Fritt om rasade servrar

Tusentals svenska hemsidor attackeras av turkiska hackare. Natten till lördag raderades nästan 4 000 hemsidor. I vissa fall lämnar hackarna även ett politiskt budskap.

IDG skriver Under helgen genomfördes ytterligare angrepp mot webbplatser på svenska webbhotell. Adressen till nästan 4 000 sidor pekades om.

Jag säger som Björn
Hur kommenterar du attackerna?
- Det är ganska löjeväckande att hackarna inte har någon aning om svenska företag och att de ger sig på en man i Malmö som säljer vinylskivor.

Men lite irritered blir jag när min länk till Blogginfo försvann. Men grabbarna fixa snart till det.

"Igår morse blev webbhotellet Proinet hackat av okända grupper som lyckades radera stora mängder data. Enligt uppgift är uppemot 1600 svenska hemsidor raderade. Efter två dagar är problemen fortfarande inte lösta och många kan inte nå sina sidor på det aktuella webbhotellet.

BloggInfo ligger på Proinet, varför denna inte gått att komma åt under dessa dagar. Jag har dock själv backuper på allt material, både design och tillagda bloggar varför allt kommer kunna återställas så snart jag återigen har tillgång till mitt konto på Proinet.

Det hela är extra beklagligt då bloggar som registrerar sig på BloggInfo hot-linkar den lilla BloggInfoikonen direkt från blogginfo.se, då denna sida ligger nere dyker ingen ikon upp. Istället presenteras alt-texten. Hoppas alla ni som registrerat er hos BloggInfo har överseende med detta!"



Värre verkar det vara hos Bloggtoplist som fortfarande skriver .."Blog Toplist har varit utsatt för ett hacker attentat som drabbade hela webbhotellet där sidan låg. Vi jobbar just nu med att återställa datan så sidan kan komma igång igen. "

Avslutar kvällen med lite meningsfullheter om hackspett. Wikipedia skriver Det finns över 380 arter av hackspettar och de finns över stora delar av jorden med undantag av områden som saknar skog. Det häckar dock inga arter i Australien, Nya Zeeland, Nya Guinea, Madagaskar och inte heller på några av Stilla havets öar.

Naturskyddsföreningen skriver t.ex. om Vitryggig hackspett
Den vitryggiga hackspetten är är akut hotad i Sverige. Sedan 1990 driver Svenska Naturskyddsföreningen ett projekt för att rädda den. Hackspettens långa trumningar hörs allt mer sällan. Idag finns det endast ett (!) säkert häckande par kvar i Sverige. Problemet handlar inte bara om att fågelarten utplånas utan också dess livsmiljö, gamla skogar med många lövträd.

Jag rundar av med lite lokala nyheter från Nyköping om tåg. Jag såg en bild på en gammal sosseledare som är orolig för att tåget inte kommer  ja ja...hur skulle det var om fler läste de grönas budgetförslag...då skulle vi få många tåg...kanske en och annan fågel skulle överleva och behovet att hacka skulle minska på vår planet...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Creeper Politik bloggar BlogRankers.com Topplista Favoritlistan.se Blogglista.se Bloggar.Topplista.se
Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign
Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign!

BloggRegistret.se