Fritt om odling

Från ord till handling är det som krävs...

Få ifrågasätter att ekologiskt odlade grödor innehåller mindre bekämpningsmedel och är bättre för miljön, men myndigheterna har inte övertygats om att de också skulle vara mer rika på vitaminer och mineraler.
Nu visar preliminära resultat från ett stort fyraårigt odlingsförsök i Newcastle att åtta sorters ekologiskt odlade frukter, grönsaker och sädesslag innehöll upp till 40 procent mer antioxidanter. Även innehållet av mineraler som järn och zink tycks öka.

- Att köpa eko måste vara lätt i vardagen. Att visa att det finns en efterfrågan också i vanliga butiker ökar trycket på utbudet. Förhoppningsvis gör det att också stressade människor, som småbarnsföräldrar, kan känna att det är lätt att plocka åt sig ett ekologiskt alternativ.

Kanske är det så att vi när det gäller julhandeln skall gör tvärtom..dvs inte följa handelsmans ord....kanske kan vi komma på bättre sätt att glädja barnen än att ösa över dem prylar?

Enligt prognoser från Handelns utredningsinstitut förväntas julhandeln i år uppgå till 62 miljarder kronor. Det motsvarar drygt 6700 kronor per svensk och är en ökning med 7,5 procent jämfört med förra året då handeln omsatte totalt 57,6 miljarder kronor.

Bjud barnen på en teterupplevelse med en av Astrids figurer....odla kulturen...

Det finns mycjet att välja på t.ex. på Stadsteatern är det premiär på pjäsen "Pippi Långstrump, världens starkaste". Jonna Nordenskiöld har dramatiserat och regisserat, och huvudrollen spelas av Rakel Wärmländer. För mer information, se http://www.stadsteatern.stockholm.se/

Att gå från ord till handling när det gäller våra barn kanske handlar just om att odla relationen genom att ge av din tid.....barn går inte i repris.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Creeper Politik bloggar BlogRankers.com Topplista Favoritlistan.se Blogglista.se Bloggar.Topplista.se
Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign
Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign!

BloggRegistret.se