Fritt från SoL i en borgerlig hjärna och stad

  • Inget SL-kort.
  • Krav på att ta jobb inom pendlingsavstånd i hela Mälardalen.
  • Stadsdelarna ska uppmana och underlätta för bidragstagare att flytta till arbete på annan ort.
  • Hårdare krav på att legala andrahandskontrakt kan visas upp för att få hjälp med hyran.
  • Endast barnfamiljer med "särskilda" behov kan få rekreationsresor betalada, men endast vart tredje år.
  • Svårare att få ersättning för akut tandvård och magasinering av möbler.

    Så ser de ut - några av de nya riktlinjerna för utbetalande av ekonomiskt bistånd. De flesta remissinstanserna anser att det är bra att riktlinjerna förtydligas och förhoppningen är att personer som söker försörjningsstöd ska behandlas mer lika över hela staden.

    Den borgerliga majoriteten menar att nu gäller äntligen arbetslinjen fullt ut.

  • Ursäkta en gammal socialbetares kommentar. När skall politikerna lära sig att hantera skattemedel......är det verkligen socialbidragstagaren som är det ekonomiska problemet i Stockholm.....

    Socialbidraget är en mycket ekonomisk form för samhället att ta det yttersta ansvaret. Skulle vi haft generella försäkringssystem hade kostnaderna varit enorma. Vad är det för människor ni valt som tror att genom att förtrycka någon så blir han produktiv.....det nya arbetarpartiet..börjar få en innebörd..

    Socialtjänstlagens införande var en gång en markering bort från fattighjon-stämpeln till en modern syn påett komplext samhälle där individen behövde stöd och service......behandla lika ....... Jag kan inte låta bli att slås av tanken lika som vem då...som politikerna som beslutar om att alla skall behandlas lika...eller lika som vem då....

    Arbeit macht frei eller arbetslinjen är ett begrepp som inte hör hemma i modern socialtjänst. Tyvärr har socialdemokratin också drivit arbetslinjen mot socialbidragstagarna...men jag tror en och annan sosse börjar vakna nu......

    Läs nu på alla  klienter eller brukare som ni medborgare börjat kallas i nysvenskans tid.
    Socialtjänstlagen ger er rätt att överklaga alla interna riktlinjer som lokalpolitikerna skapar....Det finns en SoL....socialsekreterarenär enligt lag skyldig att ge er skriftligt beslut på allt ni ansöker om. Socialsekreteraren är enligt lag skyldig att hjälpa er att överklaga om n inte är nöjda med beslutet.

    Gå och rösta nästa val, gör din röst hörd, det finns alternativ!

    Vill du publicera din berättelse för andra skicka din berättelse till [email protected] så publicerar jag den på bloggen. Observera att du inte får uttala dig kränkande eller göra personangrepp utan håll berättelsen saklig.
    Jag vet efter 25 år som socialarbetare att det är svårt för dig att få din röst hörd. Den här bloggen vet jag att både politiker och journalister läser så hör av dig. Det har ingen betydelse var i Sverige du bor.


    Kommentarer
    Postat av: Snabben

    Socialbidrag ska vara för de som inte kan ta ett jobb och inte har någon annan möjlighet att klara sig. En sista utväg för att slippa leva på gatan. Är man däremot arbetsför så ser jag inte varför resten av folket ska betala för att någon sitter hemma och rullar tummarna på andras bekostnad. Det är en grej om det inte finns något jobb eller utbildningsplats i hela Sverige, då kan det vara ok, annars får de flytta dit det finns jobb eller utbildning. Alla måste inte bo i Stockholm.
    Jag tycker man ska hjälpa alla människor, men inte ge bort pengar utan motprestation. Det blir bara fel. Har man inte lyckats kommit ur socialbidraget inom 6 månader, då gör man uppenbarligen något fel. Kan man inte lista ut vad som är fel, så är det bättre att kommunen ger dem något att göra på dagarna, istället för att slösa skattepengar och kanske falla in i drogmissbruk istället. Staten kan inte betala människor ur sina problem, människor måste hjälpa sig själva. Och de som inte kan hjälpa sig själva pga sjukdom får tas in på vårdhem. Hjälp folk att hjälpa sig själva, istället för att betala folk för att göra ingenting. Jag tycker det är så slapphänt i Sverige. Socialbidraget är inget större problem. Värre är det med A-kassan.

    2007-09-30 @ 01:02:41
    Postat av: Björn Wadström

    Snabben ditt påstående om att ekonomiskt bistånd begränsas till 6 månader är viktigt.Var får du det ifrån. Ge mig lagtext tack.
    Många människor får kompleterande bistånd. Låga löner och höga hyror. Många människor är o-klassade på försäkringskassan och tas inte emot av arbetsmarknaden utan tvingas snurra runt i meningslösa projekt som bara leder till att de kommer längre och längre från en egen försörjning.
    Men 6 månader är en moderat önskedröm och inget lagstadgat.

    2007-09-30 @ 10:48:02

    Kommentera inlägget här:

    Namn:
    Kom ihåg mig?

    E-postadress: (publiceras ej)

    URL/Bloggadress:

    Kommentar:

    Trackback
    RSS 2.0
    Creeper Politik bloggar BlogRankers.com Topplista Favoritlistan.se Blogglista.se Bloggar.Topplista.se
    Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign
    Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign!

    BloggRegistret.se