Fritt om diskriminering

Det här läser jag på nationaldemokraternas hemsida. ND är ett uttalat nazistiskt parti vad jag förstår.

SD Ängelholm ångrar invandringsbeslut
Publicerad: 2007-09-02 09:58

ÄNGELHOLM Sverigedemokraterna i Ängelholm oroade nyligen många av sina väljare efter att ha röstat igenom ett förslag att ta emot tio stycken så kallade ensamkommande "flyktingbarn" till kommunen. Partiets lokalavdelning skriver nu på sin hemsida att de ångrar sitt beslut och vill be om ursäkt.

    I partiets invandringspolitiska program som antogs våren 2007 går att läsa: "Tills dess att en sverigedemokratisk invandringspolitik implementerats på riksnivå skall partiets representanter i landets kommunfullmäktigeförsamlingar motsätta sig kommunala avtal angående integrationsmottagning."

    Patrik Ohlsson, ordförande för lokalavdelningen, menar att man trott att beslutet inte skulle bryta mot partilinjen. Efter att ha upptäckt att detta var ett misstag skriver han
"Vi ber om ursäkt för detta och konstaterar att vi brustit i vårt beslutsfattande. Med den kännedom vi borde haft, skulle vi istället yrkat avslag på kommunstyrelsens förslag i sin helhet, inkl. Spi's tillägg."

(SD) Sverigedemokraterna säger sig vara ett kristet nationalistiskt parti vad jag förstår.....

Dn skriver en artikel som du bör läsa
Nedsättande rasistiska glåpord, både från chefen och arbetskamraterna. Det var vardag för en man anställd vid ett av Härryda kommuns gruppboenden. Nu stäms kommunen av DO.
  "Hudfärgsspecifik rasism". Så benämner Ombudsmannen mot etnisk diskriminering, DO, de återkommande trakasserier och kränkande tillmälen en man anställd i Härryda kommun fått utstå.

Värderingen att vissa människor är godare eller bättre än andra människor behöver diskuteras.....
Man kan när man diskuterar frågorna ha en mängd olika perspektiv. Hat leder till våld är ett perspektiv. När det gäller diskriminering har jag en ganska klar uppfatning som väl överenstämmer med Miljöpartiets...


Miljöpartiets punkter för att minska diskriminering.

- Alla människor är och förblir alltid lika mycket värda. För att så skall vara fallet måste alla människor behandla varandra med respekt, utan fördomar, utan hat och våld.

- Ett samhälle där människor diskrimineras, det vill säga behandlas sämre bara för sin hudfärg, kön, sin sexuella läggning eller identitet, funktionshinder eller ålder, är ett samhälle där människor lika värde är på undantag, där människor kränks, förnedras och behandlas sämre än sina medmänniskor. Vi kan och kommer aldrig att acceptera ett sådant samhälle.

- Vi är övertygade om att ett effektivt arbete mot diskriminering av människor leder till att sociala problem, brottslighet och människors utanförskap minskar. Då växer tilltron till medmänniskor och samhället omkring.

- För att motverka diskriminering vill vi bland annat följande.

- Inför en gemensam antidiskrimineringslagstiftning. Idag kan samma persons diskriminering bedömas enligt flera lagar. Detta är byråkratiskt, dyrt och komplicerat.

- Det skall vara förbjudet att diskriminera personer på grund av deras ålder.

- Transpersoner skall omfattas av skyddet mot hets mot folkgrupp och skall omfattas av samma diskrimineringsskydd som andra.

- Funktionshindrades tillgänglighet måste behandlas som en diskrimineringsfråga.

- Det skall finnas en myndighet som arbetar med antidiskrimineringsfrågor och de olika ombudsmännen skall bedrivs sin verksamhet skiljt från detta.

- Stat, kommun och landsting måste bedriva ett aktivt antidiskrimineringsarbete, bland annat genom antidiskrimineringsklausuler i sin upphandling, vid fördelning av bidrag eller vid anlitande av samarbetspartners.

- Lokalt antidiskrimineringsarbete skall stödjas. Detta kan ske genom stöd till antidiskrimineringsbyråer, antirasistiska eller antihomofobiska organisationer men även till organisationer som arbetar för mänskliga fri- och rättigheter eller motsvarande.

- Överför alla religiöst präglade nationella helgdagar till en form av ledighetspott,
alternativt införandet av religionsneutrala helgdagar, så att ledighet inte blir beroende av religiös tillhörighet.

- Inget hets mot folkgrupp skall få accepteras, oavsett om det sker i kyrkan, på internet, via tidning eller på torget. Brottet hets mot folkgrupp måste därför skärpas så att hets blir förbjudet.

- Vi anser att positiv särbehandling och kvotering kan vara medel att nå ett samhälle där grupptillhörigheten inte spelar någon roll.

- Enskildas och företags aktiva antidiskrimineringsarbete måste skärpas och antidiskriminerinsombudsmännen ges reella medel att utöva tillsyn, över att så sker.

- Alla fördomar om personer eller grupper som utövar sin religion måste bekämpas. Detta gäller särskilt islamofobi och antisemitism.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Creeper Politik bloggar BlogRankers.com Topplista Favoritlistan.se Blogglista.se Bloggar.Topplista.se
Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign
Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign!

BloggRegistret.se