Fria perspektiv

Sydamerika för 4000 solvarv sedan......

I Peru har ett 4 000 år gammalt tempel grävts fram på en kustremsa i norra delen av landet, 76 mil norr om huvudstaden Lima.

Templet kallas Ventarron och ligger i en större ruin.

Där finns bland annat väggmålningar som kan vara de äldsta i Amerika enligt den peruanske arkeologen Walter Alva som lett utgrävningarna. Bilder

Alla som har lite kunskap om historia, känner till hur spanjorer och andra europeer ägnade sig åt plundring och folkmord i sydamerika. Historien fortsatte i nordamerika och det var väl ca 1.000.000 svenskar som emigrerade dit för att skapa sig en religös och ekonomisk framtid.

Parodi med politiker i kyrkan Det är nu tid att skilja stat och kyrka. Det betyder att de religösa föreningarna skall välja och utse sina ledare själva. Det vi behöver diskutera är kyrkans tillgångar. Är dessa tillgångar stulna från svenska folket och skall återlämnas till oss?.....Kanske Reinfeldt är vår nye Gustav Wasa..:)

Nu skildras frikyrkan på film. Men det är ingen smickrande bild som ges. I en ny Beckfilm kopplas Livets ord och Svenska Evangeliska Alliansen till terror mot homosexuella. Och i storfilmen Solstorm står hänsynslösa pastorer i centrum

Lokalbefolkningen förslavades i syd och nordamerika...med dagens språkbruk skulle vi tala om folkmord ....men alla dog inte...


Helgens
stora toppmöte för spansk- och portugisiskspråkiga länder urartade i verbala rallarsvingar.

- Varför håller du inte käften? ! ropade Spaniens kung till Venezuelas president Hugo Chávez.


Svaret är väl enkelt...spanien och dess kung...får ägna sig åt att kontrollera europa...det finns mycket svensk mark attanvända i nya eustaten...men sydamerika håller på och gör sig fritt från spansk terror.....

Så visst kan man säga som spaniens kung...håll käften....hur var det nu...yttrandefrihet ...frihet..ja just fri.....

Bolivias president Evo Morales klagade enligt Reuters referat i sitt tal över att kolleger ser honom och Chávez som Latinamerikas vänstervariant av de senaste årens stående politiska skämt om Storbritanniens Tony Blair som USA-presidenten George Bushs knähund.

- På grund av kamrat Hugo Chávez ovillkorliga stöd behandlar de oss som djur - han är den store och jag är den lille, sade Morales.

Bolivia



Det är något inbyggt i europa och vårt sätt att se på människan och Livet som gör att dessa händelser inträffar gång på gång. Jag tror inte det är så enkelt som vänstern gör gällande att det är kapitalismen........

Nu är USA och Tyskland överens om Iran. En liten enkel fråga är med vilken rätt.....
........förtroendet för USA faller liksom för vår egen moderate ledare...Näringsminister Maud Olofsson (c) ville åka hem och göra avdrag för hemresor med 26.951 kronor. Men det gick inte Skatteverket med på.

Avslutar morgonens skriverier med en liten kul artikel från expressen om konspirationsteorier.
Att ubåtarna kom från väst och att polisen sköt Palme har länge kunnat avfärdas som konspirationer i extremistkretsar. Men inte nu längre.

Kommentarer
Postat av: Michael

Han sa antagligen inte "håll käften" till Chavez
pga av vad denne sagt om Aznar utan för att han emot all hyfs vägrade låta Spaniens nuvarande president, vad han nu heter, försvara sin föregångare mot attacken, trots att Chavez egna mikrofon var avstängd så avbröt han om och om igen tills Spaniens kung frågade varför han inte kunde vara tyst.

Det var alltså Chavez som visade sitt förakt för yttrandefrihet inte tvärtom.

2007-11-11 @ 13:11:00
Postat av: Patrik

Spaniens kung vs Hugo Chávez:

Jag håller med dig om att Juan Carlos kommentar inte var riktigt "diplomatiskt korrekt".
Tidningarna har dock "kryddat" översättningen av kungens utspel från "varför kan du inte vara tyst" till "varför kan du inte hålla käften".

Om du däremot tycker yttrandefrihet är viktigt finner jag det underligt att du inte kritiserar Hugo Chávez när denna försöker hindra andra från att yttra sig genom att konsekvent avbryta dem med oförskämda anklagelser vilket var upprinnelsen till bråket.
Se klipp:
http://www.youtube.com/watch?v=XCepCEFNvOE

2007-11-11 @ 13:53:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Creeper Politik bloggar BlogRankers.com Topplista Favoritlistan.se Blogglista.se Bloggar.Topplista.se
Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign
Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign!

BloggRegistret.se