Fritt liberalt och pingstkyrkan

I samband med veckans toppmöte mellan 21 regeringschefer från länderna runt Stilla havet ökade antalet besökare på Sydneys bordeller med över 300 procent. Trycket på bordellerna var så högt att prostituerade fick jobba dubbelt och kvinnor från andra städer kallades in.


Pingstkyrkan är orolig för medlemsantalet och försöker ragga från Svenska kyrkan
Många utsatta barn har föräldrar som på grund av missbruk eller psykisk sjukdom inte klarar av att sätta tydliga gränser för sin egen eller sina barns sexualitet. Detta måste därför vara en av våra viktigare uppgifter som kyrkans folk. Med detta som bakgrund pekar Hedin alltså på möjligheten att sluta betala kyrkoavgift till Svenska kyrkan.
Militärer och kyrkans folk de strider om makten men du kan lyssna på den här visan......med gud på er sida....

Folkpartiet däremot har rejäla karlakarlar. Dn har en intressant artikel idag där detta är hämtat

På kaserngården var det en annan verklighet. Ungefär samtidigt som folkpartiet lade fram en partimotion med titeln "Barns livsvillkor" fick en ung värnpliktig regelbundna avhyvlingar av befälet Björklund.
- Hans vanligaste ord var "ludermässig". Man såg ludermässig ut, var ludermässig om man rörde sig långsamt eller inte hade vikt upp kragen rätt, säger den före detta vänpliktige som övergav sina egna planer på att bli militär efter tiden med Jan Björklund. Han vill inte säga sitt namn.
- Jag insåg att det var en miljö som i en verkstad. Det kunde nästan ha varit pinuppor på väggen. För mig blev det Björklund som symboliserade miljön.
En annan före detta värnpliktig minns en stridsövning där Jan Björklund, då nästan trettio år och kapten, bad soldaterna "gå ut i skogen och runka upp stridskuken ordentligt".
- Det var den tonen i skogen, säger soldaten, som tillägger:
- Jag är säker på att han inte skulle sagt det om det hade funnits tjejer där. Han var ett väldigt bra befäl.


Peter Eriksson tar debatten om våld och samtycke och det är välbehövligt.  Esabelle Reshdouni försvinner i mediadebatten men detär väl det vanliga tecknet på den manliga mediastrukturen.

Medgivande för samlag är väl en rätt självklar sak egentligen. Samlag behöver inte ha så mycket med kvinnor och män att göra eftersom samlag inte är könsbundet. Vad frågan handlar om är som vanligt makt och våld.


Jag har en egen käpphäst i den här frågan och det är hur maktstruktuerarna uppstått. Biologiska förklaringar kan  vara en förklaring när det gäller stenålderns relation mellan man och kvinna. Då styrde våldet  män-i-skans överlevnad. 
I  de modernare samhällskonstruktionerna så får religionen och den manlige Guden och hans profeter ta på sig ansvaret. " Pappa hur ser Gud ut ...Hon är svart.."
Freuds snurriga teorier har också givit en "vetenskaplig" fasad till manliga maktstrukturer..men det hoppar jag över denna gång..lovar att återkomma...

Jag skrev lite om att det är dags att vakna för våldet nu i mitt inlägg rektorns frihet Dagens rubriker från Staten Israel borde få någon tröttmössa att vakna....



Avslutar med en rätt lågmäld melodi som sammanfattning av dagens inlägg. Joan tillägnar den till alla gifta men jag sänder den... till alla översittare.. ..i vita huset i Nyköping ända till Vita Huset...i USA.

Ett litet tillägg från dagens DN 070910.
Björklund har gjort en pudel.. redan..det kommer nog att bli en hel kennel framöver... :-)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Creeper Politik bloggar BlogRankers.com Topplista Favoritlistan.se Blogglista.se Bloggar.Topplista.se
Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign
Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign!

BloggRegistret.se