Fritt fram för Kriget igen

Nu verkar det som om vi har ett nytt krig på gång. Turkiet anser sig ha rätt att invadera grannlandet Irak. Men det är ju fler än turkiet som tagit sig den friheten??

Turkarnas tidigare folkmord skall vi inte glömma inte heller Saddams folkmord.

Det är det  kuriska folket som alltid kommer i kläm och mördas vad är  "motivet" den här gången.....olja?


Kurder
är ett folk som huvudsakligen lever i Kurdistan, ett landområde i västra Asien som delas mellan Turkiet, Irak, Iran och Syrien, samt i Armenien.

Kurderna har levt i området i några tusen år. Sumerna omnämnde dem som Karda 3000 f.Kr. Det finns omkring 35 miljoner kurder, uppdelade i ett antal länder. Under de senaste hundra åren har kurdiska uppror avlöst varandra, av vilka de flesta blivit förhindrade av Turkiet, Iran, Irak och Syrien.

Bild:Flag of Kurdistan.svg

Den turkiska militären mobiliserar just nu för ett eventuellt angrepp i Södra Kurdistan (kurdiska regionen i norra Irak). En turkisk invasion riskerar att skapa ett inferno där civilbefolkningen kommer att drabbas mycket hårt.

Men du klarsynte det finns något annat som förenar Turkiet och USA i deras frihetskamp för "demokrati" . Det svarta guldet...västvärldens beroende av oljan...inte är du väl beroende lille vän?

Det svarta guldet är kanske inte lika vackert som guldet i ett smycke men giftigt och farligt för hela världfreden..

 Hur var det nu med EU skulle det vara en fredsorganisation..dax att visa lite muskler då Bildt...vi litar på EU..

Tänk två gånger kära ledare i Turkiet och USA.......vem vet hur det kan sluta.....hur många barn och kvinnor skall ni döda den här gången?

Kommentarer
Postat av: Mehmet

Vad anser du att Turkiet ska göra när PKK gång på gång attackerar Turkiet från sina baser från Norra irak ?

Var det EU eller Sverige som öppnade sina gränser när Kemiska Ali attackerade kurder i Halebje? Nej, Det var Turkiet som öppnade sina gränser och räddade tusentals.

Om du tycker synd om kurder kan du göra det på ett annat sätt än försvara PKK som är en terror organisation. Det finnn miljoner kurder i Turkiet som bor i alla städer. Det finns över 80 kurdiska parlement ledamoter i turkiska parlementet. PKK stödda kurdiska partiet har inte ens %5 stöd i Turkiet. Varför röstar inte alla kurder på dem ? Jo, de vet att PKK förstör för kurder !

2007-10-21 @ 22:15:46
Postat av: Tuncay

MEN SNÄLLA DU
Vadå olja??? Turkiet har inte haft ngn anledning, tills idag. Riktigt fegt och svagt att skjuta från bakhåll av pkk. Kurder vill ha demokrati, men snälla, hur demokratiskt är det att skjuta från bakhåll? Det är inte turkiet som har invaderat "kurdistan", utan tvärtom. Det är inte turkarna som vill ha ett land, det är kurderna. Varför ska unga soldater i turkiet dö? Varför har Öcalan döda kvinnor o barn i turkiet? Varför ifrågasätts inte PKK terroristattentat i västvärlden?

2007-10-21 @ 22:25:06
Postat av: NMTD

Här har bi ju ngn som skriver om fördomar och ingenting annat.
För det första, vart ligger Kurdistan? I så fall kan du ju samtidigt visa vart Osmanska Riket ligger om du nu är så smart som du försöker visa för det svenska folket.
Sedan, den turkiska militären har aldrig haft för ambition att skada det irakiska folket, tvärtom att hjälpa dem. Om du nu kallar PKK för det irakiska folket så talar vi inte samma språk.
Du minns säkert mycket väl när och hur Saddam gasade kurder i norra Irak. Kan du svara mig vart hundra tusentals kurder rymde och vart dem fick tak över huvudet samt att vem som besvärade sig över bergen för att ge mat och tält till drabbade kurder? Svara på det, sedan kan du öppna din mun!
USA åker tusentals mil för att bekämpa terrorister, varför skulle inte Turkiet över gränsen till Irak där terroristerna har sin lilla fristad??
Ledarna i norra Irak verkar ha glömt bort hur en OSMANSK örfil smakar....

2007-10-21 @ 22:26:19
Postat av: Anonym

Undrar bara hur många barn och kvinnor som har blivit mördade av PKK i sydöstra Turkiet. Om men man tänker efter så är det kurderna som PKK-gerillan dödar, eftersom folkgruppen i sydöstra Turkiet består av främst av kurder. Hur fan kan man kritisera Turkiet att du dödar barn och kvinnor meddans PKK-gerillan dödar barn och kvonnor i Turkiet (kurder & turkar). Skulle inte PKK finnas skulle Turkiet utvecklas till självständigt land, men det gynnar nog inte USA.

2007-10-21 @ 22:35:16
Postat av: Isa

Mkt. bra skrivet Björn.

Om turkar fick bestämma, skulle världen gå under.
Deras historia visar bara förtryck och massmord på andra folkgrupper.

Nämn något positivt från turkarnas 1000åriga historia??? det är samma folk vi har att göra med fortfarande. ett hänsynlöst folk.

pkk är en reaktion på turkens betéende.
Vad är anledningen till att pkk finns???

2007-10-21 @ 22:52:07
Postat av: Sero

Det bisarra är att Turkiet är för dum för sitt bästa. Deras nationalistiska hjärntvättning i Ataturks fotspår leder landet rakt in i en balkanisering av Turkiet.

När detta väl lugnar ner sig är det bara de sk turkarna som sitter som förlorare.

2007-10-21 @ 23:10:36
Postat av: En arg kurd

Jag är inte för krig, men PKK har rätt att försvara sitt folk, som Turkiet gör för sitt folk. Det enda lösningen är att ge kurderna sina rättigheter. Historian har visat inget makt i Mellanöstern kan vina kurdernas kamp. De har sina berg till skydd. PKK vill inte ha mer än de kulturella rättigheter och det har varje människa rätt till enlig FN stadgan. Varför då Turkiet inte ger kurderna sina rättigheter om de bryr sig om sina medborgare? Turkiet ett fascistiskt land som måste acceptera kurdernas rättigheter. Nu eller senare kurderna också som alla andra folk ska bilda ett eget land samt det är de som kan lära turkar hur demokratiskstyre ska vara.

2007-10-21 @ 23:12:05
Postat av: Turken

"Om turkar fick bestämma, skulle världen gå under.
Deras historia visar bara förtryck och massmord på andra folkgrupper."

Darför kan alla i Serbien, Grekland, Bulgarien, Armenien osv kan idag prata derans språk och kunde bevara sin kultur, eller hur? Om turkarnas avsikt vore att rensa alla folkgrupper förutom turkar, kunde man ha gjort det under 600 år när Osmanska Riket behärskade dessa nationer. Så sluta att smutskasta!

Svara istället denna enkla fråga:
"USA åker tusentals mil för att bekämpa terrorister, varför skulle inte Turkiet över gränsen till Irak där terroristerna har sin lilla fristad??"

Dessutom kunde och kurder och turkar leva tilsammans utan att behöva federalism. Dem som vill inte leva så (PKK och legala kurdiska partiet DTP som vill en autonom kurdistan i Turkiet precis som i Irak) fick bara 5% av rösterna i senaste valet i den regionen.

Jag tycker att det är helt OK för dem att bo i autonoma kurdiska området i norra Irak. Så länge dem inte anfaller Turkiet.

2007-10-21 @ 23:21:47
Postat av: Mazlom Dogan

Det pkk (frihetskämpare) gör är att dem skyddar sitt folk från fascistisk förtryck från turkarna som i åratal har behandlat kurderna i norra kurdistan ca 22 milj illa.

Tex fram till 1994 så har det varit olagligt att tala kurdiska i turkiet om man gjorde det blev man fängslad. Fram till 2002 så har det varit förbjudet med kurdiska tidningar och böcker i turkiet. Det är fortfarande förbjudet att vistas med den kurdiska flaggan. Kurderna i norra kurdistan behandlas fortfarande illa av terror staten turkiet. Dem sakerna som jag tog upp är bara några få ,det finns fortfarande mycket mer .

Turkarna driver en mycket smutsig politik , men nu räcker det inte mera ska vi kurder behandlas illa. Ni kommer att få se vad Pkk kommer att göra med den turkiska militären. Redan idag så döda Pkk 15 turkiska soldater och tog 8 som gisslan som var på väg
att förbereda attacker mot Södra Kurdistan
. Faktum är att inga Pkk soldater förlora sina liv i anfallet, så som turkisk media ljuger. Men det kommer bara att bli mycket värre för er turkar om ni försöker med en invasion av Södra Kurdistan.

Biji Kurdistan

2007-10-21 @ 23:29:39
URL: http://www.hotmail.com
Postat av: Noel

Nej jag tycker inte att du beskriver situationen rätt, jag är medveten om att man ska vara kritisk till allt för att få ut den dåliga bilden. Men Turkiet har fått ta otroligt mycket negativt från de kurdiska terroristerna de senaster halvåret.

Det finns många kurder som inte är för PKK; de är dessa kurder som kan skapa ett kurdistan, inte de kurder som stödjer terrorstämplade PKK.

Oljan? Har svårt att tro att Turkarna är så beroende av olja att de går in i Irak.

2007-10-21 @ 23:44:28
Postat av: Turken

"Kurderna i norra kurdistan behandlas fortfarande illa av terror staten turkiet."

Väldigt intressant att höra. Öppna gränser när Kemiska Ali attackerade kurder i Halebje räknas som särbehandling alltså? Då gör vi inte det när USA har dragit sig tillbaka från Iraq och Shia araber med Iran's stöd anfaller.

"Tex fram till 1994 så har det varit olagligt att tala kurdiska i turkiet om man gjorde det blev man fängslad. Fram till 2002 så har det varit förbjudet med kurdiska tidningar och böcker i turkiet"
Det är sant faktiskt men tror du verkligen att det här är annorlunda idag pga PKKs terror eller nya lagar som Turkiet inför under medlemskapsförhandlingar med EU?

Som Talabani sa själv för ett par dagar sedan: "Tiden av att vara Che Guevera är över"
Parlementet ligger i Ankara eller i Baghdad, lägg ner vapen!

2007-10-21 @ 23:45:10
Postat av: baylan

Björn Wadström jag får tårar snart av din, kurdiska snacket.
Jag som är själv kurd, tycker illa om kurder, med sina 4000 åriga äckliga kultur så som att mörda sina egna döttrar, att gifta sig med 40 kvinnor skaffa 20 barn hälften av dem blir tjuvar och andra hälften blir terrorister. Om kurderna vill ha Demokratiska Kurdistan så kan dem sluta terrorisera sin nya grand land Turkiet, om dem håller på terrorisera så får dem ta allt skit. Spelar ingen roll hur länge man har bott ett område, om du säger att kurderna har bott där länge så betyder det att kurder är efterblivande. Om dem tycker att Norra Irak är Kurdistan så kan Kurder från Turkiet som inte gillar Turkiet och kanske tycker att kurdiskan är förbjuden kan bara ta och packa sticka till Norra Irak där finns det kurdernas harem.

2007-10-22 @ 00:25:29
Postat av: arian

turkiet måste erkänna kurder som kurder och inget annat.Och annars kommer aldrig bli fred i turkiet.

2007-10-22 @ 00:39:18
Postat av: what

ni turkar är idioter, vad än vi kurder skriver så håller ni fast i era falska påståenden och kommer med era idiotiska kommenterarer. Ingen ide mina kurdiska bröder det enda språket detta idiotiska folk förstår är VAPNET

2007-10-22 @ 00:43:59
Postat av: Mazlom Dogan

Till turken:

Talibani, Barzani , USA och FN manar turkiet att lösa frågan med hjälp av diplomati och dialog istället för krig.
Men turkarna är så dumma att dem inte förstår det och spiller sitt eget blod. Du bör veta att pkk inte krigar för skojs skull, dem vill lösa den kurdiska frågan med dialog och fredliga lösningar som terrorist staten turkiet vägrar att ha. Faktum är att dem har haft vapenvila flera ggr dem senaste åren som då har upphört genom fortsatta attacker av den turkiska militären.

Pkk kommer att fortsätta sin väpnade kamp så länge turkiet driver sin smutsiga politik mot kurderna. Du bör också veta att Pkk inte är ett litet parti, det stöds nämligen av flera miljoner kurder och ett
självständigt kurdistan stöds av 40 miljoner kurder.

2007-10-22 @ 00:46:02
URL: http://aftonbladet.se
Postat av: Björn Wadström

Det var många åsikter...min är bara att vi har en Planet och vi människor behöver hitta former för samtal som ersätter hot, våld och dödande. Jag är orolig när politiker ersätts av militärer...barn, kvinnor och män alla är förlorare...Nu skall jag sova och vill du kommentera mer så godkänner jag kommentarena i morgon bitti. Fred på jorden.

2007-10-22 @ 00:47:39
Postat av: En arg kurd

Baylan du är inte kurd, ni är en efterblivande turk som vill behandla kurder illa. Om ni föreställa dig som kurd ni skulle bo i Kurdistan och säger inte sådana saker. Den delen av Kurdistan som har blivit ockuperad av turkar råder inte demokrati och frihet. Människor är inte fria i yttrandet i Kurdistan. Varför det finns allt frihet för er turkar men inte för kurder? Kanske tycker ni vi kurder inte förtjänar frihet och demokrati. Kurder är stolta över sina barn, det spelar ingen roll vad fascister säger. Alltså Turkiet ska ge upp snart och de ska ge kurderna sina rättigheter, med fred eller krig. Det får ni tror på vad ni vill. Varje kurdisk barn är värd för oss de ska lära sig hur de försvarar sitt hemland med pennan och om man tvingas de ska använda vapen också.

2007-10-22 @ 01:03:15
Postat av: Turken

"Talibani, Barzani , USA och FN manar turkiet att lösa frågan med hjälp av diplomati och dialog istället för krig"

Min vän, USA kom och har bett Turkiet att stödja dem invadera Irak från norr i 2003 och turkiska parlementet sa "nej" med 1 röst skilnad att göra det. Till skilnad från er kurder hjälper vi inte andra att anfalla grannländer från vårt land.

5 år senare röstar alla förutom 19 parlementeriker (16 PKK anhängare + 3 till) för att skicka trupper till norra Irak för att jaga dina våldsmakare eftersom regeringen i norra Irak och Baghdad säger att dem har inte förmågan att kasta er bort, det säger Barzani och Talabani själva.

Om vi vore våldmakare och faschister som du påstår hade vi chansen att jaga er fritt med USA redan i 2003. Varför denna ändring i turkiska parlementets ställning inom 5 år?

"Du bör veta att pkk inte krigar för skojs skull, dem vill lösa den kurdiska frågan med dialog och fredliga lösningar "

Jag bryr mig inte varför PKK mördar men men det är fascinerande att höra av dig att mörda 12 unga soldater i en bakhåll hetter dialog och fredlig lösning. Dessutom mördades 32 av PKK som var förmodligen turkiska medborgare. Så i min värld krävde PKK 32 turkiska liv igår.

Ni riskerar allt som kurderna fick i norra Irak med PKKs våld och som många kurder ochså tycker hjälper ni inte kurdernas sak.

Björn: PKK och kurders rättigheter är inte samma sak min vän. Precis som Al Qaida och muslimer är inte samma sak. Dem som stödjer PKK, Al Qaida, Hizbollah stödjer i princip våldsamhet. Hur kurdernas rättigheter utvecklas i Turkiet ska finnas med i "EU's officiella utvidningsrapport om Turkiet" och kommer ut i November.

2007-10-22 @ 06:45:13
Postat av: Mehmet

Fega Kurder i Sverige och andra EU länderna för kämpa för att bli civiliserad istället för att snacka skit !
Låt bli döda era systrar och fruar ! Låt Fadime och andra leva som människa. När ni gör sådana hemska saker kommer ni från "Turkiet" annars från Kurdistan. Kurdernas problem är utbildning. Det är vad de behöver. Kurdiska män har flera fruar och tiotals barn och de kan inte ens namnen på sina barn. Männen låters sig inte vaccinera sina döttrar vet nu varför ? Jo, De tror att Turkarna ska göra så att de inte kan få barn, Det står ju "STERIL" på förpackningen. De tror att deras kvinnor ska bli sterila :-)
Ni som bor här i Sverige vill inte inse men PKK har mördat tiotals lärare i Sydöstra Turkiet , just för att de lär kurder Turkiska. Varför kurdiska delen är fattiga, jo det går inte investera pengar där eftersom PKK bränner ner fabriker, maskiner osv. Varför ? Jo det är för att de vill inte att kurdiska folket ska ha det bra, då skiter dem i PKK. Så länge de är fattiga och outbildade kommer de att bli lurade av PKK.
Jag säger bara en sak; Ni nationalistiska kurder i Sverige, Åk till Turkiet och se verkligheten.
Hur kom det sig att Mehmet Uzun lämnade Sverige och åkte till Turkiet för behandling ?
Han har fattat verkligheten när döden märmade sig, det ska ni ocksa göra så småningom !!

2007-10-22 @ 09:40:36
Postat av: BarbarPappa

Detta förklarar ju enkelt vad PKK står för, kunde inte skriva mycket bättre själv(orkante)

http://svenskmedia.blogspot.com/2007/10/eskalerande-konflik-i-kurdistan.html

PKK har bedrivit ett terror krig emot turkiet. Under de senaste 10 aren har 40.000 manniskor dodats i terror attentat. PKK anvanders av typiska terrorist metoder. Man har sprangt otaliga bomber i turistorter langs den sodra kusten. PKK gommer sej i Kurdistan i Norra Irak och har nyligen infiltrerat och dodat ett flertal soldater i Sydostra Turkiet. PKK har bedrivit terrorist verksamhet i Europa, flera Europeiska politiker har mordats av PKK. PKK ar en marxistisk islamistiskt organisation som fatt stod av Iran och Syrien. Dom finansieras av stod ifran Kurder som bor i Europa och andra lander. Dom har stora inkomster ifran narco trafiking da dom smugglar nakotika och hjalper andra smuggla narkotika mot en avgift. Dom ar forklarade en terrorist organisation av de flesta europeiska lander. Inom kort kommer formodligen Turkiet att inleda aktioner och flytta in militara styrkor in i Norra Irak for att satta stopp for PKK. Det kan leda till fordrojd ekonomisk utveckling i Norra Irak som ar beroende av trasporter in och ut via Turkiet. Kurdistans ekonomi har haft en mycket stark utveckling sedan de befriades fran hoten ifran Saddam regimen

2007-10-22 @ 10:36:23
Postat av: BarbarPappa

Ursäkta men herr Björn, kanske är dags att börja ifrågasätta din egen integritet, så hårt som du har vinklat detta är ju helt sjukt. Har du själv kanske varit på ett träningsläger i kandilbergen regi á la PKK?? Istället för o förenkla all propaganda som någon har förklarat för dig o skriva massa strunt, kan du ju kolla på all fakta som ligger på bordet.

Är PKK terror stämplat - JA!!

Har kurder fått utvecklade kulturella o medborgliga rättigheter under den senaste 10års perioden - JAA!!

Jag älskar mina kurdiska bröder o grannar, men faktum kvarstår att man måste få bekämpa ett inrikes hot...

Angående historen, har vi även där en hel del fakta att tillgå, det är ingen hemlighet i västerländsk litteratur att det osmanska rikets styrelse skick har varit dom mest toleranta, bl a först i världen med religions frihet...

Men öppna sinnet, och försök se det från flera perspektiv

Mvh
En glad Alevit som älskar både Turkar o Kurder

2007-10-22 @ 10:54:48
Postat av: Turken

En punkt till som jag skulle vilja lägga här:

Mina kurdiska vänner, försök att lära er hur turkar, kurder och massa andra har kämpat sida vid sida i Gallipoli mot frankrike och england under första världskriget och försök att förstå era förfäder som har byggt dagens Turkiet. Darför räknas ni inte som minoritet och darför kommer ni aldrig att räknas eller hanteras som minoritet.

2007-10-22 @ 11:01:13
Postat av: Mazlom Dogan

"Min vän, USA kom och har bett Turkiet att stödja dem invadera Irak från norr i 2003 och turkiska parlementet sa "nej" med 1 röst skilnad att göra det. Till skilnad från er kurder hjälper vi inte andra att anfalla grannländer från vårt land."

Det är ju självklart att ni röstar emot eftersom det faller inte
i ert intresse att hjälpa till kurderna i norra irak. Faktum är att ni inte vill att någon del av kurdistan blir självstäntigt.

"Jag bryr mig inte varför PKK mördar men men det är fascinerande att höra av dig att mörda 12 unga soldater i en bakhåll hetter dialog och fredlig lösning. Dessutom mördades 32 av PKK som var förmodligen turkiska medborgare. Så i min värld krävde PKK 32 turkiska liv igår."

Du verkar vara lite efterbliven, turkarna vill inte ha fredliga lösningar dem väljer att använda sina vapen. Så varför ska då Pkk ge upp sin kamp och kurdernas. Konvojen var på väg mot en operation mot södra Kurdistan. Det var inga 32 Pkk medlemmar som förlora sina liv. Det var nämligen turkiska myndigheterna som kom med den lögnen.

"Om vi vore våldmakare och faschister som du påstår hade vi chansen att jaga er fritt med USA redan i 2003. Varför denna ändring i turkiska parlementets ställning inom 5 år?"

Faktum är att ni har redan gjort 24 operetioner mot Pkk genom norra irak från 1983- 2000 och misslyckat varje gång. Så det är ingen förändring på 5 år i det
turkiska parlamentet, som har alltid styrts av militären. Den ända förändring är att södra kurdistan har blivit självständigt och det är det som är i ert intresse att försöka hindra det. Men denna 25:e invasionen så kommer ni att få smaka er egen medicin.

Björn: Pkk är lika med frihetskämpar som kämpar för ett kurdistan som stöds av flera miljoner kurderna. Det går absolut inte att jämföra dem med Hizbollah och al qaida, men däremot går det att jämföra den turkiska staten med Hizbollah och al qaida som är lika med fascism,och förtryck.

Biji Kurdistan

2007-10-22 @ 11:19:49
URL: http://www.kom.se
Postat av: NAN

I am sorry I can't write in Swedish but I can understand with a little help. I presume, all can understand what I have written here. There are lot of wrong information in the text above but most interesting was to read the commends.

In order to support any political stance or situation it is very important to understand the territory and social status of the region. It is right, there a history is tried to be constructed in middle east rising up the shoulders of Kurds. I am sure they have a history and in the nastionalist waves after 1800s which europe used for their purposes before invading a place, an exaggerated history has to take place. I don't care where Kurdish roots are coming but there is a fact that the civilisation called Meds, Asyrians and rest lived in the northern iraq belongs to us-Asyrians who are called Suryani-es in the region. Thats why I say the historian facts are exagerated but it is also needed to form a nation.

Moving on, the status of eastern region of Turkey and also nothern iraq is tribal for ages. Sounds old fashioned isnt it? Thousands of people belong to one feodal leader called "aga". So for ages, central governments tried to control these leaders. Because if they can control the leaders they can control the locals. In northern iraq 2 biggest leaders of these tribes are Barzani and Talabani. In such a feodal leadership nobody can stand and talk about a democracy. Many of these tribes called "asiret" are also located in Turkey too. In history what they were doing? Some were looting, some were smuggling, some were trying to cultivate soil. For last 2 hundred years Ottoman Empire was paying money to these tribes and arabic tribes not to attack the pilgrim caravans.

So why this didn't chance? After the decleration of republic in 1923 with reforms government tried to amend this situation yet in 1950 government most of the reforms were changed. After 1950 USA supported right wing so much against left wing (they were thinking left wing is the reflection of communist russia)as a result half of the republic era reforms were vanished. Now most of the eastern groups are in the business of smuggling. Weapon, diesel, drugs etc.

So the Kurdish Problem? There is one problem but PKK is not a part of it. Maybe it was in the begining but not right now. Kurds and Turks in Turkey are brothers. All people in Turkey and who has a Turkish passport is my brother. I believe my anchestors spled blood with their anschestors and created turkey. But the Kurdish Problem is not only belonging to a nation. It is the problem of eastern and south eastern parts of Turkey. So it is a regional problem.

PKK is a terrorist organisation. EU and USA accepted them as terrorist however subjective european and american media announce their actions as kurdish rebellions. europe supported terrorists against Turkey before. ASALA armenian terror group slained 25 turkish diplomats and suspects who were caught were not given to turkey by Belgium and France. Afterwards what happened? They accidentaly exploded a bomb in Orly Airport in Paris and killed french citizens. Then they vanished from the surface of world. Now europe is supporting PKK. Now it seems nice to them. Beacuse the fire lighted by PKK is always burning out of their land. but Terror is terror. There cant be any nationality, religion of anarchy. All PKK, Barzani, Talabani are puppets of USA. and all the supporters of this triangle are the slaves of them. Never forget: slaves have no right to talk about democracy!

If you have specific questions, just ask :)

2007-10-22 @ 11:49:41
Postat av: Den demokratiske turken..

Jag förstår inte de andra turkar, vi har förtryckt, och förnekat kurder sedan republiken grundades och kan säga det här att jag skäms över de turkar som uttrycker hat och uppviglar folket till krig..

2007-10-22 @ 11:57:10
Postat av: Turkiet

ni kan fan inte få ihop 7% röster till DTP var e dem som vill ha demokrati. Fråga kurdiska näringsidkare i turistorterna vad dem tycker om PKK och packet så ser du verkligheten.

2007-10-22 @ 12:22:46
Postat av: Elbaz

Du skriver så dåligt att det är pinsamt, ingen relevant uppbyggnad av dina åsikter, istället klämmer du in en massa konstiga påståenden överallt.


Du är nackdelen med bloggandet, okapabla skribenter med värdelösa bloggar som folk sitter och slösar tid på att läsa.

2007-10-22 @ 12:23:58
Postat av: En arg Kurd

Igen! Turkiska soldater är den våldsamma soldater, de torterar, mörder, våldtar kurdiska kvinnor, hos er finns inga männskligt, jag hoppas att ni turkar som bor här i Sverige att förstå det finns andra människor också i världen. det finns b l a massa olika nationalitet i Kurdistan och turkiet, men varför ni accepterar inte detta. Det är ett krig som turkernas sodlater och regim som har börjad inte vi Kurder. Vi är inte för krig vem vill har krig? men turkiska armen växer varje dag varför? om ni inte tillåter att vi får fred i vår land hur kan vi utbildar oss? men en sak ska ni inte glömma och det är mer en hälften av kurdistans befolkning är fyra språkiga, men ni så fascister som vill inte se eller höra ett kurdiskt ord.

Bjj kurdistan naman bo diktaturan

2007-10-22 @ 12:39:22
Postat av: Mehmet

Här kommer lite mer info för er som är läskunniga ;

http://www.regeringen.se/sb/d/1324/a/4230
http://www.leopoldreport.com/DebNy3.html

2007-10-22 @ 12:41:44
Postat av: Björn Wadström

Jag måste själv kommentera BarbarPappa som skriver "kanske är dags att börja ifrågasätta din egen integritet". När det gäller mina egna värderingar så går det att läsa någon av de flera hundra inlägg jag skrivit i olika frågor. Jag är vad man brukar kalla ateist då det enligt mig inte finns någon skapare i det enorma universum. Så när det gäller religioner så hoppas jag att även BarberPappa kan förstå att jag inte förordar någon särskild religion, Människor har rätt att tro vad de vill. Jag har i mer än 20 år varit medlem i Röda Korset och den organisationen tror jag inte ens BarberPappa kan misstänkliggöra. Politiskt har jag funnit ett parti, miljöpartiet, som väl motsvarar mina värderingar. Jag arbetar sedan 25 år som socialarbetare och förstår att alla människor är annorlunda och vi alla har olika värderingar och bilder av vad som är rätt eller fel.
Vi har tillsammans en planet och vi människor och djur som lever på den här planeten är en del av naturen. Jag är ofta kritisk till USA när jag skriver. Det härrör sig dels från kunskap om USA´s agerande i Bolivia och andra sydamerikanska stater. Jag är också kritisk till hur den amerikanska kristna högern lagt sin strategi för världen. Däremot har jag inget emot det amerikanska folket. Al Gore är t.ex. en ledare från USA som jag menar har en vettig utgångspunkt när han diskuterar politik. FN är en viktig organisation för alla jordens folk att diskutera och komma överens i. Jag är motståndare till att Sverige har en vapenindustri som förser konflikter med vapen. Alla konflikter i världen måste vi lösa genom samtal och överstaliga överenskommelser.

Någon tycker att jag vinklat mitt inlägg. Jag håller inte med om det. De tidningsartiklar jag läst var däremot vinklade.

Det finns alltid många perspektiv på en fråga. Det visar inte minst de olika kommentarerna som kommit till mitt inlägg. Den som läser alla kommentarer ser också att det finns många fördommar och vad jag skulle vilja säga hat i en del inlägg. Människor behöver få framföra sina åsikter...det är det vi har YTTRANDEFRIHET till.....Yttrandefrihet är vad den här bloggen alltid handlar om...och att jag stavar dåligt och skriver dåligt som några alltid klagar på...det skiter jag i.

Vi har inte råd med mer krig på den här planeten...vi måste samlas kring viktiga framtidsfågor som mat, bostäder, utbildning osv..vi har bara ett liv och en planet....vi behöver ledare jorden runt som förstår detta och inte skapar mer hat och död. Om inget annat går fram så fundera på vad ett barn behöver för att må bra och utvecklas...
Tack för ordet.

2007-10-22 @ 13:16:25
Postat av: BarbarPappa

Hela din inledande text är ju vinklad, du har ju som sagt struntat i faktan o kommer med påståenden som
"Tänk två gånger kära ledare i Turkiet och USA.......vem vet hur det kan sluta.....hur många barn och kvinnor skall ni döda den här gången?"

Hur många barn ska PKK döda??

Fan det är väl PKK som utför attentat inom Turkiets gränser, därför har väl Turkiet juridisk och laglig rätt att försvara dess gränser och civila.

Glöm ej frågan på tapeten, och det är PKK som du inte ännu har yttrat dig om, och faktum kvarstår, vi dom flesta vet vad PKK står för, att du BJÖRN smiter från detta faktum är skrattretande, finns inte en enda människa som kan försvara deras dåd bl a mot dom civila.

2007-10-22 @ 13:39:14
Postat av: BarbarPappa

Nu när jag ser mer vad du har skrivit så inser jag att du är faktist inte värd denna uppmärksamhet från någon, du är ta mig fan helt dum i huvet.... Märks att du inte hjärnkapaciteten att ta in information från ett bredare perspektiv, jag råder dig starkt till att hoppa utför en klippa ner i ett mörker så slipper alla se dig igen...

2007-10-22 @ 13:48:17
Postat av: Nalin

OJJJJ vad gullig alla faschist turkarna har samlats här:) Ni har inget annat att klaga kurder, eller hur. Era dagar går ut på att attackera alla svenska som skriver lite positiv om kurder, och det tål ni inte. Tror ni att svenskar är dumma som er? Nehej, det är en mer kultiverat folkgrupp. alla känner ni hur barbarer beter sig.

2007-10-22 @ 15:14:19
Postat av: JAM

Mongoliets guld.
Var får dom tag i allt Kvicksilver?
Står det langare i varje buske?
Nåt företag måste ju tillverka skiten..
Å nån ska ju leverera.

2007-10-22 @ 15:56:32
Postat av: Turken

Regeringen i norra Irak är inte självständigt och är en del av nya Irak efter Saddam.

Ena sättet att bevara AUTONOMIN (inte självständighet) och bli erkännd som ett självständigt land är att skaffa sig vänner. Då ska man hellre börja bygga vänliga relationer med sina grannländer än att lita på en makt som ligger 14000 km borta och räknar sina dagar att dra tillbaka sina soldater.
Att försöka lura kurdiska befolkningen med förhoppningen att USA ska komma och försvara PKK eller Barzani gynnar ingen. Dagen när turkiska stridsplan lyfter, ska USA inte lyfta sina flygplan. Man ska bara kritisera läget från Washington samt några EU länder. Den här gången blir ingen US ambargo som Turkiet har haft efter Cypern inträdet heller, eftersom det är Amerikanernas&EU's pengar som befinner sig i Turkiet. Resultatet kommer att vara destabil norra Irak, avstängt handelstullar i gränsen och sämre livstandart för kurder i norra Irak.

Det här gynnar inte kurder men PKK som kan fortsätta smuggla sin knark i en destabil område och fortsätta erbjuda SKYDD till byvånarna som rysk maffia brukar erbjuda till restauranger i Stockholm!

2007-10-22 @ 16:25:17
Postat av: Mazlom Dogan

Hej Björn, lyssna ej på dessa ultra nationalistiska turkar som riktar person angrepp mot dig. Deras(turkarna) historia består av förtryck, förföljelser,diskriminering och massmord på civila. Läs deras historia så vet du, det är inte bara folkmord på 1.5 milj armenier det är även folkmord på hundratusentals civila kurder och assyrier/syrianer som dem försöker att förneka.

Men det är inte alla turkar som är så, tex så finns det många turkar som är fredliga och demokratiska dvs vänster turkar. Men synd så är majoritet av turkarna ultra nationalister.

Björn jag beundrar ditt arbete. Låt ingen bestämma över det du skriver och skriv det du tycker är rättvist, vi har yttrandefrihet här i Sverige tänk på det turkar. Om du hade skrivit det här i turkiet så hade du blivit fängslad. Vi kan ta Orhan Pamuk (Nobelpristagare) som ett exempel där han är hatad av många miljoner turkar för sina prisade böcker.

2007-10-22 @ 16:54:47
URL: http://hotmail.com
Postat av: Mehmet

Björn,
Grattis nu har du några kurder som slicka dig i röven ! I alla fall Mazlom Dogan
:-)

2007-10-22 @ 18:37:45
Postat av: Turken

""Vi vill ha en fredlig lösning och tar själva avstånd från våldet... vi är beredda att gå in i dialog och att ansluta oss till den politiska processen om Turkiet ger oss en möjlighet", " sa PKK idag.

Mazlom: Så har startar man en fredlig process min vän, inte med att läxa upp dina barn hat historier.
Alla som vill fortfarande leva bara med kurder i sin Kurdistan får flytta till Barzani's norra Irak och kämpa snart med Amerikaner mot Iran. Tror knappast att mina kurdiska vänner i Istanbul och Marmaris göra det dock, dem har det så bra -:)

2007-10-22 @ 20:15:56
Postat av: zoran

Ni (PKK) mördade till och med Olof Palme (som inte tror kan kontakte Turkiska domstol och höra Öcalan (PKKs ledare) och Semdin Sakik (andra ledare) ) villken vågade grej! Världens blodtörsdiga "frihetskämpare".

2007-10-22 @ 22:36:16
Postat av: Mazlom Dogan

"Alla som vill fortfarande leva bara med kurder i sin Kurdistan får flytta till Barzani's norra Irak och kämpa snart med Amerikaner mot Iran. "

Vi kurder som bor i Norra Kurdistan bor redan i Kurdistan och vi behöver inte flytta till södra kurdistan för att bo i kurdistan. Dessa är våra provinser i Norra Kurdistan ( Ağrı,Diyarbakır,
Bitlis, Hakkari, Bingöl,Tunceli, Gaziantep,Batman,
Erzincan,Erzurum,Kilis , Malatya,
Kahramanmaraş,Mardin, Muş , Şanlıurfa, Adıyaman,Siirt ,Şırnak,
Elazığ,)

Det är den turkiska militären som ska ut ur våra Kurdiska städer, dem har inget rätt att vara där. 90% som bor i dem kurdiska städer är kurder , rester ande 10% är turkiska militärer.

2007-10-22 @ 22:59:50
URL: http://sgs.com
Postat av: turken

Mazlum dogan , med dig kan man prata med i 10 år och du skulle inte fatta någonting. Osmanerna är erkännt för deras toleranta styre de hade under sina 600 år. ändå så bablar du på. NI tror att ni kommer få hjälp av USA och bli som judar och armenier men de e bara att glömma , eran lobby kommer sina bort precis som ASALA och då kommer ni fortsätta med er väldsuppgift,föda ca 15-20 barn.
Du kan alldrig jämföra dig med kurder som skickar sina ungdomar till militären för att få bort sånna marxist töntar som dig. Fan syrianer gillar inte r armenier gillar inte er.....va fan vill du att jag ska säga mer.

2007-10-23 @ 10:23:55
Postat av: Camilla

Björn, du ser vilket hat som finns mot kurder i din blogg, du borde inte låta fasister använda din blogg som arena för att svartmåla och förnedra kurder. Mehmet, Baylan och alla andra människor som inte kan uppföra sig som civiliserade människor borde inte leva i ett demokratisk land som Sverige. Sluta förtala kurder på bloggsidor, och för aldrig kurders talan Baylan, du snackar skit om att du är kurd.

Kurdiska folket har funnits i Kurdistan och kommer att förbli där. Så länge det finns en enda kurd kvar på jorden så kommer de föra fram sina rättigheter. Tusentals kurder har dödats torterats fängslats vare sig de har gått med eller mot turkarna. Turgut Özal en av Turkiets mest framgångsrika politiker, prämiärminister, senare president i nästan 10 år var kurd. Ni kan inte besgera den kurdiska stoltheten varken med era vapen eller smutsiga ord.

2007-10-23 @ 15:37:02
Postat av: kurd

åter igen ser man många rasistiska kommentarer från turkarna. er "stolta" historia kan visa allt förtryck,folkmord och mycket mer grymhet som ni har gjort men här sitter ni och förnekar allt. ni säger återigen om att ingen gillar oss i mellanöster men till skillnad från er och de andra terroristerna i mellanöster har vi alltid strävat efter demokrati. ni kallar er fasistiska land för demokrati men var är demokratin? yttrandefrihet är det inte en del av demokrati men vad händer om jag nämner ordet KURD i en turkisk tidning? skulle jag komma undan med det?
men det som stör mig är alla idiotiska inlägg från okunniga personer. Ni blir bara proppad med hat o här har vi ett exempel
"Vår vrede, vårt hat är stort", sade Erdogan i ett tv-sänt uttalande. där uppmanar erdogan att hatet ska öka!

pkk är frihetskämpare och det kan ingen ändra på. ÄR MAN TERRORIST FÖR ATT MAN KÄMPAR FÖR MÄNSKLIGA RÄTTIGHETER? turkiet vill inte lösa det kurdiska problemet på ett diplomatisk sätt så hur ska det annars lösas med? PKK skyddar bara sitt folk från förtryck och omännskliga handlingar och jag ser inget terror med det.

2007-10-23 @ 16:13:01
Postat av: Camilla

Kurd, jag vet inte om jag håller med dig. Jag tycker att PKK ger fasister anledning att ge sig på civila kurder. I de bästa världarna hade PKK inte krigat med vapen utan försökt att bygga sitt folks själförtroende genom att sluta ge anledning till att bli kallad för terrorister. PKK öpnnar vägen för militära lösningar i Kurdistan vilket bara medför lidande för folket. Det kurdiska folket är trött på krig. Men å andra sidan så vet man att även om PKK skulle sluta skulle turkiska armén den s.k djupa staten hittat nya former för att ha anledning att döda kurder. Jag önskar bara att kurder hade kunnat leva som vanliga människor, kunna bygga upp sitt område ch leva där i trygghet. Slippa fly undan sina hem och tvingas in i fattigdom och hopplöshet. Sluta bli offer för turkiska militärens aggression.

2007-10-23 @ 19:29:14
Postat av: BarbaPappa

Erdogan gjorde det uttalandet direkt till PKK som terrororganisation, du försöker vinkla det som om han sa det till kurderna som lever i Turkiet, klart vreden är stor, soldater o civila blir döda på turkisk mark.

Turkiets demokratiprocess tycker jag är en helt annan avdelning, PKKs agenda är en helt annan, skitsnack att dom krigar för mänskliga rättigheter.

Det är skillnad i Turkiet för minoriteter, din etniska tillhörighet kan vara vad fan helst, man får kalla sig laz, armenier, cerkez, kurd som sagt det är din etniska tillhörighet ingen bryr sig, men alla medborgare som bor i Turkiet är turkar detta är alltså den nationella identiteten, det är alltså det som står i lagen, man fåååååårr kalla sig kurd som minoritet COMPRENDE!! men man är turkisk medborgare alltså då blir alltså din nationalitet turkisk.

Men det verkar finnas en spricka mellan PKK och deras Irakkurdiska beskyddare

2007-10-24 @ 08:13:21
Postat av: turken

Camilla.det är ej kurder som sitter i fängelse och torteras de e KOMMUNISTER, USA kan slänga sig i väggen , i Turkiet gillar vi inte vänster tänkande de emot allt som har med våra grunder att göra , och grunder de e viktigt för att ett folk ska leva vidare.

2007-10-24 @ 10:15:57
Postat av: Turken

Camilla:

"Turgut Özal en av Turkiets mest framgångsrika politiker, prämiärminister, senare president i nästan 10 år var kurd"

Kan du förklara till oss alla hur man kan påstå mindre rättigheter till Kurder i Turkiet om en kurd (Turgut Özal) fick vara landets president?

Erdogan's, min och massa andras hat och vrede är stort mot PKK, inte kurder. Kanske är kurdiska folket trött på krig men det är uppenbarligen inte PKK. Om ni inte vill att Turkiet, Baghdad och USA rensar bort dem, gör rensningen själv i huset.

Mazlum:
"90% som bor i dem kurdiska städer är kurder "

Precis, och dem har röstat i senaste valet i sommras för AKP och inte PKK/DTP (DTP fick majoritet i 3 provinser bara). Så respektera Kurders val!

2007-10-24 @ 12:46:15
Postat av: Efterliven Turk

KURDISTAN KOMMER ATT BLI SJÄLVSTÄNDIGT! DE ÄR DET TURKIET ÄR RÄDD FÖR!

Kommer en turk soldat in i kurdistan
han kmr inte ut därifrån! ;)

2007-10-24 @ 19:05:52
Postat av: kurd

men det är just det som vi inte vill ha. vi vill inte leva i "turkiet" som minoritet vi vill leva i en självständigt kurdistan och vi bor på kurdisk mark som turkarna kommer och atackerar.

Erdogan uppmanar de turkiska folket till mer hat tror du att de får bara hatet mot pkk och inte andra kurder. aså jag har själv sett vad de turkiska militären gör mot det kurdiska folket så kom inte och snacka om demokrati här och att de kurdiska folket har männskliga rättigheter i turkiet.

camilla
det är inte så att pkk har nån val antingen kan dom sitta och kolla på när turkiska militären förnedrar och torterar de kurdiska folket eller försvara sig!

2007-10-24 @ 22:25:16
Postat av: Camilla

Kul att se att våra turkiska vänner kan skriva sansad. Nej, jag tycker varken PKK eller den turkiska armén gör ngt för att skapa förutsättningar för att skapa fred i Kurdistan. Alla som bor i Turkiet vet hur stor makt den djupa staten har. PÅ 1990-talet klädde turkiska tim-tjäsnteman sig till PKK gerillan och sköt civila kurder. Det har skett mycket vidriga aktioner mot kurderna i Turkiet. Det måste ni kunna erkänna om kurder ska kunna gå vidare och försöka leva sida vid sida med turkarna. Våra förfäder krigade sida mot sida med turkarna, och lyckades tränga undan inkräktare. Atatürk hade lovat kurderna att de skulle få dela på den bildade staten, när kriget var över bjöd han alla klanledare som deltagit i kriget i Diyarbakir avrättade dem och hängde deras huvud på stavar för att visa civilbefolkningen vad som kunde hända. MAn förde ett förbud mot andra etniciteter i grundlagen så att folk inte kunde tala sitt eget språk eller namnge sina barn med kurdiska namn. Historien av turkisk aggression mot den kurdiska befolkningen är lång och tar aldrig slut. PKK är ett gensvar på en sådan politik. Vill Turkiet gå vidare, måste man erkänna vad som hänt och lova att det aldrig kommer hända igen. Det är den nya generationen som kan ändra på detta, inte genom att bete sig som barbarer och försvara/rättfärdiga våldet eller förneka det totalt.Turgut Özal kom så långt för att han aldrig sa något om sitt ursprung, ågra dagar efter att han gjorde det dog han i hjärtattack.

Vill Turkiet få en försoning med kurderna ska de satsa på ekonomiska insatser i området oc återställa den situation som de skapat i kurdiska områden. Vill Turkiet få stopp på PKK, börja kämpa med kärlek, återfå förtroendet som ni krossat genom att döda civila.

Om AK fick regera själv utan turkes partiet och militärens makt hade Turkiet kommit långt på alla plan. Turkiet jämställer sig med vilken terroristorganisation som helst när den använder sig av terroristiska metoder.

Det var inte längesen som tre säkerhetstjänster sprängde en bomb i semdinli. Ni turkar bör ställa krav på er stat och bidra till att demokratisera landet istället för att försvara felaktigheter bara för att vara lojal mot sin egen grupp.

2007-10-24 @ 22:37:18
Postat av: BarbarPappa

Visst finns det sajkon inom turkiska armén också, men glöm inte situationen, när ett land är i högsta beredskap som i "dogu" och har varit det sedan början 90-talet och det skjuts på soldaterna från här o där, och hotet är överhängande, tar man också till drastiska metoder för att ha någon chans att stoppa terrorn.

I min mening är den tankarna om djupa staten lite överdriven finns ej några konkreta fakta på vad dom gör o sysslar med, samma med tex TIT...
AKP har försökt minska inflytandet för armén, dom skulle egentligen aldrig ha den makt som dom besitter från början, Ataturk sa en gång att han inte ville att militären skulle ta över makten efter honom utan hans vilja va att den nya generationen som växte upp under hans tid som statschef.

Själv är jag kemalist och förspråkar demokrati i Turkiet men situationen där är unik, man kan inte bara glida in o säga idag ska allt vara frid o fröjd mellan alla.

2007-10-25 @ 08:03:18
Postat av: Biji Kurdistan

Ni turkar, hur orkar ni att driva er fascistiska propaganda mot kurder. Ni ät total hjärntvättade dessutom.

Länge leve Kurdistan och Pkk. Nej till turkiet, Nej till förtryck.

2007-10-26 @ 01:46:03
URL: http://reh.com
Postat av: Andreas

Varför är alla turkar som komenterar så tröga. PKK vill inte ha Turkiet dom vill ha sitt kurdiska folks nationella, politiska, kulturella men framförallt mänskliga rättigheter, ett demokratiserat Turkiet. PKK har i flera uttalanden uppgett att dom är redo att lägga ner vapen för fredsplaner men Turkiet avisar förhandlingar med "terrorister". Patetiskt och så synd att så många människor ska behöva dö för en fråga som idag är en sjävklarhet i vår moderna värld!

Vad tycker ni egentligen? Vad håller Turkiet på med? Varför uppmärksammas inte kurdernas rättigheter?

Det finns så mycket folk inte vet. Ta ditt ansvar för lärdom så du aldrig kan bli lurad av smutsig propaganda!

Varsågoda!

I många år har Kurder och Turkar levt på samma mark och det är öppet att vi är som bröder. Turkiet har strypt Kurdernas mänskliga rättigheter och förnekat och förtryckt dens existens (den ena brodern fick allt och den andra brodern fick inget). Det här har under många år pågått och det startades olika politiska mot partier mot de turkiska styret många av dom var kurdiska men även turkiska. De här partierna krävde att Turkiet skulle demokratisera sig. Men i Turkiet har den kurdiska frågan varit tabu eftersom att man då klassades som seperatist som är likamed döden. Det är många som har försökt skapa en förändrig på fredligt/politiskt sätt men har blivit fängslade, torterade och dödade.

Vad händer?

Ett folk som blir förtryckt på sina rättigheter startar ett parti som kämpar för sina mänskliga rättigheter som kurder, på ett sätt som det turkiska styret har vållat fram under en lång tid. Kämpan om frihet är idag "terrorist stämplat."

Turkiet kommer aldrig lyckas slå ut PKK.

Många försök har gjorts att slå ut PKK men ingen gång har man
lyckats. Alla siffror som ges på median i Sverige kommer ifrån Turkiet
och Turkiet hycklar igen för att visa världen att dom "klarar sig"
men fram för allt visa att det inte dör så många som de gör och ge håpp till sitt eget folk. Det dör stackars militära ungdommar varje dag i bergen. För vad? För Turkiets vägran av demokratisering?

Jag kan berätta en händelse som inträffade förra året i Diyarbekir (östra Turkiyet "Kurdistans huvudstad") så kommer ni inse hur Turkiet kastar smuts på PKK.

I Diyarbekir (östra Turkiyet "Kurdistans huvudstad") finns det en bokhandel där dom säljer kurdiska böcker. Förra året blev bokhandeln utsatt för bombattentat och folket tog fast dom och deblev en stor debatt i turkiet, varför polisen tillsammans med armen utförde antentaten, och hjärnan bakom atentatet var de nuvarande nyinvalde högsta befälhavaren. så innan dom hann skylla på PKK som i alla andra fall så fort de blir ett atentat så åkte dom dit. Vad du kan lära dig av de här är att Turkiet själva är terrorister och att de är lätt att skylla på PKK.

PKK:s krav är att Turkiet demokratiserar sig men Turkiet vägrar, PKK har alltid varit redo att sätt sig ner om förhandlingar men så länge inte Turkiet tar PKK och kurder på allvar kommer PKK aldrig lägga ner sina vapen. Varför har dom vapen, ännu en gång Turkiet har vållat fram det.

Nu måste ni inse att det inte är så lätt som man tror Turkiet är ett väldigt brutalt land när det kmr till kurder.

Många idag anser att kurdernas tillstånd i turkiet hade vart bättre om PKK inte hade funnits idag. Men det många missar är att alla hade blundat för kurder om inte PKK hade funnits. Då hade Turkiet kunna fortsätta med sin brutala förnekelse av kurders historia som existens. Turkar har skrivit i historien att kurder är Bergs"turkar" och säger att dom heter kurder för att när dom gick i bergen i snön lät det "kurrt kurrt" patetisk och de här får kurder turkar alla barn i turkiet lära sig. Hade inte PKK funnits idag hade kurder blivit en bortglömd och "smutsig" minoritet.

Varför finns det kurder i det turkiska parlamentet? För att PKK har gjort sig hörd världen över och i dagens läge är det omöjligt att förneka kurdernas existen. Idag vet alla att det finns kurder. DTP heter det kurdiska partiet och det är PKK:s politiska hand.

PKK är starkare än vad många tror och dom stora makterna vet om de här. Turkiets föredetta högsta MIT chef berättar i en intervju att när vi flyger över med våra cobra helikoptrar, bombplan så är gerillan under bergen och har fest. Turkiets soldater ser inte sina motståndare, man kan säga att dom inte har någon motståndare. PKK slår till och försvinner spårlöst. Tänk er själva snälla vanliga soldater som gör lumpen i turkiet 3-4 månader grundutbildning sen blir dom skickade till ställen dom aldrig har sätt förut vad kan dom göra till skillnad från PKK som bor där och känner till varända 5 meter. De här vet PKK om dom vill inte döda vanliga soldater de anses vara stackare. PKK vill komma åt specialstyrkan och höga befälhavare.

Min kompis farbror berättade för mig en gång att när dom va ute i Turkiet på gatorna va dom smutst, folk kollade på dom och skrattade för att dom va kurder, dom sa fula ord och förnedrade dom. Jag blev upprörd och frågade, vafan vad gjorde ni då? Han säger, vi försökte dölja att vi va kurder för att inte råka illa ut
och bara snabbt försöka komma ifrån. Jag blir irreterad på min farbror och sa att man ska aldrig skämmas för sig själv och att det är viktigt för männsiskans karaktär att veta vart man kommer ifrån. Då säger han att jag har rätt men vad skulle vi göra? Om vi vände oss om och sa vi är kurder och vi är stolta kurder hade dom hoppat på oss, inte bara dom utan folket runt omkrig också, dom hade slagit oss till polisen kom och när polisen kom hade vi blivit
fängslade och torterade.

Det här och mycket mer är andledningen till varför PKK krigar idag.

Jag önskar att turkiet vänder tillbaka och börjar demokratisera sig så inga fler unga soldater dör.Det är grymt upprörande att se det turkiska folket va så blinda av medians propaganda hyckleri i Turkiet. Folkets barn dör varje dag i Turkiet för vad? Det finns inget krig, Turkiet väljer krig. Turkiet måste börja erkänna Kurdistan och kurdernas alla rättigheter som en MÄNNSIKA det är allas rätt idag, annars kommer bara fler att dö för att PKK kan aldrig slås ut från bergen.

INGET JAG SKRIVER ÄR FANATISM, ALLT JAG SKRIVER ÄR VERKLIGHET!
Ta lärdom av verkligheten och gå inte efter medians hycklande propaganda!

2007-11-06 @ 02:04:20
Postat av: abab

Lite sen kommentar kanske, men det som är konstigt är att folk här bara sysslar med att anklaga varandra i stället för att skapa en konstruktiv lösning.
Lösningen för turkiska staten är att ge kurder samma rättigheter som turkar, rätt till sitt språk och viss autonomi etc.
Samtidigt vet vi också att PKK är en terrororganisation och kanske måste turkiet använda våld för att besegra dem, jag är ingen militärexpert så detta kan jag inte uttala mig om.
Men det ända långsiktiga är hjälpa den kurdiska befolkningen, med rättigheter och även ekonomiskt då denna del av turkiet är väldigt fattig. Gör Turkiet detta kommer, när framsteg sker, stödet för PKK att minska stort.

2007-11-28 @ 23:03:06
Postat av: gökhan akdag

Turkiet har krigat med kurderna sedan 1926..efter när
turkiet blev en stat..de där idoterna har använd pkk som en svart gardin..och dödar när de vill hur de vill..de dödar till och sina egna soldater..detta gör de det för att hitta nån anledning för slå ner kurderna...stackars turkiska blir hjärntvättade av median och visar kurder som terrörister..de säger att vi har många kurder i parlementet...jag har en fråga de till turkarna..kurderna som sitter i parlementet får de ens prata kurdiska...

2007-11-29 @ 00:53:42
Postat av: fredlig

vad alla håller på att uppmana till krig hela tiden.
det är sorgligt att läsa alla hatiska inlägg.
kurder och turkar har rätt leva på samma vilkor.
ni som bor här , har möjlighet att inte påverkas av det tänckande och mentalitet som finns där nerei Kurdistan eller Turkiet.
börja tänck andra tanckar.
någon föändring måste det bli.
kurder måste få möjligheten att leva mänsklig.det kommer de få förr eller senare. sättet att uppnå det kan påverkas .

2007-12-14 @ 08:58:24
Postat av: isa solmus

ja ni kan o diskutera hur länge som helst... alla vet det går ej att kritisera turkiet utan på hopp av turkiska nationallister.hur har dom blivit nationallister tror man? jo turkiet lär ut nationallismen folket.. så turkiska folket kan man inte heller klaga på dom är bara människor.. som blir påverkad som alla andra... men det tukiska staten har gjort övergrepp med ármieena genom att utrota dom nästan.. och dom vill inte se attt dom har gjort fel. dom tycker att dom hade rätt att göra det. turkiet är ett fönekelse land av olika grupper eller folkslag rätt att bestäma över exikstens.. kurderna har blivit tvångs flyttade från sina hus av militär juntan.. bränt ner tusen tals byar.. det är sogligt att vissa turkar som bor i sverige kan än i dag försvara turkiet.när dom bor i sverige i demokratisk fint land vi har fått kommma till.. om turkiet inte har gjort fel vad gör ni här då! arbeta ja men det finns väl arbetet i turkiet också

2008-02-23 @ 14:06:51
Postat av: isa solmus

Om turkar fick bestämma, skulle världen gå under.

Deras historia visar bara förtryck och massmord på andra folkgrupper."



Darför kan alla i Serbien, Grekland, Bulgarien, Armenien osv kan idag prata derans språk och kunde bevara sin kultur, eller hur? Om turkarnas avsikt vore att rensa alla folkgrupper förutom turkar, kunde man ha gjort det under 600 år när Osmanska Riket behärskade dessa nationer. Så sluta att smutskasta!



Svara istället denna enkla fråga:

"USA åker tusentals mil för att bekämpa terrorister, varför skulle inte Turkiet över gränsen till Irak där terroristerna har sin lilla fristad??"



Dessutom kunde och kurder och turkar leva tilsammans utan att behöva federalism. Dem som vill inte leva så (PKK och legala kurdiska partiet DTP som vill en autonom kurdistan i Turkiet precis som i Irak) fick bara 5% av rösterna i senaste valet i den regionen.





men du vem är pkk???

det är kurder som turkiet har nekat i år tionde. vadå att leva tillsammans, klart man kan göra det men det ska inte vara på turkiet vilkor då får man ge med sig också av rättigheter till båda. kurder vill ha ett eget kurdistan av all förtryck som dom har fått utstå av turkiet av andra länder.turkarna pratar inte vårt språk vi pratar deras. då säger turkarna vi är dett brodliga vi ska kunna leva tilsammans. om det skulle va så. då kunde turkiet leva med oss kurder eller armenier.men det har inte sett ut så det kommer tuvär inte se ut så i framtiden. dettta jäkla gnällande om usa. att vi skulle va deras hund, som gör som dom säger,ja i så fall vem har inte gjort som usa sagt. den sista tiden. plus turkiet har länge köpt vapen av usa och dom har sina baser i turkiet,är detta en svartsjuka från turkiet att usa är otrogen mot turkiet? usa har alltid kört dubbel spel mot alla icke muslimska länder.

2008-10-08 @ 03:52:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Creeper Politik bloggar BlogRankers.com Topplista Favoritlistan.se Blogglista.se Bloggar.Topplista.se
Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign
Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign!

BloggRegistret.se