Fri att skaffa dig en blogg Maud

Under gårdagens partiledardebatt uttryckte Maud Olofsson sitt gillande över den fällande domen mot Stureplansprofilerna.

- I dag är jag personligen glad över den dom som fälldes i går. Kanske kan vi någon gång få ordning på det våld som i dag riktas mot landets kvinnor, sa Maud Olofsson.

Men uttalandet kan vara ett brott mot grundlagen. Eftersom Olofsson är minister får hon inte ägna sig åt ministerstyre. Det innebär att personliga omdömen om domar inte är lämpliga menar flera experter.

- Det är olämpligt att politiker börjar sätta betyg på domslut, säger Ulf Bjereld, professor i statsvetenskap till tidningen Metro.

Kan inte Maud skaffa sig en blogg och försöka sköta regeringsuppdraget istället för att pladdra i Riksdagen.

Yttrandefrihet och domstolar har vi i Sverige..låt inte Maud försöka torpedera den delen av vårt samhälle också....finns det ingen annan företrädare i centerrörelsen som kan styra bort partiet från Stureplan....


Kommentarer
Postat av: Filosofen

Ut med satkaringen! Hon ar for laskig och borde stanna pa vischan.

2007-10-18 @ 18:58:36
Postat av: Ted

Ska det va olagligt att prata? Den domare som lyssnar på vad andra har för åsikter bör inte va domare. I detta fall hade hon rätt också. Det är inte så mga som läser bloggar.

2007-10-18 @ 20:51:01
Postat av: Björn Wadström

Hej Ted
Riksdagen stiftar våra lagar. Men tillämpningen av lagarna sköter andra "maktcentra" i ett demokratiskt samhälle av vår typ. Det kan dra sig mot diktatur om en Regering har synpunkter på domstolar och dess avgörande i ärenden rörande enskilda medborgare. Så är det något som är ett hot mott yttrandefriheten så är det just det Maud gör.

2007-10-18 @ 21:39:38
Postat av: Christ

Filosofen -
lär dig stava och hur man använder hyss

fy fan vilken dålig stil

2007-10-18 @ 22:10:02
Postat av: Erik

Kom igen och lugna ner er, det var en debatt och jag antar att ni inte såg den. Där uttalade hon som individ, sin personliga åsikt, och inte som minister, hon påstod inte på nåt sätt att hon tyckte hela rättsystemet var dåligt eller att det borde ändras. Grundlagen är till för att inte rättsystemet ska bli partisk eller ändras om sverige skulle bli diktatur eller ha någon form av totalitärt styre, ni fattar nog vad jag menar. Tror inte att maud med sin åsikt utgjorde ett större hot mot den.

2007-10-19 @ 01:01:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Creeper Politik bloggar BlogRankers.com Topplista Favoritlistan.se Blogglista.se Bloggar.Topplista.se
Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign
Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign!

BloggRegistret.se