Den ekonomiska orkanen är här

Bostadspriserna kommer att rasa i Sverige. Det drabbar egentligen ingen om man inte behöver sälja. En försäljning kan ha olika orsaker men de orsaker som är svårast att göra något åt är vid dödsfall, separationer eller byte av bostadsort vid arbetsbyte. Så det kan bli många människor som hamna i en mycket stor ekonomisk skuld. För köparna innebär det ett lägre pris men samtidigt kommer kreditmarknaden att stramas åt av bankernas finansiella svårigheter. Detta oberoende av ränteläget.

Det här är en ekonomisk realitet som många i första hand tänker på. Det som också kommer att ske är en minskad efterfrågan av kapitalvaror och en ökad arbetslöshet. Det är alltså något märkligt som sker just nu i ekonomin. Enkelt beskrivet har vi en ökad inflation samtidigt som vi har en minskad efterfrågan och ökad investeringsovilja.


USA försöker desperat påverka marknaden genom att sänka räntan men det är tandlösa åtgärder mer än på mycket, mycket kort sikt. De som snabbt kan utnyttja börsens bergochdalbana, innan det egentliga raset, kan göra bra affärer. Däremot kommer våra pensionssystem att råka ut för en ordentlig kris.


Det finns säkert en och annan som motsäger det jag skriver eller säger att det saknas grund för påståendet. Skälet till att jag är 100% säker (vilket man egentligen aldrig kan vara när det gäller en marknad) är visa fundamentala fakta.


Sverige är inte ekonomiskt fritt  utan ingår i EU-ekonomin som helt är hoppkopplad med USA-ekonomin. De som hävdar att EU´s interna marknad ger Europa styrka och självständighet på marknaden svamlar. Sverige kommer alltså att drabbas av den ekonomiska stormen eller orkanen när den kommer svepande från USA.


Det finns ett fundament eller egentlige två som radikalt förändrar hela det ekonomiska systemet. Vill man inte se att det ekonomiska systemet kommer att förändras så kan vi tills vidare säga att de ekonomiska flödena i systemet förändras. USA är inte längre en ekonomisk stormakt och klarar inte heller längre att kontrollera handeln via militära insatser. Jag skulle vilja säga att USA är på väg mot konkurs men de orden använder vi inte om stater.


Den växande marknaden finns idag i investeringsländerna Indien och Kina. Vi kan fortsätta att kalla dem I länder men med en annan innebörd av i än tidigare. Överskottsländerna USA och Europa har idag en åldrad infrastruktur och industri som kräver oekonomiska investeringar. Investeringsländerna Kina och Indien inklusive delar av Sydamerika och Afrika har låga kostnader för arbetskraft, tillgång till senaste tekniken för investeringar och närheten samt kontroll över sin marknad. 


Därmed inte sagt att Investeringsländerna snabbt kommer att uppnå ett högt välstånd. Dit är vägen mer komplicerad. Men det jag vet är att nu rasar det ekonomiska imperiet USA och vi lär drabbas. Hur hård konkursen blir vet nog ingen men det kommer att innebära dramatiska inre slitningar i federationen. En trolig utveckling blir att vissa stater i Amerika kommer att lämna federationen. USA kan komma att upplösas även om de flesta ser det som helt uteslutet. Det kommer att ske, frågan är bara om det sker i dramatiska former eller över en längre tidsperiod.


Nu är inte den ekonomiska globaliseringen och dess dramatiska effekter det jag personligen oroar mig mest för. Stater kommer alltid att födas och gå under.

Klimatförändringarna accelererar och i en instabil ekonomisk värld börja människor tänka kortsiktigt. En kortsiktighet i olika staters planeringsarbete för ett globalt hållbart samhälle leder oss till något som kan bli mycket mer dramatiskt än den ekonomiska klimatförändring som nu sker. 


Det som ofta sker vid annalkande kriser är att människor börjar fundera på vart de skall fly. Det är inte så märkligt att artiklar om att det går att leva på andra platser än jorden lockar läsare i media.

Intressant


Sagostunden är över

Dagen tar upp en undersökning "Rapporten tar också upp konfirmandernas åsikter och attityder till kristendomen. Nio av tio säger sig inte tro på Gud i traditionell mening, men nästan hälften säger att Jesus är Guds son."
Jag vet inte hur många gånger jag har presenterat den här bilden som förklarar att tron på Gudar minskar.

Kanske är det också förklaringen till att bl.a.Kristdemokraterna har det svårt just nu och feministiskt initiativ blir parti igen. Eller är det hela alliansens som borde ta till sig av rubriken. Sagostunden är över?

Gå in och rösta nu. Om det är riksdagsval 2008? Vilket parti röstar du på?

Betydelsen av en individs liv

Jag satt och läste en hel rad av artiklar om Heath Ledger i Aftonbladet. Jag är inte så bevandrad i filmvärlden så jag har inte en aning om vem han var. Jag vet heller inte vad alla de människor som dör i Kenya heter. Jag slås av ett en amerikan, är en individ, som det skrivs mycket personligt om av många. Alla de individer som dör i Kenya är bara en svart massa. Inte för de närmast sörjande men för svensk media. Det var bara en tanke....

Nu märks EU

Hittade en äldre artikel i Metro. Den var intressant dels för att jorbruksministern inte hade koll på märkningen. Men ärligt talat vet du vad dessa märkningar innebär? Läs annars Metro

Rain Forest Alliance. Rättvisemärkta produkter, mest bananer, kaffe och choklad. Inte helt ekologiska, men med ett socialt och miljömässigt ansvar för arbetarna. Smak AB. Certifiering av ekologisk potatis från sommaren 2007 Svenskt Sigill. Icke-ekologiskt men kvalitetssäkrat svenskt och närodlat med höga kvalitetskrav på miljö, djuromsorg och säkerhet och med ursprungsmärkning. 
KRAV. Djur och grödor i naturligt kretslopp, naturligt gödsel. Djuren ska får ströva fritt och leva enligt sina naturliga instinkter samt ska utfodras med icke-besprutat foder från den egna gården. Krav kontrolleras av Aranea Certifiering AB, enligt strikta regler. Även importerade livsmedel kan vara Krav-märkta.  Demeter. Ekologiskt och biodynamiskt odlat enligt antroposofin. Ekologisk EU-märkning. Icke-besprutade livsmedel enligt EU:s regler. 


Och nu kära vänner har EU slagit till med ännu ett märke. Den nya EU-märkningen. Från januari nästa år blir det nya BIO-märket ett måste på all ekologisk mat inom EU.


Är det någon som vet hur ett varningsmärke för transfett ser ut. 

Så här kanske;)


Visst är det bra att vi uppmärksammar att cancerrisken ökar som AB skriver. Danmark införde 2004 en lag om att transfett får utgöra högst två procent av fettmängden i ett livsmedel och att livsmedel med transfett ska märkas. Att transfett ökar risken för hjärtinfarkt och stroke är känt. Nu visar den här studien att transfett även ökar risken för prostatacancer. Det är dags för Sverige att följa det danska exemplet, säger GunvorG Ericson, riksdagsledamot och folkhälsopolitisk talesperson för miljöpartiet


Läs allt om mörkläggningen

SvD och Jan Myrdal tar upp det övergrepp som staten gjort sig skyldig till. Aftonbladet och DN tystnade på den tiden och har fortfarande inte börjat skriva. Läs på den här bloggen om yttrandefrihet så att du sätter dig in i frågan. För mig handlar det om yttrandefriheten och demokratins grund. Sverige är ett mörkrets land ända tills vi alla vet hur det är möjligt för ett fåtal att sätta både rättsväsendet och den fria pressen ur spel.
Det räcker inte att staten ger flickorna skadestånd! Vi är alla kränkta som medborgare i Sverige!

Intressant bordellhärvan


Modebloggarna är hotfulla;)

Olika tävlingar i modebloggar skapar irritation hos andra bloggare.  


Underbart tänkte jag vad kan det var för något, så ut och leta i bloggosfären.

Den här var kul - Majda har en tävling i sin blogg där man kan vinna ett par läckra pumps eller en lyxig velourdress. Tävla du med!Allt du behöver göra står här! -


Den här var inte lika kul - Ett skepp kommer lastat med
Marias allra första bloggtävling. Som ni ser så är temat rosa och alla som har en blogg/hemsida kan vara med och tävla.
Det enda du behöver göra är att skriva ett par rader om tävlingen i din blogg och länka tillbaka hit. Lämna sedan en kommentar till detta inlägget. Glöm inte att även ange din mailadress så jag kan nå dig om just du skulle vinna ;)
Tävlingen börjar nu och jag avslutar den på söndag kl 21.00. INATT klockan 00.00.
P.S. Det är helt okej att använda bilden om du nu skulle vilja det.. LYCKA TILL!

TÄVLING AVSLUTAD

Här är en om byxor -
Modeakuten.se har just nu en tävling där du Kan vinna ett valfritt par Jeans ur deras sortiment.
Till fler som tävlar till flera Jeans kommer de tävla ut, Så det är bara vi tävlande som sätter gränsen på hur många
Jeans det kommer att bli. Jag är självklart med i tävlingen om ett par Nya Jeans, och det hoppas jag du också är?
Dessa Jeans har de i sitt lager just nu.
Här går du in för att vara med och tävla
Lycka till!!


Inte är det något att vara irriterad över. Skriv på ni alla företag och modebloggare.
Jag har faktiskt skrivit ett modeinlägg .
Läs gärna det inlägget

Intressant  mer om mode

Meningen

Om Mona Sahlin anser att någon annan än jag är bättre på att formulera den socialdemokratiska ekonomiska politiken, så vill inte jag stå i vägen för den personen. Den här meningen läser jag i Aftonbladet och det lär vara Nuders.

Den meningen säger allt!
En bra sammanfattning på den personska perioden i svensk socialdemokrati.

Är det inte arbetarrörelsen som skall formulera den socialdemokratiska ekonomiska politiken?


Intressant mer om socialdemokraterna

Ännu en undersökning

De borgerliga regeringspartiernas opinionsstöd fortsätter att minska och avståndet mellan de politiska blocken slår nya rekord. Kristdemokraterna har tappat nästan hälften av sina väljare sedan valet och ligger nu under riksdagsspärren. Sahlin litar inte på siffrorna skriver SvD

Ännu en undersökning hittar du här och där går det illa för socialdemokraterna!


Life om m

Äntligen kom räddningen för Reinfeldt. (se video)

Miljöpartiet drev en framgångsrik miljöpolitik med socialdemokraterna som gör att Sverige ligger skapligt till i jmf. med andra länder. Nu vet vi vad FN´s klimatpanel sagt. Eu klarar inte av att klamra sig upp till ens halva den nödvändiga nivån på klimatförbättrande åtgärder. Sverige har dessutom i alliansens regi kämpat för att få ner de klimatförbättrande åtgärderna. Det är då man skäms för att vara svensk.
Men nu behöver vi ju inte bry oss längre. Eller hur? Lyssna på den här mannen.


Jag kan inte låta bli att lägga ut den här versionen till en bloggande vänsterpartist som tappat framtidstron. Vem han är blir dagens gåta. Första rätta svaret vinner en länk:)För den som vill läsa något klokt i temat miljö läs här.

Valet och ickevalet

SvD skriver skärpning annars är partiet snart över riksdagens tröskel.

Jag har en väljarundersökning på min blogg. Gå in och rösta och titta på resultatet.


Fredrik & Göran vill behålla äktenskapet.

Det finns äktenskap som vilar på en fast värdegrund. Parterna delar något i livet - kär lek kanske är ett bra ord.
Fyra partier i sverige ingick inte något äktenskap utan  en allians.

Fredrik & Göran är två män som behöver varandra. Älskar varandra kanske är att överdriva men de delar något i livet. Längtan efter makt.
När det finns två tuppar i ett hönshus vet väl alla hur det brukar gå. I det här hönshuset finns också en liten tupp som heter Jan. Jan han backar upp Fredrik så Göran får snällt gå och sätta sig på en pinne hos de andra hönsen.

Jan & Fredrik de har en gemensam konservativ värdegrund som lyder sälj allt så fort som möjligt. Älskar varandra är kanske att överdriva men de delar verkligen längtan efter makt.

Under tiden herrarna leker sin kära lek fortsätter miljöförstöringen och den alltmer accelererande klimatförändringen.
Jan har tagit hjälp att ett marknadsanalysföretag för att visa att kärnkraft vill vi ha.

I den väljarundersökning som just nu pågår vill bara 6 % ha Jan. Däremot vill 18% ha Jimmie...men han gillar ju inte att män är kära. Klicka och läs själva!  Resultatet visar sig så fort du röstat! 
 
Jag har skrivit hur många inlägg som helst om den ekonomiska krisen i världen. När bostadsbubblan spricker så spricker nog ett och annat äktenskap och troligen en och annan allians....

Så nu abslutar jag dagens lille bloggejingel - on all sides - . Det är ett ord som bara bloggare förstår:)

Intressant

Nu är alliansens agenda synlig!

Innan jag skall berätta om agendan så vill jag återigen säga att Dagen är den tidning som bäst återger väljarundersökningar. Det är inte så mycket värderingar inbyggt i sifferpresentationen. Så här står det i Dagen.


Så här fördelar sig sympatierna enligt Sifo. Mätningen publiceras i Svenska Dagbladet och Göteborgs-Posten.

Vänsterpartiet  6,0  (+0,7), socialdemokraterna  43,1  (-1,0), miljöpartiet  7,2  (+1,6), centerpartiet  6,8  (-0,3), folkpartiet  7,4  (+-0), moderaterna  20,4  (-2,2 ), kristdemokraterna  5,3  (+1,1), sverigedemokraterna  2,9  (-0,2).SvD har en graf men inte direkt i artikeln dessutom ingår inte alla partier! 
Det gör det i den här pågående valundersökningen där du själv kan rösta.Jmf hur DN, AftonbladetSvD  presenterar siffrorna. Det har funnits mängder av kommentarer till denna undersökning på bloggen. Ledarbloggen som egentligen inte är en blogg skriver om att (v) inte behövs!

Schlaug skriver om nytt val innan oåterkalelliga beslut. Det är nog ett lite naivt sätt att diskutera politik och demokrati. Regeringen har stöd efter det valresultat som blev i senaste valet.

Det som inte framgick inför valet var att det egentligen bara fanns en huvudfåga som höll ihop alliansen. Moderater, folkpartister, kristdemokrater och centerpartister enades i 1 fråga. Sälj och privatisera allt.

Att jag skriver så här just nu är när jag läser om Kristdemokraternas förslag till arbetssökarpeng. Det svenska bidragssamhället ändrar nu karräktär så att staten gör svenska företag ännu mer bidragsberoende. När jag läser om Kristdemokraternas desperata försök att komma in i arbetsmarknadsfrågan kan jag inte låta bli att småle.
Men när Kristdemokraterna talar om att den arbetssökandes valfrihet ökar om den offentliga arbetsförmedlingen försvinner då syns alliansens agenda...Men är det inte rent ut sagt korkat att satsa på privatisering av arbetsförmedlingen. Arbetsförmedlingen skall vara en arena där säljare och köpare möts. Den ene säljer sin arbetstid och den andre köper arbetstiden. När nu Kristdemokraterna börjar se just förmedlingen som det nya svenska företagandet. Då är det bara att ta sig för pannan, dra en filt över huvudet och invänta nyvalet..

Antarktis förlorar is till världshaven snabbare och snabbare för var dag. Det händer nu kära vänner. Hela den politiska agendan är ålderdomlig och förlegad. Vi behöver inte ett nytt klimat vi behöver en ny politik.
Intressant


Här är bloggen som avslöjade Kristdemokraternas porrsurfande

Kom inte och säg att bloggen inte påverkar. Blogg handlar om Yttrandefrihet.

Idag skriver både Expressen och DN , nu även Dagen om det jag avslöjade 22 december.

Här är det inlägget.

Jmf. med det jag skrev...och expressens artikel...
"Enligt övervakningsloggen från 22 december förra året har någon på kristdemokraternas högkvarter besökt porrsajten "Knullis".
Strax efter 17.35 på lördagskvällen har partiets IP-nummer synts 22 gånger på porrsajtens adress."

Så "expressen. se avslöjar" skulle nog ha rubriken "nu har vi läst  Björn Wadströms blogg"
Jag är inte så sur på att Expressen inte anger källa...det är bra om blogg och press interagerar.

Det kommer mera kära läsare (även expressens redaktion:) ) så följ gärna denna blogg, Björn Wadsröm - om all sides och den nya bloggen Björn Wadström - Ettan. intressant

Du sätter dagordningen på Aftonbladet

Vilken samhällsfråga är viktigast för dig? Vilka ämnen vill du att aftonbladet.se ska vända ut och in på?

Nu inbjuder vi läsarna till att vara med och sätta dagordningen på Sveriges största nyhetssajt.
Mejla dina förslag till vår samhällsreporter Johanna Melén: mailto:%20johanna.melen@aftonbladet.se

Sagt och gjort. Här är en kopia på den mail jag sänt idag.


Till Aftonbladet.

Ni hade en artikel i tidning som lyder.

Vilka ämnen vill du att aftonbladet.se ska vända ut och in på?

Nu inbjuder vi läsarna till att vara med och sätta dagordningen på Sveriges största nyhetssajtJag vill

Att ni granskar varför åklagarna i utredningen kring bordellmamman Doris Hopp valde att inte väcka åtal för otukt med barn.
Nu är situationen den att vi har Eva´s berättelse att hon som 14-åring under samhällsvård utsattes för sexuella övergrepp.


Södermanlands Nyheter har valt att skriva.

Jag har skrivit mycket under rubriken yttrandefrihet på min blogg.

Aftonbladet har valt att inte skriva.


Eftersom det finns en historia där media en gång i tiden tystnade är det nu, enligt mig,

vår viktigaste samhällsfråga.

Pressen har en funktion som den tredje statsmakten i ett demokratiskt samhälle.


Historien handlar för mig om att pressen tystnade.

I detta ämne har Aftonbladet, av historiska skäl ett extra ansvar, som trovärdig bevakare av samhället.


Mvh

Björn Wadström

Intressant


Inbrott i Nyköping

Jag läser idag i Svd om Markström som talar om förståelse för tjuvar. Idag när jag kom hem till mitt hem i Nyköping, så hade jag haft inbrott.

Visst en sönderbruten dörr, genomgångna lådor och skåp, jag förstår....
..såklart att mormormors grejor har ett ekonomiskt värde..men minnet skiter väl tjuven i.

Sedan måste jag säga vad jag känner och det är vad är det för stackars små vilsna varelser som springer omkring i mitt hem och river runt. Det måste väl vara för att de inte har en egen bostad. Snyft..snyft..

Någon som inte borde vara på fri fot var det i alla fall.

Tack för ordet och ring polisen om ni ser dessa ringar. image29image30

Senaste om valundersökningen

Jag tittade lite på bloggkommentarer efter Demoskops undersökning.

Glädjande siffror skriver Svensson

Om inte skruvar upp trycket går det åt skogen skriver Ledarbloggen.

En och annan har väl läst min kommentar. Det verkar så för efter bara någon timme hade det börjat röstas.
Just nu ser det ut som socialdemokraterna får 41 % . Centern verkar det gå illa för, men Kd har kommit över spärren. Men det är ju kvar ända tills 2008-02-15 kl 06.05 så mycket kan hända än.
Det finns bra partiinformation här.


Extra nyval

1. Om det är riksdagsval 2008?

2. Vilket parti röstar du på?

Klicka på länken här och rösta!

Röstningen avslutas 2008-02-15 klockan 06.05. Det går att ändra sitt val fram till den dagen.

Varför då denna märkliga omröstning.

Det uppstod en diskussion efter Demoskops senaste väljarundersökning.
En fråga är varför media inte presentera undersökningar i sin helhet. En annan fråga är hur går urvalet till en undersökning till. Den tredje frågan är vad är det för fråga man svarat på.

Så urvalet till den här nyvalsundersökningen är begränsat till de som har en dator och är uppkopplade till nätet.
Undersökningen pågår under en längre tid ca 1 månad. Resultatet presenteras forlöpande.

Informationen om denna undersökning kommer att finnas på på de flesta media.

Aftonbladet, Dagen, Svd, DN osv..  Jag skall göra vad jag kan för att undersökningen blir synlig. Hoppas på lite hjälp av andra debattörer.

Intressant Bloggtidningen

Sökord politik media journalistik bloggar

Flyttbestyr

För att tillmötesgå alla gnällspikar om min usla stavning så funderar jag på att prova en blogg där det finns rättstavningskontroll. Så det blir nog inget (nästan:) skrivet en stund. Det tar lite tid att flytta som alla vet...

Tillägg
08-01-12
Jag upptäcker att det kommer in kommentarer till tidigare inlägg. Jag håller på och klurar lite..men du kan givetvis kommentera på tidigare inlägg.
08-01-13
Nu börjar min blogg få sin form. Gå in och kolla! Ge sedan gärna en synpunkt här om formen.

Dödens sanning

Det var en märklig rubrik. Men så blir det om man leker med ordet livslögn. Dödssanning låter rätt kompakt...men varför då detta funderande jo jag läste ett inlägg som heter Var rädd om dina livslögner . kamferdroppar kallar sig skribenten och det var varken en dödstråkig eller livsglad läsning...det var ett mycket intressant inlägg och det är ingen lögn ;)

Det är grönt med modern teknik

Centern och miljöpartiet vill göra nedladdning av musik och film för privat bruklaglig, och bara två riksdagspartier säger absolut nej till idén. Inom moderaterna har frågan lett till en djup splittring. Vi tycker inte att det ska vara olagligt att ladda ner musik eller film för privat bruk. Man kan jämföra nedladdning med att kopiera en cd-skiva till ett kassettband, men fildelning i kommersiellt syfte bör även fortsättningsvis vara straffbart, säger miljöpartisten Per Bolund.

Det är grönt för ny teknik.

Du kan t.ex. ladda upp:) din röst för att rädda Torsken.
Allt fler kända Stockholmskrogar tar bort den hotade torsken från menyn. Beslutet får stöd från både forskare och WWF, som kräver en total bojkott.  Bra jobbat krögarna!Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign

Björn´s lilla web o bloggtips 080109

Idag blir det en blogg jag aldrig hade läst innan det kom en kommentar till ett inlägg jag skrivit om något typ aftonbladet eller telia

Välkomna till nya blohm.se jag det är en blogg som jag inte kan säga vad den handlar om du får läsa själv.

Men det är just en blogg som berättar..och vänder sig till en läsare...

Texter typ.... Stod bakom ett rostigt gammalt staket idag och såg ut över min barndom. Vinden ven, snön yrde och jag frös som satan om fingrarna. Bakom mig låg två fotbollsplaner i vintervila, enbart några spår i snön påminde mig om liv och rörelse.
I horisonten ungdomar med hockeyklubbor i händerna och utrustningen i enorma trunkar på ryggarna, på väg

Björns´s lilla musiktips 080109

Grammisgalans mest upphetsande var en grön kostym på Carl Bildt. Eller en kostym som försökte se grön ut:)

Visst fanns det många goda musikanter typ Salem Al Fakir men ingen som inspirerar som denne man Keith Richards..här med Norah Jones. Keith han tävlar inte i musik..däremot spelar han kärleksfullt med andra..lite mer har du i ett inlägg.

Bush mäklaren

Bush reser runt och mäklar. Frågan är vad det är han håller på med? Är man realist så samlar han stöd för konfrontation med Iran eller sätter press på oljeproducenter. Det är ju många som vill åt oljan nu för tiden. Inte minst världens ledande ekonomiska stormakt Kina. Är man optimist så försöker han skapa en dialog om fred. Det är inte ovanligt att amerikanska presidenter gör det i slutet av sin mandatperiod. Då behöver ju inte löftena vara så långvariga....

Det finns en sak om Israel jag menar är viktigt. Förbundet mellan våra länder hjälper till att garantera Israels säkerhet som en judisk stat, sa Bush.

Alla religioner och kulturer skall ha rätt att existera men en religös stat lär inte få plats på världskartan framöver. Vi är med stormsteg på väg in i ett globaliserat tidevarv där gränser mellan människor rivs. Ett vackert mål är att alla människor, vem man än är kan röra sig fritt på vår enda planet.

Visst skall staten Israel ha skydd av världens stater. Staten Israels ansvar är att ge medborgerliga rättigheter till de som vistas i staten och inte endast till en religös grupp. Jag vet att det här är en fråga med många perspektiv och den måste ändå lösas....   

Fria horor

Rubriksättningen handlar inte om sexuella tjänster vill du läsa nätets klokaste ord i den frågan så klickar du till Isabella.

Jag har försökt att få igång en diskussion om megafonbloggar eller MegaFån som deepedition med den erfarnes rätt påpekade att de kallas.

Jag skrev ett inlägg som heter sanningen om bloggosfören. Lite reaktion, men inte den debatt jag önskade. Så då får jag väl höja graden av provokation och lade ut två inlägg Lite info från en grön bloggar som visade de medier twingly länkar. Dessutom skrev jag en mycket avmätt parodi på megafonbloggarna som jag kallade varm varmare varmast. I enda observant person skrev..Anonym om Varm varmare varmast  Twinglyhoreri!

Jag är tacksam för att någon både såg och reagerade. Nu såg jag att även bloggtidningen hade fångat tråden om antalet besök eller antalet läsare.

Vad jag vill säga är att varför sitter en del bloggare och bara skriver utan att vilja ha debatt och dialog. MegaFån!
Jag skall inte peka ut några exempel på extrema Megafån bloggar. Men bloggar som stänger av ip eller inte tillåter kommentarer är en i kategorin Fån. Det finns också en kategori bloggar som tycker de är störst bäst och vackrast så de vill inte ha sina fina bloggar störda. Till den senaste kategorin vill jag bara säga att de är MegaFån... för störst bäst och vackrast är jag.

...och du och alla andra. För alla inträffade den dagen vi skrev vårt första blogginlägg eller kommentar...att då bemötas med von oben attityder från de som tror de kan och vet allt kanske leder till att någon slutar blogga.
Nej en uppmuntrande attityd borde vara just bloggens kännetecken..det betyder inte undvikande av värderingar eller hårda debatter för det är en del dialogens funktion...

Bloggen är ett helt underbart sätt för oss alla att faktiskt använda yttrandefriheten till det den är till för information och fakta javisst men framförallt debatt och dialog.

Slutligen så har alla bloggar en personlig stil och visst vi är alla annorlunda. Vi kan ha många sätt att se på vad som är viktigt eller hur fakta hänger samman. Så endel som läser det jag skriver förstår, och ser kopplingarna i en tanke, dvs delar min grundsyn på att allt hänger samman..

Så eftersom Isabella som jag nämnde i början är årets politiska blogg så tar jag omdömmet hora som ett mycket positivt ord. Tack det värmer..

Så från en hora till er MegaFån...Ni är Torsk..

Intressant Bloggosfären twingly ping länkar Bloggtidningen Isabella

Varm varmare varmast

Sällan har januari börjat så varmt i Norrland som i år. Under den första veckan har det varit mellan tre och sju grader varmare än vanligt. Allra störst har avvikelsen varit i Sundsvallstrakten där temperaturen i snitt varit 7,6 grader högre.

Så visst har vädret varit varmt...

Priset på råolja kommer att nå 200 dollar per fat under 2008. I alla fall om man får tro ett ökat antal optionsköpare på den internationella råvarubörsen, Nymex.

Och varmare blir det ju mer olja vi bränner...

Frågan om en förestående neutral äktenskapslag har inte bara skapat tydliga skiljelinjer mellan allianspartierna.

Och den heta frågan blir nog vilken dag avgår regeringen Reinfeldt

Men den hetaste frågan idag är nog vem var det som tog manuset.....eller är det ansiktslyftningen för de gamla...

Lite info från en grön bloggar

Vi är ju ganska många gröna bloggare som har svårt att förstå oss på systemen. Så till er alla som inte vet så om du pingar hos twingly.se , så länkar ca 40 sidor tillbaka. Det finns en lista hos twingly här
Hoppas nu inte någon kallar det här spam eller diarre...det är information till "de små" och "de nya" bloggarna.
Alla är vi barn i början:)

Dagstidningar

Teknik

intressant twingly ping


Något om kärn kraften

Solen är en både vacker och egentligen vår enda energikälla. Nu har ju människan den lilla egenheten för sig att inte ta till vara det verkligheten bjuder oss på i Livet. Allt för ofta så håller vi på och försöker apa efter. Fågeln flyger så vackert i skyn och vipps vill människan kunna flyga. Det krävde såklart att att vi tog fram lite lagrda solenergi ur marken och börja bränna olja. Men va fan jag är inte rädd - jag kan flyga.

Elda gillar människan så bränna kol och gas det är kul. Så blir det ju varmt ett tag..ungefär som när barnet kissar på sig...det konstigaste fenomenet är nog när människan skall försöka leka kärnreaktor. Ibland går det riktigt strålande som i harrisburg...men sannolikheten att det hände är nästan inte sant.

Varför är människan så korkad att hon riskerar sin egen existens..ja det får väl bli en fråga för filosoferna.

Däremot såg jag en liten skrift av Carl Schlyter han är EU-parlamentariker för miljöpartiet. Han verkar vara ett undantag och ser rätt klart vad vi håller på med.
Kärnkraften är en icke förnybar energikälla och kan därföromöjligt vara en långsiktigt hållbar lösning på energifrörsörjningen. Vi måste förr eller senare ställa om till förnybar energi och kärnkraften är en dyr och onödig omväg.

Kommer ni ihåg hur människan utvecklade tekniken..här är en liten sång från Björn.


Jo just det så var det ju.tänk vad lätt det är att glömma. men Björns sång gör det kanske enklare att förstå hur fred kan hänga så intimt samman med miljö..men det Gore och Solen den finns där eller hur...
 

Intressant

Fucus på hundra personer

Focus väljer ut 100 personer för 2007. En person är intressant för han kan även bli 2008 års intressantaste person.
Lambertz, Göran. Knep till slut titeln som landets mest mediala jurist och fick hedersuppdraget att sommarprata i radion. Fortsatte utmana svensk offentlighet genom att kritisera poliskårens arbete och att frankt föreslå ett slopande av delar av grundlagen. Befäste position som unik justitiekansler.

Så lyckas han reda ut sanningen i denna historia så blir han nog årtiondets person.

Det finns information och ingenting är omöjligt


Min vackraste blomma

Under Linnéåret 2007 fick svenska folket möjlighet att rösta fram vårt lands vackraste blomma. Nu har vinnaren korats. Vilken var det då..


Men jag tycker att det här är den vackraste blomman..och fler blir de till mångas förtret...

Fri från tyckiatrins kemi

Svd har idag en rätt klargörande artikel.

För några år sedan upptäckte psykiatriprofessorn Lars Farde att personer med en viss hjärnkemi har en större öppenhet för ­andlighet än andra. Själv har han inte tvivlat på Guds existens sedan den 7 januari 1972.

Jag har full förståelse och respekt för de som bygger sin verklighetsbild på sitt enskilda sätt. Men när forskning och läkarvetenskapen börjar blanda in gud..då vet jag inte riktigt vad jag skall säga.

Så frågan till psykiatrikern..
Hur tror du att din egen hjärna ser ut?
Det vet jag ju inte, men jag gissar att jag ligger i mitten. Som de flesta.
Lars Farde är professor i psykiatri vid Karolinska institutet och chefsforskare på Astrazeneca.

Så du står fast vid din tro på skapelseberättelsen?
Den kan man diskutera i oändlighet och den kan tolkas på massor av olika sätt. Jag står fast vid att livet inte uppkom av en slump. Eller ur en blixturladdning i en kväverik vattenpöl till exempel. Eller att det plötsligt skulle ha funnits aminosyror som kopplades ihop och blev till liv. Jag har inte den trosföreställningen.

Problemet är inte att psykiatrikern har en egen religös tro. Men jag förväntar mig att en läkare är en vetenskapsman och inte en tyckare..tro det gör man i Kyrkan. Så jag blir mer och mer övertygad om att svensk psykiatri endast är en tyckiatri.

Varför är det så viktigt med personer som lämnar yttrande i rättspsykiatri, ordinerar läkemedel, beslutar om frihetsberövande håller sig till vetenskap och inget annat ...ja det kan du väl fundera över....
Förresten så hörde jag talas om en man som dog, men han dog inte han flög till himmelen och snackar numer med änglar, det finns de som träffar honom då och dö...helt ok grabben. men för Guds skull byt jobb och bli präst istället......

Kristdemokraterna vill ju sälja Apoteksbolaget. Nu börjar jag förstå hur de kan tänka sig att släppa iväg läkemedelshanteringen till vem som helst, typ ICA. Tron är starkare än vetenskapen hos ansvariga myndighetspersoner och politiker....nu är det mörker över Sverige..

En liten ljusning skriver dagen om men det är en klen tröst i dessa tider.....


Intressant psykiatri  religion


Björn´s lilla musiktips 070108

Elvis - Can't Help Falling In Love

Elvis having a laugh
Elvis Presley - I just can't help believing


En som är förälskad, och vet vad som är värt att veta, om Elvis, hittar du här

Elvis Musik

Björn´s lilla web bloggtips 070108

Idag blir det en av de stora pojkarna ...deep edition nu passar det rätt bra just idag..för han har just skrivit sin
del i bloggstafetten.."Vad hände sen - med ICA och köttfärsen?"

Så läs nu detta inlägg av deep edition det avsluta med den sedelärande kötfärsfilmen

Som av en slump så är tidningarna idag fulla av fortsatt fuskande hos ica.

Men varför deep edition är läsvärd ja det upptäcker du efter en stund på den bloggen. Sedan så är skribenten både giftig och ödmjuk...även om han får bita sig i läppen ibland när gröngölingarna kommer farande :)
I min egen kategori över skribenter som verkar för yttrandefriheten kommer han mycket högt....
Intressant ica  köttfärs bloggstafetten bloggtips

Fritt om mer ICA

I mellandagarna konstaterade Uppsala kommuns inspektörer att Ica Solen i Storvreta, norr om Uppsala, malt kött och sålt det som färs, trots att bäst före-datumet gått ut. Någon vecka tidigare upptäckte inspektörerna samma förfarande hos Ica Väst i stadsdelen Flogsta.

Sådan är kapitalismen höll jag på att säga. men det sa jag inte. Kanske skrev jag det...stordriften innebär inte bara att miljö sätts åt sidan utan också att ätbart kött slängs...mest bekymmrad är jag nog ändå över att regeringen vill sälja Apoteksbolaget. Ommärkta läkemedel det blir fint det..godmorgon Sverige

Tillägg

Visst blir det underbart att diskutera sina sjukdommar med personalen på ICA. Snacka om fildelning när hela den hanteringen om våra personliga sjukdomar kommer ut på handelsmännens nät.....

Som om det inte vore nog med köttfärsen nu kör ICA hårt med ommärkning..

Köttfusket på Ica Maxi i Kristianstad har varit omfattade. Det berättar kommunens livsmedelsinspektör Sven Södergren för KVP.se.
- Det rör sig om flera ton fläskfilé som fått ny etikett med nytt bäst-före-datum, säger han.

Jag har fortfarande en viss förståelse för kötthantering och ommärkning..om den sköts av utbildad personal som kan kött...och så är det väl ..eller hur..men våra läkemedel..nä nu xxxxxxx

Jag ingen förståelse alls för hur Mats Odell kan få fortsätta i denna smått snurriga historia om förskingring..försäljning av våra gemensamma egendom. Arbetarparti har vi redan förstått vad det bedyder på nysvenska.

Det har spårat ur rejält nu.. sedan valet..bäst före datum har passerat om-val.

Björn´s lilla web o bloggtips 080107

Idag måste jag berätta om en blogg som presenteras så här

Välkommen till servitrisen som blev ordsamlare.

Så gå in och läs denna intressanta blogg....
Frukostflingan


Det finns en liten rolig historia bakom att jag kom i kontakt med den här bloggen. Jag lämnade ju uppdraget i bloggstafetten att skriva om "smörtaxens historia" till villafarmens blogg

Sedan fick jag ett mail om att jag skulle få en bok för att jag levererat ett nytt ord till samlingen..Galoschjesus och frukostflingorna..Här kan du läsa mer om den nya krogordboken med mer än 2 400 krogord och uttryck


Enkelt svar

Det talas om ungdomsvården och famförallt ungdomshemmens låga resultat. Man mäter t.ex. hur många ungdommar som begått brott och som döms för nya brott efter vistelse. För det första är det en felaktig bedömningsgrund. Det trodde jag att alla redan visste. Redan den gamle Skå-gustav gjorde klart vem som döms. Alla begår brott om vi med brott menar normöverträdelser.
Nu skriver media mest om riktigt grova brott typ mord, dråp och våld och hot i olika former och de får givetvis större konsekvenser för den som utsätts för brott. Utan att vara någon ny kriminolog, det har vi redan tillräckligt av,  så kan jag nog ändå våga påstå att uttrycket "det börjar med en knappnål och slutar med en silverskål" håller även i dessa grövre sammanhang.

Men det intressanta i varför vistelse på annan plats i ett familjehem eller institution nästan aldrig fungera är enkel.

Tyvärr lever hela vårdsverige kvar i en mycket förlegad kunskap om det som populärt kallas jaget och hur vi lär och utvecklas som individer. Det för lite för långt att ta den diskussionen i ett blogginlägg.

Men jag skall ge dig en bild att fundera över. Den är en en s.k. öppen nätverkskarta.

Det du skall fundera över är dig själv!  Sätt dig själv i mitten på kartan. Rita in de personer du har i de olika fälten. Tänk dig sedan att du byter ort eller län. Stora delar av nätverket förändras. Sedan flyttar du åter efter något år...

image28

Det finns ett "vetenskapligt feltänk" dvs. teoribrist i vårdsverige, men också enorma brister i samordningen mellan hem-socialtjänst- vårdgivare. Slutligen har nedrustningen av skolan övergivit en hel generation med ungdommar med särskilda behov.

Så visst finns det mycket usla företag och vårdinstitutioner. Det är ändå inte svaret på varför så många ungdommar har svårigheter. Återkommer gärna i vidare debatt...

Intressant ungdomsvård socialtjänst socialt nätverk

Björn´s lilla musiktips 080107

Carl Bildt (m) blir en av prisutdelarna vid onsdagens Grammisgala men inte är det han som blir musiktipset idag utan Miss Li


Fritt om ateism i usavalet

Är det något som är lätt att förundras över så är det den amerikanska kristendomen. Det vimlar av religösa rörelser och det är som i många muslimska länder ofta en sammanblandning mellan den religösa och den politiska makten. Det glömmer vi oftast när vi diskuterar usa men inte när vi dikuterar något muslimskt land. Så i det perspektivet är skillnaden mellan USA och Iran t.ex. ganska liten.

Så det är med viss tillfredställelse jag läser senaste Clinton uttalandet "Men jag hade kunnat berätta för honom att Putin var KGB-agent och därmed per definition inte har någon själ, så jag anser att detta var slöseri med tid,"

Så flera tolkningar infinner sig. Antingen är hon totalt off redan.. eller så har hon blivit ateist. Spelar ingen roll vilket...USA behöver en ny politik som gör något åt miljökatastrofen, landets alla krig. landets raserade ekonomi och landets brist på social välfärd.

Jippi jag fick vara med på en lista också...

Joakim Hörsing är nu klar med omröstning av Årets Gröna blogg
Den här omröstningen har pågått en bra stund men gå in till Joakim och läs mer

Birger Schlaug vann såklart..han är nog en av de bättre manliga skribenterna som skriver blogg.

  1. Birger Schlaug, 46 röster
  2. Ljungbergs blogg, 27 röster
  3. Johan Hellström(mp), 23 röster
  4. Maria Ferm, 20 röster
  5. Strötankar och Sentenser, 13 röster
  6. Björn Wadström, 12 röster

Jippi jag fick också vara med på en lista.....och en Grön lista dessutom. Så nu får jag ta och skriva lite miljötema ett tag. Nästa kommer att handla om solen vårt stora kärnkraftverk..nu skiner jag som en Sol och skall gå och lägga mig inför en ny arbetsvecka med bostadslösa... Granen är utslängd...undrar just hur många barr en gran har egentligen. 

Intressant bloggtidningen årets blogg


Lite Aftonbladet och Telia igen

I kväll återvänder "Bingolotto" till lördagstablån. Bra - men ett problem finns, tycker programledaren Rickard Olsson. - Att vi sänder i TV4 Plus. Inte ens jag har fått in den kanalen.

Jo men visst är det ett problem när det krånglas till och media försöker tjäna pengar...men det som jag just nu är lite förundrad över och det är att Aftonbladet vill ha dialog om den här artikeln om Bingolotto..men inte den här..där man bjuder in..datafolket...

Vet inte vem som har störst problem Telia Otaliga mejl kommer för alltid att vara förstörda för uppåt 300 000 Teliakunder.

......eller är det  Aftonbladet...Ministry of Truth skriver några tänkvärda rader om ansvar i det digitala tidevarv vi lever i.

Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign


Mer om smörtaxen :)

Villafarmen´s blogg ,hon fick ju det  tacksamma ämnet smörtaxens historia av mig i bloggstafetten
Så här stod det på en kommentar hon fick..

"KUL! Det talades om smörtaxen på morgonprogget i TV4 i morse. jag har sådana, om jag nu inte kastat dem."
Lisa skriver så här..Chilli, kul att det pratades om just smörtaxen när jag fått uppdraget. Hade aldrig hört talas om detta lilla taxfenomen.Kanske du kan blogga om smörtaxen???

Jag skulle gärna skriva om jag hade mer info. Självklart är det ett smörställ och det finns det andra utföranden av långt tillbaka i historien. I Sverige får vi väl leta ungefär när borden började dukas. Traditionen att duka togs över av "allmänheten" och i olika serviser så ingick smörstället. Traditionen med ställ för olika verktyg finns i Europa och även Kina tror jag...Jag har köpt den här i Paris t.ex..
st45.jpg (7428 bytes)


Inte en tax kanske..mer ett katt djur..? Men någon måste ha gjort den första smörtaxen. Jag har ingen aning om vem som gjorde den?

Så är de någon som vill skriva om smörtax och saknar bilder så är de här på bloggen helt gratis och till allas förfogande. Det finns några till här som ni kan använda också..bara att högerklicka och kopiera..st38.jpg (9376 bytes)st39.jpg (7636 bytes)
st34.jpg (7301 bytes)St02.jpg (6600 bytes)

Intressant smörtax

Björns lilla web o bloggtips 080106

En av de bloggar som nominerades till Årets bästa blogg 2007 var Imagine . Det är en vad jag menar en av de bättre fotobloggarna och det här är Årets blid (enligt mig).

and-manexx.jpg

Björn´s lilla musiktips 080106

Ett stort antal originalinspelningar med reaggeastjärnan Bob Marley har stulits från ett radioarkiv på Jamaica. Bob Marley ja det finns mycket att säga om denna man. men musiken får tala..
 

Aftonbladet har visst problem med det heliga..

I den stund Vuxna Förbannade Hackare skulle få för sig att sprida sådan information riktar sig deras attack inte längre mot Aftonbladet. Då är det dig som medborgare VFH ger sig på. Din rätt att vara skyddad som källa om du vänder dig till en journalist för att få en orättvisa eller oförrätt granskad.
Men VFH:s nya uppgifter visar ytterligare en sak: De kan nu ha tillgång till information som är källskyddad enligt svensk grundlag. På ren svenska: journalisters kontakter med källor. Det är vårt allra heligaste.

Kanske hacke hackspett hittar det här materialet :)
Staffan Heimerson, redaktör på Aftonbladet, beställde en granskning från Jan Guillou, som avslöjat IB-affären tillsammans med Bratt. Guillou försökte och lyckades få Bratt att röja sin källa. Det var Leif G.W. Persson som arbetade för rikspolischefen, som på en direkt fråga bekräftat för Bratt att det skickats ett PM där Justitieministern ansågs vara en säkerhetsrisk. Aftonbladets ansvarige utgivare Gösta Sandberg avstod från att publicera artikeln.

En sak borde Aftonbladet fundera på och det är hur fristående journalistik tidningen bedriver. Jag skulle aldrig våga gå till Aftonbladet med känslig information. Dels klarar tidningen inte av att skydda uppgiftslämnaren...alltså förstått att alla telefoner och all datatrafik kan avlyssnas...dels så väljer tidningen att inte publicera det de redan vet.... 

Sanningen om bloggosfären

Tävlingen om årets bästa blogg avslutades och i efterföljande dialoger så fick jag några tankar som kanske kan vara av intresse.

När jag startade min blogg 07-07-08 och skrev mitt första inlägg fick jag 0 läsare. Snopet tänkte jag som hört talas om bloggen som ett medel för både dialog och yttrandefrihet.

Jag började titta på andra bloggar och hittade twingly, knuff och bloggportalen. Jag hittade också olika listor..ja ni kan ju se längst ner på bloggen..det ser ut som en jävla julgransbelysning.

Ok det började komma läsare och jag började synas på listor. Då började jag undersöka hur länge besökarna läste. Det var en rätt deprimerande information. Många klickade in men få läste...

Idag stanna ungefär 25% av läsarna 15 minuter eller längre. Det här har lärt mig en viktig erfarenhet och det är att besök och dialog med läsaren är två helt skilda fenomen. Problemet är att för att bli läst behöver bloggen synas.
Jag försöker hitta på olika sätt att få andra, som jag tycker, bra bloggar att synas. Så stafetter, tävlingar, att väva in en länk i texten och Björn´s bloggtips är den typen av metoder som förhoppningsvis leder till ökat läsande.

Nu har ca 40.000 olika besökare registrerats och det betyder att kanske 10.000 personer läst vad jag skrivit. Det är värdefullt menar jag. Det är också meningsfullt att tillåta kommentarer och försöka fortsätta dialogen på bloggen.
Jag får mycket mail i samband med inlägg som i sin tur leder vidare till en dialog utanför bloggen. Men visst påverkar det jag skriver..men det tar vi en annan gång.

Yttrandefrihetens gräns stöter jag på ständigt i media och det var inte oväntat för en gammal ringräv som jag..
Jag har stött på några märkliga fenomen de här månaderna och det är bloggar som både stänger av ipadressen och som inte tar in kommentarer som strider mot den egna. Megafonbloggar kallar jag den typen av bloggar.

En intressant diskussion pågår på flera bloggar och som har ett visst samband med fildelning och upphovsmannarätten. Det handlar om informationsspridandet via bloggen. Min åsikt ser du här.

Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign


Men det återkommer jag till mer senare..

Så åter till början av det inlägget startade med. Vinnarna i den tävling jag utlyste är inga megafonbloggar utan bloggar som andra stannar till och läser och för en dialog....det kanske inte är en slump vilka som blev nominerade och valda?

Intressant

Vinnare av Årets bästa blogg 2007 alla kategorier är

Årets bästa blogg 2007 alla kategorier är :

1:
 the real mymlan

Beskrivning: Jag är mymlan. Heter något annat men det är inte viktigt. Jag bor i mitten, har tre stora barn och jobb på en tidning. Jag skriver om det som faller mig in, och bäst trivs jag när diskussionerna i min blogg lever av sig själva utan min inblandning. Min blogg är lika mycket mina läsares som min egen. Den handlar om allting. Men mest handlar den om mig.

OBS: Mycket länkad blog:
Denna blogg är med på topplistan över de mest länkade bloggarna på Bloggportalen.
Placering, alla: 2
Placering, Föräldraskap och barn: 1
Placering, Journalister och media: 2
Placering, Vardagsbetraktelser: 1

Tätt följd av..

2. wasabilicious

Beskrivning: never ever underestimate the power of pure desire...you might get what you ask for...couse in my world you can always get what you want

i wasabilicious hittar ni en 25 årig tjej som levt tre gånger
som student och journalist
som kringresande turnerande cirkusartist
och nu som anorektiker
wasabilicious är coolare än hon själv tror och snyggare och smartare än de flesta...ändå tycks hon vissa dagar vara helt oförmögen att hitta ut ens genom sin egen ytterdörr


Därefter följer..

3. Lotten - en golgatavandring på legobitar
Lotten Bergman är fembarnsmamma, frilansskribent, basketfantast, föreläsare och redaktör.

4. Alla vi andra

Min egen kommentar till denna helt öppna röstning är att det var tre mycket rutinerade kvinnor och skribenter som fick läsarnas gillande.  Kvinnor kan, visade redan Isabella när hon tidigare utsetts till Årets politiska blogg.


Grattis
Björn Wadström
Arrangör

Varför är det så mycket gubbar i företagens styrelser och partiledningar..hm..nu vet vi att det inte beror på förmågan att formulera sig i ord...En liten tröstlåt till alla pojkar, män och herrar....


De flesta svenskar vill ha jämställdhet men förändringen mot jämställdhet går förvånansvärt långsamt. Skriver DN
Aktuellt om skribenter i media är självklart att. Slas är död. Det är vi många som beklagar. Samtidigt ser vi nu att det kommer nya människor som tar över ordet. Stockholm bjuder på litterär fest i sommar. 1000 skribenter och översättare kommer till staden när författarkongressen Waltic hålls för ­första gången. I väntan på den festen så läs de  vinnande kvinnornas bloggar...ha en trevlig resa.

Årets bästa blogg Intressant Bloggtidningen Bloggosfären

Goda vänner?

Det verkar som om  doktor Bush missat något i operationen olja mot fred.  

SvD skriver om en händelse när "den goda vännen" iraks arme skjuter amerikanska soldater.
Det är såvitt känt första gången någon i den irakiska armén avsiktligt tar livet av amerikansk stridande personal.
Det lär bli hett om öronen för usas arme nu när Bush dessutom tillåter Turkiet att flyga in och bomba Irakier i norr...

Kanske dags för grabbarna att åka hem och låta Irak och irakierna själva sköta sitt land.......vi kanske skulle komma längre i världens utveckling om vi inte var beroende av olja......

Nu märker vi om igen

ICA och köttfärsen gav oss en mycket tydlig uppvisning i vad som händer när profiten går före miljön. Nu har alliansen bråttom allt skall säljas fort.....Apoteksbolaget kanske inte är något som engagerar..det är väl bättre ICA säljar läkemedel och Lidel säljer spriten..allt för profiten...eller hur?

Jag kan inte låta bli att klippa några fraser ur DN´s artikel idag  Genom att ge fler möjlighet att driva apotek frigörs företagsamhet och initiativkraft som i dag är inlåst.....
..Apoteket AB hanteras. Bolaget har som ensam aktör givetvis en dominerande ställning med attraktiva butikslägen, upparbetade distributionskanaler, kunnig personal och så vidare...

Det jag alltid slås av är att den hysteriska rädslan för offentliga eller kollektiva lösningar hos alliansen...konkurrens är bra säger de tre nickedockorna c, kd och fp när moderaterna far fram och sätter nya etiketter på orden....

Miljön måste komma före profiten, men nu har ju svenska folket valt dessa bolagsslaktare som byter begrepp för gammal skåpmat...Nu är det ju KD som har fått äran att aggera slaktare av Apoteksbolaget.

Det krävs en stark ekonomi för att bygga Guds verk skriver dagen.....Att efter en amerikansk förebild skapa ett Dreamcenter i Stockholm, med häftig kyrklig verksamhet, där vilsna ungdomar, ljumma kristna och uteliggare kunde fångas upp och omslutas av Guds kärlek ino..Jag undrar jag om Gud förespråkar konkurrens, utanförskap och utslagning..eller om Gud vill ha en god miljö och friska människor...

Är Carl Bidt värdig makten frågar sig Aftonbladet idag....suck..urikesminister för Sverige...vem bryr sig...har inte Aftonbladet fattat att i Eustaten så för inte Sverige någon egen utrikespolitik...
Bonde söker fru kanske är lagom nivå på journalistiken? Annars så är tidningen fylld av anklagelser och detaljer om en artist som sägs ha begått brott.....tänk vad lätt det är för Aftonbladet ibland att skriva berättelser...och ibland inte.....

Vi har valt våra politiker och vi har de politiker vi förtjänar......
God Morgon Sverige.

Björn´s lilla musiktips 080105

Led Zepplin en riktig goding....


Björn´s lilla web o bloggtips 080105

Ateist, miljömedveten humanist, doktor i biologi, vindkraftverksdelägare, åker elmoppe, har etanolkonverterat min gamla Volvo, sjunger & spelar musik, gillar kretsloppstänk och smarta energilösningar samt brygger ölHenrik Lundqvist heter han och Lunkens blogg skriver han ....en mycket läsvärd blogg.

Fritt om change

Change skriver aftonbladet som en anledning till valets karraktär i USA. Svd rullar också på med rapporteringen..Nomineringsvalet i Iowa representerar inte det amerikanska folket i helhet. Dess betydelse får överdriven uppmärksamhet, och det går inte att dra några längre slutsatser av Barack Obamas och Mike Huckabees vinster. Så kan man sammanfatta ledande amerikanska tidningars åsikter om valet i Iowa. Dagens Nyheter pratar också om nyckelordet change.

Vad är det då för change...självklart vill amerikanerna ha hem sina pojkar från alla Bushkrigen. Men det är nog djupare än så. Jag har tidigare skrivit om att latin- och sydamerikanerna är de som slutligen kommer att avgöra valet. varför då...jo medborgerliga rättigheter...där förenas säkert intresset med usas "svarta" befolkning.

Men valet handlar inte om hudfärg utan framtidstro.
Amerkanerna inte minst tack vare Gore har förstått att det kommer change...climat change...och oron för framtiden ökar varefter de förstår vilken ledning de haft...det är ju något omvärlden förstått sedan länge...men Usa är ett konservativt u-land på många sätt. Den ekonomiska utförsbana USA befinner sig i närmar sig fritt fall. Det finns alla anledning att vara orolig när raset för usa går så fort som det gör..visst innebär globaliseringen change..men med ennormal ledning hade USA nog klarat förändringen...nu är USA i en ekonomisk kris..som vi lär få känna av..så håll i hatten framöver..

Ett hinder för Usa är deras överdrivna tro på gudar..Ett bra exempel finns i Metro  Den konservative TV-gurun Bill O´Reilly går till attack mot Sverige i en kommentar om det amerikanska valet. Svenskarna är okristna självmördare, enligt O`Reilly.

Den här bilden säger det mesta eller hur..... Mycket enkelt om ett lands befolkning befinner sig i det nedre vänstra hörnet så är gudatron och överlevnadsvariblerna höga. I det övre högra hörnet är gudatron låg och sjlvförverkligandegraden hög.......men det går att läsa ordentlig genom att klicka på bilden,

Fritt om barnen..förlorarna

Jag var inne på bloggportalen och läste och såg att en gammal nyhet diskuterades. Reinfeldt: Årets stora förlorare
Så skriver Aftonbladet...

Men är det en sann bild av verkligheten. Är det inte barnen som är de stora förlorarna. Vet du hur många familjer i Sverige som lever på socialbidrag...nähä...ta reda på det då.
I familjer med mycket låg inkomst finns det barn...det hade du ingen aning om..

DN skriver lite om socialbidragstagarna..Förra året togs SL-kortet bort från socialbidragsnormen.
Nu blir det ännu tuffare för de mest utsatta i samhället. Den 1 mars höjs SL:s 30-dagarskort med 70 kronor till 690 kronor.  Man har infört stadsarrest av människor, rasar Yvonne Ruwaida, oppositionsborgarråd (mp).

Metro tar upp en annan vinkling.under rubriken Miljöhjältarna är låginkomsttagare .. ... Ingenting utanför den modellen existerar, eller erkänns, i den politiska offentligheten. Fortfarande är det marknad, tillväxt, avregleringar och ny teknologi som ska lösa alla våra samhällsproblem. Vad händer om det till slut visar sig att själva denna samhällsmodell inte kan hantera den globala uppvärmningen? När den totala mängden varor, prylar och transporterna av dem överstiger vad biosfären tål räcker inte marknadsprincipen för att lösa problemen. Inte ens högre skatter eller prissättning på utsläpp räcker som åtgärder, eftersom det leder till att de som har gott om pengar ändå kan fortsätta att konsumera vad de vill.

Så hur var det nu var det Reinfeldt eller barnen som var förlorarna.........Nu närmar sig resultatet för.. Årets blogg 2007 alla kategorier

Nu är det snart bara 24 timmar kvar..5 januari kl 24.00 avslutas tävlingen...spännigen är fortfarande ooolidlig....


Det verkar vid ett snabbt överslag att   the real mymlan håller ledningen...några andra kändisar som Schlaug och Uggla har dykt upp.....själv har jag bara fått 1 röst och det är av mig själv:)
Det roligaste är alla de länkar som finns till bra bloggar.....


Så passa på och gå in och rösta..en helt öppen demokratisk omröstning.om.. Årets blogg 2007 alla kategorier!Att Isabella vann årets politiska blogg var underbart tycker jag. Hon om någon representerar en individ som står för yttrandefrihet. Hon visar att skrivandet och dialogen är viktig. Så gå in till hennes blogg och delta i diskussionen......

Årets Gröna blogg verkar vinnas av Schlaug.han hade 22%.nu när jag var inne och tittade...men den håller på....

Bloggtävling engagerar flera skribenter...det är bara att titta på intressant

Bloggstafetten 4 ( Valet )

Det är en lite annorlunda uppgift för mig att skriva om något någon annan bestämt. Men det går väl att vrida till .... Historien började med Bloggtidningen. Alter Ego 1 - Karin Långström Vinge 2 - Carina 3..ja så nu fick jag tangentbordet......

"Nu rullar jag pinnen till Björn Wadström som skriver om yttrandefrihet  och värdet av det  http://wadstrom.blogg.se/  och jag vill att den bloggaren ska skriva ett inlägg om hur hans val påverkar hans liv och hur hans tidigare val påverkat hans liv idag.  Vi är ju summan av våra val och det är ganska spännande att titta tillbaka och se hur vi valde när vi var yngre och hur vi tänker idag.
Så det får bli min utmaning till honom.
Lycka till."Hur valet påverkar mitt liv.

De som känner mig har säkert hört mig säga att jag aldrig valt fel eller någonsin kommer att välja fel. Det påstående grundar sig i en övertygelse om att varje människa alltid väljer rätt utifrån de "med-vetna" val individen står inför. Konsekvenserna av ett val är en helt annan historia. Att ägna sig åt funderingar typ om jag hade valt så istället är meningslösa. Det är inte möjligt att välja bakåt i tiden. Så det vi kan konstatera är att valet är framåtriktat i tid. Vi kan alltså påverka framtiden men inte dåtiden.Jag skulle lätt halka in på att börja skriva om begreppet tid men för en gång skull skall jag hålla mig nästan till ämnet.

Har människan och andra djur ett eget fritt val. Det är en ganska komplicerad fråga hur ett gäng samlade organiska ämnen, främst kol kan välja. Den som bäst har hanterat frågan filosofiskt, om fri att välja och ansvar, är enligt mig Sartré. Det finns en tanke om valet han framfört och det är att icke-valet är ett val i sig. Ett exempel är seglaren som möter hård vind. Börja kryssa eller gå i lä är väl två tydliga val. Att lägga sig på durken och be är ett annat val. Att bara göra ingenting är också ett val.

Som den ateist jag är finns ingen själ eller ande eller överhuvudtaget mening med livet. Det betyder inte att livet saknar mening för varje individ. Vi är alla annorlunda och skapar så att säga vår egen mening i vårt eget lilla universum. Så livet är både spännande och vackert som jag ser det.

Den oorganiska verkligheten som vi känner den är skrämmande för en enskild individ. Religionen och tomten fyller säkert en stor uppgift för att människor skall leva ett harmoniskt liv. Om vi alla var med-vetna om hur verkligheten egentligen fungerar så skulle nog apoteken ha långa köer av människor som ville köpa lugnande medel...ja och då skulle fisken dö för att reningsverken inte klarar vattenlösliga substanser.....
Vi lever alltså enligt mig i en ganska lullig låtsasvärd. Den håller nu på att gå sönder av människans val marknadsekonomi heter det visst på nyspråk. Klimatförändringar och andra vetenskapliga rapporter ger oss klara signaler om att människan håller på och förstör livs-förutsättningarna för mänskligheten.

Det finns ett kollektivt val, men det är i grunden individuellt. Ett bra exempel är när jag väljer att ta bilen de tio milen till Stockholm. Att mänskligheten riskerar att dö ut när jag kör bil vet jag. Ändå är det lockande att åka från dörr till dörr...så jag tar bilen istället för tåget. Men när jag kommer till Kungens kurva upptäcker jag att 50.000 individer till gjort samma individuella val som jag. Tvärstopp och jag kommer försent till mötet.....det är så det fungerar med iden om  marknaden...

Det individuella kollektiva valet fungerar bara med kollektiva överenskommelser. Principer för dessa överenskommelser behöver ständigt diskuteras. För mig finns det bara en plats som detta kan ske och det är i FN.
En förutsättning för framtida val är givetvis att vi människor överlever som art. 

Individuella val och kollektiva överenskommelser måste grunda sig på all den fakta vi kan samla. Information måste vara tillgänglig för alla. Det leder fram till att en överlevnadsfråga för individen, samhället, naturen, djuren.
...är yttrandefriheten...frihet ja just fri...

Nu lever varje individ inte så länge...hur gammal blir du? Den frågan är vettig att ställa sig då och då....hur väljer du att använda din tid...jag har valt att ägna de få år som är kvar av mitt liv bl.a  till ett projekt att beskriva med-vetandet...det är ett val jag gjort.

The End.

Lite aktuell press om ovanstående ord...universum..val och livskris..religion 
Sedan skall vi inte glömma Aftonbladet denna alltid lika folkbildande och kunskaps spridande  tidning, Idag får vi information om hur Britney Spears och hennes ex. lever. Just det glömde jag skriva... att just media har en oerhört viktig roll att spela för att vi som individer skall kunna göra kloka val....information krävs för att välja..
Nu var det inlägget färdigt och jag har nu äran att överlämna ordet till

5. Lisa Jönsson http://villafarmen.se/blogg

Lisa skriver bl.a. om hundar, så nu när jag har valet att bestämma ämne åt Lisa så blir det om taxen. Men så enkel skall det inte vara. Jag har ett halvsnurrigt projekt som handlar om smörtaxen. Det begav sig en gång i tiden att jag fick en smörtax. Som alltid vill jag veta mer och sökte på google..2 svar..en antikhandlare och en tysk porrsida. Då bestämde jag mig för att leta reda på var den första smörtaxen kom ifrån. Idag får man 505 svar på google på smörtax..och jag letar fortfarande efter den första smörtaxen...så ämnet till Lisa är.

Smörtaxens historia.
(Är det för svårt så är det ok att skriva.. historien om smörtaxen,)

Vov på dig Lisa och lycka till....... 

Med vänliga hälsningar
Björn Wadström


Fritt om Borås Tidning

Lyckliga kan Borås Tidning vara...och dess läsare nu när de fått en så rutinerad skribent. Men han bloggar fortfarande......och var hittar karln alla dessa galna bildter :)

SvD har en rätt intressant serie om tro just nu...men jag skrev nyss ...Den här dialogen är lika långvarig som människans existens. Ett konstruktivt sätt att närma sig frågan är att du tänker tanken det finns ingen själ och det finns ingen ande. Då uppstår ett antal frågor där med-vetandet är en..

Skulle vara intressant om den där skribenten på Borås Tidning skrev något aktuellt om tro...;)

Fritt om O-hemligheter och media

Militära hemligheter? De hemliga? militära dokumenten hittades på det lilla flyttbara usb-minne som sticker ut ur datorn. Här går överste Bengt Sandström från den militära underrättelsetjänsten igenom materialet tillsammans med Aftonbladets Oisín Cantwell. För att kunna vara säkra på att dokumenten raderats har militären begärt att få förstöra hårddisken i Cantwells dator.

När det gäller dessa dokument så behövde ingen hacka sig in hos aftonbladet...det var bara att gå till det offentliga bibloteket....det verkar finnas lite slarviga personer som går och dräller USB-minnen som t.o.m. hamnar hos Aftonbladet..

När jag såg bilden på de två herrarna så fick jag en rätt rolig koppling i hjärnan till Informationsbyrån (IB) som var en hemlig svensk underrättelseorganisation inom försvaret som bland annat hade till syfte att insamla information om kommunister och andra personer som kunde vara säkerhetsrisker. Avslöjandet av IB:s verksamhet kom att kallas IB-affären. En omfattande rapport om IB:s verksamhet publicerades år 2002, "Rikets säkerhet och den personliga integriteten".

Nog om detta i min lilla hemstad har vi skattebetalare öst in pengar i flyget och hockylaget...Flygplatsen är nu den tredje största i Sverige...värre är det med hockyn som verkar hamna i konkurs....så går det nog med flyget också om några år ..men det är en annan historia...

Usas medborgare kanske är trötta på krig eftersom de verkar röstar på en kandidat som vill ta hem pojkarna från Irak...Detta var ögonblicket när vi rev ner skrankor och mobiliserade människor ur alla läger, när vi bröt mot skräckens politik, sa en påtagligt lycklig Obama i sitt ljungande och poetiska segertal där han tryckte på vikten av förändring, hopp och kompromiss.

Ja hur länge skall det ta innan vi får ett fredligt, öppet och hållbart samhälle..

Björn´s lilla musiktips 080104

Buffy Sainte Marie är en kvinna jag älskar... att lyssna på..Universal Soldier By: Buffy Sainte Marie

He's five foot-two, and he's six feet-four,
He fights with missiles and with spears.
He's all of thirty-one, and he's only seventeen,
Been a soldier for a thousand years.

He'a a Catholic, a Hindu, an Atheist, a Jain,
A Buddhist and a Baptist and a Jew.
And he knows he shouldn't kill,
And he knows he always will,
Kill you for me my friend and me for you.

And he's fighting for Canada,
He's fighting for France,
He's fighting for the USA,
And he's fighting for the Russians,
And he's fighting for Japan,
And he thinks we'll put an end to war this way.

And he's fighting for Democracy,
He's fighting for the Reds,
He says it's for the peace of all.
He's the one who must decide,
Who's to live and who's to die,
And he never sees the writing on the wall.

But without him,
How would Hitler have condemned him at Dachau?
Without him Caesar would have stood alone,
He's the one who gives his body
As a weapon of the war,
And without him all this killing can't go on.

He's the Universal Soldier and he really is to blame,
His orders come from far away no more,
They come from here and there and you and me,
And brothers can't you see,
This is not the way we put the end to war.

Chords:- F,G7,C,Am Dm,Em

Mer ok...

Björn´s lilla web o bloggtips 080104

Från bloggen.....
17 augusti 2003

Layouten tar sig

Enkel, kanske i enklaste laget för en del, blir min layout. Men jag tycker om strikta layouter. Jag kanske är lite tråkig i det avseendet.

Men blogggen - eller som jag fortfarande kallar det reloaden - är för text allena. Då vill jag inte ha så mycket annat som stör. Någon mig däremot?

Vad tycker eventuella läsare? För till syvende och sist så är det ni som ska "trivas", inte jag.

Från presentationen på bloggportalen...
En blogg som handlar om allt mellan himmel och jord, men mest om det om det som händer runt om i samhället och världen. Jag skriver om det som faller mig in, om det så är om Internet, bloggning, jämlikhet, politik eller vad som just då känns aktuellt när jag sitter framför tangentbordet. Då jag skrivit sedan 1997 finns det ett gediget material/arkiv av texter.

Jaha vem är det nu som har hållit på och skrivit och skrivit ock skrivit....

...så nu är det bara att du börjar och läsa och läsa och läsa.

 ..dagens bloggtips känns som att rekommendera kungen.

Äh, jag menar drottningen och det gör jag med glädje och lyfter på hatten:)

Läs Annica Tigers blogg 


Fritt ord om ord

Jag älskar ramsor som det var en gång en gång...eller historien om älgen som skulle tvätta sig till älgjakten för att bli ren.

Ibland får jag möjlighet att leka med begreppen i seriösa sammanhang... det är rätt märkligt att om du samlar ett gäng människor så är det 100% säkert att de inte har samma begreppsdef..

Ok..skall vi gå över till ett språk som matematik eller kemins språk när vi kommuniserar med varandra...nja..ibland behöver vi formulera oss väl och ibland inte...

I mötet "live" så att säga är nog ordet bara 20-30% av kommunikationen..undrar hur det är på en blogg?

Är det egentligen någon människa som förstår vad den andre menar?

Riksdagen följer inte alkoholplan vad betyder det? Skulle inte riksdagsledamöterna vara ett bättre ord?
500 passagerare fast på färja vad betyder det? Var det inte färjan som inte kunde lägga till?
Ja det var från SvD som enligt mig är mycket bra i att hantera språket....

När vi läser om världen och alla konflikter  så kan en stilla tanke vara om det ibland handlar om något så "enkelt" som vad betyder eller menar den andre med ett ord.....

Tack för ordet:)

Musik och lite noter,,,,,,,Hallelujah..klicka på bilden.
 

Fritt om årets mest korkade rubrik

Angreppet på Aftonbladet ett hot mot demokratin.

"Ett allvarligt angrepp på demokratin" säger Journalistförbundets ordförande Agneta Lindblom Hulthén. Nu börjar jag bli riktigt orolig över våra journalister.

Det var ett hysteriskt pratande om meddelarfrihet..vilken tonåring som helst vet väl att teletrafiken inte är säker ur det perspektivet. Inte finns det någon "tillsluten server" heller...det är ju just den lätta och snabba åtkomsten som är poängen....

Kanske borde Hulthen istället fundera över hur en journalist kan arbeta i ett modernt samhälle.

Vad är det för mörka krafter som förhindrar människor att tala och framföra sina åsikter...är inte detta om meddelarfriheten bara trams i detta sammanhang...tredje statsmakten..så lärde jag mig i skolan när jag var ung..
Aftonbladet och även DN har lärt mig att de hellre sitter på informationen än att publicera..men det skall jag inte tjata mer om i det här inlägget...

Vuxna förbannade hackare kanske kan bli ett nödvändigt uppvaknande för journalistkåren nu när staten vill övervaka all datatrafik...i mina öron så låter prat om demokratihot från hackare som fånigt. Det största hotet är om journalister inte sköter sitt uppdrag i samhället....

Jag menar att "Vuxna förbannade hackare" tvärt om är en förutsättning för demokratin....

Läs hela inlägget från hackspettarna...

Fritt om kommunikation och dialog

Jag läser i SvD att några moderater börjar vakna och förstå att förbud inte är vägen till ett öppnare samhälle. Nu har de ju folkpartiet som vapenbroder i alliansen. Det borde väl BORGA för yttrandefrihet....jag vet inte varför men moderaterna verkar mer liberala än folkpartiet nu för tiden. Folkpartiet pratar mer och mer om kontroll och förbud...kanske har folkpartiet spelat ut sin roll..vi får se....

...........Just det fildelning handlar om yttrandefrihet inte upphovsmannarätt.

De som yrkesmässigt lever av att producera musik eller ord skall givetvis garanteras en ersättning för sitt arbete.
Låt oss diskutera hur det skall gå till istället för att skrika efter kontroll och förbud.....

Jag gillar Metro som nyhetsförmedlare..äntligen börjar de skriva om Aftonbladets säkerhetsproblem.

.läs hela inlägget från...Vuxna förbannade hackare..De har en rätt kul inledning..Aftonbladet skriver hellre om en ful jävla hundjävel som springer från smällare?! Härregud! Vi får helt enkelt prova på någonting annat för att nå ut till vårat förfallande samhälle

- Vi ser väldigt allvarligt på det och har polisanmält, säger Aftonbladets chefredaktör Jan Helin.
Visst kan man som Jan Helin förfasa sig och polisanmäla. Jag tycker tidningen borde vara tacksam för att någon visar hur informationssamhället ser ut.....

Våra dagstidningar som skall sprida information till alla oss medborgare. Den tredje statsmakten, pressen, har i stort degenererats till pling plång...jag saknar grävande undersökande publicerande journalister.

Det är inte bra för ett samhälle när bloggen tar över informationsspridandet. Det låter kanske konstigt eftersom jag ägnar rätt mycket tid till att blogga. Men jag har större tilltro till en journalists förmåga att formulera sig. Men då måste sveriges journalistkår få arbetstid att undersöka och mediaplats för att publicera.

Stå på er journalister ni behövs mer än någonsin. Ge oss medborgare begriplig information om vetenskap, samhälle.....ja ni vet.men ägna inte mer tid till pling plång journalistik....


Ja under tiden ni funderar över fildelning och annat digitalt så vill jag påminna om att det är två dagar kvar att rösta på Årets bästa blogg alla kategorier klicka här och rösta,,


Bloggen Bent som utlyste tävlingen årets politiska blogg. Jag blev mycket glaf när jag såg vinnaren så här skrev jag om henne tidigare.. 


Mitt lilla bloggtips 071226

Isabella Lunds blogg, en 45 årig Sensuell Qvinnlig Konsult...Att arbeta som eskort är en blogg som DN inte gillar.


Men den är mycket saklig, välgjord och snygg..en av sveriges mest läsvärda bloggar...

Fritt om själ och ande

Samtalet, dialogen, funderingen om vårt med-vetande kommer ständigt upp. Det är ett viktigt samtal. Dels så kommer religionen upp till dialog. Jag är ju ateist och ser egentligen gudar och profeter som tomten. En symbol eller tradition vi behövt i mörka tider. Just nu pågår en diskussion huruvida foster har själ (1) . Ett konstnärligt sätt att beskriva frågan är som en kraft (2). Ett tredje sätt det vetenskapliga är kanske mest konstruktivt. Idag kan vi läsa om valens härkomst (3).....

Den här dialogen är lika långvarig som människans existens. Ett konstruktivt sätt att närma sig frågan är att du tänker tanken det finns ingen själ och det finns ingen ande. Då uppstår ett antal frågor där med-vetandet är en..
Ja du kan väl läsa lite ur pågående funderingar i vår dagspress... 

1. Lagercrantz menar att först när fostret kan dra de första andetagen luft själv - om än med teknisk hjälp - så har det fått en egen "själ" och fullt människovärde.
- Jag tycker alltså inte att det är att kränka människovärdet om man aborterar foster med grava missbildningar före denna tidpunkt, skriver han.

2. Det hon oftast talar om är hur kropp, själ och ande hänger ihop. Att det är i den helheten vi kan känna oss grundade, närvarande, här och nu. Fast det kommer ju inte av sig själv, medger Monica Remback
Ska hon sammanfatta sin tro ser den ut så här: Gud är allt. Inte en person, utan mer en kraft som man kan fylla sig med, en kraft hon kan känna flöda genom hela kroppen, från huvudet ner till fötterna.

3. Indohys var ett litet vattenlevande, primitivt hovdjur som levde för 50 miljoner år sedan. Nya rön antyder att arten kan vara valarnas anfader.


Hacke Hackspett Hackar Aftonbladet

"Vuxna Förbannade Hackare"

Jag kopierar inlägget i sin helhet länken är här
 

OK. Att hacka tv3 på deras födelsedag var tydligen inget stort. Aftonbladet
skriver hellre om en ful jävla hundjävel som springer från smällare?!
Härregud! Vi får helt enkelt prova på någonting annat för att nå ut till vårat
förfallande samhälle. Vad sägs om någonting annorlunda? Enbart för att VI ÄR
ANNORLUNDA OCH KOMMER FÖRBLI ANNORLUNDA! Vi tillhör inte den skittråkiga
kategorin människor som går upp 7.00 varje dag, äter frukost, sätter sig på
tunnelbanan och läser påhittade historier ur serietidningen aftonbladet,
klockan 09.00 sätter sig på ett jätteviktigt möte som inte ger ett skit,
klockan 12.00 äter man lunch som sambon fått lov att laga dagen innan, klockan
17.00 går man hem, inte en minut före eller efter, det är viktigt att inte
stanna kvar eller gå hem tidigare, allt måste vara EXAKT lika SKITTRÅKIGT
VARJE DAG.

Det var cirka 2 år sedan vi hackade aftonbladet för första gången, vi lyckades
ta oss in i deras annonsystem och skapade egna annonser för att skyffla trafik
till våra egna verksamheter. Efter ett tag tröttnade vi och fick för oss att vi
ville ha nyheter före alla andra och började gräva i vart alla tips som kom
till deras sms-tjänst tog vägen. Det tog cirka en natt och vi var inne och
kunde läsa nyhter före alla andra. Var faktiskt riktigt skoj att se hurmycket
bra nyheter aftonbladet totalt ignorerade. MEN på något sätt lyckades vi bli
upptäckta och servern togs ur drift.

Vi blev ju självklart nyfikna på vad som hade hänt och hur de kunde upptäcka
oss först en hel dag efteråt när vi redan hade tagit bort de mest uppenbara
spåren. Det tog inte lång tid innan vi hade bestämt oss för att ge oss på
mailservern där vi var helt övertygade om att någonting om det här fanns.

Vi gav oss på mailservern och efter 2-3 dagar så var vi inne. Vi hade full
access till hela mailservern och kunde läsa och skicka vilka mail vi ville
(även backuper). De hade lyckats komma oss på spåren pga ett externt filter
som enligt dem scannas igenom en gång per dag efter annorlunda förfrågningar.
De skrattade och kallade oss scriptkiddies enbart därför att vi hade lagt en
fil i systemet som vi kallade "h4x" under attacken.

Att vi inte ansågs som riktiga 1337 h4XXX0rZ tog vi hårt och vi ville göra
någonting regält. Vi började fördjupa oss i vilka personer som gjorde vad,
tekniker, chefer, reportrar, annat löst folk osv. Efter några dagar så hade
vi en ganska bra överblick om vilka som gjorde vad och vi började monitorerera
de mest intressanta personerna. Precis som ett gäng besatta reportrar!

Att de hade ett externt filter vi inte visste hur det fungerade irriterade oss
fruktansvärt mycket och det fanns inte mycket information om
installationer/tjänster osv i någon av inboxarna. Då förstasidan var vårat mål
visste vi att vi inte kunde chansa så vi började filura ut metoder för att
komma runt filtret och började skriva på ider vi hade. Vi provade runt lite
och skyfflade trafik till och från deras "jobb"-server som vi tidigare hackat.
*BOOOM* och jobb-servern var nere. Vi följde mailen om vad som hade hänt och
självklart var det där förbannade filtret igen. Men denna gång nämdes det
enheldel om vilka som skötte filtret och hur det fungerade. TACK. Nu kunde vi
äntligen komma runt filtret. Vi tog oss in i server efter server och vi kunde
nu ändra förstasidan när vi ville!

Vi bestämde oss för att ge oss på dns:en istället och skyffla trafiken till
andra servrar. Med tillgång till mailservern så var det ju inte alltför svårt
Men sen slog det oss. Att ändra förstasidan är standard och skittråkigt! Vi
vill göra nått annat ist. Någonting ANNORLUNDA, NÅGONTING SOM TAR HÅRT.
Vad sägs som att ge ut alla lösenord till alla anställda på aftonbladet till
allmänheten så de också får läsa deras mail? logga in på aftonbladets intern-sida
och tom koppla upp sig mot deras interna nät genom VPN? Skulle inte det vara
annorlunda och inte så tråkigt?

Sen måste jag säga att det är roligt att veta att de kommer ta veckor för dem
att hitta hur vi fick tag i dessa uppgifter. Hur många mail vi läst och sparat
Hur mycket SKADLIG INFORMATION SOM NÄR SOM HELST SKULLE KUNNA LÄCKA
UT TILL ALLMÄNHETEN BARA VI FICK LUST! MOHAHOHAHAHA.

För att bevisa att vi äger DNS:en. Slå upp whois-infon på aftonbladet.com. Och
ja domaininfo.com, vi äger er också. Vi äger faktiskt ganska mycket här på
nätet. Myndigheter, tidningar, register, stora företag, banker whatever och vi
kommer under året att bevisa det.

Dagen vi vill använda aftonbladets förstasida för att sprida information kommer
den med, vi vill bara förvarna dem! Scriptkiddes / aftonbladet, 5 - 0.

"The web is broken, can I please go home now?"

Vi behöver egentligen inga lösenord då vi tar oss fram på annan väg. Därför
har vi bara snabbcrackat fram några åt er så ni snabbt kan logga in och läsa.
Vad sägs om 1030 av 1208? duger det?

Detta konto är föresten Ian Vännmans. Tack "borttappat lösenord?"

http://www.flashback.info/leave.php?http://mail.aftonbladet.se/

http://www.flashback.info/leave.php?http://pastebin.com/d4c45d5b3

Vuxna Förbannade Hackare

Aftonbladets "IT-Expert" Ian Vännman, Lösenord: 855593
IT-Chef, Oscar Edholm, Lösenord: anakin
Nobody fast värd att stå med här, Peter Grytterhielm, Lösenord: eivor
VD Aftonbladet Hierta AB, Carl Gyllfors, Lösenord: bartlett
VD Aftonbladet TV 7, Helena Westin, Lösenord: rainbow
VD Produktionsbolaget, Elsa Falk, Lösenord: lejon
VD Punkt Se, Pontus Gustafsson, Lösenord: pontus
Chefredaktör, Anders Gerdin, Lösenord: Zibhop11
Chefredaktör, Kalle Jungkvist, Lösenord: 6378
Chefredaktör, Niklas Silow, Lösenord: 2159
Informationsdirektör, Olof Brundin, Lösenord: olof
Administrativ direktör, Örjan Folkesson, Lösenord: backebo
Marknadsdirektör, Pontus Ogebjer, Lösenord: lovesexy
Personaldirektör, Bengt Olsson, Lösenord: nepen


Hackargruppen "Vuxna Förbannade Hackare" Har lyckats väcka uppmärksamhet. IDG, Sydsvenskan, Dagens Media rapporterar Per Hellqvist tar upp ämnet i sin blogg.

En liten stilla fundering om övervakarsamhället kan man ju få:)..undrar när våra medier skall börja skriva???

Björn´s lilla musiktips 080103

Det finns många skäl att uppmärksamma The Beatles just i dagarna. Film om Lennon och sjukhus för McCartney... Det går inte att plocka fram någon enstaka låt ur deras arkiv...och visst blir många av låtarna bara bättre och bättre med åren...det här är en lugn.. 


Björn´s lilla web o bloggtips 080103

Det var kul det här med årets blogg. Jag läser rätt många bloggar eftersom det blir väldigt många olika alternativ till årets blogg......

Så då dök det upp en riktig blogg som skrivits ganska länge....
...ja alla bloggar är väl riktiga.....äh läs själva..den här är värd att läsas...

Så dagens lilla bloggtips blir Bims blogg
"Britt-Marie Kullin...Jag har bloggat här sedan november 2005, före det så bloggade jag på Windows Live Spaces sedan juni 2005, och före det så skrev jag dagbok på communityn Lunarstorm sedan september 2002."

Fritt om klimatforskningen

Så här skrev jag om Svante Arrhenius i oktober : Nu blir jag trött på allt trams i bloggar och nyheter om huruvida Al Gore har rätt ellet fel. För 100 år sedan lärde oss Svante Arrhenius det som nu sker i form av växthuseffekt. I 25 år har Miljörörelsen dansat samba och hojtat för att väcka uppmärksamhet på det som sker med vår Planet. Al Gore får inte något vetenskapligt pris..han får priset för att han fått dig och världens ledare att fatta det Svante sa för 100 år sedan.

Bert Brolin har avliit och uppmärksammas i media.
Många anser att den FN-stödda klientgruppen Intergovernmental panel on climate change (IPCC) knappast kommit till i den form den gjorde utan Bert Bolins insatser. Han var också IPCC:s ordförande från starten 1988 till 1997. - Han har verkat som en länk mellan forskarsamhället och det övriga samhället och beslutsfattarna. Bert Broin var en svensk meteorolog som haft enorm betydelse genom att samla och föra ut forskning om klimatet. 
Bert Bolin arbetade i väldigt hård motvind och det är egentligen först det senaste året som han fått ett erkännande och det är roligt att han fick uppleva det. Det är också roligt att han fick uppleva när IPCC fick Nobelpriset.

SvD tar idag i en artikel upp den snabba uppvärmingen vid polerna. Oron är och har varit stor över den snabba uppvärmningen av polerna. Ny svensk forskning visar nu att klimatförändringarna är ännu kraftigare högre upp i atmosfären över Nordpolen.

Ok det finns många svenska forskare och vetenskapsmän som bidrar till kunskapsutvecklingen. Jag skulle bara kort vilja nämna en amerikan.. James Hansen som i stora delar ger oss en ännu allvarligare bild än den vi redan har.......du kan väl lyssna på vad han säger...inte är jag så bra på engelska men skrämmande fakta levererar han...


Fritt om ord och inga visor

Bättre för alla Nu är det moderaterna och alliansen som vill leda Sverige mot rättvisa och minskade klyftor, skriver Per Schlingmann. Dit ska Sverige komma bland annat genom skattesänkningar, minskade trösklar på arbetsmarknaden och förbättrad utbildning.


Jag förstår inte vad han pratar om..vill leda.....jag trodde valrörelsen var över..det är väl mer än 990 dagar kvar tills regeringsskiftet...håller moderaterna på och planerar ett nyval redan Nu...

Moderaten säger att socialdemokraten har brist på egna svar om vilka som är dagens samhällsproblem

Jag kan lämna ett tips till både moderater och socialdemokrater......det börjar på m..fortsätter med i som i isen i drinken..sedan kommer l som i landsbygd...sedan kommer j som i jordklotet och till slut kommer ö som i öken..
Miljöpartiets Maria Wetterstrand har återvänt till jobbet så vi får väl hoppas att debatten i riksdagen får lite mer verklighetsanknytning än moderata o-ord

Ord jonglera är vad moderaterna håller på med..rättvisa ökade orättvisorna växte klyftorna  utanförskap  utveckla välfärden reformer höja kvaliteten...det verkar som om moderaterna redan nu givit upp regeringsmakten och försöker komma undan politiken... Vi tar en visa istället....
 

Fritt om den strippade skolan

I Sverige så säljs skolorna ut, skolmaten privatiseras, städningen privatiseras, det psykosociala stödet minskar, det särskilda stödet till barn med olika handikapp minskar, lärarnas tid för varje elevs kunskapsutveckling minskar. I det pespektivet skall man nog se folkpartiets ideer om att ställa krav på barnen. Mäta barnen är säkert en helt korrekt liberal tanke...men uj så flummigt...

Vi har väl inte riktigt kommit till en sådan strippad skola som i England..men det är ca 990 dagar kvar till regeringsskifte...så mycket kan hända än....

Fri att supa skallen av sig

Supa skallen av sig är ett uttryck som betyder att när spriten kommer in i kroppen så lämnar logiken knoppen.
Det är aldrig bra om den som styr är påverkad av alkohol eller narkotika. Vi skall nog inte glömma vissa läkemedel i detta sammanhang heller...

Jag blev mycket förvånad över Reinfeldts uttalande med anledning av Schenströms avgång 

"Trots det menar Reinfeldt att allt är en omdömesfråga. -Det ska inte vara totalt förbjudet med alkoholförtäring för den som har jourtjänstgöring, sade han till sist."

Nu kommer frågan upp huruvida riksdagsmännen och kvinnorna skall vara nyktra när de styr. Varför är då den frågan så komplicerad. Riksdags ledamöter är som vilka andra människor som helst med privata sex och alkoholvanor eller hur...men samma regler som på vilket äldreboende eller skola som helst ..Det skall vara nyktert på jobbet!

Sedan kan jag personligen tycka att det finns för mycket nykterister och moralister i riksdagen. Den gruppen är nog klart överrepresenterad i förhållande till befolkningen i övrigt.

Genom åren har jag stött på en hel del alkohol och även narkotikaproblematik i olika ledningar...en sak är helt klar och det är att en organisation eller företag mår aldrig bra av en onykter ledning.

Jag har en gammal käpphäst jag brukar ta fram och det är vin och spritlotterier på arbetsplatsen. Existerar den typen av lotterier på en arbetsplats så finns det där en person med alkoholproblematik..

.....Fundera på den här...du är barn till föräldrar med kraftiga alkoholproblem. En dag bestämmer du dig för att prata med fröken och går till lärrarummet. Du möts av mängder av vinflaskor i lärarrummet och bestämmer dig för att gå igen....Den här historien..ja..tror du den har hänt i verkligheten....låt den inte hända igen.

Nyktert på jobbet helt klart. Offentlig arbetstid & arbetsmiljö skall vara alkohol och narkotikafri. Finns ingen anledning för övriga skattebetalare att finansiera alkoholkonsumtion........skål!


EU en militär fredsmakt

En annan viktig fråga på agendan för 2008 blir fredsprocessen i Mellanöstern, skriver Carl Bildt och hänvisar till de inledda fredssamtalen i Annapolis för en knapp månad sedan.

"Detta kommer knappast att vara möjligt om inte Bushadministrationen fullt och fast kan uppträda som genuint opartisk aktör under de kommande månaderna. Vi européer har en viktig roll att påverka också i det avseendet", skriver han.

Carl Bildt denne ordkonstnär måste ha fått fel på tangentbordet...för inte är väl Carl så naiv att han ens tror att Bushadministrationen är opartisk....

Är det något jag är helt oense med Carl Bildt om så är det bildandet av en EUstat. Jag menar att Sverige har ingen som helst anledning att ge upp sin frihet.
 
EU får en president och en utrikesminister.

Den nationella vetorätten försvinner på ytterligare ett
 50-tal områden,främst rättsliga och polisiära frågor.

EU militariseras och får en gemensam försvarspolitik
 som kan leda till ett gemensamt försvar.

De stora medlemsstaterna, såsom Tyskland, får
 mer makt på bekostnad av de små, såsom Sverige .

EU-lag går före svensk lag och grundlagen.

Kräv frihet för Sveriges folk att få rösta klicka här


Björn´s lilla web o bloggtips 080102

"the only thing you can be completly certain about in life is that everything constantly changes.".

.. en äckligt ärlig blogg om anorexia som livskamrat. om ett cirkusliv kryddat med wasabi och om hur livet med ätstörningar ena dagen är en buffé av glamour, räkor och champange och andra dagen ett sökande efter självvärde i andra människors avfall, rester och soptunnor i wasabilicious hittar ni en 25 årig tjej som levt tre gånger

Så läs nu hennes blogg....det här gillade jag.
.man behöver inte skriva blogginlägg om ikea...för alla vet vad som händer där.
det är mycket folk med vassa armbågar, skrikande ungjävlar, barnvagnar, idioter som går motsols istället för att följa pilarna i marken, total anarki och kaos i fyndhörnan och köttbullar och dassig kaffe latte för hela slanten.

Men den här var oemotståndlig...Nominera mig... =D=D=D  och skriva nåt vettigt om varför jag e bra.


Björn´s lilla musiktips 080102

Jag kan inte låta bli att lyssna på Paul Pott...opera..jo visst...men..har du inte sett detta så titta nu knottrande..

Fritt om tombuteljer och IQ 0 i Helsingborg

Mycket konstigt händer som jag inte helt kan förstå men det här fattar jag inget av. Vad är det för tombuteljer som går lösa i Helsingborg? Det måste vara några varelser med IQ 0 som finns i dessa trakter.......

Gravstenar har vräkts omkull och en urna med aska har tömts ut. I kväll kartlägger polisen omfattningen av gravskändningen på kyrkogården i Helsingborg. Minst 38 gravar har förstörts av vandaler.

Det är klart att man blir lite intresserad av Helsingborg som stad när man läser om dessa märkliga händelser. Vad finns det för värderingar i en stad där dessa händelser sker. En metod, om ej helt vetenskaplig, att bekanta sig med en kommuns värderingar är att se på mandatfördelingen i kommunfullmäktige. Så sagt och gjort in till Helsingborgs hemsida... Ingen upplyftande läsning det heller, verkar finnas mycket missnöje i den stan.

Läste också detta på hemsidan..Helsingborg i topp...Skåne är den populäraste regionen i Sverige och Helsingborg ligger i topp bland de skånska städerna. Det visar resultaten från en varumärkesundersökning där 600 svenskar fått bedöma 12 svenska regioners attraktionskraft.

Ja inte var tombuteljernas besök på kykogården något som är bra för varumärket Helsingborg.....

Jag är ju ateist och bryr mig egentligen inte om kyrkogårdar ur något andligt religöst perspektiv. Men det måste vara fruktansvärt kränkande för de människor som har sina anhöriga begravda på kyrkogården...hur kan man vara så rubbad att man inte förstår att ta hänsyn ens till en begravningsplats....nej jag fattar inte..

Men det verkar som nyåret var..   lite stökigt  både här och där.    .inte bara i Helsingborg.....Folk har varit helgalna här och det har varit helt kaotiskt i natt, med mycket rattfylla, lägenhetsbråk och bränder, säger Anders Magnér, biträdande vakthavande befäl vid polisen i Västra Götaland, till DN.se vid sjutiden på tisdagsmorgonen. Många tombuteljer och IQ 0 finns det tydligen som går lösa både här och där...... 

( Tillägg ,
det blev lite fel med länkningen...mitt fel ursäkta ....det skulle ha varit till den här DNartikeln om stökigheter i Västra Götaland...den andra länken ovan handlade om att Skåne krymper pga att havet stiger....

.men eftersom jag snurrade till det med länkarna, så kanske jag ändå kan säga något om det stigande havet...det kanske kan leda till lite grönare och fredligare tankar...även i Helsingborg...)


Björn´s lilla musiktips 080101

Börjar det nya året med en riktig rysare...I Will Always Love You med och av Whitney Houston


Björn´s lilla web o bloggtips 080101

Årets första tips blir till en blogg som arbetar för ökad kommunikation och dialog på nätet.

Johan Larsson.


Det är ju inte bara ord som behövs utan teknik också.
Jag bugar och lyfter på hatten för Johan! 


Kvinnofrid...

Den nationella stödtelefonen för kvinnor som utsatts för hot och våld invigdes den 4 december och drivs på uppdrag av regeringen.

Antalet polisanmälningar om våld mot kvinnor väntas slå rekord när Brottsförebyggande rådet om några veckor summerar 2007. Redan under årets första elva månader har Brå registrerat drygt 74.500 anmälningar. Sedan 1988 då Brå började redovisa statistiken har antalet anmälningar ökat med nästan 100 procent, från 13.482 till förra årets 25.491.

74.500 anmälningar.........Det finns säkert en förhoppning hos dessa kvinnor att en utredning görs oavsett vem som är föremål för anmälan......

I Sverige är vi ju lika inför lagen oavsett...social ställning, politisk tillhörighet, religion osv...I Sverige tillmäts en kvinnas ord lika värde som en man....eller hur 

Ministern erkänner sex

När sexvideon börjat distribueras i stor skala tog ministern bladet från munnen. Och erkände allt.

- Mannen i filmen är jag, sa Malaysias hälsominister Chua Soi Lek.

Det är bara i Sverige ministersex fortfarande mörkläggs........

....men Reinfeldt har möjligheten att gå från årets förlorare till årets vinnare....om yttrandefrihet och rättssäkerheten återupprättas i Sverige....


Spänningen stiger om valet

Det är mycket spänning i världen. I Kenya verkar man ha fuskat med räkningen rätt rejält och människor är upprörda. Det kanske är svårt för oss i Sverige att sätta oss in i det som sker. Men en sak är klar att val engagerar och är viktiga. Det är också viktigt att val oh sammaräkning går korrekt till.


Det skall bli mycket spännande att se hur det amerikanska Presidentvalet går den här gången. Usa har ju ett märkligt krångligt system för val. Ni kommer väl ihåg förra gången då det fick avgöras med hjälp av juridiska konstigheter......

Jag såg en rätt kul artikel där Aftonbladet verkar ha tänkt nytt..Aftonbladet efterlyser bloggare..."Valrörelsen inför det amerikanska presidentvalet 2008 är i full gång. aftonbladet.se efterlyser svenskar som kan ge en bild av stämningarna i USA under det kommande året."

Så bloggen verkar viktig i valsammanhang

Under tiden vi väntar på Kenya och USA så har vi en eget val att klara av.

Det sker i öppenhet.

Vilken är 2007 års blogg alla kategorier.
Spänningen är oooolidlig inför vilken blogg som blir 2007 års blogg alla kategorier..
..........du har väl röstat.

om inte klicka här  Den 5 januari kl 24.00 avslutas valet!


När detta skriv så leder  the real mymlan efter en effektiv valkampanj..

Fritt om potatisens år 2008

2008 år är potatisens år.

Under inkaindianernas storhetstid var potatisen en viktig hörnsten för samhällets välstånd.
Så vi tar och flaggar för Bolivia. Landet som givit oss i potatisen. Bönderna i Bolivia var de som gav oss kunskapen om en växt som betytt oerhört mycket för vår överlevnad och utveckling. En och annan nubbe har även glatt svenne. Det talas om globalisering som något nytt.........suck..........Viva Bolivia

Bolivia


Det fanns givetvis inga länder i vår moderna bemärkelse för flera tusen år sedan. Människor levde utan att det fanns en stat som styrde och ställde. Men idag heter landet Bolivia och Presidenten Evo Morales, den första ur ursprungsbefolkningen!....

Det finns mycket att berätta om potatisen så varför inte läsa lite på wikipedia..

Potatis (Solanum tuberosum) är en rotfrukt som tillhör familjen potatisväxter. Namnet potatis kommer från spanskans papa som i sin tur kommer från quechuan (fr. pomme de terre; jordäpple). I norra Sverige kallas de pären (inte "pärer" vilket många sörlänningar tror att norrlännigarna säger). Även i de sydligaste delarna av Sverige (Skåne och västra Blekinge) har de ett likartat namn, pärer och kan i dessa trakter ibland även kallas pantoffler. I vissa delar av Värmland säger man jordäpple (jfr franskans pomme de terre). I Pitemålet är det "pärro" som gäller.

Potatis - som är en av världens viktigaste stapelfödor - har sitt ursprung i Sydamerika där den har odlats sedan 8000 år f.Kr. Under 1500-talet kom potatisen till Europa. Hur potatisen kom till Sverige är höljt i dunkel men många växthistoriker håller för troligt att potatisen infördes i landet av hemvändande soldater från trettioåriga kriget. Redan hade Olof Rudbeck 1658 planterat potatis i Uppsala botaniska trädgård. Det var dock alingsåsaren Jonas Alströmer som blivit mest känd för sina insatser för att få potatisen populär i Sverige. Den spridda uppfattningen att det var Alströmer som införde potatisen till Sverige är dock fel. Den stora populäriteten kom dock först på 1800-talet då kunskapen om dess användning vid beredning av brännvin blev allmänt känd. Redan 1748 hade Eva De la Gardie redogjort för hur detta går till, vilket ledde till hennes inval som första kvinna i Kungliga Vetenskapsakademien.

Lite Povel Ramel om potatis
Det blir ca 900.000 träffar på google om potatis så nedanstående två får bli några små exempel..
http://www.svenskpotatis.se/index-2.html
Konsumentverket ekologisk potatis

Fritt om årets förlorare

Svenska folket ger regeringen Reinfeldt underbetyg. Bara fyra ministrar får godkänt enligt Aftonbladet/Sifo. Det här är en av de märkligare mätningarna på länge. Frågan är vad man egentligen mäter. Men strunt är strunt och snus är snus.......eller hur Aftonbladet:)

Kanske är det Aftonbladet som är 2007 års förlorare i mediasverige. 2008 börjar i samma anda med artikeln om Fattigdom Afrika har svårt att resa sig ur fattigdomen trots 8 000 miljarder i bistånd de senaste 40 åren. med lite krut i journalistiken så kunde tidningen beskrivit villkoren för biståndet. Kanske projekten bistånd mot vapen. Det kan ju inte vara svårt att hitta material. Men det finns gott om bloggar som skriver med mer journalistisk känsla...

Vi har sett exakt samma fenomen i Irak där projektet heter återuppbyggnad mot olja...och....

Det talas en hel del om 1984 och övervakningssamhället.

För mig är det självklart att ministrar och regering skall försöka utöva makt. Det står en hel del om Hägglunds försök att krossa Apoteksbolaget. Det är en av de verksamheter som står på avvecklinslistan för alliansen. Jag har skrivit om detta och uttryckt min oro äver att läkemedel skall hanteras i handeln. Ica har tydligt visat att profithunger går före människors hälsa och säkerhet. Så en uppmaning till alliansen är att lägg ner planerna på privatisering och fri handel med våra läkemedel. Det kanske inte är så klokt att överlåta marknaden till multinationella läkemedelsbolag och livsmedelsbolag..elller..

Däremot skall alla i landet följa de lagar vi har. Det är aldrig acceptabelt med politker som sätter sig över lagen. Nu sker det naturligtvis dagligen. Politiker är människor som du och jag. Då skall polis och rättsväsende göra sin denl i det demokratiska samhället.

När även rättsväsendet tystas så är det medias ansvar. Jag är bekymmrad över svensk media i synnerhet dagspressen. Visst företräder olika mediabolag olika intressen. Värderingarna kommer till uttryck i både hur fakta presenteras och i de analyser och slutsatser som presenteras. Men den undersökande delen av det journalistiska arbetet i demokratins tjänst står över alla värderingar...det är förutsättningen för en demokratisk stat med tryckfrihet och yttrandefrihet.

Under året har dessutom en rad lagar trätt i kraft - och förslag lagts - som går i samma riktning: statsnyttan går före den personliga integriteten. Kritik mot förslag som kränker den personliga integriteten bemöts alltid med samma bekymmerslösa uppmaning: Don´t worry, be happy!
 
Vi har i Sverige en händelse jag ständigt skriver om. Innan den historien är avklarad så är mitt förtoende för svensk media och ministrar så nära 0 man kan komma i en mätning, oavsett om det är Aftonbladet eller sifo som frågar...


RSS 2.0
Creeper Politik bloggar BlogRankers.com Topplista Favoritlistan.se Bloggar.Topplista.se
Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign
Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign!

BloggRegistret.se