Fritt om ryssgas och en onykter regering

Regeringen kräver nu en annan sträckning av gasledningen genom Östersjön än den som planeras. Miljökonsekvensbeskrivningen bör innehålla redovisningar av sådana alternativa huvudsträckningar i Östersjön", säger Andreas Carlgren i pressmeddelandet

- Ryssland vill inte dra ledningen på land eftersom de då inte kan använda gasen som ett säkerhetspolitiskt vapen. Nu går Andreas Carlgren lydigt i Rysslands ledband. När baltstaterna och Polen vill att man undersöker en gasledning på land borde regeringen stödja detta, säger Peter Eriksson.

Miljöpartiet vill att Sverige säger nej till den rysk-tyska gasledningen utanför Gotland. I morse sade miljöministern Andreas Carlgren att han vill att bolaget bakom den planerade gasledningen mellan Ryssland och Tyskland ska undersöka andra dragningar under Östersjön. Däremot begär han inte att en dragning på land undersöks.

Ulrica Messing, socialdemokratisk ordförande i riksdagens förvarsutskott, varnade på tisdagens DN Debatt för att gasledningen - och den underhållsplattform som ska placeras utanför Gotska Sandön - kan bli "mycket problematisk för svenska försvarsintressen".

Enligt Messing använder Ryssland redan i dag liknande anläggningar på andra ställen i världen för att skaffa sig underrättelser om andra länder. På samma sätt skulle gasledningen genom svensk ekonomisk zon ge ryssarna möjlighet att avslöja svenska försvarsangelägenheter.

Mikael Odenberg säger till DN att han fullt ut håller med Ulrica Messing:

Men jag har något svagt minne av moderatkonflikter. Har inte Odenberg fått ...
Försvarsminister Mikael Odenberg (m) avgår och lämnar även riksdagen. De hårda besparningarna uppgav odenberg som anledning under den presskonferens han höll på onsdagseftermiddagen. Hur var det med Carl..Carl Bildt ägde optioner värda omkring 5 miljoner kronor i Vostok Nafta när beslutet fattades. Vostok Naftas största tillgång är aktier i ryska Gazprom och Carl Bildt har suttit i Vostok Naftas styrelse. Men något jäv var det aldrig frågan om, hävdade Carl Bildt.

Men någonting är det som inte stämmer när Andreas Carlgren slingrar sig igen....Kan vi lita på Reinfeldt´s bedömningar.......

Statsminister Fredrik Reinfeldts besök i Östersund i dag kom mest att handla om Schenström-affären. Men frågan om huruvida Ulrica Schenström hade jour eller inte förblev dock obesvarad.  Vem som ansvarar för den nationella krisberedskapen svarar vi inte på, var Reinfeldts besked till medieuppbådet.

Reinfeldt var dock tydlig på en sak - han har fortsatt förtroende för sin statssekreterare.

Nu heter lösningen Time-Out för en kvinna på krogen som "bara" jobbade med krisberedskap......men faktum kvarstår..... kan vi lita på Reinfeldt och regeringens bedömingar och försäkringar...och vad spelar Bildt för spel.....jag börja bli lite tveksam till om grabbarna har koll på det som sker...kanske en Time-Out när det gäller ryssgasen......kanske en Time-Out för hela regeringen......


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Creeper Politik bloggar BlogRankers.com Topplista Favoritlistan.se Blogglista.se Bloggar.Topplista.se
Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign
Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign!

BloggRegistret.se