Fritt YES äntligen

Kalifornien vill ha tuffare utsläppskrav på bilar. För att pressa fram hårdare lagar har den amerikanska delstaten med guvernör Arnold Schwarzenegger i spetsen beslutat sig för att stämma USA:s regering.

Varför så stort Yes i min rubrik. Jo USA som konstruktion består egentligen av ett stort antal stater. När Bush vägrar att skriva på avtal om allt egentligen, med övriga världen. Miljö, barnkonventioner ja det är bara att fortsätta så beror det bl.a på att USA´s konstrutruktion är värre än kommande EUstaten.

Men om delstaterna börjar ställ krav så kommer även USA´s attityd till att samarbeta med FN och övriga världen att öka....

naivt ´formulerat men som jag hoppas på enkel svenska...

USA, Amerikas förenta stater eller Förenta staterna, även kallad för Amerika (engelska; the United States of America), är en förbundsrepublik i centrala Nordamerika. Landet sträcker sig från Atlanten i öster till Stilla havet i väster, gränsar mot Kanada i norr och Mexiko i söder, och har en maritim gräns mot Ryssland i nordväst. Dessutom innehar man en samling territorier och besittningar runt hela världen.

Landet består av 50 olika delstater, som utövar ett omfattande självstyre enligt det federala systemet


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Creeper Politik bloggar BlogRankers.com Topplista Favoritlistan.se Blogglista.se Bloggar.Topplista.se
Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign
Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign!

BloggRegistret.se