Fri att kränka

Göran Rosenberg skiver i DN under rubriken Gud är inte död. Det är inte Pippi Långstrump heller!


Sedan följer rader av svammel där han försöker förstå människor som säger att det inte finns någon skapare. Göran Rosenberg för ett resonemang om kommunism och nazism som resultat av att inte tro på en gud.
Det är sådan här skit som Göran Rosenberg älskar i Dn.Svd och Dagen

Hundskrället de bråkar om har jag redan skrivit om tidigare.

Göran Rosenberg har tydligen inte förstått det mest grundläggande om en människa. Vi är alla annorlunda och olika. Att fösa samman människor som han till att alla är troende är mycket nära nazismens koncentrationsläger eller Stalins arbetsläger. Det är kränkande människor som Göran Rosenberg som skapar hat och våld på vår Planet, ingenting annat.


Göran Rosenberg för ett resonemang om tro och vetenskap. Båda börjar med en ut-saga. Vetenskapen fortsätter sedan och försöker få ut-sagan verifierad.  Göran Rosenberg försökers ställa upp ett motsatsförhållande vilket är typiskt för dualister. Ett annat sätt är att se det är att  tron utvecklades till vetenskapen......


Att som jag konstaterar att det inte finns någon skapare är jag fri att konstatera utan att någon skall fösa in mig i någon tro-vetenskaps tanke.

Kanske är det många människor som inte förstått att de är fria. Göran Rosenberg visar tydligt i sin artikel att han aldrig mött en fri människa. Regel nr 1 - det finns inga regler.

Kär-lek ,mellan människor bygger på respekt för det annorlunda.

Som ofta så avslutar jag inlägget med en lärorik film som tillägnas Göran Rosenberg.


Kommentarer
Postat av: noctivagus

Tyvärr så är Göran ute och snurrar helt. Hur han får ihop nazism och ateism/religion är ett konststycke i sig men med fantasi kan man få vad som helst att funka som typ bibeln. Boken God is NOT great handlar om alla ildåd som religionen gjort. Så det finns andra som gjort dumma saker gör det ok att religionen förföljer och förtrycker? Näh Göran är tyvärr vilsen i religionens dunster.

2007-08-28 @ 22:46:38
Postat av: Arvid Båve

Om de ska ha en artikel om ateism, varför inte låta någon kunnig uttala sig?

1. Ateister tror sig inte "veta hur allt hänger ihop". Tvärtom är det teister som tror att det finns någon som vet det.

2. ID är inte tanken att världen skapades av gud, utan att allt levande skapades av Gud.

3. Han blandar helt enkelt ihop religion med livs- eller världsåskådning, en enkel begreppsförvirring, alltså.

4. Att vi inte kan veta något om religionens inflytande, negativt eller positivt, därför att "människan aldrig har levt utan religion" är förstås felaktigt: många vetenskaper ägnar sig åt att avgöra en faktors verkningar genom att abstrahera bort från div. kringliggande faktorer, dvs multipel variabelsanalys. Något GR sedan märkligt nog själv ger sig på, men misslyckas, eftersom ...

5. Nazismen var varken ateistisk eller anti-religiös, tvärtom var den kristen, hiksom Hitler. (se t ex www.nobeliefs.com/Hitler1.htm)

6. "Eftersom evolutionen förutsätter dna kan evolutionen inte förklara dna." Detta är fullständigt förvirrat.

Dessa idéer har hörts många gånger och de blir inte bättre med tiden (jag orkade inte rätta fler saker). GR sällar sig till de kultiverade kretsar inom vilka religionskritik uppfattas som vulgärt (jfr. "village atheism"). Det är en effektiv metod att tysta ned en legitim uppfattning. Jag ser inte att GR presenterat några bra skäl att tro att ateism inte är grundat på rationella skäl.

2008-01-11 @ 05:01:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Creeper Politik bloggar BlogRankers.com Topplista Favoritlistan.se Blogglista.se Bloggar.Topplista.se
Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign
Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign!

BloggRegistret.se