Friheten att bli tvångsansluten

Fler stormar väntar Sven Otto Littorin. Planerna på en obligatorisk arbetslöshetsförsäkring för alla löntagare har mötts av högljudda protester från både höger och vänster. Ansvarig minister ger svar på tal:

- Har du en bil och ska köra den måste du ha en trafikförsäkring. Har du jobb och lön ska du ha en arbetslöshetsförsäkring.

När regeringen tillträdde stod runt 700000 av de omkring 4,6 miljoner personerna i arbetskraften utanför a-kassan. Sedan dess har ytterligare 300000 medlemmar hoppat av. "Dumt", enligt Sven Otto Littorin.

- Många har inte mer än grundskyddet i arbetslöshetsförsäkringen, och kommer att få det väldigt besvärligt om de blir arbetslösa.

Jag klippte ovanstående från SVD. Det är främst två saker jag funderar över....Moderaterna jämför tydligen en bil och ett arbete. Nu klarnar det nya arbetarpartiet....bilpartiet betyder det såklart.... Det förklarar också centerns enda miljösatsning...rabatt på nya bilar.....rabatt på arbetskraft tror jag visst det var moderaterna föreslår med bidrag och sänkta skatter till arbetsgivarna.

Det är intressant att moderaterna väljer tvångsanslutning. Något som redan socialdemokraterna upphört med...
Sen tycker Sven-otto att människor som väljer själva är dumma...det är till att vara frihetsälskande nuförtiden när moderaterna är det statsbärande partiet......orden..vad betyder ord egentligen frihet hos en moderat...

Friheten att rösta om EUstaten får ju inte svenska folket av moderaterna...men fria att bli tvångsanslutan i något moderat försäkringsbolag har vi friheten att bli eller blev det fel nu?

Jag har så svårt när de ständigt ändrar betydelsen av orden......men skall bli intressant och se vad de kokar ihop för soppa moderaterna nu när de skall samlas ......vi får väl hoppas att det blir en grön soppa...


Kommentarer
Postat av: Malin

Jag ställer mig mest frågande till vad som då kommer att hända med sjukförsäkringen? Innebär det då att om du blir sjuk så blir du tvångansluten till denna försäkring? Och så kan dom finansera varandra? Att dom som arbetar betalar för de sjuka och tvärtom; arbetslöshet och sjukskrivningar ju brukar byta av varandra rent statistiskt... Idag så arbetar ju FK förbrilt med att stänga ute så många som möjligt från sjukförsäkringen. Hur går detta ihop? Men om man ger alla ett arbete och tvångsansluter alla till a-kassan så vips har vi ju inga sjuka bara "arbetslösa"... Hm, känns som att även regeringen är cyklister.

2007-10-22 @ 23:19:03
Postat av: Kalle

Du bara klagar över jämnförelsen mellan bil och arbete. Utan att tänka utan att reflektera så skriker du ut din åsikt. Saken är enkel, vem skulle vilja köra bil om man hela tiden riskerade att bli påkörd av någon som stod utan trafikförsäkring? Då skulle man bli tvingad att själv betala alla kostnader för att få bilen reparerad trots att det var den andre som orsakade olyckan med påföljande skador.

För arbete är det likadant. Det är inte försäkringen i sig som betalar stödet, men det är väl en del av pengarna in i systemet. Resten står vi skattebetalarare för. Jag vill inte riskera att betala mina surt förvärvade pengar i skatt bara för att andra tycker det är ok att inte vara med att betala sina egna avgifter. Skulle du acceptera att jag slutade betala den andelen av min skatt som går just till detta? Med största sannolikhet inte, så till nästa gång. Tänk efter innan du säger din åsikt.

2007-10-23 @ 14:29:03
Postat av: Malin

Nej du Kalle, ingen ska behöva tänka först innan den uttalar en åsikt - det kallas yttrandeFRIhet!
Och frihet är ju just det du förespråkar - så varför vill då då ha tvångsanslutning till a-kassan? Bättre då att släppa den helt fri så att du själv kan välja om du vill försäkra dig...eller? Det som händer om regeringen driver igenom tvånganslutningen är ju att du blir tvungen att betala för de som är arbetslösa till skillnad från nu när du i alla fall är FRI att välja.

2007-10-23 @ 20:02:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Creeper Politik bloggar BlogRankers.com Topplista Favoritlistan.se Blogglista.se Bloggar.Topplista.se
Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign
Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign!

BloggRegistret.se