Fritt om bostäder igen

Jag upprepar igen och igen...håll i dina pengar och skudsätt dig inte nu för köp av en bostad. Hyr en bostad tills bubblan har spruckit och marknaden tillfrisknat..
Storbritannien och andra europeiska länder som Spanien och Nederländerna kan stå på tur efter USA och få se ett kraftigt fall i huspriserna. Det varnar IMF för i sin rapport om den globala ekonomin.
Investmentbanken Morgan Stanley pekar i en analys ut Sverige tillsammans med bland annat Danmark, Storbritannien och Spanien som de länder i Europa som har det största spekulativa inslaget i det senaste decenniets kraftiga prisökningar på bostäder.

Alliansens politik har varit kraftigt pådrivande i den bubbla som vi närmar oss.....Det finns många faktorer som påverkar marknaden som jag skrivit tidigare och de hoppar jag över  i detta inlägg.

Bankkrisen är det vi måste håll ögonen på just nu. Det kan bli mycket allvarligt för hela ekonomin om några banker i världen gör konkurs. Banker lånar nämligen ut och garanterar varandra för större krediter. Det kan liknas vid ett korthus och är känsligt. Det kanske inte sker lika blixtsnabba förändringa som på en aktiebörs...men nästan..

Se till att du planerar ditt boende. Köp inte bostad just nu för att du tror på en relativt snabb försäljningsvinst. När luften går ur marknaden försvinner köparna över natten. Hittar du däremot ditt drömboende och tänker bo länge så kanske priserna klättar upp igen på en fem - tioårs period. Men är du ung och kanske kommer att byta bostad för att bilda familj eller flytta till annan ort. HYR din lägenhet.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Creeper Politik bloggar BlogRankers.com Topplista Favoritlistan.se Blogglista.se Bloggar.Topplista.se
Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign
Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign!

BloggRegistret.se