnen får bli eftermälet...

Folkpartiet har stora svårigheter att få ihop sin ideologi. Folkpartiet vill inte ha någon stat utan låta individen välja. När nu olika sekter (företag) hävdar att de och föräldrarna har rätt att bestämma över vilken sanning som skall ingå i barnens socialisering får vetenskapen stå tillbaka.....och folkpartiets ideologi står där lika tom och innehållslös som vanligt...men alliansen håller ju ihop och Fredrik kan fortsätta och sälja ut statens tillgångar..vilket är huvudprojektet eller hur.....

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Creeper Politik bloggar BlogRankers.com Topplista Favoritlistan.se Blogglista.se Bloggar.Topplista.se
Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign
Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign!

BloggRegistret.se