Fritt om Svenska Freds-

Anna Ek från Helsingborg valdes i helgen till ny ordförande för Svenska freds- och skiljedomsföreningen.
Svenska freds- och skiljedomsföreningen, som bildades 1883 och är världens äldsta fredsförening, har cirka 5 000 medlemmar.

Det finns mycket att läsa på hemsidan...t.ex.


För knappt sju år sedan antog världens länder den så kallade Millenniedeklarationen. Deklarationen slår fast att fattigdomen i världen ska halveras fram till 2015. När vi nu närmar oss halvtid kan vi konstatera att målet alltjämt tycks avlägset; omkring 1 miljard människor lever fortfarande i extrem fattigdom och tiotusentals barn dör varje dag till följd av sjukdomar som vi skulle kunna bota.

Att utrota fattigdomen i världen är mänsklighetens största moraliska, politiska och ekonomiska utmaning och en förutsättning för fred, stabilitet och hållbar utveckling. Men istället för en seriös fattigdomsbekämpning väljer världens länder att återigen öka sina satsningar på militär och vapen, som nu uppgår till hisnande 1200 miljarder dollar årligen.

Även Sverige bidrar till dessa snedvridna prioriteringar i världen. De två största mottagarna av krigsmateriel från Sverige är Sydafrika och Pakistan, två länder med omfattande hälso- och fattigdomsproblem. Under 2006 sålde Sverige krigsmateriel för över 4 miljarder kronor enbart till dessa länder.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Creeper Politik bloggar BlogRankers.com Topplista Favoritlistan.se Blogglista.se Bloggar.Topplista.se
Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign
Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign!

BloggRegistret.se