Fritt om Pekka

Det här är ett försök att formulera något begripligt om Pekka....han avslutade sitt avskedsbrev så här..

Och kom ihåg
att detta är mitt krig, min idé och min plan. skyll inte på någon annan än mig för mitt dåd. skyll inte på mina föräldrar eller vänner. jag berättde inte för någon om mina planer och jag behöll de alltid för mig själv. skyll inte på filmer som jag tittar på, musik som jag lyssnar på, spel som jag spelar eller böcker som jag läser. nej, de har inget med det här att göra. Detta är mitt krig: enmans krig mot mänskligheten, regeringar och svaga massor! ingen nåd åt jordklotets förorening. MÄNSKLIGHETEN ÄR ÖVERSKATTAD! det är dags få tillbaka DET NATURLIGA UTVALET&DE MEST LÄMPLIGAS ÖVERLEVANDE!

För envar det som han förtjänar.

Pekka-Eric Auvinen (aka NaturalSelector89, Natural Selector, Sturmgeist89 och Sturmgeist). Jag använder även pseudonym Eric von Auffoin i internationella sammanhang.


Tyvärr har hans filmer tagits bort från Youtube...inte för att jag tror de är särskilt vettiga men det vore nog bra om de var kvar så det gavs en möjlighet att analysera...men skit det samma jag får ganska snabbt tankar kring Nihilism..

Nihilism är en filosofisk inriktning som anser att världen - och speciellt mänsklig existens - saknar objektiv mening och värde. Nihilister anser att det inte finns någon objektiv grundval för kunskap och moral. Man resonerar som följande: Det finns ingen gud, traditionell moral är falsk och etik kan inte definieras eftersom den är olik beroende på var i världen man befinner sig. Därför har livet ingen mening och inget handlande är att föredra framför annat. Uttrycket lär i sin moderna användning komma från rysk litteratur och då i betydelsen "om Gud inte existerar så är allt tillåtet"; ett citat med härrörelse från Dostojevskijs roman "Bröderna Karamazov". Den ryska bonderörelsens narodniker och attentatsmän kallades också för nihilister men då i en överförd betydelse.

Framstående filosofer som har skrivit om nihilism är bl.a. Friedrich Nietzsche och Martin Heidegger. Nietzsche beskrev kristendomen som en nihilistisk religion eftersom den konstant undviker utmaningen att hitta en mening med jordelivet och istället har skapat en andlig projektion där moral och lidande inte existerar (dvs Himlen). Han ansåg att nihilism var resultatet av Guds död. Heidegger beskrev nihilism som det tillstånd där "det inte finns något existerande kvar."



Det finns givetvis massa länkar kvar till Sturmgeist89 och jag valde den här där han skrivit..Just joking. Im not a nazi and I don't support national socialism.


Add Video to QuickListFührer's Face!
Heil Hitler! Sieg heil! White power! Heil aryan super race! Just joking. Im not a nazi and I don't support national socialism. Heil Hitler! Sieg heil! White power! Heil aryan super race!

Just joking. Im not a nazi and I don't support national socialism. (more) (less)

  From: Sturmgeist89
Views: 57
Added: 2 weeks ago
Tags: Adolf   Hitler   Führer   Chancellor   Third   Reich   Nazi-Germany   National   Socialism   Nazism   Ideology   Totalitarianism   CultTime: 02:40 More in

Så inte vet jag om någon blev klokare....jag plockade fram två andra filmer...obs de är bara resonerande av vad jag förstår två amatörresonerare och är nog rätt ok för att förstå.....
My problem with nihilism

Democracy as Structured Nihilism

Så min sammanfattning a de tragiska händelserna är att de är just tragiska och en stor mängd människor lider. Vi får väl tänka på de levande och se till att vi skapar en bra tillvaro för alla människor...

Det jag skriver kanske inte har något alls med att göra hur Pekka tänkte men en fundering jag får kring just mening och religion är just det som står ovan om Nietzsche den att religionen har missat att tala om meningen med livet på jorden..........För verkligheten finns här och vi är en del av den....jag är en av många som hävdar att det inte finns någon skapare och jag har svårt att förstå hur människan som varelsen kan hamna i tankar som pekka gjorde..att enskilda individer kan "hamna lite snett i logiken" vet vi...men det svåraste att förstå för mig är nog ändå hur människan kan förstöra miljön och de livsförutsättningar vi behöver för att överleva.......

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Creeper Politik bloggar BlogRankers.com Topplista Favoritlistan.se Blogglista.se Bloggar.Topplista.se
Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign
Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign!

BloggRegistret.se