Mer gubbfläsk

Nu föreslår moderaterna att gubbarna skall sitta kvar efter pension. Ok att moderater aldrig förstått sig på livscykeln utan tror på pengarna. Eller är det makt de inte vill släppa? Jag såg på Svt att pensionerade politiker får jobbavdraget. Märkligt gäng vi fått till att leda Sverige. Människor får allt mindre i lånboken. De unga som står utanför blir fler och fler. De unga ökar hos kronofogden. De unga har ingen ekonomi att köpa de svindyra husen. Nu vill moderaterna skapa utrymme  för hyreshöjningar som maximalt ger 60% högre hyra på en tioårsperiod. Skönt att det är en ny regering om dryga 900 dagar.
Kolla in bilden på maktkampen inom moderaterna. En blick säger mer än 1000 ord.
image36
DN skriver om Tchad-insats. Mona Sahlin är mäkta irriterad över att information inte ges på sammanträdet utan av Reinfelt direkt till media. Märkligt hur Reinfeldt är klämd mellan Bush:s gullgosse Bildt, Försvarsministerns nej till insatser i Afrika. Socialdemokraternas krav på fortsatt insats i Afrika och Reinfeldts behov att framstå som den som leder. ( Alliansen finns den?)
Vi får väl se hur länge det dröjer till öppen konflikt mellan Reinfeldt och Bildt. Två partier som redan har konflikt är Kristdemokraterna och moderaterna om utnämningspolitiken. Centerpartiet och folkpartiet håller på med en lustiger dans om kärnkraft. Så visst finns det en och annan skicklig yrkesarbetare som kan jobba efter 67 men den här regeringen pensioneras nog med fullt jobbavdrag 2010.

Utrikes blir det alltmer uppenbart att USA:s plan sprack. Som vanligt förstår inte USA att folket i det egna landet skall besluta om sina ledare. Nu blev det en polarisering igen där religionsfrågorna får ta plats. Ibland kan man nästan tro att USA medvetet underblåser konflikten i mellanöstern. I Somalia används amerikanska vapen. I Sverige terroranklagas somalier och vad jag sett än så har de anklagade köpt kommunikationsutrustning!!!
Det allvarligaste just nu är USA:s inblandning i Sydamerika. Vore det inte bättre Bush spelade golf på sitt landsställe de få dagar han har kvar istället för att jiddra med Colombia. Vem som vinner USA valet kanske inte har så stor betydelse men en annorlunda utrikespolitik är nödvändigt för världsfreden. Clinton hon försöker få rädda amerikaner att bli ännu mer rädda för terrorister....som motpol till denna jakt på terrorspöken så finns det en blogg som ifrågasätter hela historien.

En som alltid skriver om Israel - Palestina är Jinge

Andra om , , , , , , , , , , , , , , ,

Technorati Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,

Andra bloggar om: , , , , , ,

intressant.se


Kommentarer
Postat av: Livscyckeln kan tolkas olika

Jag tycker det är en helt felaktig diskussion! Det handlar inte om att välja pensionärerna (de äldre) eller de unga, det handlar om kompetens och kompetensöverföring. De äldre besitter enorma kunskaper som erhållits via ålder, de unga saknar kompetensen men har glöden.
Regeringen borde istället satsa på en kompetensöverförings strategi och matcha ihop äldre och yngre på arbetsplatserna. Då kan även Sverige i framtiden konkurrera med övriga världen om sina produkter.
Slöseri att slänga bort tidigare investerat kapital. Sverige och företagen har investerat mycket under många år i kunskaper på den äldre arbetskraften. Men sedan pga en uppsatt pensionsålder, klarar man inte återanvända nödvändiga kunskaper på ett förnuftigt sätt.

Många säger att de äldres kunskaper är gamla och inte uptodate eftersom samhället ändras. Snicksnack säger jag, människorna på arbetsplatserna ändras inte lika fort som vi tycker omgivningen gör.
Nej fram för förutsättningar för att överföra kunskaper från de ?äldre? till de yngre.
Vi försöker på www.hyrsenior.se
Sven-Åke

2008-03-21 @ 10:59:59
URL: http://www.hyrsenior.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Creeper Politik bloggar BlogRankers.com Topplista Favoritlistan.se Blogglista.se Bloggar.Topplista.se
Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign
Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign!

BloggRegistret.se