Fritt om mordhot

Det verkade på morgonen som om säpo lyckats förhindra en tragisk händelse. Men bakgrunden till det som sker får vi väl aldrig veta.

En 42-årig brevbärare misstänks ha planerat att mörda statsministerns hustru, Filippa Reinfeldt, 40.

Läkarna på S:t Görans sjukhus i Stockohlm bedömde mannens mordplaner så allvarliga att de var tvungna att bryta patientsekretessen.

De larmade Säpo.


Den 2 november slog läkaren larm till säpo om 42-åringens mordplaner på Filippa Reinfeldt.

"Tar kontakt med säkerhetspolisen, XX (polismannens namn) och delger denne de aktuella uppgifterna kring hotbilden mot statsministerns hustru", skriver 42-åringens läkare i en journal.



Säpo dementerar nyhetsuppgifter om att en person har gripits och anhållits misstänkt för att ha planerat att mörda Filippa Reinfeldt. Även chefsåklagare Tomas Lindström, ansvarig för säkerhetsmål, dementerar uppgifterna.

Om det nu är så.................vem kan man lita på? 

Det finns en positiv sida av historien trots att det aldrig är positivt med mordhot,

Om det nu är så att det händer igen med psykiskt sjuka personer som hotar att döda...

Kanske kan vi nu ändå äntligen få en regering som tar psykiatrins totalhaveri på allvar. Tidningsanka eller ej men vi vet alla att mängder av människor idag är utan den omsorg de borde ha rätt till...

Det räcker inte med Miltonkosmetika. Det behövs resurser. Ekonomiska resurser till svensk psykiatri. När Landsting och kommun har det ekonomiska ansvaret så prioriteras alltid människor med svårigheter bort.
Slutligen så behöver svensk psykiatri göras om från grunden. Det finns en hirarki som motverkar allt behandlingsarbete. Det finns en tro på läkemedelsbolag som motverkar allt stödarbete.

Se till att människor får en bostad, mat, kläder, omsorg, sysselsättning, utvecklingsmöjligheter...till det så krävs resurser och mänsklig närvaro. Alla människor hänger inte med i det hysteriska marknadstänkandet. Alla människor har inte en miljon att köpa bostad. Ja det går att skriva länge om den samhällförändring som sker bort från solidaritet och omtanke om varandra.

Kanske kan Reinfeldt ta ett initiativ nu att förändra synen på människor med svårigheter....även om säpo säger att det tidningarna skriver inte är sant.....

Aftonbladets uppgifter är inte korrekta. Ingen person är anhållen, ingen förundersökning pågår, ingen husrannsakan har sett i mannens bostad, ingen person har transporterats till Huddinge rättspsyk av poliser i svarta luvor med förstärkningsvapen som tidningen uppger, säger Anders Thornberg, informationsdirektör på Säpo, till TT.

En liten melodi mitt i allt mediabrus ..varje människa bär en historia..


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Creeper Politik bloggar BlogRankers.com Topplista Favoritlistan.se Blogglista.se Bloggar.Topplista.se
Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign
Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign!

BloggRegistret.se