Nu är alliansens agenda synlig!

Innan jag skall berätta om agendan så vill jag återigen säga att Dagen är den tidning som bäst återger väljarundersökningar. Det är inte så mycket värderingar inbyggt i sifferpresentationen. Så här står det i Dagen.


Så här fördelar sig sympatierna enligt Sifo. Mätningen publiceras i Svenska Dagbladet och Göteborgs-Posten.

Vänsterpartiet  6,0  (+0,7), socialdemokraterna  43,1  (-1,0), miljöpartiet  7,2  (+1,6), centerpartiet  6,8  (-0,3), folkpartiet  7,4  (+-0), moderaterna  20,4  (-2,2 ), kristdemokraterna  5,3  (+1,1), sverigedemokraterna  2,9  (-0,2).SvD har en graf men inte direkt i artikeln dessutom ingår inte alla partier! 
Det gör det i den här pågående valundersökningen där du själv kan rösta.Jmf hur DN, AftonbladetSvD  presenterar siffrorna. Det har funnits mängder av kommentarer till denna undersökning på bloggen. Ledarbloggen som egentligen inte är en blogg skriver om att (v) inte behövs!

Schlaug skriver om nytt val innan oåterkalelliga beslut. Det är nog ett lite naivt sätt att diskutera politik och demokrati. Regeringen har stöd efter det valresultat som blev i senaste valet.

Det som inte framgick inför valet var att det egentligen bara fanns en huvudfåga som höll ihop alliansen. Moderater, folkpartister, kristdemokrater och centerpartister enades i 1 fråga. Sälj och privatisera allt.

Att jag skriver så här just nu är när jag läser om Kristdemokraternas förslag till arbetssökarpeng. Det svenska bidragssamhället ändrar nu karräktär så att staten gör svenska företag ännu mer bidragsberoende. När jag läser om Kristdemokraternas desperata försök att komma in i arbetsmarknadsfrågan kan jag inte låta bli att småle.
Men när Kristdemokraterna talar om att den arbetssökandes valfrihet ökar om den offentliga arbetsförmedlingen försvinner då syns alliansens agenda...Men är det inte rent ut sagt korkat att satsa på privatisering av arbetsförmedlingen. Arbetsförmedlingen skall vara en arena där säljare och köpare möts. Den ene säljer sin arbetstid och den andre köper arbetstiden. När nu Kristdemokraterna börjar se just förmedlingen som det nya svenska företagandet. Då är det bara att ta sig för pannan, dra en filt över huvudet och invänta nyvalet..

Antarktis förlorar is till världshaven snabbare och snabbare för var dag. Det händer nu kära vänner. Hela den politiska agendan är ålderdomlig och förlegad. Vi behöver inte ett nytt klimat vi behöver en ny politik.
Intressant


Kommentarer
Postat av: Mumlan

Det finns fler ställen än arbetsförmedlingen där säljare och köpare möts. Som arbetsförmedlingen ser ut nu borde det nog skrotas. De enda de nu tycks klara av är att förnedra och stjälpa folk. Många vägrar t.o.m. att gå dit p.g.a. den behandling man utsätts för där, även om det innebär ett ekonomiskt vågspel. Arbetsförmedlingen behöver förnyas. På vilket sätt det kan ske kan ju diskuteras.

2008-01-20 @ 18:51:01
URL: http://isanningensnamn.blogsome.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Creeper Politik bloggar BlogRankers.com Topplista Favoritlistan.se Blogglista.se Bloggar.Topplista.se
Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign
Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign!

BloggRegistret.se