Fritt om flyg och livsmiljö

Världen värms upp snabbare än vad FN:s klimatpanel räknar med. Naturens förmåga att svälja människans utsläpp håller på att försvagas, visar en studie.

Falsk reklam kritiseras
Hälften av alla flygbolag i Europa visar felaktig information biljettpriser och resevillkor på sina hemsidor. Nu hotar EU-kommissionen med att bolagen kan tvingas stänga sina bokningssystem på internet.

Det är glädjande att den kristna Dagen äntligen skriver något om miljö. Ett religöst uppvaknande eller är det som vanligt hos dagen när de skriver om miljö.."Den miljöpartistiska riksdagsledamoten Karla López lämnade idag in sin avskedsansökan."  Tänk vad moralisterna kan skriva utan att veta något.. 

T.o.m lilla lokaltidningen SN kan bättre än Dagen ....EU-parlamentet föreslår skärpningar inom handeln med utsläppsrätter för flyget. Parlamentet vill bland annat att allt flyg ska omfattas av reglerna från 2011.

Från miljöpartiets hemsida klipper jag
Flyg är idag det sämsta transportsättet ur miljösynpunkt. Flygbolagen måste som alla andra betala för flygbränslets negativa miljöpåverkan genom bränsle- och koldioxidskatter, krav som också ska ställas på hela det internationella transportsystemet. ja och en lite äldre aftonbadet går att läsa..Lägg ned flygtrafiken mellan Göteborg och Stockholm. Ska Sverige klara sina klimatmål måste tåg ersätta flyg på alla långväga destinationer som kan förses med samhällsekonomiskt rimlig snabbtågstrafik.

Jo och så var det min eviga fråga till SAS, Regeringen, Skatteverket..hur är det med poäng, rabatter osv när en enskild politiker eller tjänsteman flyger i tjänsten. Får han / hon denna möjlighet till privata gratisresor skattefritt? Eller tillfaller prisrabatten poängen staten / arbetsgivaren.  Är det därför flyget är så poppis. Läs tidigare inlägg.. Fria att kontrollera....Fri att fråga....  Kommer att bli tjatigt att fråga och fråga..men till slut är det väl någon som svarar.....

I Kina finns det en ung man som också frågar men hans frågor och kamp för det fria ordet är något vi alla skall lyfta på hatten för...och aftonbladet som observerar honom....när lokalmedia tystnade visste jag att regeringen utövade censur...så är det han säger i Kina..

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Creeper Politik bloggar BlogRankers.com Topplista Favoritlistan.se Blogglista.se Bloggar.Topplista.se
Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign
Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign!

BloggRegistret.se