Fri att le....va

Ja.... idag har det varit en märklig dag. Miljöpartiet sätter igång en debatt om något som kommer att hända 2010...men framförhållning är alltid bra....vänstern kanske kan lämna Komunismen. Varken komunism som Stalin, eller nazism som Hitler eller fachism som Musulino...eller alla dessa fundamentalistiska -ismer...är något ett modernt samhäller med fria individer behöver. De historiska spåren förskräcker. Men personligen så kan jag inte se att ett vänsterparti utan komunisttankar skulle vara så svårt att samarbeta med....miljöfrågorna och vår planet kan inte vänta hur länge som helst.....

Jag har inte skrivit så mycket om bostadsmarknaden än fast jag har ganska mycket att berätta. En stor fråga har varit att moderaterna och folkpartiet har velat sälja hela allmännyttan i Sverige. Det är ju egentligens Fridriks projekt att sälja ut våra gemensamma tillgångar till reapris..men det tar vi en annan gång. Staten lär få spara...
Försäljningen har motiverats endast av ideologiska skäl och så kan en förnuftig ledning inte hantera fastighetsfrågor. Ett hus brukar stå minst 50 år på samma plats oftast längre....fastigheter är inget för säljkåta kortsiktiga politiker att leka med.


Det som är allvarligt är att moderaterna och folkpartiet inte ser till att förutsättningarna för egna hem, bostadsrätt och hyresrätt är likvärdiga. Idag är det ekonomiskt omöjligt om man har något ekonomiskt förstånd att nyproducera en hyresfastighet. Här vill vi se Borg komma med lite vettiga tankar...


Bostadsmarknaden i Sverige är på väg mot ett haveri....underhållskostnaderna på befintliga hyreslägenheter både hos privata fastighetsägare och allmännyttan...stiger mer än de hyreshöjningar som är ekonomiskt möjliga för hyresgästerna.
När det gäller egna hem och bostadsrätter produceras de i rätt hög takt och människor sätter sig i miljonlån...byggkostnaderna är orimliga...byggföretagen täljer guld och lämnar över ansvaret till den nye villa eller bostadsrättsinnehavaren....Kvar sitter du som ägare med höga lån och i tron att du kommer att bli rik när du säljer..........tro ja.....Räntan kommer att stiga..banken kan när som helst säga upp ditt lån....och det mardrömslika för dig kan inträffa att du tvingas sälja för en betydligt lägre summa än du köpt.........har du ovanpå en svajig lånebild byggt alltför nära vattnet....så kan havsutsikten bli som för fisken i akvariet....så tänk dig för innan du belånar dig och inbilla dig inte att det i verkligheten finns några klipp att göra...någon måste alltid betala och det lär bli du....Jag läser just om en båt med kemikalier som kolliderat med en fiskebåt..vi får hoppas fiskarna klarar sig...verkar som om kemikaliebåten inte skadats denna gång...men det framtida  vattnets kvalite där du bygger kan vara bra att fundera över....

Miljöpartiet skriver om  Bostad

Vi vill ha en aktiv bostadspolitik där bostadsbrist byggs bort och fördelning av bostäder sker med sociala utgångspunkter. Alla ska ha rätt till ett boende. Det är därför viktigt att man bygger fler bostäder för att alla ska kunna ha ett bra boende.
Samtidigt vill vi se till så att man bygger på ett ekologiskt hållbart sätt och att bostäderna blir energieffektiva.
Vi vill underlätta för invånarna i kommunen och de som har stort behov av att finna bostad. Hyresrätter ska i huvudsak fördelas av kommunala bostadsförmedlingar.
Idag är efterfrågan stor på billiga smålägenheter. Boendet och uthyrningen av rum ska inte beskattas, men väl bostädernas miljöbelastning och vinst vid försäljning.
Segregation i bostadsområden skapar ett tydligt utanförskap. Vi vill förändra detta genom färre ensidigt byggda bostadsmiljöer och fler varierande bostadsområden med olika slags hustyper och upplåtelseformer.
Det är viktigt med bostadsområden som präglas av hög grad av självförvaltning och god tillgång till såväl naturmiljöer och fritidsaktiviteter.

Hyresgästföreningens syn tog jag upp i ett  inlägg tidigare

Moderaterna kör så långt det går och sedan helt om...en ganska intressant politik han har den gode Fredrik...Nu börjar moderateran få det lite hett under fötterna eller kansk börjar de förstå vad de håller på och ställa till med. Årets pudel måste jag nog säga att Fredrik och Co bjöd på idag...det skall bli mycket intressant att diskutera lite med lokala moderater framöver....men klart det uppskattas att utförsäljningstramset och marknadstramset börjar bli lite mer verklighetsförankrat....eller är det så att det är verkligheten som var lite större än inne i tankesmedjorna...

Moderaterna skriver nu i förslaget till nytt handlingsprogram:
"Hyresrätten passar många människor och ger en rörligare bostadsmarknad. Det är betydelsefullt inte minst för att underlätta för arbetstagare att snabbt kunna skaffa bostad om arbetstillfällen uppstår i andra delar av landet. Ett fungerande bruksvärdessystem är ett viktigt skydd för hyresgästerna mot oskäliga hyreshöjningar".

Vill någon se skribenten på bild när han är politiker...och plockar sina blommor för ett bra tag sedan......kanske skulle vi uppvakta Fredrik med lite blommor....bara Borg nu fixar den kommande krisen......


Kommentarer
Postat av: Jan Wadström

Att Peter Eriksson inte vill samarbeta V är ju inte så märkligt då Mp driver en borgerlig politik.Och hur länge ska K få klä skott för statsfaschismen i Sovjetunionen.Det var ju ingen Komunism som styrde där.Stalins illgärningar kan ju mer liknas vid terrorism.

2007-10-10 @ 06:12:06
Postat av: Jonas

Oj, här var det mycket länkar hit och dit... Jag kom hit via statliga besparingslänken, men du skriver ju i princip inget om det. Hoppades du skulle var klarsynt nog att tycka att det är bra om färre jobb behövs i administration, men så tycks inte vara fallet.

2007-10-10 @ 09:47:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Creeper Politik bloggar BlogRankers.com Topplista Favoritlistan.se Blogglista.se Bloggar.Topplista.se
Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign
Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign!

BloggRegistret.se