Nu är det vår

På tisdag ska den invigas, "domedagsbunkern" på Svalbard som ska husera fröer från världens alla hörn. 130 meter över vattenytan skjuter de tre frysrummen in i det arktiska berget. Det ger lite konstiga vibbar. Får en snabb koppling till den där bibliska berättelsen om Arken. Men

Sedan några år tillbaka använder SMHI regeln att våren anses ha anlänt när dygnsmedeltemperaturen ligger över noll grader sju dagar i sträck. Så nu är det vår. Lite dubbla känslor blir det trots allt. Visst är det underbart om våren änligen kommer. Lite bekymmrad blir jag med tanke på klimatförändringar, vintern verkar bli kortare och kortare. I går kväll hamnade jag framför TV:n och såg en b-film som hette "Day after tomorrow". Det var en film typ amerikansk katastroffilm så egentligen var den som alla andra filmer med hjälten osv. Det som fastnat i huvudet på mig är att den byggde på en verklig teori. Teorin säger ungerfär att när isen smälter kan salthalten förändras i världshaven och därmed havsströmmarna. Men nu skiter vi i klimatförändringen och glädjer oss åt att vi har våren här.

Det är underbart när livet sätter fart i alla dess former.

Intressant

Kommentarer
Postat av: gojo

Du verkar inte känna till att januari var den kallaste på 2000-talet, globalt sett... eller är det bara vädret i vissa delar av sverige som räknas..?

2008-02-25 @ 02:04:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Creeper Politik bloggar BlogRankers.com Topplista Favoritlistan.se Blogglista.se Bloggar.Topplista.se
Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign
Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign!

BloggRegistret.se