Fri politisk analys

Mats Odell tvingads släppa sin rådgivare Karin Forseke och det spär på motgångarna för kristdemokraterna. Senaste opinionsmätningen från Temo visade en statistiskt säkerställd nedgång.  Problemet är nog inte Kristdemokratiskt. Partiet har ett starkt kristet varumärke och kommer att överleva om det gör upp med de bruna strömningarna i partiet och fokuserar på kärleksbudskapet.

Fi verkar vara borta från den politiska arenan och Gudrun ges negativ press. Det är ett generellt problem att politiker tappar fotfäste och utnyttjar de ekonomiska förutsättningarna till bristningsgränsen. Här behöver samtliga partier städa upp. Göran Perssons aggerande med hög ersättning samtidigt som inkomsterna trillar in i det egna företaget är inte unikt. Vi behöver ändra systemet så att politik aldrig blir ett yrke eller en karriär. Därmed inte sagt att politiker behöver sakna kunskap om det ansvarsområde de fått makten över.
Förtroendet för folkvalda politiker är inte högt och det i sig är en fara för demokratin.

En något häftig svängning till brunt blir det om jag tar upp SSU´s framfart. Det finns mycket skit att reda ut både vad det gäller redovisning av medlemmar och arbetet att lyfta fram konstuktiva ungdommar.

Moderaterna förlorade idag valet 2010 genom att Reinfeldt gjorde sitt första riktigt stora politiska misstag. Troligen spricker regeringen nu innan valet. När Reinfeldt går in och försvarar oegentligheterna i fondbolaget för att stötta Odell så faller all trovärdighet.

Det är ingen som har svårt för att förstå att målet för moderaterna är ett samhälle utan stat där det fria kapitalet styr. Det är en moderat värdering partiet gått till val på. Men när den utförsäljningen smittas av att regeringen försöker överlåta våra gemensamma tillgångar till vänner tappar Rainfeldt den mittenposition han lyckats uppnå. Det finns en kraftig högerflygel i partiet som Reinfeldt får problem med vartefter opinionssiffrorna kommer att sjunka.

Reinfeldt har satsat mycket på att framställa svenska folket som lata och fuskare och klarat av att angripa a-kassan och sjukförsäkringen. Det här har gett luft till de bruna partierna som passar på att skylla allt på Sveriges solidariska flykting och biståndspolitik. När borgerlighetens pigdebatt nu realiseras som hushållnära tjänster kommer resultatet. Det visar sig att de privata företagen ägnar sig åt oegentligheter och skattebrott.
Sammantaget ger det här en mycket klar bild. Orden börjar omsättas i politik och då håller det inte.

Myten om att arbetsöheten sjunker p.g.a. moderat politik kommer att falla vartefter den ekonomiska krisen i världen kommer närmare Sverige....Vi har ett mycket bra exempel i USA som stannat i sin ekonomiska utveckling. Det har varit omöjligt med politiska förslag som inneburit nedläggning av miljöförstörande och oekonomisk produktion. Det har varit politiskt omöjligt för att USA har ett privat system där sjukförsäkringen och arbetslöshetsförsäkringen och pensionen för den enskilde är knuten till en enskild kapitalägare. När det omoderna stålverket gör konkurs hamnar alla somjobbar eller jobbat där rakt ut på gatan och är hänvisad till kyrkans godhjärtade gåvor i form av matpaket. Huset, bilen och TVn försvinner i den amerikanska mardrömmen.

Utrikespolitiken är mycket dåligt skött av de nya moderaterna. Carl Bildt är följd av händelser genom sina egna ekonomiska affärer som i vanliga fall skulle betraktats som jäv. Bildt behåller sin position genom högerflygelns stöd och sitt hundlika förhållande till USA. Svängningen från alliansfrihet mot Nato och EUarme hänger samman med upprättandet av Eu-stat genom det nya EU-fördraget. Hur poliker kan vara så korkade att de kör över ett helt folk genom att frånta folket friheten och folkets rätt att rösta är obegripligt.

Här aggerar de nya Moderaterna för det nya Europa med förvissningen av att Socialdemokraterna kommer att gå i ledband in i EUstaten. Men jag skulle inte vara alltför förvånad om det kommer en kraftig reaktion inom socialdemokratin när människor börjar första vart de letts. Vem vet vad Mona tänker idag?

Centerpartiet slutligen som i mitt perspektiv tidigare ändå framstått som ett moderat mittenparti med lite anor att förvalta från bondeförbundet har fått en märklig blå nyans. När centerpartiet ger sig ut och säger att rika familjer inte skall ha barnbidrag kan det vid första anblicken låta nästan rött. Men egentligen säger centerpartiet att de inte längre vill ha någon solidarisk finansiering och fördelning i våra socialförsäkringssystem. Hade det varit en moderat som kommit med förslaget vore det begripligt men centern vart är de på väg....

De röda och de blå partierna är överens om en viktig fråga och det är att allt är beroende av tillväxt. Skillnaden är egentligen att de röda partierna tror att lösningen är att en stark stat äger och fördelar tillväxten. De blå partierna tror att lösningen är ett starkt eget kapital som individen själv förfogar över.

Att tillväxtmyten hålls vid liv är inte så konstigt eftersom det är grunden för  vänster och höger ideologierna. Det är heller inte så märkligt att det Gröna alternativet, "vägen rakt fram" är en fråga för Miljöpartiet ensamt. 
Kanske finns det några människor som fortfarande tror på ständig tillväxt. Jorden tål inte tillväxtideologierna längre. Vi närmar oss en gräns där vår överlevnad som människor sätts på spel. Miljöpartiet och de Gröna alternativen jorden runt har ett gigantiskt arbete framför sig i att förklara hur mänskligheten skall behålla en hög levnadsstandard. 

De Gröna partierna har ett trovärdighetsproblem. Eftersom de Gröna partierna uppstått ur en stark folkrörelse har partierna inte klätt sig i slips och blus utan framstår som spretiga.
Att göra budgetfråga av vår miljö som är det moderata alternativet är skrämmande. Att göra en ekonomisk kalkyl som visar att skogsnäringen och kraftbolagen tjänar på klimatförändringen kanske är ok. Men att samma andtag hantera alla kommande översvämningar och människor som kommer att få lämna sina egna hem som att budgeten då blir i balans....ja då finns bara ett konstaterande att göra: Ekonomismen den nya läran har tagit över...så mycket slips och knäppblus kommer aldrig miljöpartiet att uppnå.

Under några val framöver kommer miljöpartiet självklart att försöka hitta allianser över blockgränser. Det är inte så svårt för ett Grönt parti som inte låst fast sig i förhållandet mellan stat och individ. Pragmatisk kanske är ett bra ord. Det som är bra för planeten, människorna, djuren och växterna är möjlig politik.

Det finns ett gigantiskt problem som tillväxtmyten skapar och det är centralisering. Idag växer några kommuner men det allvarlga problemet i ekvationen är att halva Sverige håller på att avfolkas. Vad händer när tillväxtpolitiken får fullt genomslag via EUstaten. Hur skall människor få tillgång till affärer, social servce osv.. Kanske hoppas tillväxtparterna på att människor skall gå till självhushåll i någon ny form av Gröna Vågenrörelse....eller skiter tillväxtpartierna i sitt eget folk. Sveriges befolkning.

Det finns också ett parti som kallar sig det osynliga partiet. Det partiet har jag alldrig fått riktigt kläm på vad det står för. I svenska val brukar också KalleAnkapartiet få några röster. Det är väl de som tappat tilltron till partier men ändå har humorn kvar. Övriga brukar ligga på sofflocket...........  

Ja så ungefär blir mina tankar en regnig tisdagskväll i Nyköping...Greenpeace behöver stöd eller gillar du Plutonium.på och sen i havet............

Kommentarer
Postat av: Magnus

Du skriver på kryptisk svenska: "Men att samma andtag hantera alla kommande översvämningar och människor som kommer att få lämna sina egna hem som att budgeten då blir i balans....ja då finns bara ett konstaterande att göra:"
Ja, med den svenskan är det inte så konstigt om "De Gröna partierna har ett trovärdighetsproblem", som du skriver i samma styckes inledning.
För övrigt har man alltid sagt att östra och södra Sverige kommer att bli torrare av mäsnkliga klimatförändringar. Vet du inte det? Nej, det vet ju inga denna regniga sommar. Vidare sänker man kajerna i Stockholm p g a landhöjningen. Det finns inge tecken på ökad havshöjning, utan tendensen är minskad sådan sen några decennier. Istäcket ökar på Antarktis (9/10 av den kontinenten har blivit kallare de senaste decennierna) och det innebär att bortåt halva naturliga havshöjningen på 2 mm per år inte sker.
Global uppvärmning är en myt. Det är solen som styr!

2007-10-03 @ 10:11:28
Postat av: Björn Wadström

Stavning och meningsbyggnad kanske inte är helt korrekt när jag skriver. Men jag skriver ändå. Ett samhälle där bara de mest formriktiga får yttra sig är inget att sträva efter, Det blir så många utanför då...Trovärdighetsfrågan handlar inte om sak utan formen...kläder dvs ytterhöljet tillmäts idag för stor betydelse. Bakom alla slipsar är de ändå nakna...Solen är en underbar energikälla som vi borde använda även till uppvärmning och transporter...när det gäller avsmältningen så kan vi väl falla på knä och be en bön att din tro är riktig. Jag är tyvärr inte troende....

2007-10-03 @ 23:15:30
Postat av: Magnus Andersson

Det är inte min tro att isarna växer på Antarktis. Kontinenten i stort är kallare (varje års uppmätta temperatur på den sydligaste mätstationen har varit kallare än den tidigare under ett under flera decennier). Isen växer med en hastighet som innebär att naturliga havshöjningen (naturlig under interglaciära perioden på 10000-20000 år) minskar med 1 mm per år. (Se sida 8 i
http://bowfell.geol.ucl.ac.uk/~lidunka/EPSS-papers/djw3.pdf
Där står bl a "72% of the Antarctic ice sheet is gaining 27G29 Gt yr-1, a sink of ocean mass sufficient to lower global sea levels by 0.08 mm r-1".
-

Här -- och i godtyckligt dokument om detta -- kan du även se att det är kallare och fuktigare mer nederbörd på Antarktis.
-

Ökad havshöjning har inte registrerats och temperaturen i dag verkar inte vara mycket högre än tidigare. I USA är de varmaste åren på 30-talet (vilket uppmärksammades nyligen när GISS-data visade sig vara felaktigt beräknade). Vidare var det 1-2 grader varmare under den medeltida värmen, konstaterat även i Kina, Japan och Latinamerika. Både historiska och rent empiriska (pollen, årsringar mm) källor till detta. För 5000-8000 år sen var det ännu varmare. Istiden kommer garanterat inom några få tusen år. När den börjar vet ingen.
-

Vad du babblar om att du inte är troende. Vill du diskutera sakfrågan eller ej? Om inte kan man ju faktiskt ifrågasätta ditt påstående! ;-)

2007-10-10 @ 21:39:10
URL: http://magnusorerar.blogspot.com
Postat av: Björn Wadström

Hej Magnus.
Tro eller vetenskap är en ganska central fråga inom en hel mängd områden. När det just gäller frågan om jordens klimatförändring finns det vetenskapliga "bevis". Det finns också vetenskapliga "ifrågasättanden". Det går egentligen aldrig att säga att man är objektiv eller neutral i någon fråga men av det vetenskapen presenterat kan inte jag ifrågasätta en klimatförändring där människan "orsakat" eler kanske som jag skulle vilja säga "kraftigt påverkat" uppvärmingen av planeten. I min blogg försöker jag hitta vettiga länkar att lägga ut som visar på forskning. Det är nog bra om vi låter forskarna forska så kan du och jag babbla lite om resultaten de visar...Nu skall vi vara noga med att skilja på klimat och väder...men nog åkte jag mer skidor som ung än nu när jag sitter och bloggar om att snön är borta...Soliga hälsningar :-)

2007-10-10 @ 22:19:29
Postat av: Magnus Andersson

"sitter och bloggar om att snön är borta"
-

Vad säger dina läsare i Dalarna om det?
-

Molniga hälsningar :-)

2007-10-11 @ 11:01:06
URL: http://magnusorerar.blogspot.com
Postat av: Björn Wadström

Hej igen Magnus
Till alla lyckliga människor säger jag bara njut av snön när den finns där..åk skidor och pulka och kasta snöboll...barnen får fina minnen som de kan berätta om för barnbarnen.....

2007-10-11 @ 18:29:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Creeper Politik bloggar BlogRankers.com Topplista Favoritlistan.se Blogglista.se Bloggar.Topplista.se
Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign
Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign!

BloggRegistret.se