Fritt från löss i guds rosenträdgård

Jag har lärt mig av sverigedemokrater att det de säger aldrig betyder det de menar så varsågoda. Den här artikeln handlar inte om att kristdemokrater och socialdemokrater behöver göra upp med värderingar i sina partier...


Alla som ägnar sig åt natur & trädgård vet att det är lätt att få löss på sina rosor.


http://www.odlingstips.com/Bladloss.htm      

Bladlöss är kanske ett av de skadedjur som man lättast känner igen. Däremot kanske man inte alltid förknippar skadebilden med insekten. Ett exempel är röda vinbär, där bladlössens angrepp ger röda buckliga blad.


Under varma och fuktiga somrar förökar sig lössen snabbt. En bladlushona kan även föröka sig utan befruktning (sk jungfrufödsel). Det förekommer t o m att äggen kläcks inne i honan och att avkomman på så sätt föds levande.


När lössen samlas i stora kolonier, främst i spetsarna på växtens skott och på unga blad, kan angreppen ge tillväxthämningar. Vissa arter av löss injicerar även ett ämne i växten som medför att bladen kan rulla ihop sig.


Bladlössen avsöndrar en sockerhaltig vätska (sk honungsdagg), som uppskattas av myror och andra insekter. Denna sockerbeläggning bildar även en god grogrund för sotdaggsvampar, som i sin tur gör att växten får missfärgade blad.


Bladlusen har många naturliga fiender som t ex nyckelpigan och dess larver, blomflugelarver, parasitsteklar och nätvingelarver. Det är viktigt och känna till hur dessa ser ut, så att man inte av misstag bekämpar även nyttodjuren.


.............................................................................................................................................................................

När det gäller ett samhälle och varför inte även Sverige så uppstår ibland angrepp på samhällskroppen. Det är framförallt människor som i sin rädsla eller okunskap bidrar till att det människor under lång tid byggt förstörs och raseras.


Det skulle gå att förenkla frågan till att det handlar om värderingar och hur du ser på dig själv. För mig är det ganska enkelt. Jag är miljöpartist för att jag förstår att vi människor bara har 1 planet att leva på. Jag vet att det inte finns 1 ledare eller 1 skapare och med en mycket djup övertygelse kan jag kalla mig ateist. Många behöver fack och -ismer för att förstå tillvaron och placera in andra i sin fyrkantiga hjärna. Så jag är en Grön ateist för dig som inte förstått det enkla i Livet.


Det enkla är att alla människor är olika och annorlunda. Det mest utmärkande med Sveriges folk är just denna kunskap och insikt. Se bild. När du läst och förstått bilden så kan du vara mycket stolt svensk just för att du respekterar och älskar det som är annorlunda. Det finns också en ganska "enkel regelsamling" att läsa. Den kallas de mänskliga rättigheterna..ganska målande namn eller hur....


Jag hävdar med mycket stor övertygelse att Sverige skall vara en självständig stat och inte ingå i Eustaten som nu håller på att ske i "smyg". Men hävdandet av Sverige som fri stat handlar inte om nationalism utan om en insikt om planeten och globaliseringen. Det går inte att bygga getton och murar även om många i sin rädsla för förändring får de mest märkliga beteenden.
Just nu är det bra fart på Svensk produktion och det handlar inte om vilken regering Sverige har utan om det enkla faktum att människor i Kina och Asien och framöver Afrika bygger ett välstånd som skapar efterfrågan på det vi i vårt lilla land producrar. Usa´s och Europas tid som tillväxtmotor i den globala ekonomin är i stort sett över. Skall vi fortsätta att behålla vår levnadsstandard i framtiden skall vi öppna upp gränser för människor, varor och tjänster från hela planeten.


Rädda människor sluter sig samman och hatar och förtalar. Historiskt har vi Stalin och Hitler som lysande exempel att lära oss av. Att skapa rädsla och en illusion av att människor är lika är fascistens och diktatorns verktyg. Men det finns ett stort men. De lika människorna skaffar en fiende, en människa eller "grupp" som man kan peka ut som olik dig. Mobbing är ett klassisk exempel på gruppnivå. Nazismen och kommunismen på ideologisk nivå. Sverigedemokraterna är för mig ett klassiskt parti som vilar just på dessa rädslornas och missnöjets grunder. Bert och Ian visade ju en gång med Ny demokrati hur man genom att stapla ölbackar kan komma in i riksdagen. Det var samma fråga de profiterade på som nu Sverigedemokraterna gör.


I Sverige har vi starka rädda krafter som samlas inom sverigedemokraterna. Partiets strategi har varit att via kykovalet komma in i beslutande församlingar. Sveriegdemokraterna är ett uttalat kristet parti och vi får hoppas att alla kristna med rasistiska tankegångar lämnar Kristdemokraterna och går över till Sverigedemokraterna. Det kan låta märkligt men kanske behövs det ett seriöst kristet parti i Sverige som kan ägna sig åt kristna värderingar utan att behöva ta hänsyn till inre rasistiska strömningar.
Hur var det nu med sverigedemokraternas syn på marknadsekonomi...hm..stark nationalstat låter mer som ....Socialdemokraterna behöver också göra upp med värderingarna inom partiet även om det kostar några röster till sverigedemokraterna.
Det här blir inte enkelt för socialdemokratin. Facket och socialförsäkringarna försvagas av de nya moderaterna och människor som ser sin trygghet hotad är sverigedemokraternas nya målgrupp. Klarar socialdemokratin av att stå upp för värderingr som solidaritet samtidigt som partiet öppnar upp för valmöjlighet för individen. Vi får se, det blir ingen enkel pedagogisk uppgift för arbetarrörelsen......


Vill du läsa vad Miljöpartiet skriver om sverigedemokraternas fråga...


Invandring- och flyktingpolitik

Alla människor skall ha rätt att leva och bo var de vill. Vi vill därför på sikt införa en helt fri in - och utvandring ur Sverige och övriga Europa.

Människors livsval och liv skall inte styras av gränser mellan stater och staters administration, utan av människornas egen vilja och förmåga.

Många människor flyr undan förtryck, förföljelse, fattigdom eller naturkatastrofer. Tidigare flydde personer från Sverige, undan svält och förtryck, nu flyr andra hit. Vi skall därför vara solidariska och ha en generös flyktingpolitik, så att de som flyr kan få asyl här hos oss.

Den som flyr till Sverige och söker asyl, skall få sin ansökan behandlad inom ett år. Har detta inte skett skall uppehållstillstånd beviljas. En asylsökande skall ha rätt till kompetent juridiskt biträde, som skall utses av domstol.

Vi anser att flyktingar som lever gömda i Sverige skall ges en chans att stanna i Sverige och leva lagligt här. Den som inte gjort sig skyldig till grova brott och bott här en längre tid utan att staten utvisat eller avvisat personen, skall därför beviljas asyl.


Kommentarer
Postat av: Stefan

Visst, det finns 30 miljoner i Afghanistan och 25 miljoner i Irak. Vi kan väl ta hit dom och låta dom bo i Södertälje och Malmö. Det blir bra, lycka till.

2007-09-28 @ 00:20:59
Postat av: Grue

Ojojoj, du kommer med all rätt att få mycket kritik för detta om folk hittar din blogg. Majoriteten av folket är för Sd:s politik men den förhånas ändå som en politik för "löss". Enligt dig är alltså majoriteten av svenska folket löss? Kanske ni i den politiska nomenklaturan borde välja er ett nytt folk, som Brecht sa?

2007-09-28 @ 00:27:10
Postat av: Starvid

Att kalla sina politiska motståndare löss är lågt. Det är dessutom antagligen både förtal och hets mot folkgrupp.
Du är ett riktigt föredömme för de som ska stå upp mot Sd.
Bra jobbat.

2007-09-28 @ 00:40:49
Postat av: Anonym

hela folket 2,3% vilken matematik grue

2007-09-28 @ 00:44:29
Postat av: Affe

Härliga vibbar din blogg ger.
Sverigedemokrater = löss
Tror du i din vildaste fantasi att du övertygar någon som inte redan är övertygad med sån "argumentation"?
Sen avslutar du det hela med de mest naiva miljöpartiststolleidéerna. Idéer som den absoluta majoriteten av svenska folket, och förmodligen även de flesta miljöpartister innerst inne, tycker är fullständigt vansinne.
Fler bloggar av din kaliber och SD kommer inte behöva någon valstrategi ens. Ni gör ju jobbet åt dem.

2007-09-28 @ 01:45:48
Postat av: Grue

Mer än hälften vill ta emot färre "flyktingar". DEt enda partiet som representerar dom är Sd.
http://www.svd.se/dynamiskt/inrikes/did_9781896.asp

2007-09-28 @ 02:58:40
Postat av: Svartberg

Jag hoppas att din retorik låter likadant när en moderat på detta aktiva sätt motarbetar Vänsterpartiet i sin kommun med hänvisning till att kommunister har inget att göra i hans kommun eller för all del varför inte Miljöpartiet?
Vidrigt av en demokratiskt folkvald person att på detta sätt sätta sig över demokratin när den inte passar hennes skor.

2007-09-28 @ 07:14:14
Postat av: Fredric Nomael

Jag är verkligen less på att betala skatt som går till
lycksökare som kommer hit för bidrag. Har 3 kollegor från Italien och England på kontoret, hur kommer det sig att de aldrig varit arbetslösa i Sverige medans araber, afrikaner och yugoslaver uteslutande sitter och suger på bidragskarameller? Jag vill inte betala mer skatt så ni som är för invandringen kan väl betala det själva via era skattesedlar.

2007-09-28 @ 10:36:36
Postat av: Patrik (sd)

Usch Björn, detta ser inte vackert ut på din blogg. Jämför du andra människor kategoriskt med löss och skadedjur? Ingen klocka ringer hos dig att det kanske är lite väl lågt och barnsligt? Att den sortens kategoriska jämförelser liknar vad en viss herre i brun skjorta och mustasch sysslade med på 30-talet?
Akta så inte hatet äter upp hjärnan helt på dig Björn.

2007-09-28 @ 17:32:29
Postat av: Malin

Fredric N, jag undrar: Hur vet du att araber, afrikaner och jugoslaver uteslutande lever på bidrag kontra italienare och engelsmän? Har du någon statistik som stödjer detta? Vidare har du någon aning om hur mycket du själv har kostat/kostar i skattepengar? Och hur det kan vara en lycka att söka bidrag det fattar jag inte.
Om du tog dig tid att kolla upp fakta innan du uttalar dig så skulle du finna att majoriteten av de som uppbär och/eller fuskar med bidrag i alla dess former är svenskar.

2007-09-28 @ 19:09:54
Postat av: Lars(Världsälskare)

Att det är miljöpartiet som vill öppna gränserna är ju skrattretande!
Om de skulle tänka efter lite lite så kanske de ser att om vi ser till jordens bästa så bör vi INTE överbefolka planeten mer. De borde kanske istället skriva "Vi tar endast arbetskraftsinvandring i Sverige." Och ge bidrag till preventiva åtgärder i överbefolkade delar i världen. Vi skulle vilja ha en starkt negativ befolkningstillväxt. Mindre fattigdom, mindre slitage på jordklotet, högre flexibilitet, etcetcetcetc. Vakna upp snälla! Alla måste vakna!

2007-09-28 @ 20:12:05
Postat av: Björn Wadström

Hej igen Partik
Tack för omtanken. Nej då ingen risk att jag blir hatisk. Människor har rätt att ha sin åsikt och uttrycka dem. Det brukar kallas yttrandefrihet.
Men blir inte du Patrik trött på de som kallar sig företräda "svenskhet" och går omkring och hotar människor. Du har ju tidigare skrivit att du inte är rasist. Så vad gör sd för att motverka det våld och hat som sprids mot människor från andra länder?
Du skrev angående vår tidigare diskussion om rasism. Att "svenskhet" (som är ett nysvenskt sdord för främlingsfientlig)
.....att "men talar ett annat språk en svenska *och* inte kan svenska. Det ger inget svenskt intryck på mig"..... i övrigt hade du inget emot andra människor och invandring.
När det gäller löss så var det i samhang med rosor. Kopplingen till övriga texten gör du och andra läsare själva. Att skriva på det här sättet har bl.a. du och andra sd-skribenter lärt mig.
Eftersom du och övriga sd betonar svenska språket så kanske det vore bra om ni själva använde språket korrekt. Du skrev..."Min betydelse för svensk/svenskt/svenskhet är rikare än så. Den inbegriper kultur, språk, uttryckssätt, klimat, natur, jag kan rabbla hur länge som helst".
Så kasta inte sten i glashus utan skall vi diskutera så börja med att vara rädd om ordets betydelse.
Jag skrev tidigare att jag skulle återkomma med lite klipp. Patrik vad är det för adress till din egen blogg? Du är ju en av de flitigaste sd-komentatorerna på mängder av bloggar, och jag skulle gärna vilja läsa din blogg. Är du anställd av sd?

2007-09-28 @ 20:13:41
Postat av: Patrik (sd)

"trött på de som kallar sig företräda "svenskhet" och går omkring och hotar människor"
Det du skriver för tankarna till nynazistiska grupper. Jag blir lika trött på alla grupper som använder våld. De ser det svenska i hud- och hårfärg - en primitiv och utseendefixerad syn.
"vad gör sd för att motverka det våld och hat som sprids mot människor från andra länder?"
Sd vill motverka allt våld och hat oavsett vem det riktas emot.
"Att skriva på det här sättet har bl.a. du och andra sd-skribenter lärt mig."
Ge gärna exempel.
"Så kasta inte sten i glashus"
Du märker ord i vad jag skrivit och sen säger du till mig att inte kasta sten i glashus. Det får jag inte alls ihop.
Jag har bifogat min bloggadress som du önskade. Jag är folkvald kommunfullmäktigepolitiker för Sd. Anställd? Nej det är helt ideellt och utan någon ersättning.

2007-09-28 @ 23:19:43
URL: http://patrik-i-politiken.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Creeper Politik bloggar BlogRankers.com Topplista Favoritlistan.se Blogglista.se Bloggar.Topplista.se
Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign
Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign!

BloggRegistret.se