Fritt om en Grön kyrka

Nobelpristagaren Al Gores omskrivna film "En obekväm sanning" visas nästa vecka i domkyrkan i Uppsala. Aldrig någonsin tidigare har det visats film i den ärorika domen. Det är Uppsala Kristna Råd, de vill säga nästan alla kyrkor i lärdomsstaden, som bjuder in till gratis visning under den globala klimatveckan.

Det var på tiden att kyrkan förstår att lustgården inte finns kvar så länge till om människan inte börjar bry sig om Livet nu.

Inte har jag läst något om spindlar i Bibeln....däremot vet jag att Darwin har lärt oss hur arter utvecklas...Och på grund av den globala handeln kommer allt fler spindlar att krypa över till europeisk mark. "Inom den närmaste framtiden räknar vi med ankomsten av minst en ny art per år till Europa",

Nu när naturfenomenen har blivit namngivna så blir de lite mer personliga och begripliga. men kanske kan Gores film få en och annan präst att fundera. Det vi gör här och nu påverkar människor någonannanstans...Sidr lade stora delar av södra Bangladesh under vatten. I de tre städerna Patuakhali, Barguna och Jhalakathi, med en sammanlagd befolkning på 700.000 människor, steg vattnet flera meter. Kommunikationerna till de tre dränkta städerna klappade ihop.

Visst kan vi be som jag såg att en guvunör i USA gjorde för att få regn. Regndans är ju en gammal tradition som kanske är mer verkningsfull:)....Det är i alla fall roligare att dansa än att ligga på knä och be...

Nej kom igen nu alla religösa oavsett vilken gud ni tror på. Vi har bara en Planet och även om ni tror att Livet nu är en väntan på himmelen så att ni får träffa er skapare så lever jag här.

Jag tycker livet är vackert och även den planet vi lever på....Det borde väl finns några ord i era heliga böcker som handlar om att bry sig om människan, djuren och naturen.......Kan vi få se en Grön väckelserörelse...kunskap finns saknas bara ert engagemang..



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Creeper Politik bloggar BlogRankers.com Topplista Favoritlistan.se Blogglista.se Bloggar.Topplista.se
Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign
Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign!

BloggRegistret.se