Fri att köra om

Vad är det som händer med grabbarna. Inte var det så i Peking. Omkörd av en bil är det något fel på hojjen.
Trist med bråk, men jag har en kul filmsnutt från Nyköping om framtidens Gröna hojjar.


Kommentarer
Postat av: Jovan

Han körde om i högerfilen, splittrade karavanen mm. Jag hade själv blivit riktigt förbannad om jag blivit omkörd av en sådan dåre. Men sossepressen skriver ju sällan ner hela sanningen bakom det hela.
/Jovan

2007-08-09 @ 23:35:07
Postat av: Björn Wadström

Jovan, jag för står att det alltid finns två sidor när det smäller. Jag kör inte hoj längre börjar bli för gammal. Men jag vet att ofta skiter bilister i att ta hänsyn. men kolla filmen den är rolig. Jag har ju blivit Grön med åren så jag gilla initiativ för fortsatt hojåkande....

2007-08-09 @ 23:40:03
Postat av: Planet caravan

Jovan - karavankörning är ej tillåten i Sverige. Men lagkunnighet är ju inte den gruppens starka sida heller. Typiskt obildade människor blir förbannade i trafiken över sånt de inte förstår.

2007-08-09 @ 23:59:22
Postat av: Wunder

Ok - om ett gäng motorcyklister tycker att en bilist uppfört sig illa i trafiken - då får de tydligen prejja bilen - vandalisera bilen och hota förarrn. Är det det ni säger?

2007-08-10 @ 00:19:32
Postat av: MC

Oj - stackars bilisten! Han fick hjärtat i halsgropen efter att ha tokkört och antagligen halft haft ihjäl ett par hojåkare, .... snyft. Äntligen fick Hallands-polisen något hemsk att ojja sig över. Hmm, lite förvånad att dom inte direkt skrek på mer resurser.
Baserat på mina erfarenheter så är det antagligen bilföraren som borde ha ett antal anmälningspunkter - det brukar krävas en hel del för att luttrade hojåkare ska hetsa upp sig. Men att kräva att journalister ska se igenom patetiskt dravell - det är för mycket begärt tydligen.... eller var det du journalisten som blev väckt av grannen en morgon då han tog hojen ut på tur medan du låg kvar i sängen och blev avundsjuk för du inte har ngt liv?

2007-08-10 @ 06:55:10
Postat av: Dunderburken

Det är inte lätt när man förstår lite om ingenting.

2007-08-10 @ 09:15:25
Postat av: Tompa hojåkare

Sorgligt...
Nog känner vi till stilen med småskitiga, halkriminella, oseriösa och bidragslyftande hojåkare som manifesterar sin existens genom att ockupera vägarna med en karavan. Precis som "planet caravan" påpekar är det inte tillåtet att köra i karavan, vilket är rätt så rimligt.
På samma sätt som skinnskallar manifesterar sin existens genom att klä sig på visst sätt, och sedan misshandla människor som kanske bara tittar på deras utstyrsel, har dessa hojåkare agerat enligt samma mönster. De agerar avvikande genom att åka i karavan och provocera. Om någon sedan får för sig att använda sin rätt att köra på vägen, har de i detta fall t.o.m. spårat ur och idkat både skadegörelse och misshandel. Ursäkt och upprättelse till den drabbade, skadestånd till brottsoffret och till samhället för de kostnader de orsakat samt fotboja så att man kan kontrollera att de inte håller på med liknande aktiviteter på nytt (om 5-10 fotbojor färdas i karavan på en väg syns det). Dessa små människor på stora motorcyklar borde skaffa sig ett liv! Vi som organiserat i klubbar eller på annat sätt gläds över vår mc som hobby vill inte ha med detta avskum att göra, detta är kriminella på hjul inget annat.
Ett tips till en bilförare som i artikeln är att inte stanna, utgången är given. En motorcykel har inte en chans mot en bil enligt naturlagarna. Alltså: kör på och ring polisen om du har mobiltelefon. Om de inte attackerar din bil, kör vidare mot ditt planerade resmål. De tröttnar snabbt. Om någon med sin motorcykel kör in eller prejar dig, kör in eller preja tillbaka! Hojåkaren kommer kanske till och med vurpa och då är du av med problemet. Kontakta polisen/larmcentralen 112 omedelbart om det inträffade för att polis och ev. ambulans kan komma till området/platsen så snabbt som möjligt. Hojåkande kriminella som beter sig på detta sätt är dumma i huvudet, men vi måste behandla alla som människor.
MVH
// Tompa

2007-08-10 @ 10:11:33
Postat av: Dale

"Typiskt obildade människor blir förbannade i trafiken över sånt de inte förstår."
Får väl protestera då mc kräver mest utbildning för körkort i Sverige. Och inte har jag mött så många bil förare som är så hjälpsamma i trafik som de flesta motorcykelåkare är. (Hur ofta stannar bilar idag för att hjälpa en som fått motorproblem? :S

2007-08-10 @ 10:41:56
Postat av: Jocke

Jamen, nu får ni väl ändå ge er. Hur många gånger har jag inte blivit omkörd i högerfil eller på annat sätt blivit utsatt för risk av andra trafikanter. Både i bil och på MC. Jag har valt att ta regnumret och ringa polisen. Inte FAN ger det rätten till MC-gängspacken att preja (första lagbrottet värre än omkörning i högerfil), vandalisera (andra) och misshandla (tredje). Jag bryr mig inte om ifall han så tutade och sträckte finger.
MC-gänget gjort tokfel och gjorde sig skyldiga till ett helt koppel av lagbrott.
Jävla pack! på ren svenska.

2007-08-10 @ 10:43:03
Postat av: Anonym

Luttrade hojåkare? Dom är väl på väg till begravningen av deras luttrade hojåkande president, som råkade sladda med hojen och in i en bil.

2007-08-10 @ 11:56:00
Postat av: Hallå?

Är det alltså okej att meja ner och misshandla någon? Jag kör oxå MC men detta har ingen med hojar att göra. Detta handlar bara om "människor" som inte följer lagen. Mr "MC" Ditt inlägg är direkt korkat, vadå liv? är det din beskrivning av liv - att meja och misshandla dom som inte kör på det sätt just Du gillar? Blanda inte ihop detta med hojåkare!

2007-08-10 @ 12:53:16
Postat av: Krille

planet caravan, du har helt fel.
Jag vet inte var du har fått det ifrån att karavankörning eller att köra i kolonn som det egentligen heter skulle vara förbjudet i Sverige.
Däremot ska en kolonn ses som ett fordon och får inte brytas i onödan.
Mannen i bilen kom lindrigt undan, varför jag starkt tvivlar på att mc-åkarna skulle ha tillhört HA som det stod i aftonbladet. Det är troligen mannens egna uppgifter.

2007-08-10 @ 12:57:56
Postat av: wille

Har ju ingen aning om hur detta gick till. Genom att läsa tidningarna blir man inte klokare, men man har på känn att man inte fått höra hela historien. Oftast är det så med s.k nyheter. Jag tror inte (hoppas jag) att min omgivning betraktar mig som aggresiv. I alla fall brukar jag inte puckla på folk, senast jag var i handgemäng var 1974 när jag gick i 5e klass...
Dock, som MC-förare får man uppleva en hel del som får blodtryck- och adrenalin-nivåer att stiga till farliga värden.
Ett antal gånger har jag råkat ut för bilister som, omedvetet, försökt preja mig av vägen. Jag är helt låst bakåt, framåt samt åt sidan, så kommer en bilist som inte har kontakt med verkligheten här och nu och bara glider över, utan att blinka, och inte framför, utan från sidan! Helt omedveten om omvärlden. Ett antal tillfällen har jag sparkat min stålskodda mc-stövel i dörrsidan på sådana zombies. Med fula skador som följd. Förmodligen, hade lagen fått fatt i mig efteråt hade alltihopa vart mitt fel. Jag kan dock rekommendera metoden, även den mest frånvarande mobiltelefonpratare vaknar direkt!
Jag har legat på IVA med allvarliga skador efter att ett rattfyllo plötsligt kört ut framför mig, när jag legat under tillåten hastighet. Vederbörande smet från platsen. Polisen lade ner utredningen fastän föraren var känd.
Jag kör INTE Harley-Davidson, jag är INTE med i någon hojklubb och har aldrig varit, jag är en vanlig medelsvenne med villa i förort och kombibil. Hoj har jag dock alltid kört, men det är ingen livsstil.

2007-08-10 @ 18:34:31
Postat av: Manne

Ett tips till bilförare som råkar ut för samma sak:
- Ring polisten
- Stanna inte, meja ner drägget om dom är korkade nog att försöka preja en bil med en mc.

2007-08-14 @ 19:40:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Creeper Politik bloggar BlogRankers.com Topplista Favoritlistan.se Blogglista.se Bloggar.Topplista.se
Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign
Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign!

BloggRegistret.se