Fritt nyhetsflöde

Längst ner på sidan hittar du löpande nyheter från DN.
Om du klickar på nyheter så får du de flesta andra nyheter i Sverige från nyhetsportalen.
Lätt att hålla dig uppdaterad om du använder den länken.

Tidningsmannen Bertil Torekull: Ledarsidorna är en publicistisk blindtarm och dess skribenter ett introvert etablissemang som överlevt sig självt. Ledarsidornas uppdrag har erövrats av andra mer vitala opinionsbildare på tidningarna. Systemet med anonyma ledare blir därmed alltmer komiskt. Dagens ledarskribenter i de stora bladen utgörs av ett introvert etablissemang som överlevt sig självt.

Det är nog så att när många har tillgång till information så är det många som kan kommentera, men nog är den politiske ledarskribenten viktig. En förutsättning är nog att det är journalister med fördjupad kunskap.
Ytliga kommentarer lär nog helt övertas av bloggen. Det blir som när man handlar på Coop..plocka och betala själv och kassörskan blir överflödig på sikt.... Däremot så kan jag inte förstå resonemanget att den politiska bloggen blev en flopp...Om politik är att utbyta tankar och framförallt värderingar före beslut så måste väl detta enorma tyckande som bloggen innebär vara en fördjupning av den politiska processen...

Kanske skulle en fundering kring vad som är politik eller inte vara en bra konstruktiv debatt...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Creeper Politik bloggar BlogRankers.com Topplista Favoritlistan.se Blogglista.se Bloggar.Topplista.se
Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign
Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign!

BloggRegistret.se