Fritt från plutonium och fred på två hjul

När det nu verkar råda fred så kanske vi kan få se tidningarna skriva och spekulera om något mer väsentligt

Skriv om transporten av plutinium t.ex....det är verklighet och en strålande nyhet.....  .....


Fri tv eller

I det lagförslag kulturdepartementet tagit fram, och som skulle kunna träda i kraft den 1 juli 2008, föreslås att avkodningsutrustning som införskaffas i syfte att skaffa sig tillgång till betal-tv utan att betala blir olaglig.

Men det finns ju alltid internet och utvecklingen tar språng.... Information needs to be free eller hur var det nu....

Håll tillgodo med en lista från en sida på nätet.........det måste finnas bättre sätt att ge upphovsmän ersättning för sitt arbete än att kriminalisera halva Sverige bara för att säkra vinsten till en räcka av andra företag......tekniken att distribuera har sprungit om distributionsföretagen, men det är väl ett företagsekonomiskt problem eller....

--------------------------------------

http://www.channelchooser.com/
Channelchooser är en gratis TV-portal där du kan titta på underhållning, musik nyheter, sport, m.m.

http://www.tviki.com/
Hos TViki.com har du ett par tusen kanaler att välja och vraka mellan.

http://www.wwitv.com/
wwiTV bjuder dig på över 2300 olika TV-kanaler. Kanalerna är sorterade i olika kategorier och efter land.

http://www.internettvlist.com/
Kolla in hundratals filmer och TV-serier från olika länder.

http://www.movieflix.com/
MovieFlix visar tusentals gratis filmer sorterade inom alla möjliga kategorier som action, äventyr, skräck, komedi, m.m.

http://www.itv.com/
ITV är det största kommersiella TV-nätverket i Storbrittanien.

http://www.netbroadcaster.com/
Kolla in musikvideos, filmtrailers, filmer, m.m.

http://www.euchannels.net/
TVNoo på Euchannels.net visar TV-program från Norge, Italien, Indien och Korea. För att använda tjänsten måste du ladda ner Koos ActiveX och installera Windows Media Player 11. Användare av Mac och Linux gör sig inget besvär för denna site.

http://www.peekvid.com/
Här kan du hitta fler än 200 aktuella tv-serier och långfilmer.


Om Filmer & Fildelning

För den som letar efter mindre lagliga alternativ finns det en hel del fildelningprogram som Kazaa, Direct Connect och bittorrentsajter som ThePirateBay.org.

På IPKoll.se finns en bra fildelningsguide för dig som vill lära dig mer om fildelning och vilka fördelar/nackdelar som finns med de olika fildelningsprogrammen.

Där kan du även läsa vad lagen säger om fildelning.

..........................................................

Ovanstående lista är hämtad från www,gratisweb.se


Fria djuren

"Bushkött" innemat....

En chockrapport från den Internationella naturskyddsunionen IUCN visar att klimatförändringen är ett akut hot mot jordens djurliv.
188 nya arter har tillkommit på IUCN:s röda lista. 13 306 djur- och växtarter är direkt utrotningshotade.
Var fjärde däggdjursart, var åttonde fågelart, var tredje groddjursart är nu uppförda på listan.
Jorden mår pyton.

Och vi människor är skyldiga.

Vi förorenar luften, släpper gift i vattnet, gör slut på jordens resurser i turbotakt.

Det känna betryggande att det tillkommit 188 nya arter. Det kanske bara är utveckling som Darwin så förtjänstfullt beskrivit.

En genomskinlig groda som gör det möjligt att studera organ, blodkärl och ägg utan att behöva dissekera. Ett sådant djur har japanska forskare nyligen tagit fram genom att korsa albinogrodor med varandra.

Är utveckling rätt ord för det människan gör. När djurarterna dör så innebär det att människan också kommer att dö. Varför skall det vara så svårt att fatta att vi håller på och förstör de förutsättningar som krävs för mänskligt liv.

Genomskinlig groda...i   .Hiroshima.....gjorde atombomben att människan blev helt galen......

Fritt om Wikipedia

Vilka är människorna bakom - wikipedianerna? Och hur påverkar denna enorma bank av vetande och fakta vår syn på kunskap och sanning?
Wikipedia tillmäts stor betydelse för att forma människors (med)vetande. Annars skulle ju nämnda organisationer inte bry sig, eller hur?

Det är lite 1984-känsla eller Kallocain-känsla över Wikipedia på så sätt att vad är sant och vad är kunskap. Den andra globala-känslan är att kanske det här är enda vägen till en gemensam kunskap för mänskligheten. Det förutsätter givetvis att vetenskapliga avhandlingar och forskningsultat publiceras.
Men en grundläggande källkritik är på sin plats som i alla sammanhang.

Glöm aldrig att kunskap är en del av (med)vetandet och alltid intressant för "makthavare"

Men länge leve Wikipedia och det fria ordet. Yttrandefriheten är en väg till kunskap.

Yttrandefriheten skall begränsas i Sverige eller

Bloggarna går allt mer över gränsen, både offentligt och privat. Artisten Magnus Uggla lämnar ut både sig och hustrun i sin blogg medan mästerbloggaren Alex Schulman precis attackerat sin kollega Jan-Olov Andersson på Aftonbladet. Okvädningsorden skrämmer Pressombudsmannen Yrsa Stenius som tycker att det handlar om missbruk av yttrandefriheten. På sikt ser hon ny lagstiftning.

Vad är det hon säger människan, byt ut henne snabbt. Det här låter mycket farligt...............vilka ord skall tillåtas i det nya Sverige.....


Musik från ugglan i repris

Yttrandefriheten och våldet

Mänskliga rättigheter uppfattas med all rätt som universella, moderna it-teknologier respekterar inte gamla gränser och den accelererande globaliseringen öppnar gradvis upp även de mest slutna samhällen,

Det enda vi med absolut säkerhet kan säga om dagens Burma är att dagens regim förr eller senare kommer att tillhöra gårdagen. Vi skulle önska att vi kunde säga när och hur det kommer att ske - och önska att det skedde nu och att det skedde genom den öppna dialog som inte minst munkarnas protest efterlyser.

Men just nu möts kravet på det öppet samhälle med repression och våld.

Hur mycket militärjuntan än försöker tysta ner oppositionen - oavsett om det är genom att döda demonstranter, släcka ner Internet eller klippa av telefonledningar - så verkar det inte som att de lyckas. Via bloggar, Facebook och oberoende nyhetssajter läcker information om händelserna i Burma ändå ut i världen.

Rutten regim lever inte länge får vi ta som ett evigt citat från Carl Bildt.

Ja och så blir det en solidarisk angelägenhet för de nordiska folken.

Frihet yttrandefrihet och solidaritet med andra folk går hand i hand


Burmas befolkning demonstrerar för demokrati, dialog och nationell försoning. Militärjuntan svarar med dödskjutningar, misshandel och gripanden. Miljöpartiet fördömer dessa gärningar som är helt oacceptabla.

Fritt om Vetlandametoden®

Jag har skrivit om Louise och Vetlanda inte för att det enligt mig är så unikt. Det unika är att Janne tagit upp frågan i strålkastarskenet så att vi alla ser.Nästa Föregående

Vad är då det jag kallar Vetlandametoden®.

Metoden har sin grund i kommunernas svårigheter att få ihop ekonomin. Alla andra skäl ni läser och hör om är bara bortförklaringar för att dölja det verkliga skälet.

Eftersom socialnämnderna fått ansvar och befogenhet delegerat till sig men inte de ekonomiska resurserna så kan alla med lite bondförstånd förstå att ekvationen inte går ihop.

Socialnämndenens ansvar delegeras till stor del vidare till en socialchef som i sin tur delegerar vidare ansvaret ner i organisationen till en socialarbetare....

Men, och här har ni Vetlandametoden. Socialarbetaren är ofta fråntagen möjligheten att själv besluta om en utredning skall öppnas eller ej. Socialarbetaren är heller inte alltid fri att använda sin yrkeskunskap i utredningsarbetet.

Olika organisationer löser den här frågan lite olika men förenklat så sker en förhandsbedömning av någon annan än socialarbetaren. Det är alltså en överprövning av socialarbetarens arbetsuppgift. Här väger kommunekonomiska mål tyngre än socialarbetarens yrkeskunskap och lagstiftningen.
(Det har också börjat dyka upp främst amerikanska modeller som man kan sammanfatta under manualbaserad handläggning. Dessa kommer jag att belysa i särskilda inlägg framöver.)

En ansökan eller anmälan kan alltså försvinna utan att utredning inleds. Inleds ingen utredning blir det inget beslut fattat. Finns det inget beslut så finns inget att överklaga. Det kostar heller ingenting eftersom ingen insats beslutas.

Hur detta försvinnande av ansökningar och anmälningar går till borde kontrollmyndigheter som Länstyrelse, Socialstyrelse eller Kommunens egen revison observera kan man tycka. Men i de granskningar som sker granskas delegatinsordningar, journaler och beslut. Det som inte registrerats eller behandlas kan inte kontrolleras. Det här skall inte vara Jannes arbetsuppgift att kontrollera elle hur? Men tack igen Janne för att du fyller tomrummet....

Det som skulle krävas för att bryta Vetlandametoden® är alltså en mycket hårdare kontroll och uppföljning från Staten på inkomna ansökningar och anmälningar. Som alla också förstår är viljan inte så hög från politiker och förvaltningar att göra detta eftersom finansieringen inte finns.

Det som skedde Louise i Vetlanda är vardag i Sverige. Inte den allvarliga konsekvensen i just det ärendet utan att ansökningar och anmälningar inte behandlas enligt den lagstiftning vi har.

Vad skall egentligen ske när det kommer en ofullständig ansökan eller en lite otydlig anmälan. Det kommer jag att skriva mer om i kategorin politik är lagstiftning.

Jag har skrivit det tidigare och skriver det igen. Är du medborgare och inte blir hörd skriv din berättelse till mig via mail olagligt@bewe.se så kommer jag att låta din röst bli hörd genom att publisera din berättelse.
Observera att du inte får uttala dig kränkande eller göra personangrepp utan håll berättelsen saklig så att det hamnar inom ramen för yttrandefriheten.


Fritt om lagstiftning

Under kategorin lagstiftning är politik kommer jag att ta upp Svensk lagstiftning. Framförallt kommer jag att skriva om lagstiftning som mer direkt berör individen i förhållande till samhället. Lagstiftning som Socialtjänstlagen, Sekretesslagen och Förvaltningslagen kommer att belysas lite mer än annan lagstiftning.
Skälet till att jag kommer att belysa och ge kommentarer till lagstiftning är dels för att göra klart för alla det mycket raka sambandet mellan politik och lagstiftning. Lagar skapas av de människor ni väler i allmänna val. Men det finns också skäl att belysa lagstiftning inom det sociala området för att det i Sveriges kommuner sker ständiga lagbrott. Skälet till dessa lagbrott kan var många alltifrån tron att ekonomin är överordnad lagstiftningen till ren okunskap om lagstiftning.....

Nu är lagstiftning och tolkning av lagstiftning lite olika saker. Det är alltså inte så enkelt att det bara går att läsa en lagtext för att veta vad som är rätt eller fel. Socialtjänstlagen är ett bra exempel på ramlagstiftning som ställer höga krav på utbildning och förståelse av juridik både från politiker och socialtjänstemän.
Flera lagar är motstridiga, men det lär jag återkomma till ett antal tillfällen framöver.


Det finns också ett skäl för oss alla att sätta oss in i lagstiftning för att förstå vad som händer när EU alltmer tar över svenska folkets rätt att skapa lagar. För mig är det en mycket viktig frihetsfråga.

Det här inlägget belyser lite av grunderna till lagstiftning och hänvisar till länkar du själv kan söka vidare från..


Lagar

Lagar är regler som alla i ett land måste följa. En av riksdagens viktigaste uppgifter är att besluta om Sveriges lagar. En lag kan handla om allt från straff för snatteri till avveckling av kärnkraftverk.


Det är bara riksdagen som får besluta om lagar. Har en lag beslutats kan den inte upphävas eller ändras på annat sätt än genom att riksdagen beslutar om en ny lag.


Regeringen kan också besluta om regler som alla i Sverige måste följa. Sådana regler kallas förordningar. I regeringsformen, som är en av våra grundlagar, står det vad som måste bestämmas genom en lag och vad som kan bestämmas genom en förordning.


Alla lagar och förordningar publiceras i Svensk författningssamling (SFS) som finns som bok och på Internet.

Svensk författningssamling (SFS)


Våra grundlagar

Sverige har fyra grundlagar som står över alla andra lagar. Grundlagarna innehåller samhällets spelregler, och övriga lagar får inte strida mot grundlagarna.

Om grundlagarna

Grundlagarna 

Regeringsformen

Regeringsformen är en av Sveriges fyra grundlagar och handlar om hur Sverige ska styras. Den är uppdelad i tretton kapitel.

Successionsordningen

Sverige är en monarki. Kung Carl XVI Gustaf är statschef i Sverige. Kungen har mest ceremoniella och representativa uppgifter. I egenskap av statschef öppnar kungen riksmötet varje höst. Dessutom är han ordförande i utrikesnämnden.

Tryckfrihetsförordningen

Att ge ut en tidning utan att någon myndighet i förväg granskar innehållet är ett exempel på tryckfrihet. Tryckfrihetsförordningen värnar alltså om det fria ordet i tryckt form.

Yttrandefrihetsgrundlagen

Yttrandefrihetsgrundlagen värnar om yttrandefriheten i andra medier än tryckta skrifter, till exempel radio och tv. Lagen är Sveriges yngsta grundlag.

Sammanfattning: Lagstiftning är politik och beslutas av Riksdagen. Politiker till Riksdagen väljer du i allmänna val.


Fritt från SoL i en borgerlig hjärna och stad

 • Inget SL-kort.
 • Krav på att ta jobb inom pendlingsavstånd i hela Mälardalen.
 • Stadsdelarna ska uppmana och underlätta för bidragstagare att flytta till arbete på annan ort.
 • Hårdare krav på att legala andrahandskontrakt kan visas upp för att få hjälp med hyran.
 • Endast barnfamiljer med "särskilda" behov kan få rekreationsresor betalada, men endast vart tredje år.
 • Svårare att få ersättning för akut tandvård och magasinering av möbler.

  Så ser de ut - några av de nya riktlinjerna för utbetalande av ekonomiskt bistånd. De flesta remissinstanserna anser att det är bra att riktlinjerna förtydligas och förhoppningen är att personer som söker försörjningsstöd ska behandlas mer lika över hela staden.

  Den borgerliga majoriteten menar att nu gäller äntligen arbetslinjen fullt ut.

 • Ursäkta en gammal socialbetares kommentar. När skall politikerna lära sig att hantera skattemedel......är det verkligen socialbidragstagaren som är det ekonomiska problemet i Stockholm.....

  Socialbidraget är en mycket ekonomisk form för samhället att ta det yttersta ansvaret. Skulle vi haft generella försäkringssystem hade kostnaderna varit enorma. Vad är det för människor ni valt som tror att genom att förtrycka någon så blir han produktiv.....det nya arbetarpartiet..börjar få en innebörd..

  Socialtjänstlagens införande var en gång en markering bort från fattighjon-stämpeln till en modern syn påett komplext samhälle där individen behövde stöd och service......behandla lika ....... Jag kan inte låta bli att slås av tanken lika som vem då...som politikerna som beslutar om att alla skall behandlas lika...eller lika som vem då....

  Arbeit macht frei eller arbetslinjen är ett begrepp som inte hör hemma i modern socialtjänst. Tyvärr har socialdemokratin också drivit arbetslinjen mot socialbidragstagarna...men jag tror en och annan sosse börjar vakna nu......

  Läs nu på alla  klienter eller brukare som ni medborgare börjat kallas i nysvenskans tid.
  Socialtjänstlagen ger er rätt att överklaga alla interna riktlinjer som lokalpolitikerna skapar....Det finns en SoL....socialsekreterarenär enligt lag skyldig att ge er skriftligt beslut på allt ni ansöker om. Socialsekreteraren är enligt lag skyldig att hjälpa er att överklaga om n inte är nöjda med beslutet.

  Gå och rösta nästa val, gör din röst hörd, det finns alternativ!

  Vill du publicera din berättelse för andra skicka din berättelse till olagligt@bewe.se så publicerar jag den på bloggen. Observera att du inte får uttala dig kränkande eller göra personangrepp utan håll berättelsen saklig.
  Jag vet efter 25 år som socialarbetare att det är svårt för dig att få din röst hörd. Den här bloggen vet jag att både politiker och journalister läser så hör av dig. Det har ingen betydelse var i Sverige du bor.


  Fria Zarah

  I två självbiografiska böcker gjorde sig Zarah Leander till vältalig uttolkare av berättelsen om den naiva divan. Vid en första anblick formade de sig till kavalkader av scenframträdanden, resor och uppsluppna möten. Att hon återkommande bedyrade sin politiska oskuld och ideligen bemötte beskyllningar om samröre med nazismen gör att böckerna också får karaktär av apologier. Hon framställde sig själv som offer, en godtrogen kvinna som alltsedan 1940-talet oskyldigt dömts i pressens folkdomstol. I "Vill ni se en diva?" (1958) medgav hon att hon hade varit illa underrättad om händelseutvecklingen i Tyskland, men att hon hade sökt sig dit för att tjäna pengar. Retoriskt frågade hon: "Fråga de norrländska skogsindustricheferna varför de sålde sitt trä till Tredje Riket, fråga gruvföretagarna varför de sålde sin malm dit - inte var det för att de sympatiserade med nazismen. Eller var det?"

  Det finns mycket att reda ut i Sveriges bruna historia. Men just nu lyssnar vi på sångerskan Zarah..
  zarah leander in der blaufuchs 1938 , zarah leander yes sir......men alla blir äldre farväl

  Fritt Heidegger

  Svd hade en artikel som behandlade medvetandet och fick mig att skriva några rader om Heidegger.

  Det tycks som om filosofin fyller ett tomrum och behov i vår vetenskapsdominerade och kommersialiserade värld, även om politiken och kapitalet allt som oftast vänder den ryggen. Jag kan nog även se det ökade intresset av filosofi som ett sökande i det tom rum som uppstår när religionen alltmer försvinner som svar på människans frågor om livet.

  Svd`s artikel  om ,Johan Erikssons purfärska avhandling om  Heidegger skriven av  Fredrik Svenaeus är inte särskilt enkelt skriven men läsvärd.
  Jag fastnade för en rad "När fenomenologin lever och artikulerar den "ontologiska differensen" (skillnaden mellan varat och det varande) är, enligt Heidegger, en återkommande svårighet att det språk som den måste använda sig av är infekterat av en historia som konsekvent bortsett från denna transcendentala differens"

  Wikipedia har en del skrivet om Heidegger och bland alla öviga hemsior och bloggar kan den här kanske vara intressant.

  Fri blogg om Burma

  Läs Ko Htike´s blogg från Burma nu när informationen stängs av. Yttrandefriheten skrev jag om i ett tidigare inlägg

  Friheten

  Nu vill jag ha svar av någon socialdemokrat och någon moderat om varför svenska folket inte får friheten att rösta om vi skall tillhöra EUSTATEN eller ej.

  Den här typen av europastat vill inte jag vara medborgare i, läs aftonbladet

  EU vill minska diskriminering - genom att registrera vilken ras du tillhör.

  - Snart börjar de väl stämpla "J" i judarnas pass igen, säger EU-parlamentarikern Christofer Fjellner (m).


  Fritt flytande kärnavfall.. plutonium...utanför Nyköping

  Sverige sviker det nordiska samarbetet kring att försöka få stopp på utsläppen från Sellafield. Det skriver Norges miljöminister Helen Björnöy i ett brev till den svenska ansvariga ministern Andreas Carlgren.

  De rättsliga turerna kring transporten av det utbrända kärnbränslet har hittills inte påverkat planeringen hos Svafo, Studsviks dotterbolag som ansvarar för skeppningen. När Atlantic Osprey ska hämta bränslet vill Svafos vd Robert Berg inte berätta av säkerhetsskäl.


  Miljöorganisationen Greenpeace samlar sig  för en aktion mot utförseln av plutoniumhaltigt kärnavfall vid Studsvik. Flera aktivister har övernattat i tält i skärgården utanför. Nu är de beredda på att med gummibåtar manifestera när fartyget kommer för att hämta kärnavfallet och transportera det till den kritiserade avfallsanläggningen Sellafield i England. Polisen kraftsamlade på fredagseftermiddagen vid Studsvik i väntan på fartyget som ska utföra den kontroversiella transporten av utbränt kärnbränsle till England. Men sent på eftermiddagen hade både polis och miljöaktivister tillfälligt dragit sig tillbaka.

  Resultatet: Sverige dumpar oerhört svårhanterligt restavfall i ett land som inte har någon metod att slutförvara det och importerar annat utländskt kärnavfall. Det strider mot svensk lag och dessutom bryter regeringen med en viktig politisk princip som legat fast i 20 år - att Sverige inte ska upparbeta kärnavfall. Det politiska lappkastet sker dessutom utan att den svenska regeringen formellt tagit ställning till exporten av avfallet.

  Fortsätt och följ händelserna på Greenpeace läs deras blogg


  Ja vad skall man säga...som inte är sagt om alternativa energikällor..sol vind och vatten


  Fritt The Beatles

  Ex-Beatlarna Paul McCartney och Ringo Starr ska återvända till hemstaden Liverpool i samband med att staden under 2008 är en av Europas kulturhuvudstäder

  Vilken mossig musiksmak tänker du kanske...men stanna upp en stund och lyssna på revolution. bandets första hit Love Me Do kanske inte låter så märkvärdig idag....Strawberry Fields Forever ..håller fortfarande....
  lite mognare let it be.......men.....


  All You Need Is Love


  Fri mötesplats

  Tänkte jag skulle skriva något positivt från Nyköping om möten mellan människor. Det får bli Verdandi som med sitt trägna arbete i med och motvind lyckas skapa konstruktiva möten.

  Fotbollturneringen är ett stående årligt inslag.
  Jag gillar uttrycket om fotboll.
  Vi spelar inte fotboll...
  "Det påståendet kan tyckas konstigt, men vi ser vilka behov som finns och arbetar utifrån dessa. Därför har vi en stor och öppen uppsökande verksamhet för att få människor mer delaktiga i samhället och förbättra sin livssituation. Önskemålet var att få vara med i ett lag och träffas. Därför spelar vi inte fotboll, utan vi gör så mycket annat. T ex att lära sig att tala med andra än dem man redan känner och att samarbeta med dem. I grupperna som organiserar allt arbete får inte betalt, inte domare, inte lagledare, ingen."

  FrihetJa... Verdandi är värd en blomma eller fler för sitt arbete att skapa fria mötesplatser.  Yttrandefrihet i Burma

  Det som pågår beskrivs i både dn och svd och övriga media. Våld och förtryck är väl en tydlig sammanfattning.

  Det jag vill uppmärksamma är just det fria ordet och den fria informationens betydelse.

  Landets största internetleverantör, Myanmar Info-Tech, beläget vid universitetet i Rangoon, fick under fredagen påhälsning av militär. Flera lastbilar körde upp vid företagets lokaler och genomförde en razzia och stängde ner nätet, uppger sajten Burma net.

  Så tystna aldrig kära vänner jorden runt. Låt aldrig någon, någonsin hindra dig från att uttrycka din åsikt.

  Läs Svenska Freds pressmeddelande från 16 juli och fundera samtidigt över ditt eget ansvar. Hur ser du på svensk krigsindustri? Är du aktieägare eller fondägare  i något vapenföretag. Sälj för frihetens skull....

  Fritt att ta miljöinitiativ

  USA är under två dagar värd för ett klimatmöte i Washington, som inleddes på torsdagen. Skeptiker befarar att president George W Bushs motiv är att underminera klimatarbetet i FN:s regi.

  Miljöfrågan kommer ingen undan hur underminerande eller skeptisk man än må vara. Vi har bara en Planet som alla människor har att leva sina Liv på. Frågan om klimat et är oerhört komplex. I slutänden måste det ändå bli FN som får ansvaret att samordna jordens alla folk. Det är en överlevnadsfråga........

  Klimatbloggen tycker jag är läsvärd så ägna några minuter till den. Eller läs lite på länken till miljöpartiet

  Fritt från löss i guds rosenträdgård

  Jag har lärt mig av sverigedemokrater att det de säger aldrig betyder det de menar så varsågoda. Den här artikeln handlar inte om att kristdemokrater och socialdemokrater behöver göra upp med värderingar i sina partier...


  Alla som ägnar sig åt natur & trädgård vet att det är lätt att få löss på sina rosor.


  http://www.odlingstips.com/Bladloss.htm      

  Bladlöss är kanske ett av de skadedjur som man lättast känner igen. Däremot kanske man inte alltid förknippar skadebilden med insekten. Ett exempel är röda vinbär, där bladlössens angrepp ger röda buckliga blad.


  Under varma och fuktiga somrar förökar sig lössen snabbt. En bladlushona kan även föröka sig utan befruktning (sk jungfrufödsel). Det förekommer t o m att äggen kläcks inne i honan och att avkomman på så sätt föds levande.


  När lössen samlas i stora kolonier, främst i spetsarna på växtens skott och på unga blad, kan angreppen ge tillväxthämningar. Vissa arter av löss injicerar även ett ämne i växten som medför att bladen kan rulla ihop sig.


  Bladlössen avsöndrar en sockerhaltig vätska (sk honungsdagg), som uppskattas av myror och andra insekter. Denna sockerbeläggning bildar även en god grogrund för sotdaggsvampar, som i sin tur gör att växten får missfärgade blad.


  Bladlusen har många naturliga fiender som t ex nyckelpigan och dess larver, blomflugelarver, parasitsteklar och nätvingelarver. Det är viktigt och känna till hur dessa ser ut, så att man inte av misstag bekämpar även nyttodjuren.


  .............................................................................................................................................................................

  När det gäller ett samhälle och varför inte även Sverige så uppstår ibland angrepp på samhällskroppen. Det är framförallt människor som i sin rädsla eller okunskap bidrar till att det människor under lång tid byggt förstörs och raseras.


  Det skulle gå att förenkla frågan till att det handlar om värderingar och hur du ser på dig själv. För mig är det ganska enkelt. Jag är miljöpartist för att jag förstår att vi människor bara har 1 planet att leva på. Jag vet att det inte finns 1 ledare eller 1 skapare och med en mycket djup övertygelse kan jag kalla mig ateist. Många behöver fack och -ismer för att förstå tillvaron och placera in andra i sin fyrkantiga hjärna. Så jag är en Grön ateist för dig som inte förstått det enkla i Livet.


  Det enkla är att alla människor är olika och annorlunda. Det mest utmärkande med Sveriges folk är just denna kunskap och insikt. Se bild. När du läst och förstått bilden så kan du vara mycket stolt svensk just för att du respekterar och älskar det som är annorlunda. Det finns också en ganska "enkel regelsamling" att läsa. Den kallas de mänskliga rättigheterna..ganska målande namn eller hur....


  Jag hävdar med mycket stor övertygelse att Sverige skall vara en självständig stat och inte ingå i Eustaten som nu håller på att ske i "smyg". Men hävdandet av Sverige som fri stat handlar inte om nationalism utan om en insikt om planeten och globaliseringen. Det går inte att bygga getton och murar även om många i sin rädsla för förändring får de mest märkliga beteenden.
  Just nu är det bra fart på Svensk produktion och det handlar inte om vilken regering Sverige har utan om det enkla faktum att människor i Kina och Asien och framöver Afrika bygger ett välstånd som skapar efterfrågan på det vi i vårt lilla land producrar. Usa´s och Europas tid som tillväxtmotor i den globala ekonomin är i stort sett över. Skall vi fortsätta att behålla vår levnadsstandard i framtiden skall vi öppna upp gränser för människor, varor och tjänster från hela planeten.


  Rädda människor sluter sig samman och hatar och förtalar. Historiskt har vi Stalin och Hitler som lysande exempel att lära oss av. Att skapa rädsla och en illusion av att människor är lika är fascistens och diktatorns verktyg. Men det finns ett stort men. De lika människorna skaffar en fiende, en människa eller "grupp" som man kan peka ut som olik dig. Mobbing är ett klassisk exempel på gruppnivå. Nazismen och kommunismen på ideologisk nivå. Sverigedemokraterna är för mig ett klassiskt parti som vilar just på dessa rädslornas och missnöjets grunder. Bert och Ian visade ju en gång med Ny demokrati hur man genom att stapla ölbackar kan komma in i riksdagen. Det var samma fråga de profiterade på som nu Sverigedemokraterna gör.


  I Sverige har vi starka rädda krafter som samlas inom sverigedemokraterna. Partiets strategi har varit att via kykovalet komma in i beslutande församlingar. Sveriegdemokraterna är ett uttalat kristet parti och vi får hoppas att alla kristna med rasistiska tankegångar lämnar Kristdemokraterna och går över till Sverigedemokraterna. Det kan låta märkligt men kanske behövs det ett seriöst kristet parti i Sverige som kan ägna sig åt kristna värderingar utan att behöva ta hänsyn till inre rasistiska strömningar.
  Hur var det nu med sverigedemokraternas syn på marknadsekonomi...hm..stark nationalstat låter mer som ....Socialdemokraterna behöver också göra upp med värderingarna inom partiet även om det kostar några röster till sverigedemokraterna.
  Det här blir inte enkelt för socialdemokratin. Facket och socialförsäkringarna försvagas av de nya moderaterna och människor som ser sin trygghet hotad är sverigedemokraternas nya målgrupp. Klarar socialdemokratin av att stå upp för värderingr som solidaritet samtidigt som partiet öppnar upp för valmöjlighet för individen. Vi får se, det blir ingen enkel pedagogisk uppgift för arbetarrörelsen......


  Vill du läsa vad Miljöpartiet skriver om sverigedemokraternas fråga...


  Invandring- och flyktingpolitik

  Alla människor skall ha rätt att leva och bo var de vill. Vi vill därför på sikt införa en helt fri in - och utvandring ur Sverige och övriga Europa.

  Människors livsval och liv skall inte styras av gränser mellan stater och staters administration, utan av människornas egen vilja och förmåga.

  Många människor flyr undan förtryck, förföljelse, fattigdom eller naturkatastrofer. Tidigare flydde personer från Sverige, undan svält och förtryck, nu flyr andra hit. Vi skall därför vara solidariska och ha en generös flyktingpolitik, så att de som flyr kan få asyl här hos oss.

  Den som flyr till Sverige och söker asyl, skall få sin ansökan behandlad inom ett år. Har detta inte skett skall uppehållstillstånd beviljas. En asylsökande skall ha rätt till kompetent juridiskt biträde, som skall utses av domstol.

  Vi anser att flyktingar som lever gömda i Sverige skall ges en chans att stanna i Sverige och leva lagligt här. Den som inte gjort sig skyldig till grova brott och bott här en längre tid utan att staten utvisat eller avvisat personen, skall därför beviljas asyl.


  Fritt George Harrison

  Martin Scorsese fortsätter avverka musiker på löpande band. Nu ska han göra en dokumentär om ex-Beatlen George Harrison.

  En av mina absoluta favoriter är Here Comes The Sun 

  Scorsese har tidigare gjort "The last waltz" om The Band, "No direction home: "Bob Dylan"
  If Not For You  kan vara en lämplig koppling mellan Dylan/Harrison.

  Ja och den  kommande Rolling Stones-dokumentären "Shina a light".

  Vill du läsa mer om George ....

  My sweet lord får avsluta med en förhoppning att mänskligheten inte ägnar sig åt  våld och förtryck utan använder tiden till musik istället.

  My sweet lord spelades in vid The Consert for Bangladesh.
  Mer musik kära vänner.........

  Fri från mail

  Tänk om man kunde kommatill jobbet en dag och inkorgen var tom. Och så skall det sorteras och så skall de sparas... och så skall det svaras...Det är inte bara företagen som har lagring på agendan. Allt fler kommuner börjar se över sina strategier för att klara de exploderande datamängderna. Inte nog med det sedan så väntar massor av mail när man kommer hem......

  Varför kan inte tillvaron vara lite enklare som för Mick och grabbarna...de verkar ha det bra

  Fri att stämma Gud

  Ernie Chambers refererar till Bibeln som bevis för att Gud har orsakat katastrofer som har resulterat i vidsträckt död, förstörelse och terrorisering av miljontals bland jordens befolkning. Han uppger att han har försökt kalla fram svaranden i rättssalen genom att skrika "Kom fram var du än befinner dig". Eftersom Gud finns överallt bör han vara medveten om stämningsansökan som lämnats in mot honom, menar Ernie Chambers.

  Jag har skrivit om det här tidigare...och vet ni vad som hänt jo Gud svarade enligt Dagen med en skrivelse...
  Hmm....vad skall en gammal ateist som jag säga om detta överväldigande under.

  Ärkebiskop Anders Wejryd kommer att bjuda in till en interreligiös klimatkonferens nästa år. Det offentliggjorde han vid kyrkomötets öppningsceremoni i Uppsala. hoppas de kan enas om att alla dessa religioner som krigar om vilken Gud som är den ende kan komma överens. Moder Jord bryr sig inte så mycket om mänskligt spektakel så vi får nog skynda oss...

  Stora arealer regnskog skövlas och bränns för att bereda plats för palmplantager, med svår påverkan på naturen som följd, bland annat är orangutangerna hårt trängda.
  Avskogningen är också en huvudorsak till att halterna koldioxid i atmosfären stiger, och för Indonesien gäller att 80 procent av landets utsläpp av växthusgaser beror på skogsskövlingarna. Enligt Greenpeace blir utsläppen från vissa skogsmarker större än om skogen fick stå kvar och bilarna kördes på fossil diesel.

  Etanol jo... Birger Schlaug har skrivit ett lagom giftigt inlägg där Peter Eriksson får sig en släng av sleven. Mp kritiserar med rätta regeringen för bristande miljöpolitik. 
  Isarna smälter och miljöfrågorna verkar handla om både makt och pengar. Man kanske skall bli religös och falla ner på en matta och be istället. För kan Gud svara en domstol så borde hon fixa klimatet åt oss eller....Jo du läste rätt hon, och hon är svart.

  Avslutar med en liten vacker sång av Ted. Sol vind och vatten....................

  Frihet och Che

  En kort levnadsbeskrivning. Född i Argentina som Ernesto Guevara de la Serna. Skyddad uppväxt i överklasshem. Svår astma. Gör tjugotre år gammal en motorcykelresa genom Sydamerika (skildrad i hans publicerade dagböcker och i filmen "Dagbok från en motorcykel") och bevittnar på nära håll fattigdom och lidande. Hans politiska medvetenhet radikaliseras, görs obändig.
  Några år senare träffar Guevara den karismatiske kubanske advokaten Fidel Castro. Han erbjuder Guevara att delta i en väpnad revolution för att störta Kubas diktator Batista. I januari 1959 är
  segern ett faktum.

  Det är snart 40 år sedan Ernesto "Che" Guevara avrättades i Bolivia, men hans öde fortsätter att fascinera generationer av latin­amerikaner. Nu senast skapade han rubriker genom en smått morbid auktion.   Gustavo Villoldo, den CIA-agent som ledde jakten på Che i Bolivias djungel, har nämligen bestämt sig för att auktionera ut en hårlock som han säger sig ha klippt från Guevaras skalp innan kroppen dumpades i en massgrav i närheten av La Higuera i Bolivia. En hemsida för dig som vill läsa mer Che Guevara Page från Svensk-Kubanska föreningen

  Det finns en intressant film från CIA´s arkiv.Bolivia

  Jag var bara 8 år när mordet skedde men på något sätt har "che" och hans handlingar att befria sydamerika från USA´s förtryck levt vidare. Den lösning som komunismen hade håller inte det har vi sett i många tragiska exempel världen över. Men motståndet mot förtryck fortsätter med ökad kraft. Frågan är bara vilken -ism kategorimänniskorna sätter på det enkla faktum att människan är född fri och strävar att leva fri.

  En vacker melodi från Bolivia i repris . Viva Bolivia!

  Fritt att tiga om prostitution

  Självcensur en smygande sjukdom skriver Svd. Varje tidning har läsare som av olika anledningar anser sig kränkta av något som publicerats. Men publicister ska inte vara älskade av alla, skriver författaren Bertil Torekull.

  SvD har en debatt om prostitution. Det är världens älsta yrke brukar det sägas. I dagens globaliserade värld handlar det nog oftast om människohandel och utnyttjande av mäniskor i något som är nära europas slavhandel från Afrika till bommullsmarknaden i USA.

  Men yttrandefrihen är viktig och när jag läser .....

  "Johanna Parikka Altenstedt:

  "Isabella Lund. Jag diskuterar inte med pseudonymer. Om du envisas att dra in mig i dina sliskiga felskrivningar fler gånger kommer jag att "outa" dig på min blogg. Tro mig - jag kan om jag vill. Som jag gjorde med din kompis Niklas. Jag har inte arbetat med MC sedan januari så du har inte någon anledning att dra in mig i dina nuvarande debatter eftersom jag vet inte vem du är."

  Det finns anledning att ta detta hot på allvar."

  ...så kan jag inte låta bli att lyfta fram...

  Isabella Lunds blogg, en 45 årig Sensuell Qvinnlig Konsult som presenterar sig så här:

  Är 45 år, singel och mamma till två tonårsbarn. Bor i Skåne och lever på ytan ett rätt så vanligt liv. Ja fast om jag ska vara ärlig så är det klart att livet är rätt tufft för mig jämfört med många andras. Men det innehåller också många stunder av lycka och sol som jag njuter av!

  Jag har arbetat som en obereoende fri eskort i ca 3 års tid nu. Och även om jag är modig så vågar jag inte helt öppet stå för vem jag är i mitt vardagliga liv. Tänk om bekantskapskretsen visste vilka erotiska drömmar och fantasier jag förverkligar! De skulle inte tro att det var sant! Ännu mindre skulle de tro att jag i det dolda arbetade med sex och erotik som en Sensuell Qvinnlig Konsult!


  Nu har hotet fått henne att tystna. Vad som är sant eller inte i debatten om Isabellas blogg vet jag inte. Men det är också en form av självcensur även om det sker under hot. Men publicister ska inte vara älskade av alla, var det inte det Bertil Torekull skrev........
   


  Fritt korn och krassechock

  Metalbandet Korn kommer till Sverige nästa år för två spelningar. Den 1 februari spelar Korn på Scandinavium i Göteborg och den 4 februari på Hovet i Stockholm.

  Evolution fick mig att tänka på en artikel i Dagen som egentligen handlar om det enkla faktum att några inte förstår skillnaden mellan vetenskap och tro. Skolan skall vad jag förstår lära ut kunskap och inte sagor...

  Göran Persson ställde till oredan när han kommunaliserade skolan. Så nu kan vilken sekt som helst säga att de vil tjäna pengar på indoktrinering. Shit in shit out som vi brukar säga...

  Korn har en fräch syn på musikindustrin Y'All Want A Single. Ja och så har de en fräck hemsida såklart.

  Kan inte låta bli att gå från korn till krassechock.....

  Fritt the boss

  Natten till tisdagen hade Bruce Spingsteen smygpremiär på sin kommande världsturné. Konserten var en generalrepetition inför turnén som startar den 2 oktober och når Sverige och Globen den 10 december. För er som gillar the boss och inte får biljetter kommer några tröstande låtar. Klassikern Born In The U.S.A. och Dancing In The Dark är goa.. Stand By Me tillsammans med U2 är också helt ok.  men John Lennons stand by me är nog några toner högre :-)

  Streets Of Philadelphia är nog en bättre video som fångar the boss.

  Ja så finns hemsidan såklart för dig som vill läsa mer

  Kommer ni ihåg Polar Music Price och motiveringen

  Den amerikanske rocksångaren Bruce Springsteen tilldelas priset för en enastående karriär som sångare och scenartist. Hans auktoritet inom rockmusiken är orubblig. Han är sedan två decennier en av de mest färgstarka personligheterna i genrens själva centrum. Kompromisslöst förvaltar han rockens klangliga essens; tungt beat och "räfflat" sound - ett fränt, stundom opolerat men samtidigt själfullt klangideal med rötter i svart rhythm & blues.

  I sina texter ser han till den lilla människans slingroche väg genom livet med visst vemod och stor värme. I en musikvärld med stilmässigt ständigt fluktueroche trender står Bruce Springsteen med båda fötterna på fast rockmusikalisk mark. Trots att hans skivor sålt i enorma kvantiteter är live-konserten fortfaroche hans naturliga medium.

  Med sitt sociala patos är Bruce Springsteen också en folkets sångare, en modern `bard´. Han står rakt och slår hårt, men gör det med urskiljning och inte utan ömsinthet.


  Fri från dåliga ledare

  Det är nog många som dagligen får stå ut med dåliga ledare. Jag har aldrig förstått varför en dålig ledare kan klamra sig fast vi köttgrytan. En vanlig hantverkare som inte sköter jobbet åker ju bort lika fort som han kom dit. Vad är det för myter som omger att vi inte kan byta ut ledarna? Varför skall de ha så höga ersättningar efter fullföljt uppdrag. Så duktiga som de ofta säger sig vara så borde de lätt få ett nytt uppdrag..eller.......

  I USA är det ju uppenbart att Bush är förbrukad som ledare. Om en republikan ska ha en rimlig chans att bli vald borde Bush hålla sig undan. Han är verkligen ingen tillgång. Han är en tung belastning för partiet och borde verkligen gömma sig om en republikan ska vinna, sade Trump i en intervju i CNN i går.
  Så sent som i mars sa Trump att Bush var den sämsta presidenten i amerikansk historia. I gårdagens intervju passade han på att utveckla resonemanget.
  - Vi har gått från att vara en stormakt som fick respekt i hela världen till att bli utskrattade, sade Trump och fortsatte:
  - Helt plötsligt pratar alla om Kina och Indien och en massa andra ställen. Till och med ur ett ekonomiskt perspektiv har USA sjunkit.

  Sveriges fd. regering föll p.g.a. ett dåligt ledarskap. Det kanske är hårt att ge en person ansvaret. Men Göran Persson är nog den sämste ledare socialdemokraterna någonsin haft. Hans ledarskap smittade av sig vidare ner i organisationen och skapade en arrogans och brist på lyhördhet som väljarna uppfattade.
  Nu hänger denne Göran Persson kvar både med kontor på partiet, och lön från riksdagen.
  - Enligt regelverket ska inkomst av tjänst dras av från avgångsvederlaget. Men jag har ingen inkomst av tjänst. Jag har en näringsverksamhet där jag arbetar som konsult, säger Göran Persson till Dagens Nyheter.

  Finns det ingen vettig människa kvar inom arbetarrörelsen som kan se till att få bort denne förbrukade ledare från den politiska arenan?
  Nu skadar nog inte Göran Person bara det socialdemokratiska partiet utan tilltron till det politiska systemet och därmed även demokratin.

  Men som sagt var, varför skall ledare särbehandlas när de inte klara jobbet längre?

  Frihetens land

  Varför kan inte Sverige förklara Norge krig?

  ...sedan kan vi ge upp efter 5 minuter....

  Det är det snabbaste sättet att komma ur EU jag känner till.

  Fri att välja arbetareparti i Sundyberg

  Det är en rätt trgikomisk såpa som utspelar sig i Sundbyberg. Men händelserna är lätta att förstå. I Valet hade vi plötsligt två arbetarpartier (s) och (m)...det kan inte vara helt enkelt för ledamöterna att veta vilket parti de skall tillhöra....Nina Lundström, gruppledare för folkpartiet, talade om "en sorgens dag för Sundbybergsborna".

  Så sent som minuterna före kvällens fullmäktigemöte rådde total ovisshet om det politiska läget.
  Då hade kommuntoppen Bo Genfors (m) gett besked att han tänkte sitta kvar i kommunstyrelsen - tidigare hade han flaggat för att han tänkte lämna både ordförandeposten och styrelsen.
  Nu hade han ångrat sig - och ville sitta kvar som ledamot....
  Ja och så röstar  (kd) mot sin egen allians...kul gäng de där blå..............

  Varför inte ta mitt förslag :-)


  Fri att arbeta i en kretiv miljö

  Idg hade en intressant artikel med rubriken en kreativ miljö ger dubbel vinst

  De anställda kan bli ombedda att tänka utanför ramarna men sedan blir de bestraffade när de försöker utföra arbetsuppgifter på nya sätt. I ett fall tog ett företag bort bonusen för en anställd som försökte tänka i nya banor och därmed inte nådde upp till sin produktionskvot, berättar Farida Rasulzada.

  Det kan låta som en självklarhet att folk mår bättre på ett kreativt företag. Men sambandet mellan kreativitet och hur medarbetarna mår har tidigare inte varit kartlagt. Varken hur den sociala omgivningen påverkar kreativiteten eller hur kreativiteten påverkar hur de anställda mår.

  Ja mer behöver nog inte sägas......

  Rikspolischefen vill ha förbud mot medlemskap i kriminella gäng.  Det kanske kan ses som en kreativ tanke för att minska våldet i samhället..........men vänta nu, har vi inte rätt att organisera oss i det här landet?
  Föreningsfrihet och yttrandefrihet och ...akta er för den chefen.


  Friheten att svälta ihjäl om du inte blir skjuten av en USAsoldat..

  Varje dag dör närmare 14.000 barn i världen till följd av akut undernäring. För att uppmärksamma problemet och samla in pengar har Läkare utan gränser nu fyllt Norrmalmstorg med små likkistor.

  Vilken siffra 14.000 barn varje dag.............

  Amerikanska militära krypskyttar i Irak lägger ut sprängtråd, sprängämnen och ammunition som "bete" och skjuter sedan dem som tar upp föremålen, rapporterade dagstidningen The Washington Post på måndagen.

  USA:s vicepresident Richard Cheney övervägde en tid att provocera fram militära attacker mellan Iran och Israel för att ge USA en förevändning att angripa Iran eller kanske så här

  Vad håller USA på med egentligen..................

  Regeringen ska upprätta en internationell kommission för att klimatsäkra världens biståndsinsatser. Det är väl något som borde glädja en grön gubbe som jag...men det är något som känns skumt...14000 barn dör varje dag av svält och USA hjälper till och dödar fler....klimatsäkra biståndsinsatser fastnar i halsen. Det låter som nysvenska för gigantiska projekt som har till huvudsyfte att gynna Svensk industri.....

  14.000 barn dör varje dag av undernäring ....läs mer vad läkare utan gränser säger

  Fritt Hammerfall

  Kul när Hammerfall bloggar i expressen. Blood Bound och Natural High XviD är rätt snygga video men bäst är de live ...Let The Hammer Fall mer att läsa hittar du på Hammerfalls hemsida

  Fritt Jean-Paul Sartre

  Säga vad man vill, så finns det dock en sorts kärlek som bestär varje prov. Den är trofast, den är alltid lika stark och den varar hela livet. Det är egenkärleken........

  Mer om Sartre kan du läsa på t.ex. wikipedia
  Sartre är känd som en av grundarna till existentialismen. Debutromanen La Nausée (sv. "Äcklet") kom 1938, och Sartre producerade sedan en mängd filosofiska, skönlitterära, och politiska verk fram till sin död. Efter andra världskriget började Sartre även ge ut sin egen tidning, Les Temps modernes, som han arbetade med tillsammans med sin livskamrat filosofen och författarinnan Simone de Beauvoir.

  Sartre formulerade mycket om frihet, ansvar och valet...

  Jag väljer nu att avsluta med några vackra bilder och musik från Sydamerika. Bolivia


  Fri musik till Patrik (SD)

  En kommentar Postat av: Patrik (sd) till inlägget Fritt allianssnurr i Sundbyberg och firmafesten

  "En nazist kan rösta på Sd om han anser att det är "nära nog" beträffande invandringspolitiken (Sd säger *begränsa*, nazismen säger: *för evigt totalstopp*), men knappast för att han/hon stödjer partiets idéer och ideologi. T.ex. innebär Sd's assimileringsförespråkande bejakande av rasblandning - helt oacceptabelt för en nazist.
  En nazist skulle av samma skäl kunna rösta på vilket parti som helst, som börjar förespråka en mer restriktiv invandringspolitik. I Danmark skulle en nazist därför kunna rösta på t.ex. det liberala regeringspartiet Venstre.
  Resonemanget duger alltså inte för att försöka koppla ihop Sd med nazism (om nu det är målet)."


  En liten sång till Patrik från Status Qou  eller varför inte Fleetwood Mac
  Men med tanke på ovanstående kanske Hitler rap passar bättre för s...sinnesfriden

  För att förstå dagens situation är det viktigt att känna till historien. Och genom att ta hjälp av historien skapar Forum för levande historia kunskaper om samtiden. Utgångspunkten är Förintelsen, men där tas även upp andra brott mot mänskligheten.

  Trots att andelen anställda med en annan etnisk bakgrund än svensk inom rättsväsendet har ökat, når nivån inte upp till hur det ser ut i samhället i övrigt. Det vill regeringen ändra på. Lägst andel med utländsk bakgrund har domstolarna, trots att det är regeringen som utser domarna. För det får regeringen dagens andra blomma...
  Frihet

  Fritt Sverige utan Thomas Bodström

  Några tonåriga nazister i en mellansvensk stad hade slagit sönder fönsterrutor för att framföra någon sorts politiskt budskap. De var nära att dömas till många års fängelse som terrorister men värjde sig indignerat, och med framgång, med att de ju var hederliga nazister som avskydde muslimer och följaktligen var antiterrorister. Frågan är hur gossarna hade dömts om de faktiskt varit muslimer.
  Vår lagstiftning håller alltså på att infekteras av politisk subjektivitet. Rättegångar som ska pröva det "terroristiska uppsåtet" blir ohjälpligen politiska rättegångar. En advokat som Thomas Bodström borde tillhöra de första, inte de sista, att inse det.

  Jan Guillou beskriver också i artikeln i expressen ett utvisningsärende.
  I november 2006 beslöt migrationsminister Tobias Billström att utvisa palestiniern Hassan Asad till Jordanien. Till grund för beslutet låg hemliga bevis för terrorism, som varken Hassan Asad eller hans advokat, för övrigt belagd med rättslig munkavel, fått ta del av.

  Det är bra att Guillou tar debatten med socialdemokratin och i synnerhet Bodström. Vi är nog ganska många både medborgare, socialarbetare och advokater som genom åren funderat mycket över vad den socialdemokratiska regeringen via migrationsverket har hållit på med.

  Dagens frihetsblomma till Jan Frihet

  När jag nu ändå skriver om den tidigare katastrofala socialdemokratin. Kära socialdemokrater har ni ingen annan än Nuder att skicka fram i debatten. Han är ju så förbannat tråkig så ingen orkar lyssna... Var är Mona?

  Lite Nyköpingsläsning: Miljöorganisationen Greenpeace överklagar Strålskyddsinstitutets tillstånd till att transportera kärnbränsle till Sellafield. Studsviks dotterbolag AB Svafo har fått klartecken att skeppa använt kärnbränsle från Studsviks anläggning utanför Nyköping till brittiska Sellafield.

  Är det inte rimligt att Sverige tar hand om sitt eget använda kärnbränsle? Uppberarbetningsanläggningen Sellafield läcker väl redan som ett såll....Andreas Carlgren har uttalat att upparbetning är enda lösningen...strålande centern........Andreas han vet vad han gör eller.....

  Avslutar med Neutronen inte alls så neutral... Enligt de nya rönen är både kärnan och skalet negativt laddat i den "neutrala" kärnpartikeln. Däremellan döljer sig ett positivt skikt som gör partikeln elektriskt neutral. Forskarna drog sina slutsatser efter att ha analyserat data från tre separata partikelacceleratorer, två i USA och en i Tyskland.

  Fritt allianssnurr i Sundbyberg och firmafesten

  När kommunfullmäktige möts imorgon kan det bli ödesdigert för alliansen, som troligtvis saknar majoritet. Mp har sagt nej till alliansens inviter om samarbete för att bilda en majoritet. Jag tror jag redan beskrivit hur en bra lösning skulle se ut.

  I Nyköping har de fyra allianspartierna tillsammans med (mp) bildat Nyköpingsalliansen. Det är intressant  för (mp) att se om det är möjligt att driva demokratifrågor och miljöpolitik med de borgerliga partierna. Så följ utvecklingen i Nyköping käre läsare.....än så länge har det fungerat relativt väl.....

  En viktig tanke som samtliga politiker i Sundbyberg borde fundera över och det är varför de har betalt av kommunmedborgarna. En första rimlig slutsats borde vara att en kommunpolitiker skall verka för sin kommun och alla kommunmedborgare och inte ägna all tid till att tjafsa om maktpositioner. Så skärpning kära folkvalda annars kan ni få stadshuset fullt av missnöjespartier.......

  En liten blänkare från vår lokaltidning i Nyköping.
  Sverigedemokraterna tar officiellt avstånd från de öppet rasistiska och nazistiska rörelser som samlas under beteckningen Info14. - Vi tar ingen notis om dessa extrema nazistgrupper, säger Jimmie Åkesson.
  Men nazisternas aktioner kan spela Sverigedemokraterna i rakt händerna. Det medger Adam Martinen, gruppledare för Sverigedemokraterna i Eskilstuna där partiet har ett mandat i fullmäktige.
  - Klart att det kan finnas personer som väljer att lägga sin röst på oss i stället, säger han.
  Info14 talar om olika "raser". Sverigedemokraterna använder i stället begrepp som "svenskhet".

  DN har några bilder från den glada firmafesten ...jojo svenskhet, vilket skitsnack.

  Fritt från Vilks i yttrandefrihetsdebatten

  Ja det var en befriande artikel i SvD. Konsten att få en marknad, det är bara det som hans förbannade rondellhund handlat om hela tiden. Ska alla fortsätta att vara Vilks marionetter, medan han filar vidare på sitt korstågs strategier med huvudregeln. "Nätverket måste prioriteras framför att producera konst."

  Det är samma strategi som nazister alltid använt. Skapa bråk för att få mediauppmärksamhet.

  Jo ni alla debattörer som gått på att det handlar om yttrandefrihet med rondellhunden. Jag är mest förbannad för att Vilks stulit begreppet rondellhund. Rondellhund var en ganska oskyldig konstnärlig utsmyckning där många små konstnärer filade på små konstverk av hundar. På natten smög sedan konstnärerna ut och smyckade sveriges alla rondeller.

  Nasisterna har försökt sno vår flagga...det gick inget vidare..men Sverigedemokraterna får mediauppmärksamhet när de hänger på de rasistiska tankarna.......

  Annars är Bert mest känd för mediakupper...så nu slår bokförläggaren Bert till ;-)

  Fritt från fruset vatten

  Hittills beräknar forskarna att jorden har värmts upp cirka 0,7 grader sedan det senaste seklet, till följd av människans utsläpp av växthusgaser. Men Arktis har värmts upp mycket snabbare, ungefär en grad bara sedan 1980.
  En av många intressanta sidor om klimat skriven av Daniel Hansson, doktorand i oceanografi vid Göteborgs Universitet. Forskar kring klimatförändringar, främst i Östersjöregionen, under de senaste 1000 åren.

  En allvarlig fråga är alla transporter av gods på Planeten och i Sverige. Vi behöver minimera alla dessa lastbilstransporter nu och ersätta trafiken med järnväg. Regeringen gör ungefär ingenting.....

  Hagelstormar, våldsamma skyfall och kraftiga stormvindar har orsakat stor förödelse på flera håll. Vattnet har forsat ner från bergen, där det inte regnat på flera år, och orsakat katastrof .

  Men lugn bara lugn...det är ingen anledning till oro eller hur?
  Det är bara vanliga variationer av vädret men inga klimatförändringar...eller hur!

  Tillägg 070923: "Recon" gjorde en kommentar, så givetvis skall jag länka till hans blogg klimatsvammel.


  Fritt James Blunt

  Den lite lagom ledsna cockerspaniel-känslan, det lunkande tempot så skiver Dan Backman om James Blunt.
  Det var en rätt bra beskrivning på James musik. You're Beautiful och Goodbye My Lover är bra "cockspaniellåtar".

  Fast egentligen så fixar Stones cockerspanielkänslan också Love In Vain eller  Waiting On A Friend ja varför inte Angie är helt ok att deppa till :-) eller en sad sad song som Mick presenterar Wild Horses

  Lundell är ofta en deppig fan också..fast så där lite lagom med distans..jag skrev visst om Ulf tidigare 
  kanske Rialto platsar i depparlåtarna ....Ja Rialto fanns i Norrköping innan Kyrkan lade beslag på placet, en helvetes massa flipperspel fanns det också förutom musiken.....Jag avslutar detta deppinlägg med en av Pekings  pojkar Fulla för kärlekens skull ......

  Fri från att utreda i Vetlanda

  Vetlandas kommunchef Rolf Adolfsson säger att grunderna för ett eventuellt skadestånd inte preciserats tillräckligt.

  Det här måste vara ännu ett utslag av Vetlandametoden©.

  Vetlandametoden© som Vetlanda inte är ensam om i besparingstider går ut på att inte öppna utredning.
  Enkelt eller hur ingen utredning så går det inte att besluta och utan beslut ingen kostnad.

  Louise är bara en av många i Sverige som drabbas av Vetlandametoden©. men nu börjar det väl bli alltför löjeväckande kära Vetlandabor.

  Hur kan er kommunchef säga att han saknar grunder för ett skadestånd.

  Hela Sverige tittar på och kommunchefen saknar beslutsunderlag....det är väl ingen som öppnat en utredning eller......


  Hosanna , Consequentia, Tonårsmorsa är några av de bloggar som uppmärksammar och följer Louise och Vetlanda. Mina tidigar inlägg följ pilarna............Nästa.Föregående  Fri att härska

  Centerledaren Maud Olofsson väckte uppståndelse för någar år sedan när hon anklagade Göran Persson för att använda osjysta metoder i debatter. Som att demonstrativt vända sig bort när motståndaren talade, eller tyst väsa saker som "har du gått upp i vikt?" för att sätta kvinnliga motståndare ur balans.

  Inför 700 norska kvinnor föreläste Persson på fredagen i sin nya roll som PR-konsult om knep för att trycka ner motståndare. Vad är det för tokar som betalar för att lyssna på Herr Persson......

  Kommer ni ihåg detta inslag på tv

  Ja inte blev det något härska av den tekniken...vad jag förstått så gick det riktigt åt helvete för socialdemokraterna, inte pga partiprogrammet utan,  just för härskar attityden..........

  Yttrandefrihet i väster..botten..Sverige

  Artikeln i Arbetaren (nr 27/2007), en dagbok om arbetsvillkoren på akutmottagningen i Umeå, fick stor uppmärksamhet på sjukhuset.
  - Den blev grymt väl mottagen bland arbetskamraterna och fick stor spridning och blev ett irritationsmoment för cheferna. Men de sade ingenting, säger Henrik Mellström och berättar att det var via artikeln som många även fick nys om att han bloggade om sin vardag på akuten.
  Även bloggen blev populär bland jobbarkompisarna. Men innehållet - där han bland annat skrev om de låga lönerna, de hårda och stressiga arbetsförhållandena och hur varje sekund som inte tillbringades där var en befrielse - fick chefen att se rött.
  Den 30 augusti, på tryckfrihetens dag, blev Henrik Mellström inkallad på möte med sin överordnade, Marjo Forsberg.
  - Hon sade att hon hade tänkt att ge mig ett nytt vikariat, men att det jag skrivit låg mig i fatet och gjorde att jag inte längre var aktuell för ett arbete.

  Artikeln ledde fram till en intervju i Aftonbladet

  Henrik skriver i sin blogg om sina egna upplevelser och relationen till sitt arbete och berättar att han aldrig skriver om exakta faktiska personer eller patienter. Han namnger dem inte utan plockar de generella saker som rör hans vardag på jobbet.

  - Jag skriver för att ge min egen version på hur det är att jobba inom den svenska sjukvården. Visst kan vi läsa om massa siffror och statistik som berör vården men vi får inte läsa så mycket om de riktiga upplevelserna. Om hur det egentligen är att jobba i en sådan stressig miljö samtidigt som man ska ta hand om sitt liv också.

  Ur bloggen: Om du vill behålla ett jobb ska du inte bara göra det bra, du måste även älska jobbet. Du ska gå med lätta steg och stämpla in med ett leende. Som dåligt betald sköterska, ständigt arbetande, röda som svarta dagar, kvällar som nätter, underbemannat och överlastat, så ska du även verkligen verkligen älska att arbeta så här. Inte för att någon kommer att tacka dig.

  Henrik Mellström, 26 år, fick inte sitt vikariat förlängt på akutmottagningen i Umeå. Inte för att han inte kunde sköta sitt jobb - utan för att han bloggade om det....

  Ja snacka om att det råder Yttrandefrihet i Sverige......Umeå är väl en del av Sverige.... skriva om korkade konstnärer och rondellhundar älskar svensken. Hur har vi det med yttrandefriheten på våra arbetsplatser käre svensk................

  Jag har skrivit om den nedtystade socialarbetarkåren i samband med Vetlanda....

  Henrik skriver om sex pistols i sin blogg. Så en hyllningslåt till chefen God save the Queen

  Kd håller på och morskar upp sig i skuggan av moderaterna och bör jar prata om felbehandlingar inom sjukvården. Frågan är bara vem som skall påtala verkligheten om alla blir tystade........

  ähh.... det finns alltid de som låter som Sid i my way Jag personligen är helt övertygad om att alla försök att inskränka det fria ordet skapar ett icke fungerande samhälle..........

  För er som gillar sex pistols så kolla BBC News


  Fri från is och död

  Istäcket vid nordpolen är mindre än det någonsin har varit sedan människan började mäta. Det smälter så snabbt att sommarisen troligen är borta inom några få år - inte i slutet av seklet som klimatforskarna hittills har trott.

  Byggnadslagen i Kina skrivs nu om.
  I fortsättningen så skall nya hus byggas med solceller för el och solfångare för varmvatten.  Man kan med andra ord säga att Kina numera tar den globala uppvärmningen på full allvar. I Sverige pratar Fredrik Reinfeldt mycket men det är väldigt lite verkstad.

  I Sverige håller moralisterna forfarande på och tjafsar om narkomanen skall få rätt till nya rena sprutor eller inte.
  Helt otroligt hur detta får pågå år efter år. Hur många skall dö eller få HIV innan narkomanen får hjälp.
  Det är klart att narkomanens kamp för liv eller död kanske du kan skita i tills din dotter eller son får HIV.

  En och annan isbjörn lär väl drunkna eller svälta ihjäl. Men is är väl det du har i drinken innan du somnar framför TV´n....där din sista tanke var hur det går med villaskatten.....

  Fri från ordet

  Två dagar med Svensk handledarförening i psykosocialt arbete och några dagar med mig själv och mina egna tankar.... Är det någon som funderat över varför en hackspett är så oerhört förggrann..
  Ja så kommer jag åter till detta mediabrus och försöker förstå vad som sker. Ordet används alltmer i fördummande syfte, men det är väl ett yttryck för den rådande ekonomismen i samhället.
  En underbar text om ord har Tom Tom Club.

  En lite klar röst i  mediabruset har Björn Ulvaeus och varför inte en sång som knyter an till både fåglar och andra perspektiv... 

  I USA ska man kunna stämma alla, menar delstatsenator Ernie Chambers från Nebraska - och stämmer därför Gud själv för att terrorisera jordens befolkning med naturkatastrofer.  Det kan bli ett mycket intressant rättsfall. Hur stämmer man någon som aldrig funnits? Men å andra sidan finns det gott om Herrar på jorden som säger sig representera Gud. En och annan hör visst hans röst eller ser tecken från honom.
  Ett litet lästips till alla läs första moseboken. Läs Kapitel 1 och 2 resten av boken är bara ren logik på dessa kapitel.... Har du inte något ex av boken hemma så har du den här  Djävulsbibeln får besök av vår käre utrikesminister. Han hinner med mycket han......
  När du läst texten vilket jag tycker du bör göra så lyssna på en likvärdig historia. Jag har själv en underbar melodi som jag då och då återkommer till....lyssna på texten


  Borg ler under sin budgetprommenad. och nynnar på money money. Ylva ryter men vem bryr sig...
  Kritiken mot regeringens bristande klimatpolitik tog bland annat upp regeringens klimatmiljardsatsning som är ett myrsteg i jämförelse med vilka åtgärder som faktiskt behövs.  Ja läs budgeten själv..........

  Men Lev Livet Leende och den viktigaste händelsen är nog att  :-) fyller 25 år Du kan läsa lite mer här om du vill..

  Fria Asfaltsdjungelns indianer

  Nu har Asfaltdjungelns indianer slagit till i Karlstad.
  Den senaste tiden har flera jeepägare fått luften utsläppt ur sina däck.
  - De lämnar en lapp om att bilen inte är bra för miljön, säger Peter Uulas vid polisen i Karlstad.
  Det har uppstått en ny stam i Karlstad

  På haven finns det också  en miljöaktivistgrupp, Agenda 21, tog på torsdagen på sig sänkningen av det norska valfångstfartyget Willassen Senior i Svolvär i Nordnorge för två veckor sedan.

  Ja det är svårt att veta vad de håller på med börsens kohandlare...........en blivande indian??

  Det pyser.................

  Frihetens trummor

  Kanske har ni redan sett dem. Bagunçaço - straight outta Salvadors kåkstäder - har gästat Sverige sju gånger tidigare, men eftersom gruppen representeras av olika medlemmar vid varje turné är de flesta förstagångsbesökare.

  Lyssna på kampen mot AIDS....Lyssna på trummorna....Solidaritet....

  Fri från gamla tider

  var det ju Eu och EU-kommisionären Franco Frattini som vill förbjuda ord. Kyrkan hänger på och vill stoppa bilder..... Lyssna på Per Myrberg eller läs Dagen eller DN om yttersta dagen.

  Försök också fatta kära förbudsivrare att 20 miljoner människor försökte boka biljetter till Led Zeppelins återförening som äger rum i november. Där är det inte sjunkna övergivna hus som måste rivas. Jag vet var församlingen tagit vägen... eller kanske var det Janis som hittade vår nya Gud

  Kära Eupampar och kyrkan, försök göra något skapande där uppe i skyn istället. Eller hjälp det lilla öriket Tuvalu i Stilla havet som vädjar till omvärlden att göra mer för att hejda växthuseffekten, innan landet sjunker under vågorna. 

  Så låt oss förena oss i en bön. Gode Gud rädda oss från Kommisionärer och fräls oss från EU .

  Jo du Gud varför dog grabbarna som jag skrev om som de modigast soldater jag hört talas om.
  Vet du vad Gud, jag TROR,  jag vet varför. Det var nog djävulen som har svårt för yttrandefriheten som orsakde grabbarnas död.............ja djävlar finns det gott om det vet vår kära Moder Jord. ....
  I kväll väntas president Bush säga att han godtar general Petraeus rekommendationer om Irak- kriget, med ett tillbakadragande av förstärkningarna på runt 30000 man fram till juli nästa år.Men det beskedet eldar bara på motståndare som menar att Petraeus handlat på Bushs inrådan och att detta bara innebär det som kallas "stay the course". Vi får hoppas att grabbarna åker hem och brukar jorden istället....


  Avslutar med en av Gröna Lunds gudomliga stunder .

  .... ... ...... ......

  Advokatens frihet 3

  Det verkar lösa sig har du läst tidigare inlägg. Individen mot advokaten är en märklig historia. 

  Fria frierier

  Alliansregeringen ligger inte långt ifrån vad miljöpartiet har landat på. Men skillnaden mellan miljöpartiet och Anders Borg är att vi har en säkerhetspolitisk analys, medan han bara vill spara pengar, säger miljöpartiets ledamot i försvars- beredningen, Annika Nordgren-Christensen.
  Nästan exakt detsamma säger en moderat försvarspolitiker som av rädsla för partipiskan inte vill ha sitt namn i SvD:
  -Det finns bara ett parti i riksdagen som har en konsekvent säkerhets- och försvarspolitik: miljöpartiet. Vi och borgerlig- heten har misslyckats.

  Joakim kallar det veckans citat :-)

  Kanske förstår den anonyme moderaten vart vinden blåser och friar inför 2010. Jag upprepar en liten låt.


  Du kan läsa vad miljöpartiet skriver om försvaret 

  Fråga är bara när de övriga svenska partierna förstår att vi lever på en planet och att globaliseringen betyder handel och solidaritet med alla jordens folk.

  Vi har inget behov av en EUSTAT med President Utrikesminister och Försvar. Varför får inte Svenska folket friheten att rösta om EU-fördraget?

  Fritt The Donnas

  Det amerikanska rockbandet The Donnas kommer till Sverige i november.
  Take It Off Too Bad About Your Girl Kisslåten strutter kanske jag gillar bättre med Kiss men va fan Rock & Roll girls..................

  Fria naturens folk

  Jag har skrivit en del om nordamerikas urbefolkning..

  Men hur är det i Norden

  SapmiKlicka för nationalsången

  Lite intro Adjagas
  En blogg
  Samiskt informationscentrum
  Samernas riksförbund

  Lite rock och joik

  Rovdjur Svenska staten kapitalet stordrift miljöförstöring, det är mycket som hotar naurens folk.
  EUterrorism blir framtidens största hot. Nu skall den samiska naturen bli hårdvaluta för Sverige.

  Fritt Led Zeppelin

  Det blir en återförening av Led Zeppelin. Men bara för en enda spelning - på O2 Arena i London den 26 november, uppger NME:s nätupplaga.

  Finns mycket Led Zeppelin producerat. Här är en av mina favoriter eller samma melodi med Jimmy

  Lite miljö ;-)

  If it keeps on rainin, levees goin to break,
  If it keeps on rainin, levees goin to break,
  When the levee breaks Ill have no place to stay.
  Mean old levee taught me to weep and moan,
  Lord, mean old levee taught me to weep and moan,
  Got what it takes to make a mountain man leave his home,
  Oh, well, oh, well, oh, well.
  Dont it make you feel bad
  When youre tryin to find your way home,
  You dont know which way to go?
  If youre goin down south
  They go no work to do,
  If you dont know about chicago.
  Cryin wont help you, prayin wont do you no good,
  Now, cryin wont help you, prayin wont do you no good,
  When the levee breaks, mama, you got to move.

  Fria barnen från Vetlanda - syndromet Reinfeldt

  Nu hör vi det igen på radio lyssna Reinfeldt Vetlanda kommuns socialtjänst får nu än en gång svidande kritik av länsstyrelsen för sin hantering av barn, som far illa.  Tillsätt en Statlig haverikommission nu. En annan moderat Reinfeldt bloggar i Vetlanda om Louisfallets orsak? Kanske the Reinfeldt team kan vakna nu.

  Du omorganiserar regeringen och Vetlanda omorganiserar förvaltningen. Stockholm sänker skatten, så nu blir det ännu mer omöjligt för socialarbetarna. Privatisera och göra religösa hägn för barnen löser inte barnens situation.
  Kristna Rådet värnar om flyktingbarn och det är bra

  Socialarbetarna är redan tysta i Sverige. Det behövs en lag som gör det till en skyldighet att anmäla missförhållanden i myndigheter och nämnders arbete.

  Vid kommunstyrelsens sammanträde idag i Vetlanda, behandlas utgångspunkter för det fortsatta arbetet med att dela nuvarande socialnämnd i en individ- och familjeomsorgsnämnd samt en vård- och omsorgsnämnd och att dela nuvarande socialförvaltning i en individ- och familjeomsorgsförvaltning samt en vård- och omsorgsförvaltning.

  Läs vad jag skrivit tidigare.

  Det har gjorts en "opartisk" utredning läs den här.


  Vi behöver en lagstiftning nu som heter LEX LOUISE..........


  Sydsvenskan GP NA Expressen SVD  Aftonbladet

  I ett kommande inlägg kommer jag att beskriva hur ekonomiska besparingar i Landstinget Sörmland gör att barn, unga och vuxna med neurohandikapp nekas sin lagliga rätt till diagnos och stöd, just pga omorganisation.
  När diagnosen saknas nekas personen kommunalt stöd.
  Så Janne nästa inslag föreslår jag att du gör i Nyköping. Ring mig jag deltar mer än gärna!

  NästaFöregående

  Fri från ansvar?

  Jag vill återigen uppmärksamma Louise och Vetlanda.

  Först har du inslagen från Janne här nedan:

  Berättelsen om Louise

  Oredigerad intervju med socialchefen

  Debatt från Vetlanda

  Vad har hänt i Sverige och socialtjänsten efter detta?
  Mitt svar är att ingenting har hänt, när presenterar media nästa "Louise" .
  Jag kan givetvis inte tala för alla Sveriges socialarbetare men många har oerhört svårt att utföra sitt arbete yrkesmässigt.
  Skälen är många ekonomin är överordnad yrkeskunskap, obefintlig planlös kompetensutveckling av nyanställda, brister i ledning och organisation är några. Framförallt är det inte en skyldighet och rättighet för den enskilde socialarbetaren att anmäla missförhållanden. Det saknas skydd för den anställde och det finns ingen överordnad myndighet med kompetens att ifrågasätta en kommunal nämnd och organisation.

  Jag vill i det här inlägget lyfta fram vad SKTF föreslagit.

  SKTF förslår en ny lag för socialtjänsten

  SKTF vill införa en ny lag, Lex Realia, som ska ge socialarbetare ett tydligare och kraftfullare stöd i sitt yrkesutövande.

  Den svenska socialtjänsten har under de senaste åren mött hård kritik i medierna. Kritiken har inte sällan riktats mot de anställda inom socialtjänsten. De har antingen kritiserats för felaktiga insatser eller för beslut som resulterat i en avsaknad av insatser.

  Kritiken har många gånger grundats på antaganden om bristande kunskaper hos de anställda inom Socialtjänsten.

  - Att en debatt förs om socialtjänsten är jättebra, men den leder ingenstans om man tror att problemet bygger på någon allmän brist på kunskap. För så är det inte, säger Yvonne Ahlström, ombudsman på SKTF.

  Hon menar istället att svaret på problemet måste sökas inom det övergripande system som socialtjänsten verkar.

  - Då ser man att många händelser som uppmärksammats i själva verket beror på att den ansvarige socialarbetaren inte fått gehör i socialnämnden för sitt förslag till insatser, ett förslag baserat på kunskap, beprövad metodik och diskussioner med kollegor och chefer.

  Socialtjänstens arbete bygger till stor del på socialtjänstlagen och dess nationella mål men även på lokala politiska beslut och prioriteringar. Och ibland, till exempel när lokalpolitiker i en socialnämnd beslutar annorlunda än vad en socialarbetare föreslagit, uppstår kollisioner där i mellan. 

  - Därför föreslår vi Lex Realia, en ny lag för socialtjänsten, säger Yvonne Ahlström. En sådan lag skulle innebära en skyldighet för socialarbetare att, oavsett lokal politisk majoritet och ekonomiska förutsättningar, uttrycka sin professionella bedömning kring varje ärende som det ska fattas beslut i.

  Med en sådan lag skulle socialarbetarens professionella bedömning kring varje beslut som rör en enskild medborgare tydligt kunna utläsas. SKTF anser även att socialarbetare ska bli skyldiga att anmäla ett ärende till granskning om den politiskt tillsatta nämnden inte tar ett beslut som tar hänsyn till socialarbetarens bedömning.  Avslutningsvis så debatteras det nu återigen om barn till missbrukare. Det är också ett bevis på underlåtelse. Självklart vet alla om att ett barn i en missbrukarfamilj behöver eget stöd. Socialtjänsten i Sverige är inget som skapats idag även om man kan tro det när politiker och andra svamlar om den nya metoden och den nya rutinen osv...

  Lyft fram socialarbetaren som yrkesman och ge honom / henne delegation och ekonomiska resurser och stöd att ta ansvar för sitt yrke.


  Dagen Östersundsposten Dagbladet Expressen  Aftonbladet  Dn SVD ja hundratals tidningar skriver..om barn och missbruk(are)......

  HALLÅ RIKSDAGEN NÅGON HEMMA?        KAN VI FÅ SE LITE LAGSTIFTNING NU!

  NästaFöregående


  Advokatens frihet 2

  Läser att det nu gått ett överklagande till miljööverdomstolem.
  Bra av kvinnan och jag hoppas advokaten förlorar.
  Det är fruktansvärt hur advokaten utnyttjar vårt gemensamma rättssystem.
  Miljööverdomstolen har viktigare saker att sysselsätta sig med än en neurotisk advokat med ansiktsmask.
  Läs mitt tidigare inlägg.

  Fritt från vapen

  Under våren har bland annat Gripenaffären med Tjeckien ifrågasatts. I flera länder, däribland Sverige, pågår förundersökningar kring affären som också gäller uthyrningen av 14 plan. Kommer ni ihåg... eller sydafrika

  Se på TV.... Nu har försvarministern fått gå i Sverige och Reinfeldt besöker varvet..

  Vi fattar inte
  det här, hur man kan lägga ner högkvalificerade industrijobb för att finansiera stora skattesänkningar. Våra produkter behövs och måste utvecklas, man kan inte bara avveckla allt. Det trodde jag inte om moderaterna, sade Erik Karlsson.
  Fredrik Reinfeldt ville egentligen inte bekräfta att utvecklingen av efterföljaren till Visby-korvetterna ska stoppas. Han hänvisade till att besked ges i budgeten som presenteras den 20 september.


  Jag fattar inte att Svensk industri inte kan tillverka något vettigare än vapen.
  Familjer och barn som överlever på att producera vapen som dödar barn och familjer. vilken värld!
  Lyssna på den här klarläggande texten i repris igen...

  Hur står det egentligen till i världsekonomin....USA har ju förköpt sig på vapen..så målen har uppnåtts för vapenindustrin.......

  Ett litet tips inför framtiden, låna inte 

   

  Fritt krig eller

  Mannen som hittades död i Outlaws klubblokaler tillhör inte Outlaws och jag börjar fundera över vad det är som sker egentligen....

  Hells Angels, Bandidos, Outlaws  ( ingen rangordning) , är inte några nya föreningar. varför detta fokus just nu??

  Jag har inget bra svar...vore det inte bättre polisen jagade alla nazister, organisationer från fd. sovjetländer och andra beväpnade snorungar och tokskallar som skrämmer skiten ur vanligt folk.

  Till alla .. .. som är trötta på krig  prata med varandra!  ... .. .. ... 


  Fritt liberalt och pingstkyrkan

  I samband med veckans toppmöte mellan 21 regeringschefer från länderna runt Stilla havet ökade antalet besökare på Sydneys bordeller med över 300 procent. Trycket på bordellerna var så högt att prostituerade fick jobba dubbelt och kvinnor från andra städer kallades in.


  Pingstkyrkan är orolig för medlemsantalet och försöker ragga från Svenska kyrkan
  Många utsatta barn har föräldrar som på grund av missbruk eller psykisk sjukdom inte klarar av att sätta tydliga gränser för sin egen eller sina barns sexualitet. Detta måste därför vara en av våra viktigare uppgifter som kyrkans folk. Med detta som bakgrund pekar Hedin alltså på möjligheten att sluta betala kyrkoavgift till Svenska kyrkan.
  Militärer och kyrkans folk de strider om makten men du kan lyssna på den här visan......med gud på er sida....

  Folkpartiet däremot har rejäla karlakarlar. Dn har en intressant artikel idag där detta är hämtat

  På kaserngården var det en annan verklighet. Ungefär samtidigt som folkpartiet lade fram en partimotion med titeln "Barns livsvillkor" fick en ung värnpliktig regelbundna avhyvlingar av befälet Björklund.
  - Hans vanligaste ord var "ludermässig". Man såg ludermässig ut, var ludermässig om man rörde sig långsamt eller inte hade vikt upp kragen rätt, säger den före detta vänpliktige som övergav sina egna planer på att bli militär efter tiden med Jan Björklund. Han vill inte säga sitt namn.
  - Jag insåg att det var en miljö som i en verkstad. Det kunde nästan ha varit pinuppor på väggen. För mig blev det Björklund som symboliserade miljön.
  En annan före detta värnpliktig minns en stridsövning där Jan Björklund, då nästan trettio år och kapten, bad soldaterna "gå ut i skogen och runka upp stridskuken ordentligt".
  - Det var den tonen i skogen, säger soldaten, som tillägger:
  - Jag är säker på att han inte skulle sagt det om det hade funnits tjejer där. Han var ett väldigt bra befäl.


  Peter Eriksson tar debatten om våld och samtycke och det är välbehövligt.  Esabelle Reshdouni försvinner i mediadebatten men detär väl det vanliga tecknet på den manliga mediastrukturen.

  Medgivande för samlag är väl en rätt självklar sak egentligen. Samlag behöver inte ha så mycket med kvinnor och män att göra eftersom samlag inte är könsbundet. Vad frågan handlar om är som vanligt makt och våld.


  Jag har en egen käpphäst i den här frågan och det är hur maktstruktuerarna uppstått. Biologiska förklaringar kan  vara en förklaring när det gäller stenålderns relation mellan man och kvinna. Då styrde våldet  män-i-skans överlevnad. 
  I  de modernare samhällskonstruktionerna så får religionen och den manlige Guden och hans profeter ta på sig ansvaret. " Pappa hur ser Gud ut ...Hon är svart.."
  Freuds snurriga teorier har också givit en "vetenskaplig" fasad till manliga maktstrukturer..men det hoppar jag över denna gång..lovar att återkomma...

  Jag skrev lite om att det är dags att vakna för våldet nu i mitt inlägg rektorns frihet Dagens rubriker från Staten Israel borde få någon tröttmössa att vakna....  Avslutar med en rätt lågmäld melodi som sammanfattning av dagens inlägg. Joan tillägnar den till alla gifta men jag sänder den... till alla översittare.. ..i vita huset i Nyköping ända till Vita Huset...i USA.

  Ett litet tillägg från dagens DN 070910.
  Björklund har gjort en pudel.. redan..det kommer nog att bli en hel kennel framöver... :-)


  Fritt om Elvis


  Birger Schlaug skulle besöka folkhögskolan i Nyköping och prata om Elvis. Ja nog vet jag att Birger är rätt påläst om Elvis men vadå? Vad håller han på med den gamle miljöpartisten..

  Efter lite funderande så förstår jag bättre intresset för Elvis. Elvis tog med sig den svarta musiken och dansen in i unga vita människors värld i USA. Hound dog är ett bra exempel. När jag läst på lite till om Elvis så dyker det upp en person med engagemang för medborgarrättsrörelsen.. Rock & Roll Birger....................

  Big Mama Thornton ft. Buddy Guy - Hound Dog i orginal 

  Jag är kanske något år färskare än Birger och mina stora musikant blev Keith.  Han hämtade blues i söder och lade till industrisamhället  i England och åter USA. Här är Keith tillsammans med en av de större elektifierade svarta bluessångarna Buddy Guy.

  Ja och så rullar det vidare här spelar Buddy med en 8-åring kille. För att knyta ihop berättelsen om Hound Dog så får Jimi avsluta. Nej vi tar en liten fortsättning för de som gillar Jimis musik

  Så nu förstår jag bättre Birger kärlek till Elvis och skulle bara vilja avsluta med att peka på en person som är oerhört viktig i hela sammanhanget och det är Jmmi Reed....

  Men välkommen till Nyköping Birger och så Sandra självklart :-)
   

  Björklunds frihet

  Folkpartiet har bytt Humle mot Humle här kommer info för dig med kort minne.
  Hur låter Björklund när det gäller sverigedemokraterna så nu kommer reklamfilm

  Ja frisinnat och utan dubbelmoral. det lovas ...till musik:  Det är samma låt som när .....han blev president.  Björklund äntrar scenen i Västerås till några takter av Fleetwood Macs "Don´t stop thinking about tomorrow".

  Undrar just hur folkpartiet kan få ihop det med att välja en Preident och Utrikesminister i EUSTATEN utan att svenska folket får friheten att rösta om folket överhuvudtaget vill sälja Sverige.......var det inte STATEN som...äh jag fattar inget om vad Björklund surrar om...å ena sidan...å andra sidan......

  Fri att fria

  Folkpartiet har tydligen börjat fatta vart den gröna vinden blåser.

  Ja då är det väl bara att vänta på ett ja från folkpartiet om svenska folkets rättighet att rösta om Eu-fördraget.......... så kanske vi kan börja enas om vad frihet är.....

  En liten låt till folkpartisterna ;--)
   

  Fritt tugg

  Folkpartiet tänker sjunga till sig de besvikna med we shall overcome. Det skall bli spännande och se om det blir några strömhopp från moderaterna.

  Jag vet inte varför de borgerliga partiernas årsmöten känns som tuggummi..
  Hur blandar man egentligen ett tuggummi?

  Standardreceptet för ett vanligt tuggummi är 20% gummibas, 60% socker i pulverform, 18% glukossirap, 1% smakämnen, 1% övrigt. Allt utom gummibasen är vattenlösligt. Gummibasen är alltså den patentbelagda hemligheten bakom olika tuggummi.Gummibasen består av olika syntetiska polymerer och måste ha olika egenskaper hos vanligt tuggummi och bubbelgum. Gummibaser görs av några få högt specialiserade industrier som håller hårt om sin hemlighet.

  Jag var i Katrineholm igår och träffade lite glada gröna. Så varför inte fortsätta å temat hemliga produkter ur lokaltidningen om coca-cola. Jag kommer ihåg för många år sedan när vi plockade bort alla coca colaprodukter ur sortimentet på restaurangen... Men då var det nog inte hälsoaspekten i drycken som var aktuell utan hur företaget behandlade facket och de anställda i latinamerika....

  Peter Eriksson skriver på mps hemsida: "På många håll i landet pågår en viktig dialog mellan den gröna rörelsen och arbetarrörelsen om hur ett hållbart samhälle ska byggas. Det är det mest spännande projektet i svensk politik just nu, säger Peter Eriksson inför seminariet."  Det låter vackert, bara socialdemokraterna slutar leka krokodil och förstår meningen med att en människa har två öron och bara en käft. 

  Ja väljarstödet verkar öka för socialdemokraterna vartefter den borgerliga jobbpolitiken går i sank och räntan stiger och vården raseras

  USA är på väg hem så jag föreslår att grabbarna inte tar flyget från Irak utan detta snabba sätt....The GreenWay

  Avslutar dagen inlägg där det började med allsång och en liten hälsning till Kajsa i Nyköping från vännen Thomas


  Rektorns frihet

  Bra rektorn!!!!! äntligen en som förstår att man måste sätta stopp för kollektiv mobbing eller rasism. Dessa fega snorungar som på skola efter skola uppträder som idioter.
  Det finns fler rektorer som vågar öppna käften och säga ifrån när det fula trynet sticker upp.

  Först kom de för att hämta
  judarna.
  men jag höjde inte min röst
  för jag var inte jude.
  Sedan kom de för att hämta kommunisterna
  men jag höjde inte min röst
  för jag var inte kommunist.
  Sedan kom de för att hämta fackföreningsfolket
  men jag höjde inte min röst
  för jag tillhörde ingen fack­förening.
  Sedan kom de för att hämta mig
  och då fanns ingen kvar
  som kunde tala för mig.
  Så här uttryckte den tyske prästen Martin Niemöller
  situationen under andra världskriget.

  Bloggare och andra marscherande tomskallar som pratar om frihet utan att fundera ..var de som en gång förde herr Hitler till makten. Föräldrar fundera på vad er små gulliga ungar håller på med när de sätter på sig uniform.

  Hoppas Sveriges alla rektorer tar initiativ till att sätta stopp för kollektiv mobbing.

  Tillägg: Som ni kan läsa nedan så finns det många kommentarer som har svårt att se allvaret och sammanhangen i det som sker. Dagens SVD och DN kan innefattas i hur någon eller några tar sig rätten..det är din individella frihet det handlar om käre svensk. Dags att vakna nu!

  Fri från rötter

  Jag har med förvåning följt hur bondeförbundet tappat fotfäste i det gröna. Nu börjar jag förstå varför partiledningen driver en mystisk liberalkonservativ linje. Maud har helt tappat kontakten med rötterna.. Jag ställde mig en fråga i ett tidigare inlägg, varför Maud alltid hånflinar. Jag kom inte på något vettigt svar. Jag tänkte att någon mediakonsult sagt att hon skall le. Men nu vet vi varför.... Hon håller på med Persontricket för att köpa sig ett gods.

  Moderaterna har väl inte så mycket rötter. De är mest vana att flyta ovanpå. Pojkarna verkar ha lite olika uppfattning i partiet. Vi får väl se om Reinfeldt klarar av att simma på ytan. Varje gång han visar sig verkar det bli vågor som sköljer över alliansbröderna. Kul med vapenvägrare som försvarsminister...eller är det så att allt konservativt moderat alltid bara handlar om pengar.. En kul grej i det hela är analysen att det inte finns några fiender längre. Vi kanske redan är vid den sköna gröna värld många drömmer om..eller .. vi som fattar lite mer vet att det är engelska flottan som skatt sköta EUSTATENS hav...ja soldaterna blir väl tyska kan jag tänka mig. De tränade ju redan under kriget på att åka tåg i Sverige..Åka tåg är grönt.

  Den religöse moderaten i Vita huset har fått acceptera att slaget är förlorat, gud har övergivit honom :-)
   Det finns gränser för vad vår militär förmår. Min rekommendation beror på belastningen på våra militära förband, men den är inte av tvång, sade Befälhavaren för USA:s styrkor i Irak David Petraeus i en intervju..
  Det var det dummast uttalande i värlshistorien. Skälet är inte militärt utan politiskt. Människor jorden runt och inom usa´s gränser har börjat vakna och säga nej. En ledare utan folk har ingen makt längre...Det har betydelse vad du gör.

  I Dagen finns det en märklig artikel. "Inte så att vinden nu i stället blåser från vänster. Många kristna i USA menar att den sekulära vänstern är ett lika stort svek mot kyrkan som den religiösa högern. Den vind som nu blåser kommer från ett annat håll, och kan inte längre fållas in i höger eller vänster, konservativ eller liberal. Den är inte av denna världen, och just därför har den något väldigt viktigt att ge denna världen. "

  Snacka om förvirrad. Skribenten känner av den gröna vinden men förstår inte vad han känner. Så kära skribent på Dagen det är inget guds straff att Jordens karta behöver ritas om.

  Människa dvs jag och du är ansvariga för det som sker även detta.

  Fri fil 2

  Nu filar de på förslaget igen ser jag i SVD.  Inte heller fp gillar förslaget men kan ändå tänka sig att höra remissinstansernas synpunkter. Men vare sig kd eller m vill avfärda förslaget....Ja jag behöver nog inte inte säga så mycket mer än det Miljöpartiet säger 

  "Medieindustrin vinner på utredning

  Utredningen om fildelning går medieindustrin till mötes och breddar varken konkurrensen eller förbättrar situationen för svenska konsumenter, säger Mehmet Kaplan, Miljöpartiets riksdagsledamot i justitieutskottet.

  - Nu har de stora mediebolagen fått som de ville. De stora bolagens intressen är att behålla ägargreppet över distribution och inte bredda konkurrensen till fler och nya aktörer. Utredaren har gått den kommersiella industrins intressen till mötes, säger Mehmet Kaplan

  - Jag delar uppfattningen att det är som att låta Posten sprätta upp alla brev för att kontrollera innehållet. Det är orimligt att lägga över ansvaret på privata företag. Operatörerna ska inte agera polis och åklagare. Detta inkräktar på den personliga integriteten och äventyrar rättssäkerheten.

  - Utredaren har inte alls berört frågan om de hundratusentals svenska användare som olagligt laddar ned film och musik, men som gärna skulle göra det lagligt om det vore billigare och om de tekniska systemen inte var låsta till antingen Apples iTunes eller Microsofts MediaPlayer, säger Mehmet Kaplan.

  - Miljöpartiet vill legalisera ickekommersiell nedladdning av upphovsrättskyddat material på Internet. Vi vill förbättra konkurrensen och höja nuvarande ersättningssystem så att upphovsrättsinnehavarna får större intäkter.

  Miljöpartiets pm "Släpp filerna fria!"om fildelning finns på www.mp.se Direktlänken är:
  http://mp.se/templates/Mct_78.aspx?avdnr=88&number=115068"

  Fri fil

  Förslaget att bredbandsleverantörerna kan bli skyldiga att stänga av den som ägnar sig åt olaglig fildelning möter hårt motstånd hos flera av regeringspartierna. Centerpartiet hotar att stoppa förslaget.

  Hotar?
  Var inte det här en av de frågor som diskuterades inför valet...... men med tanke på att centern numer övergivit miljöfrågan för något luddigt liberalt så får vi se....

  Visst skall vi se till att upphovsmän kan få sin skäliga ersättning för sitt arbete, men inskränkning av frihet och mer kontroll är inget jag uppskattar. Teknikfientligheten förstår jag inte........... 

  Fri musikant

  Donovan spelar Colours för Pete Seger.

  Universal Soldier var nog ändå den av Donovans texter som fastnade hos mig. Eller var det Buffy Sainte-Marie som skrev Universal Soldier

  Hur som haver musiken lever och folket från naturen kommer åter i norr ..och i söder.. George är i irak men ledaren har redan fallit trots de massiva förtrupperna från Sverige..
  kommer ni ihåg hur det gick på hemmaplan....ja du Calle och Birgit här kommer en bättre

  Ja musiken från förr lever....Joan Baez - We Want Our Freedom Now - We Shall Overcome
  Så kommer den till slut Bob Dylan & Joan Baez - Blowin' In The Wind

  Ja och så var det åter till Pete Segers som gjorde denna lilla låt känd för länge sedan...men den dyker upp på tv igen i weeds. Ja musiken lever vidare så Bill får väl visa det...

  Präst i Guds fria natur

  Prästen Björn Lundin i Falköping kommer i fortsättningen att välja sina ord noggrannare i sina predikningar. Det blev resultatet av ett samtal med biskopen, enligt Sveriges Radio Skaraborg.

  Det var väl det gamla vanliga om kvinnor som inte skall få vara präster, religionens avsky mot homosexuella och lite abortvärderingar........

  Men är det orden eller de bruna värderingarna bakom orden vi skall vara bekymrade över??

  Fria djuren

  Med förundran ser jag på Mauds centerparti. Jag hade en liten naiv förhoppning om att någon form av miljöpolitik

  Bondetakterna sitter i och medborgarna liknas vid boskap. Maud har tänkt sig föra ihop dubbelt så många som nu. I vår lokaltidning dikuteras den frågan och en kommentar fastnade: Hellre lyss till den säng som brast, än att aldrig få spänna på någon. Det finns de som är kritiska i koflocken men Maud tystar snart ner de som inte vill närma sig spanien och övriga eu...

  Annars slogs jag av Mauds utalande om att hon vill ha ett bäversverige. Jag fattar inte vad hon menar men det kanske inte är så viktigt att publiken förstår. Han moderate finansministern Borg sa ju Almedalen i sommras att  en ihjälkörd utter var ett tecken på att miljön mår bra...Kanske var det här med bäver centerns miljöinsats denna mandatperiod. Menade hon kanske att hon skulle bygga ut dammarna i våra älvar och dränka landsbyggden.

  I fableras centervärld ser jag nog mest snigelfart och Maud som en spansk skogssnigel. Livet för snigeln verkar gå ut på att äta upp varandra och allt grönt som finns i trädgården. Jag är bekymrad över färgen.  Den vackra svarta snigeln och även vinberssnäckan verkar försvinna. Kvar blir bara hemafroditen "mödarsnigeln", och den är brun....mycket brun..

  Gröna Sköna Fria Bloggar 1

   Föregående    Gröna Sköna Fria Bloggar A-J
  Här kommer en påbörjad lista på Gröna Sköna Fria Bloggar jag hittar på nätet.......Fria betyder att det inte finns något krav på medlemskap eller uppdrag i Miljöpartiet... Skönt och Grönt är ett minimikrav ;-)
  Tipsa gärna om fler bloggar... Jag kommer lite självsvådligt att lyfta fram något inlägg från listade bloggar.
  Har du själv  något särskilt inlägg som du vill lyfta fram på din blogg så hör av dig...

   Agnes Sandstedt
  För ett par dagar sedan avslöjade Aftonbladet att 20% av sverigedemokraternas politiker är sjukpensionärer. Det lustiga med det är ju att sd brukar säga att så många som 10% av invandrarna lever på just sjukbidrag...
  Alexander Lindskog
  Volvos nya V70 har en häftig reklamkampanj, som bygger på vad de kallar för VI-teknologi. Typ lite "alla ska med och alla ska vara säkra och så är vi snälla mot miljön också".
  Amelia Lillemets
  Anders Ebbesson
  Jag anser att skolan kan och måste utvecklas i tre avseenden. Det viktigaste är individanpassning av pedagogiken.
  Anders Emretsson Hm.. en katt bland hermelinerna som gillar kärnkraft (inte mörkgrön men rätt skön:) )
  Anders Törnblad
  Anders Wallner
  Jag tycker att det är ganska skönt att vi inte har ett samhälle där vi dagligen ritar förnedrande bilder av varandra och varandras religiösa förebilder - även om vi förstås ska få göra det utan att bli hotade.
  Andreas Porswald
  Angela Aylward
  Att använda det offentliga rummet för att uttrycka sin nöd skulle alltså kunna ses som en mänsklig rättighet, både i form av symbol och daglig demonstration av underklassens verklighet och för att få bröd för dagen.
  Ann-Catrin Lofvars
  Anna Johansson
  Jag har en ambition att försöka utveckla min sångröst (vissa menar att det finns behov av det),
  Anna Norrman
  Helgen efter att några moderatpolitiker hoppat över till socialdemokraterna ("- politiskt är det ju ingen större skillnad", som en av ex-moderaterna så insiktsfullt sa)
  Anna och Per i Stockholms utbildningsnämnd
  Anneli Rannamaa
  Annika Nordgren Christensen
  Fredspriset går till två aktörer som var och en på sitt sätt jobbar för att förebygga konflikter.
  Astrid Raidl
  Axel Sandin
  Jag trodde inte riktigt på det någon berättade för mig. Att Diamanda Galàs grannar ringde polisen när hon övade vid sitt piano för att de trodde att någon blev mördad. Okej.. Efter det här klippet tror jag på det.
  Bartek Lech
  Birger Schlaug
  Jag vill gärna påminna om att Lennart Olsen, miljöpartiets man i finansdepartementet under några samarbetsår, ger ett enda råd till Anders Borg i sin bok Rödgrön reda. Rådet lyder: "Förstärk och fördjupa budgetavdelningens granskning av försvaret. Här finns mycket pengar att hämta!" Jag undrar om inte finansen tagit ett prat med
  Björn Wadström
  Vetlandametoden© som Vetlanda inte är ensam om i besparingstider går ut på att inte öppna utredning.
  Carl Schlyter
  Charles Pylad
  Christer Holm
  Christian Valtersson
  Conny Wahlström
  Daniel Bergvall
  "Dur pa sprang" är gutamål och betyder "dörr på glänt". Jag vill gärna dela med mig av mina tankar och om det som händer bakom stängda dörrar.
  Daniel Hansson
  Det är ont om svenska bloggar som behandlar ämnet klimat1 och därför har denna blogg skapats. Har du funderat på vetenskapen bakom klimatförändringarna, överdrifter och underdrifter i media samt myter och hårda fakta kring klimatproblematiken?
  David Sillén
  Emma Ode
  Erik Wagner
  EU-nämnden
  Eva Théen-Johansson
  FYEG:s språkrörsblogg
  Förbundssekreterarbloggen
  Fredrik Fernqvist
  Fredrik Persson
  Garbrielle Gjerswold
  Grön Ungdom
  Grön Ungdom i Stockholm
  Hur ska man egentligen bemöta människor som företräder en människosyn där man tror att flyktingar inte vill lära sig språket i det land de bor i
  Gröna Studenter i Stockholm
  Gunnar Gustavsson
  Göran Larsson
  Heiti Ernits
  Helene Sigfridsson
  Henrik Dahlström
  Jakop Dalunde
  Jenny Wenhammar
  Jens Göransson
  Jimmy Sand
  Joakim Hörsing Joakim har börjat skriva på en ny bloggadress
  Joakim Larsson
  Johan Hellström
  Johan Lundqvist
  Johanna Öfverbeck
  Johannes Danielsson
  Borgarna har upptäckt klimatfrågan. Det startas miljösajter, ordnas studiecirklar. Det är både bra och nödvändigt. De ligger ju 20 år efter i klimatdebatten.
  John Avdic

  Alliansens begränsande frihetssyn

  Den etiska aspekten är ännu viktigare än säkerhetsaspekten, säger socialminister Göran Hägglund till tidningen.
  - Det ska inte förekomma att personer i regeringskansliet avsiktligt eller oavsiktligt hamnar på olämpliga sidor, säger han och påpekar att han verkligen inte ser ett begränsat surfandet som någon frihetskränkning.
  Riksdagen har inget motsvarande filter. Det har talats om saken, men inget beslut är fattat.

  Här kära riksdagsmän har ni lite gratis porr. Så svårt var det att snurra runt Hägglunds moraliska filter.


  Ja ja det blir väl snart som i Kina där staten försöker hålla medborgarna i skräck för att yttra sig på nätet. yttrandefriheten är ett problem. Ja du Hägglund .......
  Jag har en god vän som alltid säger att det finns en överrepresentation av moralister och nykterister i riksdagen, det är nästan så jag börjar hålla med. Till nästa val stryk alla som är mot kärlek och porr. Stryk alla dessa nyktra helgon från listorna. Hur var det nu med valfriheten alliansen....Det här är bara början i deras åsiktsförtryck....
  Vi får väl hoppas på tillväxten bland moderatbarnen...de börjar visst förstå lite om EU också...

  Vill ni ha något att förbjuda och visa handlingskraft varsågoda........... kanske kan ni hitta något gemensamt med Kina också  men det övergår väll Hägglunds förstånd kan man tänka.....det här med etik...ja vad skall man säga..hallelulijjja

  Ulf Lundells frihet

  Ulf Lundell är en man som jag gärna lyssnar på. När jag var ung i Norrköping och körde i min lilla röda sportbil hörde jag en röst i radion. Jag tror programmet hette bandet går. Ja... låten var "jag går på promenaden"..den gick rakt in i hjärtat..det kändes som att den beskrev min verklighet.

  Sedan spelade Ulf och hans grupp i på en skola i Norrköping..och musiken höll även när jag såg dem live.
  Kom lite böcker också från Ulf, jag försökte läsa dem men tröttnade efter några stycken...Ja någon film blev det också av böckerna.....Jag älskar Ulf mest som musiker.....

  Lite senare i livet kom jag att arbeta i restaurangbranschen. Bankiren som företaget hette hade alltid aktuella artister på scen. Klippet är från Tyrol,men stämningen känns igen :-) Ulf var en trogen musikant under många år...

  Ja vad skall man välja för minnesvärd låt i hans omfattande verk..varför inte jag hade en älskling en gång.. 

  Med en viss lättnad läser jag dagens artikel....
  Ulf Lundell, 57, går till attack mot Anders Lundin och "Allsång på Skansen". Han kan inte förstå att människor är intresserade av programmet. För mig är det ett otroligt konstigt mysterium, säger han i "Nyhetsmorgon".

  Trygghet Ulf,  trygghet är vad de letar efter när världen rasar samman......


  Utredande frihet

  Bilden du ser nedan visar att befolkningen i Sverige är den befolkning på Jorden som värderar religion och kollektiva överlevnadslösningar minst. Självklart finns det individer i Sverige på hela skalan. Sverige är unikt i världen. Ingen annan befolkning i något land på Jorden har våra värderingar. Den här bilden visar vad det är att vara svensk......

  Den röda linjen som är markerad ringar in det vi brukar, brukade benämna som kommunistiska stater.

  Så en stat i nedre vänstra hörnet har alltså en hög grad av kollektiva överlevnadslösningar och en hög grad av gudatro. Självklart finns det individuella avvikelse även i det landets befolkning.

  När vi talar om ett annat land så behöver vi förstå hur den samlade värdeingen ser ut hos befolkningen i det landet.
  ( Klickar du på bilden kommer du till källan. Du hittar också en länk i min länklista till World Values Survey .)

  Värderingar  Så om du har ovanstående bild i åtanke så kommer dagens lilla inlägg från jag:-).
  Det finns en hel del musiklänkar som jag valt mest för att texterna är så tydliga. 

  Vi letar efter svaret på hur det kunde hända ..... jag tror den här lilla enkla låten egentligen har hela svaret lyssna för det händer igen och igen........det händer nu....

  Manniskan är fri men när vi skall leva tillsammans så hindrar vi alltid att människan är fri.
  Vi kallar det frihet. Frihet är de ramar och regler vi är överens om att röra oss inom.

  Vad betyder det när någon säger att arbete är viktigast...... Vad betyder det när någon säger att han har rätt att döda på uppdrag av sin gud....Vad betyder det när en fet direktör säger att han är viktigast och har ansvar att leva fett och andra skall hålla käften och dö av svält.....Vad betyder det när du står på en fabrik och tillverkar vapen...Vad betyder EU..... för dig som svensk?

  För mig finns det ingen fråga i Livet jag kan bli överens med alla människor om på den här planeten. Det betyder med mycket enkel matematik att alla människor inte kan bli överens om frihetens gränser. Den enda lösning jag kan se är att alla fria folk samlas i en förenad organisation ( FN) och samtalar.

  Men varför gav du / ni Hitler och Stalin makten....Vem ger du / ni just nu makten....... 

  Människan håller på och dör som art. Den enda troliga plats i Universum vi kan överleva på är Planeten Jorden......
  Ledarna tittar på men inte i Stockholm där gör man något. 

  Lyssna på USA´s President och Utrikesminister tror du de fixar mer än isen till drinken...

  Det går sakta men säkert åt helvete med Planeten. Låt det göra det med  musik.......... Eller går det att förändra värderingen hos alla jordens människor innan vi kollektivt går under. Kan vi få bort religionen och utveckla vetenskapen? Kan vi höja levnadsnivån för de människor som kämpar för att få mat och vatten?

  Ja kanske.......vad kan du göra..... Det finns bara ett hopp och det är du själv. Du är fri..........

  Yttrandefrihetens graf

  yttrandefrihet

  Slavens frihet i Mauds Sverige


  Bolivia

  Att läsa i DN:
  "Julia bor mitt i Stockholm med sina två barn.
  - Mina föräldrar i Bolivia har dött, det är därför jag har ett ljus brinnande, berättar Julia och frågar om vi vill ha kaffe.

  Förra sommaren arbetade Julia tre månader med att bland annat storstäda en skola. Hon skulle få 30.000 kronor för arbetet - men hon fick ingenting. Och sedan dess har hon knappt fått några städjobb alls.

  Om hon anmäler arbetsgivaren till polisen kommer han att se till att hon och sönerna kastas ut ur landet. Om hon klagar ser han också till att ingen annan latinamerikan anlitar henne.

  - De flesta av oss latinamerikaner utan papper blir utnyttjade, berättar Julia. Andra latinamerikaner hotar oss med polisen om vi inte arbetar för dem. Vi är sårbara, har inget skydd. Det är för att de mänskliga rättigheterna inte gäller oss som vi kan utnyttjas så här, säger Julia. "

  Ja, nu har jag sett Maud flina på mängder av löpsedlar där hon säger att arbetsgivaren måste få mer makt...varför flinar hon hela tiden...är det någon som vet?

  Men inte är det den saken bönderna och prästerna bråkar om....Julia kanske kan bli en hushållsnära tjänst som går att dra av......................fy fan så människor behandlas i Sverige 2007.

  Chao frihet

  Jag känner mig inte som en fiende till USA utan till dess regering. Det är viktigt att skilja på folket och regeringen, svarar Manu Chao.

  Däremot gav USA-turnén myror i huvudet på honom, säger han.
  När vi började kritisera rege­ringen under konserterna kunde vi se att publiken höll med.  Jag som är fransk-spansk är inte speciellt stolt över mina presidenter, men jag satsar min arm på att om de var som Bush skulle minst 50000 personer protestera utanför regeringsbyggnaderna.

  Lite Paradize och lite mer som vi kommer ihåg från Bob .........

  Lasses frihet

  På vår  lokaltidning har vi en "socialdemokratisk" kommunjournalist. Han är rätt komisk och får mig ofta att le. Det lustigaste är att han i nästan varje artikel han skriver andas besvikelse över att socialdemokraterna hamnade på läktaren. Det är lite tragiskt. Inte att socialdemokraterna hamnade på läktaren utan att Lasse tappat focus i sitt skrivande.

  Den senaste där Lasse skriver om miljöpartiet under rubriken. Miljöpartiet tiger fram .......är helt underbar, det roligaste är hans ständiga formulering den borgerliga alliansen...

  Så för den som inte vet så i Nyköping stryr Nyköpingsalliansen. En för det mesta välfungerande allians mellan (mp), (c),( fp),(kd), (m)... Det mest utmärkande är nog att människor med olika värderingar klarar av att samtala sig fram till beslut som är bra för kommunens medborgare. Det kanske inte alltid går lika snabbt som när en socialdemokrat kunde besluta allt på egen hand  :-).....men oftast är det nog en fördel att stanna upp och se på en fråga ur lite olika perspektiv och med lite olika värderingar före beslut------

  I kommunen är nog de flesta medborgarna nöjda med att ha en av Sveriges största flygplatser. Staden växer så det börjar knaka..  Socialdemokraterna är också för en satsning på flyget men det finns nu en mycket avgörande skillnad mot tidigare socialdemokratiska beslut. Socialdemokraterna glömde liksom i sin brådska bort både upphandling och demokratisk beslutsordning. Urban skriver i sin socialdemokratiska partiblogg "Det finns framgångsprojekt för Nyköping som vi varit överens om. Skavsta är ett sådant i stora drag även om de borgerliga i opposition försökte ta politiska poänger på hanteringen av avtalet. I stort är vi dock överens."

  När det gäller flyget så vet alla att Miljöpartiet inte vill se några kommunala satsningar på miljöförstörande flygtansporter. Alla utom vår kommunjournalist som surar för att Miljöpartiet inte rör upp himmel och jord inom Nyköpingsalliansen.
  Jag skrev 2 augusti om flyget om du vill läsa?  Där kan du åtminstånde läsa hur jag personligen tänker. Samlar du ihop alla tankar som finns bland miljöpartisterna i Nyköping  så kan det givetvis formuleras lite annorlunda, men Lasse du blir lite patetisk när du tala om ett miljöparti som tiger.....

  ..............så en liten demokratisk fråga till Lasse. Skulle du vilja ha ett samhälle där 3 mandat blockerade 58 mandat som är för något. Så hur galen vi än anser satsningen på miljöförstörande flyg är så accepterar vi givetvis vad kommunens medborgare vill. Så partiets hållning har varit mycket enkel. Miljöpartiets representanter deltar inte i de beredande besluten och i Kommufullmäktige så gör varje miljöpartist som alltid.  De röstar efter egen övertygelse eller avstår. 
   

  Nyköping är en mycket bra plats att bo och leva på. Havet, haturen, småstaden och närheten till storstäder i Sverige och Europa. Lite info om Nyköping om du inte varit här än...

  Lasse "kamma till dig och kom in på plan igen"...det behövs kritiskt granskande och även informerande journalister i vårt demokratiska samhälle....

  Frihetens soldater

  Soldater och underofficerarei 82nd Airborne Division i Irak: Buddhika Jayamaha,armékorpral, jeremy roebuck

  RSS 2.0
  Creeper Politik bloggar BlogRankers.com Topplista Favoritlistan.se Bloggar.Topplista.se
  Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign
  Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign!

  BloggRegistret.se