Fritt om vapenvila

Kurdistans arbetarparti (PKK) säger sig vara redo för en vapenvila om Turkiet upphör med sina attacker mot rebellerna och överger tankarna på en militär offensiv in i Irak. Erbjudandet framförs enligt nyhetsbyrån AFP via gerillans internetsajt.

Jag skrev tidigare på min blogg om krigsrisken under rubriken "Fritt fram för Kriget igen".. Jag hoppas nu att alla ledare kan sätta sig ner och samtala och förhindra ytterligare dödande.

Det här ställer krav på ledarskapet att lugna ner situationen. Kommentarerna till mitt tidigare inlägg var stundtals rätt hätska så situationen är inte lättlöst...men den måste lösas.

Kommentarer
Postat av: KimJ

Ha en skön kväll! Kram KimJ

2007-10-22 @ 19:37:58
URL: http://kimj.blogg.se
Postat av: Turken

Kära Björn och alla PKK anhängare som tror naivt eller påstår med avsikt att PKK är en organisation som kämpar för kurdernas rättigheter och självständighet. Så här skriver Reuters på engelska idag:
""We do not want to see wider military action on the northern border," White House spokesman Tony Fratto said.

Och sedan kommer vapenvilan. Men ni pratar om självständighet??? Självständighet kräver/innebär att fatta sina egna beslut i ett parlament med koncensus om möjligt (inte av en klanledare som Barzani) trots alla påtryckningar från hela världen. Inte agera som andra talar er att agera! Med dessa förhoppningar kämpade era förfäder i Gallipoli mot England och Frankrike som hade avsikten att erövra Istanbul och krossa drömmen om ett land där "Självständigheten ska höra bara till FOLKET" (Mustafa Kemal Atatürk), inte bara till turkar eller syrianer eller kurder.

2007-10-22 @ 20:44:51
Postat av: Medveten

PKK genomförde en ensidig, fem år lång vapenvila efter att dess ledare Abdullah Öcalan kidnappades 1999, men återupptog den väpnade verksamheten 2004.

PKK som påbörjade sin väpnade kamp för 25 år sedan, har sedan dess utlyst fem ensidiga vapenvilor i hopp om att lösa den kurdiska frågan med fredliga och demokratiska medel. Turkiet har ignorerat samtliga vapenvilor.

Får se hur pigg Turkiets regering är på att lösa konflikten via muntliga metoder denna gång.

2007-10-22 @ 20:45:48
Postat av: Turken

Så här har jag läst på DN:¨

""Vi vill ha en fredlig lösning och tar själva avstånd från våldet... vi är beredda att gå in i dialog och att ansluta oss till den politiska processen om Turkiet ger oss en möjlighet", förklarade PKK vidare.

Det här uttalandet är annorlunda en att genomföra en ensidig vapenvila, min kära vän. PKK vill lägga ner vapnet och ansluta sig till politiska processen och ber om en möjlighet av turkiska parlementet (Precis som IRA la ner vapnet).

Chansen för PKK att ansluta sig politik fanns redan, 19 DTP ledamöter sitter i parlament i Ankara idag och dem har röstat emot att gå över gränsen. Men PKK lederna (inkl. Öcalan) får inte ansluta sig i politik och det har inget med mänskliga rättigheter utan Turkiet's konstitution att göra. F.d dömda mördare & rebeller får inte vara politiker och delta i ett val.

Min slutsats är att man ska vara försiktigt innan man bestämmer sig för att vara någon annans lönmördare och skydda en lönmördare. Plötsligt kan lönet ta slut och ena yrket man kan blir att mörda. Då försöker man fortsätta mörda för en annan anledning eller för en annan sponsor. Men när större bror USA kommer och stödjer AKP's politik i Turkiet och hälften av EU länder gör detsamma, tar alla sponsrar och ursäkter för att mörda slut. Då vaknar man någon vacker dag mellan sina granner Iran, Turkiet, Syrien och Shia+Sunni araber i söder om Irak och inser att man ska inte utföra sina anfall på någon annans befäl.

Det är inte Turkiet som löser konflikten utan USA.

2007-10-22 @ 21:21:39
Postat av: Mer Medveten

Fem vapenvilor? Skämtar du eller, de pratar om vapenvila minst en gång om månaden. Inte för att de någonsin har bryt sig om några tomma fraser som är mest till för att förblinda väst-världen. De enda gångerna som attackerna har minskat är när de har blivit av med sina baser, bland annat i Syrien. De är väl rädda att de även skall bli av med sina baser i Irak denna gång.

PKK är en terrororganisation och inget annat, de har aldrig varit intresserade av dialoger.

2007-10-22 @ 21:23:24
Postat av: zoran

hehe bätre komentarer än rubriken alla kan kopiera och klistra. Jag undrar under samma stration skulle Rainfelt "kan sätta sig ner och samtala" barn mördare terrorister???? Alla kan sitta och skriva...

2007-10-22 @ 22:15:33
Postat av: TerroristSomTerrorist

Ville inte göra detta men men.

Antag för sakens skull att Al qaida (hur det nu stavas) immorn skulle gå ut med en ensidig vapenvila. Skulle detta då innebära att "The war on Terror" är slut? Antag att de skulle vilja lösa konflikten politiskt, vad skulle detta leda till.

DN immorn "Al qaida vill lägga ner vapen om resten av världen slutar bomba Al qiada's rebeller".

PKK är en terrorist organisation och de skyddas för tillfället av Irak, Al qaida är också en terrorist organisation (ingen aning vem som skyddar dem). Innebär inte detta att "The war on terror" gäller båda dessa?

PS: Jag tycker också att al qaidas ledare och väst världen ledare skall sätta sig ner samtala över en kopp kaffe och lösa konflikten tillsammans... samtidigt kan man ju passa på att låta de som sitter fängslade i Guantanamo kandidera till USA's presidentpost.

Märk sarkasmen....

Hmmmm helt Galet detta...

2007-10-22 @ 22:17:29
Postat av: Mehmet

Turkiet kommer att förhandla med PKK när USA börjar förhandla med Al-Qaida.
Vad gjorde USA i Afganistan föresten ? Jo de skulle bekämpa terror :-) Kiss my ass !
Vad var det dem sa;
"Vi kommer att bomba er till medeltiden" Synd att Turkiet inte gör likadant med Norra Irak.

2007-10-22 @ 22:50:27
Postat av: Yasemin

PKK grundades första gången 1978, hittils har denna fråga tagits upp som den sk "kurdfrågan i Turkiet" av omvärlden, vilket är helt fel. Faktum är att PKK är en terroristorganisation som svartmålar majoriteten av kurderna. Anledningen till att PKK nu plötsligt vill ha vapenvila är rädslan för den turkiska armén, bland soldater som dödas av PKK finns kurder som kämpar för att besegra terroristerna i Turkiet. Det är skamligt att både USA och EU hittils har visat sympati för PKK och inte gjort något för att stoppa deras aktioner. Turkiet har haft tillräckligt med tålamod och det sitter tom ledamoter som är PKK sympatister i regeringen, om PKK nu ville lösa denna konflikt med en dialog så borde man ha gjort det tidigare i Ankara och inte uppe på bergen i Norra Irak. Turkiet borde en gång för alla gå in i Norra Irak och få slut på PKK.

2007-10-22 @ 23:08:48
Postat av: perwiz

Hej Mer Medveten. Jag tycker, man ska tänka lite självständigt och kritiskt. Jag menar ingen gud eller lag ska kunna begränsa tänkandet. Har du frågat dig varför finns det Kurdistan arbetarpartiet? Har du frågat dig varför ska en kurd sjunga turkiska nationalsången och kalla sig turk. tänk dig att turkarna skulle vara under kurdernas styre. hur skulle det kännas.

Alla är "mer medveten" på sitt sätt.

Jag tycker PKK har goda baktankar i sin kämpande. De ändras positivt rätt så ofta. Och turkiska lagen får ändras lite med.

PKK gillar fred. Turkiet tycker att PKK terrorist organisation och accepterar inte dialog med dem.

2007-10-22 @ 23:13:14
Postat av: Terrorist som staten Turkiet

Jämför inte Al qaida med pkk utan jämför det med
fascistiska turkiet istället. Som dessutom har en liknande terroristisk historia bestående av föröljelser, massmord på civila, och diskriminering .

Pkk är resultatet på årtionden av förföljelser i de kurdiska områdena. Konflikten rör inte heller ekonomiska resurser - utan nationella, kulturella och mänskliga rättigheter.

2007-10-22 @ 23:26:34
URL: http://sgs.com
Postat av: TerroristSomTerrorist

"Jag tycker PKK har goda baktankar i sin kämpande. De ändras positivt rätt så ofta. Och turkiska lagen får ändras lite med."

Det finns säkert en hel del andra idioter som tycker att al qaida har goda baktankar.

"Har du frågat dig varför ska en kurd sjunga turkiska nationalsången och kalla sig turk. tänk dig att turkarna skulle vara under kurdernas styre. hur skulle det kännas."

I Bulgarien fanns det en hel del turkar inte fick prata turkiska osv osv. inte gick vi och döda massa med bulgarer och skapade terrorist organisationer. Kanske borde ha gjort det dock verkar som att folk sympatiserar med terrorister. Eller inte, alldeles för hjärndött.

"Har du frågat dig varför finns det Kurdistan arbetarpartiet?"

Har du frågat dig själv varför al qaida finns? Jag uppfattar dig som att du är för terroristorganisationer.

PS: Sjukt är det som Yasemin nämner att det faktiskt sitter sympatisörer till en terrororganisation i Turkiets regering, och sen snackar man om demokrati.

Jaja skitsamma nu lägger jag ner... Ha det fint...

2007-10-22 @ 23:44:02
Postat av: En arg kurd

Det är dags att förhandla, jag uppmanar den turkiska regeringen att passa på att ta fred på alvar. Låt inte att människor dö i onödan. Det finns chans för Turkiet att ta nu ett steg mot fred. PKK är inte terrorister för att om PKK dödar flera tusen turkiska soldater kommer inte upp till den terror som Attaturk och kamalister som har gjord mot Armenier och kurder. Det är dags att regera på ett bra sätt. Men tyvärr den turkiska militären vill inte bli arbetslöss och kommer aldrig att acceptera sådan vapenvilla. Jag hoppas att ni förstår att acceptera kurdernas rättigheter är slutet på kriget i Turkiet.

2007-10-23 @ 00:15:14
Postat av: Kurdistan for ever

Vem har rätt till den mark som kallas KURDISTAN?

Kurder har rätt till sin mark historisk. De har alltid bott där och ett av Mellanösterns äldsta folk. Deras förfäder är meder. Meder som hade empiriet 700 före kristus födde. Kurders nyår som kallas Newroz faller in 21 mars nu är det 2707 vilket den dagen meder bildade sitt empirie börjar kurdernas tidsräkning.

Slå upp orden ,Gutium, Hurrian, Mitanni, Mannaeans, Matiene,Median. så får ni veta om kurdernas ursprungliga rötter.

Turkarnas historia i regionen. de kom dit för 700 år sen att de inte har någon historia i regionen. De är ursprungligen från Mongolien och kom till Mesopotamien som plundrare det vet alla om som kan lite om historia och brände världens mest filosofika och historika skatt universitets Mustansiria i Baghdad när de kom dit och rev sönder alla böcker och slängde i Tigris floden som delar Baghdad.

Vad är demokrati? demokratins grundpelar eller egenskaper består av mänskliga rättigheter och lika värde. Det kan ni läsa på riskdagens hemsida högst upp, annars vem osm helst skulle definiera demokrati med mänskliga rättigeheter och lika värde i ett samhälle. Är kurder och turkar lika värda? nope enligt det rättsväsendet som låser varenda så fort de pratar kurdiska. de kurdiska eller latinska alfabetet w, û, ê, î förbjudna. Man får inte stava newroz med newroz utan neuroz.

Ni turkar måste förstå att varken svenskar eller europeer är dumma. De vet precis va som händer mot kurder andra minoriteter men blundar för det och reser gärna till Turkiet när de har semester. och i och med de semestrar där fyller de statskassan med pengar som används mot kurder och kristna minoriteter.

Vi har kämpat i tusentals år för våra rättigheter. Och vi kommer att fortsätta göra det. Alla folk har rätt att bestämma hur de vill leva. Kurder kommer aldrig acceptera ockupation och förföljelser.

Trots att Turkiet får hjälp från väst med NATO i spetsen. Hade Turkiet inte fått vapen och moraliskt stöd från väst så hade Turkiet inte kunnat förtrycka kurderna och syrianer, armenier, lazer, greker i Turkiet.

Kampviljan är något vi får redan i vaggan. Ett fritt och självständigt Kurdistan kommer bli och det måste ni turkiska nationalister acceptera. När väst har vikt sig för de starka kurdiska påtryckningar så kommer även ni därefter följa väst som vanligt. Ni kommer alltid vinna ett krig mot kurderna oavsett stöd och hjälp från USA och EU. Inget folk eller ingen stat kommer känna sig hemma på kurdiska bergen, bergen SOM ÄR KURDERNAS ENDA VÄN.

2007-10-23 @ 04:02:39
Postat av: Anders

Till "Kurdistan for ever"

Men snälle vän. Inte kan du väl med allvar påstå att Mesopotamien har tillhört er från början. Har du gått en historie-revision-kurs med Irwing och de andra nazisterna eller? Det var det värsta jag läst på länge.

Marken som du så varmt pratar om har tillhört ett folk och inget annat, dvs Assyrierna. Ni kurder har ju tillsammans med turkar och araber genomfört massaker efter massaker tills antalet minskat till en bråkdel (Simili 1914 Hakkari), 2:a världskriget likaså när kurderna agerade bödlar när de massakrerade Armenier och Assyrier.

Ni kurder om något folk, är just nomader som inget annat än parasiterade på folk som bodde i området, tills ni blev så många att ni helt sonika trängde ut dem, med och utan våld.

Så, i fortsättningen, ska du inte anklaga turkarna för något ditt eget folk var och fortfarande är skyldiga för.

Tack för ordet.

2007-10-23 @ 09:11:11
Postat av: Turken

"Alla folk har rätt att bestämma hur de vill leva"

Kurder i Turkiet har bestämmt sig att leva i fred med sina turkiska bröder. DTP fick bara 3% av rösterna i hela landet och majoriteten i det kurddominerade området i Turkiet röstade för regeringspartiet AKP! Ni har ingen respekt för majoritetsbeslut men snackar om demokrati!

"Kurder kommer aldrig acceptera ockupation och förföljelser"
Byt ordet "kurder" med "PKK-anhängare" och lägg till att PKK ska fortsätta terrorisera turkiska medborgare med olika etnisk bakgrund (inklusiva kurdisk) i området.

PKK kan försöka ansluta sig till politiska processen i norra Irak där det finns fler parti demokrati och mänskliga rättigheter (!) Eftersom PKK har kämpat för sina kurdiska bröders rättigheter och självständighet är jag helt säkert att Barzani (som er en klanledare) ska vara väldigt glad att ha en oppositionsparti (!) Där kan ni driva "demokrati a la kurd" med beväpnade ungdomsfraktioner i fall ni skulle känna er förtryckta av varandra.

2007-10-23 @ 09:41:49
Postat av: BarbarPappa

Man förhandlar inte med terrorister, alla länder har det som policy, ganska simpelt att få in i hjärnan, visst!!!!

Sen historiskt sett har inte alls kurder levt där dom lever nu så länge som ni påstår. Det var under osmanska rikets expansion som dom strategiskt placerades ut bland kristna områden för få en muslimsk majoritet, detta skedde i dom områdena runt diyerbakir, sivas, siirt, bingöl etc etc.

Sen den så kallade armeniska massakern så är det ju faktist dokumenterat att kurdiska milismän stod för dom mord som förekom, kurderna såg sin chans med uppbackning från osmanska riket att rensa ut deras största konkurrenter som ville åt marken.

Olika turkfolk har levt länge i anatolien, och det är bara en gren av våra förfäder som kom från mongoliet, dom första som började kalla sig turkar bestod av 8 olika stammar som alla var turkfolk, dessa levde längs siden vägen, men vandringen började och skedde i olika etapper från norra Kina under hundratals år. Idag bor det turkar från mongoliet till balkan och dom har levt här i tusentals år, men anatolien är alla turkars hem.

Vi har spillt blod för vårt lands gränser, vi stod för den största expansionen av vår religion än någon annan, islam var rättvis och frodades när kalifatet var i Istanbul.

2007-10-23 @ 09:44:16
Postat av: Pernilla

KURDER DET MEST OUTVECKLADE FOLKET PÅ VÅRT JORDKLOT!
I PROMISE YOU !!! NI ÄR 1000 ÅR EFTER...

DET ÄR NI KURDER SOM BOTT IHOP MED ALLLA ASSYRIER SYRIANER I ÖSTRA TURKIET OCH SKÄRT SKALLEN AV DESSA STACKARS MÄNNISKOR !!!!!!!

HUR SKA NI KUNNA UTVECKLAS OM NI ALDRIG ERKÄNNER/INSER ERA STORA STORA PROBLEM !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jag är svensk och har bott i många delar av världen och b la 10 år i Turkiet. Stackars turkar som måste deala med dessa sjuka patetiska obildade äckliga PKK terrorister...

Folk skulle bara veta... endel har vaknat upp.... flesta pkk terrorister är ju i sverige. MYNDIGHETERNA I SVERIGE VET MEN VÅGAR OCH KAN INTE GÖRA NÅT TYVÄR.



FOKUSERA på att UTVECKLA er istället för att baka 15-20 ungar som sedan ska bli terrorister.

UTBILDA era FLICKOR skicka dom till skolan.

Ni kurder har ju så mycket jävlaranama i er lägg den energin på miljön klimat hotet istället ......

SLUTA med era äckliga HEDERSMORD BLODSHÄMDER och gift er inte med era kusiner det är så mycket INAVEL bland dessa kurder så det är ju inte så konstigt att dom blir aggressiva( källa svenska läkare kan bevisa detta om dom fick/vågade)

Finns massor av annat ni skulle kunna fokusera på lägg er energi på positiva saker istället för att gå runt och vara AVUNDSJUK på turkar och Turkiet!!!

Tänk om samerna skulle springa runt och vara terrorister dessa stackars människor som tvingades att byta religon och bli kristna och dessutom tog vi deras land mm...vi kanske ska ge bort norra halva sverige till samerna, ja vad säger ni där uppe i kiruna vill ni flytta på er ((((-: ??? behöver vi någon malm?
Det är så barnsligt att hålla på så här som barn "flytta på dig det är MIN stol"...haah...

Livet är för kort leave the past behind move foreword with lots of love.
Man kan inte förutspå morgondagen lev livet nu.

The momment the momemt never let it go...

Sug på karamellen gott folk och glöm inte att lukta på blommorna!

2007-10-23 @ 10:31:31
Postat av: Camilla

Du pernilla du verkar inte bara ha allvarliga störningar utan även okunskap om gränser för vad man får uttrycka. Jag kommer anmäla den här sajten för förtal mot kurder. Bloggsidansvarige borde agera mot Pernillas raseriutbrott.

2007-10-23 @ 15:16:07
Postat av: Turken

Serhildan,

Kurder fick inte ytterligare rättigheter pga PKK:s beväpnade kamp (mot beväpnade kampen väntar just nu 100000 soldater vid gränsen) utan EU's medlemskapsförhandlingar med Turkiet. Det är ena vinden som blåser för demokrati i regionen, inte PKK's bakhåll!

"Lagligt valda medlemmar inom den turkiska nationalförsamling, som inte förnekade sina kurdiska ursprung, blev anklagade för separatism "

Du refererar förmodligen till Leyla Zana och hans kamrater som försökte att ta derans mandat i nationalförsamlingen på kurdiska framför TV för 15 år sedan.
Enligt konstitutionen är&var då Turkiet's officiella språk turkiska, jag undrar man får uttrycka som ledamöt sina åsikter på turkiska på Riksdagen i Stockholm. Hur kan någon som inte har respekt för församlingens konstitution vara loyal som ledamöt?

Dessutom erkännde Ahmet Türk själv att det var ett fel drag då och darför tog alla DTP medlemmar sina mandat den här gången på turkiska och ingen anklagades som separatister.

2007-10-23 @ 16:34:28
Postat av: Björn Wadström

Camilla menar att Pernilla ägnar sig åt förtal. Jag ser i olika inlägg att det förekommer mycket av hat och fördommar. Jag har valt att släppa fram olika inlägg utan att censurera.

Yttrandefriheten är i det här sammanhanget överordnat. Jag utgår från att värje läsare som ser ett fördomsfullt hatiskt inlägg ser det för vad det är.

Ett alternativ är alltid att ta bort samtlig inlägg och låtsas som att hatet och fördommarna inte finns. Att välja vilka inlägg som är kränkande eller kan uppfattas kränkande är i en känslosam, fördomsfull och hatisk debatt relativt omöjligt.

Det finns flera inlägg från olika sidor som egentligen passerat vanlig samtalston. Jag menar återigen att de återspeglar hur laddad situationen är.

Så till olika skribenter kan jag bara rikta en uppmaning att försökra bli mer konstruktiva och försöka hitta någon form av dialog med varandra.
Klarar ni inte av det på en debattsida hur skall då människor och ledare som befinner sig på plats klara av en fredlig lösning.

Så med en vänlig uppmaning till samtliga försök att hitta formuleringar som den andre inte behöver uppfatta som kränkande.

2007-10-23 @ 17:37:09
Postat av: Bozkurt

Instämmer i mycket av det Pernilla skriver.

Dock vet Hon inte att de Hon beskriver är converso kurder dvs armenier som "tagit" turkiska namn.

Märk väl att de flesta inom PKK är armenier samt statslösa kurder som bor i armenisk dominerade områden i Syrien.

2007-10-23 @ 18:46:20
URL: http://turanadogru.blogspot.com
Postat av: Camilla

Ärligt talat Bozgû (jag har ersatt kurt med gû, jag tycker det passar dig bättre)jag förstår inte hur du kan ha levt i Sverige och kan prata svenska. Din verklighetsuppfattning är lika illa som dina kommentarer. Hur i all världen ska du klara dig med den kunskapsnivå som du raljerar med här. Det är synd att det i Turkiet finns så många "dumma" blinda människor, men att växa upp i ett europeiskt land och vara så korkat det måste kännas hårt. Har du hört talas om Curdoen, läs dig in på kurdisk historia så att du kan uttala dig om något. Du skämmer verkligen ut dig själv och ditt folk genom att vara så korkat och okunnig. Jag tycker verkligen synd om dig och alla andra turkar somär som ett flock dumma får som drar var de än dras. Det finns ingen reflektion eller eftertanke, det är inte så konstigt eftersom armén systematisk tagit död på smarta kritiska röster såväl från turkar som kurder (mest kurder)

Istället för att fortsätta att beskriva verkligheten med en bindel för ögonen kan du ta bort skyddet så du kan se en skymt av kunskap därefter kan du komma med realistiska kommentarer. Just nu snackar du s..ord

2007-10-24 @ 22:05:18
Postat av: Bozkurt

Camilla

Är det fult att skriva sanningen?

Saken är väl att Camilla inta vet något om de så kallade kurderna.

Se dig omkring så gott som samtliga "kurder" utger sig att vara ALAWITER?

Förklara hur det kan komma sig att de är alawiter och "kurder"?

Samtidigt som de är PKK:are också?

Dela med dig av dina kunskaper istället för att hacka runt!!

2007-10-24 @ 22:53:10
URL: http://turanadogru.blogspot.com
Postat av: Biji Kurdistan

Ni turkar, hur orkar ni att driva er fascistiska propaganda mot kurder hela tiden. Ni ät total hjärntvättade dessutom.

Länge leve Kurdistan och Pkk. Nej till turkiet, Nej till förtryck.

2007-10-26 @ 01:44:07
URL: http://sdh.com
Postat av: Serhildan

Hej björn.

Kan du vara vänlig och ta bort mina kommentarer som jag har skrivit här på din blogg, om detta ämne?

2007-11-06 @ 19:08:02
Postat av: Björn Wadström

Serhildan. Hoppas det du ville ha bort är borttaget på bloggen nu. Däremot kan jag inte göra något åt sådant som redan är "chachelagrad sida" på olika sökmotorer runt om på internet.

2007-11-06 @ 19:31:26
Postat av: Serhildan

Jag förstår. Tusen tack Björn!

2007-11-06 @ 23:58:13
Postat av: kurdiiii

Länge leve kurder !! ni äckel som med era kommentarer om kurder ..läs läs !! läs om medien ,Mederna(kurdernas förfäder) . Av världens äldsta civilastion ..då vi levde i demokrati och mänskliga rättigheter ..levde ni i grottor era kräk!!VI är grunden till er! vårt språk är grunden till er språk ! Länge leve den Ariska rasen !! ta ej åt er svenskar eller araber lr turkar..vi vet att ni gärna vill kalla er för Arisk ..men tyväär Det är vi ! Ni svenskar som kallar er svenskar .snacka inte skit om kurder(meder) eran biblen hyllar oss ...Tack för mig !

2008-02-13 @ 18:12:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Creeper Politik bloggar BlogRankers.com Topplista Favoritlistan.se Blogglista.se Bloggar.Topplista.se
Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign
Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign!

BloggRegistret.se