Fritt om framtidsfrågor

Peter Eriksson får rubriker attack på vänsterpartiet i DN och Mp väljer bort v i valallians 2010 . Miljöpartiet samlas snart i Göteborg för att diskutera många kommunala och landstingsfrågor. I helgen samlas landets miljöpartister till kommun- och landstingsdagar i Göteborg. Då går också startskottet för de grönas klimatkampanj. Peter Eriksson sammanfattar budskapet: för att klara klimatmålen räcker det inte att svenskarna byter till lågenergilampor och tar tåget istället för bilen. Det krävs politiska beslut. Det handlar om en gigantisk omställning, ungefär som när vi tog oss från jordbrukssamhälle till industrisamhälle.

Politik är som jag ser det är framförallt att samtala om värderingar och viktiga framtidsfrågor så vi får så breda demokratiska beslutsunderlag som möjligt för alla medborgare. Var miljöpartiet i sin helhet står inför valet 2010 tror jag är lite tidigt att sia om. Men Peter är bra på att väcka frågor för samtal.

Vardagen på kommunal nivå kan se lite annorlunda ut. En fråga som är intressant här i Nyköping där Miljöpartiet bildat Nyköpingsalliansen med de fyra borgerliga partierna är om det överhuvudtaget är möjligt. Vi jobbar dagligen i olika frågor och än så länge har äktenskapet hållit.

Peter Eriksson pekar på en fråga som jag anar är rätt spridd i partiet och det är att Miljöpartiet inte skall fungera som stödorganisation åt något block. Får Miljöpartiet i demokratiska val de mandat som krävs för att skapa en demokratisk  maktbas så skall partiets förtroendevalda också ingå i det dagliga politiska arbetet. Så stödröstandets tid på olika färdiga beslut borde vara historia...men när det gäller politik så vet man aldrig ;-)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Creeper Politik bloggar BlogRankers.com Topplista Favoritlistan.se Blogglista.se Bloggar.Topplista.se
Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign
Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign!

BloggRegistret.se