Aftonbladet har visst problem med det heliga..

I den stund Vuxna Förbannade Hackare skulle få för sig att sprida sådan information riktar sig deras attack inte längre mot Aftonbladet. Då är det dig som medborgare VFH ger sig på. Din rätt att vara skyddad som källa om du vänder dig till en journalist för att få en orättvisa eller oförrätt granskad.
Men VFH:s nya uppgifter visar ytterligare en sak: De kan nu ha tillgång till information som är källskyddad enligt svensk grundlag. På ren svenska: journalisters kontakter med källor. Det är vårt allra heligaste.

Kanske hacke hackspett hittar det här materialet :)
Staffan Heimerson, redaktör på Aftonbladet, beställde en granskning från Jan Guillou, som avslöjat IB-affären tillsammans med Bratt. Guillou försökte och lyckades få Bratt att röja sin källa. Det var Leif G.W. Persson som arbetade för rikspolischefen, som på en direkt fråga bekräftat för Bratt att det skickats ett PM där Justitieministern ansågs vara en säkerhetsrisk. Aftonbladets ansvarige utgivare Gösta Sandberg avstod från att publicera artikeln.

En sak borde Aftonbladet fundera på och det är hur fristående journalistik tidningen bedriver. Jag skulle aldrig våga gå till Aftonbladet med känslig information. Dels klarar tidningen inte av att skydda uppgiftslämnaren...alltså förstått att alla telefoner och all datatrafik kan avlyssnas...dels så väljer tidningen att inte publicera det de redan vet.... 

Kommentarer
Postat av: Anonym

Utveckla gärna kommentaren, vad menar du?

2008-01-06 @ 12:46:57
URL: http://sjukdom.blogg.se
Postat av: Björn Wadstrom

"sjukdom" jag antar att du inte menar att aftonbladet inte skriver som detta inlägg bl.a handlar om. Du menar säkert min kommentar på din blogg. Den är väl ganska glasklar. Lev Livet Leende.

2008-01-06 @ 12:54:18
URL: http://wadstrom.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Creeper Politik bloggar BlogRankers.com Topplista Favoritlistan.se Blogglista.se Bloggar.Topplista.se
Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign
Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign!

BloggRegistret.se