Fritt om lite grabbar -Temptations

Ja det gick ju inte så bra för grabbarna i Idol i år men här kommer lite Temptations.....som det svänger om..

My Girl & Papa Was A Rolling Stone
Till den slutlige vinnaren i diol...ta det lungt.....


I februari 2002 dog fabriksarbetaren av oregelbunden hjärtrytm, efter att ha tappat medvetandet på arbetet klockan fyra på morgonen. "Den anställde arbetade extremt långa pass och sambandet mellan arbetet och hans död är starkt", fastställde domare Toshiro Tamiya. Toyota har nu lovat förbättra hanteringen av de anställdas hälsa.


Vi får hoppas skivbolaget har lite bättre omsorg om personalen än Toyota.....bilar är ett elände egentligen...varför åker vi inte mer tåg.
mmmm

Fritt om vinnare och förlorare

Marie & Amanda helt riktigt..... Idoltävlingar innehåller mycket jag inte gillar men musiken älskar jag.

Ibland dyker det ju upp något helt fantastiskt på idoltävlingar. Du har väl inte missat Paul .kolla jurryn:)...om du inte sett det gör det nu....här är det känsla klicka på bilden...
Markus Persson, 26, färgade håret rött. Nu riskerar han sparken. - Det passar sig inte när man är ute och jobbar, säger Markus chef Stefan Dinesson till aftonbladet.se. Samma för Andreas fel frisyr:)

Det här med att röstresultat är ju inte kul för alla...alla kan ju inte vinna.....

Fritt om Aretha Franklin

Tjejerna var klart bäst eller hur.......mer soul..

Eftersom så många unga människor ser på Idol och drömmer om att få sjunga. Varför inte lyssna på en kvinna som är soul, Aretha Frankling. Musikens rötter döljer många skatter...

Det är verkligen så uppenbart att det inte var meningen att någon annan skulle höra detta att det känns genant att fortsätta lyssna. Den här inspelningen var för privat, betydde för mycket, var alldeles för nära hennes egna privatliv som just slagits i spillror.
Aretha lyckades aldrig slita sig från den här sången. Hon spelade in den i en försiktig version långt tidigare och än en gång för ett miljardsäljande 80-talsalbum. Men de har ingenting med det här att göra. Så skriver Lokko om Sweet bitter love  på SVD....men han verkar missa sångerskan. Här är en annan version av  Sweet bitter love samt lite historia...
Aretha Louise Franklin, född 25 mars 1942 i Memphis, Tennessee, är en amerikansk soul- och R&B-sångerska.

Aretha Franklin är ett av de största namnen inom kvinnlig soul. Började tidigt sjunga gospel och skivdebuterade som 14-åring 1956. Hon gjorde på andra halvan 1960-talet mängder med inspelningar som kom att bli klassiska inom soulen, Respect, I Never Loved a Man och You Make Me Feel Like a Natural Woman är några exempel. Dessa låtar och många fler kom att ge Franklin smeknamnet The Queen of Soul.

Aretha Franklin medverkade även i filmen The Blues Brothers 1980 där hon gör ett musiknummer med låten Think.


Fri att lyssna på låten

Känslosamt av Marie...men Whitney själv sjunger ut hela känslan:) Det här är nog The Song...rysandeWhitney Elizabeth Houston

, född 9 augusti 1963 i East Orange, New Jersey, USA, är en popsångerska och pianist. Hon var en av 1980- och 1990-talets mest kända och respekterade amerikanska sångerskor. Hennes genombrott och karriär blev stilbildande för många unga sångerskor under 1990-talet och in på 2000-talet. Tidigare hade musikvärlden inte sett en gospelskolad sångerska som sjöng allt ifrån Streisandballader till soulinspirerad popmusik samtidigt knackandes på den svarta och vita medelklassens altandörr.Den 18 juli 1992 gifte hon sig med musikern Bobby Brown och samma år hade hon huvudrollen i filmen Bodyguard mot Kevin Costner. Till filmen spelade Houston in sex låtar: I Will Always Love You, I'm Every Woman, I Have Nothing, Run to You, Queen of the Night och Jesus Loves Me. Skivan med filmmusiken sålde hela 37 miljoner exemplar och blev det bäst säljande albumet med filmmusik någonsin. Filmen spelade in 120 miljoner dollar i USA och 410 miljoner i hela världen.

Fritt om regeringen

Visst är undersökningar ointressanta egentligen.
Det som är intressant är lite borgerliga utspel som kom nu.

Reinfeldt vill sänka skatten för de fattiga och de halvfattiga också. Det är trovärdigt eller hur:( 

Vore det inte bättre att han tog hem de skattprivilegier han redan delat ut och använde pengarna att investera.

Ett exempel är att staten börjar bli så fattig att den inte kan bygga järnvägar längre utan vill lägga det på våra kommuner.

Svensk bostadspolitik har totalhavererat av samma skattepolitik och nu kommer folkpartiet med något gulligt om att hjälpa hemlösa. Som om det vore några hemlösa som är problemet..problemet är att det inte finns bostäder.....Just bostadspolitiken skall jag skriva lite längre om senare.

Vindkraften byggs ut trots regeringen osv..varför vågar industrin satsa på miljöfrågor..men inte regeringen?

Det är nog tyvärr så att den enda politiska agendan "privatisera mera" inte håller i verklighetsprövningen..vi får hoppas Borg har lite ekonomisk kunskap så att han inte börja låna igen som de borgerliga brukar göra...,,,

Fritt om kvällens låt

Den som ger sig på den här låten vinner om artisten lyckas...men vilket orginal...

Fri att kramas

Nu har du chansen att få krama din favoritkändis.

I dag startar Kramauktionen, som är ett samarbete mellan aftonbladet.se, blocket.se och Röda Korset.
Inte hitta jag någon kramgod kändis i den listan..men kanske handlar det om att vi alla behöver uppmärksamma Röda Korset...


Röda korset
är den största humanitära rörelsen i världen, och finns i 185 länder och har 97 miljoner medlemmar, med huvudkontor i Genève i Schweiz, därifrån grundaren härstammade. Symbolen för Röda korset är en omvänd modell av den schweiziska flaggan.
Röda korset

De enda erkända skyddssymbolerna enligt Genévekonventionen är Röda Korset, Röda Halvmånen, Röda Kristallen (antogs som skyddssymbol 2005). Symbolen Röda Lejonet och Solen nämns också i Genèvekonventionerna som en skyddssymbol men används inte aktivt efter det att Iran 1980 övergått till att använda Röda halvmånen som skyddssymbol.

Röda halvmånen

Röda halvmånen

Kors är inte accepterade som symboler inom islam, vilket därför kräver en annan symbol i muslimska länder: den röda halvmånen, som i allt är delar av samma organisation. De har samma grundprinciper: humanitet, opartiskhet, neutralitet, självständighet, frivillighet, enhet och universalitet. Rörelsen är religiöst och politiskt obunden och tar aldrig ställning för några av de inblandade parterna i ett krig eller konflikt, utan bara för de enskilda som drabbats.

Röda kristallen

Röda kristallen

På grund av dessa tvister med religiös bakgrund har man sökt efter en icke-konfessionell symbol, och därvid kom Röda kristallen på förslag. Denna antogs den 8 december 2005.


Fritt om mänskliga rättigheter

Ibland dyker det upp en glimt av de människor som är svenskar och sverige. Det är inga dussinmänniskor som går ut i flock och skriker om någon död kung, för att vara någon. Det är heller inte människor som hotar och ägnar sig åt förstörelse.

Nej den riktigt djupa svenska folksjälen är en individ som sköter sitt och är ganska ödmjuk inför andra människors lvsöden.

Jag läste en artikel i aftonbladet om en man som lät sina miljoner gå till en stiftelse för mänskliga rättigheter. Läs den artikeln och nästa gång du möter en människa...låt dig inte luras av hur han / hon ser ut....
Du har en länk till här till FN´s deklaration om mänskliga rättigheter.

Det finns en artikel om att borgarna förlorar 1200 väljare om dagen. vilket trams. Val är det vart fjärde år. Det är enda gången du som medborgare har något att säga till om om du inte ingår i något politiskt parti såklart.


Synovate har frågat 2 230 personer vilket parti de skulle rösta på om det vore riksdagsval i dag. Mätningen gjordes mellan den 14 och 28 november.

Partierna siffror i procent med förändringen sedan förra mätningen inom parentes: Socialdemokraterna 46,2 (+2,5),Moderaterna 21,6 (-1,5), folkpartiet 6,6 (-0,6), centern 6,0 (+0,5), miljöpartiet 6,0 (-0,8), vänsterpartiet 5,0 (-0,1), kristdemokraterna 4,4 (-0,3).

Att väljarna lägger sig på soffan och blir osäkra som undersökningen visar är väl inte så konstigt med tanke på alla mycket märkliga turer som skett i regeringen. De som borde vara lite mer bekymmrade är kyrkan. Svenska kyrkan fortsätter att tappa medlemmar. Det senaste året valde 56.600 personer att lämna kyrkan. Men takten i medlemsraset har bromsats något. Dagen skrivel lite glatt att färre lämnar kyrkan. Det var en kul formulering som avslutning.

Till rasande nasistungar, borgare och kyrkan kanske skulle ni alla börja ägna er åt något viktigt istället. Den planet vi lever på svart och vit, blå och röd, troende och ateist....en liten fågel till er alla och lyssna gärna på låten....

and-manexx.jpg
Fritt om media och regeringskansliet

- Det är sanslöst att det kommer fram nya uppgifter och att information undanhållits för oss, säger Anders Milton ledamot av kommissionen till Svenska Dagbladet.
Läs mitt tidigare inlägg

Fritt om "konsumera mera"

Det absoluta förfallet infaller då man inte ens känner trängande behov att inhandla en ny platt-tv. Då har man nått det totala konsumtionssammanbrottet. 

Rädda julen från shopokalypsen! Så ljuder stridsropet bakom dokumentärfilmaren Morgan "Supersize me" Spurlocks nya film - "What would Jesus buy?". Filmen, som just haft USA-premiär, varnar för att människan håller på att shoppa sig allt närmare jordens undergång.

"Konsumera mera" det låter som ett ord ganska närbesläktad med ökad produktion, tillväxt och vinstmaximering.
Eller arbetslinjen, sysselsättning ....hm...undrar om det finns något samband.....mellan hur planeten mår och vår konsumtion...

Fritt om Blowin' In the Wind

I Piteås ödeskogar vill företaget Svevind bygga världens största vindkraftspark. Den skulle ge lika mycket el som en kärnkraftsreaktor, motsvarande 6 procent av Sveriges energiproduktion.

Det tar lite tid men sakta men säkert...Fri musik oljar politiken

Peter Garrett, tidigare sångare i det kända australiska rockbandet MidnightOil, utsågs till ny miljöminister av tillträdande premiärministern Kevin Rudd vars mittenvänsterparti besegrade John Howards konservativa regering i valet i lördags.

Så kanske kan de här gamla sångarna ta plats i regeringen och fixa lite järnväg. Det vore bra för miljön.Fritt om årets icke-nyheter. Rösta fram årets kycklingskalle!

"Jag är lat och och odiciplinerad" säger Göran Persson enligt löpsedeln i Aftonbladet.
- Det är kul att få hålla med den tidigare ledaren av socialdemokratin. Men det var väl ingen nyhet.:)

Men det roligaste nyhetsfenomenet jag observerat nu på bloggen kommer från bloggportalen. Eftersom bloggportalen visar upp mest diskuterade nyheten, så har nyheten, grillad vinge var kycklingskalle blivit en jätteintressant nyhet  under rubriken vardagsbetraktelser. Det är faktiskt kul att se hur denna nyhet aktualiseras i de mest skiftande sammanhang.

Så nu tycker jag att vi alla bloggare försöker konstruera en text som inbegriper en länk till Aftonbladets kycklingskallenyhet.

Sedan så utlyser jag en tävling där vi alla väljer årets kycklingskalle för den mest högtflygande formuleringen. Eller kanske för de mest bevingade orden.

Den artikeln om hårbotten är egentligen lika intressant som kycklingskallen.,men där har jag nog redan skrivit det bästa inlägget....färga håret grönt istället:)

Fritt om flickorna

Finns nog ingen version av summertime som ens kommer i närheten av Janis känsla. Ella Fitzgerhald gör en annan "version" som givetvis är underbar den också....Billie Hollidays version är en rysare men henne återkommer jag till en annan dag. Så klicka och njut av musik när den är som allra bäst....


Inte fanns det något idol på den tiden när dessa kvinnor intog arenan. Man kanske hade de längre hållbarhet än dagens produkter? Marie & Amanda  vem vet....

Fritt från stormän

Jag kan bara rek. dig att läsa Schlaug som tar upp en av adolfs galna drömmar.......

När det gäller att skapa en stat en annan galen dröm så jobbas det ju på EUstaten för fullt......

Människan är fri och vi är alla annorlunda...tack för att du läste.


Fri att byta till grönt

Markus Persson, 26, färgade håret rött. Nu riskerar han sparken. Markus arbetar med att montera reklamskyltar ute hos olika kunder. Då kan man inte se ut hur som helst, menar chefen Stefan Dinesson.

Mycket är sagt redan i olika bloggar. Först tänkte jag ta en bild av några av våra feta direktörer i storbolagen. Ni vet de där som tjäna hur många miljoner som helst (per månad),  trots att företaget går uselt.

Men det har jag gnällt om så mycket ett tag nu så då funderade jag på kopplingen reklam och det röda håret.

Då inser man snart att en chef som får så mycket gratis reklam i media borde lyfta upp grabben till minst vd.

Då kanske det fanns en framtid för svenskt företagende...men tyvärr är det nog mycket konservativa herrar som sitter på stålar de ärvt av pappa som styr i sverige.....

Kamma till er och kom in på plan igen företagarsverige....starta en egen firma Markus och bry dig inte om gubbarna...

Har du funderat på att färga håret grönt istället :)


Yttrandefrihet i EU & revisorn

Beslaget var enligt domstolen ett brott mot den grundläggande yttrandefriheten och därmed skyddet för en journalists källor, enligt artikel 10 i Europakonventionen om de mänskliga rättigheterna.

Det finns en annan vinkling av yttrandefrihet. Journalisten behöver vi självklart skydda. En stat utan yttrandefrihet är en diktatur. 

I Landstinget Sörmland finns en socialdemokrat som bloggar. Nu blåste det upp till en diskussion huruvida han som socialdemokrat och revisor kunde skriva sina personliga politiska tankar om Landstinget.
Han skriver dessutom under socialdemokratiskt flagg. Dvs sidan ingår i socialdemokraternas bloggande.

Så visst kan man ha en massa åsikter om det han skriver. När jag läser som är rätt insatt i vad det egentligen handlar om så kan jag konstatera att det är typ "surt sa räven om rönnbären".
Det är det där gamla vanliga om att socialdemokratin har svårt med spegelbilden och självkritiken. Socialdemokraterna lider fortfarande av lite lomhördhet och enögdhet efter långvarigt envälde.

Jag uppskattar människor som förstår vad yttrandefrihet är och hävdar det fria ordet.

En länk till revisorn!

Södermanlands Nyheter har skrivit en artiket så dit länkar jag gärna...och det är lite kul när tidningen börjar bli lite modern:)   Sanna bloggar om WoW och självklart länkar jag till henne. Så kanske kan du Sanna be din redaktion att t.ex. kontakta Twingly så kanske du kan få ledningen att öppna upp lokaltidningen för bloggen! Det skulle nog yttrandefriheten och det fria ordet må bra av...Det blir gärna lite ankdamm på en lokaltidning eller hur, så här får du en bild...

285889-15

Fritt om sensation på Youtube

Lyssna..youtube är lite seg i starten men vänta några sekunder.....klicka på bilden...........
..................det är stora nyheter om du vågar tror på det som sägs på Youtube....,


Men mina tankar från oktober om vad som avgör valet håller nog trots det enormt överraskande uttalande från Presidenten


Fria tankar om skolan

Svensk skola verkar ha stora problem. Jag har skrivit tidigare i ett inlägg "fritt om skolan" att lärarna får ägna sig åt annat än undervisning. Men hur är det med lärarna. Har lärarna egentligen någon kunskap att lära ut längre?

Kan det vara så att kuskapsutvecklingen gått så rasande fort att eleven snabbt vet mer än läraren.
Vad har en svensk lärare egentligen för vetenskaplig kunskap i olika ämnen.

Vad händer i stora klasser där några behöver mycket stöd i inlärningen och andra elever tycker att de inte får kunskap..oro kanske..

Backar vi i tiden så hade läraren sin bok att "hålla sig i". Men nu när den det nästan så att kunskapen är föråldrad redan innan läromedlet lämnar tryckeriet. Det här ställer krav på lärarna att kunna sin kemi, matematik, historia osv..frågan som kan diskuteras är vad kan läraren egentligen?

Vad betyder det när läraren helt plötsligt börjat benämnas pedagog, handledare, coach osv...det betyder att de unga är övergivna!

Kanske är det ingen dålig ide att eleverna betygsätter sina lärare..

Men om vi inte renoverar upp de slitna skollokalerna    och som jag skrev om i "fritt från skolan" ...rustar upp det psykosociala stödet igen så blir det ett totalhaveri. 

Nästa generationer unga kommer inte att ha högre utbildning än den tidigare. Det vore ett mycket negativt trendbrott som snabbt slår igenom på hela samhällsutvecklingen.
Så de som skiter i skolan och bara ser till sin företagsvinst borde vara oroliga...jag menar nu inte den flora av utbildningsprofitörer som dykt upp på marknaden...jag menar vår direktörer som inte lär bli lika feta i framtiden utan utbildad personal.

Vi kanske borde fundera över om inte det var så att det var våra barn som fick ta hela besparingen sist det begav sig med ekonomisk kris i Sverige.
Nu är vi på väg mot en ny ekonomisk kris..vem skall dra åt svångremmen då..såklart det blir de unga igen.
Varför... jo de unga sitter inte vid makten och de orooar sig heller inte över pensionen som våra nuvarande ledare. vem skall då tala för ungdommen. Svaret är att det får nog de unga göra själva...barn och ungdommar är svikna av nuvarande generation...

Nu har vi en utbildningskris som folkpartisitiska ordningsmän eller reiligösa moralpredikare inte har någon lösning på.

Mer pengar till skolan, mer vuxna i den dagliga skolmiljön, mer kunskap i skolan...satsa på mindre skolor och fler lärare! Styr om den nuvarande förskingringspolitiken av våra skattemedel. Varför dela ut skattesänkningar till den generation som snott åt sig mer än tillräckligt.

Vi förbrukar idag mer än vår planet klarar...vakna ungdommar det är er framtid.....

Relationer eller fri från

Bonde söker fru och halva Sverige (den kvinliga delen) sitter och tittarhur det utvecklas. Det är något märkligt som sker när TV-tittaren tror sig ha en relation till någon.

Den som tittar på TV lär "känna" objekten på bildskärmen.

Det är en ganska makaber tillställning.

Unga människor diskuterar sina känslor för hela Sverige.

Det innehåller väl ett mått av tävling också där soffasittarna kan sitta och dömma utan att själv behöva vara en part i en relation.

Jag förstår egentligen inte varför det bli sådant herrans liv om när veckorevyn skriver om prostitution. Men det är väl någon moralsyn som visar sig. Kollektiv köp via TV-lisensen är viss ok.....
 
För nog är det ett utnyttjande av människor det som sker i bonde söker fru. Jag kan tänka mig att några av deltagarna kan må rätt dåligt senare...kanske varit enklare för dem att klä av sig på en bild i någon porrblaska...

Vill ni läsa sexnoveller finns det gott om bloggar i ämnnet.

Fria Teddybjörnen snart har vi ingen isbjörn

Rondellhundar och Reinfeldthundar vov, men nu börjar det bli tjatigt i media

Varför skall lilla nallebjörnen blir inblandad i dessa eviga religösa (dolda politiska) mediakrig. Hur många år kommer det att ta innan alla kan fatta hur verkligheten är och bli ateister...under tiden så blir det sådana här konstigheter...

Kan inte alla präster och vilsna medier skriva om berättelsen som är verklig och pågår..Jo, vi har märkt att glaciären smälter. För bara några år sedan låg snön flera hundra meter längre ned, säger Felipe Ramirez när jag möter honom och hans häst en bit nedanför snögränsen.

Men nu lyssnar vi på Cornelis teddybjörn istället...brum:(


Fint bäverbra Maud

Utredaren Lars-Olof Pettersson fick sparken av Maud Olofsson.

Men det var fel Lars-Olof Pettersson.

Vi har fått fel regeringen kan ingen ge dem sparken?

Kan de inte göra något rätt i Regeringen?


Fritt om Winnerbäck

Lars Winnerbäck är redan på turné. Han är en artist som klarar att väcka känslor...Rätt mycket bra har han spelat, men jag väljer lite låtar med historia i....Nu är sommaren spikad. Linköpingsrockaren ger sig ut på storturné i juli. Hum, hum..jag vill gå hem med dig..men vem kan man lita på......

Fri att stanna i skolan

Eleverna på Höglandsskolan i Bromma planerar att ockupera sin skola i protest mot politikernas planer på att lägga ned skolans gymnasiedel.

Bra! Ingen annan än ni själva kan höja rösten för er skola och rätt till utbildning ! Lite musik på vägen...


Fritt om media

Aftonbladet har en rätt bra sida idag om elektronik och miljö, med många bra länkar. Tidningen fortsätter med bilder från när havslinjen kryper mot bostäderna, sakta men säkert
Aftonbladet tar vidare upp att

FN-organet UNDP slår an tonen direkt i sin årliga rapport om utvecklingen världen över.

"Världen har mindre än ett årtionde på sig att lägga om kursen. Ingen enskild fråga är viktigare, eller kräver mer ombedelbar handling."

Jag måste erkänna att Aftonbladet har gjort en redaktionell uppryckning. Tidigare så låg tidningen helt på veckotidningsnivå. 

En tidning som expressen eller aftonbladet som förbrukar så mycket träd i form av pappersmassa borde kunna använda naturresurserna med omsorg. Det räcker väl med ytligt tyckande från alla elektroniska bloggare. Nu när aftonbladet öppnat upp sin webbsida kanske journalisterna får mer tid till granskande och förklarande journalisitk.

Visst kan det vara lite kul att läsa om marknadsekonomins konsekvenser när den lille idolen åker ut i kylan:). En människa är inte så mycket värd för produktionsbolagen när de inte är vinnare.

Expressen har jag nästan sluta läsa men de har en rätt klaräggande artikel om facket och sverigedemokraterna som slutar så här: Det hade varit hedervärt om sverigedemokraterna lade av med den taktiken och började bete sig som det största partiet utanför riksdagen. Fast det är nog lite för mycket begärt av ett parti som grundades av nazister. Det är lättare att skylla på någon annan än att själv ta ansvar.

För att knyta ann till vår gemensamma miljö så kanske expressens sista mening även kan gälla Sveriges Miljöpolitik. Skyll inte på någon annan någonannanstans.......


Fritt från hjärtat

Tack Mona!

Hoppas du lyckas förnya partiet, flytta undan betonggubbarna!

Fritt om Göran(s)

-Vi kan aldrig acceptera ett system där flyktingrörelserna bygger på människosmuggling, där någon tjänar pengar på flyktingarnas katastrof, säger Göran Johansson(s) till GT.
Bakgrunden till hans krav är (enligt tidningen) uppgifter från polis och migrationsverket om att en stor majoritet de 20.000 irakier som väntas komma till Sverige i år gör det på illegal väg. De flesta med hjälp av smugglare.

Det smakar lite illa i käften.

Göran Johansson en av många populisiska betongsossar vrider som vanligt till fakta. Svensk flyktinpolitik har varit bra. Vi har problem med bostadsbyggandet i Sverige. Mängder av människor saknar eget hem. Den socialdemokratiska bostadspolitiken var en katastrof med kolosala miljonprogram i betong. Det är väl därför vi kallar alla dessa gamla sossepampar just för betongsossar. Hur ser det ut med bostadssituationen för alla i Göteborg Herr Johansson. Nu när bankkrisen kommer lär haveriet bli uppenbart även för de som har det lite mer välbeställt.

Det tryne Göran johansson nu visa upp är allvarligare. Total avsaknad av analys och han utnyttjar nu situationen för att få hem rädda och hatiska men även rasistiska väljare som lämnar sossarna för sverigedemokraterna. Göran Johanssons dumhet är ibland störande. Tror han att en flykting bara tar sin väska och går eller tar spårvagnen från ett krig eller förtryck. Det ligger inte så djupt just rädslan för det annorlunda och jag tycker att socialdemokraterna borde veta bättre hur man arbetar med folkbildning. Eller kanske är det bara DN som vrider till vad sossepampen säger, men det tror jag inte.

Det finns fler problem i Sverige. bl.a har vi arbetskraftsbrist i vissa yrken och i ganska många framöver. Vi behöver invandring som lilla Sverige alltid behövt. Just flyktingströmmar som är ett särskilt kapitel. Oftast beror flyktingströmmar på krig. Vi kommer att få enorma flyktingströmmar framöver beroende på klimat. I södra Europa handlar det om temperaturer över 40 grader under långa perioder.

Det andra stora problemet i socialdemokratisk och moderat arbetslinjepolitik är att det skapar ett utanförskap som bara växer med Reinfeldt.
 
Kan inte Göran Johnsson gå i pension och så kan socialdemokraterna välja en ny ledaresom kan formulera en ny arbetsmarknads och bostadspolitik värd namnet. Mona Sahlin har tagit upp frågan om lögnen i politiken. Det gör hon bra. Kritiken riktas helt relevant mot moderater som ljuger eller är kriminella. Men kanske borde Mona Sahlin funder äver vad hennes egen Göran Johansson gör med politiken just nu- 

Att gå i den rasistiska fälla har vi gjort en gång på 1900-talet. Den poltiken byggde på rädsla och hat.

Men nu skall jag gå och borsta tänderna, skall gå till tandläkaren.
Jag minns så väl när Göran Persson stod i TV och sa att det inte skulle synas i käften vilken inkomst man har.

Skall bli skönt att skölja ur avsmaken efter alla Göran-pampar i sosseleden.

God Jul och välsignad vare friheten. En bild från Blogge Bloggelito som påminnelse om vad vi talar om!

Människosmuggling...fy fxx Göran Johansson(s)!

Skall bli riktigt positivt att gå till tandläkaren:)


Bild från verkligheten: elektrifierad till döds

Friheten att tolka DN

Mona Sahlins artikel på DN Debatt i går visade att socialdemokraterna bestämt sig för att det nu är dags att karaktärsmörda Fredrik Reinfeldt. Så skriver DN´s ledarsida

För det första gillar jag inte Dn´s ordval "karaktärsmörda"......men skit det samma då är väl sanningen att det redan skett genom ett "karaktärssjälvmord".

Är det någon som gör "ett mord" så är det på journalistiken och språket som DN´s ledarskribent presterar, säger en som alltid stavar fel:)

Fri eld & fri från eldsvåda

Det brinner på många platser i Sverige, ganska ofta?.

Ibland är det en tv eller annat tekniskt fel

bland är det ungar som leker

Ibland är det mordbrännare, så här ser en ut. känner du igen han så ring polisen! Klicka på bilden.

Det finns en poäng i att lära barn tidigt vad eld är och hur elden fungera. Den här kunskapen var tidigare naturlig. jag vet inte om det finns någon naturlig plats för barn att bekanta sig med den öppna elden i stan?

Kriminella vuxna människor som använder eld som vapen är det väl bara att leta reda på och låsa in...kanske jobba gratis i brandförsvaret i 10 år?

Tragisk är det för alla som bor eller får sin verksamhet nedbränd.

SVD  DN  DN  AFTONBLADET

Fritt om regeringskansliet & moderaterna

Hittills okända cd-skivor från tsunamin har hela tiden funnits i regeringskansliet men undanhållits riksdagen trots att informationen begärdes fram.

Vilken idiot som helst förstår väl varför denna fråga hålls vid liv av Moderaterna.

Men tsunamin var en mycket tragisk händelse för många svenskar. Borde inte en regering kunna fundera på vad det betyder för människor att ständigt höra om politisk inkompetens. Jag vill bara göra ett tilläg och det är om någon tror att den nuvarande regeringen aggerat snabbare när den ansvarige är full på en krog?

Naturkatastrofer framförallt väderrelaterade pga klimatförändringen kommer att bli mer frekventa. Skulle inte Reinfeldt och C0 försöka visa lite ledarskap istället.

Ta miljöfrågorna på allvar istället för att tjafsa!

För den som vill veta vad som finns på regeringskansliets datalogg så är det väl hemligt förstår jag...
men här har ni ett litet utdrag... från idag:)
sannarayman.blogspot.com *2007-11-23 13:40:58 - Regeringskansliet
wadstrom.blogg.se *2007-11-23 13:40:09 - Regeringskansliet
svenskservicepack.blogsome.com *2007-11-23 13:39:04 - Regeringskansliet
joakimhorsing.wordpress.com *2007-11-23 13:37:32 - Regeringskansliet
http://www.idiot.se/page/14/ *2007-11-23 13:37:29 - Regeringskansliet


Det gläder mig att regeringen läser min blogg. Så bygg järnväg, flytta gasledningen till land, beskatta flygbränslet...nä jag orkar inte förklar allt för den som inte förstår..gå till http://www.mp.se/ istället. Surfa där så kanske ni lär er mer än på bloggen idiot.se.

Jag har fortfarande kvar min eviga fråga om de rabatter som ges på flyget beskattas eller om företaget/riksdagen får tillbaka stålarna. Inte blir det väl soliga skattefria familjeresor...finns det ingen i Regeringen som kan svara?
För skatteverket är ju här och läser och de verkar inte fatta frågan.
wadstrom.blogg.se *2007-11-26 14:03:21 - Skatteverket


Eller har ni redan börja julhandla?

Fritt om min Springsteen

Springsteen skriver jag lite då och då om. Nu skriver Aftonbladet fantastico, Dn.., SvD surar och skriver elände.
som Bildt och Skytte..men vem bryr sig. Det kan ju inte vara Rock & roll i alla media..Nu är han igång på turne´!

En stor artistst får vi var och en en "personlig" relation till. Min Springsteen är ......

...givetvis samhällskritikern som i dessa melodierJag gillar hans enkelhet


Jag ser också Springsteen som en fortsättning på Dylands roll i Usa. (lite dåligt ljud men det är bara att höja)Som alltid gillar jag musiker som hittar rötter i Detroit där bomullsfältet möter storstadenEn liten dos av engelsk Blues via Beatles tillsammans med Mick och AxeSedan finns blues och Chuck såklart....


Men han Bruce &  är bra, nästan i klass med mina Stones: )

Avslutar med Keith som får vara en liten kärleksförklaring  till Springsteens musik..f

Fritt om rubriker

"Utan fiber mår jag som en Gud"

Den här rubriken var lite kul. Först handlar artikeln såklart om att vi behöver äta vettigt. Vi är alla lurade av reklamen som lyfter fram något fragment ur verkligheten som viktigt. Käka fiber har blivit något som säljer i butiken. Jag tror nog den lite äldre kunskapen om att äta allsidig kost håller. Just balansen mellan olika ämnen vi tillför kroppen är det viktiga. Vi har ju samma fenomen när det gäller fleromättade fettsyror...problemet är inte att vi äter för lite fisk som reklamen försöker lura oss utan för mycket hamburgare...

Men det roligaste är... mår jag som en Gud. Eftersom det inte finns någon Gud så blir rubriken lite konstig för mig. Utan fiber mår jag alltså som vadå? Om vi nu bortser från att det inte finns någon Gud utan "köper" gudsbegreppet. Hur vet rubriksättaren då hur Gud mår....

Jag fastnade på ordet fiber och så kom jag att tänka på att Maud O (c) ville ha ett bäversverige.
Så lite fakta om Castor fiber kommer här.. Europeisk bäver (Castor fiber) är en art i släktet bävrar som tillhör ordningen gnagare. Djuret är nära släkt med den amerikanska bävern och några zoologer betraktar bägge djur som underarter till samma art. Med en kroppslängd av 60 till 80 cm är den europeiska bävern lite mindre än den amerikanska. Det finns också skillnader i antalet kromosomer.

Fritt Björn Wadström

Nu ett helt egenproducerat inlägg utan ref. eller länk, det var väl personligt. Något för nätets alla Freudianer att suga på :)
wadström

Fri att muta

Saab drabbas nu av nya mutanklagelser.
Den legendariska amerikanske reportern Lowell Bergman uppger i en artikel i New York Times att Saab och dess affärspartner BEA betalat stora summor till politiska partiet i Ungern - allt för att sälja JAS-plan.

Arbetslinjen och den fulla sysselsättningen eller vad är det nu är Reinfeldt brukar säga....skit i .det    ..läs här om du orkar eller ännu enklare för dig  lyssna istället.
Fritt polissamarbete

Ja då har det hänt igen..Regeringen har hittat ett nytt sätt att arbeta med kvinnovåld. Polischefen och åklagaren från Iran..de vet ju hur man får ordning på ......kvinnan.

Men har inte Regeringen missat vad frågan handlar om igen..kvinnovåld löser vi väl inte med den här internationella kunskapen. Eller kanske vill Regeringen lära sig nya polismetoder..vem vet..

Ingen verkar veta vem som bjöd in experterna..och ingen verkar vilja svara på frågor i Regeringen.
Men fortsättning följer såklart...

Fritt om Gröna Freden igen

Va skönt det är och sitta framför datorn och käka chips.och käka lite kyckling...men vanudå..ett kycklinghuvud.. Inte visste jag att det var sånt jag åt....men vanudå...vad är det här....Om tre år kan södra Borneo vara ett kalhygge. Regnskogen har stått här i miljoner år, men världens konsumenter vill ha billiga möbler och suktar efter palmolja. Palmoljan används till choklad, chips, kosmetika och som biobränsle.

Man kanske skulle ge sig ut i ...men vanudå. vad händer på skärmen   .Det var vid en protest mot en fartygstransport av 10.000 ton palmolja till Finland som polisen ingrep. Runt 25 personer greps varav åtta ska vara svenskar.

Men vanudå..jag tror jag klickar till Gröna Fredens hemsida


Jomen där är de ju grabbarna och tjejerna igen, senast var det centerpartiets beslutade plutoniumtransport från Nyköping Men skönt att sitta vid datorn är det..........eller...


Den fria modebloggen

Idag tänker jag börja skriva om mode. Det är ju ett tema som engagerar många. Jag kan ju inte göra som de andra modebloggarna att visa upp en bild på ett plagg och en länk till något varuhus och skriva den har jag på onsdag:) 

En sida av mode är att kläderna kommer någonstans ifrån. Aftonbladet har en artikel om barnarbete, Jag lånar bilden så om du klickar på den så kommer du till Aftonbladet

Kanske inte världens bästa inledning om jag vill få fler modeintresserade läsare. Men du kan väl klicka in till Engla en stund och återkomma i nästa vecka så hittar du ett nytt inlägg från den fria modebloggen. Då blir det bilder på kläder, jag lovar. Engla är min i särklass bästa favorit bland modebloggar.

Handlade du mycket i lördags? Kampanjen vill väcka medvetenhet om våra konsumtionsmönster och visa på alternativ.

Fri konst 2

Det blev en väldig debatt om "Reinfeldts historiska svek"..jag har läst rätt många inlägg bl.a. läste jag Schlaug han brukar göra en klok analys men hamnade nog i fällan att peka finger om moderater eller socialdemokrater är värst. Jag skall väl inte upprepa det jag skrev tidigare idag. Du kan väl klicka om du orkar läsa ett rätt långt inlägg.

Men när det gäller demokratifrågan har Mona Sahlin träffat 100% rätt. Det är oerhört allvarligt om en regering inte följer lagen och det är oerhört allvarligt om PR eller lögnen ersätter ett öppet samtal om fakta och värderingar.

SVD skriver om SVT i frågan öppenhet - PR. Bara pr? I höst har en journalist polisanmälts för att ha tagit emot pengar för ett inslag, en annan sitter i karantän efter en blöt kväll med en statssekreterare.

Fri och hemlös

Han var sambo när han sökte "Idol", men efter uppbrottet med flickvännen Sofie är Daniel Karlsson, 26, bostadslös. I morgon är sista natten han får bo kvar på "Idol"-hotellet.

Jag vill göra en snabb koppling till min hemstad Nyköping

Så oavsett varför bostadslös så är det väl dax att vi i det här landet börjar fundera över varför alla inte har en egen bostad. Regeringens förslag att sälja och privatisera gynnar bara ett fåtal människor som har vunnit i tävlingen...


Fri konst

- Aldrig tidigare i Sveriges historia har vi haft en större skillnad mellan vad en regering säger och vad den faktiskt genomför. Konsekvent och medvetet vilseleder man väljarna. Systematiskt "mörkar" regeringen sin politik. Detta är "pr-konsten upphöjd till statsskick".

Mona Sahlin sätter fingret på en mycket viktig punkt. Jag skall försöka utveckla varför Reinfeldts politiska arbete är allvarligt för demokratins framtid.

Politik är i grunden en konst. Politik är ett samtal för att hitta gemensamma överenskommelser i ett samhälle. Grunden för samtalet är Verkligheten vi lever i. Den enda Verkligheten beskrivs av vetenskapen. Så långt är det inte så svårt och skulle vi alla människor ha en gemensam vetenskaplig grund att stå på så vore det enkelt.

Nu är vi individer där alla har en egen liten del av den enda gemensamma Verkligheten. Det går att formulera det som att vi alla lever i vår egen verklighet.
 
Om vi därutöver antar att vare enskild individ är en egoist som i första hand ser till sin egen överlevnad uppstår en nivå till i politiken. Den kan sammanfattas under begreppet värdering.

I ett samhälle med ett demokratiskt system som vi har uppstår ett antal större värderingsströmningar. Det är det som vi ser som politikska partier.

Inom varje politiskt parti har individerna olika värderingar men i stort enas man i en intressegemenskap. Det betyder att om det parti man tillhör styr så är jag som indivd relativt nöjd och tillfredställd.

Så fort individen lämnar ifrån sig sitt självbestämmande vilket en demokrati i grunden handlar om får en ledare rätten och skyldigheten att företräda många individer. Makt är ett begrepp som uppstår i dessa sammanhang. Makten grundar sig på att individerna accepterar det ledaren säger.

I alla organisationer i alla sammanhang inträffar efter en stund att ledaren tappar intresset för de som gjort honom/henne till ledare. Ledarskapet i sig är en helt egen verklighet där verklighetsbeskrivningen blir mycket teoretisk. Ledaren får också tillgång till allas gemensamma resurser och stora möjligheter att beskriva den gemensamma verkligheten. En ledare får också ett högre egonomiskt välstånd än övriga vilket anska fort leder till att egosimen och omsorgen om sig själv tar överhand.

Alla har väl hört att något skall implementeras eller förankras, det betyder att tanken kommer uppifrån i en hirarki.

Åter till Mona Sahlins påpekande. Hon träffar 100% mitt i demokratifrågan genom sin kritik av Reinfeldt.
Det som är skrämmande och mycket hotfullt är just när lögnen blir vardag. Att vi alla har olika värderingar är nog nästan en naturlag men att försöka dölja värderingen genom olika förpackningstrick och PR-jippon är något annat.

Om vi pratar om politiska partier och varumärken så kan du själv fundera över vilket varumärke som är äkta. Jag är ju själv miljöpartist och oberoende av vetenskap och mina personliga värdderingar tror jag att du kan hålla med om att Miljöpartiet har det mest trovärdiga varumärket. Det betyder inte att du delar de värderingarna.
Kristdemokraterna är det andra trovärdiga partiet i svensk politik. Det är inte svårt att se att de kristna värderingarna är grunden för partiets politik.

Vänsterpartiet har också ett relativt trovärdigt varumärke med tron på att en stark stat är förutsättningen för en solidarisk fördelning av produktionsresultatet. Att le är väl ett fiffigt sätt att skapa tilltro:(

Socialdemokraterna har genom åren fått vara det statsbärande partiet och har ett trovärdigt varumärke just i att företräda hela samhället. Socialdemokraterna är fram till idag det enda parti som visat regeringsduglighet. Min personliga bild av varför socialdemokraterna misslyckades så totalt är att lyhördheten försvann. På något sätt fick ledarna för stor makt över den övriga partirörelsen.

Centerpartiet har ett starkt varumärke i den tidigare bonderörelsen. Att företräda bonden på landet var viktigt i vårt tidigare samhälle. Centerpartiet är nog det parti som idag har det svagaste varumärket. Försöken att bli ett Stureplansparti som företräder stadens unga (röstboskapen) går inte i samklang med att företräda landsbygden. Landsbyggden idag är dessutom något helt annat än bondesamhället. Idag är halva Sverige glesbyggd och där har centerpartiet inte formulerat någonting.

Sverigedemokraterna har lyckats sudda bort sitt varumärke. För mig är det ett nationalistiskt och rasistiskt parti men blir alltmer ett populistiskt parti. Det betyder att ett parti systematiskt letar upp fel och kritiserar felen i samhället utan att ha något förslag till lösning. Partiets enda lösning är som alla vet att skylla alla samhällsfenomen på någon grupp. Måltavlan på grupp varierar men just nu är det de människor som passerat en linje på kartan. Är man inte innanför landets gräns så är man farlig. Den värderingen betyder att alla vi som är innanför landets gräns är lika. Så varumärket skulle vara populistiskt. Men nog skötte Berth och Ian den föreställningen bättre med sitt staplande av ölbackar. Det är inte så svårt att förstå varför varumärket försvinner då partiföreträdarna tar plats i beslutande församlingar. Partiets verklighetsbeskrivning fungerar på gatan och kring köksbordet när människan behöver bli av med hat och missnöje men aldrig till att bygga ett samhälle.

Folkpartiets varumärke är det osynliga partiet, staten skall ju inte finnas. Det är inte så svårt att förstå att partiet med sin enda fråga håller på att försvinna ut svensk politik. Tyvärr regaerar partiet med att bli populistisk istället för att formulera individen i det moderna samhället. Folkpartiet med en ledning som motsvarade de liberala värderingarna skull kunna varit ett starkt varumärke.

Moderaterna slutligen som alltid haft ett starkt varumärke i att företräda kapitalet har gjort en kraftig förändring av varumärket. Arbetarparti och nu senast miljöparti. Det är ett skickligt PR-arbete från moderaterna. Men när det som Mona Sahlin menar bara blir ett sätt att skaffa sig bredare väljarstöd utan att förändra värderingarna i partiet blir allt en stor lögn.

Politikens grundfundament att tydliga och klara värderingar möts i en dialog på saklig grund är borta om lögnen blir en politisk vardag. För att riktigt förstå det jag säger så betyder det inte att ett parti alltid gör som det säger. Det ligger i dialogen och politikens natur att beslutet är en kompromiss. Det ledande regeringspartiet har alltid ansvar för hela landet, inte bara för sina tidigare väljare.

Alternativet till dialog och samtal är våld. När dialogen upphör återstår våldet för att individen skall göra sig hörd eller få sin vilja genomförd. Kanske finns det ett samband mellan den moderata politiska lögnen och det ökade våldet i samhället...jag vet inte men kanske borde vi fundera över frågan. Jag har ingen vetenskaplig grund men en känsla av att våld och kriminalitet accelererat sedan moderaterna kom till makten. Jag har skrivit mycket om moderata ledare som inte följer lagen. Kanske fungerar vi människor så att om ledarna ljuger och bortser från lagen så gör många andra det också. Lagstiftning är just det som kommer ut ur de politiska samtalen. lagstiftning är en demokratisk överenskommelse mellan alla människor i ett land.

Jag vill avsluta med en kritik jag och nog många med mig har mot Miljöpartiet. Det finns nog inte så många som i grunden kan säga att Miljöpartiet inte står på en vetenskaplig grund i miljöfrågorna. Värderingen partiet har i olika frågor delas nog också av en stor del av landets befolkning men Miljöpartiet är ändå för många inte trovärdigt som regeringsparti.
Jag har funderat ganska mycket över den frågan...dels bryter partiet hirarkier genom att inte ha någon ledare, det tror jag oroar konservativa människor som är trygga med 1 ledare. Att istället ha mycket löst sammansatta hirarkier och två språkrör är ett demokratiarbete i sig som strider mot de rådande formerna.
Den andra orsaken är att partiet har sina rötter i en kritik av samhället. Fredsrörelsen och miljörörelsen har börjat i den vänstra sidan av det politiska fältet. Det betyder att Miljöpartiet av den högra sidan misstänkligörs som ett vänsterparti och av vänstersidan ses som ett parti på högersidan. Kanske skulle Miljöpartiet nå PR-framgång och bredare väljarstöd genom att se allvarligare ut och gärna ha slips....det kommer inte att hända:)

Jag avlutar med en liten melodi som vanligt


Fri kurd

Turkiets premiärminister Recep Tayyip Erdogan vill försöka undergräva kurdgerillan PKK genom att ge kurderna större frihet.  Jag blir alltid lite orolig när någon säger sig kunna ge frihet till någon...men jag har skrivit en del om Kurder så det är bara att klicka

Oavsett religösa och politiska eller ekonomiska skäl så är människan fri. Men gudar, maktbehov och guldet skapar skapar svårigheter. Jag undrar och undrar varför just frågan om Kurdistan skall vara så omöjlig att hitta en lösning på så att våld och dödande upphör. Kanske är det ett försoningens tecken, vi får alla hoppas...

Fri att göra Reinfeldthund

Göran Skytte. Ja det är väl inte så många som vet vem han är längre. En gång i tiden var han ilsket röd, en bra musiker, sedan skiftade han till kallt bå och så har han som alla gamla börjat gå i Kyrkan. Denne svajmast i värderingar.."åt vilket håll vinden båser"..har nu satt sig framför TVn och beklagar sig över miljökatastroferna som pågår...men analysen saknas istället klagar han på att just den kanal han glor på inte visar det han kräver..
En kul grej bidrar han med när han inte vill se hundar och Reinfeldt på TV. Han skapade ett nytt ord Reinfeldthund..någon som kan rita en...

Här är litet klipp..bara att klicka på Skytte så hittar du hela texten..
"Ett enda exempel: flaggskeppet Rapport, förra söndagen, den 18/11. Denna dag handlar samtliga medier i hela den fria världen om att en ny flodvåg dödat tusentals människor och gjort miljontals hemlösa i Bangladesh. Men i svenska Rapport är detta en nullitet. Viktigare denna dag är att rappor-tera om en sjuk hundvalp, och att som vanligt håna Fredrik Reinfeldt."

Kankske kan Skytte anmäla sig till idolprogrammet TVstjärnan så han kan komma med på banan igen. Skytte som programledare kanske vore något. Klart mer intressant än TV-gnället från SVD;)
I dag, fredag, startade inspelningarna av SVT:s nya dokusåpasatsning "Tv-stjärnan". Kända SVT-profiler som Janne Josefsson, Anne Lundberg och Hans Rosenfeldt kommer att sitta i juryn när jakten på morgondagens programledare drar i gång i vår.

En hel Uggla till Skytte

Med-vetande 3

Den som läser min blogg regelbundet ser att ofta så är det mängder av klipp från andra människors texter. Ofta använder jag mig av tidningarna.

BloggInfo presenterade bloggen så här:
Här skriver Björn Wadström om yttrandefrihet. Texterna är intressanta och relaterar oftast till något dagsaktuellt i media. Björn skriver med stor innlevelse och vi finner en mängd länkar till relevanta källor.

Yttrandefrihet....ja just fri ...brukar jag skriva när jag skall skriva en presentation på någon lista eller portal.

Hur hänger nu detta samman. Den som är observant ser att det finns en kategori som heter med-vetande. Där samlar jag inlägg som handlar om med-vetande. Det här är ett projekt i sig. Den lilla loggan "Det finns inget mörker endast bristande syn" är omslaget till en icke publicerad bok:)

Jag har bl.a skrivit om psykiati och datorspelsberoende och använder begreppet tyckiatri. Det är med den djupa betydelsen att det inte finns någon vetenskaplig grund för det du kallar själen eller psyket.

Det blir en glidning till religion och filosofi kring detta om ifrågasättande av en själ. För om man som jag är ateist och "vet" att det inte finns någon skapare så finns fortfarande det "stora tomma intet" i vår gemensamma verklighet kvar att förstå, förhålla sig till eller möjligen beskriva och förklara.

När du klickar dig runt på olika websidor så får du fragment av omvärlden. Det är ingen skillnad mot det beteende du har när du zappar mellan olika TV.kanaler.
TV är dessutom uppbyggt i små fragment så det gör  det möjligt att följa 2-3 filmer samtidigt. Reklamen har förstått detta och bryter ständigt av med nya fragment.
Nu blir nog människan utmattad av alla dessa fragmentariska avtryck. Det finns nog en TV-trötthet som gör att datorn vinner mark.
På min blogg "leker" jag lite med att berätta en metahistoria. Jag sätter ihop fragment och lägger in något eget. Det egna är både valet av klipp, hur jag sätter samman dem och berättelsen det ger.
Det  är vaket av bloggInfo att observera detta som "stor inlevelse".

Så ur det här perspektivet så är det mycket sunt att unga människor koncentrerar sig i flera timmar på en tanke. datorspelandet gör att individen får kontroll över inflödet eller avtrycken från omvärlden. Det ligger ingen värdering om huruvida det är bättre eller sämre att koncentrera eller focusera sig på ett dataspel eller hemläxorna i något ämne.

Yttrandefrihet som jag egentligen har som tema för bloggen handlar just om att fundera över hur fri vår tanke är i grunden. Det handlar inte så mycket om hur olika maktcentra försöker förhindra oss att uttala oss. Det menar jag är omöjligt oavsett vilket samhälle människan lever i. Men den "information" vi tar in med våra sinnen är inte vårt medvetande. Så då kommer den svåra frågan, vad är med-vetande. Det kommer du att få svar på var inte orolig:)

Det som tillförs i varje blogg. Vi kan kalla det de tema bloggen har är intressant.
De mest lästa bloggarna handlar om sex. Betyder det att Freud hade rätt när han säger att styrs av sexualdriften. självklart inte. Det är fortfarande ett "lite spännande förbjudet område" ,alltså utforskar människan området. Svårare än så är det inte.
Den andra typen av blogg som är välbesökt är vad jag skulle kalla mode. min bild av dessa bloggar är att de fungerar som någon slags förklarare till det enorma tryck reklamen ger i sitt "informationsflöde" om hur vi bör se ut.
De politiska bloggarna är en del i den demokratiska processen. Tidigare satt människor på "möten" och diskuterade. nu är arenan flyttad till nätet.
Det finns en form av blogg som har den ursprungliga funktionen av dagbok. Jag har funderat mycket över vad det är som skapar detta fenomen. Tidigare så skrev i alla fall flickor dagböcker. Men det var väl låsta små hemliga böcker som mamma eller pappa kanske försökte komma över för att se vad barnet tänkte och gjorde. Nu lämnar en del främst unga människor ut sina inre tankar till offentligheten. Jag har inget bra svar på fenoment. Vi går både mot en mycket stark individualiserad verklighet och samtidigt mot en global verklighet. Det var en känd bloggare som slutade för "att han inte tyckte om sig själv" när han läste bloggen. Så kanske är det ursprungliga dagbokandet ett sätt att se sig själv. Det händer något mer när andra ser samtidigt. jag känner att det inte är bra för individens "hälsa". men det kan vara ett konservativt eller moraliserande tänkande från min sida, jag vet inte.
Det unga människor ändå bör veta om och tänka på att det som en gång är skrivet på nätet finns där även om filerna raderas på datorn eller bloggen. Ingen är heller anonym på nätet även om vi kan låtsas det för frihetens skull.

Åter till min blogg så är den övergripande värderingen grön. Däremot har det inget med miljöparti att göra även om jag är medlem i just det partiet för tillfället. Det är inte svårare än att efter ett långt liv så besvärade jag mig med att läsa miljöpartiets program. Programmet var rätt nära det jag själv kommit fram till. Så en tanke jag har är att om några år så blir det mer miljöfakta på bloggen. Den kommer också att mer beskriva händelser i mitt närområde Nyköping. Bloggen i allmänhet lär nog bli mer och mer lokalbetonad. Det har både att göra med att de lokala informationsnäten byggs ut men också att den globala informationsmängden är så enorm. Jag skulle redan nu kunna fylla 1000 bloggar med material från socialtjänst där jag arbetar eller politiken där jag också är verksam. Men till 2010 så lär bloggen vara mer inriktad på vad JAG vill säga.  Då får vi se en test på om yttrandefriheten är värd något eller bara en svensk lagomfasad....

Så för att sammanfatta om yttrandefrihet så visst kan vi skrika ut massa ord...gatorna är fulla av människor som gör det...men den egna tanken..den som är fri...hur hittar du den...hur vet du att det är din egen tanke du vill yttra?

Ha det bra så länge och du är fri att komma tillbaka till bloggen................................gör ett med-vetet val;-)

Det finns ett tema till som jag höll på att glömma och det är musik. På bloggen dyker det upp lite musik då och då. Oftast är det "min musik" men en tanke är att ibland visa på hur samma melodi transformeras eller ibland tansporteras genom årtionden ellel mer....vi får passa oss för att bli historielösa av många skäl..


Fritt om Pär

Pär en av många som lämnar kommentarer skrev..

Din blogg innehåller lika mycket egna tankar och funderingar som Aftonbladet innehåller nyheter.
Hoppsan det var årets utmärkelse!

En annan sida av Pärs funderingar kan ju vara vad är en egen tanke och var kommer tanken från..sug på den filosofiska funderingen

Men Pär får en liten sång för uppmärksamheten och de kloka orden..Fri att sluta

Sedan han tog över som direktor för hela Ersta diakonisällskap 2001 har omkring 25 chefer slutat eller placerats om. Det handlar om avskedanden, att man sagt upp sig, pensioneringar och omplaceringar och det gäller hela Ersta diakoni där sjukhuset står för 75 procent av verksamheten.
Några som lämnat Ersta säger att de blivit illa behandlade av den allra högsta ledningen och att de känt sig tvingade att sluta eller inte orkat stanna kvar.
-Thorbjörn Larsson använder maktspråk om man inte rättar in sig i ledet, uppträder auktoritärt och klarar inte av att blir kritiserad eller ifrågasatt. Då blir man bestraffad, säger en av dem som sagt upp sig men som vill vara anonym.

Det verkar inte som om stället har någon vettig chef...men de gör nog rätt och slutar..det brukar alltid sluta med att det inte går att anställa någon och då blir det byte av ledning. Lite synd om patienter under tiden för resultatet av verksamheten sjunker givetvis..

Nobelpristagaren Günter Grass drar biografin om sig själv inför rätta. Skälet är ett nytt kapital där det påstås att Grass gick med som frivillig i Waffen-SS. Författaren hävdar att han blev inkallad.
Det har väl inte så stor betydelse hur mannen hamnade i organisationen..han som alla andra får väl ta ansvar för det det gör....det är väl bara att sluta..men inte gjorde han det eller?

Ericssons ordförande Michael Treschow ägnar nu all nödvändig tid åt telekomjätten.
Hinner du med Ericsson med tanke på att du relativt nyligen blivit ordförande i Unilever och dessutom är ledamot i ABB? - Ja, absolut. Som mitt arbete är upplagt kan jag nu ägna all nödvändig tid åt Ericsson och jag talar med ledningen varje dag. Men min roll är att leda styrelsearbetet. Det dagliga arbetet med bolaget leds av vd.
Helt klart är att någon i Erikssons ledning måste bytas ut om det är ordförande eller vd är svårt att spekulera om. Men det verkar som om ordförande tror han är en övermänniska som klarar så många stora bolag....Erksson behöver en ledning nu...så någon borde sluta..

ibland kommer någon på att han har valt fel jobb som Andreas t.ex ..han skulle blivit präst istället:)

... miljöminister Andreas Carlgren, som inom ramen för Kyrkornas globala vecka ska tala i Ansgarskyrkan i Västerås på söndag, på temat "Kyrkorna och miljöhoten".
- (Skratt) Ja, jag skulle i och för sig inte ha något emot att predika. Men jag har inget predikotillstånd,

Sedan finns det alltid de som inte förstår att de hamat på fel plats och blir helt stillastående..
- Juryn kanske retar sig på mig för att jag är från landet. säger den lille idolpojken insiktsfullt..

Fritt från mailboxen; Om jag mådde bättre skulle jag varit tvillingar

Dagens kipp ur min mailbox är från syrran. I vanliga fall så hatar jag alla mail som slutar med att skicka vidare. Men den här var rätt bra och eftersom fler läser bloggen än jag har på min maillista så kommer den här:)


Kalle är den typen du älskar att hata. Han är alltid på gott humör och har alltid något positivt att säga.


När någon frågade honom hur han mådde svarade han:

'Om jag mådde bättre hade jag varit tvillingar'.


Han var en naturlig inspiratör. Om en av de anställda hade en dålig dag var Kalle där och talade om för de anställde hur man kunde se positivt på situationen.


Jag blev nyfiken av att se detta, så en dag gick jag bort till Kalle och frågade honom: 'Hur lyckas du?'


Kalle svarade: 'Varje morgon vaknar jag och säger till mig själv: Du har två val idag. Du kan välja att vara på gott humör eller du kan välja att vara på dåligt humör. Jag väljer att vara på gott humör.'


Varje gång det sker något dåligt, kan jag välja att vara ett offer eller dra lärdom av det. Jag väljer att dra lärdom av det.


Varje gång någon kommer och klagar hos mig, kan jag välja att acceptera deras klagan eller jag kan välja att peka på de positiva sidorna i livet.   


Jag väljer de positiva sidorna i livet.


'Säkert, men det är inte fullt så enkelt', protesterade jag.


'Det är det', svarade Kalle. Livet handlar om val. När du tar bort allt runt omkring är varje situation ett val. Du väljer hur du vill reagera på situationen.


Du väljer hur folk skall påverka ditt humör.


Det är du som väljer om du vill vara på bra eller dåligt humör.


Till syvende och sist är det ditt val hur du lever ditt liv.   


Jag funderade över vad Kalle hade sagt.Strax därefter lämnade jag företaget för att starta eget. Vi tappade kontakten, men jag tänkte ofta på honom när jag gjorde ett val i förhållande till livet, istället för att bara reagera på det.Många år senare hörde jag att Kalle var inblandad i en allvarlig olycka med ett fall på 20 meter från en radiomast.  Efter 18 timmars operation och flera veckor på intensiven, blev Kalle utskriven från sjukhuset med skenor längs ryggen.
Jag träffade Kalle ca sex veckor efter olyckan. Då jag frågade honom hur han mådde, svarade han: 'Om jag mådde bättre skulle jag ha varit tvillingar. Vill du se ärren?'


Jag avböjde erbjudandet om att se ärren, men frågade honom om vad som försiggick i huvudet på honom under olyckan.


'Det första jag tänkte på var på min ännu ofödda dotter', svarade Kalle.


'Så medan jag låg på marken mindes jag att jag hade två val. Jag kunde välja att leva eller jag kunde välja att dö. Jag valde att leva'.


'Var du inte rädd? Blev du inte medvetslös?' frågade jag


Kalle fortsatte: 'Ambulanspersonalen var fantastisk. De sa hela tiden att allt kommer att gå bra. Men då de rullade in mig på akutmottagningen och jag såg uttrycken i läkarnas och sjuksköterskornas ansikten, blev jag vettskrämd. I deras ögon stod skrivet: 'Han är döende'. Jag visste att jag måste göra något.


Vad gjorde du då?', frågade jag.


Nå, det var en sjuksköterska som skrek frågor till mig', sa Kalle.


Hon frågade om jag var allergisk mot något.


Ja', svarade jag. Läkarna och sjuksköterskorna stannade upp medan de väntade på mitt svar.  


Jag tog ett djupt andetag och ropade: 'Tyngdkraften'.


Genom deras skratt sa jag till dem: 'Jag väljer att leva. Operera mig som om jag var levande, inte död'.


Kalle överlevde tack vare läkarens skicklighet, men också på grund av sin fantastiska inställning.


Jag lärde av honom att varje dag kan vi välja att leva fullt ut.


Inställningen är, trots allt, allt.
Gör er därför inga bekymmer för morgondagen. Den får själv bära sina bekymmer. Var dag har nog av sin egen plåga'. Matteus 6:34


Egentligen är dagen idag den morgondag som du bekymrade dig för igår.
Nu har du två valmöjligheter:


1. Radera detta


2. Vidarebefordra det till människor som du bryr dig om.Jag hoppas att du väljer alternativ 2. Det gjorde jag.


Subject: När det känns för j-ligt, tänk så här.....


Jag är tacksam...... för tonåringen som gnäller för att   han  /Hon  måste diska för då är han  /Hon  hemma och inte ute på gatorna.


....för skatterna jag betalar för det betyder att jag har ett jobb.


... för att jag måste städa efter en fest för det betyder att jag har vänner.


....för att kläderna är lite trånga för det betyder att jag har mat på bordet.


... för att gräsmattan behöver klippas , fönster tvättas och hängrännor  som måste rensas, jag har ett eget hem.


...för skuggan som bevakar mitt arbete, det betyder att jag är ute i solen.


... för alla klagomål på politiker för det betyder att vi har fri yttranderätt.


... för att parkeringsplatsen är längst bort för det betyder att jag har råd att ha bil.


... för min höga elräkning, den betyder att jag har det varmt.


... för kvinnan i bänken bakom mig i kyrkan som sjunger falskt för det betyder att jag kan höra.


... för tvätthögen på bordet för det betyder att jag har kläder att ta på mig


... för trötthet och värkande muskler i slutet av dagen - jag har kunnat arbeta hårt.


... för väckarklockan som ringer på morgonen, jag lever.


... och sist men inte minst för att jag får många mail, för det betyder att någon tänker på mig.


Sänd detta till någon du bryr dig om, jag gjorde just det!


Fri från datorer

Enligt barnpsykologen Ahn Dong Hyun ligger närmare 30 procent av landets unga i riskzonen för datorberoende. De lägger ned flera timmar varje dag på nätet eller med att spela spel. De blir frustrerade och aggressiva när de inte får tillgång till datorer.

Det finns redan ett hundratal center i landet för att hjälpa unga med dessa problem och det senaste projektet är ett speciellt läger som öppnades i somras. Där tvingas de unga utföra fysiska övningar och olika gruppaktiveter och det hela har många likheter med ett militärläger.

Korea handlar detta om såklart. men läs om Sverige..

Har du följt debatten om tyckiatrin och tvångsvård för dataspelsmissbruk så titta på SVT 1 klockan 22 idag 22/11argument. Jag har skrivit en debattartikel på svt om tyckiatrin. "Dataspelande blir aldrig en sjukdom".

Det är väl bättre befolkningen sitter och blir dumma framför TV datorer då kan ju människor bli aktiva och yttra sig!

Fritt om Schlaug

Med en fot över kanten... Utsläppen ökar, vem hade trott något annat?  så lyder rubriken på ett inlägg om en artikel i DN.

Birger Schlaug är en av nätets bättre skribenter och ger ofta bra vass kritik av Miljöpartiet, nu när jag skulle läsa inlägget så är det borta!

Är det självcensur Birger eller är det bara tekniskt fel på din blogg:) Så här långt gick det att läsa.."Igår fick vi veta att utsläppen av koldioxid ökade även 2005. Vilket knappast kan vara en överraskning för någon. Tvärtom, det där har vi tjatat om i mer än 20 år. Det vi ser är således ett betställningsarbete. Vare sig mer eller mindre. Samtidigt får vi ..."

Men läs det här istället så länge från Birger.

Fritt om idol och aftonbladet

Idolerna grät. Juryn skrek och svor - och sparkade sönder logen. Daniel Karlssons "Idol"-sorti berörde på djupet.

- Det är värre än en skandal, säger juryns Daniel Breitholtz.

Vilket skitprogram och hur kan aftonbladet ägna tid till dyngan?
Finns det ingen journalist kvar på aftonbladet som kan producera något värt att trycka?

Kanske skall tv satsa på ett nytt program för de som vill synas "idioti"

Men jag är väl lika galen jag som deltar i skrivandet och lägger tid på att bli irriterad på fenomenet.


Fritt Bolivia

BoliviaEn konflikt gäller vilken stad som ska vara Bolivias huvudstad. I Sucre i södra Bolivia finns de främsta domstolarna, men parlamentet och regeringen har säte i La Paz, som är ett fäste för stödet till Morales.

De konservativa motståndarna till Morales anklagar vänsterpresidenten för att bara bry sig om sina indianväljare och strunta i medelklassen. Därför vill de ha mer självstyre för sina regioner.
Glöm aldrig! att fundera över, vad usas regering har för inblandning när det kommer rubriker från Sydamerika i media.

Ett framtida helt fritt Bolivia finns i Fredens Stad. ( La Paz ). Några tidigare inlägg med anknytning Bolivia 1. 2. 3.
Avslutar som vanligt med lite bilder och  musik från Bolivia. Viva Bolivia!


Fritt om bidragssverige

EU:s budget för 2008 kommer att gå löst på drygt 120 miljarder euro, cirka 1 100 miljarder kronor.

Det står klart sedan EU-länderna och EU-parlamentet enats om utgifterna för nästa år, sent på fredagskvällen.

Den svenska medlemsavgiften blir därmed , preliminärt, knappt 30 miljarder svenska kronor brutto 2008

Suck......I morgon lördag är det en månad till julafton. Lördagen är den första stora julklappshandlardagen. Men vad ganska få känner till är att den 24 november utsetts till en köpfri dag - "Buy nothing day".

Mycket bidrag blir det till EUstaten så det är nog bra om vi inte handlar något..


Fri från idol

När bara fyra kandidater var kvar i "Idol" blev Daniel Karlsson oväntat den som åkte ut under fredagens omgång.

Skönt..snart är programmet slut....

Rocktema vilket skämt lyssna på lite rock istället!


Fri från Eustaten

Göran Persson blev alltmer ointresserad av EU-frågor under sina sista år som statsminister sedan hans förhoppningar om att framstå som en europeisk ledare grusats genom folkomröstningen. Den nya regeringen har höjt ambitionsnivån, men ännu finns det inget som tyder på att väljarnas intresse för Europeiska unionen ökat.

Men det kan förändras i ett slag.....

Regeringen vill att Sverige skall bli en del i Eustaten. Polis skall vi ha gemensam i federationen. Folkpartiet vill redan ha ett FBI. Grekland kulturens vagga (dit utvisar regeringen asylsökande) kanske är Björklunds förebild

 Titta på TV4´s inslag

Det finns många skäl att bevara Sverige som en egen fri stat, nu har vi sett ytterligare ett skäl.

Folkpartiet vill att vi skall rösta om vilket mynt vi skall ha. Verkar vara en riktig frihetsfråga:)

Jag vill att vi skall få rösta om vi skall godkänna den nya statsbildningen! Det kallas Eufördraget.

Men vem bryr sig??

Det är väl viktigare att läsa om Paris Hilton som glömde att betala hyran för sin magasinslagring. Då kom sexfilmen ut på nätet.


Så... vill du veta något så fråga Uggla..Varför är din blogg så himla populär, tror du?

- Det har jag ingen förklaring till. Kanske för att jag uppdaterar den hela tiden. Den känns allmän och jag tror att det finns mycket igenkänning i inläggen.


Men skål Uggla

Fritt om att gå på val

Vid halvtolvtiden förstod jag att det var något som inte stod rätt till. Först trodde jag att vi hade gått på en val.

Nu gick det bra den här gången. Verkar som det var en bra ledare på båten.
Explorer hette visst båten..så då blev det en tanke om alkohol..hm..eller är det upptäcka,,ja engelska språket är klurigt.

Att gå på val är det väl många som gjort..svenska folket t.ex...tyvärr har vi nog inte samma ledarskap...

Så "vi simmar i samma båt" så att säga:)

Men ingen fara vi är väl övervakade och nu blir det ännu bättre när USA följer oss i närbild..
Kartverktyget Google Maps använder både sattelitbilder och flygfoton för att ge besökaren så detaljerad information om ett specifikt ställe som möjligt. Nu utökar sökgiganten verktyget med tjänsten Street View, närbilder på gator och miljöer som tas med hjälp av kameror som monterats på Google-märkta bilar. I maj lanserades tjänsten för ett femtontal amerikanska städer och i Australien pågår fotograferingen som bäst med lansering nästa sommar.

Fritt från realtid

Två av Creation Records klassiska rockband har nya album på gång. Oasis första på tre år, visst, men skrällen är My Bloody Valentine, tycker Timo Kangas.

My Bloody Valentine var ett alternativrockband som grundades år 1984 på Irland. Musiken har klassificerats som dream pop, noisepop, post-punk samt shoegazing och domineras av högljudda ljudmattor med gitarrer och distorsion, särskilt på de senare skivorna.

Oasis
är ett brittiskt rockband starkt influerade av bland annat The Beatles. Gruppen bildades 1991 av Lambi Galen under namnet Rain som sedan blev Oasis. Med 60 miljoner sålda album i världen, är bandet mest känt för sin platta (What's the Story) Morning Glory?, med låtarna Wonderwall och Don't Look Back In Anger.

Oasis lyssnar jag gärna till...My Bloody Valentine hade jag faktiskt missat, men de verkar mycket intressanta..så där blir det mer lyssnande från mig...ja det är bara och klicka..


Fritt om tyckiatrin 2

Jag har skrivit om tyckiatrin och avsaknad av vetenskap. Debatten har fortsatt om just "diagnoser" som datorspelsmissbruk

En fråga om tyckiatrin jag tagit upp är just avsaknad av kunskap i svensk psykiatri. Nu är det inte helt rättvisande att ta upp ett fall som förekommer i media. Men hur skall vi någonsin få till stånd en seriös debatt om hur människor behandlas? De som utsätts för tyckiatrin har ofta alltför svaga röster för att höras. De yrkesverksamma har också för länge sedan tystnat i den ekonomism som råder i Sverige. Hålla budget är mer centralt än att föra vård & vetenskap framåt.

Så nu börjar exemplen under rubriken tyckiatri...det är helt ok om du som läser detta tipsar om fler tokigheter inom tyckiatrin i Sverige. Vi måste få en psykiatri värd namnet. Kommer ni ihåg flickan som tvingades leva med sin far. Det har jag mest tagit upp ur perspektivet att socialtjänsten inte aggerade till skydd för flickan. Men självklart har vi en tyckiatri i bakgrunden som inte gjort sitt....

Nu till dagens exempel från tyckiatrin

Läkaren ska i ett fall ha behandlat en ung man som aldrig tidigare varit i kontakt med psykiatrin och som inte var våldsam med en mycket hög dos av läkemedel mot allvarliga psykoser.
Läkaren försvarar sig med att han ville behandla patienterna så effektivt som möjligt. Han säger sig också ha blivit motarbetad av personal på kliniken.

Det finns hopp om "motarbetad av personalen" betyder att människor reagerat på tyckiatrikern. Men det är svårt att uttala sig om utifrån en tidningsartikel. Jag lär nog kunna producera minst ett inlägg per vecka om tyckiatrin bara genom att läsa dagstidningar. Då kan du som läsare fundera över hur mycket som kommer ut i tidningen av det som sker dagligen...ja just nu när du läser detta...befria människan från tyckiatrin!

Tillsätt ekonomiska resurser, bygg ut psykiatrin på de lokala sjukhusen satsa på utbildning av läkarkåren!

Fri från ledning?

Vem är det som leder Sveriges regering. Den frågan ställer SVD och fortsätter ..Skolminister Jan Björklund ska naturligtvis inte ställa sig och gräva under statsministerns fötter. Det ger ett oseriöst intryck, och underminerar regeringens auktoritet.

Visst är det ett problem med folkpartiet i svensk politik. Partiet är ett enfågeparti med budskapet att staten inte skall lägga sig i vad individen gör. Att individens frihet är viktig är något som de flesta människor i sverige delar så folkpartiet borde väl ha majoritet. Det har de inte och skälet är enkelt. Vägen att uppnå frihet för individen är hos folkpartiet gränser och tvång. Det har inte varit tydligt när partiet varit i oposition för då har folkpartiet kunnat angripa socialdemokraterna.

Nu när folkpartiet är staten så ser vi att intresset av att minska det statliga folkpartiets makt inte är lika viktigt längre. Förslag efter förslag har kontroll, övervakning, regler och förbud som grundsubstans. Björklund verkar bara vara intresserad av skolan och betyg, I måndags, den 19 november, publicerade Skolverket statistik som visade att andelen sextonåringar som var obehöriga till gymnasieskolan i år är den högsta på tio år. Statistiken uppmärksammades i medierna och bland andra TT skrev om den. Det var ju inga kul rubriker så den rapporten försvann fort!
Rubrikerna om skolan i media verkar vara liberala i alla fall vad det gäller sex. När folkpartiet upplöst staten Sverige och gått in i EUstaten istället så kanske rubrikerna om skolan blir som i Italien.
I övrigt letar partiet desperat efter någon fråga att hänga upp politiken på. Vad blir det för fråga...jo helt plötsligt börjar folkpartiet diskutera invandringen i toner som kan få en sverigedemokrat att blekna.

Utförsäljningar och privatiseringar skapar ett brödraskap med moderaterna. Där drar folkpartiet kortaste stået,  för alla vet redan att det är moderaternas huvudfråga. Reinfeldt har det lät här då han bara behöver hänga sig kvar i Borgs svans när han galopperar fram. Det blir nog inga borgerliga väljare för folkpartiet på det rävspelet.

Moderaterna har såklart interna problem. Reinfeldt styr mycket skickligt partiet till mitten av borgerligheten och får lite avhopp på högerkanten. Men några moderater mindre än demokratiska rasister som samarbetspartner verkar Reinfeldt resonera och det är hedervärt. Här är en stolt sverigemoderat...


Hur är det med moderaternas ideer egentligen. Håller tanken om privata företag i alla lägen? Det är nog bra som komplement för att öka valmöjligheten. Men ideen har nog självdött när den mött verkligheten. Upprepade missförhållanden och brister i vården på ett äldreboende gör att Lidingö bryter avtalet med det privata vårdföretaget Attendo Care. I stället tar staden själv över driften av servicehuset med 100 boende från årsskiftet.

Synen på människor behöver nog diskuteras i brödraskapet. Rubriker som... Vi har beslutat att vi alltid ska betala ut den 27. Och vi ser ingen anledning till att vi ska betala ut pengar före jul. Tvärtom är det ju många som har försörjningsstöd som har svårt att hushålla med sina pengar.

Barnperspektiv och andra lagar har ingen betydelse i det nya Sverige. Mattias Adolfsson (fp) som är ordförande i vuxennämnden vill inte lägga sig i "eftersom det är ett tjänstemannabeslut".

Så köpfria dagar blir det för alla socialbidragstagare. Men det var väl inte det som "Buy nothing day". syftade till.

God Jul.

Fritt från SVT (World of Warcraft)

Du kanske har ett arbete vid en dator i 8 timmar. Du kanske tittat på TV. Nu kanske du tittat på tidningarna på webben. Är det riktigt illa så har du en blogg du skrivit något på.

Sitter du däremot några timmar vi datorn och spelar World of Warcraft....  då är du missbrukare eller beroende i varje fall när tyckiatrin får bestämma.  Titta på programmet Argument i SVT 1.

Mer om datorer..Christina Jonsson arbetar med ergonomifrågor på Arbetsmiljöverket, däribland med bildskärmsarbetsplatser. Hon menar att ett av de största arbetsmiljöproblemen just nu är att vi blir alltmer datorbundna - något som drabbar både gammal som ung.

Magnus Uggla, en av Sveriges största popstjärnor, börjar skriva dagbok på aftonbladet.se.
Ja han får väl passa sig i det nya Sverige där man kan bli tvångsomhändertagen enligt LVU för datormissbruk:)


Fritt om Andreas Carlgren

Skatteverket upptaxerar miljöminister Andreas Carlgren (c) med över 130000 kronor för inkomståret 2006. Hälften av upptaxeringen handlar om en ränteinkomst som inte deklarerats.

Ja vad skall man säga...jag har nog sagt det mesta redan på min blogg om skattesmitare och kriminella moderater. Men Andreas en hederlig centerpartist...det var något han glömde.....

Men det kanske inte skall kallas kriminellt att försöka fuska..det handlar nog mer om trovärdighet...vi såg hur Andreas gick med på plutoniumtransporter från Nyköping...vi har sett hur Andreas överger miljömål efter miljömål i regeringen. Det går att ha en viss förståelse för att Andreas har det svårt med de blå gubbarna i regeringen...men nu handlar det inte bara om politisk trovärdighet utan går det att lita på Andreas överhuvudtaget?

Jag hoppas att det är sant det han säger att han glömde 130.000 kronor. Nu när han hittat dem kanske han kan leta reda på några av centerpartiets miljömål...var han glömt miljöfrågorna lär inte skatteverket hjälpa honom med....

En liten Magnus Uggla till Andreas


Fritt om journalistpriset

I kategorin Årets Avslöjande vann:

Sven Bergman, Joachim Dyfvermark, Fredrik Laurin, Uppdrag Granskning, Sveriges Television, för dokumentärserien "JAS- de hemliga avtalen".

Motiveringen lyder: "För en uppfinningsrik och enträgen granskning som avslöjade det smutsiga spelet bakom vapenexporten".

Min egen favorit har jag skrivit om tidigare

Men svensk vapenexport behöver granskas även fortsättningsvis. Diktaturer skall inte ha vapen!
Använd jordens resurser till annat än militärindustrin!

Den här lilla låten är inte till aktieägarna & direktörerna i bolagen utan till dig som arbetar på golvet...


Fri från sjukdomen (dataspel)

Har du följt debatten om tyckiatrin och tvångsvård för dataspelsmissbruk så titta på SVT 1 klockan 22 idag 22/11argument. Jag har skrivit en debattartikel på svt om tyckiatrin. "Dataspelande blir aldrig en sjukdom".

En komplettering till artikeln om psykiatrin är att det faktiskt finns en vetenskapligt grundad gren inom psykiatrin och det är neuropsykiatri. Där forskas det om vårt nervsystem och självklart hjärnan i ett försök att både beskriva och förklara.

Autismspektra är som exempel en neuropsykiatrisk diagnos.  Vill du läsa lite om just autism så finns det en förening. 

Tyvärr har de läkare som är verksamma inom neuropsykiatrin oerhört svårt att få gehör i vår svenska tyckiatri. Jag har tagit upp i tidiagre inlägg om sörmland hur barn får vänta i flera år på en diagnos. Obs då talar vi om barn!
Neuropsykiatrisk centrum får slåss för sin överlevnad medan skattepengarna rullar iväg inom den traditionella tyckiatrin.
Under tiden blir man hänvisad till icke utbildade läkare,  psykologer och socionomer. Självklart har de en utbildning men den innefattar inte neuropsykiatri. Är man vuxen får man se sig i stjärnorna om efter kompetent läkare. var de vuxna med neuropsykiatriska funktionshinder tar vägen är det nog ingen som vet....eller kanske anar vi det

Jag har försökt att förstå varför neuropsykiatrin har så svårt att ta plats i svensk psykiatri. Svaret är nog så enkelt som att de makthavande läkarna och forskarna är skolade innan neuropsykiatrin började utvecklas.

När det gäller just Autism så är det heller inte så intressant för läkemedelsindustrin och vanliga kemikalieförskrivande läkare...stödet efter diagnos handlar om pedagogiskt stöd och anpassning av omvärlden. Så där har läkaren inte så mycket att bidra med nar han/hon väl ställt sin diagnos.

Det borde vara åtminstånde ekonomiskt intressant för ett landsting eftersom  lagar som LSS ger ett kommunalt ansvar efter diagnos! Så om nu läkarna motarbetar den vetenskapliga utvecklingen så borde Sverige politiker ta tag i frågan om svensk tyckiatri....

Fritt om hemlösa igen

Ni som läste inlägget om hemlösa för ett tag sedan kanske inte observerade en kommentar som kom från hemlösas förening idag. Jag lyfter fram det för det är viktigt....

Det är märkligt hur en tidning som lever på myten om att vilja göra något åt hemlösheten är så öppet besvärade av min kritik. Jag kritiserar inte bara "situation Stockholm" utan alla de som utnyttjar en situation där frågan om hemlöshet används i en annan riktning än den som leder till att hemlösheten upphör.
Jag ser med förundran på all den uppfinningsrikedom som aldrig finns när det behövs istället visar sig när det gäller att försöka tysta mig. Det senaste exemplet på denna oförmåga, att göra något radikalt, var den intervju jag godtroget ställde upp på. Då en inhyrd murvel vid namn Jan Lindström från expressen i en pysmysig ton ges ett två sidor stort utrymme att misskrediterar mig som person istället för att försöka belysa sakfrågan. Vilket unket maktmissbruk. Vem tjänar på det?
I texten varvar man handplockade människor som uttalar sig om mina brister och min oförmåga istället för att tydliggöra min och många andras vilja att finna ett annat förhållningssätt i hemlöshetsfrågan. Jag har försökt vara en kanal för de som hävdar att en bostad är det primära för en hemlös och inte allt detta pseudotjafs kring oväsentligheter. Jag skäms faktiskt å murveln?s vägnar. Hur kan en journalist med så lång erfarenhet låna ut sig till något så simpelt? Och fy på er alla som var inblandade!
Om ni hinner läsa detta. Nu stundar snart crescendot i ?hemlöshetshykleriet? och där finns mycket pengar att tjäna på "utsatta människor".

Tomten hälsar!

Rolf Nilsson
Ordf. Föreningen Stockholms hemlösa


Fritt om djur

Den gigantiska havsskorpionen levde för mellan 460 och 255 miljoner år sedan och var bara en av många jätteinsekter i förhistorisk tid.

460 miljoner år sedan och en skorpion större än en människa häftigt!

Annars är det rätt häftigt när människor kan ha djur hos sig även när de bor på "hemmet" Det första äldreboendet i Stockholms län som tillåter djur invigdes formellt i går, men inflyttningen började redan i somras.

Det är positivt att äldreboendet tillåter djur. Människan är ju ett djur om du inte visste det..

Ibland är vi ett flockdjur och leker med en boll. Så till landslaget som slitit som djur..bra jobbat nu väntar EM!

Vad är frihet

Vad är frihet heter den här lilla sången.

Fritt fall då är det bra med skyddsnät

Dergo i Solna tillverkar VVS-komponenter som till exempel ventiler av olika slag. Men fast personalen bara består av 19 anställda tränger sig världen på. Stigande råvarupriser och fastighetsbubblan i USA påverkar också svenska småföretag. Det är väl så att i en globaliserad värld påverkas vi alla när Usas ekonomi havererar... 

Bolånejätten Freddie Mac gjorde en förlust på motsvarande 13 miljarder kronor under tredje kvartalet till följd av bolånekrisen USA. Vi kommer att få se många bubblor spricka framöver och närmer och närmre kommer bankkrisen..

Men vid femtiden tog det roliga delvis slut. Då kablades negativa besked ut från Ericssons kapitalmarknadsdag i New York ut på linjerna. Ericsson bedömer att försäljningen under det fjärde kvartalet kommer att hamna i den lägre delen av det förutspådda intervallet på 5360 miljarder kronor. Bolaget uppgav att nätverksmarknaden i USA och Europa har blivit tuffare och att politisk oro på en del tillväxtmarknader kommer att vara en marknadspåverkande faktor. Beskeden fick Ericssonaktien att rasa med 11 procent till 16 kronor.

Ericsson har blivit spekulanternas favorit och det är en orak till bolagets jojofärder...men frågan är om bolaget klarar framtidsfrågorna...det är lätt att satsa fel i en snabb sektor...det höll ju på att gå riktigt illa inom konservativa lm innan den lilla gruppen som jobbade med axe fick gehör...kanske är det för stora hirarkier i bolaget så att de inte klarar nästa steg..den när mobilen fasas ut...

Statsminister Fredrik Reinfeldt har som mål att Sverige ska bli ett skatteparadis för låginkomsttagare. Men för låginkomsttagarna är vägen fortfarande lång till skatteparadiset. Däremot är vägen inte lika lång för de förmögna svenskarna, menar skatteexperten Staffan Andersson på Erik Penser Fondkommission.

Paradis eller inte vi får se hur moderaterna hanterar den kommande ekonomiska krisen nu när de är i färd med att slå sönder alla skyddsnät....men låg skatt får du kanske  om du har kapital eller inkomst

Porrkungen Berth Milton har köpt 708500 aktier i AIK.
Det kanske kan vara ett bra slut på mina pessimistika ord.
Berth tror på aktiemarknaden........och det är väl positivt:)
Eller har gubben blivit gammal och tröttnat på sex.
Jag tror nog han bygger sitt egna lilla ekonomiska skyddsnät....det kan väl alla göra i Reinfeldts paradis..eller

Befria oss från tyckiatrin

..Nu tror du väl att Björn Wadström stavar fel som vanligt. Tyckiatri så stavas väl inte psykiatri. Den här gången stavade jag helt riktigt. Det stavs faktiskt tyckiatri.

Det här är ett inlägg om svensk tyckiatri och jag kommer att ta upp två dagsaktuella tyckare. Milton (läkare) som samordnat psykiatrin och Sandberg (psykolog) som missbrukar ordet.

Svensk psykiatri är tyckiatri är kanske ett provocerande påstående för några. Jag skall försöka beskriva lite bakgrund till påståendet.

Det finns flera källor till det som kallas psykiatri i Sverige. Våra läkare som kallar sig för psykiatriker har oftast en teoretisk grund som är Freud. Kortfattat kan sägas att Freud räknas som psykoanalysens fader. Den teorin om det ens går att kalla det teori längre blomstrade före och under andra världskriget. Jag skall inte fördjupa mig nu men enkelt kan sägas att det är en tolkningslära på mycket moralistiska idéer. Det saknas helt vetenskaplig grund. Jag hävdar mycket bestämt att de som använder tankarna för att försöka förklara händelser riskerar att skada vilket strider mot all läkaretik.

Det finns också en tradition av beteendelära som är starkt förknippat med läkemedelsindustrin. Det går i princip ut på att man fastställer ett antal beteende som onormala. Har man tillräckligt antal onormala beteenden så fastställer läkaren en diagnos och sjukförklarar människan. Lösningen är att läkaren tillför ett antal kemikalier till kroppen som påverkar beteendet. I den här traditionen finns egentligen ingen förklaring till beteenden utan mer ett konstaterande att beteendet avviker från det politiskt, socialt eller kulturellt önskade.
Den här beteendeinriktningen använder oftast kemikalier men har även skapat en enorm marknad för s.k. beteende teurapeuter. Enkelt beskrivet går det ut på att få en människa att tänka på ett annat sätt.

Det finns också en mer renodlad naturvetenskaplig modell som går ut på att förstå och förklara hur vårt nervsystem fungerar. Hjärnan är givetvis en viktig del i den modellen. Neuropsykiatri med diagnoser som autismspektra hör till detta område.

De ledande svenska psykiatrikerna är skolade i en kombinerad modell av Freud och beteendelära. Båda saknar vetenskaplig grund och är egentligen ett tyckande. I kombination med en kultur eller ett samhälle så blir dessa modeller moraliserande och i mycket förtryckande av människor.
Det är inte enkelt att bevisa och göra påståendet trovärdigt men det blir oerhört tydligt då tyckiatrin ställs i relation till juridiken. Ingen har väl undgått att läsa om hur olika rättspsykiatriska utlåtande helt motsäger varandra. Det beror inte på att patienten är svår att beskriva eller diagnostisera utan på att tyckiatrin saknar vetenskaplig grund. När den vetenskapliga grunden saknas öppnas fältet för andra syften.

Milton företräder svensk tyckiatri och trots enorma tillskott av skattemedel ser vi ingen förändring av svensk psykiatri. Varför? Dels har enorma summor använts för att "utbilda" olika personalgrupper i "tyckiatri", dels har fokus varit att problematiken inte är o- kunskap utan bristande samarbete. 

Normalfördelningskurva som är ett matematiskt begrepp innebär att i alla populationer så fördelas individerna så att de flesta finns i mitten (normala) och enstaka på ytterkanten (onormala).  Rent matematiskt fungerar kurvan men översatt till människor och beteenden så ger det en verklighetsbild som är moraliserande.  Jag återkommer gärna till den här frågan om någon vill diskutera.
Ett annat sätt att se på människan är att varje människa är unik, annorlunda och måste förstås som en individ.

När en människa har svårt att leva med andra människor så finns det lika många orsaker och åtgärder som det finns människor. Det betyder att vi behöver ett tvärvetenskapligt arbete för att bistå människor. Bistå människor betyder inte att individen skall bli normal. Det är en xxxxxxxx tanke att alla människor skall vara lika.
Att alla människor har lika värde oavsett ..är att inte moralisera.

Så ta dig en djup funderare över vem som är normal      är du normal?

Neuropsykiatri är som ni förstått av inledningen den enda möjliga inriktningen i ett modernt samhälle. Nu finns det gott om avarter inom detta område också men några goda exempel finns. Ett exempel är autismspektra där det finns seriös naturvetenskaplig forskning. Åtgärden eller stödet till individen handlar om pedagogiskt stöd...det tar lite längre tid att lära in  det är lite svårare att se sammanhang...åtgärderna handlar också om att anpassa omvärlden..

Samhället, produktionen o.s.v. har förändrats i rasande takt. Självklart har olika individer svårigheter i denna förändring. Det finns i socialdemokrater och moderaters samhälle ingen plats för människor som inte följer arbetslinjen. En syn på människan som resurs, produktionsfaktor, tillgång osv. Om nu en människa inte fungerar i denna moderna produktionsapparat kan inte människan bli accepterad och få leva sitt liv som en fri människa ändå?

Milton ger uttryck för sitt rätt avskyvärda, på gränsen till xxxxxxxx synsätt när han uttalar sig om läkarstudenten. Jag vet inget om denna människa som en gång mördat en annan människa men hur skall vi ha någon tilltro till tyckiari"läkare" som inte vet att människor utvecklas och förändras. Jag har läst om otaliga läkare som misshandlar, styckar, ägnar sig år avvikande sexuella handlingar. Jag har stött på psykiatriker som skrivit ut narkotika och själva uppträtt mycket märkligt. Milltons problem och tyckiatrins problem är att synen på sig själv som normal. Ibland kanske tom. som övermänniska. Det är klart att det stör självkänslan för en tyckare som Milton....

Mördare inte lämpliga som läkare skriker kristdemokraterna populistiskt och moralistiskt. Det här är ett politiskt uttalande av en av de som stiftar våra lagar. Det kanske låter tryggt  och bra för oss vanliga normala människor. Jag blir mycket oroad över ett uttalande av vår lagstiftare på detta sätt. För dig med lite IQ som hör och ser vad han säger så ser du hyckleriet. Det finns ett jesusuttalande om att den som är fri från synd kan kasta första stenen. Jag hävdar mycket bestämt att med Hägglunds religiösa princip en gång mördare alltid mördare...skall de flesta i regeringen avgå med omedelbar verkan. Inte kan vi ha skattebrottslingar att hantera våra pengar....nä visst nä de var ju inte dömda...någon fixade visst amnesti...de har ju förändrat sig nu när de kom till makten. men en läkarstuderande han är och förblir en mördare....jag tror jag spyr.. 


Den andre mannen som utnämnt sig som expert på data Sandberg(psykolog) finns det redan en bra blogg skriven om ...läs den. Det jag reagerar mycket starkt på är ett ovetenskapligt användande av ord som missbruk eller beroende. Ena dagen är dessa herrar expert på alkohol...nästa dag på narkotika  tredje dagen på sex...fjärde dagen på poker...femte dagen på data.... Allting går att sälja med mördande reklam...det är vi som betalar...

Det är ett skandalöst rättsövergrepp att tvångsomhänderta en ungdom på grunden spelmissbruk. Hur i helvete kan vi tillåta detta. Är det inte en rättsstat vi lever i. Stalin kunde inte gjort det bättre. Att ungdomen sitter framför datorn kanske är ett problem socialt sätt men är inte det en annan fråga?

Med alla dessa experter som vet så mycket och hävdar sin rätt att bestämma så borde väl allt vara ok. Tyckiatrin är ovetenskaplig...på gränsen till religiös...mycket moraliserande och förtryckande.... Ovetenskaplig på så sätt att tyckiatrin saknar helt förmåga att säga vad som kommer att hända. Tyckiatrin är däremot skicklig på att ge oss en saga om varför det hände..

Beviset läser du i tidningen varje dag. Blev det något bättre nu när Milton fått tillfälle att leka med alla våra pengar.....

Nej självklart inte..vetenskap är vetenskap och tro det gör man i yrken.jag menar kyrkan..

Befria oss från tyckiatrin och dess profeter Milton och Sandberg.


Fritt om religion och sex

Enligt dansk forskning är internetsidor om tro och religion nuförtiden mer populära än sidor om sex.

Det var en spännande forskning...vem tror på den...

Jag gjorde en egen liten forskning Google ger 548 000 000 träffar på sex...268 000 000 träffar på religion...

Men var och en blir ju salig på sin egen tro.

Lennon ja han gav bara 25 300 000 men nog är hans text värd att lyssna på för oss alla..


Fritt om odling

Från ord till handling är det som krävs...

Få ifrågasätter att ekologiskt odlade grödor innehåller mindre bekämpningsmedel och är bättre för miljön, men myndigheterna har inte övertygats om att de också skulle vara mer rika på vitaminer och mineraler.
Nu visar preliminära resultat från ett stort fyraårigt odlingsförsök i Newcastle att åtta sorters ekologiskt odlade frukter, grönsaker och sädesslag innehöll upp till 40 procent mer antioxidanter. Även innehållet av mineraler som järn och zink tycks öka.

- Att köpa eko måste vara lätt i vardagen. Att visa att det finns en efterfrågan också i vanliga butiker ökar trycket på utbudet. Förhoppningsvis gör det att också stressade människor, som småbarnsföräldrar, kan känna att det är lätt att plocka åt sig ett ekologiskt alternativ.

Kanske är det så att vi när det gäller julhandeln skall gör tvärtom..dvs inte följa handelsmans ord....kanske kan vi komma på bättre sätt att glädja barnen än att ösa över dem prylar?

Enligt prognoser från Handelns utredningsinstitut förväntas julhandeln i år uppgå till 62 miljarder kronor. Det motsvarar drygt 6700 kronor per svensk och är en ökning med 7,5 procent jämfört med förra året då handeln omsatte totalt 57,6 miljarder kronor.

Bjud barnen på en teterupplevelse med en av Astrids figurer....odla kulturen...

Det finns mycjet att välja på t.ex. på Stadsteatern är det premiär på pjäsen "Pippi Långstrump, världens starkaste". Jonna Nordenskiöld har dramatiserat och regisserat, och huvudrollen spelas av Rakel Wärmländer. För mer information, se http://www.stadsteatern.stockholm.se/

Att gå från ord till handling när det gäller våra barn kanske handlar just om att odla relationen genom att ge av din tid.....barn går inte i repris.


Fritt om moderater

Ny SNS-rapport: När Sverige blir rikare minskar samtidigt möjligheterna att undvika ett låglöneproletariat

Hoppsan! Vilken slutledningsförmåga....

Nu börjar jag bli ganska trött på alla dessa s.k. vetenskapliga undersökningar av oberoende....

Läs hela artikeln den är snyggt skriven. Slutklämmen är ....Ingen vill vara solidarisk om alla andra tar för sig. När den spiralen satts igång är det bara en tidsfråga innan vägen öppnas för privata försäkringar, för vem litar på - eller vill ha - offentliga system som läcker som såll?

Ansvaret för detta är mångas: En statlig utredning som presenterar gissningar som fakta. En presskår som givit upp idén om självständig granskning. Och en borgerlighet som hetsar mot "fuskare".

Dagen har en målande artikel om det moderaterna vill med vårt samhälle...Allt fler hemlösa i storstäderna är unga och har invandrarbakgrund. Det visar en rundringning som Ekoredaktionen gjort.

Det är många kriser inte bara klimatet som står runt hörnet. Klicka på bilden och läs


En regering som bara ägnar sig åt att montera ner stat och kommun. En regering som bara försöker överföra våra gemensamma tillgångar på ett orättfärdigt sätt. En regering som tydligt visat att för moderater gäller inga lagar...Men en sak borde vi väl alla genomskådat nu och det är hur de s.k. tankesmedjorna och de s.k. oberoende nätverken fungerar....känn dig blåst, men skyll inte på mig.


Fritt om väder och samhällsplanering

Tre dagar efter att cyklonen drog fram över Bangladesh kustområde har räddningsinsatser fortfarande inte nått fram till de mest isolerade trakterna.

Dödssiffran i Bangladesh stiger oavbrutet. Röda halvmånen säger att så många som tiotusen människor kan ha omkommit.


Tragedin blir uppenbar när vi går genom den ena ödelagda byn efter den andra. Ofta ser det ut som att vi befinner oss i en dödens dal, sade biståndsarbetaren Mohammad Selim, som är i Bagerhat, ett av de områden som drabbades värst av cyklonen Sidr i förra veckan.

- Vi hoppas kunna hjälpa till. Det handlar om att samordna stödet på bästa sätt. Regeringen arbetar effektivt med FN och militären samt med enskilda organisationer. Det är en stor, samlad organisation och mycket fungerar, det har vi fått klart för oss.

Rubrikerna i tidningarna är entydiga. Återigen står människan där ensam och världen tittar förvånat på. Hur kunde det hända. Vad tragiskt och hemskt...stackars människor.

Jag minns mycket väl när det gällde svenska turister...kritiken då var en handlingsförlamad regering..fortfarande håller man på med denna kritik.....

Nu har vi återigen en situation i världen som ett enskilt land inte klarar av att lösa. Det verkar som om solidariteten mellan människor fungera men....

Vad är det som gör det så förbannat trögt att få igång hjälp....de som dör nu kanske inte är våra nära anhöriga....det pratas så mycket om militär spetskompetens och att Sverige skall vara en del i att hantera kriser...

Det vi kommer att få se mer och mer av är just väder och klimatkriser jorden runt....borde inte våra politiker kunna ta ett initiativ i FN att skapa en världsövergripande organisation som startar hjälpen lika fort som nyhetsteamen kan vara på plats......

Fritt om Jackson 5

Jackson 5 planerar att bege sig ut på en återföreningsturné nästa år, enligt deras konsertarrangör.

Nu väntar man på ett slutgiltigt klartecken från gruppens stora stjärna, Michael Jackson.

Det är lite dubbla känslor kring den här gruppen. En hårt drivande förälder och en Michael som trasslat till sitt liv. Men musiken de levererade och som de olika medlemmarna producerat genom åren tillhör det bättre..
Så lyssna på musiken...


The Jackson Five
var en musikgrupp som bildades av Michael Jacksons far Joseph Jackson när Michael var 4 år. Medlemmarna i bandet var syskonen Jackie, Tito, Marlon och Jermaine, och Michael kom senare in när han var 5 år gammal och blev då förste sångare i gruppen.


Fritt om hemlösa

Det spikas och borras för fullt på Maria Prästgårdsgata 32 B. De gamla sjukhuskorridorerna omvandlas till dagverksamhet för hemlösa, med duschar, tvättmaskiner och matservering.

Verkar som en välkommen julklapp.......

Socialborgarrådet Ulf Kristersson (m) ser nackdelar med att hemlösa och missbrukare kommer att dominera kvarteret.

Bara en liten liten fundering...har Herr Socialborgarrådet funderat på att fixa bostäder? Eller tänker alla moderater bara på att sälja ut de kommunala bostadsbolagen.....

Hemlösa människor var kommer de ifrån....inte föds de hemlösa...eller...är det en särskild art av människa?

Fri alkohol och nytt parti

Moderaterna fick betalt för hotellrum, luncher och middagsbufféer med vin och öl.
Partisekreterare Per Schlingmann säger sig hitta rätt..... fria aktörer på en privat bostadsmarknad..sälj allt...det var väl det moderaterna ville.....

Förre italienske premiärministern Silvio Berlusconi lägger ned Forza Italia och bildar ett nytt parti.
- Kom med oss, mot de gamla politiska stofilerna, och bilda ett nytt fantastiskt folkligt parti, sade Berlusconi och lovade att nyskapelsen kommer att sätta sin prägel på den italienska politiken i årtionden framöver

Kanske vore ett tips till Reinfeldt.....


Fritt om Metro

Det här är en väldigt speciell Metro. Metrotidningar över hela världen är gröna i dag.

Metro har 23 miljoner läsare varje dag. Om vi alla börjar ta gröna beslut kommer vi antagligen inte att skrämma bort den globala uppvärmningen, men kanske få den att stanna upp lite grann.

Det var fina ord i en Gratis tidning som behöver uppmärksammas...

Visst kan man fundera på alla papperstidningar och skogen men det hoppar jag över idag.

Metro är en bra blaska och jag hoppas bara att Metro slutar med sitt inåtvända bloggande och öppnar upp tidningen som aftonbladet, nyligen gjort  ;-)


Fritt om sjukvården

I Finland börjar pesonalen tröttna......

Närmare 13.000 sjukvårdsanställda hotar lämna sina jobb på måndag om de inte får igenom sina krav på högre lön. I Helsingfors och Nylands distrikt, som är Finlands största sjukvårdsdistrikt har 2.800 av sammanlagt 11.000 anställda sagt upp sig.

Mest allvarligt ser läget ut för den avancerade barnsjukvården, framför allt när det gäller vård av för tidigt födda barn och hjärtoperationer på barn.

- Massuppsägningarna är inriktade på att skada den mest kritiska sjukvården. Det är de allra bästa och mest skickliga sjuksköterskorna som sagt upp sig. För dem har vi inga ersättare, säger Riitta Lehtonen.

I Sverige skall vi ha stordrift.....

Mats Svegfors kommitténs ordförande har åkt land och rike kring och lovat att bara organisationen blir stor, då blir sjukvården bättre och vi kan bota fler sjuka.

Kanske tänkte inte Ansvarskommittén på att stora centralistiska organisationer också kräver stor byråkrati. Stor byråkrati kräver toppstyrning, vilket innebär en chef som vet bäst. Det i sin tur kräver detaljerade regelssystem och en verksamhet som går att mäta - dvs granska om den är effektiv och lönsam.

Jerker Swanstein, regionalstyrelsens moderate ordförande, säger som en kommentar till Lars Nevander att: "Vi har en halv miljard i underskott som vi måste komma åt."

Det är möjligt att Läkarförbundet inte tycker likadant.

Men sanningen är att storregioner aldrig kan avhjälpa sjukvårdens exploderande kostnader. Tvärtom så säger erfarenheterna att stora byråkratier tar resurser från verksamheterna. Precis som i Region Skåne.

I Sörmland satsas på chefer och återigen chefer

De tre divisionscheferna för sjukvården, medicinsk service och närvården ska petas ned ett pinnhål. På en ny nivå mellan divisionschefer och landstingsdirektören ska en ny tjänst som hälso- och sjukvårdsdirektör inrättas.
Den nya tjänstemannen kommer förmodligen att hamna på en lönenivå runt 100 000 kronor per månad, det vill säga någonstans mellan den löner som divisionscheferna respektive landstingsdirektören har. Divisionschefernas löner ligger på cirka 90 000 i månaden medan landstingsdirektörens månadslön är 106 300 kronor.


Men vem tänker på människorna som sjukvården är till för. I Nyköping kan ett barn...observera ett barn få vänta flera år bara för att få en diagnos...vuxna kan se sig i himmelen efter en diagnos.....
Här är ett av många exempel..en skrivelse från Föreningen autism....


Låt Neuropsykiatriskt Center få arbetsro!

Landstinget har fått en ny "regering". Tillgänglighet och bemötande är honnörsorden. Vi har hört dem förr, men för många personer med autism, Aspergers syndrom, DAMP och ADHD har de orden de senaste åren varit substanslösa. Därför begär vi nu att den nya "regeringen" ska förklara hur alla som behöver NPC's insatser kommer att få den hjälp de behöver inom en rimlig tid.

Uteblivet stöd

Landstinget beslutade för ett par år sedan att flytta utredningar av personer med DAMP/ADHD från BUP till NPC. Men vilka resurser tillfördes? Långt ifrån tillräckligt. Resultatet har blivit katastrofalt.

Föreningen Autism Södermanland - FA - får ofta höra från våra medlemmar om maktlösheten när man inte får det stöd man så väl behöver. Det allra mest frustrerande är väntetiden på utredning.

När du har ett barn som inte utvecklas som alla andra och du börjar ana att det kan vara autism/AS, DAMP eller ADHD, ringer du NPC för att få en utredning gjord. Tyvärr - väntetiden är ett och ett halvt år. Barnet har ett ofta osynligt, svårförstått funktionshinder. Utan stöd innebär det ofta att barnet inte kommer att klara av skolan och på grund av detta ställas utanför den öppna arbetsmarknaden.

Många upplever att när de väl har fått en diagnos händer inget mera. Men utan kompetent hjälp förvärras situationen hemma, på dagis, i skolan, ja i allt umgänge. Det förekommer att familjer splittras på grund av denna tärande tillvaro.

Ytterligare omorganisation?

Vid ett möte med NPC den 24 oktober framkom planer på ännu en omorganisation. Tanken är nu att infoga NPC i Psykiatrin. FA hyser allvarliga farhågor för att våra medlemmar åter kommer att svikas. Vi ser en stor risk att

 1. ? den spetskompetens som finns inom NPC inte kommer till sin fulla rätt i en sådan organisation

 2. ? personal som saknar denna specialistkompetens kommer att få utreda och stödja personer med autism/AS.


Med specialistkompetens menar vi goda kunskaper byggd på modern grundsyn om autism/AS. En grundsyn som tar fasta på att dessa funktionshinder har en biologisk bakgrund. Detta skapar förutsättningar för rätta åtgärder för ett så bra liv som möjligt, främst genom att skapa en strukturerad tillvaro.

Sida 2

FA ifrågasätter den tänkta omorganisationen. Vi anser att NPC behövs och behöver utvecklas resursmässigt. På så sätt kan våra förväntningar på rätt kvalitet i rätt tid infrias. Med det menar vi:

 1. ? Allt arbete ska vara baserat på god kompetens utifrån en modern grundsyn.

 2. ? Allt stöd ska ges när det behövs. Med det menar vi max en månads väntetid på utredningar och stödåtgärder och max en veckas väntetid på förskrivning av läkemedel.


Det är många som behöver få svar

Med ovanstående som bakgrund begär FA att Landstinget svarar på detta öppna brev i de tidningar det publicerats - Eskilstuna-Kuriren, Katrineholms-Kuriren, Folket och Södermanlands Nyheter. I svaret vill vi se

 1. 1. En aktivitetsplan med kort- och långsiktiga åtgärder för att säkerställa ett bra habiliteringsarbete

 2. 2. En konsekvensbeskrivning inför den tänkta omorganisationen

 3. 3. Svar på nedanstående frågor


I funktionshindret autism/AS ingår bland annat behovet av kortfattad men tydlig och konkret information. Detta behöver beaktas i svaret.

Vi har mandat att föra FA's medlemmars talan, men vi vet att många föräldrar till barn med DAMP/ADHD delar vår oro. Ett svar på detta öppna brev är en bra möjlighet att förklara för alla vilket bemötande vi och våra barn kan förvänta sig i framtiden.

Frågor

 1. 1. När kommer kön till utredning hos NPC att vara max en månad?
 2. 2. När kommer det att finnas flera barnläkare med specialistkompetens inom området?

 3. 3. När kommer det att finnas läkare för vuxna med motsvarande kompetens?

 4. 4. Hur kommer akutmottagning med tillgång till specialistkompetens att ordnas?

 5. 5. När kommer väntetid på medicinförskrivning att vara max en vecka?

 6. 6. Hur ska specialpedagogiskt stöd ordnas inom förskola, skola, arbetsliv och boende?

 7. 7. Hur ska stöd till familjer utvecklas?

 8. 8. Hur ska uppföljning av familjer och deras situation ordnas?


Fria valen

Japans valfångare satte på söndagen kurs mot Södra ishavet i en kontroversiell jakt på knölvalar. Arten jagas för första gången sedan fångsten förbjöds för över 40 år sedan.

Trots decennier av skydd är det inte säkert att vissa valar över huvud taget kommer att överleva. Girigheten hos den globala valindustrin har fört fler och fler ett valbestånd mot utrotningens gräns.

Internationella Valfångstkommissionen, IWC, beslutade 1982 om ett moratorium för kommersiell valfångst. Norge och Japan reserverade sig.

Läs mer om valar
Djurens rättigheter


Värdet av solidaritet vilar på vår övertygelse om att människan förmår se sig själv i andra, hysa medkänsla och ta ansvar för allt levande.

Människan måste respektera djurs naturliga beteenden och skapa förutsättningar för dem att leva efter sina naturliga mönster. I dag behandlas djur mer som handelsvaror än som kännande varelser.

Fritt om Svenska Freds-

Anna Ek från Helsingborg valdes i helgen till ny ordförande för Svenska freds- och skiljedomsföreningen.
Svenska freds- och skiljedomsföreningen, som bildades 1883 och är världens äldsta fredsförening, har cirka 5 000 medlemmar.

Det finns mycket att läsa på hemsidan...t.ex.


För knappt sju år sedan antog världens länder den så kallade Millenniedeklarationen. Deklarationen slår fast att fattigdomen i världen ska halveras fram till 2015. När vi nu närmar oss halvtid kan vi konstatera att målet alltjämt tycks avlägset; omkring 1 miljard människor lever fortfarande i extrem fattigdom och tiotusentals barn dör varje dag till följd av sjukdomar som vi skulle kunna bota.

Att utrota fattigdomen i världen är mänsklighetens största moraliska, politiska och ekonomiska utmaning och en förutsättning för fred, stabilitet och hållbar utveckling. Men istället för en seriös fattigdomsbekämpning väljer världens länder att återigen öka sina satsningar på militär och vapen, som nu uppgår till hisnande 1200 miljarder dollar årligen.

Även Sverige bidrar till dessa snedvridna prioriteringar i världen. De två största mottagarna av krigsmateriel från Sverige är Sydafrika och Pakistan, två länder med omfattande hälso- och fattigdomsproblem. Under 2006 sålde Sverige krigsmateriel för över 4 miljarder kronor enbart till dessa länder.


Fritt om baksmälla

Det har varit en diskussion huruvida vi skall ha förståelse för fulla moderater i ledande ställning. Nej självklart inte.
Alkohol narkotika och läkemedel har en sak gemensamt och det är att produkterna stänger av verkligheten för den som använder produkten.

Utan att göra alltför stora utläggningar om detta så menar jag att i vissa situatiooner i livet behöver vi ta in det som sker utanför oss själva. Bilkörning t.ex. Vi vet vad som händer när föraren använt dessa produkter.

Viktiga ledare som skall fatta avgörande beslut åt oss alla kan inte skärma av verkligheten..jag menar får man inte styra en bil med dessa produkter i blodet skall man inte styra Stockholm eller Sverige....

Väljarna förstår...när t.o.m. kd ökar sitt väljarstöd så är det väl dags för moderaterna att nyktra till...svenska folket säger så här i senaste mätningen......

Så här fördelar sig stödet i november, med förändringen sedan förra mätningen inom parentes: v 4,9 (+0,6), s 42,8 (+/-0), mp 6,7 (+0,5), c 7,6 (+0,4), fp 7,5 (-0,9), m 21,1 (-1,6), kd 5,0 (+1,1) och övriga 4,4 (-0,1).

I mätningen frågade Sifo 1.895 väljare vilket parti de skulle rösta på om vore val i dag.

Oppositionens försprång i väljaropinionen är rekord­stort. Moderaternas tillbakagång fortsätter och partiets stöd är nu på samma nivåer som våren 2004.

Fritt om Cher

Så här på kvällen kanske lite musik från Cher är ok...Hon är en av de artister jag lyssnat på i resan genom livet.

Cher, f. Cheryl Sarkisian LaPiere, född 20 maj 1946 i El Centro, Kalifornien, USA, är en amerikansk sångerska och skådespelarska.

Hon har armeniska och indianska rötter. Cher föddes med efternamnet Sarkisian och lade sedan till LaPierre, efter sin styvfar. Genom giftermål la hon även till namnen Bono och Allman (efter Gregg Allman). Efter sin senaste skilsmässa gjorde hon sitt sista namnbyte och heter sedan dess endast Cher, utan något efternamn.

Cher blev känd i mitten av 1960-talet då hon och hennes man Sonny Bono utgjorde duon Sonny & Cher. Sedan dess har hon haft en solokarriär som artist och under början av 1980-talet började hon även satsa seriöst på skådespeleri, vilket lett till att hon belönades med en Oscar för rollen i Mångalen år 1987. Hennes musikkarriär har genomgått flera stilbyten och haft många upp- och nedgångar. Hennes mest framgångsrika comeback kom 1998 med discoskivan Believe.


Hemsida finns såklart....

Men som sagt var Cher är en mångsidig artist så lyssna och njut......av sex låtar från youtube..


Fritt om skumma affärer

Bengt-Åke Nilssons aktieinnehav är problematiskt. Portföljen försvårar hans arbete och kan misstänkliggöra hans beslut menar en av Sveriges ledande experter på affärsetik.

Regeringens nyutsedde säljgeneral för statens bolag har ett aktieinnehav som ifrågasätts.

Visst är det märkligt att den här regeringen inte kan göra något som åtminstånde på ytan verkar trovärdig.
När man inte tycker att egna aktier för 1.000.000 kronor i ett företag man skall göra affärer med är ett problem..
det verkar som om Herrarna kom ifrån en annan planet.

Regeringen lägger all sin energi för att sälja ut våra gemensamma tillgångar. Andra frågor har man tappat kontrollen över.....våld, kriminella......vilsna barn.utan framtidshopp.....

Nu vill vi se en regering som arbetar för trygghet åtminstånde på gator..var det inte det moderaterna gick till val på?
Uppfyll det vallöftet ...eller avgå....

....arbetarparti..pyttsan..det måst ha varit århundradets blåsning som Reinfeldt lyckades med....kanske har den här regeringen gjort så mycket skumma affärer att de förlorat trovärdigheten och styrförmågan.....

Fritt om miljöpartiet

Det är den fjärde och sista klimatrapporten - och den talar klarspråk.

Enligt FN står världen "på randen till en katastrof".


Vi är alla i detta tillsammans. I-länderna måste fortsätta ta ansvar för klimatfrågan. Klimatförändrignarna kan tvinga utvecklingsländerna tillbaka in i fattigdomsfällan, sade FN:s generalsekreterare Ban Ki-Moon.

IPCC:s rapport slår fast att bevisen för att människan har del i planetens uppvärmning är "otvetydiga". Situationen kan vara oåterkallelig, heter det.

FN: s generalsekreterare  varnar i skarpa ordalag för klimatförändringen och uppmanar till omedelbar handling.

Rapporten visar ju med all önskvärd tydlighet dels att det är människan som har påverkat klimatet och dels att uppvärmningen sannolikt kommer att fortsätta. Men hur kraftig den blir det beror på hur vi lyckas begränsa utsläppen.Jag personligen är av den uppfattningen att vi behöver ett politiskt nytänkande i Sverige. Miljöpartiet har mängder av vettiga politiska förslag som du kan läsa på hemsidan. Språkröret Peter Eriksson gjorde ett uttalande om att det krävs ekonomiskt handlande...

Dags för global klimatskatt

FN borde införa en global klimatskatt som kan finansiera en omställning.
Det säger Miljöpartiets språkrör Peter Eriksson i en kommentar till IPCC:s senaste rapport om klimatförändringarna.


mittenbild_peter_eriksson_tittar_pratar_hand, fotograf: _admin

- En global klimatskatt är nödvändig för att få en tillräckligt snabb begränsning av utsläppen. De medel som kommer in kan dessutom användas för att stödja en omställning till förnybara energikällor i utvecklingsländer, säger Peter Eriksson.

Den lösning som mest diskuteras just nu är handel med utsläppsrätter.

- Problemet med utsläppsrätter är att vi inte vet om de kommer att fungera och bidra till en minskning av utsläppen. Därför kan man inte lägga fram det som den enda lösningen, säger Peter Eriksson.

Vi sitter tyvärr fast i ett höger-vänstertänkande i Sverige. De poitiska partier vi har förutom miljöpartiet är helt fokuserade på vem som skall äga och hur resultatet skall fördelas mellan den som jobbar och den som har pengarna.

Jag såg en undersökning om att 25% av studerande på universiteten kommer att välja miljöpartiet. Det är väl positivt att dessa unga människor med högre utbildning förstår vad som behöver göras. Men det politiska systemet är trögt. Det skall vara trögt också..men det är klart att jag är orolig för hur lång tid det skall ta innan sveriges medborgare kräver åtgärder av politikerna....

Det talas ibland inom högerpartierna om begreppet solidaritet...framförallt är det de unga centerpartisterna som försöker sig på att formulera ett högerbegrepp för solidaritet...
Solidaritet som miljöpartiet ser det handlar om solidaritet med människan, djuren och naturen...vi har bara en Planet och jag och en och annan and är bekymrade över sveriges politikers oförmåga..eller din passivitet..

and-manexx.jpg


Fritt om till det yttersta av sina tillgångar

De senaste veckorna har det spekulerats i framtiden för Barnombudsmannen. Därför vill jag redan idag lämna tydligt besked. Barnombudsmannen ska inte läggas ned. BO är alltför viktigt för det framtida arbetet och kommer även framöver att ha en viktig roll i arbetet för att ta tillvara på barns rättigheter.  Så uttalar sig vår socialminister....det är väl bra med uttalande kanske men...

Om vi nu tittar på barnkonventionen så har i princip alla världens regeringar skrivit under utom ett land...ja självklart är det USA.

I barnkonventionen står mycket som är viktigt. I Artikel 4  står det....."I fråga om ekonomiska, sociala och kulturella rättigheter, skall konventionsstateran vidta sådana åtgärder med utnyttjande till det yttersta av sina tillgängliga resurser och, där det så behövs, inom ramen för internationellt samarbete."
Det finns ett par ord där "med yttnyttjande till det yttersta av sina tillgångar"...ja så står det och det betyder något....det betyder att det kommer att se lite olika ut jorden runt utifrån hur fattigt ett land är men...betydelsen är densamma jorden runt (utom i USA) att för politikerna gäller "till det yttersta"....Sverige och alliansen lever inte upp till konventionen...sveriges kommuner lever inte upp till konventionen...

Jag skulle kunna rabbla mängder av exempel på att den nuvarande regeringen inte prioriterar barn och unga....jag behöver väl inte upprepa allt om skattefiffel och märkliga turer om den borgerliga privatiseringen som pågår.....inte är det barnen som prioriteras....."till det yttersta av sina tillgångar"

Det finns 1 flicka som alla borde engagera sig i. 1 flicka som är långt ifrån ensam i att ha blivit övergiven av samhället. 1 flicka som kallar på vår uppmärksamhet. 1 flicka som får stå som symbol för Sveriges syn på barn och ungdom.......imorgon är det ditt barn som blir mobbad, misshandlat när samhället blundar....

Hon fick ingen hjälp trots flera larm till socialtjänsten i Vetlanda.
En tjänsteman i Vetlanda kommun har delgivits misstanke om tjänstefel när det gäller hur kommunen skötte fallet med flickan som i flera år levde i misär och våldtogs av sin psykiskt sjuka pappa.

Jag har skrivt mycket om hur bristande resurser från regering, landsting och kommuner skapar situationer som i Vetlanda. Jag har också beskrivit Vetlandametoden som går ut på att inte öppna utredningar vid anmälan. Jag har skrivit om att det krävs en lag som ger socialarbetarna rätten och skyldigheten att anmäla sin arbetsgivare och nämnd när de tvingas bortse från sin yrkeskunskap.  Läs om det jag skrivit om vetlanda..
Om du klickar på den här pilen kommer du till tidigare inlägg och kan följa det jag skrivit...Föregående
Om du klickar på den här pilen kommer du till mitt första inlägg i serien Föregående

Jag påstår att det inte finns en enda svensk kommun som lever upp till barnkonventionen. Det är ett politiskt ansvar. Just nu är det Göran Hägglunds ansvar...han tar inte sitt ansvar....jag är trött på populister...Om du Göran Hägglund menar allvar...börja med att ge sveriges socialarbetare verktyget...en lag som ger en skyldighet och möjligt att anmäla missförhållande hos sin arbetsgivare offentlig som privat.....


Fritt om en Grön kyrka

Nobelpristagaren Al Gores omskrivna film "En obekväm sanning" visas nästa vecka i domkyrkan i Uppsala. Aldrig någonsin tidigare har det visats film i den ärorika domen. Det är Uppsala Kristna Råd, de vill säga nästan alla kyrkor i lärdomsstaden, som bjuder in till gratis visning under den globala klimatveckan.

Det var på tiden att kyrkan förstår att lustgården inte finns kvar så länge till om människan inte börjar bry sig om Livet nu.

Inte har jag läst något om spindlar i Bibeln....däremot vet jag att Darwin har lärt oss hur arter utvecklas...Och på grund av den globala handeln kommer allt fler spindlar att krypa över till europeisk mark. "Inom den närmaste framtiden räknar vi med ankomsten av minst en ny art per år till Europa",

Nu när naturfenomenen har blivit namngivna så blir de lite mer personliga och begripliga. men kanske kan Gores film få en och annan präst att fundera. Det vi gör här och nu påverkar människor någonannanstans...Sidr lade stora delar av södra Bangladesh under vatten. I de tre städerna Patuakhali, Barguna och Jhalakathi, med en sammanlagd befolkning på 700.000 människor, steg vattnet flera meter. Kommunikationerna till de tre dränkta städerna klappade ihop.

Visst kan vi be som jag såg att en guvunör i USA gjorde för att få regn. Regndans är ju en gammal tradition som kanske är mer verkningsfull:)....Det är i alla fall roligare att dansa än att ligga på knä och be...

Nej kom igen nu alla religösa oavsett vilken gud ni tror på. Vi har bara en Planet och även om ni tror att Livet nu är en väntan på himmelen så att ni får träffa er skapare så lever jag här.

Jag tycker livet är vackert och även den planet vi lever på....Det borde väl finns några ord i era heliga böcker som handlar om att bry sig om människan, djuren och naturen.......Kan vi få se en Grön väckelserörelse...kunskap finns saknas bara ert engagemang..Fritt om USA ut ur Irak

President George W Bush har begärt 196 miljarder dollar för krigen i Irak och Afghanistan under budgetåret 2008. I demokraternas förslag, som alltså beviljade en fjärdedel av presidentens äskande, stadgades också om att alla stridande amerikanska soldater ska vara ute ur Irak senast den 15 december nästa år.

Åk hem pojkar och bruka jorden....diktarn är redan död!...Det fanns inga kärnvapen och oljan är inte värd 196 miljarder dollar...korstågens tid är förbi låt prästerna slåss själva...vi har kommit på att det finns ingen Gud att döda för.......åk hem pojkar och ta hand om era barn och era gårdar....bygg ett vinkraftverk eller borra en brunn.....skaffa er ett eget Liv.
.

Fri och lycklig

I den största satsningen på vindkraft hittills i Sverige planerar Vattenfall för 550 vindkraftverk i fem sydliga skogslän. Om alla byggs kommer de att stå för tre procent av landets energiproduktion, och ge el till 800.000 villor.

- Jag skulle inte bli förvånad om flyget drar sig ur sträckan Stockholm-Göteborg helt inom en femårsperiod.
Sedan 2001 har tågets marknadsandel av det totala resandet i Sverige ökat från 34 till 40 procent.
I SJ:s senaste kundundersökning uppgav hela 43 procent miljön som främsta anledning till att de väljer tåget, en kraftig ökning jämfört med året innan. Och vikten av att värna om miljön, både bland privatkunder och allt mer bland företagskunder, kommer växa ännu mer framöver, tror SJ-chefen.

Jag blir sååå lycklig och sen Ask ovanpå detta .....
Justitieminister Beatrice Ask säger nej till EU-kommissionens förslag till hårdare tag mot bland annat fildelare på nätet.

Kan vi inte passa på och lämna eu då skulle den här dagen vara helt Grön och fri...

Det är bara KD som förstör framtidshoppet...Finansmarknadsminister Mats Odell har utsett Bengt-Åke Nilsson, 68, som efterträdare till Karin Forseke på posten som ordförande för regeringens råd för minskat statligt företagsägande. Trist att de försöker sno våra gemensamma tillgångar.....den snoan de dansar kommer att kosta regeringsmakten för de närmaste 20 åren men det fattar väl inte de säljkåta Herrarna. En och annan dam följer väl med i berusningen..tills baksmällan kommer...generellt går det väl att säga att det är för mycket gubbar som styr i sin egen lilla snäva verklighet...

Fritt om stureplan

Stureplan skördar sina offer. En livsstil med dåliga matvanor och mycket alkohol fungerar väl inte för någon.
Det börjar bli ett signum för Reinfelts lag att trassla till det på krogen. Missbruk av alkohol, narkotika eller läkemedel är väl inget som bara moderater ägnar sig åt  men..

Nu slår det ju lite olika vem man är. Är man moderat får man sjukskrivning och dyr vila.
Är man fattig så får man skylla sig själv.....

Missbrukare kallas man när pengarna inte finns till att köpa någon av de moderata bostadsrätterna. Jag förstår att Kristina Axen Olin inte mår bra. Vem kan må bra i ett arbete som går ut på att slå undan fötterna på medmänniskor. Det är väl ingen moderat som delar den synen men marknaden slår ut människor och samhället möter bara dessa människor med förrakt.,, kanske är det samvetet som gnager och hon håller på och tillfrisknar...

Men när en moderat ledare super så skall vi förstå. Jag förstår att moderaterna måste byta ledare snarast. Det går inte att ha en vindrickande högsta ansvarig för vår huvudstad. Sorry....
Under Kristina Axén Olins sjukskrivning träder Carin Jämtin (s) in som ordförande i kommunstyrelsen. Det är ju märkligt att Kommunstyrelsens ledning byter färg från blå till röd.

Kanske är det det vi borde göra med hela regeringen byta från blå till röd?

Vad är då en missbrukare.
Först kan vi språkligt konstatera att det finns brukare.
Vad är då en narkotikabrukare, läkemedelsbrukare eller alkoholbrukare.

Narkotika brukare finns ju inte i Sverige eftersom bruk av narkotika är kriminaliserat....om det inte skriv ut av läkare förstås:) då kallas det läkemedel och behandling.

Alkoholbrukare är väl alla andra "vanliga" människor som super sig fulla efter jobbet. Det är väl här som skillnaden är mellan alkoholbrukare eller alkoholmissbrukare...om man klarar av att sköta jobbet, Eller kanske t.o.m. så att om man har ett jobb så är man brukare...

Svensk missbruksvård är ett enda stort socialt moraliserande utan vetenskaplig grund. Det vilohem som nu moderatledaren skall åka till arbetar med en religös tro. Tro på Gud och lägg dig i hans händer så blir du frisk. Alltså är alkoholmissbruk en sjukdom som bara Gud kan åtgärda. Skall bli kul att se om hon sedan går på AA-möten med A-lagspojkarna...eller fint folk har väl egna möten kanske...det kanske är så många nu i moderaterna så de kan ha egna AA(m)-grupper....

Jag har en fundering om körkort och alkohol, narkotika eller läkemedel.
När en fattig människa som inte har råd att ta taxi från Stureplan till sin bostad i en förort blir stoppad av en konstapel så resulterar det ofta i en LOB. Lagen om omhändertagande av berusad. Resultatet för den fattige blir att han får underkasta sig en läkares godtycke för att behålla körkortet. Undrar just om detsamma gäller för rika människor....

Så om nu alkoholmissbruk är en sjukdom varför får då sveriges alla fattiga alkoholksjuka inte rätt till sjukpenning...varför tvingas dessa sjuka människor gå till kommunernas socialtjänst och bli förnedrade...eller är det bara rika som får sjukdomen och fattiga bara är lata och brister i eget ansvar...Självklart kan man inte ha höga politiska uppdrag när man inte ens kan ta ansvar för sig själv.

Nu kan du kanske få uppfattningen att jag menar att politiker måste vara religösa och drogfria...tvärtom...vi har för många inskränkta helnykterister i riksdagen. Svenska folket både super-knarkar och knaprar läkemedel i en rätt hög omfattning och riksdagen skall motsvara befolkningen.... Det jag reagerar på är samhällets dubbelmoral.... den dagen då vi inte har Stockholms gator fulla av utslagna hemlösa människor som är beroende av droger och sjuka av sina droger...den dagen skall jag ödmjukt ha förståelse för moderaternas alkoholvanor....

Vi läser varje dag om en raserad svensk välfärd. Bostadslösa, psykiskt sjuka som det slår slint för....det enda jag hör från moderater är sälj våra gemensamma tillgångar...sänk skatten för de rika...

Ute i världen, utanför den moderata ankdammen vid stureplan så har människor enorma problem. En av orsakerna till deras fattigdom och vädrets härjningar är den livsstil som Stureplan och vår nuvarande regering är ett signum för...

Moderaterna vill ta bort biståndet och kräva motprestation av den fattiga delen av världen...nä..nu tar jag en flaska vin och super mig full så jag slipper vara medveten, det blir ju så mycket gladare och trevligare då.

Skål! ...

Fritt om årets bild

and-manexx.jpg


Bilden är klickbar då kommer du till bildens källa bloggen Imagine.


Bilden är andlig.

Fritt om företagsamhet

Förre statsministern Göran Persson får behålla sin avgångsersättning. Det beslutade statsrådsarvodesnämnden på torsdagen.
Vi har tagit in uppgifter från Göran Persson. Han har redovisat underskott i sin näringsverksamhet, och därför minskar vi inte hans avgångsersättning, säger Charlotta Riberdahl, sekreterare i statsrådsarvodesnämnden.

Visst är det bra med ett företagsvänligt klimat. De stackars företagarna gör underskott i näringsverksamheten. Är det inte då man brukar upphöra med företaget.......men vi betalar så snällt han är ju f.d. ordf. i ett av Sveriges två arbetarpartier...ibland är det svårt att se skillnaden...men det tyckte ju väljarna också:)

Finansborgarrådet Kristina Axén Olin (m) är sjukskriven i en månad.
Jag har valt att göra denna behandling för att hitta tillbaka till en bättre livsbalans. Jag hoppas och tror att stockholmarna respekterar detta, säger Kristina Axén Olin i pressmeddelandet.

Vi får väl hoppas hon kryar på sig...men en mycket märklig formulering är "stockholmarna respekterar detta"..det är väl försäkringskassans förtroendeläkare som skall avgöra om sjukpenning skall betalas ut. Hon har säkert arbetsförmåga så ett avslag på försäkringsutbetalningen blir det nog....men vi får väl hoppas det inte är så allvarligt med hälsan.

Fritt till centerpartiet

Jag observerade att Centerpartiet har varit på besök på min blogg. Jag utgår från att centern vill lära sig lite om vad Grön ekonomi är :)

 
wadstrom.blogg.se *2007-11-15 16:19:13 - Centerpartiet Riksorganisationen


Så till hela stureplanscentern så är ni välkomna vartefter på bloggen under tiden kanske ni kan läsa vad det Gröna partiet i Sverige skriver i olika frågor..bara att klicka här ..Allt är helt gratis och bara att återanvända....


Fritt om Jinges Web & Fotoblogg

Så här skriver en pladdrande bloggare om Aftonbladet...Bloggosfären dömer Aftonbladet till - Halshuggning!

Nog har den bloggaren fått lite storhetsvansinne och kanske skulle uppsöka psykiatriker,,,bloggosfären dömmer,,vilket stolpskott...

Han presenterar sig----Bloggen drivs av en snäll och sansad äldre herre, bråkar aldrig med någon, klappar katten, fotograferar och skriver om politik mest varje dag.. 

Jo nog var det många som pladdrade idag inklusive jag...men Jinges slår nog rekord i pladder utan att veta något..


 Aftonbladets senaste artikel

Den 2 november slog läkaren larm till säpo om 42-åringens mordplaner på Filippa Reinfeldt.

"Tar kontakt med säkerhetspolisen, XX (polismannens namn) och delger denne de aktuella uppgifterna kring hotbilden mot statsministerns hustru", skriver 42-åringens läkare i en journal.


Fritt om skadestånd

En skolpojke i Tyresö får 65.000 i skadestånd av kommunen efter år av utfrysning i skolan. Summan är den högsta hittills som betalats ut sedan barn- och elevskyddslagen trädde i kraft.   Lagen som började gälla för ett och ett halvt år sedan ska ge elever ett bättre skydd mot kränkande behandling. Barn- och elevombudet (BEO) kan kräva skadestånd av de skolansvariga som brustit i arbetet.

Fallet i Tyresö kommun, sydost om Stockholm, gällde en pojke som vid tiden för anmälan gick i årskurs 8. Enligt anmälan hade eleven under flera års tid blivit kränkt och utfrusen av andra elever på skolan. Pojken stannade därför hemma under långa perioder.

Det är egentligen märkligt att en skola inte själv förstår sitt ansvar. Vi har fortfarande ärendet Louise som inte är avgjort.....men då handlar det om en socialtjänst som inte förstår sitt ansvar. Följ pilen Föregående

Friheten är Grön ekonomi

Vad är grön ekonomi? Det kommer jag att skriva om i ett antal inlägg framöver. Först några korta aktuella återblickar om vad som gör att det krävs ett nytt ekonomiskt tänkande...

Det är fart på bostadsmarknaden betyder att någon tjänar pengar på bostadsbristen.

Det svarta havet är ännu svartare med olja i

Barnen binds för att ....


En grön ekonomi är en långsiktig hållbar ekononi som förstår att hushålla med de begränsade resurser som planeten har. Ekonomi = att hushålla med begränsade resurser.

Människor, djur och natur bildar vår miljö. Det är där vi bor lever och älskar. Det är endast det som är ekonomi.Det är här du bor...


Tack aftonbladet för bra bilder som jag länkar till. Jag tror att Aftonbladet kommer att ta över DN´s ledande roll som länk för sveriges bloggare.....bra initiativ att länka till bloggportalen.

Fritt att ladda upp eller ner

Titta här "För privatpersoner är tjänsten gratis" Det är den här bloggreklamen också;)

Vad handlar det om för typ av filmer?

- Det finns en massa privatpersoner som kan mycket och det kan handla om att man lägger upp en film om hur man odlar tomater eller bygger modellflyg. När det gäller företag skulle ett exempel kunna vara att SAS lägger upp sin instruktionsfilm om hur deras e-biljetter fungerar.

Vad kostar det?
- För privatpersoner är tjänsten gratis. Företag betalar en årsavgift på 1 500 kronor och sen 500 kronor per uppladdad film. Under lanseringsfasen är tjänsten gratis för även företag så att det får möjlighet att utvärdera Klaraav som marknadsföringskanal.

Kommer ni att ladda upp egna filmer?
- Nej, det har vi inte tänkt.

Hur kommer ni att marknadsföra er?
- Vi kommer i första hand att kontakt företag och berätta om oss och vad vår tjänst går ut på.

Fritt om mordhot

Det verkade på morgonen som om säpo lyckats förhindra en tragisk händelse. Men bakgrunden till det som sker får vi väl aldrig veta.

En 42-årig brevbärare misstänks ha planerat att mörda statsministerns hustru, Filippa Reinfeldt, 40.

Läkarna på S:t Görans sjukhus i Stockohlm bedömde mannens mordplaner så allvarliga att de var tvungna att bryta patientsekretessen.

De larmade Säpo.


Den 2 november slog läkaren larm till säpo om 42-åringens mordplaner på Filippa Reinfeldt.

"Tar kontakt med säkerhetspolisen, XX (polismannens namn) och delger denne de aktuella uppgifterna kring hotbilden mot statsministerns hustru", skriver 42-åringens läkare i en journal.Säpo dementerar nyhetsuppgifter om att en person har gripits och anhållits misstänkt för att ha planerat att mörda Filippa Reinfeldt. Även chefsåklagare Tomas Lindström, ansvarig för säkerhetsmål, dementerar uppgifterna.

Om det nu är så.................vem kan man lita på? 

Det finns en positiv sida av historien trots att det aldrig är positivt med mordhot,

Om det nu är så att det händer igen med psykiskt sjuka personer som hotar att döda...

Kanske kan vi nu ändå äntligen få en regering som tar psykiatrins totalhaveri på allvar. Tidningsanka eller ej men vi vet alla att mängder av människor idag är utan den omsorg de borde ha rätt till...

Det räcker inte med Miltonkosmetika. Det behövs resurser. Ekonomiska resurser till svensk psykiatri. När Landsting och kommun har det ekonomiska ansvaret så prioriteras alltid människor med svårigheter bort.
Slutligen så behöver svensk psykiatri göras om från grunden. Det finns en hirarki som motverkar allt behandlingsarbete. Det finns en tro på läkemedelsbolag som motverkar allt stödarbete.

Se till att människor får en bostad, mat, kläder, omsorg, sysselsättning, utvecklingsmöjligheter...till det så krävs resurser och mänsklig närvaro. Alla människor hänger inte med i det hysteriska marknadstänkandet. Alla människor har inte en miljon att köpa bostad. Ja det går att skriva länge om den samhällförändring som sker bort från solidaritet och omtanke om varandra.

Kanske kan Reinfeldt ta ett initiativ nu att förändra synen på människor med svårigheter....även om säpo säger att det tidningarna skriver inte är sant.....

Aftonbladets uppgifter är inte korrekta. Ingen person är anhållen, ingen förundersökning pågår, ingen husrannsakan har sett i mannens bostad, ingen person har transporterats till Huddinge rättspsyk av poliser i svarta luvor med förstärkningsvapen som tidningen uppger, säger Anders Thornberg, informationsdirektör på Säpo, till TT.

En liten melodi mitt i allt mediabrus ..varje människa bär en historia..


Fritt om USA´s ekonomiska politik

Ett antal colombianska familjer har stämt den amerikanska bananjätten Chiquita på cirka 50 miljarder kronor för att företagets dödspatruller torterat och dödat deras anhöriga.

Känner ni igen den typen av rubriker? Vad är det som gör att överallt där amerikanska företag gör affärer så är det förknippat med våld.

Skall det inte gå att producera livsmedel på den här planeten som föder människor istället för .... jag vill inte använda ordet kapitalister...men vi får väl använda det i brist på annat. Jag menar människor som inte arbetar eller tillför något utan endast lever på andra...i naturläran kanske parasiter är ett likvärdigt ord.... men parasiter till för något. Om dagens storkapital tillför något är tveksamt. Historiskt sätt har det nog varit bra att samla resurser för viktiga investeringar i framtiden..men nutidens storkapital är helt fokuserat på att förränta kapitalet...målet att skapa hållbar framtidsekonomi är borta.

Ekonomi betyder att hushålla med knappa resurser. Resurserna är begränsade det tror jag alla förstår i vår globaliserade ekonomi. Så har man inte en hållbar tanke så är det väl våld man får tillgripa...eller..

Vi får väl sluta köpa Chiquitaprodukter svårare än så är det inte i en marknadsekonomi.

- En aspekt som Världsbanken inte lagt tillräckligt med vikt vid är klimatpåverkan och de konsekvenser som det kommer att få för jordbruket. Vi måste lära oss att se långsiktigt och att leva med nya mer extrema väderförhållanden som översvämningar och torka, säger Lennart Båge, chef för FN-organet IFAD, internationella jordbruksutvecklingsfonden.


Vi har en familjestiftelse från holland...eller är det någon som egentligen vet hur transaktionerna ser ut i IKEA. Kul ide att konsumenten skruvar ihop grejorna själv. Men är det inte dags att vi börjar syna IKEA lite närmare.....Vem är det som producerar dessa lågprisprodukter.....vad betyder detta kringflygande av delar och paket för klimat och miljö....När kommunalpampen jublar över att IKEA köper en tomt så får han mängder av transporter till och från varuhuset på köpet........sysselsättning...tillväxt....jo jo...

Visst är det gulligt med myten om Ingvar som började i garaget och som är så snål och noggran....sanningen är att det handlar om att utnyttja fattiga människor och vår gemensamma miljö till bristningsgränsen......

Vi får väl sluta köpa IKEA-produkter svårare än så är det inte i en marknadsekonomi..

Vad skall vi göra med alla dessa köpentra när festen är över och verkligheten gör sig påmind...när flyget får bära sina kostnader......när besinpriset börjar stiga som en raket framöver...då kommer baksmällan...

Det måste löna sig att leva....

Fritt om ord

Färsk juice och färsk pasta. Det låter sunt och gott.

Sanningen är att juicen kan vara årsgammal och pastan innehålla konserveringsmedel.

- Vi ska sätta stopp för det, lovar nu Livsmedelsverket

Prova någon gång. Lägg en av de där fina blanka gröna äpplena och vänta.....och vänta.....och vänta....du kan få vänta flera månader innan du ser att det börjar ruttna...kanske det inte ens ruttnar:)

En brödlimpa...ja kanske tar det inte månader innan brödet möglar....men prova själv...

Hur var det nu på tyskalektionen "man ist was man est" äh säkert helt fel det också. Man är vad man äter blir det väl på svenska. De flesta vill ju uppnå hög ålder så käka på....

Aftonbladet har skrivt rätt mycket om ekomat..kan du väl läsa mellan hamburgarna...


 


Fritt om Astrid

Det går ju inte att skriva något om Astrid.
Hon har redan skrivit så vi kan läsa.... 
Vi tittar istället..
.......klicka på lotta...


Fritt om väder och ekonomi

Tänk bort vintersemestern i Thailand. Glöm weekendresan till New York.

För att rädda världen från en miljökatastrof måste de resälskande svenskarna tänka om.  Man måste inte ta sig till andra sidan jordklotet för att komma bort från vardagen, säger meteorolog Pär Holmgren.

Det går inte att säga det så mycket tydligare än Pär gör. Men jag förstår att det är oerhört svårt för varje enskild människa att göra de individuella valen mot en snabb förändring. Tyvärr kommer vi nog att hamna i katastrofsituationen först innan individer börjar handla. Det är här som det politiska ansvaret blir tungt. Alla vi medborgare som tror på det demokratiska systemet har på ett sätt lämnat över ansvar och befogenhet till ett fåtal. När dessa människor inte har förmågan att lyfta blicken från sin egen plånbok är vi alla illa ute.

Vi kan bara se på det senaste snöfallet. Media är fulla av artiklar om ett som för oss svenskar normalt väderfenomen. Myndigheterna verkar ha svårt att klara en så pass enkel fråga som att hålla en väg öppen.

När det gäller bilderna av framtiden ser nog alla idag en höjd medeltemperatur, förändringar i vädersystemen, höjd havsvatten nivå osv. Varför bygger vi och planerar vi fortfarande in bostäder, transportsystem, industrier osv på mark vi vet kommer att bli sjöbotten. Varför sätter inte en regering stopp för flyget. Självklart är det lättare att gå på kortsiktiga bilder som varje individ har. Det är det som är liberal marknadsekonomi.Jag har i olika inlägg skrivit i rätt pesimistiska ord om världsekonomin och främst svensk ekonomi. Vi har ett pågående bankhaveri i USA och en mängd andra länder i väst. Jag lyssnade på ett TV inslag som talade just om bostäder i USA. Lagret av bostäder. Dvs de bostäder som idag är till salu i USA motsvarar 10 månaders försäljning om det inte byggs 1 hus till i USA. Marknaden reagerar givetvis på detta genom ett sjunkande pris. Då accelererar kreditproblemen... Det finns en annan faktor jag skrivit en hel del om och det är sambandet mellan USA´s krig och behovet av olja. Billig olja är det som hållit uppe USA´s ekonomi i alla år. Nu har oljepriset börja stiga rätt kraftigt. Vi märker det inte för att USA´s ekonomi håller på och rasar. Kina har rean tagi över rollen som ekonomisk motor i världen. Dollarn har sjunkit kraftigt vilket gör att vårt oljepris har stått relativt still.
Svenska politiker stödjer sig fortfarande på USA´s ekonomi i sin tankevärld och har inte förstått vad en globaliserad värld innebär. Så här ser nog världen ut för dem.
image23

Tyvärr är inte Planeten och verkligheten konstruerad på detta logiska sätt. Det krävs ett politiskt nytänkande inte bara om miljöfrågorna och vädersystemen utan även om våra ekonomiska system.

Jag har självklart inget färdigt svar på framtidens världsekonomi. Men jag har en fråga. USA lägger ut 200 miljarder dollar på att slänga bomber i huvudet på lokalbefolkningen. Det skapar sysselsättning för militärindustin. privata företag osv. Det här är ekonomiskt en del av BNP. Det ger inte så mycket i välfärd snarare tvärt om som jag ser det.

Om vi nu tar samma belopp 200 miljarder dollar och satsar på att bygga skolor, brunnar, vindkraftverk osv så är det fortfarande en del av den s.k. tillväxten och ingår i BNP.

Men och nu kommer frågan. Om vi tar 200 miljarder dollar och investerar dessa pengar direkt i människan. Vi betalar utbildning, omsorg, vård osv då blir det enligt vår nuvarande regering något tärande och inte tillväxt.

Jag har bara läst ekonomi i 4 år så lite korkad är jag väl när jag inte förstår logiken i att tillverka en bomb och slänga på lokalbefolkningen är tillväxt men att en undersköterska tar hand om farmor är tärande....för mig framstår det som solklart att vi är lurade av någon. 200 miljarder dollar! gott om nollor är det i den amerikanska politiken.

Vänsterns planekonomi har vi redan prövat i världen med nedslående resultat. Den liberala marknadsekonomin har vi också provat med nedslående resultar. Den mest fungerande modellen har väl varit den svenska med kontrollerad marknadsekonomi som socialdemokratin tidigare har drivit. Tyvärr klarar ingen av dessa modeller av att hantera en global ekonomi. De desperata försöken att skapa inlåsta marknader typ EU är dömt att misslyckas. Det går inte att reglera en global ekonomi med stora statsbildningar.

Alternativet är vad jag vill kalla en grön ekonomi. Begär inte att jag skall formulera den fullt ut för då hade jag redan fått nobelpris i ekonomi. Men i stora drag så är det som är bra för människan, djuren och naturen tillväxt.
Jag återkommer gärna till den här frågan senare, med det r redan ett långt inlägg:).

En Bomb Ner i Planeten på lokalbefolkningen eller en blykula i ett barn från en (soldat) privat företag måste gå att definiera i ekonomiska termer som annat än BNP t.ex tärande, inproduktivt, kostnad osv.... 


Fri skola

Rektorn på den fristående gymnasieskolan Andreasgymnasiet i Stockholm får nu kritik efter att ha framhållit att homosexuella handlingar är synd.

Synd att vi skickar skattepengar till religösa skolor. Inte vet jag om det står i läroplanen att hetrosexuella handlingar är heliga. Det verkar mest som religösa människor mest är frustrerade överhuvudtaget när det handlar om sexualitet.  Kanske inte så konstigt med tanke på hur Jesus blev till...Han - Josef fick ju inte vara med om jag minns texten rätt...sex med helig ande..jo ja tackar ja...

Religionsfrihet ja.

Skola fri från religion JA!

Fritt om matställen 3

Den här bilden är från Södermanlands nyheter i Nyköping och föreställer en mordbrännare. Bilden är tagen med en övervakningskamera. Nu är det någon nitisk företrädare för myndighetssverige som oberverat att tillstånd för kameran saknades. Det var en nyöppnat ställe som av någon anledning utsattes för mordbranden. Mängder av människor bodde desutom i huset men det skiter väl dessa tuffinga i.

Är det någon som känner igen personen ring polisen nu. Det finns lite antydningar om samband med krogbränder i Stockholm..men det är  bara lite surr...men ingen rök utan eld eller vad det nu är man säger. Se tidigare inlägg.
Klicka på bilden så kommer du till lokaltidningen SN.
Polisen får tillstånd till buggning skriver DN & SVD. Kanske är bra? När det gäller kriminallitet finns mycket att bugga i det här landet.

Bugga gärna skattefuskande moderater när ni ändå håller på. Men bråka för fan inte med restaurangägare för att de inte hunnit fixa tillstånd för en kamera. Tacka och ta emot och lås in mordbrännarna i 20-30 år.

Sedan kan det väl vara bra om vi fick en kriminalvård i Sverige värd namet vård. Klarar man inte av att få människor att tänka och handla utan att riskera andra människors liv så får väl staten se till att hålla ytterdörren stängd på kåken. Då behöver inte polisen flyga runt och leta.Fritt om flyg och livsmiljö

Världen värms upp snabbare än vad FN:s klimatpanel räknar med. Naturens förmåga att svälja människans utsläpp håller på att försvagas, visar en studie.

Falsk reklam kritiseras
Hälften av alla flygbolag i Europa visar felaktig information biljettpriser och resevillkor på sina hemsidor. Nu hotar EU-kommissionen med att bolagen kan tvingas stänga sina bokningssystem på internet.

Det är glädjande att den kristna Dagen äntligen skriver något om miljö. Ett religöst uppvaknande eller är det som vanligt hos dagen när de skriver om miljö.."Den miljöpartistiska riksdagsledamoten Karla López lämnade idag in sin avskedsansökan."  Tänk vad moralisterna kan skriva utan att veta något.. 

T.o.m lilla lokaltidningen SN kan bättre än Dagen ....EU-parlamentet föreslår skärpningar inom handeln med utsläppsrätter för flyget. Parlamentet vill bland annat att allt flyg ska omfattas av reglerna från 2011.

Från miljöpartiets hemsida klipper jag
Flyg är idag det sämsta transportsättet ur miljösynpunkt. Flygbolagen måste som alla andra betala för flygbränslets negativa miljöpåverkan genom bränsle- och koldioxidskatter, krav som också ska ställas på hela det internationella transportsystemet. ja och en lite äldre aftonbadet går att läsa..Lägg ned flygtrafiken mellan Göteborg och Stockholm. Ska Sverige klara sina klimatmål måste tåg ersätta flyg på alla långväga destinationer som kan förses med samhällsekonomiskt rimlig snabbtågstrafik.

Jo och så var det min eviga fråga till SAS, Regeringen, Skatteverket..hur är det med poäng, rabatter osv när en enskild politiker eller tjänsteman flyger i tjänsten. Får han / hon denna möjlighet till privata gratisresor skattefritt? Eller tillfaller prisrabatten poängen staten / arbetsgivaren.  Är det därför flyget är så poppis. Läs tidigare inlägg.. Fria att kontrollera....Fri att fråga....  Kommer att bli tjatigt att fråga och fråga..men till slut är det väl någon som svarar.....

I Kina finns det en ung man som också frågar men hans frågor och kamp för det fria ordet är något vi alla skall lyfta på hatten för...och aftonbladet som observerar honom....när lokalmedia tystnade visste jag att regeringen utövade censur...så är det han säger i Kina..

Fritt om osociala demokrater

Så här ser siffrorna ut för samtliga partier, med oktobernivån inom parentes: Moderaterna 21,9 (21,7), folkpartiet 7,6 (6,5), centerpartiet 5,4 (6,0), kristdemokraterna 3,6 (4,1), socialdemokraterna 46,3 (45,2), vänsterpartiet 5,2 (6,3), miljöpartiet 5,5 (6,0), sverigedemokraterna 2,8 (2,8), övriga 1,6 (1,4).

Sentio Reseach har för den här mätningen intervjuat 1.865 personer under perioden 30 oktober-11 november.
SVD presenterar en annan undersökning om att Reinfeldt är poppis på uppdrag av pr-byrån Westander.
Centerns unga försöker låta som socialdemokrater:)

Det är väl bara att konstatera att ....regeringens analys och redovisning av politikens långsiktiga effekter håller inte måttet, enligt en rapport från Riksrevisionen.

Tecknen på att den här högkonjunkturen sett sina bästa dagar blir allt fler. Kurserna för ABB, Atlas Copco, Volvo och SKF följde efter och drog med sig hela börsen nedåt. Plocka hem vinsterna i dina aktier, risken för en recession i USA ökar. Det rådet ger storbanken Morgan Stanley.

Utan alltför djupgående analyser så har nog svenska folket redan tröttnat på stureplansregeringen. Visst är det poppigt med skattefri städhjälp och utförsäljningar av statens och kommunernas tillgångar..men hur var det med kriminaliteten inom regeringen. Hur var det med tryggheten i samhället. Svenskarna jobbar för lite - åtminstone enligt en knapp majoritet av tidningen Connoisseurs välbeställda läsare. Men själva vill dessa rika tyckare inte arbeta mer.

Nu med Reinfelt i regeringen så härjar råttorna fritt. Fyra polishelikoptrar i Göteborg besköts natten till tisdagen. Ett dygn tidigare utsattes polisstationen i Partille för beskjutning. Polisen vet ännu inte om det finns något samband mellan de båda skjutningarna. populistiska folkepartiet vill ha FBI i Sverige. Men är det inte lite tidigt än finns väl staten Sverige kvar även om folkepartiet vill att vi bara skall vara en del av Eustaten.

Det är nog ingen som saknar Göran Persson men många som saknar en regering med navigationsförmåga. Det blir inte roligt i Sverige nu när problemen kommer och styrfarten försvinner .....Nyval nu innan skutan går på grund....

Personligen är jag  orolig över att miljöfrågorna tenderar att försvinna bland alla moderata skandaler och oekonomiska otrygghetssystemsförslag som regeringen levererar...plånboksfrågor är alltid lättare att tala om än  globala miljöfrågor. Centerpartiet som är en del av regeringen har totalt misslyckats med att driva miljöfrågor trots fina ministerposter....Vi har inte så lång tid att ställa om anar jag..varje dag med Reinfelt vid rodret känns som att vara passagerare på
 

Fritt likt en rullande sten

Bob Dylan har börjat göra en musikvideo till Like a Rolling Stone, 42 år efter att den släpptes. Och för att modernisera 60-talshitten ska musikvideon göras speciellt för YouTube.

Bob Dylan, född Robert Allen Zimmerman 24 maj 1941 i Duluth, Minnesota, är en amerikansk sångare, låtskrivare, textförfattare, poet, gitarrist och munspelare. Han är en av den amerikanska populärmusikens och förmodligen också hela 1900-talets mest betydelsefulla låtskrivare och poet, ofta beskriven som en levande legend inom rockmusiken.

"Like a Rolling Stone" är en av Bob Dylans mest kända låtar och också en av de som har gjort störst kommersiell succé. Låten spelades in den 15 juni 1965 och gavs den 20 juli 1965 ut som singel med låten Gates of Eden som B-sida och var även öppningsspåret på albumet Highway 61 Revisited som gavs ut den 30 augusti 1965. Like a Rolling Stone var en av Dylans första elförstärkta hits och han anlitade Mike Bloomfield som gitarrist och Al Kooper kom att spela orgel på spåret - trots att han anlitats som gitarrist av producenten Tom Wilson men fick övergå till orgeln på Dylans inrådan.

Like a Rolling Stone, vars titel är inspirerad av Muddy Waters låt Rollin' Stone från 1950, är trots det i dag en av Bob Dylans mest omtyckta låtar.

Muddy spelar Rollin´Stone
Bob  spelar like a Rolling Stone + den lille tamburinmannen......


Jag kan ju inte missa mina musikgudar Rolling Stones med Muddy, Bob och själva...musik kära vänner!

Fritt The Who

De gamla rockrävarna i The Who är på gång med ett nytt album. Bandet arbetar med att skriva låtar till en uppföljare till "Endless wire", som släpptes förra året. (TT Spektra)

The Who är en brittisk rockgrupp, bildad 1964 i London. The Who var en av de viktigaste grupperna under mods- och "British invasion"-eran. De slog igenom med låtarna "My Generation" och "The Kids are Alright" i mitten av 1960-talet. De gjorde sig kända för vilda scen-uppträdanden där de bland annat slog sönder sina instrument.

Mycket kan du läsa på last.fm

Klicka på lite youtube-godisFritt om (sol-)bad

En översvämmad Solkust, eldhärjade naturparker och uttorkade glaciärtoppar.

Så kan Spanien se ut redan om ett tiotal år - enligt Greenpeace.

Nu ger organisationen ut en bok med chockerade bilder på hur klimatförändringarna påverkar södra Europa.

Boken - Photoclima - visar hur framtidens Spanien ser ut om människans klimatpåverkan fortsätter.

Klimatpriset för svenskarnas reslust är högt. Tio procent av Sveriges samlade utsläpp av koldioxid kommer från turismen, enligt docent Stefan Gössling vid Lunds universitet.

Ja vad gör då vår regering..Maud Olofsson (c) skriver på sin sida..

Hur blir vi då ivriga bävrar istället för att vara matade fågelungar? - Mycket ligger i synen på företagsamhet, säger Maud. I min dröm för Sverige tillåter vi en företagsamhet där t ex kvinnor i vården kan påverka sitt arbete. Att vi släpper loss kreativiteten och får ansvaret för vardagen. Att man får möjlighet att hitta lösningar för sig själv och sin familj. - Vi får inte sitta och vänta på att staten hjälper till med allt. Vi får inte låta "nånannanismen" ta över.

Kommer ni ihåg nånannanismen i verkligheten....

När alla trodde att Maud svarade på chattfrågorna var det i själva verket hennes pressekreterare som satt vid tangenterna.

- Det är anmärkningsvärt att en framstående politiker beter sig på det här sättet, säger Kalle Jungkvist, chefredaktör för aftonbladet.se.

Lite från SN lokaltidningen för Nyköping / Oxelösund som avrundning.......
Ett hån mot klimatarbetet
För ett tag sedan arrangerade Skavsta och Ryanair tillsammans en resemässa för att fresta fler människor att använda Skavsta flygplats. Samma dag som detta tillkännagavs, fanns i Dagens Nyheter ett allvarligt larm om flygtrafikens negativa inverkan på klimatet under rubriken "Turismen ett växande hot mot jordens framtid". Ett tankeväckande samman­träffande.
I en ny studie av en internationell forskargrupp konstateras att flyget står för tre fjärdedelar av turismens koldioxidutsläpp. Man pekar vidare på att flygets andel av transporterna ökar och därmed utsläppsmängderna. Enighet råder hos expertisen om att denna utveckling måste ­brytas. För jordens överlevnads skull måste tvärs emot nuvarande utveckling människor resa mer ­sällan, stanna borta längre och välja resmål närmare hemmet.
Den utveckling med ökat flygande som sker på Skavsta är raka motsatsen till långsiktigt hållbar. Det framstår därför som ett hån mot klimatarbetet att en resemässa anordnas för att få fler att resa, när motsatsen behövs. Det är anmärkningsvärt att ­Nyköpings kommun gjorde ­reklam för detta högst tvivelaktiga arrangemang i sin marknadsföring. Resemässan skulle ­givetvis inte genomförts. I stället måste åtgärder vidtas mot flygets negativa inverkan på klimatet.
Ansvariga politiker i alla läger bör arbeta för att flyget beskattas på basis av trafikens miljöeffekter. Detta skulle innebära högre kostnader för flygtrafiken, vilket exempelvis kan åstadkommas genom tak för flygtrafikens utsläpp och handel med utsläppsrätter inom flygsektorn.
Leif Larsson
kommunalråd och
gruppledare i Nyköping (mp)
Gunnar Söderberg
kommunstyrelseledamot och
gruppledare i Oxelösund (mp)

Men kanske skall vi sjunga som Magnus Uggla..inget mera jumbojet till...ja köp hans skiva...men det är väl bra för turismen att norrlandskusten blr nya solbadet i europa....den enes bröd den andres död...eller hur var det nu fanns det bara 1 Planet?


Gröna Sköna Fria Bloggar 2

Nästa      Gröna Sköna Fria Bloggar K-Ö

Här kommer en påbörjad lista på Gröna Sköna Fria Bloggar jag hittar på nätet.......Fria betyder att det inte finns något krav på medlemskap eller uppdrag i Miljöpartiet... Skönt och Grönt är ett minimikrav ;-)
Tipsa gärna om fler bloggar... Jag kommer lite självsvådligt att lyfta fram något inlägg från listade bloggar.
Har du själv  något särskilt inlägg som du vill lyfta fram på din blogg så hör av dig...

 Karin Thomasson
Kristin Liljeqvist
Kristoffer Talltorp
Lage Rahm
Lars Erik Andrenius
Lena Klevenås
Linnea Haglund
"Vad fan gör Miljöpartiet egentligen?"
Lotta Hedström
Malin Larsson

Marcus Broberg
Mariana Moreira Duarte

Marie - Helena Dahlberg bloggar
Maria Ferm
Maria Wetterstrand

Mats Pertoft
Max Andersson
Mp Marks blogghörna
Nicklas Attefjord
Niklas Henriksson
Olle Benner

Per Allvin
Per Bolund

Peter Eriksson
Jag har på senare tid märkt att jag inte hinner med att prioritera bloggen i den utsträckning jag vill för att det ska kännas meningsfullt.
Rasmus Ling
Rickard Söderberg
Rosalie Haglund
Saga JM Loxdal
Simon Nummela
Simon Westerberg
Sofie Österborg Wiklund
Therése Carlsson
Tomas Melin
Tony Johansson
Yvonne Ruwaida
Zaida Catalan jurist till yrket med en längtan efter utlandstjänst i Latinamerika.
Åke Askensten
Ibland tror man inte sina ögon och öron. TV 4 rapporterade 22 september att kvinnor betalat 2.000 kronor var för att höra Göran Persson föreläsa i en timme om härskarteknik.
Åsa Liljeqvist

Fritt att hålla i din spargris

USA:s tre största banker har kommit överens om strukturen för en stödfond för att stabilisera den skakiga kreditmarknaden, skriver The New York Times. Fonden ska förfoga över 475 miljarder kronor..

Jo nu kommer den smygande som en orkan över världen...kommer du ihåg förra gången bostadsbubblan sprack....så återigen håll i din spargris.....är du ung köp ingen bostad nu..hyr!

Fritt om vinyl

Hittade låten som var den första vinyl jag köpte för egna pengar....jo det var ett tag sedan....
Fritt Celine

Susanne Sjöström hittade inte kärleken i tv:s "Ensam mamma söker". Nu vill hon dejta Söndags läsare.


Så till Susanne och alla nattsurfare en liten låt från Celine...


Fritt om fars dag

Visst värmer det när barnen kommer med ett kort...det är bara att tacka och ta emot....:)


pappa

Fri från liberaler

Jag var ute och läste lite bloggar och hamnade på en annan planet.


Från sidan Aktuellt just nu:.

Talarkväll torsdag 25 oktober kl 19.
Talare: Magnus Andersson, ny CUF-ordförande.


Organisationen har en ordförande också...

Min bilder


Han verkar vara en ganska normal liberal eller hur? Från hans blogg snor jag hela inlägget för att visa liberala tankar..


(Skolmassakern och ekofascismen

Inte nog med att Pekka-Eric Auvinens - den unge mannen bakom skolmassakern i Finland - var inspirerad av den skogstokige finske ekofascisten Pentti Linkola.
Linkola uttalar sig även för ovanlighets skull även själv i Hufvudstadsbladet "I det långa loppet hjälper det inte att skjuta några skolkamrater. Det krävs en större massrörelse för att få ner befolkningen."
Pekka-Eric var med andra ord en politiskt motiverad terrorist!
Och miljöfundamentalismen har kostat åtta oskyldiga människor i Finland livet.
Detta borde för övrigt inte komma som någon överraskning. Gröna fundamentalister ser oss människor som ett problem. För dem är vi, våra liv, våra samhällen, vårt välstånd och vår utveckling något dåligt.
Naturligtvis är det bara en liten, extrem klick bland de gröna som är ekofascister. Men delar av tankegodset går igen i många gröna resonemang. Och Linkola är något av en kultfigur i stora delar av miljörörelsen och bland många gröna politiker. Så visst smetar det på dem. Med all rätt.
Det skulle vara riktigt intressant att höra vad det svenska miljöpartiet har att säga om tragedin och om de förvirrade tankar som låg bakom den. Och vad som egentligen sägs om saken ute i de miljöpartistiska leden. Gissningsvis skulle kvällstidningarna inte direkt behöva anstränga sig för att hitta någon milöjöpartistisk förtroendeman som är beredd att försvara Linkola.
Sedan är det bara att konstatera att i modern tid har miljöfundamentalism nu kostat fler människoliv i Finland än nynazism och militant islamism tillsammans.
Här finns ett obehagligt tankegods att hantera och bemöta. Så, vad gör de finska politikerna? Jo, de ser över vapenlagarna...  )

Det här var bland de mest korkad inlägg jag läst...jag har både skrivit och läst ganska många....men vi har yttrandefrihet i Sverige och även Henrik Alexandersson framför sina (fp)? eller liberal tankar.

En gång i tiden så var jag lite intresserad av liberala ideer. Det finns en ide-tradition om att inte staten skall bestämma över individerna....men när jag hör och sett folkpartiet som ständigt framför förbud för individerna är det lätt att se att idearvet är dött. Hur centerpartiet kan fångas av stureplansliberalismen är lite svårare att förstå....

Men när jag läser Henrik Alexandersson och de liberala hatförklaringarna så får jag tankar om nazityskland....jag vet inte riktigt...kanske är det symbolen eller ordförandes (Henrik Alexandersson´s) hat.. till miljörörelsen som för mig att tänka på hitler och judar.

Att förklara en dödsskjutning i en finsk skola genom att lägga skulden på miljörörelsen. Har Henrik  huvudet bara till att hålla uppe hatten. Så här skriver organisationen....Frihetsfronten är ett nätverk för människor som tycker att statens makt över medborgarna skall minskas; För dem som ogillar förmynderi, tvång och pekpinnar; För dem som tycker att folk skall ha rätt att bestämma över sina egna liv; För dem som tar frihetens idéer på allvar!


Så Henrik om du läser Pekkas avskedsbrev så ...

"Och kom ihåg att detta är mitt krig, min idé och min plan. skyll inte på någon annan än mig för mitt dåd. skyll inte på mina föräldrar eller vänner. jag berättde inte för någon om mina planer och jag behöll de alltid för mig själv. skyll inte på filmer som jag tittar på, musik som jag lyssnar på, spel som jag spelar eller böcker som jag läser. nej, de har inget med det här att göra. Detta är mitt krig: enmans krig mot mänskligheten, regeringar och svaga massor! ingen nåd åt jordklotets förorening. MÄNSKLIGHETEN ÄR ÖVERSKATTAD! det är dags få tillbaka DET NATURLIGA UTVALET&DE MEST LÄMPLIGAS ÖVERLEVANDE! "

Skit detsamma egentligen vad Frihetsfronten skriver för skit om andra de har väl inga egna ideer.....


Jag avslutar med en liten vacker melodi från Bob

För den som vill lämna Planeten finns det nu lite rörliga bilder från månen

Fritt om rent vatten

Vi människor består till största delen av vatten. Utan rent vatten dör vi

Vi transporterar bl.a olja med hjälp av vatten. Ibland hamnar det i vattnet, .......

..................ibland tar vi onödiga risker av ekonomiska skäl.... Eu-kommisionen stämmer nu Sverige inför Eu-domstolen. Ombyggnaden av reningsverk beräknas kosta 1 miljard..allt enligt SVT-text..

Ökande utsläpp, stigande temperaturer, smältande isar. I veckan presenterar FN:s klimatpanel (IPCC) en ny omfattande rapport - en syntes av den samlade kunskapen om klimathotet.

Ja vi behöver rent vatten...nu skall jag ta en kopp te....

Fri fråga om regeringens utlandsresor

194.192.22 kanske inte säger dig som läsare något...men mig säger det att SAS Airline i Danmark varit på besök på bloggen....Tyvärr fick jag ingen kommentar till min fråga jag ställt...om flygresor...

Det första jag fick lära mig som färsk riksdagsman var hur man skulle fuska med reseräkningen", skriver Bert Karlsson i dag:


Men kanske håller skatteverket och SAS på och undersöker frågan så snart får vi svaret om våra politiker och tjänstekvinnors resor??

Eller håller de på och planera en ny jobblinje...ni minns väl Rebecka

Rebecka, 26, har fått jobb.

Men det är en provanställning på deltid 140 mil från ettåriga dottern.

Hon måste tacka ja - annars dras a-kassan in.

Rebecka Magnusson bor i Luleå tillsammans med sin man Daniel och deras ettåriga dotter Saga.
Enligt arbetsförmedlingens regler måste hon nämligen vara beredd att flytta. Och för några dagar sedan kom en omskakande anvisning - från Karlskrona.

Fritt om skolan

Det skrivs en del om skolan dels för att folkpartiet försöker hitta någon politisk plattform. Folkpartiet är ju annars rätt överflödigt i svensk politik nu när moderaterna breddat sig och centerpartiet bytt politik till en stureplansliberalism.

Socialdemokraterna försöker också hitta på något för att verka intresserade av skolan. Det blir i alla fall lite media.

Om jag nu skall säga något vettigt om svensk skola så kan vi först se på skolans roll i ett samhälle.

Skolan skall lära den nya generationen vad de tidigare samlat på sig av vetenskaplig kunskap. Skolan skall också försöka förmedla en historiska kunskap om sammanhang.
Skolan är idag historielös på så sätt att den misslyckas med att förmedla grundläggande kunskap som språk, matematik...det påståendet är inte taget ur luften utan andelen barn och ungdom som inte klarar att avsluta grundskolan växer.

I Sverige är socialdemokraterna politiskt ansvariga för att skolan raserats. Dels Göran Perssons kommunalisering av skolan som givit mycket kraftiga nerdragningen av resurser till skolan.

Nedrustningen av skolan skedde främst genom ett ekonomiskt agerande som borde få varje moderat att bli röd av avund. Moderaterna går nu vidare och försöker sälja hela skolan så att de åtminstonde räddar undervisningen till sina egna barn i någon privatskola....Verkar som alla missat en poäng med skolan och det är att den också skall socialisera..dvs göra samhällmedborgare av en flock individer....

Tittar vi på siffror så kanske det inte framgår att varje barn & ungdom får färre lärartimmar i varje ämne..men...

Städningen är upphandlad ofta av gigantiska privata bolag. Det är skitigare i svenska skolor och städpersonalen som tidigare var vuxna på skolan är borta.

Maten är upphandlad och tillagas och transporteras från storkök som ofta ägs av något stort privat bolag. Husmor och mattanterna som tidigare var vuxna på skolan är borta.

Socialtjänstens kuratorer är borta från skolorna och upphandlas av någon enhet för enskilda ärenden. Tidigare gick det att slinka in till kuratorn när det var något i livet som tryckte...

Sjukvårdens skolläkare och skolsköterska är borta från skolan och dyker upp någon gång då och då eftersom de har fått gigantiska områden att serva....

Vaktmästaren delar på flera skolor.....

Slöjdläraren och musikläraren...ja om de finns kvar så har de några timmar och får fladdra omkring bland olika skolor....

Rektorn...ja den stackaren har numer rektorsområden med flera skolor "under sig"...

Kanslister som hjälper rektor och lärare...ja de försvann samtidigt som läkarsekreterarna i sjukvården...

Så kvar blir det en lärare som skall vara pedagog...administratör...socialarbetare....osv...det stjäl undervisningstimmar...

Nu diskuterar politikerna betyg vilken snygg vinkling på problemet i skolan...det beror alltså på barnen och ungdomarna att skolan havererat...eller vad är det de säger....

Jag kommer att återkomma med ett senare inlägg om kunskap vad är det.....men det blir senare..ha det ;) 

Fria perspektiv

Sydamerika för 4000 solvarv sedan......

I Peru har ett 4 000 år gammalt tempel grävts fram på en kustremsa i norra delen av landet, 76 mil norr om huvudstaden Lima.

Templet kallas Ventarron och ligger i en större ruin.

Där finns bland annat väggmålningar som kan vara de äldsta i Amerika enligt den peruanske arkeologen Walter Alva som lett utgrävningarna. Bilder

Alla som har lite kunskap om historia, känner till hur spanjorer och andra europeer ägnade sig åt plundring och folkmord i sydamerika. Historien fortsatte i nordamerika och det var väl ca 1.000.000 svenskar som emigrerade dit för att skapa sig en religös och ekonomisk framtid.

Parodi med politiker i kyrkan Det är nu tid att skilja stat och kyrka. Det betyder att de religösa föreningarna skall välja och utse sina ledare själva. Det vi behöver diskutera är kyrkans tillgångar. Är dessa tillgångar stulna från svenska folket och skall återlämnas till oss?.....Kanske Reinfeldt är vår nye Gustav Wasa..:)

Nu skildras frikyrkan på film. Men det är ingen smickrande bild som ges. I en ny Beckfilm kopplas Livets ord och Svenska Evangeliska Alliansen till terror mot homosexuella. Och i storfilmen Solstorm står hänsynslösa pastorer i centrum

Lokalbefolkningen förslavades i syd och nordamerika...med dagens språkbruk skulle vi tala om folkmord ....men alla dog inte...


Helgens
stora toppmöte för spansk- och portugisiskspråkiga länder urartade i verbala rallarsvingar.

- Varför håller du inte käften? ! ropade Spaniens kung till Venezuelas president Hugo Chávez.


Svaret är väl enkelt...spanien och dess kung...får ägna sig åt att kontrollera europa...det finns mycket svensk mark attanvända i nya eustaten...men sydamerika håller på och gör sig fritt från spansk terror.....

Så visst kan man säga som spaniens kung...håll käften....hur var det nu...yttrandefrihet ...frihet..ja just fri.....

Bolivias president Evo Morales klagade enligt Reuters referat i sitt tal över att kolleger ser honom och Chávez som Latinamerikas vänstervariant av de senaste årens stående politiska skämt om Storbritanniens Tony Blair som USA-presidenten George Bushs knähund.

- På grund av kamrat Hugo Chávez ovillkorliga stöd behandlar de oss som djur - han är den store och jag är den lille, sade Morales.

BoliviaDet är något inbyggt i europa och vårt sätt att se på människan och Livet som gör att dessa händelser inträffar gång på gång. Jag tror inte det är så enkelt som vänstern gör gällande att det är kapitalismen........

Nu är USA och Tyskland överens om Iran. En liten enkel fråga är med vilken rätt.....
........förtroendet för USA faller liksom för vår egen moderate ledare...Näringsminister Maud Olofsson (c) ville åka hem och göra avdrag för hemresor med 26.951 kronor. Men det gick inte Skatteverket med på.

Avslutar morgonens skriverier med en liten kul artikel från expressen om konspirationsteorier.
Att ubåtarna kom från väst och att polisen sköt Palme har länge kunnat avfärdas som konspirationer i extremistkretsar. Men inte nu längre.

Fria tankar

Att styra rullstolen och att skriva på datorn med ren tankekraft låter som science fiction. Men med tankemössan kopplad till datorn går det riktigt bra. Svårt förlamade människor har redan provat metoden.

Så nu när det är bevisat med tankens kraft kan styra ..så kanske vi tillsammans kan börja tänka på......Världens medeltemperatur stiger nu snabbare än väntat.

Samtidigt ökar koldioxidhalten i atmosfären.

Varför? Våra utsläpp av koldioxid blir allt större, samtidigt som naturens förmåga att klara utsläppen försvagas.Så tänk om vi genom att sjunga kan förändra världen..


Fri att jobba på moderat och Skyttes vis

Rebecka, 26, har fått jobb.

Men det är en provanställning på deltid 140 mil från ettåriga dottern.

Hon måste tacka ja - annars dras a-kassan in.

Tack och hej då Reinfeldt,

Det finns en person Göran Skytte som genomgått en religös kris sedan sin unga tid och nu försöker hitta en personlig väg ur krisen...stackars Göran han tror på kapitalet nuförtiden.... Han kallar sig yngling och formulerar sig så här :) "Men förlåt en yngling. Det finns som sagt en annan sida av myntet: för varje "borgerlig överklassare" som betalar svart, finns det en person som jobbar svart."

Till Göran som lever i sin dualistiska väld...tärningen har sex sidor och ditt mynt bara två.....

Kommer du ihåg när du var yngling Göran?


Men Musiken lever vidare utan dig:)  Bara att klicka och njuta .......och Rebecka får väl köpa sig en mp3-spelare och lyssna då hon åker tåg till och från arbetet...det är moderaternas satsning på miljövänliga transporter...du har väl hört det nya att kombinera arbetslinje med miljö från Reinfeldt....
 

Från friheten till fri

Något av det vackraste som finns är när en människa som lever i frihet blir fri. Det kanske för många är en konstig formulering från frihet till fri.

När du ser på Paul som telefonförsäljare så ser du en man i frihet. Han går till jobbet och gör sin grej, dvs sälja elektronik. Ja visst hade han lyssnat på musik hela sitt liv och på så sätt är han som alla andra beroende av andra.

Men som en fågel lyfter från marken kliver det fram en fri man.....vackert, sexigt, underbart...Livet.. Du behöver bara klicka.....
Så om ingen visste vad yttrandefrihet innebär så vet du nu....frihet..ja just fri...


Fri att kontrollera riksdagsmän & kvinnors utrikesresor

Hela 95 procent av befolkningen anser att det inte är rätt att fuska med bidrag.

Nu har vi sett media vända upp den smutsiga byken när det gäller moderaterna. Det är extra angeläget att granska moderater och folkpartister eftersom de driver linjen så hårt att svenska folket fuskar.

Jag har erbjudit 50:- skattefritt till den som tar fram en hederlig moderat till Reinfeldts regering. Observera att ingen har gjort anspråk på dessa 50:-.

Så nu vet vi att moderaternas trovärdighet i frågan om skatter och lag = 0

Nu kvarstår att ledande personer tar sig friheter utanför lag. Det är oacceptabelt eftersom det är just riksdagsmän och kvinnor som stiftar lagarna. Vi skall inte ha kriminella ledare i Sverige.

Nu har kalla fakta gjort ett bra program om riksdagsmännen & kvinnornas inrikes-resor se det programmet. Klicka på TV4-Loggan så kommer du dit direkt.Riksdagsledamoten Jan R. Andersson (m) har betalat tillbaka 3536 kr till riksdagsförvaltningen för en resa mellan Luleå och Kalmar - efter att Kalla fakta ifrågasatt denna. Riksdagsledamoten Peter Rådberg (mp) har betalat tillbaks 2250 kr till riksdagen efter att Kalla fakta ifrågasatt hans reseräkning - där det framgår att riksdagen betalt ett rum för medföljande barn.

Ni som tittade på programmet vet att det är fler än dessa 2 personer som handlat utanför gällande lagar och regler. Visst är det gulligt att de betalar tillbaka men jag vill inte se dessa personer på någon mer nomineringslista från respektive parti. Visst kan människor göra fel i sina liv och vi skall återge dem full respekt.

Men en människa som medvetet bryter mot lagen efter att han eller hon har tagit plats i Sveriges lagstiftande har jag ingen förståelse alls för. Vi talar inte om några människor som drivs av fattigdom eller andra skäl. Bara ren djävla egoism. jag hoppas att de själva förstår och avgår...

Jag har tagit upp frågan om regeringen och förvaltningarnas utlandsresor. Ännu har jag inte sett någon
granskning.

Min fråga är om individen som reser får personliga poäng, bonus eller rabatter på sina flygresor i tjänsten.?


Det blir om så är fallet mycket stora pengar för privata semesterresor. Om det är som min fråga så tillhör denna förmån staten och om den är privat så är det en förmån som skall beskattas.

Eftersom jag tidigare visat er att både skatteverket och regeringskansliet läser den här bloggen så får vi väl höra något fram över. Jag kommer att fortsätta fråga...och fråga...och fråga...kanske kan TV4 även tittar på utlandsresor...men inte är det så illa att även reportrar får förmåner...vem vet?

Senaste besöket från skatteverket var tidigare idag..
wadstrom.blogg.se *2007-11-09 14:48:36 - Skatteverket
wadstrom.blogg.se *2007-11-09 14:48:14 - Skatteverket
wadstrom.blogg.se *2007-11-09 14:47:43 - Skatteverket


Någon som jobbar på t.ex. SAS som kan kommentera på bloggen?

Fritt YES äntligen

Kalifornien vill ha tuffare utsläppskrav på bilar. För att pressa fram hårdare lagar har den amerikanska delstaten med guvernör Arnold Schwarzenegger i spetsen beslutat sig för att stämma USA:s regering.

Varför så stort Yes i min rubrik. Jo USA som konstruktion består egentligen av ett stort antal stater. När Bush vägrar att skriva på avtal om allt egentligen, med övriga världen. Miljö, barnkonventioner ja det är bara att fortsätta så beror det bl.a på att USA´s konstrutruktion är värre än kommande EUstaten.

Men om delstaterna börjar ställ krav så kommer även USA´s attityd till att samarbeta med FN och övriga världen att öka....

naivt ´formulerat men som jag hoppas på enkel svenska...

USA, Amerikas förenta stater eller Förenta staterna, även kallad för Amerika (engelska; the United States of America), är en förbundsrepublik i centrala Nordamerika. Landet sträcker sig från Atlanten i öster till Stilla havet i väster, gränsar mot Kanada i norr och Mexiko i söder, och har en maritim gräns mot Ryssland i nordväst. Dessutom innehar man en samling territorier och besittningar runt hela världen.

Landet består av 50 olika delstater, som utövar ett omfattande självstyre enligt det federala systemet


Fritt om riksdagsmännens resor

Samtidigt som riksdagen hårdsatsar på att komma åt fuskande bidragstagare via försäkringskassan finns ingen kontroll av hur riksdagsledamöterna använder de 65 miljoner kronor som notan för deras sammanlagda inrikesresor gick på förra året. Det har de själva bestämt.,

Jag kör ett helt blogginlägg i repris bra TV4...fortsätt och gräv så hittar ni inte en hund som är begravd utan en hel kennel......en kontroll av flygbolagens bonus och rabattsystem kanske......

Fritt från moderaternas hemsida

Frågan du undrade över var:

Hur ska man bekämpa brottslighet?


Svaret är: Brottsligheten bekämpas dels genom ett starkt rättsväsende och dels genom en politik som minskar utanförskap och arbetslöshet.

Tidiga och tydliga insatser mot ungdomsbrotten är viktiga. Föräldrar ska stödjas och deras ansvar att förmedla normer till barnen ska tydliggöras. Det ger tryggare barn och förebygger brott. Ett aktivt brottsförebyggande arbete är nödvändigt för att öka tryggheten och minska brottsligheten.

Att bekämpa vardagsbrotten - stöld, inbrott, skadegörelse och misshandel - måste prioriteras. Därför vill vi satsa på fler poliser, i hela landet.

Så här vackert står det på Moderaternas hemsida....trovärdigt eller hur.....Det går inte att längre att skylla på tillfälligheter. När även Familjen Moderat, Carl och Charlotte Cederschiöld, avslöjas som skattesmitare blir bilden tydlig av en politisk klass som anser sig stå över lagar och regler som de anser att vanligt folk ska hålla sig till.


Reinfeldt har väl insett att nu gäller det att som strutsen sticka ner huvudet i marken och hålla käften tills media tröttnar.....jag hittade ett lite klipp på Carl Bildts blogg som jag avslutar med......
Jag är rätt övertygad om att också media kommer att skriva om ett parti i harmoni med sig självt och med betydande tillförsikt inför framtiden - trots att en del av dem kanske hade väntat sig någonting annat...

Jag fick en funderare på när jag läste Carls blogg...de verkar flyga en del politikerna..ingår väl i jobbet....SAS brukar väl lämna rabatt på mycket resande...undrar om denna rabatt tillfaller staten eller om det är en "skattefri inkomst" för våra kringturnerande politiker i EU och världen.....kan ju annars vara bra att utnyttja eventuella rabatter för familjens privata resor....men inte är det så illa...skattemyndigheten har säkert kontroll på riksdagsmännens resor.....

Om jag är irriterad...det är bara förnamnet.......:( 2007-nov-04 @ 20:16 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks (0)


Fritt om regeringssekretessen

Regeringen backar om lagförslag om sekretess


Tre års
sekretess i stället för 70 år. Och ingen absolut sekretess.

Efter frän kritik backar regeringen på flera punkter i sitt lagförslag om att hemligstämpla tsunamibanden.

Det var ju bra det för om 70 år så är ju banden förstörda....men vet inte varenda svensk att det inte handlar om rikets säkerhet utan endast om döljande av politikers handlande.

3 år låter som en bra timeing att mandatperioden tar slut och det är nyval.

Skärp er gubbar och gummor offentliggör innehållet nu!


Fritt om annalkande ekonomisk kris

Washington. Risken för en djup ekonomisk nedgång har tilltagit både i USA och övriga världen. Det säger den förre amerikanske centralbankschefen
Alan Greenspan när han ställer upp för en intervju med DN som enda svenska dagstidning. Den pågående finanskrisen liknar det som hände
vid börskraschen 1987. Men denna gång kan följderna bli värre.

- Konjunkturen är viktig och vi har passerat toppen. Man ska också komma ihåg att ekonomer aldrig tar ordet ras i sin mun förrän det har skett, säger Mitelman.

Regeringen verkar fatta för de har redan börjat sänka lönerna. Ann-Marie Bergström har 62000 kronor i månaden
i lön. Claes Borgström hade 74900 kronor. För samma arbete:)

Visst är lönen något som de flesta människor i det här landet bara kan drömma om den räcker väl till 3-4 vårdbiträden inom äldreomsorgen. Så särskilt synd om Bergström är det inte..

Kanske skall svensk jämställdhet nu EUanpassas den också.....   Det kanske är kvinnornas möjlighet som kommer nu...smarta företagare anställer ju oftast billgaste arbetskraften och eftersom kvinnor som regel har 10-20% lägre lön så kanske den annalkande ekonomiska krisen främst drabbar män:)

Fritt om Pekka

Det här är ett försök att formulera något begripligt om Pekka....han avslutade sitt avskedsbrev så här..

Och kom ihåg
att detta är mitt krig, min idé och min plan. skyll inte på någon annan än mig för mitt dåd. skyll inte på mina föräldrar eller vänner. jag berättde inte för någon om mina planer och jag behöll de alltid för mig själv. skyll inte på filmer som jag tittar på, musik som jag lyssnar på, spel som jag spelar eller böcker som jag läser. nej, de har inget med det här att göra. Detta är mitt krig: enmans krig mot mänskligheten, regeringar och svaga massor! ingen nåd åt jordklotets förorening. MÄNSKLIGHETEN ÄR ÖVERSKATTAD! det är dags få tillbaka DET NATURLIGA UTVALET&DE MEST LÄMPLIGAS ÖVERLEVANDE!

För envar det som han förtjänar.

Pekka-Eric Auvinen (aka NaturalSelector89, Natural Selector, Sturmgeist89 och Sturmgeist). Jag använder även pseudonym Eric von Auffoin i internationella sammanhang.


Tyvärr har hans filmer tagits bort från Youtube...inte för att jag tror de är särskilt vettiga men det vore nog bra om de var kvar så det gavs en möjlighet att analysera...men skit det samma jag får ganska snabbt tankar kring Nihilism..

Nihilism är en filosofisk inriktning som anser att världen - och speciellt mänsklig existens - saknar objektiv mening och värde. Nihilister anser att det inte finns någon objektiv grundval för kunskap och moral. Man resonerar som följande: Det finns ingen gud, traditionell moral är falsk och etik kan inte definieras eftersom den är olik beroende på var i världen man befinner sig. Därför har livet ingen mening och inget handlande är att föredra framför annat. Uttrycket lär i sin moderna användning komma från rysk litteratur och då i betydelsen "om Gud inte existerar så är allt tillåtet"; ett citat med härrörelse från Dostojevskijs roman "Bröderna Karamazov". Den ryska bonderörelsens narodniker och attentatsmän kallades också för nihilister men då i en överförd betydelse.

Framstående filosofer som har skrivit om nihilism är bl.a. Friedrich Nietzsche och Martin Heidegger. Nietzsche beskrev kristendomen som en nihilistisk religion eftersom den konstant undviker utmaningen att hitta en mening med jordelivet och istället har skapat en andlig projektion där moral och lidande inte existerar (dvs Himlen). Han ansåg att nihilism var resultatet av Guds död. Heidegger beskrev nihilism som det tillstånd där "det inte finns något existerande kvar."Det finns givetvis massa länkar kvar till Sturmgeist89 och jag valde den här där han skrivit..Just joking. Im not a nazi and I don't support national socialism.


Add Video to QuickListFührer's Face!
Heil Hitler! Sieg heil! White power! Heil aryan super race! Just joking. Im not a nazi and I don't support national socialism. Heil Hitler! Sieg heil! White power! Heil aryan super race!

Just joking. Im not a nazi and I don't support national socialism. (more) (less)

  From: Sturmgeist89
Views: 57
Added: 2 weeks ago
Tags: Adolf   Hitler   Führer   Chancellor   Third   Reich   Nazi-Germany   National   Socialism   Nazism   Ideology   Totalitarianism   CultTime: 02:40 More in

Så inte vet jag om någon blev klokare....jag plockade fram två andra filmer...obs de är bara resonerande av vad jag förstår två amatörresonerare och är nog rätt ok för att förstå.....
My problem with nihilism

Democracy as Structured Nihilism

Så min sammanfattning a de tragiska händelserna är att de är just tragiska och en stor mängd människor lider. Vi får väl tänka på de levande och se till att vi skapar en bra tillvaro för alla människor...

Det jag skriver kanske inte har något alls med att göra hur Pekka tänkte men en fundering jag får kring just mening och religion är just det som står ovan om Nietzsche den att religionen har missat att tala om meningen med livet på jorden..........För verkligheten finns här och vi är en del av den....jag är en av många som hävdar att det inte finns någon skapare och jag har svårt att förstå hur människan som varelsen kan hamna i tankar som pekka gjorde..att enskilda individer kan "hamna lite snett i logiken" vet vi...men det svåraste att förstå för mig är nog ändå hur människan kan förstöra miljön och de livsförutsättningar vi behöver för att överleva.......

Fritt om myndighetsövervakning


Hej igen kära läsare, särskilt välkomnar jag Regeringskansliet och Skatteverket.

Som jag skrivit tidigare är det trevligt med myndighetsbesök på bloggen. Då kan vi ju vara säkra på att bloggen fungerar och att myndigheterna läser...

Ett litet utdrag nedan av några intressanta besök.....

wadstrom.blogg.se *2007-11-05 09:15:36 - Regeringskansliet

wadstrom.blogg.se *

2007-11-08 10:36:25 - Skatteverket

wadstrom.blogg.se *2007-11-08 13:06:23 - Skatteverket

Jag har ju skrivit en hel del om Moderater och skatter så jag fortsätter väl...
Statsminister Fredrik Reinfeldt har utsett H G Wessberg att efterträda Ulrica Schenström som sin statssekreterare. H G Wessberg var en av de statssekreterare i TT:s granskning som svarade att han har betalat för svarta tjänster. Han är reservofficer med majors grad.

Det känns tryggt med en mitär i ledningen :-)

wadstrom.blogg.se *2007-11-08 09:12:28 - Försvarets Radioanstalt FRA
wadstrom.blogg.se *2007-11-08 09:11:05 - Försvarets Radioanstalt FRA

Men om jag nu skall vara lite allvarlig så är det kul med besök på bloggen från höger till vänster....min fundering kvarstår om kriminalitet i Sverige. Finns det inte en enda moderat som gjort rätt för sig i samhället och kan ingå i Regeringen? Jag är beredda att utlysa en hittelön till den som hittar en hederlig moderat. Reinfelt verkar ha svårt men 50:- i hittelön, skattefritt, till den som kan ta fram en äkta hederlig moderat till Reinfeldt....

Det tycker jag skall bli intressant

Tiilägg
Det verkar intressant :-)
wadstrom.blogg.se *2007-11-08 15:15:47 - Regeringskansliet

Fritt om Lex Reinfeldt

Skatteverket vill göra små svartjobb lagliga

Skatteverket diskuterar hur skattereglerna kan ändras så att fler små svartjobb blir lagliga. Dels är det svårt att kontrollera mindre betalningar mellan privatpersoner, dels stör dagens regler det allmänna rättsmedvetandet.

Helt ok att ändra lagar...men de brott som är begångna fram till en ny lag kommer är kriminalitet och inget annat...så slå nu inga blå dunster i människor kära moderater....

Fritt om övervakning

Uppgifter om alla telefonsamtal, all internettrafik och alla sms ska från och med januari 2009 samlas in och göras tillgänglig för polisen vid brottsutredningar, enligt ett utredningsförslag.

Övervakningen har sin rot i ett EU-direktiv och håller nu på att införas i hela unionen.

Både Datainspektionens dataråd och utredningens egen expert på it-juridik dömer ut viktiga delar av förslaget till datalagring i Sverige. Rättssäkerheten är hotad när uppgifter kan lämnas ut för lättvindigt, menar man

Ladda ner


Min spontana kommentar är att övervakning är ok vid brottsutredningar men det finns ett mycket stort men.
Det bliren enorm mängd information som egentligen kommer att handla om att alla individer blir övervakade i samhället. Återigen så kan jag tycka att det är ok men....

En förutsättning är att vi har en fungerande rättsstat och en fungerande demokrati...Media i alla dess former med tryckfrihet och yttrandefrihet är ett måste...

Ett land kan mycket snabbt få en regering som inte ger medborgarna frihet. Ett land kan mycket snabbt få en regering som struntar i lagstiftning och ifrågasätter medias roll.

Så min slutsts blir nog att vi redan är övervakade och att sveriges medborgare behöver bygga upp ytterligare system för kontroll och granskning av... statsmakten och myndigheter. Hur detta skulle kunna se ut vet jag inte..
Men med den tekniska utveckling som skett kanske det inte längre räcker med den grundlag vi har....

Det finns en modell som kanske skulle gå att modifiera och göra en konstruktion av på statlig nivå. I många kommuner har man lite olika system för medborgarförslag. Dvs att en enskild kommunmedborgare kan initiera förslag direkt till den styrande kommunfullmäktige. Kanske skulle det gå att hitta någon form där enskilda medborgare ges rätten, möjligheten till granskning......hur detta skall se ut vet jag inte men vi kan se skräckexempel i världen där den religösa, lagstiftande och dömmande makten blir samma. Media stänger de lätt av i dessa länder........

Vi får inte glömma att sverige med sitt personnummer och folkbokföringssstem är det landet i världen som har högst kontroll av alla stater på sina medborgare.......med "fel" regering så är befolkningen illa ute...snart har svenska folket inte längre kontroll då EUSTATEN tar över.

Ok vi har ingen EUSTAT än men EU-fördraget som svenska folket inte får friheten att rösta om är som jag och många fler ser det...inledningen till bildandet av en ny STAT. När det gäller just synen på Eu och Eufördraget vet jag att fördraget inte presenteras som steget till statsbildning....men om vi utgår från att det jag påstår om EU är sant så är det ingen tvekan om att förslaget om lagring av trafikuppgifter inte skall accepteras av någon demokrat och förespråkare för tryckfrihet och yttrandefrihet..........


Fritt om järnväg

Inrikesflyget får färre passagerare medan SJ vinner marknadsandelar. En viktig förklaring är att allt fler företag rekommenderar sina anställda att ta tåget av miljöskäl.

Ja det här kommenterar jag bäst genom att hämta direkt vad Miljöpartiet skriver på sin hemsida......


Järnväg


Järnvägen är ett av de effektivaste sätten att transportera sig via och det är samtidigt ett av de mest miljövänliga. I det ekologiskt hållbara samhället så är järnvägen en självklar del av både transport av människor, men också gods.

Idag missgynnas järnvägen på flera sätt. Den byggs inte ut i samma takt som man bygger motorvägar för lastbilar. På så sätt så får lastbilsnäringen fördelar framför det mycket mer miljövänliga järnvägen.

Den skatt som finns på järnvägen gör också att lastbilstrafiken och busstransporterna gynnas ännu mer. Detta är inte ett hållbart system om vi vill att man mer och mer ska gå över till miljövänliga transportmedel.

Vi vill att man i bygger ut järnvägen och gynnar den på bekostnad av de transportsätt som bidrar till växthuseffekten, t ex buss, flyg och lastbil.

Fri mätning

Reinfeldt är kritisk till mediernas hantering av statssekreterarnas skattesynder. 

Polisen har en lite annan syn på kriminalitet...eller varför händer detta......Vid lunchtid på onsdagen genomförde polisen en husrannsakan på TV4:s redaktion i Stockholm. Syftet var att få tag i kontokortslipen efter TV4-reportern Anders Pihlblad och dåvarande statssekreteraren Ulrica Schenströms krogmötet.

Det svenska folkets betyg på regeringen sjunker och är rekordlågt, enligt en undersökning från opinionsföretaget Skop.

Trots skandalerna med vindrickande statssekreterare och skattefifflande politiker har moderaterna inte drabbats av något ras i opinionen.  Däremot ökar osäkerheten bland väljarna, visar Synovates extramätning av hur svenska folket reagerat på affärerna.

Folkpartiet får sin högsta siffra sedan valet, 7,2 procent. Centerpartiet får samtidigt sin lägsta siffra sedan augusti i fjol, 5,5 procent. Kristdemokraterna kan andas ut något efter att ha nått en bit över riksdagsspärren, med 4,7 procent i den här mätningen.

På oppositionssidan får socialdemokraterna 43,7 procent, jämfört med 44,3 förra månaden. Miljöpartiet får 6,8, mot 5,3 i oktobermätningen, men uppgången är inte statistiskt säkerställd. Vänsterpartiet får 5,1 procent.

Bland partierna utanför riksdagen får sverigedemokraterna 2,3 procent, mot 3,2 i förra mätningen. Övriga partier får 1,6 procent.

Opinionsinstitutet Synovate, som tidigare hette Temo, har i den här mätningen för DN intervjuat 1.701 personer under perioden 24 oktober-5 november.
 
Mätningar är bara mätningar så var och en får väl dra sina egna slutstaser...2010 är ju nästa inplanerade val om inte regeringen avgår i förtid....jo sedan har vi ju 2009 då vi väljer reperentanter till EU. EUstaten höll jag på att skriva men vi är ju inte riktigt där än...vid bildandet av EUstaten menar jag.....men det får ju inte svenska folket friheten att rösta om...eu utan folket...

Fritt om timeing

Amerikanska forskare har hittat ännu en planet som kretsar kring stjärnan 55 Cancri. Och det kan finnas fler som påminner om Jorden därute.

Va bra då kan vi fortsätta och förstöra människans livsförutsättningar här på jorden....och konsumera mera..

men vänta lite...det var visst 41 ljusår dit......

Ljusår är en längdenhet, som används i populärvetenskapliga sammanhang inom astronomi. Ett ljusår är den sträcka som en ljusstråle färdas i vakuum under ett år. Det handlar om 9 461 miljarder kilometer. Den närmast jämförbara längdmåttsenheten är Petameter (Pm). Ett ljusår är alltså cirka 9,5 Pm.

Som jämförelse kan sägas att solen, som är den närmaste stjärnan, ligger 8 ljusminuter och 19 ljussekunder från jorden och den näst närmaste stjärnan, Alfa Centauri, ligger drygt 4 ljusår bort.

Ljuset hinner ca 300,000 km per sekund, och det vill säga, att det tar 8 minuter för ljuset att ta sig från solen till jorden.


Fritt bud på varumärket

Klickbar bild

Fritt Quack

Quack

Förutom lilla Quack så är det väl bara att säga god natt och sov gott...


Jo en sak till du som gillar Rolling Stones kolla stilstudien.när Charlie & Keith värmer upp....och så när Charlie Watts och  Keith Richards spelar....du kanske inte tänkt på att det är dessa två musiker som gör Stones just till The Rolling Stones....................

Fritt om regeringsbesök på min lilla blogg ;-)

Det sägs att bloggen inte är intressant, pyttsan..jag har plockat fram lite aktuell info om besök från...det är bara för att retas om någon undrar..........yttrandefrihet förutsätter att någon läser...jag såg att försäkringskassan fått stora nojan och börjat surfa kring bland bloggarna......men just försäkringskassan har jag inte sett på besök här..däremot lite andra intressanta läsare...

Jag har varit snäll och tagit delete på exakt vilken dator som besökt mig...men det är bara för att skatteverket gillar hårdrock...det gör jag för vänner skall man vara snäll mot har Reinfeldt lärt oss alla...Det gäller givet vis även musikvänner:)

Sveriges mest lästa bloggar handlar om politik. När de dök upp förutspåddes en revolution för den politiska opinionsbildningen. I dag talar forskare om en flopp och även skribenterna själva är tveksamma till bloggens egentliga genomslag. Läser bloggarna mest sig själva?

Riksarkivet gillar att läsa om moral , kanske kan vara bra....
wadstrom.blogg.se *2007-11-06 09:57:45 - Riksarkivet

Finansminister Anders Borg är orolig för att svenskarnas vilja att betala skatt ska försämras av uppmärksamheten kring moderata politiker som anlitat svart arbetskraft.

Här har det varit ordentlig genomgång av bloggen !

wadstrom.blogg.se *2007-11-06 09:42:16 - Regeringskansliet

Skatteverket som borde jaga moderata skattesmitare gillar min blogg och Iron Maden:-)

 
wadstrom.blogg.se *2007-11-06 09:17:45 - Skatteverket


Det är lite kul med att regeringskansliet hälsar på...så jag passar på och hälsar till pojkarna Anders & Carl & Fredrik..............ni kan väl hyra in sveriges skarpaste säkerhetsexperter om ni vill surfa runt lite mer osynligt..de osynliga är lite svårare att se.. men här är ni alltid välkomna
........men ni kanske blir sugna på och titta lite mer sexiga sidor och regeringen har väl nog med moralpoblem med alkohol och kriminalitet...

.................kan ni inte vara vänliga och ställa era platser till förfogande.

Svenska folket skulle nog uppskatta ett nyval för att få säga sin mening!

Fritt om matställen 2

Brandförsvaret var snabba med att släcka elden. Det var rätt imponerande att se hur polis, socialtjänst, kyrka.. arbetade vidare med att ta hand om brandens konsekvenser. Fastighetsägare, försäkringsbolag ja det är många som aktiverades....


Det som diskuteras är självklart vem eller vilka som anlagt bränderna och varför.....vi får hoppas polisen får tag i de skyldiga. Så du som vet det minsta kontakta polisen.......


Någon insändare i lokaltidningen föreslog att vi skulle öppna den gamla fängelsehålan vid slottet och slänga bort nyckel...det är ett relevant förslag..
.............varför...jo de kriminella idioter som bränner restauranger missar en mycket viktig sak......i husen finns det lägenheter och i lägenhetrna bor det människor.

Ingen hyresgäst skadades men inte var det de kriminella idioternas förtjänst....


Fritt om matställen..

Två matställen började brinna (radio)i på tisdagsmorgonen. Den här gången är det två ställen i samma kvarter i centrala Nyköping- restaurang Fika (aftonbladet) och den nyöppnade  (svd) nattklubben Hypontiq (DN)
Räddningstjänsten fick larmet vid kvart i sex på tisdags morgonen och släckningsarbetet pågår (SN)

Vad är det som gör att just restauranger är så lättantändliga?

Polisen är övertygade om att det rör sig om mordbränder.

- Vittnen har hört kraftiga smällar och sedan sett två personer springa från platsen, säger Kenneth Wiklund vid polisen i Södermanland.


Fritt om 6/11

Avveckla all kärnkraft fredlig som militär så uppstår inte frågan om atomvapen.....det är svårt att tillverka vapen av ett vindkraftverk....73 procent av de drygt 1 000 som tillfrågades ansåg att USA ska använda ekonomiska sanktioner och diplomati för att stoppa Irans kärnprogram. 18 procent föredrog att USA agerar militärt.
Nyss var det Irak som skulle fråntas kärnteknologin...men det fanns viss ingen...eller var det så illa att Bush tog fel på Irak och Iran när han startade kriget....Nu verkar Iran vara Bush´s nya mål i karriären....

Pakistans president Pervez Musharraf ber omvärlden om mer tid för att införa demokrati, efter 60 års självständighet. USA de far om kring på planeten som ordningsman USA:s president George Bush uppmanar Pakistans president Musharraf att lämna sin post som överbefälhavare. USA:s budskap till Musharraf är att valen måste hållas som planerat.

USA har all anledning att sätta press på president Musharraf, eftersom Pakistan är en nära allierad i den så kallade kampen mot terrorismen. De senaste sex åren har USA pumpat in tio miljarder dollar i bidrag till Pakistan, inte minst genom militärt samarbete.

Nu ska det amerikanska biståndet ses över, sa president Bush, men vad det konkret innebär kan Vita huset inte svara på, och hotet verkar hursomhelst inte ha nån verkan just nu. Bush konstaterade att USA för några dagar sedan vädjade till Musharraf att inte införa undantagstillstånd, men utan resultat.

Med en vag överenskommelse om underrättelseutbyte försökte USA:s president George W Bush och Turkiets premiärminister Recep Tayyip Erdogan efter sitt toppmöte på måndagen dämpa det turkiska krigsmullret mot kurdgerillan PKK.

Bildt öppnar för ny fredsstyrka - Har vi möjlighet att hjälpa till så ska vi göra det, säger utrikesministern.
I intervjun förklarar Carl Bildt att Sverige går från en utrikespolitik som varit observerande och kommenterande till en som ska bli mer analyserande och agerande.

Alla flygresenärer till och från EU ska riskbedömas som ett led i kampen mot terrorism, enligt ett förslag från EU-kommissionen. Och terroristbrott ska få en vidare definition.

I Kenya med start på tisdagen möts kyrkoledare från hela världen i det som förmodligen blir världens största ekumeniska kyrkomöte någonsin.
Temat för det historiska kyrkomötet är "Vår resa med Jesus Kristus, Försonaren".

Kanske är det så att problemen i världen uppkommer för att människor lämnat ifrån sig makten till andra som missbrukar .....Eu utan folket men ......EU ska 2009 få en egen utrikesminister, som formellt kallas hög representant för EU:s utrikes- och säkerhetspolitik. Carl Bildt är en av dem som pekas ut som aktuell för toppjobbet....jo ja tackar jag.....

Jo men visst det är en trygg värld de skapar våra präster,  politiker och militärer.......Jag undrar och undrar vad det egentligen är allt stridande handlar om..maktbehov.....olja..?

Inte vet jag men en trist nyhetsmorgon...nu lyssnar vi på lite hoppingivande musik och tänker om...  du kanske tycker jag är en drömmare..men jag är inte den ende...

Blomenbergska skolan blir kvar...Det meddelades i kväll på ett möte med föräldrar och politiker som hölls på skolan.- Det finns en potential att skolan kan växa och det är viktigt att den finns kvar för landsbygdens utveckling
Det var en bra nyhet...barnen skall självklart gå i skola där de bor och inte åka buss hela dagen....


Fritt från Afganistan

- Det är ingen i styrkan som inte upplever detta som krig, säger kontingentchef för den norska ISAF-styrkan, överste Ivar Magne Sakserud  Jag läste om artikeln i Aftonbladet flera gånger....

..det måste vara en Norgehistoria...är det någon som skjuter...kanin...kanin..kanin...kan ni inte sluta skjuta nu.......

Om vi nu stannar upp och funderar och funderar...vad gör Norska och Svenska pojkar i Afganistan.....hur hamnade de där................

.
Bild:Flag of Afghanistan.svg


Afghanistan, officiellt Islamska republiken Afghanistan (pashto: د افغانستان اسلامي جمهوریت; persiska: جمهوری اسلامی افغانستان), är en kustlös stat i södra Asien. Generellt anses landet tillhöra Centralasien. Afghanistan gränsar till största delen till Pakistan i söder och öster,[1] Iran i väst, Turkmenistan, Uzbekistan och Tajikistan i norr, och Kina allra längst i öster. Namnet Afghanistan betyder "afghanernas land".


Under tiden du funderar så finns det lite samlade bloggar om afganistan att läsa

Fritt om (bidrags-) avdragsfällan

Fusket med svartarbete är mångfalt större än bidragsfusket, enligt Försäkringskassan. Ändå storsatsar regeringen på att jaga bidragsfuskarna.

Jag undrar jag om det är så att rika människor har möjlighet att köpa in tjänster till hushåll & villa och att "mindre rika" människor är beroende av de offentliga systemen......Jag vet inte om det är så :)

....men visst får den politiska moderata retoriken om bidragsfusk lite annan betydelse nu när vi vet att skattefusket är mångfalt större.....undra just hur många arbetarfamiljer i miljonprogrammen som hyr in städning och ombyggnation svart.......

Det blir ju dessutom dubbelfel eftersom det offentliga systemet finansieras av icke inbetalda moderata skatter...sedan vill moderaterna dessutom sänka skatten.......jag blir lite förvirrad när jag hör moderaterna jaga sjukpenning och akassa....skumt är det i dubbelmoralens nya Sverige

Jag hoppas också att folk ser att vi tar det här på allvar, säger Reinfeldt. Nä..tyvärr gör nog inte folk det...

Fritt om Aftonbladet & Bloggportalen

DN har haft en dominerande ställning som media i förhållande till bloggvärlden. Förutom DN har också SVD öppnat för interaktion, även IDG, Dagen och HD osv..länkarna är exempel på lite nyhetsflöden. Men det känns bra att även en lite rödare tidning kommer med som referent till olika bloggartiklar.

Äntligen är de här!
Blogglänkar direkt knutna till Aftonbladets artiklar på nätet.  Aftonbladet länkar enbart till bloggar som är registrerade på Bloggportalen. Det är en viss tröskel och höjer därmed kvaliteten på bloggarna som kommer med i listningen. Vi visar alltid vem som ligger bakom bloggen via en presentationssida

Att den moderata dubbelmoralen har varit det mest diskuterade temat är inte så konstigt. Bloggen är aktuell och skrivs av 10.000-tals enskilda individer..Jag klippte ut vad som jag såg på Bloggportalen som mest diskuterade nyheter för en stund sedan ..samt från ämnesområdena Politik och samhälle, Miljö, Humaniora och Livsåskådning...överallt handlar det om moderaternas dubbelmoral...

På en blogg httar du oftast ett antal  små ikoner typ  när du klickar på dem så kommer du oftast till en portal eller en lista. Du har ett antal på den här bloggen och lite andra på andra bloggar...

Men för att visa just DN´s tidigare dominans i interaktionen och hur det såg ut för en stund sedan på Bloggportalen kan du se här nedan.......Men Bra Aftonbladet..Yttrandefriheten mår bra om många kan tala eller som här skriva....

De mest diskuterade nyheterna, 5/11 2007


Oppositionen: "Moderater gör som de vill"
(34 bloggar)

Det är en hel jävla kennel!

Deep|edition - av Deeped aka N|.
"Paret Cederschiöld gläfser som pudlar , i takt med Schenströms efterträdare Nicola Clases indirekt skäller på sin man. Cederschiölds må vara hi-endmoderater och de många avslöjanden som kommit under Alliansens regeringstid är problematiska utifrån att ..."

Hycklarnas marknad

Ett hjärta RÖTT - av Ilse-Marie
"Nu haglar ursäkterna och bortförklaringarna in. Inte från de som av misstag röstade på "det nya arbetarpartiet" sist det begav sig. Nej, inte från de som blev lurade och trodde på lögnerna. Många av dessa ångrar sig säkert i dag precis som till exempel ..."De mest diskuterade nyheterna i kategorin Politik och samhälle, 5/11 2007


Clase köpte svarta tjänster
(47 bloggar)

Nicola Clase polisanmäld!

Jinges Web och Fotoblogg - av Jinges Web & Fotoblogg
"De tidigare skandalerna med t.ex. Anders Borg är preskriberade enligt åklagarmyndigheten. Jag har för mig att det också gällde Maria Borelius och Cecilia Stegö Chilòs misskötsamhet visavi lagar och förordningar. Men sådant är inte förhållandet med Nicola ..."

Gränser och medielogik

Esbatis kommentarer - av Ali Esbati
"Svenska Dagbladet har vänligheten att äntligen ge röst åt den breda allmänheten - närmare bestämt de kroniskt missnöjda högavlönade män som hänger på svd.se. De hälsar att journalisterna ska "sluta jaga borgerliga politiker". Att jaga Lars Danielsson och ..."

Oppositionen: "Moderater gör som de vill" (44 bloggar)

Fritt om politik och moral

Björn Wadström - av Björn Wadström
"Ok visst börjat temat bli lite uttjatat. ... de är ju så många med blå affärer....Reinfeldt får bara hålla på med sina moderata skandaler som verkar komma på löpande band... Fredrik på Youtube ...han ber om ursäkt ... Moderatparet Carl och Charlotte ..."


De mest diskuterade nyheterna i kategorin Miljö, 5/11 2007


Clase köpte svarta tjänster
(5 bloggar)

Chefskvalitet

Ögonblick i norr - av Bert Bodin
"Har du pratat med Reinfeldt? - Vi har haft en kontakt. Jag har berättat för honom och uttryckt djup sorg över det. Snälla Fredrik. En människa i djup sorg, måste få bearbeta det i lugn och ro. Ge henne ledigt! (Speciellt om hon känner djup sorg över att ..."

Gemenskap för den blå pärlan

Ljungbergs blogg - av Christer Ljungberg
"Igår var jag med i en paneldiskussion i Lund. Det var ett antal studenter vid LUMES, Lunds Universitet mastersprogram inom miljö, som ordnade en hållbarhetsfestival i Lunds Stadshall, som ett projektarbete. Utställningar, diskussioner och massor av musik ..."

Ulrica Schenström tar time-out (3 bloggar)

Big brother nästa

Kärlek och Socialism - av Zana Hussan
"Denna regering börjar likna big brother showen först börjar de serien med att 2 ministrar försvinner, sen att vår finansminister rökt hasch och köpt svart arbetskraft. Och sen...eller vänta låt mig rada upp allt. Carniege. Handelsministern Kulturministern ..."

De mest diskuterade nyheterna i kategorin Humaniora och livsåskådning, 5/11 2007

Svart städhjälp hos Cederschiölds (10 bloggar)

Fritt om politik och moral

Björn Wadström - av Björn Wadström
"Ok visst börjat temat bli lite uttjatat. ... de är ju så många med blå affärer....Reinfeldt får bara hålla på med sina moderata skandaler som verkar komma på löpande band... Fredrik på Youtube ...han ber om ursäkt ... Moderatparet Carl och Charlotte ..."

Skandalpartiet Moderaterna - om behovet av en personlig moral hos politiker och förtroendevalda

Akademin för klassisk kulturkritik - av Peter Green
"Sverige har världens högsta skatter men, inte världens bästa välfärd. Den saken är klar, och nivån på det totala skattetrycket är en av de allvarligaste frågorna för våra politiker att hantera. Det har också de nya Moderaterna gjort på ett framgångsrikt ..."

Fritt om politik och moral

Ok visst börjat temat bli lite uttjatat. ...de är ju så många med blå affärer....Reinfeldt får bara hålla på med sina moderata skandaler som verkar komma på löpande band...Fredrik på Youtube ...han ber om ursäkt ...

Moderatparet Carl och Charlotte Cedershiöld erkänner. De har anlitat svart städhjälp i tretton år - och gör det fortfarande. I 13 år har moderaterna Carl och Charlotte Cederskiöld haft svart städhjälp. Nu bemöter paret uppgifterna om skattefusk i ett skriftligt uttalande.
Nu hävdar oppositionen att avdraget för hushållsnära tjänster förlorat sin trovärdighet.

Det var stor sensation i Sundbyberg då den borgerliga alliansen vann valet efter 87 år av socialdemokratiskt styre. Den borgerliga alliansen förlorade sedan makten efter att två moderata ledamöter i somras hoppat av och lierade sig med s.

- Självklart är det ett misslyckande när två personer hoppar av, och vi har lärt oss mycket av det som hänt. Men att s tar över makten ser vi som en odemokratisk handling, säger Carl Grufman.


- Jag hoppas också att folk ser att vi tar det här på allvar, säger Reinfeldt.

Tar ...vadå.... på allvar, att moderaterna hoppar av eller att väljarna hoppar av?

Reinfeldt utlovar skärpt kontroll av m-politiker jag hoppas att det inte bara innefattar om de utvalda är kriminella utan även om de ljuger...DN´s artikel visar tydligt på just lögnen...

Magnus Uggla som också är en flitig bloggare har en liten låt till


Fritt Iron Maiden

Brittiska hårdrocksveteranerna Iron Maiden kommer till Sverige nästa sommar. Det blir en spelning på Stadion i Stockholm den 16 juli och en på Ullevi i Göteborg den 26 juli.

Iron Maiden
är ett brittiskt heavy metal-band som bildades på Juldagen år 1975 under New Wave of British Heavy Metal-eran av basisten Steve Harris. Namnet Iron Maiden är engelska för järnjungfru, som är ett medeltida tortyrredskap.

Bandet, ett av de mest inflytelserika inom sin genre och med över 80 miljoner album sålda världen över även ett av de mest framgångsrika, har givit ut fjorton studioalbum, sju livealbum, fyra samlingsalbum, fyra samlingsboxar och dessutom flertalet live-filmer. Bland stora låtar bör nämnas 2 Minutes to Midnight, Run To The Hills, The Trooper, The Evil That Men Do, Wasted Years, Flight Of Icarus, Hallowed Be Thy Name, Fear Of The Dark, The Clansman och The Number Of The Beast.

Iron Maiden är ett band som låter bra på cd men är nog ett ännu bättre liveband....jag är inte så imponerad av bandets video...lite för mycket krimskrams....men helt klart Rock&Roll.................

1,5 timme Iron Maden från webbradio P3...En svensk webbplats

Lite klipp för den som vill se och lyssna både från studio och liveinspelning

Iron Maiden-The trooper videoclip

Iron Maiden - Different World

Iron Maiden - Fear Of The Dark (Live @ Rock In Rio 2001)

Iron Maiden - Dance of Death Live 2006

Iron Maiden -- Phantom of the Opera


Fri Sol i Nyköping

Ett litet framlyftande av lokaltidningens soliga nyhet....lite om solenergi från ny teknik....

Fritt om Eagles

De var en av de dominerande grupperna på 70-talet och spelade en form av countryrock och bildades i Los Angeles 1971. Under våren 2005 åkte Eagles ut på en ännu turné i USA.

Originaluppsättningen av Eagles bestod av trummisen Don Henley, keyboardisten och gitarristen Glenn Frey, gitarristen Bernie Leadon och basisten Randy Meisner. Gruppen uppmärksammades först 1972 i och med deras första album Eagles som bland annat innehöll låtarna "Take It Easy" och "Witchy Woman". Stilen var från början ren countryrock. Man följde upp 1973 med Desperado, ett konceptalbum med westerntema. Under inspelningen av nästa skiva, On the Border från 1974, bytte man producent från Glyn Johns till Bill Szymczyk. Samtidigt togs gitarristen Don Felder in i bandet. De började nu utvecklas från countryrock till lite hårdare, mer klassisk rock. Med On the Border kom deras första singeletta, "Best of My Love". Framgångarna fortsatte 1975 med albumet One of These Nights som nådde förstaplatsen på albumlistan och innehöll hitlåtar som "One of These Nights" och "Take It to the Limit". Bernie Leadon valde dock att hoppa av och ersattes av Joe Walsh, vilket ytterligare befäste deras inriktning mot rocken.

1976 släpptes samlingsskivan Their Greatest Hits (1971-1975), vilket har kommit att bli det bäst säljande albumet någonsin i USA, med över 29 miljoner exemplar sålda. Gruppens mest uppmärksammade studioalbum kom senare samma år, Hotel California. Albumet ses allmänt som gruppens stora mästerverk och innehåller bland annat hitarna "Hotel California" och "New Kid in Town".Så visst har grabbarna blivit gubbar men musik är musik.....Lyssna på 

Hotel California

Take It Easy

Avslutar med en tyvärr avliden men genial musiker som gjort en lite annan version

Bob Marley - Hotel California(Reggaemix)

Fritt från handelsmän i telefon

Trött på telefonförsäljare?

Just när man skall äta så ringer det någon ofta trevlig person och frågar om man inte vill ha strumpor hemsända varje vecka..nässsssstan gratis...sen ringer nästa och vill at jag skall byta teleoperatör....

Ring NIX


P
rivatpersoner

Genom NIX-Telefon kan privatpersoner spärra sitt fasta telefonnummer mot samtal för försäljning, marknadsföring och insamling.

Det sker genom att numret tas in i spärregistret NIX-Telefon. Försäljare får - med vissa undantag - inte ringa till telefonnummer som finns i NIX- Telefon.

Den som vill spärra sitt fasta telefonnummer ringer 020-27 70 00.


Fritt från Johan Hellström


Hur Johan Hellström kommit över SD-Budgeten vet jag inte..men läs hans blogg


SDBUDGET

Fritt att stå i kö

Alla ska få vård inom 90 dagar, det lovar vårdgarantin. Men just nu har 130 000 patienter väntat längre än 90 dagar. Den svenska vårdgarantin fungerar uppenbarligen inte, uppger SVT Rapport.

Vilken nyhet...det var väl mer än 90 dagar sedan vi bytte regering..eller....moderater har väl privat vård och behöver väl inte bry sig....nä..sänk skatten..eller ge fan i att betala skatt är väl regeringen slogan...

Fritt om Chicago

Chicago är en amerikansk musikgrupp som bildades år 1967 och har haft ett flertal hits under främst 1970-talet och 1980-talet. Gruppen spelar musik i ungefär samma stil som Blood, Sweat and Tears och de blev ofta jämförda under 1960-talet och 1970-talet; det som förenar banden är sättningen (alltså blås och komp). Gruppens produktion inkluderar även framgånsrika rockballader.

Chicago bildades år 1967 som Chicago Transit Authority (namnet på staden Chicagos lokaltrafik) och bestod då av Peter Cetera, bas och sång, Terry Kath, gitarr och sång, Robert Lamm, keybords och sång, James Pankow, trombon, Walter Parazider, saxofon och tvärflöjt, Lee Loughnane, trumpet, samt Danny Seraphine, trummor.


Hemsida i USA och en sida i Sverige

Lite musik.....

Chicago- Love Me Tomorrow "Live" 1982

Chicago - If You Leave Me Now (Feat. Nicole) [Live 2002]

Chicago - If You Leave Me Now (1976)

Fritt från blå kvinnor

För Ulrica Schenström blev det oundvikligt att avgå. En manlig statssekreterare i samma situation hade klarat sig bättre, tror Moderatkvinnornas ordförande Magdalena Andersson.

Magdalena Andersson beskriver i sin blogg den gångna veckan som "horribilis" (förfärlig). Hon har så klart förra statssekreteraren Ulrica Schenström i åtanke: Hur pussbilderna från krogfyllan med en politisk tv-reporter ledde till avgång för statsminister Fredrik Reinfeldts högsta politiske tjänsteman.

Hade det varit lika stort pådrag och avståndstagande om det hade handlat om en man? undrar hon.

"Jag påstår inte att det hade varit annorlunda - men jag, och rätt många andra kvinnor, funderar mycket på det."

Nu snurrar det ...sex drugs and rock&roll.....jomenvisst har hon rätt att hon befinner sig i ett gubbvälde...men det är väl ingen som tvingar kvinnor att vara moderat eller...... Magdlena Andersson full på jobbet... är just full på jobbet....sen får det vara hur det vill med sex.......är man en av Sveriges högsta tjänstkvinna eller politiker så krävs det lite mer än att svansa kring på krogen.....även om det är rock&roll......

Varför inte moderaterna kastar ut de kriminella männen ur partiet.....ja du Magdalena Andersson...det handlar väl om moderat syn på moderat kriminalitet.....


Fritt från moderaternas hemsida

Frågan du undrade över var:

Hur ska man bekämpa brottslighet?


Svaret är: Brottsligheten bekämpas dels genom ett starkt rättsväsende och dels genom en politik som minskar utanförskap och arbetslöshet.

Tidiga och tydliga insatser mot ungdomsbrotten är viktiga. Föräldrar ska stödjas och deras ansvar att förmedla normer till barnen ska tydliggöras. Det ger tryggare barn och förebygger brott. Ett aktivt brottsförebyggande arbete är nödvändigt för att öka tryggheten och minska brottsligheten.

Att bekämpa vardagsbrotten - stöld, inbrott, skadegörelse och misshandel - måste prioriteras. Därför vill vi satsa på fler poliser, i hela landet.

Så här vackert står det på Moderaternas hemsida....trovärdigt eller hur.....Det går inte att längre att skylla på tillfälligheter. När även Familjen Moderat, Carl och Charlotte Cederschiöld, avslöjas som skattesmitare blir bilden tydlig av en politisk klass som anser sig stå över lagar och regler som de anser att vanligt folk ska hålla sig till.


Reinfeldt har väl insett att nu gäller det att som strutsen sticka ner huvudet i marken och hålla käften tills media tröttnar.....jag hittade ett lite klipp på Carl Bildts blogg som jag avslutar med......
Jag är rätt övertygad om att också media kommer att skriva om ett parti i harmoni med sig självt och med betydande tillförsikt inför framtiden - trots att en del av dem kanske hade väntat sig någonting annat...

Jag fick en funderare på när jag läste Carls blogg...de verkar flyga en del politikerna..ingår väl i jobbet....SAS brukar väl lämna rabatt på mycket resande...undrar om denna rabatt tillfaller staten eller om det är en "skattefri inkomst" för våra kringturnerande politiker i EU och världen.....kan ju annars vara bra att utnyttja eventuella rabatter för familjens privata resor....men inte är det så illa...skattemyndigheten har säkert kontroll på riksdagsmännens resor.....

Om jag är irriterad...det är bara förnamnet.......:(

Fritt om frihet

Jag har roat mig en stund med att se hur den liberala debatten på nätet ser ut kring begreppet frihet....

Ni får läsa själva om ni orkar.det finns massor skrivet men jag tog detta klipp.. De "nya" moderaternas grepp är att under Anders Borgs ledning reducera all politik till ett teknokratiskt mått.... från Mattias Svensson. Sedan läste jag en kritik på den artikeln Mattias Svenssons har inte förstått vad frihet är. av Lennart Regebro....

Har de inte missförstått frågan helt?

I Wikipedia har någon lite klokt skrivit....

Ordet fri är mycket gammalt och dess ursprung är osäkert. Det förekommer i fornsvenska (fri(r)), i danska (fri) och i fornisländska (frí(r)). Men även i fornengelska (frēo), gotiska (frei(s)) och i forntyska (frî eller frei).

Dess ursprungliga betydelse kan variera mellan "fri" (i motsats till träl), "älskad", "medborgare", "gå" mm.[källa behövs]


Frihet kan definieras "negativt" (frihet från) som avsaknad av begränsningar och förtryck eller "positivt" (frihet till) som möjligheten till självdefinition och att utveckla och uttrycka existentiella eller andliga ståndpunkter (rättigheter).

Men räcker denna förklaring av ordet fri...

Ett religåst perspektiv är att det inte finns någon skapare och heller ingen mening....fri i existentiell betydelse..

Med en skapare så är det svårt att se människan som fri varelse....
....vilket logiskt sätt är en förutsättning för att tala om frihet överhuvudtaget......

Men du kan väl funder över begreppen fri och frihet en stund......eftersom vi alla är annorlunda har säkert dessa ord ett oändligt antal betydelser........


Fritt att tänka om...Om du klickar på bilden så får du se hur han tänkt om..tänk om !

285889-1


Fritt om Svea Rikas Lag

Moderaterna lovade svenska folket att bekämpa kriminalitet.

Det är därför de valts och vi har anledning att kräva av just moralistiaka moderater att de föregår med gott exempel. Tar inte moderaterna tag i kriminaliteten inom sitt eget parti så har de ljugit inför valet och Svenska folket har rätt till Nyval.....Vi kan inte ha en Regering som sitter på ett mandat grundat på en lögn.....eller

Från idag bör alla svenska noggrant granska utförsäljningar och överlåtelse av offentliga bolag och verksamheter....kriminaliteten verkar spridd i oanade kretsar och är ett hot mot demokratin!

Oron sprider sig inom moderaterna
 Så nu kommer motargumenten från moderaterna...tyvätt är argumenten ett försvar för kriminalitet...för nu handar det inte om andra utan just moralisterna själva.....

Ordföranden i arbetsmarknadsutskottet, Catarina Elmsäter-Svärd (m) är trött på att "medierna bara granskar moderater":
- Jag börjar bli irriterad över det. Det börjar nästan bli patetiskt. Svartjobb är oerhört vanligt. Det kan vem som helst se.
Hon tror inte att avdraget för hushållsnära tjänster är i fara.
- Det är något sjukt över hela systemet. Det är ett högt skattetryck som tvingar fram sådant här.
Men borde inte det här avdraget i så fall ha fått Carl och Charlotte Cederschiöld att börja betala vitt?
- Det vet jag inte, men avdraget har ju inte funnits så länge ännu. Jag känner faktiskt inte till deras fall överhuvudtaget.

Aftonbladet tar upp en rubrik.....bor du granne med maffian...De kriminella gängen sprider sig över landet

Ofta läser vi om människor som hängs ut för att ha lämnat fel uppgifter till försäkringskassan och socialtjänsten........hacka på fattigt folk går tydligen bra........

Hur skall ett samhälle kunna upprätthålla någon slags moral och lag om det regerande partiet och regeringen visar sig vara kriminella.....sluta moraliser om andra kära moderater...ingen tror er längre innan ni städat upp i era led...ut med de kriminella elementen ur regeringen....finns det inga hedeliga moderater så avgå nu och låt Sverige få en laglig hederlig regering......

Ett förslag till Regeringen och Reinfeldt...

Utlys en amnesti för alla Sveriges kriminella...

..låt alla kriminella gå till kyrkan och skattemyndigheten samt polisen och få syndernas förlåtelse och erkänna..publicera alla kriminella med namn i media.....låt alla kriminella få en månad på sig...sedan lagför vi hela bunten och så får de avtjäna sitt brott i fängelse eller samhällstjänst..........eller är det som vanligt Svea Rikas lag.


Fritt om moderat städning

Känt moderatpar medger (svart) städhjälp .....Blå städhjälp

Charlotte Cederschiöld sitter i EU- parlamentet, och maken var tidigare finansborgarråd i Stockholm. I dag utreder han bl.a. trafiksituationen i Stockholmsområdet.

Det är synd om dessa fattiga personer som inte har råd att betala skatt.

Enligt svensk lag är det kriminellt.....men lagen gäller väl inte moderater.....


Nu kommer det en bok om Stureplan.........kanske kan vi vanliga människor då äntligen kan förstå vad det är som lockar med Stureplan...


Fritt om politisk härdsmälta

Det är inte de smältande polarisarna som är det mest akuta hotet mot jordens framtid. Det är polariseringen. Om inte världens makthavare, vetenskapsmän och opinionsbildare med det snaraste förmår lösa sina motsättningar och enas om omedelbara åtgärder mot den galopperande klimatförändringen, är det kört för mänskligheten.
Andreas Malm har, blott 30 år gammal, skrivit en av de mest imponerande populärvetenskapliga böcker jag har läst. skriver Nils Schwartz på Expressen kultur....

Ja inte har jag läst boken men det verkar som om den handlar om det jag ständigt skriver om....sluta kriga...sluta tramsa om vilken Gud som är bäst...sluta tro på någon osynlig marknadskraft....Imagine

Fritt om anmälan till konstitutionsutskottet

Från Miljöpartiets hemsida......

KU-anmälan:

Statsministerns ansvar för krishanteringen i statsrådsberedningen

Riksdagens Konstitutionsutskott bör granska hur ansvaret för krishanteringen såg ut tisdagen den 23 oktober 2007.

Det är även viktigt att bringa klarhet i hur statsrådsberedningen planerat för en krishantering fram till dess att ett kansli för krishantering upprättats i statsrådsberedningen.

Jag vill att KU ska granska regeringens krisorganisation under den aktuella kvällen och hur statsministern agerade för att krishanteringen skulle ha fungerat i händelse av en kris.

Peter Eriksson

Fritt om ännu mer blå affärer

Trams, överdrifter, vänstermedia..jag.fattar inte varför moderaterna försöker slingra sig..

....rensa nu upp bland de kriminella elementen.......

..Statssekreterare Nicola Clase, som tagit över sparkade Ulrica Schenströms uppgifter på regeringskansliet, hade betalat mer pengar blått (svart) till renoveringen för sitt fritidshus än hon tidigare uppgett. Det kommer nu från TV4...
Reinfeldts medarbetare saknar regeringsvana
En högt uppsatt person inom Bildtregeringen menar att personen som har den högsta tjänsten ska ha erfarenhet och kunskap av både statsförvaltning och central politik.

Det verkar som om det finns lite maktkamp inom moderaterna.....eller ....

Fritt från ett mail

Jag blir så upprörd när jag läser att Ulrica Schenström får två årslöner - drygt två miljoner kronor - trots att hon själv sagt upp sig. Det har regeringen beslutat.

Jag får nog 100 mail om dagen från höger och vänster. Jag var en gång i tiden Bussförare och det är en yrkesgrupp som har ett litet helvete nuförtiden, Dels är alla gator smala, fulla med gupp och farthinder...det allvarligaste är nog den moderata modellen på privat ägande och ständiga upphandlingar av kollektivtrafiken. Arbetstiderna är för djävliga för bussförarna...lönen är dålig....så när nedanstående mail kom passar det bra in....fackordförande avskedas....undrar just om Reinfeldt kommer att dyka upp och erbjuda två miljoner......men bussförare är väl inte Reinfelts kompisar...ni andra läs vad Bussklubb 19 skriver....

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Medlemmar i våran klubb har startat ett upprop för att stödja inför förhandlingen den 27/11 mellan Kommunal och Swebus gällande att de avskedat en facklig företrädare i Gävle.


Läs om bakgrunden, skriv på och sprid denna internetinsamling till höger och vänster, detta är en fråga som rör oss alla som har ett interesse av att ha starka fackföreningar på arbetsplatserna.


http://www.namninsamling.com/Gefleupprop


Vi kommer att köra namnlistor på vår arbetsplats och har skickat ut det till alla bussgarage i Stockholm. Här kan du hämta en namnlista http://www.bussklubb19.nu/pdf/gefleupprop.pdf som du kan använda för att starta diskussion och samla namn på din arbetsplats. Ifyllda namnlistor kan ni scanna och skicka till solidaritet@bussklubb19.nu. Dock senast den

26 november.


Vår ordförande kommer att åka upp med listorna till hans arbetskamrater på förhandlingsdagen den 27/11.


Ni kan följa ärendet på våran hemsida: http://www.bussklubb19.nu/


Enade vi stå söndarde vi falla.


Fritt från lite media...

Yttrandefrihet

Statsministerns stab har fått ett öknamn internt i regeringskansliet.
Den kallas fritidsgården.
När Fredrik Reinfeldt nu behöver stöd från erfarna rådgivare, är han hänvisad till ett gäng 60-talister och 70-talister.
- Det moderata maktövertagandet var lite som om SSU hade tagit över regeringskansliet, säger statsvetaren Rune Premfors till Expressen.

Hur tycker du att Fredrik Reinfeldt hanterar krisen?

 
Bra (19%) 4845
 
Godkänt (10%) 2600
 
Dåligt (71%) 18639
Frågan startades 2 november 2007
Totalt har 26084 personer svarat på frågan.

Omröstningen är ämnad att ge en bild av vad läsarna på Expressen.se tycker.

Dagen har en lite mer nykter syn på ungdommars alkoholvanor....än i Reinfeldts fritidsgård

De nordiska alkoholvanorna sprids till unga människor i andra delar av Europa och kan vålla svåra leversjukdomar, visar studier från universitetet i Florens.

Nu börjar det vist bli slutlekt...Flera tongivande moderater runt om i landet anser, att det får det vara nog efter den senaste tidens personskandaler i partiet.
Ekot har ringt runt till flera partidistrikt. Det är många, som är besvikna över, att det på nytt kommer avslöjanden om moderater, som inte följer regelverket.

Enligt Lars Ingvar Ljungman, ordförande för moderaterna i Skåne, måste nu respekten för regler skärpas ordentligt bland många moderater.

- Det är möjligt, att det i vissa moderata kretsar har funnits den här inställningen, att när man inte gillar vissa regler, när man inte gillar skattelagstiftning och så vidare, så behöver man inte bry sig om dem heller, säger Lars-Ingvar Ljungman.


Fritt om SVDkampanj

Journalistkåren är vänstervriden och borde sluta jaga borgerliga politiker. Ungefär så kan man sammanfatta den heta debatten på SvD.se gällande Nicola Clases köp av svarta hantverkartjänster.

Statssekreterare Ulrica Schenströms avgång är en total kapitulation inför journalismen. Alltihop är en löjlig skenhändelse,

- Jag tror att vi gör en hemskt stor affär av sådana här i journalistkretsar, medan allmänheten kanske inte bryr sig så mycket. skriver Tobias Brandel

Vilket förbannat skitsnack...kriminalitet är kriminalitet även om det är en moderat...kriminalitet är kriminalitet även om det är regeringen.......Var är vår rättsstat på väg...vart är demokratin på väg...kriminella människor skall inte ha förtroendet och ansvaret att leda Sverige...

Sluta hyckla........ledarskap för Sverige förutsätter något annat än att skydda kriminella vänner.....SVD borde veta bättre än att starta denna motkampanj med moderata pr-byråer som understöd...så anser jag.

-----------------

Tillägg....FÖR NÅGRA GLAS VIN. När den s k Cypernkrisen bröt ut 1974 fastnade ett stort antal svenskar på Cypern. Jag hämtades in till UD efter en bättre middag med vin. Men vi löste krisen. Alkohol har funnits med i många olika krisgrupper, speciellt inom försvaret, skriver Bo J Theutenberg, professor i folkrätt och krisansvarig vid UD på 70-och 80-talen.

Ovanstående är ett ovanligt taffligt sätt att bortförklara fylla på jobbet......Nu var det inga fyllon som löste den akuta krisen utan nyktra soldater på plats...Politiskt är frågan inte löst än så det var ett mycket dåligt exempel och försvar för fylla på jobbet...... 


Fri att skriva

Vresiga Gubben om Fri att inte flyga

Dom säger att Washoa var den första apan att använda ett mänskligt språk. Men det är fel. Ordföranden i min bostadsrättsförening, xxxxxxx x xxxxxx, som är en apa, kan prata på bred skånska.

Denna kommentar är inte godkänd IP: 81.216.132.127


Ovanstående komentar har jag censurerat!
Dels var den anonym och dels är den utpekande mot enskild...så xxxx är borttaget....jag tror nog mest Vresiga Gubbens IQ framgår.........så hoppas den vresige känner han fått yttra sig ändå

Fri att ta ledigt

Idag är det ledigt..skönt....Jag kom att tänka på en av mina favoriter genom tiderna Stefan Sauk när ha körde "det är mycket nu"...helt sanslös...Moderaterna har en liten variant på temat "det är...för...mycket nu"

Det går att se frågan från ett annat perspektiv och det är genom att ställa frågan...vem styr Sverige nu när moderaterna navelskådar sin alkoholkonsumtion och falska deklarationer.....


Medan Reinfeldt diskuterar hur mycket eldvatten hans medarbetare får dricka i tjänsten är det andra människor på den här planeten som kämpar med vatten..Fri från kärnkraft

Bombattentat mot USA:s största kärnkraftverk

Brand stänger kärnkraftverk

På torsdagen kom uppgifter om ännu en radioaktiv läcka i det japanska kärnkraftverket som skadades i ett jordskalv i måndags.

Rubrikerna får tala för sig själva.........................lite bloggar om kärnkraft

Fritt om blå tjänster

Polisen har nu öppnat en brottsutredning mot statssekreteraren Nicola Clase efter uppgifterna om att hon betalat för svartjobb. "Brottsrubriceringen är skattebrott", säger Göran Pettersson, vakthavande befäl vid Citypolisen, till SvD.se.

Clase berättade att hon köpt svarta tjänster först efter att tidningen Expressen konfronterat henne med uppgifterna.
Varför köpte du svarta tjänster? - Det finns ingen ursäkt eller försvar för detta. Det känns oerhört tråkigt att det blivit så. ....vadå blivit så...att expressen kom på kriminaliteten eller ...vadå blivit så...kan vi ha människor i en Regering när det bara blir så.....

Statsminister Fredrik Reinfeldt uttrycker förtroende för sin statssekreterare. Han träffade Nicola Clase på fredagsförmiddagen efter det senaste avslöjandet.

Svarta tjänster? Blå tjänster föreslår Schlaug att vi skall kalla det i fortsättningen.

Nu är inte Clase och Reinfeldt ensamma om knepiga affärer. AIK har fått en Porrkung till ägare. Han utreds visst för sådär 500 miljoner i ej inbetald skatt sa de i radion idag....Visst känns det märklig att jag utan tvekan kan säga att jag har större förtroende för att AIK reder ut frågan än vår statsminister... 

Lönemässigt kan inte statsminister Fredrik Reinfeldt mäta sig med världspolitikens tungviktare. Ser man till det ansvaret våra folkvalda har borde många har mer betalat, säger Stig-Björn Ljunggren. Är det för att moderater har så låg lön de inte betalar skatt? Undrar just vad de fundera ute i världen när de läser om sveriges blå affärer...förtroendeingivande..knappast....

Det är nog inte bara lönemässigt som Fredrik Reinfeldt inte kan mäta sig med andra politiker. Antingen har han ett oerhört dåligt omdömme eller också är det så illa att det inte finns en enda nykter moderat att tillgå som betalar skatt.

Vill du ha ett moderat kvitto eller vill du vara solidarisk och ta ansvar för samhället är kanske vad hantverkare kommer att säga from idag...... Moderaternas skattesänkningspoltik har gått från ord till handling.....men skyll inte på mig det var inte jag som röstade på blå skattemodell........

Sveriges mest lästa bloggar handlar om politik. och när man ser såpan i Regeringen så förstår man varför:) 

Tror du att det kommer mera.......

Fritt fram för nyval

Svenska folket röstade på bl.a. moderaterna. Vi har sett i mätningar att förtroendet är förbrukat. Det moderata projektet att sälja ut statens tillgångar understött av det liberala projektet att låta individen välja kanske var tilltalande för många.

Nu har vi sett hur kristdemokraterna handhar utförsäljningar...fortfarande så har vi ett demokratiskt valresultat som inte kan ifrågasättas.....men nu när regeringens representanter uppenbart gör annat än att leda Sverige...
Statsministern har nu ett antal gånger visat att han hellre gynnar sina vänner än landet....

Moderaterna får bära hela ansvaret för härvan kring Ulrica Schenström.

Resten av alliansen vägrar befatta sig med krisen.

- Vi tar inte i det här ens med tång, säger en ledande borgerlig politiker.


Varför inte låta Svenska folket få en möjlighet till nyval...jag vet att vi inte får rösta om att Sverige skall ingå i Eustaten men om det inte finns något förtroende kvar borde regeringen avgå....Är regeringen överhuvudtaget kapapel att ta tag i annalkande ekonomisk kris och den pågående miljökatastrofen,,,,,Det vore hedervärt att låta Svenska folket få visa i allmänna val om det har något förtroende kvar.....

Fritt om moderaterna

Visst vet vi att moderaterna är emot skatter men visar inte Reinfeldt återigen dåligt omdömme............

Ulrika Schenströms efterträdare som statsminister Fredrik Reinfeldts närmaste medarbetare, Nicola Clase, har betalat svarta pengar för hantverkare

Fritt Burma

I onsdags demonstrerade omkring 200 buddistmunkar i traditionella saffransfärgade kåpor i staden Pakokku 60 mil nordväst om Rangoon.

Det var första gången sedan protestvågen brutalt krossades för drygt en månad sedan som de burmesiska munkarna åter gick ut på gatorna.

Till mitt inlägg Fri  kom det en kommentar jag vill lyfta fram....

Hej

För att stödja Burmas folk annordnas En söndag för Burma den 4 november. Stöd oss genom att länka till vår sida: sondagforburma.blogspot.com

Tack på förhand!


Fritt fall

Trots det menar Reinfeldt att allt är en omdömesfråga. -Det ska inte vara totalt förbjudet med alkoholförtäring för den som har jourtjänstgöring, sade han till sist. Reinfeldt:   Alkohol vid jour är OK   "Fredrik Reinfeldt ska veta att att han har ett varmt och stort stöd från oss vänner och kollegor i alliansregeringen", avslutar Maud Olofsson från Kina.

Hej och hå ... ,,,,,,, ....... undrar just om de behöver kunna gå....


Den nya chefen ska kunna dra igång räddningsåtgärder på egen hand utan att först få klartecken från statsministern eller statssekreteraren.

- Men naturligtvis ska politikerna få information så snabbt som det bara går.

Som sagt var så snabbt som det bara går....men supa på jobbet är ok hos moderaterna det är väl det Reinfeldt säger.......undrar just om Reinfeldt kan gå...hur skall han med sitt omdömme klara finansoron som kommer som en orkan över havet från hans älskade amerika...

Men alla vi som arbetar med alkoholister och narkomaner vet vad resultatet blir för barn, familj, körkort, bostad, arbete... ur i hev..kan han tycka det är ok att vara full på jobbet...har han inte fattat vad som händer när man driker en flaska vin......narkotika går väl bra att moralisera och visa handlingskraft kring ....Antalet personer som lagförs för narkotikabrott ökar kraftigt. De har nästan fördubblats under de senaste tio åren. Ungdomar 18-20 år är den åldersgrupp som lagförs mest.

Men kan vi ha en statsminister som tycker det är ok att vara full på jobbet...det vill jag gärna ha ett svar på!

Jag är ingen nykterist men inte känns det bra att veta att det inom regeringen är ok att den som sitter vid ratten är onykter.....


Fritt att resa i tiden

Vi reser fram och tillabaka i tiden, mellan olika åldrar varje sekund av våra liv och det slår mig att det är bland det mest hoppfulla jag någonsin skrivit.

Det som fångade mitt intresse för Birros artikel i Dalarnas Tidning var dels rubriken "att resa i tiden är enkelt" och så blir jag lite förnöjd när jag ser tidningen stava tillbaka..tillaka....men det går som jag många gånger sagt att skriva trots stavning:)

Birro finns på Youtube så lyssna....på flyktsoda

Fritt Led Zeppelin

Led Zeppelins första riktiga återförening sedan bandet upplöstes 1980 blir inte av som planerat.
Gitarristen Jimmy Page har brutet ett finger, meddelade arrangören på torsdagskvällen.
Återföreningen skulle ske i London den 26 november på en välgörenhetskonsert till skivbolagslegenden Ahmet Erteguns minne. Nu skjuts evenemanget upp till den 10 december.

Led Zeppelin är ju lite aviga till att synas och låta på Youtube men vi provar med en låt ...de är rätt bra ändå:-)

Fritt om SVD

Det var ett intressant upplägg SVD har på att presentera nyheter i bild kolla nyhetsveckan  071101....

Snyggt jobbat SVD......

Fritt om Twingly

Nya Twingly Report Sweden ger bloggläsare översikt över bloggsverige 


13 av de mest länkade 20 bloggarna handlar om politik! Det tycker jag är lite förvånande...men läs twinglyreport
..det är en rätt spännande läsning...

Klicka här för att ladda ner Twingly Report Sweden Nr. 2 2007 (pdf)

Twingly Report Logo

Fria funderingar om blogg

När jag växte upp så fanns inte TV, vi hade radio. När vi fick en TV öppnade sig en ny värld. Jag var tidig i att skaffa en PC och även mobltelefon. När ordet blogg dök upp i mitt med-vetande så trodde jag först att det var en dagbok.Men jag bestämde mig för att utforska även vad en blogg är och innebär. Du kan läsa vad jag skrev när jag började blogga. Det var en del ord pinga,rss, listor och portaler som jag fick försöka förstå mig på.

Jag stavar och bygger meningar på ett lite slarvigt sätt. Lite med-vetet är det för att visa att man behöver inte vara journalist eller författare för att uttrycka sig. Jag skrev ett inlägg om stavning som du kanske kan läsa. Det är ett demokratiskt problem om just förmågan att stava hindrar människor att yttra sig. Jag körde på kul samtliga mina inlägg i en rättstavning i word....Bill Gates rättstavare bröt samman...men inte jag...jag stavar vidare:)

Jag håller som sagt var fortfarande på och utforskar hur bloggen fungerar. Ett intressant fenomen som börjar dyka upp är att jag hittar min blogg som referent i andras artiklar. Det är kul men känns lite märkligt eftersom jag ännu inte helt fokuserat på innehållet i bloggen utan mest på att förstå formen.

Dagens Nyheters webbplats DN.se toppar listan över mest länkade medier under månaderna maj till augusti i år. Det med fler än 20 000 länkar. Som du ser har jag observerat DN´s position och har lagt upp deras nyhetsflöde längst ner på min blogg.

I mitt lilla bloggprojekt är en av tankarna att skriva mer lokala händelser. Jag hade bestämt mig för att om några år skulle jag inrikta mig mer på min hemort Nyköping. Jag hade satt upp ett eget mål att 10.000 personer / datorer skulle hittat till bloggen först. Det gick fortare än jag kunde ana. Jag klippte en statistik från bloggtoppen som du kan studera om du vill. Man kan tycka vad man vill om bloggande. Jag försöker ägna några timmer varje kväll till bloggen just nu. 

Det finns ju massor av yrkesbloggar med enormt antal läsare. Jag tror de kommer att försvinna och ersättas av ett gigantiskt antal individer jorden runt som skriver och ger sin syn på olika företeelser...den demokratiska revolutionen har bara startat....inte kunde jag ana detta när jag var ung på femtitalet och inte ens TV fanns... med den hastighet som teknikutvecklingen skett under min livstid kan jag inte låta bli att fundera över hur kommunikation kommer att se ut om 25 år....men kära läsare mitt i allt bloggande,,, glöm inte att vara med och fundera på hur vi kan se till att livsförutsättningarna för människan  skall bibehållas på vår planet...en fungerande livsmiljö är en förutsättning för bloggande och yttrandefrihet....

Ägare: Björn Wadström
Listades: 22/9, 2007
Betyg: Inaktiverad
Beskrivning av Bloggen: Yttrandefrihet..ja just fri...

Statistik
Antal unika besökare denna vecka870
Sidladdningar denna vecka1,523
Totalt antal sidladdningar av denna blogg17,515
Totalt antal unika besökare hos denna blogg10,825
Medel av antalet besökare / sidladdningar58%
Totalt medel på unika besökare/sidladdningar62%
Ut denna vecka17
Totalt ut124
Medeltal ut / totalt ut14%

Jag avslutar som ofta med en sång från youtube du är också får sjunga ...varje dag.....

Fri Sol i Nyköping

Solceller på Stadshuset
För att möta morgondagens miljökrav föreslås kommunstyrelsen anslå 2 miljoner kronor till solceller på Stadshuset. Den ekonomiska kalkylen förutsätter att statsbidrag beviljas med 70 procent. 600 kvadratmeter solceller på Stadshuset skulle innebära en minskning av energinotan för Nyköpings kommun på 97 000 kr/år och en minskad miljöbelastning med ca 97 ton koldioxid/år.

Nyköpings kommun storsatsar på Solenergi 


Så här talade det tidigare komunalrådet.............men det blåser nog lite grönare vindar nu även i Nyköping.....så de snurrorna kommer vad det lider...i grannkommunensNorrköping har bönderna tröttnat på mäktiga betongbyråkrater och
....i den andra grannkommunen Oxelösund satsat industrin på bättre energiproduktion....Tekniken bygger på att energi kan lagras kemiskt i containrar för att utnyttjas senare. Projektet är tvåårigt och har precis startat.
- Som det är nu måste vi använda spillenergin på plats och när den uppstår. Men har man laddat containrar med energi så kan man lagra dem och ta fram dem när de behövs, till vintern. Det låter oerhört bra, säger Johan Lundqvist, energisamordnare på SSAB.

En vacker dag kanske politikerna tom kan börja samarbeta över kommungränser för gemensam energianvändning och varför inte samhällsplanering i stort.....


Jag satt just och funderade på en vacker bild att lägga ut på bloggen.....men jag säger beskriver bilden i ord....

Det vackraste är en maskros som tränger upp genom asfalten..det är Livet ni ser...


Fler tåg till fjällen låter också vackert men det är barmark och plusgrader i Levi i finska lappmarken norr om polcirkeln. Om drygt en vecka startar världscupsäsongen för slalomåkarna - i Levi. Om kylan kommer..

Det är bråttom med energiomställning i varje hem, på varje ort och i varje land...vi har bara en planet !

Fritt Nyköping

Bred front mot rasism
Vi tar avstånd från alla strömningar i samhället vad gäller ­rasism och främlingsfientlighet. En långsiktig strategi för hur Nyköpings kommun ska arbeta med dessa frågor kommer att tas fram.
Adéle Bergentoft (m)
sammankallande
Ulla-Karin Skoghag (fp)
Torbjörn Olsson (c)
Magdalena Fors (kd)
Lena Stammel (mp)
Saga-Britt Landelius (s)
Staffan Folke (v)
Demokratiberedningen
i Nyköpings kommun

Ändra lagen så att det blir förbjudet för nazister att använda Nyköpings kommunvapen i sitt kampanjmaterial. Det kräver Nyköpings moderata kommunalråd Jan Carle i ett brev till regeringen.

En av förgrundsgestalterna bland Nyköpings nazister stod på torsdagen inför rätta vid Nyköpings tingsrätt. 24-åringen är bland annat misstänkt för stöld och olaga hot. I samband med några av bilinbrotten ska han ha hotat boende i området till döden och skrikit att han ska skicka ariska brödraskapet på dem.
24-åringen, som är en av ledarna i Nyköpings avdelning av det nazistiska nätverket Info 14, är för närvarande häktad.

Fri att inte flyga

Paul Warfield Tibbets föddes i februari 1915. Han var 30 år när han styrde planet, av typen B-29 och döpt efter hans mor Enola Gay, över Hiroshima. Han stannade kvar i det amerikanska flygvapnet till 1966 och blev sedan privatpilot.

USA Terrorism: Hiroshima Atomic Bomb ,,,Bikini Island,,,,

Björn Afzelius - Hiroshima


Man kan undra vad människan är för konstigt djur som flyger omkring och dödar varandra..Kom nu inte och säg att det var nödvändigt för fler än den amerikanska forskningen och vapenindustrin..kriget var redan avgjort eller hur..... Så att Paul Warfield är död skiter jag fullständigt i.... han kunde vägrat flyga....

.Det är värre med en liten apa...det kan vi beklaga..och känna saknad efter.....

 Schimpansen Washoe avled i tisdags i den för en schimpans mogna åldern av 42 år.....
"Washoe är den första icke-mänskliga levande varelse som skaffat sig ett mänskligt språk och hennes adoptivson Loulis är den förste som fått ett mänskligt språk från en annan schimpans", står att läsa på webbsajten Friends of Washoe.

Människan flyger och förstör sina egna livsförutsättninga i en gigantisk miljöförstöring.Planen ramlar ner ganska ofta...men det bryr vi oss inte om..
......I en hemligstämplad rapport som kommer att publiceras innan årets slut framgår det att antalet tillfällen då flygplan varit nära att kollidera i luften, utsatts för oväntade hinder på start- och landningsbanan samt andra säkerhetsproblem är vanligare än vad man tidigare trott.
Den hemliga studien blev känd sedan nyhetsbyrån AP under mer än ett års tid försökt förmå rymdstyrelsen att lämna över materialet. Representanter för Nasa har vägrat eftersom ett offentliggörande skulle kunna "oroa flygresenärer och skada flygbolagens inkomster".

Skulle människan vara mer utvecklad än apan....det beror nog på hur vi ser på saken....inte vet jag om apan ständigt försöker ta död på sin art och dessutom hota alla andra arters överlevnad på vår planet.....minns Washoe en vacker varelse....

RSS 2.0
Creeper Politik bloggar BlogRankers.com Topplista Favoritlistan.se Bloggar.Topplista.se
Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign
Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign!

BloggRegistret.se