Något om kärn kraften

Solen är en både vacker och egentligen vår enda energikälla. Nu har ju människan den lilla egenheten för sig att inte ta till vara det verkligheten bjuder oss på i Livet. Allt för ofta så håller vi på och försöker apa efter. Fågeln flyger så vackert i skyn och vipps vill människan kunna flyga. Det krävde såklart att att vi tog fram lite lagrda solenergi ur marken och börja bränna olja. Men va fan jag är inte rädd - jag kan flyga.

Elda gillar människan så bränna kol och gas det är kul. Så blir det ju varmt ett tag..ungefär som när barnet kissar på sig...det konstigaste fenomenet är nog när människan skall försöka leka kärnreaktor. Ibland går det riktigt strålande som i harrisburg...men sannolikheten att det hände är nästan inte sant.

Varför är människan så korkad att hon riskerar sin egen existens..ja det får väl bli en fråga för filosoferna.

Däremot såg jag en liten skrift av Carl Schlyter han är EU-parlamentariker för miljöpartiet. Han verkar vara ett undantag och ser rätt klart vad vi håller på med.
Kärnkraften är en icke förnybar energikälla och kan därföromöjligt vara en långsiktigt hållbar lösning på energifrörsörjningen. Vi måste förr eller senare ställa om till förnybar energi och kärnkraften är en dyr och onödig omväg.

Kommer ni ihåg hur människan utvecklade tekniken..här är en liten sång från Björn.


Jo just det så var det ju.tänk vad lätt det är att glömma. men Björns sång gör det kanske enklare att förstå hur fred kan hänga så intimt samman med miljö..men det Gore och Solen den finns där eller hur...
 

Intressant

Kommentarer
Postat av: Trollet

lite mer koncentration på länkandet kanske vore på sin plats ;)

2008-01-09 @ 13:59:08
Postat av: Björn Wadström

Nu fungerar låten tack för påpekandet

2008-01-09 @ 20:18:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Creeper Politik bloggar BlogRankers.com Topplista Favoritlistan.se Blogglista.se Bloggar.Topplista.se
Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign
Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign!

BloggRegistret.se