Fritt om Göran(s)

-Vi kan aldrig acceptera ett system där flyktingrörelserna bygger på människosmuggling, där någon tjänar pengar på flyktingarnas katastrof, säger Göran Johansson(s) till GT.
Bakgrunden till hans krav är (enligt tidningen) uppgifter från polis och migrationsverket om att en stor majoritet de 20.000 irakier som väntas komma till Sverige i år gör det på illegal väg. De flesta med hjälp av smugglare.

Det smakar lite illa i käften.

Göran Johansson en av många populisiska betongsossar vrider som vanligt till fakta. Svensk flyktinpolitik har varit bra. Vi har problem med bostadsbyggandet i Sverige. Mängder av människor saknar eget hem. Den socialdemokratiska bostadspolitiken var en katastrof med kolosala miljonprogram i betong. Det är väl därför vi kallar alla dessa gamla sossepampar just för betongsossar. Hur ser det ut med bostadssituationen för alla i Göteborg Herr Johansson. Nu när bankkrisen kommer lär haveriet bli uppenbart även för de som har det lite mer välbeställt.

Det tryne Göran johansson nu visa upp är allvarligare. Total avsaknad av analys och han utnyttjar nu situationen för att få hem rädda och hatiska men även rasistiska väljare som lämnar sossarna för sverigedemokraterna. Göran Johanssons dumhet är ibland störande. Tror han att en flykting bara tar sin väska och går eller tar spårvagnen från ett krig eller förtryck. Det ligger inte så djupt just rädslan för det annorlunda och jag tycker att socialdemokraterna borde veta bättre hur man arbetar med folkbildning. Eller kanske är det bara DN som vrider till vad sossepampen säger, men det tror jag inte.

Det finns fler problem i Sverige. bl.a har vi arbetskraftsbrist i vissa yrken och i ganska många framöver. Vi behöver invandring som lilla Sverige alltid behövt. Just flyktingströmmar som är ett särskilt kapitel. Oftast beror flyktingströmmar på krig. Vi kommer att få enorma flyktingströmmar framöver beroende på klimat. I södra Europa handlar det om temperaturer över 40 grader under långa perioder.

Det andra stora problemet i socialdemokratisk och moderat arbetslinjepolitik är att det skapar ett utanförskap som bara växer med Reinfeldt.
 
Kan inte Göran Johnsson gå i pension och så kan socialdemokraterna välja en ny ledaresom kan formulera en ny arbetsmarknads och bostadspolitik värd namnet. Mona Sahlin har tagit upp frågan om lögnen i politiken. Det gör hon bra. Kritiken riktas helt relevant mot moderater som ljuger eller är kriminella. Men kanske borde Mona Sahlin funder äver vad hennes egen Göran Johansson gör med politiken just nu- 

Att gå i den rasistiska fälla har vi gjort en gång på 1900-talet. Den poltiken byggde på rädsla och hat.

Men nu skall jag gå och borsta tänderna, skall gå till tandläkaren.
Jag minns så väl när Göran Persson stod i TV och sa att det inte skulle synas i käften vilken inkomst man har.

Skall bli skönt att skölja ur avsmaken efter alla Göran-pampar i sosseleden.

God Jul och välsignad vare friheten. En bild från Blogge Bloggelito som påminnelse om vad vi talar om!

Människosmuggling...fy fxx Göran Johansson(s)!

Skall bli riktigt positivt att gå till tandläkaren:)


Bild från verkligheten: elektrifierad till döds

Kommentarer
Postat av: filip

fyfan vilken bild!

2007-11-27 @ 12:37:38
URL: http://saysaysay.blogg.se
Postat av: noctivagus

Hur du får Göran till rasist etc.... med dom mest absurda påhopp är bortom mitt lilla förstånd. Men jag tror att man ser det man är själv. sug på den du.

2007-11-27 @ 14:43:13
Postat av: Björn Wadström

Bilden är otäck och det är också våld & krig som människor flyr från. Till noctivagus: nej Göran är inte rasist men han spela på mörka känslor. Låt sverigedemokraterna och andra hatiska organisationer använda förenklade och fördummande verklighetsförklaringar. Socialdemokratiska ledare
borde veta bättre:(

2007-11-27 @ 18:15:58
Postat av: Nicklas Eriksson

Sickna dumheter. Visst börjar Göran i fel ände, men han är betydligt mer kunnig i såna frågor än vad du begriper. Och inte fan spelar han på några "mörka känslor" heller! Han har insett det de flesta blundar för, att kriminella ligor tjänar miljarder på människors desperation och det måste upphöra. Dock så finns det sällan något annat sätt att ta sig in i landet eftersom hans och större delen av socialdemokratins omhuldade Fortress Europe gör det omöjligt att komma den lagliga vägen. Han borde alltså verka för att Sveriges inhumana flyktingpolitik upphör och det är det jag menar med att han börjar i fel ände.

2007-11-27 @ 18:29:55
URL: http://arbetarperspektiv.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Creeper Politik bloggar BlogRankers.com Topplista Favoritlistan.se Blogglista.se Bloggar.Topplista.se
Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign
Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign!

BloggRegistret.se