Fritt att tolka

Det skandinaviska opinionsföretaget Sentio Research har för den här mätningen intervjuat 1.883 personer under perioden 1-15 oktober
Så här siffrorna ut för respektive parti, med septembernoteringen inom parentes: Moderaterna 21,7 (21,4), folkpartiet 6,5 (7,4), centerpartiet 6,0 (5,2), kristdemokraterna 4,1 (3,6), socialdemokraterna 45,2 (45,0), vänsterpartiet 6,3 (5,9), miljöpartiet 6,0 (5,7) sverigedemokraterna 2,8 (3,7), övriga 1,4 (2,1).

Jag vet inte om det är meningsfullt att överhuvudtaget kommentera alla dessa undersökningar som sker. Det är ändå i allmänna val som svenska folket avgör vilken regering de vill ha.

Men jag har en fundering om hur miljöfrågorna påverkar våra val. Centerpartiet har haft en utmärkt position genom att sitta i regeringen och dessutom innehaft den tunga posten som miljöminister. Att väldigt många människor är bekymmrade inför klimatförändringarna är det nog ingen tvekan om. Centerpartiet borde från sin position ha lyckats med en kraftig uppgång om de varit trovärdiga i miljöfrågan. Kan det vara så illa att centerpartiet under sken av att driva miljöfrågor har gjort människor uppgivna med sina missriktade beslut....

Folkpartiet borde i och med byte av partiledare ha plockat konservativa väljare från moderaterna. När så inte sker utan folkpartiet fortsätter sin kräftgång så ligger de nog sämmre till än vad KD syntes göra... Förhoppningsvis kan KD bli det kristna alternativet och samla sig så att SD inte lyckas splittra KD vilket är deras strategi.

Socialdemokraterna är bara att gratulera till byte av partiledare. 


.  

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Creeper Politik bloggar BlogRankers.com Topplista Favoritlistan.se Blogglista.se Bloggar.Topplista.se
Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign
Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign!

BloggRegistret.se