Vad gör moderaterna egentligen?

Peter Nordgren(fp) har ordförandeposten i Uppsalahem AB
ÅsaHedenberg är VD på Uppsalahem kommenterar avbruten avhysning

Under torsdagen avbröts en planerad avhysning av en familj i Sävja. Avhysningen var föranledd av ett betalnings-föreläggande avseende utebliven hyra.

I de fall där hyresgäster inte betalar sin hyra helt eller delvis blir de så småningom betalningsförelagda. Socialtjänsten blir alltid skriftligen informerad om betalningsföreläggandet.

En person som delges betalningsföreläggande får 21 dagar på sig att betala skulden. Om den betalas får hyresgästen bo kvar. Om så inte sker förlorar hyresgästen bostaden och Kronofogdemyndigheten meddelar utslag och tid för avhysning.

- Det är oerhört tragiskt att situationen har uppstått, framförallt när barn är involverade. Ansvaret för fortsatt hantering ligger hos Kronofogdemyndigheten och Socialförvaltningen, i dialog med Uppsalahem, säger Åsa Hedenberg, VD Uppsalahem.

Ok då är vi hos ägaren Kommunen dvs Kommunfullmäktige där ordförande är en moderat

Bäcklund, Larsm ordfUppsala


Så finns ju socialnämnden där ordförande är en folkpartist
Aronsson, Anders Afp ordfUppsala

Sedan kommer socialchefen eller vad det nu är för Uppsala verkar ha en minst sagt snurrig organisation.

Kontoret för barn, ungdom och arbetsmarknad

Kontoret för barn, ungdom och arbetsmarknad (UAK) är ett gemensamt kontor för Barn- och ungdomsnämnden, Socialnämnden för barn och unga samt Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden.

Kontakt Chef: Boris Enquist

Hittade ett litet klipp

Affärerna har tröttnat på bidragstagare

Aftonbladet (nyhetsartikel) 2007-01-23 Socialbidragstagare ska kunna handla på kredit, men i Uppsala har affärerna, exempelvis Ica, tröttnat på att kommunen inte betalar notan och stoppar den sortens köp. Ingeli Ahlman, enhetschef på socialkontoret i Uppsala, känner inte till problemet.
- Det verkar jättekonstigt, för vi brukar betala. Men det kan ta tid eftersom adressen på fakturorna kan vara otydligt skriven, säger Ahlman.

Jaha, nu förstår jag det är inte de som har ansvar för barn som har ansvar för pengarna!

Socialbidrag och ekonomiskt stöd Försörjningsstöd och ekonomiskt bistånd

Kommunens socialbidragsverksamhet, Socialtjänst - Socialbidrag, arbetar på uppdrag av Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden.

Huvuduppgiften är att ta emot och handlägga ansökan om socialbidrag, men man har också ansvar att samordna stödinsatser som ökar den enskildes möjligheter att bli självförsörjande.


Ja resultatet kan tydligen bara bli ett.

image32

Ok människor skall betala sin hyra, inte störa grannar och hålla rent och snygg ikring sig annars riskera man att bli av med bostaden. Det kan givetvis uppstå svårigheter för en kommun om någon har en psykisk sjukdom eller ett aktivt missbruk och inte vill ha hjälp. Men den här historien verkar nog bero på att kommunens ena hand inte vet vad den andra gör. Ansvarig..ja det måste väl bli moderaterna som innehar både ägarposten och all styrmöjlighet i den kommunala förvaltningen.

Är det kanske därför moderaterna vill sälja allt för att slippa ta ansvar. Vem vet?

I Stockholm har man en annan variant där hemlösa kan få hjälp med skuldrågivning kanske ett bokvarprojekt vore en bättre politisk lösning. Politiker glömmer nog att de är ansvariga för hur en verksamhet är organiserad.

3000:- så stor var hyresskulden enlig tidningen för en ensamstående mor med 5 barn...ja vad skall man säga

Det verkar nästan som Vetlandametoden®  light, men den här gången finns det säkert en bra utredning gjord..eller hur!

Intressant

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Creeper Politik bloggar BlogRankers.com Topplista Favoritlistan.se Blogglista.se Bloggar.Topplista.se
Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign
Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign!

BloggRegistret.se