Fri att fundera över siffror

De drygt fyra miljoner som nu hotas av flytt bor enligt Nya Kina i nordöstra och sydvästra Chongqing. Närmare detaljer om folkförflyttningen gavs inte, men Chongqings vice borgmästare Yu Yuanmu uppgavs ha sagt att befolkningstillväxten i området hotar miljön.
Miljövänner har länge kritiserat det gigantiska projektet. Bland annat har de sagt att det slam som ansamlas bakom dammen kommer att orsaka jorderosion och att själva den 60 mil långa reservoaren kan bli en kloak full av avfall och industriutsläpp som sträcker sig ända fram till Chongqing.

Brytningen av järnmalm i Kirunas malmberg Kiirunavaara har skapat så omfattande sprickor att stora delar av staden måste flyttas.

1,5 miljoner armenier dödades i Osmanska riket
Turkiet har kallat hem sin USA-ambassadör för konsultationer som en reaktion på att representanthusets utrikesutskott uttalat att Turkiet utsatte armenier för folkmord 1915.
Den armeniska diasporan runt om i världen, liksom några parlament i väst och många västerländska historiker, är i stort sett eniga om att omkring 1,5 miljoner armenier mördades i ett folkmord som beordrades av ledare i det osmanska riket - händelser som i efterhand har beskrivits som 1900-talets första folkmord. Att dessa blodiga skeenden för snart hundra år sedan följdes av tystnad påstås Hitler ha lärt sig av, när han planerade Förintelsen mot judarna i Europa.

Vad har dessa saker med varandra att göra. Det jag skulle vilja fästa uppmärksamheten på är att när storskaliga system i form av stater eller företag finns så blir det giganstisk siffror över människor som far illa på vår planet.

 Ser vi framåt i människans utveckling här på planeten jorden så finns det all anledning att på allvar börja diskutera vad människan håller på med....det finns nog alternativ men de måste bygga mer på lokala samhällen jmf med hur vi organiserar samhällen idag.....

Avslutningsvis en liten siffra på 20.000.......det är nog så många barn och ungdommar som är fosterhemsplacerade just nu i Sverige....betyder väl att 40.000 föräldrar inte har sina barn och ungdommar hos sig och att minst 40.000 andra vuxna avlönas av oss.....det är stora siffror...

Kommentarer
Postat av: Henrik

Frågan om armeniska folkmordet retar turkarna.De försöker att leka med siffrorna,minska detta till ett par hundra eller tiotusen människor.
När det gäller begreppet folkmord,siffrorna kan visa en uppfattning av bredden och grymheten av
händelsen,men kan inte ändra begreppet folkmord,eftersom
detta har varit
inriktad mot ett folk av samma slag och religion.Jag tror att många turkar har svårt att acceptera detta pga hjärntvättning som dem utsätts av sin nuvarande regering.

2007-10-12 @ 08:45:17
Postat av: Halis Soner

Hur kommer det sig att Turkar ville utrota Armenier 1915 ? Det kunde dem ha gjort tidigare om de ville så. Armenier har blivit lurat av Ryssar och fransmän under 1.världskriget. Armenier blev utlovat eget land och Armenier vände ryggen mot sina grannar började döda Turkar, precis som serber gjorde i Yugoslavien. Fransmännen blev utkastat fran Ottomanska Riket och Armenierne fick sitt straff; deportering från Ottomanska Riket
till Syrien. På väg dit dog tiotusentals pga sjukdom, kanske även dödades. Det har dem förtjänat ! Allt annat är TRAMS !

2007-10-12 @ 18:30:52
Postat av: tankeställare

Soner:

Ännu en hjärntvättat turk. Så synd så synd. Det är synd att Turkiet inte förmår mer intellektuella personer och om du är en represant över turkar så förtjänar ni inte bättre ledare som Erdogan och grabbarna.

2007-10-13 @ 08:55:18
Postat av: Anonym

Hej Diko!
Du verkar aktiv överallt:)
Sanningen kommer segra.
Jesus kommer enligt judendomen, kristendomen o islam.
Den som kommer sist kommer först.
Noubar är armenier

2008-01-16 @ 04:10:59
Postat av: Anonym

Sluta Abdulla Gul att vädja och hota USA och den judiska lobbyn att inte erkänna folkmordet på armenierna!
Abraham Foxman, national director of the
Anti-Defamation League (ADL), told reporters that the Jewish
community in the United States is continuing to support Turkey, and
Turkey pursues good relations with the United States, Israel and
Jewish community in the United States.

Foxman also said representatives of Jewish community will visit
Ankara and Istanbul in the summer.

They did not discuss the US bill on Armenian allegations regarding
1915 incidents during the meeting, Foxman said and stated that it is
not a problem any more, and the Jewish community and Turkey have a
full consensus on this issue.

Foxman noted that their stance towards the bill has not changed and
will not change, and they are against discussion of this issue in
political terms.

Foxman said Gul and he agreed that Armenian allegations should be
investigated by a joint committee of historians.
Abraham Foxmam är jude och aktiv i den judiska lobbyn i USA. Du borde skämmas för att du försöker förfalska historien för din egen skull och självklart för pengarnas skull och för den israeliska statens skull.
Har du inte lärt dig från historien?
Jag förstår ingenting att judarna vill att hela världen ska vara rättvis mot dem men de vill inte vara rättvisa mot andra?
Noubar är armenier

2008-01-19 @ 06:33:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Creeper Politik bloggar BlogRankers.com Topplista Favoritlistan.se Blogglista.se Bloggar.Topplista.se
Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign
Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign!

BloggRegistret.se