Yttrandefrihet i EU & revisorn

Beslaget var enligt domstolen ett brott mot den grundläggande yttrandefriheten och därmed skyddet för en journalists källor, enligt artikel 10 i Europakonventionen om de mänskliga rättigheterna.

Det finns en annan vinkling av yttrandefrihet. Journalisten behöver vi självklart skydda. En stat utan yttrandefrihet är en diktatur. 

I Landstinget Sörmland finns en socialdemokrat som bloggar. Nu blåste det upp till en diskussion huruvida han som socialdemokrat och revisor kunde skriva sina personliga politiska tankar om Landstinget.
Han skriver dessutom under socialdemokratiskt flagg. Dvs sidan ingår i socialdemokraternas bloggande.

Så visst kan man ha en massa åsikter om det han skriver. När jag läser som är rätt insatt i vad det egentligen handlar om så kan jag konstatera att det är typ "surt sa räven om rönnbären".
Det är det där gamla vanliga om att socialdemokratin har svårt med spegelbilden och självkritiken. Socialdemokraterna lider fortfarande av lite lomhördhet och enögdhet efter långvarigt envälde.

Jag uppskattar människor som förstår vad yttrandefrihet är och hävdar det fria ordet.

En länk till revisorn!

Södermanlands Nyheter har skrivit en artiket så dit länkar jag gärna...och det är lite kul när tidningen börjar bli lite modern:)   Sanna bloggar om WoW och självklart länkar jag till henne. Så kanske kan du Sanna be din redaktion att t.ex. kontakta Twingly så kanske du kan få ledningen att öppna upp lokaltidningen för bloggen! Det skulle nog yttrandefriheten och det fria ordet må bra av...Det blir gärna lite ankdamm på en lokaltidning eller hur, så här får du en bild...

285889-15

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Creeper Politik bloggar BlogRankers.com Topplista Favoritlistan.se Blogglista.se Bloggar.Topplista.se
Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign
Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign!

BloggRegistret.se