Fritt om tyckiatrin 2

Jag har skrivit om tyckiatrin och avsaknad av vetenskap. Debatten har fortsatt om just "diagnoser" som datorspelsmissbruk

En fråga om tyckiatrin jag tagit upp är just avsaknad av kunskap i svensk psykiatri. Nu är det inte helt rättvisande att ta upp ett fall som förekommer i media. Men hur skall vi någonsin få till stånd en seriös debatt om hur människor behandlas? De som utsätts för tyckiatrin har ofta alltför svaga röster för att höras. De yrkesverksamma har också för länge sedan tystnat i den ekonomism som råder i Sverige. Hålla budget är mer centralt än att föra vård & vetenskap framåt.

Så nu börjar exemplen under rubriken tyckiatri...det är helt ok om du som läser detta tipsar om fler tokigheter inom tyckiatrin i Sverige. Vi måste få en psykiatri värd namnet. Kommer ni ihåg flickan som tvingades leva med sin far. Det har jag mest tagit upp ur perspektivet att socialtjänsten inte aggerade till skydd för flickan. Men självklart har vi en tyckiatri i bakgrunden som inte gjort sitt....

Nu till dagens exempel från tyckiatrin

Läkaren ska i ett fall ha behandlat en ung man som aldrig tidigare varit i kontakt med psykiatrin och som inte var våldsam med en mycket hög dos av läkemedel mot allvarliga psykoser.
Läkaren försvarar sig med att han ville behandla patienterna så effektivt som möjligt. Han säger sig också ha blivit motarbetad av personal på kliniken.

Det finns hopp om "motarbetad av personalen" betyder att människor reagerat på tyckiatrikern. Men det är svårt att uttala sig om utifrån en tidningsartikel. Jag lär nog kunna producera minst ett inlägg per vecka om tyckiatrin bara genom att läsa dagstidningar. Då kan du som läsare fundera över hur mycket som kommer ut i tidningen av det som sker dagligen...ja just nu när du läser detta...befria människan från tyckiatrin!

Tillsätt ekonomiska resurser, bygg ut psykiatrin på de lokala sjukhusen satsa på utbildning av läkarkåren!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Creeper Politik bloggar BlogRankers.com Topplista Favoritlistan.se Blogglista.se Bloggar.Topplista.se
Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign
Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign!

BloggRegistret.se